Ultimate Fighting Championship ja muut kamppailulajit

  • 923 185
  • 5 077

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Kärjistetysti voi sanoa, että Tito sai 2 hyvää osumaa koko matsissa perille ja loput ajasta joko makasi Forrestin päällä tai toimi nyrkkeilysäkkinä.

Ja tosiaan, Sonnen kyllä väsytti itsensä aika lahjakkaasti jo ensimmäisessä erässä, ja jos Sonnenin tasoinen pystyottelija ei saa Silvaa maihin, lopputulos on aika selvä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
En ala käymään tästäkin yhden miehen sotaa mutta minä olen sitä mieltä ettei Sonnenin tasoinen ottelija ja väkisinmakaaja piiputa itseään yhden erän matto-ottelussa, ei piiputtanut siinä ensimmäisessä kohtaamisessa eikä piiputtanut tässä toisessa. Silva puolusti tosiaan paremmin kuin ekassa kohtaamisessa mutta väittäisin silti että se valmentajan kommentti tämä menee juuri niin kuin halutaan oli enemmän Silvan psyykkaamista kuin sitä että matsi menisi käsikirjoituksen mukaan, ei kukaan halua olla niin puolustavissa asetelmissa ja ottavana osapuolena kuin Silva oli ensimmäisessä erässä. Matsi varmasti meni silti osin kuitenkin suunnitellusti että Silva pystyi suurelta osin estämään Sonnenia tekemästä mitään vahinkoa ensimmäisessä erässä. Ja toinen erä ratkesi Sonnenin horjahdukseen jonka Silva sitten käytti erinomaisesti hyväkseen. Ja kuvaahan se Silvaa ottelijana kuinka tehokkaasti tuo iskee heti kun tilaisuus aukeaa.
 

kerpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pride FC, Iron Maiden
Minusta Sonnelta loppui puhti. Kakkos erässä yritti väkisin viedä Silvan tonttiin, ja kun tuota pyörähdystä katsoo, niin Sonnen näyttää olevan siinä kohtaa jo aivan puhki.

En ala käymään tästäkin yhden miehen sotaa mutta minä olen sitä mieltä ettei Sonnenin tasoinen ottelija ja väkisinmakaaja piiputa itseään yhden erän matto-ottelussa, ei piiputtanut siinä ensimmäisessä kohtaamisessa eikä piiputtanut tässä toisessa.

Chaelin alamäki alkoi reilu 20 sek ennen Silvan polvea. Silva pakitteli, Chael jahtasi ja lopuksi lyötiin ristiin. Silva nakkasi nopean suoran ja Chaelia sattui pahasti.
Tuon jälkeen, matsin loppuun asti, Chaelilta tulee useita virheitä/horjahduksia, joista näkee että päässä piippaa.

Chael ei mielestäni tehnyt taktisesti tyhmää päätöstä spinning back fistissä, vaan tappeli ja yritti satutettuna viimeiseen asti niinkuin pitääkin.
Huomasi pelinsä olevan töötin takia pikku hiljaa menetetty, joten miksei kokeilisi mahdollista highlight tekniikkaa ja toivo jackpottia.

Ilman Silvan aiemmin mainittuja iskuja, Sonnenin tasoinen huippupainija olisi ponkaissut pystyyn ennen kuin Silva lähtee rauhallisesti suorittamaan ottelun ratkaissutta polvea.
Ei väliä, vaikka matossa olisi nujuttu jo kolme erää.

Enkä myöskään jaksa uskoa siihen, että Spiderin leirissä oli suunniteltu olla selällään ensimmäinen erä..
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Jai kieltamatta paska maku tuosta matsista. Silva huijasi minka kerkesi, varsinkin toisessa erassa esti Chaelin maahanviennit roikkumalla shortseissa eika tuomari uskaltanut pistaa pelia poikki ja vieda Silvalta pisteita vaikka tata tapahtui yhteensa noin 30 sekuntia.

Eika se polvikaan puhdas ollut, saantojen mukaan maassa olevaa ei saa paahan osua jalalla, ja se on hidastuksien mukaan ihan selvaa etta polvea/reitta tulee Sonnenin leukaan ihan helvetisti.

Mutta eipa se tuomio siita muutu vaikka selkeita saantorikkomuksia matsissa nahtiin. Toivottavasti jatkossa ollaan tarkempia tuollaisten juttujen kanssa, kylla "kaikkien aikojen tappelijan" pitaisi pystya hoitamaan hommat ihan saantojen puitteissa.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
UFC 149 SPOILERI VAROITUS

Riddle – Clements
Ihan viihdyttävä matsi. Riddle vei alussa, kun taas ottelun lopupuolella Clements alkoi päästä paremmin iskuilla sisälle, mutta sitten tuli noutaja lukotuksen muodossa. Ihan oikeaan osoitteeseen meni voitto.

Head – Ebersole
Mitä tästä nyt sanoisi, Head oli aktiivisempi, mutta ei kuitenkaan saanut pahoja iskuja sisälle. Ebersole tyytyi taas hakemaan alasvientejä, jotka Head puolusti hyvin pois. Pistelle meni, ja kaikkiaan aika tylsä matsi.

Shawn – Kongo
Ajattelin että edellisen tylsemmän ottelun jälkeen nähtäisiin jo vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta mitä vielä, ottelu oli todella tylsää octagoniin nojailua. Tätä voisi lääkärit määrätä unettomuuteen.

Lombard – Boetsch
Kortin etukäteen ehkä kiinnostavimmassa matsissa toivoin näkeväni illan ensimmäisen tyrmäyksen, barbaarilta KO viimeistään toisessa erässä. Ensimmäisessä erässä Lombardi tyytyi seisomaan passiivisesti paikoillaan, ja Boetsch haki yksittäisiä potkuja ja iskuja kaukaa. Toinen erä oli lähes samaa tuubaa, ja näinpä jo kolmannessa ottelussa peräkkäin yleisö buuasi. Ajattelin että Lombardin on pakko aktivoitua kolmanteen erään, tai muuten Barbaari voittaa puhtaasi aktiivisuuden puolesta. Ei kolmaskaan erä siltin mitään mullistavaa tarjonnut. Boetsch voitti pisteillä, ja tähän mennessä kortti oli osoittautunut vielä tylsemmäksi mitä se alussa näytti.

Faber - Barao
Tittelimatsiin kohdistui kovia odotuksia edellisten haukotus-otteluiden jälkeen. Ensimmäinen erä mentiin tasaisissa merkeissä, mutta toisessa Barao sai pari hyvää alapotkua perille, ja niiden myötä Faberilta katosi paras terä. Loppuottelussa kävikin selväksi, että Faberin työkalupakista löydy sellaista välinettä jolla Barao tulisi alas, ilman jälkimmäisen omaa isoa virhettä. Barao lähti vielä viidennen erän lopussa hakemaan yllättäen tymräystä, josta peukkua siihen suuntaan, olisi voinut tyytyä odottelemaan kongiakin. Pisteille meni tämäkin ja vyö Baraolle. Ottelun jälkeen Faber kertoi että yksi noista toisen erän kovista potkuista taisi murtaa häneltä kylkiluun. Yhtään tyrmäystä ei tässä kortissa nähty, mikä hieman harmittaa. Kaikkiaan tylsä kortti.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kuivanen - Clarke

Niin, ja tosiaan Kuivasella oli uran toinen UFC matsi noissa precard otteluissa. Ensimmäinen erä meni Clarkelle ja näytti hetken siltä, että niinköhän Kuivasen matto-ottelu on UFC tasoa. Clarke vei heti ottelu alussa Kuivasen mattoon, ja siellä meni loppueräkin, pääsääntöisesti Clarke päälimmäisenä. Toisessa erässä Kuivanen paransi, erä meni edelleen matossa, aika tasainen erä. Kuivanen pääsi hieman groun 'n poundaamaan, mutta Clarke oli myös lähellä lukottaa Kuivasen pari kertaa. Kolmas erä olikin jo Kuivasen showta, matossa mentiin edelleen, mutta tällä kertaa Kuivasen johdolla. Erän loppuhetkillä Kuivanen sai hyvän polvipotkun ja vielä pari iskua Clarken koteloon. Jos matsi oli kestänyt 30 s enemmän, veikkaan että Clarke olisi ottanut lukua. Hajaäänin voitto Kuivaselle, onnea sinne siis. Tämä tarkoittanee sitä että pääsee myös ottelemaan sopimuksensa loput ottelut.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Lombard – Boetsch

Minä ihmettelen että millä ihmeellä se Boetsch tämän matsin voitti, ainoa joka sai tehdyksi onnistuneet alleviennit oli Lombardi ja ainoa joka satutti toista oli Lombardi (2.erän potku vartaloon) ja sen lisäksi ainoat merkittävät iskut lähti Lombardin lapasista. Boetsch oli ottelussa hieman aktiivisempi mutta ei saanut mitään aikaan ja toisaalta Boetschin aktiivisuuskin oli vain näennäistä ja varsin vähäistä. Ilmeisesti kuubalainen kommunisti (kärjistys, en ota kantaa Lombardin puoluetaustaan) oli vain pistettävä häviämään jenkille vaikka vastustaja oli huonompi.

Kaiken kaikkiaan koko otteluilta oli ensimmäistä ottelua lukuunottamatta ihan turhaa valvomista, tämä oli yksi tylsimmistä katsomistani otteluilloista ja niitä on kuitenkin jo aika monia tullut katsotuksi. Jos on jotain maalinkuivumisen katselua kiinnostavampaa tekemistä niin tämä kortti kannattaa jättää väliin.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Mitch Clarke oli kyllä rujossa kunnossa matsin jälkeen, vaikka näytti ettei Kuivanenkaan ihan kauheaa tuhoa saanut aikaan ihan loppua lukuunottamatta. Polvi hajosi ja naama oli turvoksissa, Kuivanen taas näytti siltä ettei olisi ollut edes kehässä.

Nihkeä vääntöhän se oli mutta onneksi Kuivanen väänsi voiton. Vähän etukäteen arvelutti se mattopuoli, koska Pohjois-Amerikasta tulee lähes järjestään näitä painitaustaisia jätkiä mutta hyvin Kuivanen lopulta selvisi ja alkoi jopa vähän viemään matsia matossa.

Fysiikassa taisi olla lopulta suurin ero, Anton oli paljon vahvempi ja alkoi vain lisäämään vettä myllyyn loppua kohden siinä missä Clarke väsyi. Todella hienoa, että saatiin suomalainen UFC-ottelija ja nyt vielä voittokin siihen.

Matsin jälkeen MMA-Heatin haastattelussa Kuivanen oli oma leppoisa itsensä ja esiintyi siinäkin todella tyylikkäästi. Pakko digata sällistä!
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minä ihmettelen että millä ihmeellä se Boetsch tämän matsin voitti, ainoa joka sai tehdyksi onnistuneet alleviennit oli Lombardi ja ainoa joka satutti toista oli Lombardi (2.erän potku vartaloon) ja sen lisäksi ainoat merkittävät iskut lähti Lombardin lapasista. Boetsch oli ottelussa hieman aktiivisempi mutta ei saanut mitään aikaan ja toisaalta Boetschin aktiivisuuskin oli vain näennäistä ja varsin vähäistä. Ilmeisesti kuubalainen kommunisti (kärjistys, en ota kantaa Lombardin puoluetaustaan) oli vain pistettävä häviämään jenkille vaikka vastustaja oli huonompi.

Kaksi ensimmäistä erää Lombardi käytännössä seisoi samoilla jalansijoillaan ja Boetsch nakkeli kaukaa yksittäisiä iskuja. En minä tuota Lombardille olisi kyllä saanut käännettyä. Mutta parempi kysymys on että missä oli Lombardin judo? Ei tuolla esityksellä ole mitään asiaa Silvaa vastaan. Aika väsynyt esitys myös Boetschilta.

Edit: samainen Lombardi oli uhonnut pyyhkivänsä Silvalla lattiaa, mutta näillä näytöillä ei ole mitään asiaa Silva vastaan. Mahtaisikohan Silva suostua nostamaan painoluokan verran, niin sataisiin todellista viihdettä Silva vs. Jones muodossa.

Jos on jotain maalinkuivumisen katselua kiinnostavampaa tekemistä niin tämä kortti kannattaa jättää väliin.

Tästä samaa mieltä.
 
Viimeksi muokattu:

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Main card oli kyllä Riddlen matsia ja itse pääeventtiä lukuun ottamatta ihan hirveätä paskaa. Prelejä katselessa vielä tuumailin, että tämähän on kerrankin ihan mahtava UFC eventti. Kongo ja mikälie kaveri olikaan viettivät lähes koko matsin häkkiä vasten, Jacksonin campin gameplaneja parhaimmillaan.

Lombard vs. Boetch matsista ei ansainnut kumpikaan voittoa, niin väsynyttä ja varovaista otteleminen oli molemmilta.

Toki itse eventistä jäi hyvä mieli, lähinnä Kuivasen tärkeän voiton myötä. Harmittavasti FOTN -bonukset jäivät saamatta, vaikka matsi oli yhtä hyvä ellei parempi kuin Gagnon vs. Caraway.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Valoa tunnelin päässä?

http://www.youtube.com/watch?v=a4Hq-67c7uY&feature=player_embedded

Linkissä Dana käy todella kuumana tuomareille ja ottelijoille. Puheena mm. Riddle - Clemets ottelun potku maksaan, jonka tuomari tulkitsi potkuksi munille ja puhalsi pelin poikki, juuri kun Riddle olisi voinut viimeistellä Clementsin. Samoin raivoaa Shanw - Kongo matsista sekä ottelijoille että tuomareille, että eihän siellä voi vittu kolme erää nojata octagoniin, jos ottelija eivät matsaa niin tuomareiden pitää lopettaa se nojailu ja ottaa ukot keskelle. Kuumana käy Dana ja lopussa alkaa jo f-sanat lennellä, ja tämä on helvetin hyvä juttu, näin unettavaa korttia en jaksa uudestaan katsoa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kaksi ensimmäistä erää Lombardi käytännössä seisoi samoilla jalansijoillaan ja Boetsch nakkeli kaukaa yksittäisiä iskuja. En minä tuota Lombardille olisi kyllä saanut käännettyä. Mutta parempi kysymys on että missä oli Lombardin judo? Ei tuolla esityksellä ole mitään asiaa Silvaa vastaan. Aika väsynyt esitys myös Boetschilta.

Lombardi oli iso pettymys juuri tuon passiivisen paikallaan seisomisen vuoksi. Odottelin, että milloinka Hector ottaisi ohjat käsiinä, mutta näin ei käynyt. Olihan Lombardilla komea ottelulista 31-2-1. Boetsch otteli näennäisesti aktiivisemmin, mutta ei saanut yhtään mitään aikaiseksi, kun naputteli turhia iskujaan Lombardin uloittumattomista. Ensimmäinen erä oli tasainen. Toisen voitti Lombard läpi menneiden lyönnin ja vartalopotkun ansiosta. Kolmannessa Lombard nosti Boetshin ottelun lopussa jaloista ylös ja vei mattoon. Laitoin Lombardin voittajaksi, mutta UFC-tuomarit näkivät toisin. Judokan ja painijan pitkästyttävä pystyottelu ei ollut kunniaksi UFC-organisaatiolle. Minä kysyn, että missä oli Boetschin paini? Judokalle on vaikeampi käyttää UFC-otteluissa judo-otteita kuin painijalle painiotteita.
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Niin, ja tosiaan Kuivasella oli uran toinen UFC matsi noissa precard otteluissa. Ensimmäinen erä meni Clarkelle ja näytti hetken siltä, että niinköhän Kuivasen matto-ottelu on UFC tasoa. Clarke vei heti ottelu alussa Kuivasen mattoon, ja siellä meni loppueräkin, pääsääntöisesti Clarke päälimmäisenä. Toisessa erässä Kuivanen paransi, erä meni edelleen matossa, aika tasainen erä. Kuivanen pääsi hieman groun 'n poundaamaan, mutta Clarke oli myös lähellä lukottaa Kuivasen pari kertaa. Kolmas erä olikin jo Kuivasen showta, matossa mentiin edelleen, mutta tällä kertaa Kuivasen johdolla. Erän loppuhetkillä Kuivanen sai hyvän polvipotkun ja vielä pari iskua Clarken koteloon. Jos matsi oli kestänyt 30 s enemmän, veikkaan että Clarke olisi ottanut lukua. Hajaäänin voitto Kuivaselle, onnea sinne siis. Tämä tarkoittanee sitä että pääsee myös ottelemaan sopimuksensa loput ottelut.

Ensimmäinen erä oli Kuivaselta tosiaan melko heikko, tai ainakin erittäin huolimaton. Clarken heiton jälkeen Kuivanen käänsi kuitenkin hienosti tilanteen ja pääsi itse vähän ground 'n poundaamaan, mutta tässä alkoi tuo huolimattomuus näkymään. Jo ennen tuota varsinaista armbar-yritystä, oli Clarkella paikka lukotukseen, muttei kanadalainen saanut käytettyä tuota tilaisuutta. Eipä siinä kuitenkaan pitkään mennyt ennen kuin Clarke huomasi uuden tilaisuuden. Hyvin Kuivanen kuitenkin pääsi tuosta lukosta pois, mutta loppuerä vietettiinkin sitten matossa alimmaisena. En sitten tiedä oliko kyseessä Kuivasen hyvyys vaiko Clarken huonous, mutta eipä Clarke saanut päälimmäisenä ollessaan juuri mitään aikaan. Omaan amatöörifanin silmään Kuivasen mattopuolustus oli kyllä oikein mallikasta.

Toisessa erässä Kuivasta vietiin taas kenttiin, mutta Clarke ei taaskaan saanut suurempia iskuja sisään. Tästä alkoikin sitten kerrassaan hieno grabbling-erä, jossa molemmilta ottelijoilta nähtiin mallikkaat reversalit. Kuivanen kontroilloi ottelua pitkään päältä, mutta otti erän lopulla leukaansa todella häijyn upkickin. Kuivanen pökräsikin hetkeksi, mutta kokosi varsin nopeasti itsensä ja saikin vielä loppusekuntien väännössä pari hyvää iskua Clarkeen. Oli muuten hauskan näköinen tuo erän loppu, kun kaksi kaverusta istuu vastakkain, ja mättää toisiaan nekkuun.

Kolmannen eräs alussa Clarke haki jälleen alasvietiä häkkiä vasten, mutta Kuivanen pyöräyttikin komeasti kanukin maahan. Epäonnistuneen giljotiinin jälkeen väännettiin matossa jälleen Kuivanen päälimmäisenä, ja Clarke lähti hakemaan alta kimuraa. Tämä yritys ei koskaan onnistunut, mutta se kuitenkin kulutti kelloa varsin pitkään. Toisaalta se myös kulutti Clarken voimat, ja viimeistään tuon väännön jälkeen oli Clarkelta paras terä poissa. Clarke pääsi lopulta ylös ja haki omaa alasvientiään, mutta Kuivanen käänsi tuon yrityksen jälleen omaksi alasviennikseen, ja keräsi näin arvokkaita pisteitä tilillensä. Tästä alkoikin matsin viimeinen minuutti ja se mentiin kokonaan Kuivasen tahtiin. Kuivanen sai päältä hyviä iskuja perille, ja lopussa Clarken noustessa heitetty polvipotku oli eräs otelun kovimmista iskuista - tuon Clarken upkickin kanssa. Tosiaan, kelloon parikymmentä sekuntia enemmän niin olisi Clarke todenäköisesti pudonnut. Harmi, ettei aika tuohon riittänyt.

Yhteenvetona voi lienee sanoa, että matsi oli Kuivaselta erittäin hieno hieman heikomman ensimmäisen erän jälkeen. Kyseinen matsi toimii myös esimerkkinä siitä, että tuollainen "jatkuva" painiminenkin voi olla viihdyttää. Oliko kyseessä sitten ottelijoiden tekninen osaaminen vai ne tekniset puutteet, mutta ainakin reversaleja nähtiin erittäin paljon. Tuollainen möyryäminen on todella viihdyttävää, ainakin verrattuna siihen perus lay and pray -meininkiin. Molemmat ottelijat hakivat myös aktiivisesti lukotuksia, ja varsinkin Clarke hyökkäsi matosta Kuivasen käsiin jatkuvalla syötöllä. Eihän tällaisissa puitteissa voi tylsää matsia syntyäkään. Hyvä meininki.
 
Lähinnä matsista paistoi se, että voimaero oli niin mittava Kuivasen eduksi, että hän pääsi otteista pelkällä voimalla ja oli ikään kuin krokotiili, joka kierii voimalla ympäri. Tekniikkapuutteitahan molemmilla oli, mutta ihan mielenkiintoista. Kuivaselle toivoisi hieman lisää aggressiviisuutta, koska kuten Joe Rogankin sanoi on hän yksi isoimmista lightweighteistä ikinä ja kyllä sitä pitäisi hyödyntää huolella. Näen kyllä tällä hetkellä Antonissa potentiaalia vetää vielä 2-3 matsia undercardin puolella UFC:ssä. Isojen poikien peleihin ei aika enää valitettavasti riitä.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Näen kyllä tällä hetkellä Antonissa potentiaalia vetää vielä 2-3 matsia undercardin puolella UFC:ssä. Isojen poikien peleihin ei aika enää valitettavasti riitä.

Anton on 28-vuotias, eli suht nuori kaveri vielä. (Jos nyt siis tarkoitit ettei iän puolesta aika riitä?) Jos vetää jokusen hyvän myllyn undercardissa, niin voi hyvinkin tulla sauma näyttää main cardissa. Anton on enemmänkin pystyottelija, ja matsit ovat suht viihdyttävää katseltavaa olleet, vaikkakin molemmat vastustajat UFC:n puolella ovatkin Kuivasta tonttiin vieneet. Varsinkin Clarkea vastaan suorastaan dominoi lopussa mattopainia myöden.

Kuten Dana sanoi, ei ole väliä vaikka välillä häviät jos olet viihdyttävä matsaaja. Voi hyvinkin päästä ylemmäs koittaan jos vaan pistää kaiken likoon joka matsissa.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Anton on 28-vuotias, eli suht nuori kaveri vielä. (Jos nyt siis tarkoitit ettei iän puolesta aika riitä?) Jos vetää jokusen hyvän myllyn undercardissa, niin voi hyvinkin tulla sauma näyttää main cardissa.

Sanoisin että Kuivasen ura on nyt siinä pisteessä, että pitäisi viimeistään muuttaa esim. Amerikkaan treenaamaan heikkouksiaan kovassa tallissa. Suomesta ei välttämättä löydy kavereita jotka pystyisivät noita Kuivasen heikkouksia vahvistamaan, sekä laadukasta sparrauskaveria esim. mattoon/painiin (siis henkilöä jolla on sekä kompetenssia että halua/aikaa sparrata). Jenkkeihin siirtyminen vaatii taas käteistä, sitä olisi löydyttävä joko omasta tai sponsorin pussista.

Näin sateisena aamuna, uskokaa tai älkää, kyttäsin tuon Lombardi - Barbaari matsin uudestaan, ja kyllähän se toisella katsomisella Lombardille meni. Näinköhän siinä annettiin vain mallia, että passiivinen seisoskelu ei ole se suunta mihin UFCtä halutaan ohjata, vaan aktiivisuus palkitaan?
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Kuivasen voitto olikin lähes ainoa positiivinen asia UFC149:ssä, sen verran paska kortti oli, vaikka pari ihan hyvää pudotusta undercardin puolella tulikin. Kuivanen oli kaikesta huolimatta mielestäni turhan isoissa vaikeuksissa Clarkia vastaan, kun ottaa huomioon, että Clarkelta paukahti polvi paskaksi ensimmäisessä erässä. Ottelu olisi kuitenkin voinut päättyä ihan kummalle tahansa. No, jossittelut sikseen, hienoa että voitti, mutta saa sitten nähdä, kuka tulee seuraavaksi vastaan. Toivottavasti olisi vihdoin joku pystyottelija eikä kolmas painija putkeen.

Hector Lombardin hypejuna suistui pahasti raiteilta umpisurkeassa ottelussa Boetschia vastaan. Itselle on aivan sama, kumpi tuon lopulta voitti, mutta se paljastui, että Lombardin ura on rakennettu perinteisellä nyrkkeilymetodilla, jossa ottelijalle syötetään paisti toisensa jälkeen, jotta saadaan vakuuttava ottelusaldo aikaan. Onneksi UFC:n match making on astetta kilpailullisempi.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Kuivasen kohdalla vähän arveluttaa, että löytyykö hänelle jotain asetta jolla pystyisi matseja lopettamaan. Mitä niitä uran aiempia matseja olen nähnyt, niin niissäkin on vähän sitä ongelmaa, että vaikka päälle tullaan kuin raivo härkä niin sellaista kunnon dominointia ei kuitenkaan ole ollut.

Toinen liittyy siihen, että jos suurin osa uran lopetuksista on tullut lukotuksilla niin eikös siinäkin ole vähän ristiriitainen tilanne, kun ainakin henk.koht. tuntuu siltä, että matossa Kuivanen ei (ainakaan vielä) pärjää näille UFC-ottelijoille?

Joe Rogan taisi siinä matsin aikana todetakin, että Kuivaselta puuttuu vielä kokemusta esim. BJJ:stä ja hän ei malttanut tarpeeksi pitkään valmistella niitä paikkoja joissa lukotuksia olisi voinut tehdä.

Kuivanen on monipuolinen ja vahva kuin mikä mutta ehkä kuitenkin joku todellinen vahvuus vielä tarvitaan, vai?
 

Rankkari

Jäsen
Tosiaan ensimmäinen suomalainen ufc voitto. Hyviä kommentteja yllä. Kuivanen käänsi ottelun edukseen viimeisen erän sisulla ja erinomaisella kunnollaan. Samaa mieltä kuin aikaisemmassa kirjoituksessa, että Kuivasen kannattaisi kokeilla kovan tallin valmennuksen tuloksista. Hyvä viihdyttävä ottelija, ja kun vielä ottelun lopetustaito olisi tehokkaampi, näkisimme useita ufc otteluita Kuivalaiselta.
 

Boozer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sanoisin että Kuivasen ura on nyt siinä pisteessä, että pitäisi viimeistään muuttaa esim. Amerikkaan treenaamaan heikkouksiaan kovassa tallissa. Suomesta ei välttämättä löydy kavereita jotka pystyisivät noita Kuivasen heikkouksia vahvistamaan, sekä laadukasta sparrauskaveria esim. mattoon/painiin (siis henkilöä jolla on sekä kompetenssia että halua/aikaa sparrata). Jenkkeihin siirtyminen vaatii taas käteistä, sitä olisi löydyttävä joko omasta tai sponsorin pussista.

Tuosta haluaisin muuten kuulla lisää, että miten näihin koviin talleihin ylipäätään pääsee? Pitääkö siitä siis maksaa, että pääsee näiden huippujen kanssa treenaamaan? Vai tarkoititko sitä, että treenaaminen on ilmaista, mutta sitten sitä muuta normaalia elämää varten pitäisi olla se sponsori? Onko näillä huipputalleilla jotain leirejä tms. jossa katsotaan, että ketä kyseiseen talliin pääsee? Ja vielä sellainen asia kiinnostaa, että montako urheilijaa ja valmentajaa yleensä on yhdessä tallissa?

Saattaa olla vähän typeriä kysymyksiä, mutta tulipahan kysyttyä :) Ja muutkin tietysti saavat vastata kuin nimimerkki Durden, jota tuossa lainasin.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tuosta haluaisin muuten kuulla lisää, että miten näihin koviin talleihin ylipäätään pääsee? Pitääkö siitä siis maksaa, että pääsee näiden huippujen kanssa treenaamaan? Vai tarkoititko sitä, että treenaaminen on ilmaista, mutta sitten sitä muuta normaalia elämää varten pitäisi olla se sponsori? Onko näillä huipputalleilla jotain leirejä tms. jossa katsotaan, että ketä kyseiseen talliin pääsee? Ja vielä sellainen asia kiinnostaa, että montako urheilijaa ja valmentajaa yleensä on yhdessä tallissa?

Saattaa olla vähän typeriä kysymyksiä, mutta tulipahan kysyttyä :) Ja muutkin tietysti saavat vastata kuin nimimerkki Durden, jota tuossa lainasin.

Ei sinne mitään isoja summia tarvitse maksaa. Yleensähän mitä isompi nimi niin sitä enemmän saat näkyvyyttä tallille. Moni isompi ottelija toki perustanut sitten omia talleja. Kuivanenhan on treenannut jo nyt melkein puolet vuodesta Suomessa ja puolet jenkeissä American Top Teamin kanssa. Veikkaisin että ATT:n kanssa Kuivanen voisi treenata kokopäiväisesti, jos muuten riittäisi a)rahaa muuhun elämään b)intoa elää jenkeissä.

Hommahan monella salilla menee niin että sitten ne ns. tavikset maksaa homman. Eli ammattilaisen ei tarvitse maksaa välttämättä mitään tiimilleen, mutta ehkä voi joutua vetämään jotain kursseja tai tuo ainakin näkyvyyttä tiimille/salille ja tätä kautta sitten tulee taviksia ja/tai ammattilaiseksi haluavia ottelijoita jotka maksavat sitten kursseista/harjoittelusta jotain.

Sitten on vielä erikseen näitä tiimejä joissa ei harjoittele kuin ammattilaiset ja sali on siis hyvin suljettu. Näihinkään ei rahalla pääse, vaan taidoilla ja/tai suhteilla.

Valmentajia on riippuen sitten aina salin koosta ja tavoitteista. Eli onko ns. yleinen sali(kuivasen ATT osittain ainakin tätä) vai sitten tyyliin Black House(Anderson Silva&co) joka keskittyy vain ja ainostaan ammattilaisten harjoitteluun. Tällöin ollaan sitten enemmän talli jossa rahat tulevat sitten ottelijoilta, joilla on sen kokoluokan tulot että homma toimii. Tällöin sopimuksissa on varmaankin(en tiedä varmasti) esim. joku pieni prosentti mistä annetaan sitten tälle "privaatti tallille" rahaa että homma pyörii hyvin. Valmentajia näissä on kuitenkin selvästi vähemmän ja toisaalta keskittyneemmät vain siihen päätoimintana eli huippujen valmentamiseen. Noissa yleisemmissä talleissa sitten ottelijatkin voi hyvin vetää erilaisia kursseja.

Lyhyesti, johonkin tiimeihin siis pääset kun kävelet sisään ja alat treenata vain siellä. Toisiin taas pyydetään taitojen&suhteiden perusteella. Eri kokoisissa tiimeissä eri määrät valmentajiakin.
 

Sidewinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Manchester United, AC Oulu
Nythän Kuivanen oli ennen matsia treenaamassa muutaman päivän Alliance MMA:n salilla Jeremy Stephensin kutsumana. Muita UFC ottelijoita tossa campissa ovat ainakin Dominick Cruz, Brandon Vera ja Phil Davis. Joten suhteet tuntuvat ainakin olevan jo kunnossa.
 
Edelleen kuitenkin Antonin kokonaisvaltaisemmasta treenauksesta vastaa GB Gym, jossa häntä parempia äijiä ei vaan ole ja jos hän vielä kirkkaisiin tähtiin haluaa kurottaa, niin muutto jenkkilään olisi lähes pakollinen. Nythän hän on vain käynnyt leireilemässä siellä.
 

Rankkari

Jäsen
Brasislian karateka Lyoto M. näytti, kuinka tehokas on hänen puolustava ottelutyyli, jossa vastaisku on tyrmäävä. Askel eteenpäin kohti uusintaottelua J.J. vastaan.

Shogun vaikutti keskenkuntoiselta, eikä niin vakuuttavalta. Kuitenkin tärkeä voitto, ja hänelläkin askel kohti uusintaotteluun vyöstä.

Kuka on Jonesin seuraava vastustaja / häviäjä ?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kuka on Jonesin seuraava vastustaja / häviäjä ?

Dan Henderson. En usko että Henderson voittaa, mutta toisaalta Henderson voi pistää Jonesin tiukoille. Henderson on kokenut kaveri, osaa tehdä hyvin taktiikan yleensä vastustajan mukaan ja pystyy ehkä jopa teoriassa viemään Jonesin mattoon.

Machida ottelee sitten tuon ottelun voittajaa(eli todennäköisesti Jonesia) vastaan.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Itävalta vs Sveitsi
  • 15.00
  • 11.00
  • 1.09
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös