Ulkomaisia eurokolikkoja ?

  • 5 120
  • 61

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mä en ooo ainuttakaan ulkomaista eurokolikkoa nähny, mutta kun olin lentokentällä siivoojana, niin lattioilta löyty rahoja vähän joka maasta ja maanosasta. Olihan ne ihan hassuja, mutta loppupeleissä ne nyt ei niin kummosia ollu, tavallisia kolikoita.
 

turhapuro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti jone
No eurokausi lähti käyntiin sillä, että ensimmäiset eurot olivat espanjalaisia, kun tuli vietettyä uuden vuoden vaihde tuolla Kanarialla. Sieltä sain espanjalaisten kolikoiden lisäksi yhden saksalaisen 50c:n kolikon.
Tuon jälkeen ei ole tullut yhtään ulkomaan euro-kolikkoa vastaan. :confused:

No siellähän oli Uunokin Epsanjassa samaan aikaan. Ja ekat eurokolikot oli paikalliset 2 ja 20 senttiä, jotka sain takaisinlähtiessä pikku kohmelossa lentoasemalla 1.1. aamulla. Sen jälkeen ei ole havaintoja muitten maitten kolikoista omassa pussissa.

Turhapuro
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minäkin sain käsiini noin pari viikkoa sitten ensimmäisen ulkomaisen euron. Belgialainen 1 €. Tuli muuten vaihtorahana juuri edellämainitusta persaukisten opiskelijoiden ruokalasta/kahvilasta... ja meni myöhemmin takaisin samaan paikkaan.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Aika lailla erilaisia killinkejä löytyy, mamma kun on apteekisa töisä.

Sen lisäksi on tultut myös useita suomalaisia 2 centin kolikoita, vaikkei niitä periaatteessa pitäisi normaaliliikenteessä edes olla. Ilmeisesti annettu vahingossa 5 centtisenä tai jotain?
 

Demon Allbran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei ihme, ettei ulkomaisia kolikoita näy, kun ihmiset ovat niistä niin innoissaan, että ne säilytetään piilossa eikä suinkaan laiteta kiertoon. Typerää, sanon minä. Eurot ovat kuitenkin suht "ikuisia", joten kolikot sekoittuvat joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin.
 

Noutaja#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Itä-Helsingin Noutajat
Yhden kolikon olen saanut, ranskalaisen 50 c. Sen sain sillä tavalla, että olin veikannut avausmaalintekijän oikein kauden viimeisessä pelissä (Lukko-HIFK).
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Ulkomaisia €uroja on yritetty bongailla ("kerää koko sarja, kaikki kerätään"- eli Pokémon-meiningillä, huvin vuoksi vain), mutta toistaiseksi ei ole haaviin tarttunut kuin saksalainen lihavan kotkan 1€-lantti ja vastaava belgialainen, jossa muuten jostain mysteerisestä syystä on Juho Kusti Paasikiven pärstä. Kiitos vain suuren suomalaisen valtiomiehen arvostuksesta belgeille.

Muok: joku taloustieteilijän tapainen oli tehnyt oikein tutkimuksen siitä, miten eurokolikot tulevat leviämään. Vastaus oli tietysti melkoinen itsestäänselvyys - Saksan eurot tulevat valtaamaan hitaasti, mutta varmasti koko euroalueen suuren lukumääränsä vuoksi. Lisäksi eurokolikot leviävät helpommin kuin sentit.

Suomen eurot ovat suosiossa muualla, sillä ne ovat melko harvinaisia, ja niiden luontoaiheista pidetään. Myöntää täytyy, että mieluummin joutsenia suomalaisen maiseman yllä kuin Lipposen naama.
 
Viimeksi muokattu:

Mad E

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tällä hetkellä löytyy laatikosta 42 erilaista eurokolikkoa (12x8=96 erilaista kaikkiaan). Irlanti on ainoa maa mistä ei ole vielä ainoatakaan.
 

Kemulator

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Taidan olla joku poikkeus tällä palstalla, sillä omistin vielä aamulla hollantilaisen 2 € kolikon, mutta sijoitin sen monivetoon ilman kummempia keräilyhaluja.
 

Mr Pilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit
Nostetaan välillä ketjua ylös kun on ollut kesälomat ja turisteja on kai täällä suomessakin käynyt, eli mikä on eurokolikko tilanteenne nyt? Minulla ei kokoelma ole hirveästi karttunut, muutama kuitenkin.

Belgia: 1 ja 2 centtiä
Espanja: 50 centtiä
Ranska: 2 ja 20 centtiä
Saksa: 10 ja 20 centtiä
Irlanti: 20 centtiä ja 1 €
Italia: 20 centtiä
Hollanti: 5 centtiä.

Suomalaisista 1 ja 2 centtiä ei ole kohdalle osunut, miten muilla?

Jos et tunnista kolikkosi alkuperämaata voi tarkistaa sen oheisesta osoitteesta:
http://www.euro.ecb.int/fi/section/euro0/specific.html
 

Mad E

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
96 erilaista kolikkoa löytyy eli kaikki peruskolikot.

Monaco, San Marino ja Vatikaani ovat myös lyöneet omat kolikkonsa mutta niistä joutuu pulittamaan pitkän pennin vähäisten lyöntimäärien takia.

Täältä Näkee myös nämä.(Alle Euro Kursmünzen)

Kumma kun tavallisesti rahan päälle ymmärtävät ahvenanmaalaiset eivät tajuneet lyödä omia eurorahoja, Tarpeeksi pieni! määrä vaan ja keräilijät maksaisivat itsensä kipeiksi.

1 ja 2 centtisiä (suomalaisia) myydään kuulemma rahaliikkeissä femmalla pari...
 
Viimeksi muokattu:

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
Viestin lähetti Tkachuk7
Olen yrittänyt väijyä niitä, toistaiseksi kuitenkin vain saksan ja espanjan kolikoita on osunut kouraan. Damn.:mad:

Sama "vika" täällä..:(
 

Carlos

Jäsen
Tähän voisi kertoa semmoisen hauskan tarinankin saksalaisista, asiaan liittyen.

Pari viikkoa sitten olin ajamassa Saksassa pitkin A3:a, välillä Köln-Frankfurt, vauhtia siinä hiukan alta parisataa kun ohitin yhden saksalaisen Volvo V40:n, joka ajoi huomattavasti hiljempaa. Huomasin sitten peilistä kun ko. Volvo ampaisi perääni, mutta alkoi vähitellen jäädä kyydistä. Ajattelin itsekseni että ehkä joku halusi kokeilla kilpailla tms, ja unohdin koko asian.

Sitten Frankfurtin jälkeen matkalla kohti Nürnbergiä pysähdyin yhdelle levähdyspaikalle ja nousin venyttelemään jäseniäni. Eikös tämä samainen Volvo ampaise vähän ajan päästä siihen viereiseen parkkiruutuun ja siitä syöksyy ulos kaksi noin kolmissakymmenissä olevaa naista hengästyneenä.

"Excuse me Sir, do you speak English?" Juu, puhunhan minä. Sitten he sanoivat huomanneensa minun olevan Suomesta ja kysyivät että onko minulla Suomalaisia euroja! Olivat kuulemma olleet jo ihan epätoivon partaalla kun ajoin niin kovaa että katosin heiltä näkyvistä, mutta olivat sitten huomanneet autoni ko. levähdyspaikalla. Jos kerran meidän kolikot ovat noin haluttuja Saksanmaalla, tässähän täytyy melkein ruveta tekemään bisnestä.. :)

Ihan vinkkinä muuten, Saksassa käypä hinta meidän alkuperäisistä 1 ja 2 centin kolikoista on siinä 250 "egeä"... että näin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Viestin lähetti Carlos
Sitten he sanoivat huomanneensa minun olevan Suomesta ja kysyivät että onko minulla Suomalaisia euroja!

Tarina ei kerro löytyikö taskunpohjalta näitä aarteita... Ja kehtasitko ottaa hintaa, et kai moisia harvinaisuuksia ilmaiseksi tai nimellisarvolla antanut:cool:
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Erittäin mielenkiintoinen aihe

Heh, olen muuten huomannut AIVAN saman asian kuin mitä Monte tuossa totesi ja Carlos vähän perään: ainakin Saksassa tosiaan taidetaan pitää Suomen kolikoista. Minä nimittäin itse kävin kaverin kanssa Berliinissä keväällä, ja siellä sitten olimme eräässä ravintolassa Savignyplatzilla. Kun olimme jo menossa ovesta ulos, huomaamme kahden tarjoilijoista juoksevan meidän perässämme kuin viimeistä päivää. Ajattelin jo että voi helvetti, linnaanko tässä joudutaan, mutta ei. Kaverit halusivat kuollakseen vaihtaa Suomen kolikoita omiin saksalaisiinsa. Ne olivat aivan innoissaan kun olivat näköjään huomanneet, että tippirahoissa oli suomalaisia kolikoita. Erityisesti tämä toinen kaveri olisi halunnut 1 ja 2 senttisiä kolikoita, mutta selitin siinä sitten, että ei niitä lyödä Suomessa tai että minulla ei niitä ole. Mutta muita kolikoita vaihdoin sitten. Oli aivan outoa nähdä miten innoissaan nämä tarjoilijat olivat....ovat ne Suomen kolikot minunkin mielestäni kyllä hienompia kuin nuo, joissa on jonkun kuninkaallisen pärstä.

Itse olin alkukesästä kaupassa töissä, ja sieltä aika hyvin sai keräiltyä noita kolikoita. Keräily on niin sanotusti "under construction" :) Noita Jiin mainitsemia 500 erkin seteleitäkin tuli nähtyä aina silloin tällöin, ja ongelmana olikin se, että se perkele on niin suuri, ettei se tahdo mahtua sinne kassalaatikkoon ellei sitä rypistä. Kyllä aina joku sellaisella maksaa. Ja lähinnä eläkeläiset, kun ilmeisesti ne kuvittelevat sen tarkoittavan 500 markkaa....varsinkin sadan erkin setelit ovat vanhuksilla kovassa suosiossa.

Niin, niistä kolikoista sen verran vielä, että minulta löytyy tällä hetkellä:

Italia: 2E, 1E, 50c, 10c
Ranska: 1E
Hollanti: 1E, 5c
Belgia: 1E
Espanja: 1E, 20c, 5c
Portugali: 2E
Itävalta: 1E, 20c
Kreikka: 1E
Irlanti: 2E
Saksa: 1E, 50c, 5c, 2c, 1c
Suomi: kaikki :)

Siinä niitä olikin. Minun tavoitteenani on periaatteessa kerätä kaikki, joissa on erilainen kuva. Esim. Irlannilla taitaa joka latissa olla sama harppu, joten miksi turhaan kerätä kaikkia niitä. Yksi riittää siitä sarjasta. Sitten taas jollain Kreikalla on muistaakseni joka kolikko erilainen, joten siitä haluaisin tietysti ne kaikki.
Ja tietysti jokin "primary" tavoite voisi olla saada kolikko joka maasta. Nyt on jo aika monesta, mutta nuo pikkumaat ovat asia erikseen. Luxemburgista voisi vielä sen saadakin, mutta sitten tosiaan nuo Vatikaanin, Monacon ja San Marinon kolikot ovat jo niin harvinaisia, että huhhuh. Mahtaako muilla pikkuvaltioilla muuten olla omansa? Esim. Andorralla tai Liectensteinilla?
 

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olen saanut pariin otteeseen kaupasta ulkomaalaisen kolikon, mutta enemmän niihin on tullut törmättyä töissä. Joka ilta kassasta löytyy ulkomaalaisia kolikoita, tänään taisi olla neljä erilaista. Niitä on sitten aina hiljaisina hetkinä kiva tutkiskella, ja pariin otteeseen olen niitä itselleni vaihtanutkin. Tosin sitten annoin ne vahingossa kaupassa pois. :rolleyes: Kun menen jälleen ensi viikolla töihin, ajattelin vaihtaa muutaman kolikon, ja jopa muistaa olla antamatta niitä pois...

Näitä ainakin olen nähnyt:
Itävalta: 2€, 1€
Alankomaat 2€
Luxemburg: 1€, 50c
Italia: 1€
Ranska: 1€, 2€
Espanja: 1€, 2€, 50c
Saksa: 1€, 2€, 50c, 20c, 10c
Belgia: 1€
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Muutin vähän aikaa sitten Itävaltaan, joten itävaltalaisia euroja on tullut jonkun verran nähtyä :) Varsinkin kun täällä ei tuo kortilla maksaminen ole läheskään yhtä yleistä kuin Suomessa niin tulee maksettua lähes aina käteisellä.

Suomalaiset eurot ovat todella haluttua tavaraa täälläkin, sillä esim. pankissa asioidessani pankkivirkailija kyseli, että olisiko minulla suomalaisia euroja mukana, sillä hänellä oli kaikki muut eurokolikot, mutta suomalaisista kolikoista ei ollut kuin 20 senttinen.

Toi tuntuu vielä olevan todella yleistä tuo eurokeräily.
 

Mevatron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HC Slavia Praha
Olin Saksassa puolisen vuotta opiskelemassa ja täytyy myöntää, että kyllä suomalaisia kolikoita kyseltiin tasaiseen tahtiin, lähinnä muiden opiskelijoiden taholta. Paluumatkalla auton FIN-tarra keräsi edellä mainitun kaltaista kiinnostusta. Ulmissa äiti ja pikkupoika näkivät elämänsä tilaisuuden koittaneen saada Suomen kolikoita. Samoin eräs potsdamilaisen parkkihallin vartija seurasi meitä epäilyttävästi useamman kerroksen ajan, ennen kuin totesi kummallisen kielemme ja alakerrassa seisovan suomalaisen auton yhteyden varmaksi.

Kyllä niitä suomalaisia euroja ulkomailtakin saa. Pariisissa käydessäni sain ensimmäisiä metrolippuja ostaessani takaisin kaksi Suomen 20-senttistä. Arvaa harmittiko, kun elätteli suuria toiveita uusista kolikoista. Pariisissa kolikot olivat jo täysin sekoittuneet. Berliinissä sen sijaan sai käteensä lähinnä Saksan kolikoita. Toki se pakollinen suomalainen postikorttikaupasta...

En nyt mitenkään intohimoisesti ole eri kolikkoja etsinyt, mutta lähinnä reunavaltioiden Irlannin, Portugalin ja Kreikan kolikoita ei ole juurikaan vaihtorahan joukossa näkynyt. Muiden maiden kolikoita on sitten vähän enemmän jäänyt käteen.
 

Bast

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Trojans, TuTo, Miami Dolphins, FC Inter Turku
Ihan kohtalaisesti on ulkomaisia kolikoita osunut.

Kreikka: 2 €
Ranska: 2 € , 10 c
Espanja: 2 €, 1 €, 50 c, 20 c, 10 c
Itävalta: 2 €
Saksa: 1 €, 50 c, 20 c, 5 c
Portugali: 1 €, 50 c, 20 c, 10 c, 5 c, 2 c, 1 c

Taitaa vain olla niin, että näin alussa kaikki tuntuvat ottavan ulkomaan ihmeet talteen ja rahojen sekoittuminen kestää yllättävän kauan.
Outoa, että kreikkalaisia ja italialaisia kolikoita on niin vähän liikenteessä, vaikka molemmat ovat suomalaisten suosikkilomakohteita.
 

Carlos

Jäsen
Viestin lähetti pernaveikko


Tarina ei kerro löytyikö taskunpohjalta näitä aarteita... Ja kehtasitko ottaa hintaa, et kai moisia harvinaisuuksia ilmaiseksi tai nimellisarvolla antanut:cool:

Luin tarinani uudestaan ja totesin siinä olevan ainekset aivan loistavan pornoelokuvan "juoneksi", mutta valitettavasti oikea tarina ei ollut näin hieno.

Jouduin toteamaan naikkosille että he eivät olleet ensimmäiset, eivätkä kymmenennetkään taskuilleni kärkkyneet, joten jouduin vain toteamaan että sorry.

Se mitä sitten tapahtui jääköön hämärän peittoon... ;)
 

JMK81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Aston Villa
Päivitetäänpä tilanne koska kolikkoja on tullut aika rutkasti viimme aikoina.

Alankomaat: 50c, 10c
Belgia: 2€
Espanja: 2€, 1€, 50c, 20c, 10c
Irlanti: 2€
Italia: 1€, 50c, 20c, 10c
Itä-Valta: 50c
Kreikka: 2€, 1€, 50c, 20c
Portugali: 20c
Ranska: 2€, 20c
Saksa: 2€, 1€, 50c, 20c, 10c
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Enpä ooo hirveen tarkasti jaksanut pällistellä kolikoitani mutta ainakin Portugalista sattui kakseuronen ja myöskin kreikkalaisia eypoja on käsieni kautta kulkenut.
 

nihti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Wild, Krylja
Mitenhän se nyt on - tuleeko uusien EU maiden mukana taas uudet eurokolikot?
Ei ole tullut vielä entisiäkään kerättyä.

Tuli vaan mieleen kun Conan O'Brien on ottanut asiaan kantaa omilla kotisivuillaan.

linkki: http://www.nbc.com/nbc/Late_Night_with_Conan_O'Brien/neweuros/ne_luxembourg2.html

Euroopan asioista hyvin perillä olevat Amerikkalaiset ovat keksineet Suomellekin uuden eurokolikon.

Just watch: FINLAND - our muslim extremists are too cold to go crazy

Edit: outoa - ilmeisesti linkkien lisäys ei onnistu jos ' -merkkiä on käytetty? Siispä copypastella selaimen otsikkoon tuo linkki.

Edit2: Kun ' - merkin korvaa %27:lla niin jo pelittää. Puhumme hexaa siis
 
Viimeksi muokattu:

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kaikki muut 1 euron kolikot löytyy, paitsi Luxemburgin euron kolikko joka viellä puuttuu kokoelmasta. Muita kuin noita 1 euron kolikkoja en viitsi edes ruveta keräämään, kun sille rahalle löytyy muutakin käytöä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös