En tiedä. Joka tapauksessa on melkoista kansanvallan halveksimista, jos haluaa kieltää sellaisen poliittisen liikkeen toiminnan, joka edellisissä parlamenttivaaleissa on nauttinut noin 13 prosentin kannatusta. Sen sijaan vaikkapa fasistinen Svoboda teutaroi hallituksessa, vaikka sen kannatus oli pienempää kuin kommunistien.
En tiedä kenen lähteet eivät pidä paikkansa, mutta wikipediasta lainattua:
"Suurimmaksi parlamenttiryhmäksi 2012 vaaleissa valittiin Mykola Azarovin johtama Alueiden puolue (30,0% vaalilistojen äänistä), jolla ryhmällä oli helmikuussa 2014 vielä 130 edustajaa. Toiseksi jäi Julija Tymošenkon Isänmaa-puolue (25,5% listaäänistä, helmikuussa 2014 ryhmässä 88 paikkaa) ja kolmanneksi nousi aiemmin mestarinyrkkeilijänä tunnetun Vitali Klytškon johtama UDAP (14,0 % vaalilistaäänistä). Neljänneksi suurimmaksi tuli Vapaus-puolue (Svoboda, 13,2% äänistä) ja viidentenä mukaan pääsi kommunistinen puolue (10,4%) ääniosuudella vaalilistoissa. On huomattava, että kansanedustajien puolueuskollisuus ei ole kovin vahva. Sitoutumattomaksi edustajiksi oli helmikuun 24. päivään 2014 mennessä siirtynyt jo yli neljännes kaikista Ukrainan parlamentin jäsenistä (121 edustajaa)". (wikipedia: Verh’ovna Rada).
Joko wikipedia ei pidä paikkaansa tai sitten sinä puhut palturia, koska lukemien perusteella juuri Svobodan kannatus on reilut 13% ja vastaavasi kommunistien reilut 10%.
Ja kuten tiedämme Suomen tilanteen, ei täälläkään kaikki suurimmat puolueet ole hallituksessa vaan hallitusvastuut jaetaan muulla tapaa eli ei voida perustella asiaa siten, että kun joku puolue on suurempi kuin toinen, on sen suuremman oltava hallituksessa ja pienemmän jäätävä ulos. Eihän Ukrainassa UDAR:kaan ole hallituksessa vaikka on Svobodaa suurempi ja kuului Janukovitshin hallinnon vastustajiin. Mikset ole huolissasi siitä, että UDAR on syrjäytetty hallituksesta?
Ukrainan tilanteessa on ymmärrettävää ettei kommunisteja haluttu hallitukseen, luottamus kommunisteihin kun ei maassa juuri nyt tietyistä syistä johtuen ole suuren suuri.
vlad.