Ukrainaan vai Kazakstaniin?

  • 6 612
  • 50

Ukrainaan vai Kazakstaniin?


  • Äänestäjiä
    158

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Jos sinun täytyisi juuri tällä nimenomaisella hetkellä päättää, kumpaan maahan - Ukrainaan vai Kazakstaniin - matkustaisit, kumman valitsisit? Oletus, että lähtö olisi jo huomenna aamulla.

Kumpaankaan maahan en ole itse lähdössä, mutta tekemisen puutteessa tahdon seurata äänten jakautumista. "En matkustaisi kumpaankaan maahan"-vaihtoehtoa ei nyt ole, valitan!
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
No varmaan aika fifty sixty setti olis, mutta jos just tällä sekunnilla pitäis päättää ja huomenna lähtee, niin ehkä valinta just nyt saattais kääntyä Kazakstaniin. Varmaan vähän eksoottisempi, kuin Ukraina, joka mielikuvassa vastaa varmaan aikalailla mitä tahansa entistä itä-euroopan satelliittia. Niitä on jo pari nähny.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos sinun täytyisi juuri tällä nimenomaisella hetkellä päättää, kumpaan maahan - Ukrainaan vai Kazakstaniin - matkustaisit, kumman valitsisit? Oletus, että lähtö olisi jo huomenna.

Kazakstaniin.

Ei muuta syytä tai tarkempaa pohdintaa valintaan liittyen, mutta kun kaverini on ollut siellä nyt n. pari viikkoa työmatkalla, voisin lähteä frendiä moikkaamaan, paikallista maisemaa ihailemaan ja ottamaan pari olutta.

Seuraavassa vastaavassa kyselyssä sitten Ukrainaan ihailemaan paikallista naiskauneutta.
 

Rolf Paski

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
Kazakstaniin ilman muuta, koska siellä en ole vielä ollut toisin kuin Ukrainassa. Toisaalta ihan mielellään menisin myös Ukrainaan uudestaan...
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Kazakstaniin. Ukraina ei tunnu niin mielenkiintoiselta paikalta kuin Kazakstan. Alma-Ata ja myös muut suuret kaupungit olisi mukavaa päästä kokemaan ja näkemään ihan paikan päällä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kazakstanissa sinun kannattaa ehdottomasti tuoda joka käänteessä julki että Borat on loistava elokuva. Painota erityisesti Kazakstanin olleen sinulle uppo-outo maa, mutta kiitos Boratin, nyt sinulla on tarkka kuva paikallisista tavoista ja ihmisistä. Näin saat varmasti paljon uusia ystäviä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ukrainaan lähtisin. Kiovaan vaikkapa. Ja Tshernobyliin. Siellä rymysi Bruce Williskin pelkässä nahkatakissa keskellä vanhaa reaktorialuetta Die Hard vitosessa (joka oli erittäin paska elokuva), joten kaipa minäkin siellä pärjäisin. Ellei maan alla lymyä joku mekaaninen jättiläisrobotti kuten Shockwave.

Kazakstanissa asuu kokemuksieni mukaan vain halonhakkaajia, jotka tulevat muutaman vuoden välein jääkiekon MM-kisoihin. Ei vaikuta kiinnostavalta.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ukrainassa olen ollut kahdesti joten tässä tapauksessa ja näillä ehdoilla nappaisin matkan hiukan eksoottisempaan kohteeseen eli Kazakstaniin näkemään ja kokemaan Nursultan Nazarbajevin näennäisdemokratian.

Tietoni maasta eivät kovinkaan kummoiset ole. Alma Ata oli lapsuuteni aikaan kuuluisa jääurheilukeskus, jossa tehtiin pikaluistelussa lukuisia maailmanennätyksiä Medeon ihmeradalla. KHL:n kautta tutuksi on tullut Kazakstanin pääkaupungin Astanan kiekkoylpeys Barys Astana. Mutta minulle kenties tunnetuin ja samalla kuuluisin paikka on epäilemättä Baikonurin avaruuskompleksi, joka Neuvostoliiton aikaan oli suljettu kaupunki ja jossa olisi kieltämättä mielenkiintoista päästä käymään. Ja tottahan Neuvostoliiton ajoilta mieleen on jäänyt ydinkoealue Semipalatinskissa - millainen paikka liene nykyään ja missä määrin saastunutta aluetta?

vlad.
 

Andrew

Jäsen
Ukrainaan. Mustan mullan maahan katsomaan onko ne naiset siellä niin kauniita kuin aina hehkutetaan!? Mila Kunis taitaa olla myös Ukrainasta kotoisin...
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ukrainaan, en kyllä tiedä, että miksi. Tai no laitetaan syyksi vaikka se, että olin taannoin ruotsinlaivalla, jossa satuin kuulemaan pätkän päivätanssiorkesterin esityksestä. Kuulemani musiikki oli uskoakseni humppaa ja siinä laulettiin "Oi Odessa, sä helmi mustanmeren..."

*edit*

Humppaahan se, kyseessä siis tämä kipale. Joo, ihan tämän perusteella Ukraina ja siellä Odessa olisivat valintojani.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kazakstan. Molemmat voisi toki kiehtoa ja kiehtovatkin, mutta Kazakstan lienee astetta eksoottisempi maa ja enempi Aasiassa. Jos nyt kerran olisi varaa matkustaa jompaan kumpaan, niin tuo mieluummin.

Ukrainassakin tietysti voisi varsinkin ne eteläisemmät osat kiehtoa, kun ovat siellä Mustanmeren rannalla. Varmasti ihan nättejä seutuja.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Ei ihme että Borat aiheutti kazakstanilaisissa närkästystä, koska monet yhdistävät kazakstanilaisuutta jotenkin tähän pläjäykseen. Pääosan esittäjäkin kuvailtiin habitukseltaan lähinnä armenialaisen näköiseksi, vaikka etniset kazakit ovat ulkonäöltään Itä-Aasialaisia, kuten Talgat Zhailauov:

talgat zhailauov - Google-haku

Ukrainassa on käyty, joten valitsin Kazakstanin. Molemmat maathan ovat siinäkin mielessä hienoja ettei niissä ole eliitin haalimia statuksenjatkeita toteuttamassa itseään tuhoamalla lähiöitä ja paikallisten terveyttä. Kazakstanissa on myös pistetty kunnolla tuulemaan 20 viimeisen vuoden aikana ja kaupungit ovat visuaalisesti todella näyttäviä.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Niin kauas Itä- Kazakkeihin kuin vaan pääsisi. Olisipahan vähän eri maisemat jo. Markakol- järven rannalle ottamaan aurinkoa ja ihmettelemään että mitenkä helvetissä täältä pääsee kotiin.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Ukrainaan katselemaan millaista meno on muuan alueella, missä joskus kävi hassusti ydinvoiman kanssa.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Astana olisi kyllä hieno paikka käydä. Ainakin Haapasalon ohjelmassa vaikutti melkoiselta luksuskaupungilta, olkootkin sitten muovinen.

Eli Kazakstan.
 
Hyvä avaus. Valitsen Kazakstanin, koska Astanassa kiinnostaisi käydä.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Ukrainassa on internetin kauneimmat naiset, aivan ehdotomasti sinne siis. Kazakstanin akat sen sijaan ovat rumia pallonaamoja.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kazakstanin valitsen kun suvussa on yksi siellä syntynyt. Eli kiinnostaisi nähdä mistä tämä on tullut. Toisaalta onhan se myös moninkerroin eksoottisempi vaihtoehto näistä kahdesta.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös