UFO:t ja muut kokemukset yliluonnollisista voimista

  • 164 153
  • 755

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ok. Tuli vaan mieleen, kun vastaavanlaiseen ilmiöön olen myös törmännyt myöhään illalla tai yöllä. Yksi tai kaksi kirkasta valoa taivaalla, jotka eivät näyttäisi liikkuvan mihinkään ja sitten valo vain katoaa. Aluksi vähän ihmettelin, ennen kuin tajusin, että parvekkeeni on kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Kun lentokone lähestyy kenttää sopivasta suunnasta, niin valo näkyy kirkkaana taivaalla ja jos koneita on tulossa kaksi peräkkäin, niin näyttää, kuin siinä on kaksi valopistettä vierekkäin. Kun toinen lentokone muuttaa suuntaa, niin valo nopeasti himmenee ja katoaa ja takimmaisen koneen valo jää vielä "leijumaan" paikalleen. Helsinki-Vantaalle on siis matkaa noin 40-50 kilometriä.

Jeps, vähän vastaavia ilmiöitä olen nähnyt silloin kun asustelin Tampereen Hervannassa. Joskus Pirkkalan kentälle laskeutuvat koneet tekivät ilmeisesti tuulen suunnasta johtuen lähestymisen itä-suunnasta, vaikka lentoreitit kentältä vievätkin pääsääntöisesti etelä- ja länsisuuntiin. Mielenkiintoisen näköisiähän nuokin ovat olleet joskus, ei siinä mitään.

Mutta tuossa paikassa pidän lentokoneita paikan maantieteellisen sijainnin suhteen kyllä melkoisen mahdottomina. Ja kyllä noiden "tähtien" kirkkaus oli sitä luokkaa, että lentokone ei oikein siksikään tule kyseeseen. Todennäköisimpänä pidän edelleen avaruusromua tai sitten jotain kahden meteorin "parvea".
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Eno kertoi että oli viikonloppuna katsonut jotain ohjelmaa telkkarista missä käsiteltiin jotain yliluonnollisia juttuja. Hän oli mennyt sitten illalla mietteissään nukkumaan ja lausunut "Jumala, jos sää oikeasti olet olemassa niin anna mulle joku merkki." Samalla seinältä oli pudonnut taulu jossa on hänen kolmen tyttären kuva.

Minä en usko jumalaan, mutten epäile enon sanaakaan. Mielenkiintoista.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Eno kertoi että oli viikonloppuna katsonut jotain ohjelmaa telkkarista missä käsiteltiin jotain yliluonnollisia juttuja. Hän oli mennyt sitten illalla mietteissään nukkumaan ja lausunut "Jumala, jos sää oikeasti olet olemassa niin anna mulle joku merkki." Samalla seinältä oli pudonnut taulu jossa on hänen kolmen tyttären kuva.

Minä en usko jumalaan, mutten epäile enon sanaakaan. Mielenkiintoista.
Taulujen kiinnitykset pettävät joskus. Huolellinen työ yhdistettynä kiinnittämisen kestävään taustamateriaaliin takaa sen, etteivät jumal'olennot tai räyhähenget pääse liian helpolla.

Jumalan toinen nimi on sattuma.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olin tuolloin kesälomaa viettämässä vanhempieni mökillä Kanta-Hämeessä. Siinä sitten illasta istuttiin pihalla grillailemassa avovaimon ja siskoni kanssa. Ihmettelin sitten järven yllä itäisellä taivaalla näkyviä kahta aivan vierekkäin olevaa kirkasta tähteä. Näyttivät vähän siltä kuin kaksi Venusta olisi ollut lähellä toisiaan. Toisetkin ihmettelivät näitä. Katselimme sitten, olisivatko nämä hitaasti liikkuneet alaspäin, mutta varmuutta emme tästä saaneet.

Toissa viikonloppuna tuli tehtyä samassa paikassa samanlainen havainto. Olin käytännössä taas selvinpäin, vain kaksi saunaolutta olin nauttinut aiemmin illalla. Tällä kertaa havainto tuli tehtyä puolen yön jälkeen. Kävimme avovaimon kanssa ennen nukkumaanmenoa katselemassa järvelle ja totesimme, että syksy tekee taas tuloaan, kun tähtitaivaskin alkaa jo näkyä. Etenkin ns. Kesäkolmio näkyi jo varsin kirkkaasti. Siinä sitten yhtäkkiä kyseisen "tähtikuvion" vasemmalle puolelle ilmestyi taas vastaava, kirkkaudeltaan suunnilleen Venuksen luokkaa oleva "tähti", joka loisti maksimissaan puoli minuuttia ja oli ehkä hitaasti laskeutuvassa liikkeessä.

En usko mökillä olevan mitään yliluonnollista. Siinä vain sattuu olemaan hyvä näkymä tiettyyn suuntaan, ja toisaalta siellä tulee usein sopivasti ihmeteltyä hiljaista yötaivasta. Siksi siellä tulee samalla nähtyä näitä avaruusromuja tai suoraan kohti tulevia tähdenlentoja. Varsinaisia tähdenlentoja siellä näkee niin ikään hyvin, kiitos suhteellisen vähäisen valosaasteen.

Viime kesänä mökillö tuli puolestaan havaittua vielä kirkkaampia ja selvästi nopeammin laskevia valoilmiöitä toisessa suunnassa. Tuolloin lehdessä mainittiin Ilmavoimilla olevan käynnissä isompi sotaharjoitus, johon epäilen tuon kyseisen havainnon todennäköisesti liittyneen.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Siinä vain sattuu olemaan hyvä näkymä tiettyyn suuntaan, ja toisaalta siellä tulee usein sopivasti ihmeteltyä hiljaista yötaivasta. Siksi siellä tulee samalla nähtyä näitä avaruusromuja tai suoraan kohti tulevia tähdenlentoja. Varsinaisia tähdenlentoja siellä näkee niin ikään hyvin, kiitos suhteellisen vähäisen valosaasteen.
Ja voisi arvata, että mökillä usein ollaan kesäisin - tällöin yö on lyhimmillään, ja satelliiteilla ja sekalaisella avaruusromulla on suurin mahdollisuus olla auringon valaisemana tarkasteluhetkellä, jolloin heijastus näkyy maan kamaralle asti. Talvella Maan varjo peittää satelliitit paljon suuremman osan ajasta.
 
Suosikkijoukkue
KK
Nostetaan ketjua hieman ylös. Jenkit ovat avanneet tietoja UFO havainnoista. Nyt tulee lisää vettä myllyyn.



Mitä mieltä jatkoaikalaiset asiasta. Tuleeko UFO havainnot lisääntymään varsinkin nyt, kun moni yritys kapuaa avaruuteen? Vai onko asialla mitään merkitystä alieneille vielä pitkään aikaa. Ei me oman aurinkokunnan ulkopuolelle mennä vielä piiiitkään aikaan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ihan silkkaa puppua. Miksi UFO-havainnot lisääntyisivät, vaikka lähetettäisiin toinen mönkijä Marsiin? Tuleeko ne UFO:t avaruudessa vastaan pitkät päällä ja vaihtavat viime hetkellä lyhyisiin? Ihan sama kuin kiipeäisi katolle saadakseen paremman rusketuksen lähempänä aurinkoa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Voisiko UFO-havaintojen lisääntyminen kertoa siitä, että häiveteknologia sekä suurvaltojen eri lentolaitteiden kehityksen salassapitotaito edistyy nopeampaa tahtia kuin tutkatlaitteet ja niiden kehitys? Emmää tiärä. Mua kiinnostaa aihe kyllä, mutta ei niin paljoa kun kunnon kulmunit tai timmit tinzet.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ihan silkkaa puppua. Miksi UFO-havainnot lisääntyisivät, vaikka lähetettäisiin toinen mönkijä Marsiin? Tuleeko ne UFO:t avaruudessa vastaan pitkät päällä ja vaihtavat viime hetkellä lyhyisiin? Ihan sama kuin kiipeäisi katolle saadakseen paremman rusketuksen lähempänä aurinkoa.
Niin Länsimaissa miltei jokaisella ihmisellä on korkeatehoinen kamera aina mukanaan ja silti UFO- havainnot siviilien toimesta ovat edelleen täyttä pikselimössöä josta ei saa selvää. Joko ne ovat kameran epätarkkuuksia tai sitten avaruusoliot ja alukset näyttävät pikselimössöltä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muistelen, että modernit UFO-havainnot ja nimenomaan lentävät lautaset havaittuina objekteina alkoi lisääntyä huomattavasti Toisen maailmansodan aikaan, ellei jonkun verran tapahtunut jo sotien aikana ja niiden välissä. Suurin piikki tapahtui kuitenkin maailmansotien jälkeen. Tuossa on osin spekuloitu vaikutuksena se, että myös elokuvat ja tv-sarjat aiheesta alkoi yleistyä tuolloin, kun elokuvateollisuus kehittyi isoin askelin ja sehän on omiaan kiihottamaan ihmisten mielikuvitusta ja voi vaikuttaa havaintoihin. Tuo nyt on ainakin yksi maallinen ja looginen selitys. Toki osaltaan maailmansodat myös kiihdytti teknologista kehitystä ja kautta aikain ihmisissä levittää levottomuutta se, kun teknologia kehittyy harppauksin ja siihen liittyvät epäluulot ja riskit korostuu mielissä. Tällöin myös helposti voidaan alkaa näkeä taivaalla kiitävän ja leijuvan yhtä sun toista ja se voi liittyä aiheeseen jotain kautta ideologisestikin.

Lisäksi muistelen, että joissain UFO-hörhöteorioissa on aika usein väitetty, että tunnistamattomien lentävien alusten havainnoinnit liittyy aina vahvasti aikakauteensa, eli varsinkin konfliktien ja sotien aikaan, niiden välissä ja niiden jälkeen havainnot lisääntyy, koska meihin kohdistuva tarkkailu lisääntyy ja siten myös havainnot lisääntyy. Miksi "tulijat" sitten herpaantuu näkymättömyytensä suhteen juuri näin aikoina, on tietysti hyvä kysymys. Varmaan siihenkin on vastauksia monella olemassa. Näistä havainnoista on taas ollut viimeaikoina huomattavasti enemmän puhetta ja joku voisi tietysti tämänhetkiseen maailmantilanteeseen ja olosuhteiden, mielipiteiden ja poliittisten näkemysten kärjistyneisyyteen liittää nuo jutut helposti. Varmasti liittääkin.

Itse en osaa sanoa. Olen kyllä lapsesta asti ollut kiinnostunut aiheesta, jossain kohtaa hieman liikaakin ja kun olen sillä tapaa herkkä ja myös ylivilkas mielikuvitus, niin voi helposti lähteä keulimaan liiaksi. Varmaan Jatkoaikaankin tullut joskus raapusteltua kaikenlaista, muistelen. Edelleenkään en ihan osaa ja haluakaan sulkea pois mitään, mutta havaintojen luonteesta en kyllä osaa vetää mitään yksiselitteisiä päätelmiä. Tai edes vakuuttua, että joku laji matkaa valovuosien päästä tänne fyysisen avaruuden halki. Yksi teoria voisi olla, että nuo yleensä näkymättömissä olevat asiat on osa Maapallon piiriä, eli mitä nuo alukset tai objektit ovatkaan, on peräisin tästä ihan "läheltä". Onhan noita ufoja kerrottu nähneen myös merissä, ei pelkästään taivaalla. Kaikenlaisia kryptisiä havaintoja on tehty muutenkin tuhansia vuosia, mutta toki kulttuurin kehityksen ja tieteellisen kehityksen myötä niihin liittyvät kertomukset ja uskomukset vaihtelee. Siinä, missä ne oli tuhansia vuosia sitten taivaista saapuvia jumalia, tai joskus jopa Maan alta. Väistämättä kietoutuvat mytologiaan. Ulkoavaruuden olentojen lentävä huipputeknologinen alus on vaan uusimpia juonteita saagassa. Satojen vuosien päästä samoille ilmiöille, jos eivät ole jotenkin selkiytyneet, voi olla taas ihan toisenlaisia käsityksiä.

Mutta toistan sanani, en itse osaa sanoa. Voin arvailla, olen myös skeptinen sen lisäksi, että löytyy niitä ufo-hörhön piirteitä. Eniten tykkään leikitellä avoimilla ajatuksilla, menemättä silti mihinkään fundamentalistiseen päätelmään mistään. Asiantuntemus ei riitä siihen. Monet arvailut siitä, että havainnot olisi suurvaltojen kehittyneiden aseiden kokeiluja, on sekin ihan mielenkiintoinen ja joltain osin varmaan myös uskottavammasta päästä oleva selitys. Toki sekin todella monen kohdalla herättää varmasti kysymyksen, että miten tuollaisia osataan sitten salata noinkin hyvin varsinkin nykyaikana ja vuosikymmenten ajan? No, havaintoja kuitenkin tasaisesti tulee ja kaikenlaisia väitteitäkin on salaisesta teknologiasta esitetty pitkä tovi, mutta jos niihin suhtaudutaan enimmäkseen skeptisesti ja väärinä tulkintoina, niin ei tuollaisten asioiden salaaminen ehkä ole sitten niin mahdotonta siinä ilmapiirissä, huolimatta, että joskus jotain vilahtaakin seillä taivaalla. Jos kerran tuollaisen teknologian olemassaoloonkin suhtaudutaan enimmäkseen, että on ihan liian sci-fiä ja hollywoodia ollakseen totta, niin se sementoi aika paljon näkemyksiä siihen ruutuun. Merkittävä osa havainnoinneista on varmasti joko huijauksia tai väärinkäsityksiä tai ihan silkkaa unelmointia, mutta onko se sitten ihmisen sisäsyntyinen tarve asioiden mytologisointiin, kun havainnot ja niistä puhuminen kuitenkin elää sinnikkäästi aikakaudesta toiseen ja sitä kautta sitkeät näkemykset ja uskomukset pysyvät.
 

Jeffrey

Jäsen
Niin Länsimaissa miltei jokaisella ihmisellä on korkeatehoinen kamera aina mukanaan ja silti UFO- havainnot siviilien toimesta ovat edelleen täyttä pikselimössöä josta ei saa selvää. Joko ne ovat kameran epätarkkuuksia tai sitten avaruusoliot ja alukset näyttävät pikselimössöltä.

Yleisesti me kai tunnetaan maapallon ilmiöitä melko huonosti. Meillä on taruja ja uskomuksia jotka usein linkittyvät näihin tapahtumiin, mutta itse tapahtumia on saatu melko huonosti dokumentoitua. Toki pinta-ala on varsin suuri, ja suurin osa siitä pinta-alasta on meille koskematonta aluetta vesialueilla ja ilmakehässä.

Nyt ihan viimeisten muutaman kymmenen vuoden aikana esimerkiksi meriä on kyetty kuvaamaan vähän paremmin. Silti edelleen on ihan täysin sattumaa mikäli jokua harvinainen tapahtuma sattuisi kameroihin osumaan. Tarinoita meillä on jo vuosituhansia ollut siitä kun meri alkoi kiehumaan ties minkä lohikäärmeen syöksettyä tulta ja laivojen uponneet, mutta edelleen merenpohjan metaanipurkausten dokumentointi ja niiden ymmärrys on melko alkeellisella tasolla.

Kuitenkin kun kameroiden määrä kasvaa, myös todennäköisyys näiden erilaisten tapausten dokumentoinnille kasvaa. Kamerat kuitenkin harvemmin kovin tarkasti kuvaavat kauemmaksi ilmakehään vaikka kuvaajan käsi olisi kuinka vakaa.

Uskoisin, että nämä pikselimössöhirviöt ovat niitä meidän aikakauden meren kiehumaan saavia lohikäärmeitä - ilmiö taustalla on totta, ja kun ilmiötä emme ymmärrä kuvittelemme loput. Joskus sitten satojen tai tuhansien vuosien päästä tulevaisuuden keskustelupalstoilla ihmetellään kuinka ne toopet luuli näitä ilmakehän luonnonilmiöitä ufoiksi. Tekevät tätä ihan samalla tavalla kuin me ihmetellään taruja esimerkiksi niistä lohikäärmeistä.
 
Suosikkijoukkue
KK
Niin Länsimaissa miltei jokaisella ihmisellä on korkeatehoinen kamera aina mukanaan ja silti UFO- havainnot siviilien toimesta ovat edelleen täyttä pikselimössöä josta ei saa selvää. Joko ne ovat kameran epätarkkuuksia tai sitten avaruusoliot ja alukset näyttävät pikselimössöltä.
Ei mun puhelimella kyllä mitää hyvää kuvaa saa yöllä lentokoneista pilvien takana.

Edit: vaikea sanoa kuvasta onko valo pilven yllä vai pilven alla. Itse moista yrittänyt kuvata. Ufolta vaikutti. Kuvaa/videota en kehdannut kellekkään näyttää kun ei siitä saanut hevon vittua selvää. Puhelin noin vuoden vanha halpis samgsun. Toki jos sulla joku yli 500€ puhelin niin joo mutta niihin ei nyt ihan kaikilla ole varaa tai sitten esim allekirjoittanut ei halua niin kallista laitetta mukaan, kun menee rikki tai katoaa.

Edit: paska laatu korostuu kun kohde on suhteellisen kaukana.

Edit: vaikka jokaisella newyorkilaisella olisi uusin iphone niin kukaan ei ikinä kaupunkialueella näe tähtiä. Kiitos valosaasteen

Edit: jatkanko?
 
Viimeksi muokattu:

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Edit: paska laatu korostuu kun kohde on suhteellisen kaukana.

Edit: vaikka jokaisella newyorkilaisella olisi uusin iphone niin kukaan ei ikinä kaupunkialueella näe tähtiä. Kiitos valosaasteen

Edit: jatkanko?
Jos ei huomannut viestissäni selkeää vitsiä aiheesta niin en voi auttaa. Lähinnä tarkoitan sitä, että ihmiset saivat joskus 40-80 luvuilla kameroilla aikaan suttuisia kuvia, vaikka kameroita oli paljon vähemmän ja laatu tuskin kummoinen. Nyt "jokaisella" on kamera kaikkialla mukana, joka pärjää tehoissa pokkareille ja vetää useimpia kölin alta täysin. Siltikin samoja suttuisia kuvia katsellaan, kun kukaan ei saa mitään HD tason kuvaa jostain syystä otettua UFOista. Ja tunnen ihan ihmisiä joilla on usein mukana järjestelmäkamera kun lähtevät luontoon. Eivät silti jostain syystä kuvaile ufoja.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ehkä UFOissa on sellainen edistynyt häivetekniikka, jolla ovat varautuneet kaiken maailman ihmiskuvaajiin. Se automaattisesti pikselöi ja suttaa ne kuvat jos niitä onnistutaan ottamaan.
 

Byvajet

Jäsen
Kuulun tahdon uskoa -jengiin, mutta pidän varmana, että maapallolla ei ole koskaan tehty havaintoa Maan ulkpuolisesta älyllisestä elämästä. Suttuiset kuvat ja videot ovat kehnoja todisteita. Jotkut niistä ehkä ovat tunnistamattomia, mutta siihen se jää. Siitä on pitkä matka älylliseen elämään.

Jos joku tänne avaruuden hevonkuusesta tulee, niin lieneekö tekniikka ihmisaistein ja ihmistietein havaittavissa? Eikö kaukaa matkustaminen vaadi ymmärrystä jostain, josta ihmisellä ei ole ymmärrystä?
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Jos joku tänne avaruuden hevonkuusesta tulee, niin lieneekö tekniikka ihmisaistein ja ihmistietein havaittavissa?
Njaa a, tähtienvälinen matkustus tuntuu olevan kovin haastava ajatus meidän kolmiulotteisessa maailmassa. Voisi kuvitella, että jos sieltä toiselta tähdeltä porukka käy naureskelemassa meidän alkeellisuudelle ja erityisesti Newtonin vitsikirjalle, niin ei meillä välttämättä riitä aistit heidän havaitsemiseen.

Mikään ei kuitenkaan voi olla parempaa kuin paneskelimen meidän aisteillamme ja fyysisessä muodossamme, joten WHO CARES ?
 
Viimeksi muokattu:

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Henkilökohtaisella tasolla UFO-havaintojen todenperäisyyttä sotii ennen kaikkea vastaan se, että mikäli vieras sivilisaatio lähettäisi Maahan aluksen/aluksia, miksi he eivät onnistuisi tekemään tätä ihmisiltä salassa. Tiedostaen faktan, ettei älykästä elämää esiinny ainakaan Aurinkokunnassa tai sen "lähiympäristössä", on potentiaalinen vieras sivilisaatio meitä valtavia askeleita edellä teknisessä kehityksessä ja todennäköisesti pystyykin havainnoimaan toisten taivaankappaleiden tapahtumia "etäyhteydellä", ilman että mitään ihmeen lautasia tai muita aluksia pitäisi lähelle maan pintaa tuoda.

Loppujen lopuksi, mitä "harmaat miehet" edes saavuttaisivat ilmaantumisellaan keskuuteemme? Maan luonnonvaroja lienee mahdollista saada myös asumattomilta taivaankappaleilta ja kehittyneempänä sivilisaationa ymmärtänevät, millaisen eksistentiaalisen kriisin Maan ulkopuolisen elämän löytyminen toisi ihmiskunnalle, niin uskoisin heidän jättävän väliin, vaikka kutsu Oval Officeen tulisikin.

Maan ulkopuolinen elämä on aina mielenkiintoinen kysymys, mutta mihinkään toistaiseksi julkaistuun UFO-havaintoon en usko.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Henkilökohtaisella tasolla UFO-havaintojen todenperäisyyttä sotii ennen kaikkea vastaan se, että mikäli vieras sivilisaatio lähettäisi Maahan aluksen/aluksia, miksi he eivät onnistuisi tekemään tätä ihmisiltä salassa. Tiedostaen faktan, ettei älykästä elämää esiinny ainakaan Aurinkokunnassa tai sen "lähiympäristössä", on potentiaalinen vieras sivilisaatio meitä valtavia askeleita edellä teknisessä kehityksessä ja todennäköisesti pystyykin havainnoimaan toisten taivaankappaleiden tapahtumia "etäyhteydellä", ilman että mitään ihmeen lautasia tai muita aluksia pitäisi lähelle maan pintaa tuoda.

Maan ulkopuolinen elämä on aina mielenkiintoinen kysymys, mutta mihinkään toistaiseksi julkaistuun UFO-havaintoon en usko.
Suunnaton älyllinen harppaus tuskin tarkoittaa huumorintajun menetystä ;)
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Nostetaan ketjua hieman ylös. Jenkit ovat avanneet tietoja UFO havainnoista. Nyt tulee lisää vettä myllyyn.



Mitä mieltä jatkoaikalaiset asiasta. Tuleeko UFO havainnot lisääntymään varsinkin nyt, kun moni yritys kapuaa avaruuteen? Vai onko asialla mitään merkitystä alieneille vielä pitkään aikaa. Ei me oman aurinkokunnan ulkopuolelle mennä vielä piiiitkään aikaan.

Ihmisen havaintojärjestelmä on aika heikko ja havaintojen prosessointikin varsin puutteellista. Siksi melkein mistä tahansa yliluonnolliseksi koetusta ilmiöstä (kummitukset, etiäiset yms.) löytyy selittämättömältä tuntuvia kokemuksia ja havaintoja. Sisäinen logiikkammekaan ei johda meitä kohti totuuksia vaan selviytymään eli toimimaan tavoilla, jotka mm. minimoivat uhkien kohtaamista. Tästä syystä meillä on vilkas mielikuvitus.

Toistaiseksi julkaistu videomateriaali on moniselitteistä eikä erityisen vakuuttavaa. Niihin liitetyt ääniraidat itse asiassa vahvistavat käsitystä havaintojemme puutteellisuudesta jopa pitkän koulutuksenkin jälkeen (se meren "pinnalla" etenevä systeemihän on lähes paikallaan, mutta lentäjät luulevat sen menevän kovaa vauhtia).

Jännin näistä keisseistä onkin mielestäni tuo "tictac-havainto". Siinä monta ihmistä yhtä aikaa todentaa samankaltaista ilmiötä useista eri kuvakulmista yhtä aikaa. Tuota on vaikea selittää. Voisiko se sitten olla joku miehittämätön dataa keräävä lennokki ulkoavaruuden sivilisaatiosta? Kyllähän tällainen periaatteessa on mahdollista. Ja toisaalta on mahdollista, että kyseessä on joku harvinainen valoilmiö tai vaikka psykologinenkin ilmiö. Tutkittavaa materiaalia on valitettavan vähän, joten kaikki on pelkkää arvailua.
 
Mutta eikö UFO tarkoita tunnistamatonta lentävää esinettä, eikä suurisilmäisen avaruusolion lennättämää avaruusalusta? Vai onko ne nykyään yksi ja sama asia. Joka tapauksessa mielenkiintoisia havaintoja ns. viralliselta lähteeltä.
 
Suosikkijoukkue
KK
Mutta eikö UFO tarkoita tunnistamatonta lentävää esinettä, eikä suurisilmäisen avaruusolion lennättämää avaruusalusta? Vai onko ne nykyään yksi ja sama asia. Joka tapauksessa mielenkiintoisia havaintoja ns. viralliselta lähteeltä.
No ketjun aiheeseen ja avausviestiin kun tässä yritetään keskustelua luoda niin mielestäni viestisi on typerä.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Niin UFOjen kuin vaikkapa kummitustenkin kohdalla, turhan moni havainto jää loogista selitystä vailla. Siksi aina kaikki on mahdollista. Extraordinary claims require extraordinary evidence, vai miten se meni?
 

Stigu

Jäsen
Toistaiseksi julkaistu videomateriaali on moniselitteistä eikä erityisen vakuuttavaa. Niihin liitetyt ääniraidat itse asiassa vahvistavat käsitystä havaintojemme puutteellisuudesta jopa pitkän koulutuksenkin jälkeen (se meren "pinnalla" etenevä systeemihän on lähes paikallaan, mutta lentäjät luulevat sen menevän kovaa vauhtia).
Täytyy kyllä olla eri mieltä tämän väittämän kanssa. Esim. komentaja Fraverin tapauksessa oli seuraavat havainnot ja havainnoitisijat:

- komentaja Fraverin näköhavainto
- co-pilotin näköhavainto
- molempien lentäjien havainto TV-kuvasta
- molempien lentäjien havainto infrapunakamerasta
- lentotukialuksen tutkamiesten havainnot (HF-) tutkakuvasta

Itse kyllä pistän ison painoarvon esim. juurikin Fraverin havainnoille. Kaveri oli muistaakseni 16 vuotta Navy-pilottina, joten oppi "melko" varmasti erottamaan esim. säähavaintopallot, valoilmiöt, lentokoneet, dronet ym. Tietysti kaikki tuollainen on helppo teilata omalta kotisohvalta, mutta näille oman elämänsä einsteineille en ainakaan itse pistä hirveästi painoarvoa jos toisessa vaakakupissa on kokeneiden ammattlilaisten havainnot, vieläpä eri lähteistä.

Ja kyllähän yhdysvaltain hallituskin aika tosissaan nuo UFOt ottaa kun on lausunut, että UFOt ovat todellisia.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Täytyy kyllä olla eri mieltä tämän väittämän kanssa. Esim. komentaja Fraverin tapauksessa oli seuraavat havainnot ja havainnoitisijat:

- komentaja Fraverin näköhavainto
- co-pilotin näköhavainto
- molempien lentäjien havainto TV-kuvasta
- molempien lentäjien havainto infrapunakamerasta
- lentotukialuksen tutkamiesten havainnot (HF-) tutkakuvasta

Itse kyllä pistän ison painoarvon esim. juurikin Fraverin havainnoille. Kaveri oli muistaakseni 16 vuotta Navy-pilottina, joten oppi "melko" varmasti erottamaan esim. säähavaintopallot, valoilmiöt, lentokoneet, dronet ym. Tietysti kaikki tuollainen on helppo teilata omalta kotisohvalta, mutta näille oman elämänsä einsteineille en ainakaan itse pistä hirveästi painoarvoa jos toisessa vaakakupissa on kokeneiden ammattlilaisten havainnot, vieläpä eri lähteistä.

Ja kyllähän yhdysvaltain hallituskin aika tosissaan nuo UFOt ottaa kun on lausunut, että UFOt ovat todellisia.

Puhummekohan nyt ohi toisistamme? Itsehän nimenomaan sanoin, että nuo useiden lentäjien yhtäaikaiset näköhavainnot ovat mielenkiintoisimpia, koska niitä on vaikea selittää. Nämä "Pentagon-ufovideot" sen sijaan ovat paljon epäselvempiä ja ainakin yksi niistä on ihan selkeä lentäjien "oma moka".

Noita videoitahan on analysoitu paljonkin, eikä niistä mitään ihmeellisempää voi herua. Tämäkin on linkitetty tänne ainakin kerran:

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös