UEFA Champions League & Europa League 2012-13

  • 72 466
  • 430

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Kesän tärkein jalkapallotapahtuma on nyt sitten jo ohi, mutta suuret jalkapallofanit eivät jää lepäämään. Uutta kun on tulossa monelta eri suunnalta.

Vaikka kesä onkin ja suuret jalkapallosarjat alkavat vasta syksyllä, niin UEFAn seurajoukkueturnausten karsintapelit ovat alkamassa. Suomalaisjoukkueista viisi (HJK, Inter, JJK, KuPS, MYPA) on mukana ja seurattavaa riittää muidenkin maiden joukkueiden osalta.

Ymmärrettävää toki on että kaikkia ei vielä nämä ensimmäisten kierrosten karsinnat sytytä, mutta itse seuraan erittäin kiinnostuneena jo tämän(kin) päivän otteluita.

Ketjussa tarkoituksena siis seurata Mestarien Liigan sekä Eurooppa Liigan karsintoja, arvontoja sekä itse turnauksia kun ne pyörähtävät sitten syksymmällä käyntiin parhaiden kohdalla. Nyt itse aion kirjoittaa tähän pientä ennakkoa tulevista karsinnoista ja ajatuksia kustakin otteluparista. Tietämys ei välttämättä ole suuremmasta osasta joukkueista täysin kunnossa joten tyydytään ennakkoajatuksiin sekä kuulopuheisiin ja luettuun tekstiin.

Seuraavassa viestissä siis ennakkoa minulta jokaiseen ottelupariin ensimmäisiltä kunnon karsintakierroksilta.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Europa League, 1. karsintakierroksen otteluparit (ensimmäiset osaottelut 3.-5. heinäkuuta ja toiset 10.-12. heinäkuuta):

Vikingur - Gomel
Tässä otteluparissa asetelmat ovat melkoisen selvät. Färsaarten viime kauden kolmas kohtaa Valko-Venäjän viime kauden kolmosen. Gomelilla jokunen Valko-Venäjän maajoukkuepelaajakin, Vikingurista ei luulisi olevan minkäänlaista vastusta. Gomel jatkanee.

Shkëndija - Portadown
Makedonian kolmas ja P-Irlannin toinen. Ei mitään tietoa joukkueiden tasosta. Tänään kuitenkin Shkëndijan kotiottelu joten varmasti ikävä paikka tuo Makedonia vierailla. Veikkaan illan ottelua makedonialaisille mutta koko ottelupari ei kyllä sano yhtään mitään minulle.

Xäzär Länkärän - Nõmme Kalju
Azerbaidzhanilaisjoukkue kohtaa sitten virolaisjoukkueen. Jotenkin uskoisin tässä otteluparissa Kaljun vievän tämän. Hankala paikka myös Azerbaidzan vierailla, mutta otteluparista uskon, että Viron pojat tämän voittavat. Huonojen jalkapallomaiden huonot joukkueet vastakkain, mutta Virohan on azereita parempi joten kaipa myös seurajoukkue?

Jagodina - Ordabasy
Sitten astetta kovemmasta jalkapallomaasta (Serbia) tuleva Jagodina saa vastaansa Kazakstanin sarjan kuudennen(!) FC Ordabasyn. Näin ennakkoon ajatellen en usko kazakeilla olevan mitään saumoja joten Jagodina ilman muuta jatkoon.

Trans Narva - Inter Baku
Toinen ottelupari jossa ennakkoasetelmana on Viro-Azerbaidzhan. Virolaisjoukkue lähtee ensimmäiseen osaan kotijoukkueena mikä lienee heidän kannaltaan positiivinen juttu. Interillä on kuitenkin paljon ulkomaalaisvahvistuksia joten emme voi tietää kuinka arvaamaton ottelupari tässä onkaan. En lähde ennustamaan.

KuPS - Llanelli
Tässä on kuulkaa ystävät hyvät KuPSilla hankalat paikat. Veikkausliigan häntäpäässä pelaava kuopiolaisseura saa tehdä kovan työn selvittääkseen tiensä jatkoon. Llanelli on aiemminkin osoittanut pärjäävänsä kohtuullisesti europeleissä joten se voi yllättää nytkin. Omissa silmissä KuPSin pitäisi olla ennakkosuosikki, mutten lähde vannomaan.

Renova - Libertas
Sai hetken tutkia että mikäs helvetin jengi se tämä Libertas nyt sitten onkaan. San Marinon ylpeys ilmeisesti. Makedonialaisseura Renovalla kävi aikainen joulu kun sai san marinolaisen joukkueen vastaansa. Vedonlyönnissä helpot rahat pois ainakin Renovan kotiottelusta, jos on vähänkään hyvältä näyttävä kerroin.

Rudar Pljelvla - Shirak
Ennakkoasetelmat otteluun aika lailla epäselvät. Täytyy myöntää että mitään tietoa ei ole montenegrolaisten joukkueiden tasosta, joten Rudar on arvoitus. Armeniakaan ei ihan paska futiksessa ole joten ei aliarvioida Shirakia. Varmasti tasainen ottelupari. Ekassa osassa muuten suomalainen tuomari, Järvinen.

Levadia - Siauliai
Baltian paikallismatsi virolaisen Levadian ja liettualaisen Siauliain välillä. Siauliai on ollut kerran mukana Europa Leaguen karsinnoissa kohdaten jonkun puolalaisjengin ja ottaen 7-0 turpaan. Levadialla taas enemmän kokemusta eurokentiltä joten laittaisin rahani likoon tallinnalaisten puolesta. Omien liigojensa neljännet.

Pyunik Jerevan - Zeta
Toinen ottelupari jossa armenialaisjoukkue kohtaa montenegrolaisjoukkueen. Yhtä hämärän peitossa kuin se toinenkin matsi itselle. Kun aiempia euromenestyksiä katsoo niin ei kehnompia joukkueita. Ehkä Zeta vie tämän otteluparin, mutta ei näistä oikein tiedä.

JJK - Stabäk
Ei käynyt hirvittävä hillo jyväskyläläisillä arvonnoissa. Norjalaisjoukkueet ovat aina suht kovia enkä usko Stabäkin olevan mikään poikkeus. Omissa papereissani Stabäk jatkanee, mutta ei JJK:kaan huono ole.

Elfsborg - Floriana
Sitten yksi selvimmistä ottelupareista. Elfsborg on Ruotsin sarjakärki ja tuskinpa menee ryssimään maltalaista Florianaa vastaan. Toki toivon Florianan voittoa, mutta jos vähänkään on taas vedonlyönnissä kerrointa niin Elfsborg on se johon kannattaa rahaa sijoittaa.

Süduva - Daugava
Toinen Baltian kiivas taisto kun liettualainen Süduva kohtaa latvialaisen Daugavan. Eurocupeissa ei kumpikaan ole ollut mitenkään vakuuttava, päinvastoin. Aiempiin eurokokemuksiin perustan väitteeni, joka on, että Süduva jatkaa.

Differdange - NSI
Ottelupari joka on kyllä pahemman luokan vitsi! Hirvittävä tuuri käynyt kyllä molemmilla joukkueilla. Harvoin sitä on luxemburgilainen tai färsaarelainen joukkue menossa jatkoon mutta nyt pakostakin jompi kumpi jatkaa. Differdange voittanut historiassaan yhden eurocup-ottelun kahdestakymmenestä ja NSI samaten. Omien liigojensa neljännet. Ei mitään käryä.

Dacia - Celje
Moldovan liigan kakkonen ja Slovenian liigan kahdeksas. Dacia pelannut aiemminkin eurocupeissa vaihtelevalla menestyksellä ja Celjestä ei tietoa. Nyt on taas joukkueet sitä luokkaa että Jaws ei nyt ihan ole kartalla, mutta sehän ei ole mikään mittari. Veikkaan kuitenkin Slovenian poikia jatkoon, sehän on ihan futismaa.

Birkirkara - Metalurg Skopje
Maltalainen Birkirkara kohtaa Metalurgin Makedonian pääkaupungista. Selvähkö ottelupari, Metalurg jatkaa.

Baku - Mura
Azerbaidzhanilainen jengi saa vastaansa Slovenian liigan kolmosen. Mura lienee jonkinmoinen ennakkosuosikki mutta peräänkuulutan edelleen näitä vierasotteluita Azerbaidzhanin kaltaisiin maihin. Mura jatkanee.

Torpedo Kutaisi - Aktobe
Tässä saattaa olla vedonlyöjän unelma. Tietääkseni vedonlyöntifirmat eivät arvosta kazakkijoukkueita mitenkään korkealle, ja laittavat varmasti hyvän kertoimen Aktoben voitolle. Laittakaa ihmeessä pari euroa, georgialainen Torpedo ei ole kovinkaan erikoinen jengi ja Aktobe taas on pärjännyt hyvin jopa isompia seuroja vastaan karsinnoissa. Tärppi siis. Aktobe jatkoon.

Tirana - Grevenmacher
Ihme jengejä taas pukkaa vastakkain. Tässä parissa albanialainen Tirana lienee lievä ennakkosuosikki luxemburgilaista Grevenmacheria vastaan. Tirana on aiemminkin pelannut useasti eurokentillä ja uskon sen voittavan tämän parin.

FC Santa Coloma - Osijek
Tätä Santa Colomaa ei sovi sekoittaa toiseen andorralaisseuraan, UE Santa Colomaan. Osijek on kroaattiseura ja lienee harvinaisen selvä ennakkosuosikki tässä parissa. Osijek jatkoon.

Sarajevo - Hibernians
Sitten bosnialaisseura FK Sarajevo lähtee pelaamaan maltalaista Hiberniansia vastaan. Eiköhän tämäkin pari ole aika selvä, Sarajevo jatkanee.

Twente - UE Santa Coloma
Ylivoimaisesti selkein ottelupari. Ei tarvitse olla mikään guru arvatakseen tässä oikein. Hollannin sarjan kärkipään Twente saa vastaansa jonkun andorralaisseuran. Tästä otteluparista muuten voittaja jatkaa toiselle kierrokselle turkulaista Interiä vastaan. Twente on ekan kierroksen ylivoimaisesti kovin seura ja se jatkaa 100% varmuudella.

Olimpija Ljubljana - Jeunesse Esch
Slovenialainen Olimpija saa vastaansa luxemburgilaisen Jeunesse Eschin. Selvähköä kauraa jo nyt, ljubljanalaiset jatkavat tästä.

MTK - Senica
Unkarin Budapestista tuleva MTK on pelannut usein eurocupeissa, mutta viime vuosina on ollut hiljaisempaa. Senica puolestaan pelasi viime vuonna Europa Leaguen kolmannella karsintakierroksella. Hieman aavistelisin Senican voittoa, mutta tasainen ottelupari luvassa. Toivon että Senica jatkaa.

Lech Poznan - Zhetysu
Jaahas. Zhetysusta ei mitään tietoa, kuin että kazakstanilainen. Lech Poznan lieneekin sitten joillekin jopa tuttu joukkue kun pelasi taannoin Europa Leaguessakin lohkovaiheessa. Lech lienee se joka jatkoon menee.

EB/Streymur - Gandzasar
Färsaarten kakkonen ja Armenian kakkonen. En tiedä mitään näistä jengeistä, ja sanonkin heti veikkaukseni. Armenialainen Gandzasar jatkaa, perusteena se että se Armenia on sentään jossain määrin futismaa.

Flamurtari - Honved
Albanialainen Flamurtari saa siis vastaansa unkarilaisen Honvedin. Albania lienee ikävä paikka vierailla mutta materiaali on varmaankin Honvedin puolella. Veikkaan siis jatkoon Honvedia.

La Fiorita - Liepajas Metalurgs
Liepajas Metalurgs jatkaa. Tarvitseeko sanoa muita perusteluita, kuin että La Fiorita on san marinolainen joukkue ja Liepajas Latviasta?

Teuta - Metalurgi Rustavi
Taas näitä metalurgeja tai mitä lie. Nyt lienee tasaisempi ottelupari kun vastakkain albanialais- ja georgialaisjoukkue. Taitaa kuitenkin olla niin että Metalurgi jatkaa, kun hieman tietoja katselee.

Cefn Druids - MYPA
Walesin cupin kautta mukaan päässyt Druids lienee selvähkö altavastaaja Myllykosken Pallolle. Hyvin on MYPA pelannut tälläkin kaudella Veikkausliigassa ja normaalilla pelillä voittaa otteluparinsa.

Cliftonville - Kalmar
Pohjois-Irlannin kolmas sai pahan vastuksen arvonnasta kun Kalmar tuli vastaan. Ruotsalaisjoukkueena Kalmar lienee selvä ennakkosuosikki ja meneekin tästä parista jatkoon ilman suuria ihmeitä.

Bangor City - Zimbru
Suomalaisille tuttu walesilaisjoukkue Bangor lähtee taas valtaamaan maailmaa. Ensin vastassa moldovalainen Zimbru Chisinausta. Bangor sai rumasti turpaan HJK:lta yhteismaalein 13-0 viime vuoden UCL-karsinnoissa muttei tämä Zimbrukaan ilmeisesti niin kovin erikoinen ole. Laittaisin tästä Zimbrun jatkoon, mutta minun päätettävissäni tämä ei siis ole.

St. Patrick's - IBV
Irlannista tuleva St. Patrick's saa siis vastaansa Islannin IBV:n. Kuvittelisin että irlantilaiset ovat tässä parissa ennakkosuosikkeja, mutta näistä islantilaisjengeistä ei ikinä tiedä. Sanotaan kuitenkin että St. Patrick's jatkaa.

Jatkuu...
 
Viimeksi muokattu:

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Jatkoa...

Bohemians - Thor
Taas irlantilainen jengi ottaa mittaa islantilaisesta. Aika samanlaiset lähtökohdat kuin tuossa edellisessäkin otteluparissa, näin uumoilisin.

Crusaders - Rosenborg
Rosenborg sai varmaankin aika mieluisan vastustajan Pohjois-Irlannin Crusadersista. Rosenborg on melkoisen selvä ennakkosuosikki, yleensähän norjalaisjengit ovat suht kovia näillä alkukierroksilla. Ja Rosenborg varsinkin varsin hyvä joukkue.

Borac Banja Luka - Celik Niksic
Tässä on kyllä aika ihmeelliset asetelmat. Borac on bosnialaisseura, mutta hiukan ihmettelen tuota Celikiä. Kaiken ymmärrykseni mukaan kyseessä on siis Montenegron ykkösdivisioonan juuri voittanut joukkue. Ilmeisesti sitten voittanut jonkun cupin tms, kun ei ole pelannut pääsarjassa. Borac on aiemminkin pelannut eurokentillä joten veikataan sitä jatkoon.

FH - Eschen/Mauren
Islantilainen FH sai vastaansa liechtensteinlaisen Eschen/Maurenin. Ei mitään tietoa joukkueiden tasosta, mutta olettaisin että FH jatkaa. Se pelaa kuitenkin Islannin liigassa ja kun tiedetään Liechtensteinin jalkapalloilun taso, niin uskallanpa väittää FH:n jatkavan.

Tällaiset ovat siis asetelmat omasta näkökulmastani näihin ottelupareihin. Tänään siis jo startataan Vikingurin ja Gomelin sekä Shkëndijan ja Portadownin välisillä otteluilla.

Tänään alkaa myös UCL:n karsinnat, tosin heikkolaatuinen ykköskierros. Otteluparit ovat:

F91 Dudelange (LUX) - Tre Penne (SMA)
Valletta (MTA) - Lusitanos (AND)
Linfield (NIR) - B36 Torshavn (FRO)

Näiden otteluparien pelipäivät siis 3.7. sekä 10.7. UCL-karsinnan toisen kierroksen ensimmäiset osaottelut ovat 17.-18. heinäkuuta ja toiset osat 24.-25. heinäkuuta.
 
Viimeksi muokattu:

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
KuPS - Llanelli
Tässä on kuulkaa ystävät hyvät KuPSilla hankalat paikat. Veikkausliigan häntäpäässä pelaava kuopiolaisseura saa tehdä kovan työn selvittääkseen tiensä jatkoon. Llanelli on aiemminkin osoittanut pärjäävänsä kohtuullisesti europeleissä joten se voi yllättää nytkin. Omissa silmissä KuPSin pitäisi olla ennakkosuosikki, mutten lähde vannomaan.

Ei tuo Llanellin taival Euroopan kentillä kuitenkaan kovin kummoinen ole ollut. Se on ollut 2008 vuodesta asti joka kerta mukana, mutta edennyt vain yhden kerran avauskierrosta pidemmälle. Tuolloin tosin ihan mainitsemisen arvoinen päänahka eli Ruotsin Gefle ja viime vuonnakin kotivoitto Dimano Tbilisistä, mutta vieraissa paluu arkeen 5-0-tappiolla. Kyllä KuPS näistä kahdesta varmastikin parempi joukkue on, mutta otteluruuhka on todella kova ja peli on ailahdellut todella paljon tällä kaudella. Tbilisi-voitto viittaa vähän siihen, että Llanelli saattaa olla Walesissä todella kova eli kotona pitäisi ottaa tekonurmesta kaikki hyöty ja mielellään parin maalin voitto.

JJK - Stabäk
Ei käynyt hirvittävä hillo jyväskyläläisillä arvonnoissa. Norjalaisjoukkueet ovat aina suht kovia enkä usko Stabäkin olevan mikään poikkeus. Omissa papereissani Stabäk jatkanee, mutta ei JJK:kaan huono ole.

Tavallaan JJK:lla kävi hyväkin tuuri sikäli, että Stabæk on paitsi jonkinlainen kriisiseura, myös sijoitettu joukkue eli voitolla jatko näyttäisi aika suotuisalta. Stabæk on Tippenliigan jumbona ja pääsi Fair Play -pisteiden ansiosta mukaan Europa Liigaan vaikka sijoittui viime kaudella vasta kymmenenneksi. Mutta jos Stabækillä menee heikosti, niin ei JJK:lla pyyhi paljon sen paremmin, kun alla on viisi tappiota maalierolla 14-2. Myös JJK:lle Veikkausliigan ohjelma on vähän epäsuotuisa, kun palautumisaikaa tulee ensimmäiseen osaan vain kolme päivää, kun Stabæk huilaa viisi päivää. Viime kauden JJK olisi tämän hetkisen Stabækin varmasti pystynyt hyvin haastamaan, mutta luulenpa Stabækin jatkavan tästä kriisiseurojen parista.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
UEFA Europa Leaguesta sitten pelattu ensimmäinen karsintakierros läpi, eikä hirveästi yllätyksiä nähty. Seuraavana eurokentillä vuorossa Champions Leaguen toinen karsintakierros, ensimmäiset osat 17.-18.7. ja toiset osat 24.-25.7. Samalla lailla, kuten tein Europa Leaguenkin kohdalla, kirjoitan nyt mielipiteitä tulevista ottelupareista UCL:n puolelta.

Ensimmäiseltä karsintakierrokselta jatkoon selvisivät F91 Dudelange (LUX), joka kaatoi san marinolaisen Tre Pennen yhteismaalein 11-0.
Samoin kuin Valletta (MTA), joka voitti andorralaisseura Lusitanosin 9-0.
Kolmas jatkoonmenijä oli Pohjois-Irlannin Linfield, joka voitti rankkareilla färsaarelaisen B36 Torshávnin. Molemmat osaottelut päättyivät 0-0.

Katsausta siis tulevan kakkoskierroksen ottelupareihin, jotka ovat mielestäni hyvinkin mielenkiintoiset:

Skënderbeu Korcë - Debrecen
Albanian mestari Skënderbeu osallistui viime kaudellakin UCL-karsintaan, häviten kuitenkin APOELille 0-6. Unkarin mestari Debrecen on kaiken järjen mukaan selvähkö ennakkosuosikki tässä parissa. Toki Albania on hankala paikka vierailla, mutten silti usko albaaneilla olevan juurikaan mahdollisuuksia.

Maribor - Zeljeznicar
Viime kaudella Europa Leagueen selviytynyt slovenialaisseura Maribor on hienoinen ennakkosuosikki otteluparissa bosnialaista Zeljeznicaria vastaan. En pidä Zeljeznicaria kovin heikkotasoisena, mutta Maribor taitaa olla liian kova vastus.

Zilina - Ironi Kiryat Shmona
Sitten mielestäni hiukan tiukempi ottelupari. Slovakialainen Zilina ei ole ollenkaan huono joukkue, muttei ole myöskään Israelin mestari Ironi. Todella tasainen ottelupari, josta on hankala ennakoida voittajaa. Veikkaisin kuitenkin israelilaisia.

BATE Borisov - Vardar
BATEn moni muistaa viimeisimmältä UCL-kaudelta, kun valkovenäläisseura selvitti tiensä aina lohkovaiheeseen saakka. Seuraava vastustaja tuleekin Makedoniasta, ja rehellisyyden nimissä BATE on niin selvä ennakkosuosikki, etten näe Vardarilla minkäänlaisia mahdollisuuksia.

AEL Limassol - Linfield
Linfield selvitti tiensä juuri ja juuri heikkotasoiselta ykköskierrokselta, ja nyt vastassa sitten Kyproksen mestari AEL Limassol. Kyproslaiset lähtevät todella selvinä ennakkosuosikkeina pohjois-irlantilaisia vastaan. Ei epäselvyyttä, etteikö AEL jatkaisi.

Shamrock Rovers - Ekranas
Liettualainen Ekranas muistuu varmasti monelle mieleen parin vuoden takaisista karsinnoista, joissa HJK oli asteen liettualaisia kovempi ja eteni jatkoon. Nyt Ekranas saa vastaansa viime kauden Europa Leaguesta tutun irlantilaisen Shamrockin, joka on jonkinasteinen ennakkosuosikki otteluparissa. Ekranas ei ole kuitenkaan huono joukkue, joten lähtökohdat eivät tähän taistoon ole niin selvät kuin voisi kuvitella.

Flora Tallinn - Basel
Jos äskeinen ottelupari oli tasaisempi, niin tämä ei sitä ole. Viron mestari Flora lähtee ilman muuta altavastaajana sveitsiläistä Baselia vastaan. Basel oli viime kaudella jopa UCL:n lohkovaiheessa, jättäen lohkossaan taakse mahtiseura Manchester Unitedin ja sijoittuen lohkokakkoseksi. Tie vei pudotuspeleihin jossa noutaja tuli nopeasti. Basel jatkoon ehdottomasti.

The New Saints - Helsingborg
Ruotsalaisella Helsingborgilla kävi tuuri arvonnassa, sillä tietäen walesilaisten seurajoukkueiden tason, The New Saints on suupala Helsingborgille. Muistuu mieleen viime kauden UCL-karsinnasta, kun Walesin silloinen mestari Bangor City jäi HJK:n jyrän alle yhteismaalein 13-0. Nyt on vieläpä Helsingborg pelaamassa walesilaista seurajoukkuetta vastaan, joten Helsingborg jatkaa.

HJK - KR
Moni varmasti huokaisi helpotuksesta, kun kuuli, että HJK saa Islannista KR Reykjavikin vastaansa. HJK on toki selvä ennakkosuosikki, mutta islantilaiset omaavat pientä yllätyspotentiaalia. Tässä täytyy Klubin valmistautua hyvin, vaikka ovatkin ennakkosuosikkeja. Uskoisin kuitenkin helsinkiläisten hoitavan homman.

Molde - Ventspils
Latvian Ventspils on sitten ihan mukavan haasteen edessä, sillä vastassa on norjalainen Molde. Varmasti kovempiakin vastuksia olisi ollut tarjolla joten sikäli Latviassa varmaan ollaan suht tyytyväisiä. Molde on kuitenkin Norjan mestarina ennakkosuosikki, enkä usko sen sössivän tätä otteluparia. Molde jatkanee.

F91 Dudelange - Red Bull Salzburg
No niin sitten. Turha varmaan perustella, miksi itävaltalainen RB Salzburg jatkaa. Oli kuitenkin Europa Leaguessa juuri ja vastustaja on luxemburgilainen, joten mitä tässä turhia lätisemään.

Slovan Liberec - Shakhter Karagandy
Sitten vaihteeksi tiukka ottelupari. Tshekin mestari Slovan Liberec sai vastaansa kazakkiseura Shakhter Karagandyn. Kazakstanista tulee kelpo seurajoukkueita eikä ottelupari ole mitenkään selviö kumpaankaan suuntaan. Uskon että tiukka vääntö on tulossa, joka ehkä sittenkin kääntyy tshekkiläisten suuntaan.

Ludogorets Razgrad - Dinamo Zagreb
Bulgarian mestariksi ja sitä kautta karsintoihin tiensä selvittänyt Razgrad on selvä altavastaaja kroatialaista Dinamo Zagrebia vastaan. Varmasti kaikki tiedämmekin, kuinka kova Dinamo on, joten uskaltaisin väittää sitä jatkoon tästä parista. Toki Bulgarian mestari ei voi olla huono, mutta vastustajakin on todella kova. Dinamo jatkoon.

Neftchi Baku - Zestafoni
Yksi heikkotasoisimmista ottelupareista lienee tässä. Azerbaidzanista tuleva Neftchi sai varmaankin mieluisensa vastuksen georgialaisesta Zestafonista. Minulla ei ole paljoa tietoa näistä joukkueista, mutta uskon silti Zestafonin jatkavan. Toki azeriseura voi yllättää, mutta nyt näin.

Ulisses - Sheriff Tiraspol
Ei ole tämäkään match up sieltä kovemmasta päästä. Armenian mestari vs Moldovan mestari on homman nimi. Myönnetään, ettei ole tietoa näistäkään. Varmasti todella tasainen vääntö tulossa, voi ratketa kumpaan suuntaan tahansa. Veikkaan Ulissesia, koska pidän armenialaisseuroja hieman moldovalaisia parempina. Toisaalta taas yhtä hyvin voisi veikata Sheriffin jatkavan. Mene ja tiedä, sanoisi Tapio Suominen.

Valletta - Partizan Belgrad
Joo-o, menee samaan kategoriaan tuon Dudelange-Salzburg -otteluparin kanssa. Valletta pääsi ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon, mutta serbialainen Partizan tiedetään todella kovaksi joten se menee jatkoon tyylipuhtaasti. Selvää kauraa Partizanille.

Buducnost Podgorica - Slask Wroclaw
Montenegrolaisseurat eivät ole allekirjoittanutta vakuuttaneet, tuskinpa mestarikaan on poikkeus. Slask taas on Puolan hallitseva mestari ja totta kai ennakkosuosikki tässä otteluparissa. Ei missään nimessä etukäteen taputeltu kamppailu, mutta toisaalta olisihan se pienoinen ihme jos Slask tässä kohtaa putoaisi Buducnostille. Slask jatkoon.

Siinä toisen karsintakierroksen mietteitä. Jatkoa seuraa sitten Europa Leaguen karsintojen merkeissä, jahka ehdin niistä kirjoitella.
 

JonKorn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,NUFC, Alan Shearer, John Rambo
Mites tuo CL:n kolmaskierros, joko HJK (sikäli jos jatkoon menee) tietää seuraavan vastustajan?
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olisi kyllä tehnyt mieli lähteä norjaan katsomaan JJK:n otteita europeleissä, mutta eipä sitten lopulta lomat osuneet kohdilleen. Aikaisemmin tässä on tullut kuitenkin kaikenmaailman risteilyt, ahvenaanmatkat ja muut tärkeimät vierasmatkat läpi, mutta tää jäi ikävä kyllä väliin.

FK Zeta Montenegrosta olisi ensikieroksella sitten. Onkohan JJK:lla minkälaiset mahdollisuudet jatkoon, ei mitään hajua ulkomaalaisista seuroista. Saas nähdä pitäisikö nyt pulittaa jo se 45 euroa matsista jotta tätäkin jännitysnäytelmää pääsee katsomaan. Onneksi lipunhinta pysyi edullisena etteivät nostaneet toiselle kierokselle hintoja...
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
FK Zeta Montenegrosta olisi ensikieroksella sitten. Onkohan JJK:lla minkälaiset mahdollisuudet jatkoon, ei mitään hajua ulkomaalaisista seuroista. Saas nähdä pitäisikö nyt pulittaa jo se 45 euroa matsista jotta tätäkin jännitysnäytelmää pääsee katsomaan. Onneksi lipunhinta pysyi edullisena etteivät nostaneet toiselle kierokselle hintoja...

JJK on nähdäkseni ennakkosuosikki lähdettäessä ennakoimaan otteluita Zetaa vastaan. JJK:lla on selvästi parhaat mahdollisuudet suomalaisseuroista jatkoon (pl. HJK Mestarien Liigassa) ja uskonkin sen selvittävän tiensä kolmannelle kierrokselle. Montenegro on kelpo futismaa, mutta Serbia & Montenegron erkaantumisen jälkeen montenegrolaisseurat vielä "hakevat" statustaan. Jos nyt kaikkia ennusmerkkejä ja peliesityksiä on uskominen, niin Zeta on todellakin kaadettavissa. Vierasottelu voi osoittautua jyväskyläläisille hankalaksi, mutta jos joku suomalainen menee Europa Leaguen kolmoskierrokselle, on se mitä todennäköisimmin juuri JJK.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JJK on nähdäkseni ennakkosuosikki lähdettäessä ennakoimaan otteluita Zetaa vastaan. JJK:lla on selvästi parhaat mahdollisuudet suomalaisseuroista jatkoon (pl. HJK Mestarien Liigassa) ja uskonkin sen selvittävän tiensä kolmannelle kierrokselle. Montenegro on kelpo futismaa, mutta Serbia & Montenegron erkaantumisen jälkeen montenegrolaisseurat vielä "hakevat" statustaan. Jos nyt kaikkia ennusmerkkejä ja peliesityksiä on uskominen, niin Zeta on todellakin kaadettavissa. Vierasottelu voi osoittautua jyväskyläläisille hankalaksi, mutta jos joku suomalainen menee Europa Leaguen kolmoskierrokselle, on se mitä todennäköisimmin juuri JJK.

Tässähän taitaa olla hieno paikka kyllä, pitää kyllä varmaan pummia jossain rahat tuohon torstain pelin lippuun, tili kun tulee vasta maanantaina ja voi liput olla jo loppuunmyyty.

Rahallisesti jatkoonpääseminen olisi kyllä tärkeä. Taisi ennen kauden alkua olla seuran kassassa 400k vajetta, mutta nyt tilanne on ihan eri jatkoonpääsemisen vuoksi, taitaa olla 100k per kieros mitä tienaa näistä ekoista kieroksista? + toiset mokomat lipputuloista melkein. Melkeinpä jos pääsee tuosta JJK vielä jatkoon niin taitaa kausi kääntyä plussan puolelle. Näyttää jopa että Vesalaisen uhottelut europeleistä ja niihin panostamisesta onnistuukin, toisin kun ennen kautta monelta taholta epäiltiin. Pieni riskipeli on jopa tuomassa isoa ja tärkeää pottia jyväskylään ainakin rahallisesti ja pientä floppikautta muutenkin pelastamaan. Tässähän tulossa täyspotti seuralle vaikka näytti jopa aika heikolta, joskus riskit kannattaa.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Rahallisesti jatkoonpääseminen olisi kyllä tärkeä. Taisi ennen kauden alkua olla seuran kassassa 400k vajetta, mutta nyt tilanne on ihan eri jatkoonpääsemisen vuoksi, taitaa olla 100k per kieros mitä tienaa näistä ekoista kieroksista?

Jos nyt olen oikein ymmärtänyt niin Europa Leaguen jokaiselta karsintakierrokselta saa 90k€. Lohkovaiheeseen pääsy tuokin jo 640k, ja jokainen ottelu lohkovaiheessa bonuksena 60k. Voitosta ja tasuristakin lohkovaiheessa saa hyvin bonusta, mutta ei mennä asioiden edelle.

Kivinen on nimittäin tie, eikä Zetaa voi missään nimessä aliarvioida. Ei tuolle kierrokselle selviä enää JJK:n mittarilla huonoja joukkueita kovin montaa.

Edit: niitä palkintorahoja, Wikipedia:

UEFA Europa League - Wikipedia, the free encyclopedia

Edit2: ja jos nyt oikein olen ymmärtänyt, niin JJK:n mahdollinen voitto Zetasta toisi sitten vastaan Samuel Eto'on tähdittämän Anzhi Mahatskalan Venäjältä.
Edit3: väärin ymmärretty.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
JJK on nähdäkseni ennakkosuosikki lähdettäessä ennakoimaan otteluita Zetaa vastaan. JJK:lla on selvästi parhaat mahdollisuudet suomalaisseuroista jatkoon (pl. HJK Mestarien Liigassa) ja uskonkin sen selvittävän tiensä kolmannelle kierrokselle. Montenegro on kelpo futismaa, mutta Serbia & Montenegron erkaantumisen jälkeen montenegrolaisseurat vielä "hakevat" statustaan. Jos nyt kaikkia ennusmerkkejä ja peliesityksiä on uskominen, niin Zeta on todellakin kaadettavissa. Vierasottelu voi osoittautua jyväskyläläisille hankalaksi, mutta jos joku suomalainen menee Europa Leaguen kolmoskierrokselle, on se mitä todennäköisimmin juuri JJK.

Niin Montenegron parhaat pelaajat, suurin osa, lähtee nuorina jo Serbian parhaisiin seuroihin(Red Star/Partizan varsinkin). Ja koska maa on pieni, niin vaikka se fudismaana on esim. Suomea parempi ja laadukkaampi, niin taso ei ole kovin laaja. Sen takia siellä on pari hyvää jengiä ja muut sitten selvästi heikompia. Tästä huomaakin että ne muutamat jengit ovat kokoajan kärjessä.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Kun tuossa pohdiskelin näitä mahdollisia jatkoonpääsijöitä ja tulevia vastustajia, niin tässä hieman faktatietoa:

Jos
- Inter yllättää Twenten (todella epätodennäköistä) saisi Inter vastaansa ukrainalaisen Arsenal Kievin.
- MYPA yllättää Rapid Bukarestin (todella epätodennäköistä) saisi MYPA vastaansa espanjalaisen Athletic Bilbaon. Oi että, Athletic, mahtava seura!
- KuPS voittaa Maccabi Netanyan (mahdollista) saisi KuPS vastaansa turkkilaisen Bursasporin.
- JJK voittaa Zetan (mahdollista) saisi JJK vastaansa venäläisen Anzhi Mahatskalan.
- HJK voittaa KR:n (todennäköistä) saisi HJK vastaansa romanialaisen CFR Clujin.

Itse kullakin voisi kyllä tie tyssätä tuohon.

Edit: mielenkiintoinen fakta; kreikkalaiset PAOK ja Asteras Tripolis voivat kohdata toisensa Europa Leaguen kolmannella karsintakierroksella. Sama koskee puolalaisia Legia Varsovaa ja Ruch Chorzowia.

Edit2: ei sittenkään pidä paikkaansa viestin "faktat". Pahoittelut, pitäisi olla huolellisempi.
 
Viimeksi muokattu:

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos nyt olen oikein ymmärtänyt niin Europa Leaguen jokaiselta karsintakierrokselta saa 90k€. Lohkovaiheeseen pääsy tuokin jo 640k, ja jokainen ottelu lohkovaiheessa bonuksena 60k. Voitosta ja tasuristakin lohkovaiheessa saa hyvin bonusta, mutta ei mennä asioiden edelle.

Nostivat kai summia 10k ylöspäin eli 100k per kieros noista karsintakierokselta eli plakkarissa on nyt 200k JJK:n osalta + lipputulot jotka n.80k per matsi. Noista menot sitten pois, mutta esimerkiksi norjaan lentoliput tuskin montaa tonnia on syönyt budjettia. Tässähän tosiaan jos oman tasonsa pitää niin ihan kivat rahat on tulossa, tosin tuloja syö sitten se että kolmas karsinta pitäisi pelata jossain muualla kun harjulla, eli lippujen hinnat tulee reilusti laskemaan ja yleisömäärä myös, ellei sitten viikonloppupeli osu kohdilleen, mutta pelataanko nää karsinnat aina torstaisin? eli keskellä viikkoa tuskin johonkin kuopioon tai tampereelle niin paljon väkeä lähtisi, että isot tulot yleisömäärissä tulisi, hyvä jos kattaisivat stadionkulut..
 

eesau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos
- Inter yllättää Twenten (todella epätodennäköistä) saisi Inter vastaansa ukrainalaisen Arsenal Kievin.
- MYPA yllättää Rapid Bukarestin (todella epätodennäköistä) saisi MYPA vastaansa espanjalaisen Athletic Bilbaon. Oi että, Athletic, mahtava seura!
- KuPS voittaa Maccabi Netanyan (mahdollista) saisi KuPS vastaansa turkkilaisen Bursasporin.
- JJK voittaa Zetan (mahdollista) saisi JJK vastaansa venäläisen Anzhi Mahatskalan.
- HJK voittaa KR:n (todennäköistä) saisi HJK vastaansa romanialaisen CFR Clujin.

Eikös seuraavat kohtaamiset arvota sekä CL:ssä että Eurooppa-liigassa vasta 20.7.?
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kun tuossa pohdiskelin näitä mahdollisia jatkoonpääsijöitä ja tulevia vastustajia, niin tässä hieman faktatietoa:

Jos
- Inter yllättää Twenten (todella epätodennäköistä) saisi Inter vastaansa ukrainalaisen Arsenal Kievin.
- MYPA yllättää Rapid Bukarestin (todella epätodennäköistä) saisi MYPA vastaansa espanjalaisen Athletic Bilbaon. Oi että, Athletic, mahtava seura!
- KuPS voittaa Maccabi Netanyan (mahdollista) saisi KuPS vastaansa turkkilaisen Bursasporin.
- JJK voittaa Zetan (mahdollista) saisi JJK vastaansa venäläisen Anzhi Mahatskalan.
- HJK voittaa KR:n (todennäköistä) saisi HJK vastaansa romanialaisen CFR Clujin.

Itse kullakin voisi kyllä tie tyssätä tuohon.

Edit: mielenkiintoinen fakta; kreikkalaiset PAOK ja Asteras Tripolis voivat kohdata toisensa Europa Leaguen kolmannella karsintakierroksella. Sama koskee puolalaisia Legia Varsovaa ja Ruch Chorzowia.


Nyt on hiukan puutteelliset "faktatiedot" sulla. Kolmas kierros arvotaan vasta tulevana perjantaina (kuten eesau jo ilmoitti), ja jokaisella suomalaisjengillä on siis tietysti useampia vaihtoehtoja mahdollisiksi vastustajiksi.

Tästä linkistä löytyy siis EL:n seedaukset, eli sijoitetut ja ei-sijoitetut. Se, että jokin joukkue sattuu olemaan toisen jengin oikealla/vasemmalla puolella ei siis tarkoita ettäkö ne pelaisivat vastakkain.

Hieno topic kuitenkin, ja kaikille suomalaisjengeille vahvaa peukkua tuleviin matseihin!
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Eikös seuraavat kohtaamiset arvota sekä CL:ssä että Eurooppa-liigassa vasta 20.7.?

Uskoin Fasön väitteen siitä, että HJK saisi CFR Clujin. Jos periaate on tämä, niin katsoin Wikipediasta miten nuo joukkueet tuonne on sijoitettu ja laitoin nuo joukkueet tuohon.

Taitaa kuitenkin olla niin ettei asia olekaan näin, joten kiitos tarkennuksesta. Annoin siis väärää informaatiota, kun uskoin Fasön viestin ja sen perusteella lätkäisin nuo tuohon. Pahoittelut virheestäni.

Edit:

Nyt on hiukan puutteelliset "faktatiedot" sulla. Kolmas kierros arvotaan vasta tulevana perjantaina (kuten eesau jo ilmoitti), ja jokaisella suomalaisjengillä on siis tietysti useampia vaihtoehtoja mahdollisiksi vastustajiksi.

Tästä linkistä löytyy siis EL:n seedaukset, eli sijoitetut ja ei-sijoitetut. Se, että jokin joukkue sattuu olemaan toisen jengin oikealla/vasemmalla puolella ei siis tarkoita ettäkö ne pelaisivat vastakkain.

Kuten sanoin tässä viestissäni, niin uskoin Fasön viestiä ja tästä alkoikin tämä lumipallo. Pitäisi olla huolellisempi, my bad.
 
FK Zeta Montenegrosta olisi ensikieroksella sitten. Onkohan JJK:lla minkälaiset mahdollisuudet jatkoon, ei mitään hajua ulkomaalaisista seuroista. Saas nähdä pitäisikö nyt pulittaa jo se 45 euroa matsista jotta tätäkin jännitysnäytelmää pääsee katsomaan. Onneksi lipunhinta pysyi edullisena etteivät nostaneet toiselle kierokselle hintoja...

Maksaako liput JJK:n europeleihin todella 45 euroa kappale? Melkoinen hinta, sanoisin. Toki jos tuollakin hinnalla myydään se ~5000 lippua, niin mikäs siinä sitten.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Maksaako liput JJK:n europeleihin todella 45 euroa kappale? Melkoinen hinta, sanoisin. Toki jos tuollakin hinnalla myydään se ~5000 lippua, niin mikäs siinä sitten.

Harjulle mahtuu europeleihin vain n. 2000 katsojaa eli viimepeli oli jo noilla 45 euron lipuilla melkein täysi kun jotain 1800 päälle katsojamäärä. Nuo viimeiset paikat kyllä aika heikoilla katselupaikoilla vielä joten tiputtivat sentään 10 eurolla näkörajoitteisia paikkojen lippuja eli halvimmillaan pääsee jopa 35 eurolla ja ei näe ehkä kunnolla kentälle edes.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Kuten sanoin tässä viestissäni, niin uskoin Fasön viestiä ja tästä alkoikin tämä lumipallo. Pitäisi olla huolellisempi, my bad.

Juu pahoittelut myös täältä väärästä tiedosta. Wikipediasta tosiaan itse ymmärsin taulukon hieman väärin ja sen takia kävi pieni virhe.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kuten sanoin tässä viestissäni, niin uskoin Fasön viestiä ja tästä alkoikin tämä lumipallo. Pitäisi olla huolellisempi, my bad.

No problem! Hienoa, että jotkut jaksavat Jatkoajassakin seurata kuningaslajin eurocupeja, joiden peli-illat (kun suomalaiset pelaavat) ovat itselleni kesän ehdottomia kohokohtia. Eilen löytyi jopa loistava streami JJK:n peliin, mikä lämmitti mieltä suuresti, varsinkin kun kesä kuluu ulkomailla eikä paikan päälle esim. Klubin matseihin pääse.
 
Harjulle mahtuu europeleihin vain n. 2000 katsojaa eli viimepeli oli jo noilla 45 euron lipuilla melkein täysi kun jotain 1800 päälle katsojamäärä. Nuo viimeiset paikat kyllä aika heikoilla katselupaikoilla vielä joten tiputtivat sentään 10 eurolla näkörajoitteisia paikkojen lippuja eli halvimmillaan pääsee jopa 35 eurolla ja ei näe ehkä kunnolla kentälle edes.

Okei, kiitos infosta. Paljon JJK:n liigapeleihin maksaa vastaavat liput?
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Juu pahoittelut myös täältä väärästä tiedosta. Wikipediasta tosiaan itse ymmärsin taulukon hieman väärin ja sen takia kävi pieni virhe.

Itse taas en perehtynyt taulukon infoon lainkaan ja uskoin sinua, koska luulin sinun perehtyneen siihen, heheh.

Noh, ainahan näitä käy ties missä. Eikä tuo väärä info varmaan kovinkaan monelle kantautunut, onneksi. Tästedes lupaan lukea kaikki tekstit, jotten laita väärää "faktaa". Olin niin varma faktatiedoistani. Fak!
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Okei, kiitos infosta. Paljon JJK:n liigapeleihin maksaa vastaavat liput?

20 euroa tuonne pääkatsomoon missä nämäkin paikat nyt sijaitsee, paitsi sitten nuo heikoimmat paikat tuolla juoksukaarteessa on se "aluelipun" 15 euron hintaisia, alueliput on sitten kentän laitaan näihin irtokatsomoihin ja seisomalippuja. eli 20/15 euroa normaalissa matsissa, mutta normaaleihin matseihin mahtuukin se n. 3000 katsojaa peleihin ja sitten loput seisoo kentän vieressä.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Omat veikkaukset näyttivät hyvältä kunnes Dudelange yllätti Salzburgin. 1-0 voitto, mutta taitaa silti jatkoon pääsy jäädä haaveksi kun Itävallassa peli jäljellä.

Ulisses (Armenia) - Sheriff Tiraspol (Moldova) 0-1
Flora (Viro) - Basel 0-2
HJK - Reykjavik 7-0
Neftcti Baku (Azerbaijan) - Zestafoni (Georgia) 3-0
Dudelande (Luxembourg) - Red Bull Salzburg 1-0
Liberec (Tsekki) - Karaganda (Kazakhstan) 1-0
Zlina (Slovakia) - Shmona (Israel) 1-0
TMS (Wales) - Helsingborg 0-0
Skenderbeu (Albania) - Debrecen (Unkari) 1-0
Valletta (Malta) - Partizan (Serbia) 1-4
Shamrock (Irlanti) - Ekranas (Liettua) 0-0
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös