U20 MM-kisajoukkueet

  • 49 026
  • 340

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Viestin lähetti Master Chief
Team Canada (Bob Mckenzien mukaan HFBoardsilla)

Ei voi sanoa muuta kuin että mieletön ryhmä. Eipähän ole voittajasta mitään epäselvyyttä jos kanukit pelaavat tasollaan. Sääli että YLE näyttää jotain lässähtänyttä Izvestijaa eikä kovinkaan paljoa todellista lätkää jossa pelataan oikein mestaruuksista nuoruuden innolla.

Olisi nimittäin erittäin mielenkiintoista seurata Suomen joukkueen lisäksi esim. Sidney Crosbyn, Nigel Dawesin, Andrew Laddin, Dion Phaneufin, Cam Barkerin ja monen muun maan tähtien otteita enemmänkin. Onneksi tulee ainakin Suomi - Kanada.
 

spade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Bauer
Ei voi sanoa muuta kuin että mieletön ryhmä. Eipähän ole voittajasta mitään epäselvyyttä jos kanukit pelaavat tasollaan. Sääli että YLE näyttää jotain lässähtänyttä Izvestijaa eikä kovinkaan paljoa todellista lätkää jossa pelataan oikein mestaruuksista nuoruuden innolla.

Jaa-a, Venäjällä ja USAlla voi olla oma sanansa sanottavanaan. Omat ennakko-odotukseni menevät suunniilleen näin:

Kanada/Venäjä (aikalailla tasavahvoja)
USA (vain hitusen jäljessä ylläolevia)
Tsekki
Suomi/Ruotsi/Slovakia
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Onhan Kanada nimien perusteella ennakkosuosikki.

Toisaalta jostakin käsittämättömästä syystä venäläiset nuorten joukkueet ovat viime vuosina voittaneet mestaruuksia juuri Pohjois-Amerikan jäällä. Venäläisillä nuorilla on ollut myös kykyä venyä tiukoissa paikoissa viime vuosina. Se voitti 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden jatkoajalla niin 1999, 2002 kuin 2003! Ja joka kerta finaalissa oli vastassa Kanada! Todella makoisaa herkkua venäläisen kiekkoilun ystäville nämä jatkoaikavoitot Kanadasta.

Venäläiset miesten maajoukkueetkin voisivat ottaa mallia nuorista.

Tälläkin kertaa uskon Venäjän mahdollisuuksiin aina kultaan asti. Toisaalta joukkue voi huonoimmillaan romahtaa myös mitalien ulkopuolelle. Tämän vuotinen ryhmä ei ole aivan yhtä kova kuin vuosien 2002 ja 2003 mestarijoukkueet, mutta muutamat avainpelaajat ovat kyllä aivan maailman parhaimpia omassa ikäluokassaan. Lisäksi maalivahtipelin pitäisi olla kunnossa, kun maalissa on Magnitkan 18-vuotias Anton Hubodin, josta puhutaan jo uutena Nikolai Habibulinina.

Kanada on silti suosikki kotijäällään, siitä ei voi kiistellä.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti Bauer
Sääli että YLE näyttää jotain lässähtänyttä Izvestijaa eikä kovinkaan paljoa todellista lätkää jossa pelataan oikein mestaruuksista nuoruuden innolla.


Minkäs teet kun enempiä matseja ei televisioida (siis Suomen) koska "yksikin muu alkusarjan matsi olisi maksanut todella paljon eikä siihen ollut edellytyksiä" (YLEn kommentti Jääkiekkolehdessä).
 

Jusa #91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rossiya
Venäläisillä nuorilla on ollut myös kykyä venyä tiukoissa paikoissa viime vuosina. Se voitti 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden jatkoajalla niin 1999, 2002 kuin 2003!

Tuon 2003 mestaruuden Venäjä voitti kyllä ihan varsinaisella peliajalla.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Viestin lähetti Jusa #91
Tuon 2003 mestaruuden Venäjä voitti kyllä ihan varsinaisella peliajalla.

Näin muuten olikin!

Tosin tiukka oli tuokin ottelu, sillä muistaakseni Juri Trubatshev teki 3-2 voittomaalin muutamaa minuuttia ennen ottelun loppua. Venäjä taisi olla ottelussa kaiken lisäksi 0-2 tappiolla toisessa erässä.

Aika kova temppu nousta Kanadaa vastaan 0-2-tappioasemasta voittoon MM-finaalissa ja vieläpä Kanadan kotijäällä. Tosin tuo Venäjän kultajoukkue oli harvinaisen lahjakas muutoinkin: Ovechkin, Zherdev, Grigorenko, Perezhogin, Tjutin, Grebeshkov, Trubatshev, Shishkanov, Kondratjev, Koltsov, Kaigorodov, Polushin... Oikeastaan mikä tahansa muu kuin kultamitali olisi ollut joukkueelta floppisuoritus, sillä tällaisia tähtisikermiä on harvoin mukana nuorten MM-kisoissa. Kaiken lisäksi vielä Ilja Kovaltshuk olisi voinut ikänsä puolesta pelata tuossa joukkueessa! Kovalchuk kuitenkin heilutteli MM-kisojen aikaan maaliverkkoja jo NHL:ssä. Venäjän 1983 ikäluokka oli sellainen, ettei ihan vastaavaa taida tulla vähään aikaan.

Tämän vuoden joukkue ei taida olla aivan yhtä kova, mutta aivan terävin kärki (Ovechkin, Malkin, Lisin, Radulov, Hubodin) saattaa olla lähes yhtä hyvä kuin vuoden 2003 mestarijoukkueen terävin kärki. Puolustus ei valitettavasti ole sitten lähelläkään 2003 joukkueen tasolla.
 
Viimeksi muokattu:

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti The Original Jags
Lisäksi maalivahtipelin pitäisi olla kunnossa, kun maalissa on Magnitkan 18-vuotias Anton Hubodin, josta puhutaan jo uutena Nikolai Habibulinina.

Se on muuten Hu-do-bin. Enkä ole kuullut mitään Habibulin-puheita, kiinnostaisi kyllä linkit, jos sellaisia juttuja olet verkosta löytänyt. Lahjakas kaveri on, olen nähnyt pelaavan ihan elävänä, mutta aika paljon sanottu on vielä tippailla mihinkään aivan huipulle. Kuitenkin joukkueensa kolmosmaalivahti tällä hetkellä.
 

Phol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masa
Viestin lähetti Ferris
Aika nirkosesti on tänä vuonna ollut maajoukkueen mukana, tuloksena ilmeisimmin yksi maali seitsemässä pelissä. Mitään hajua ei mulla kyllä ole, onko ollut loukkaantuneena tai jotain kauden aikana. Tässä kuitenkin U20-joukkueen tämän vuoden turnaukset:

Viiden maan turnaus, Suomi 3.2.-7.2.2004
9. Aaltonen Juhamatti 4 1+0 0min +-0

Nejän maan turnaus, Tsekki 1.-6.9.2004
Aaltonen Juhamatti 3 peliä, ei tehoja

Ihmeelliseltä tuo Aaltosen poisjättäminen kyllä tuntuu, mutta voisikohan noilla maaotteluilla olla se ratkaiseva merkitys? MJ-pelit eivät ole sujuneet kovin herkullisesti ainakaan tilastojen valossa.

En nyt satu muistamaan kuka vinesi siitä Joonas Hallikaisen valinnasta, mutta mielestäni selkeä valinta kisoihin. *<|:-)
 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Mitähän kenttiä Suomella muuten on tulossa. Eikö Tukonen-Korpikoski-Nokelainen ainaki viime vuoden alle 18-vuotiaiden kisoissa pyöritelly ihan hyvin. Entä miten muut kentät?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Elmeri Hautamäki
Kanada-Suomi 6-0

Pahasti tuli takkiin treenipelissä.

Kyllä tulee olemaan mielenkiintoinen kaksikko tuo Bergeron-Crosby. Crosby jättää varmaankin jäähyväiset nuorten kisoille tänä vuonna, joten mahtavaa nähdä miehen esityksiä vaikka jälkilähetyksinä. Ikävää vain, että täällä ei nähdä enempää näitä nuorten pelejä, sillä mielenkiintoiset kisat ovat kieltämättä tulossa. Jenkit ovat nimien perusteella ehkä vähän viime vuotta jäljessä (etenkin Parisen ja Keslerin puuttumiset näkyvät, toisaalta viime kisojen paras maalivahti Montoya taas vuoden kokeneempi). Venäjällä on pari huippuyksilöä ja joukkue on yllätysvalmis. Kanadalla on kuitenkin levein ja selvästi paras taso kokonaisuudessaan. Niinpä uskon, että Kanada jatkaa kuuden viime kisojen mitaliputkeaan, ottamalla tällä kertaa kuittauksen viime vuodesta.
 
Viimeksi muokattu:

Aces

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Sharks sekä 90-luvun Bruins ja Cam Neely
Huh, Kanadan ja Suomen kiekkokulttuureissa on valovuoden ero. Kanada-Suomi 20-vuotiaiden harjoitusmatsia oli seuraamassa ihan kiitettävä yleisömäärä jotain 15 000!!!! Kyllä kun katsoo nimilistoja Kanada,Venäjä,USA ja Tsekki taitaa ratkoa mitaleiden kohtalo:( Toisaalta haastajana on aina helpompi lähteä pelaamaan. Maalivahtiosasto on mun mielestä Suomella aika suuri kysymysmerkki...
 

brehme_

Jäsen
Suosikkijoukkue
prosenttikiekko
Viestin lähetti Aces
Maalivahtiosasto on mun mielestä Suomella aika suuri kysymysmerkki...

Totta ehdottomasti. Mua vähän pelottaa, että toi 70-luvun lopussa ja 80-luvun alussa syntyneiden huippuveskareiden sarja (Hurme,Toskala,Noronen,Lehtonen) ei saa nyt muutamaan vuoteen jatkoa. Kun 1998 kultaisissa kotikisoissa voitiin huoletta luottaa Noroseen maalilla ja lisäksi jykevään, tasaiseen puolustukseen, niin nyt tuntuu, että peräpää on härmäläisten heikoin lenkki noin ylipäätään.

Hyökkäyksessä on muutama lupaava nuori kaveri mm. Korpikoski, Tukonen, Nokelainen, Joensuu, mutta mistä kertoo, että nämä kaverit ovat pelikelpoisia vielä ensi vuonnakin? Hehän ovat käytännössä porukan kovimmat pelimiehet! Muutenkin aika nuori ryhmä; 5 86-syntynyttä ja 3 87-syntynyttä. Jos nämä kaverit saavat paljon peliaikaa kovissa matseissa niin toivottavasti heidän osaltaan on ensi vuoden kisoissa oppirahat maksettu.

Yksi mielenkiintoinen poiminta joukkueesta on Masi Marjamäki, joka voi hyötyä siitä, että turnaus pelataan Amerikassa. Kaveri on takuulla saanut kovuutta WHL:stä ja pelasi muistaakseni viime vuonna hyvän turnauksen, etenkin Venäjää vastaan kaksi hienoa maalia, vaikka oli syyllinen siihen Venäjän yhteen osumaan. Taklaa jo enemmän ja kovempaa kuin Porin aikoina.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti Aces
Huh, Kanadan ja Suomen kiekkokulttuureissa on valovuoden ero. Kanada-Suomi 20-vuotiaiden harjoitusmatsia oli seuraamassa ihan kiitettävä yleisömäärä jotain 15 000!!!!

No jos SM-liigassa olisi työsulku, niin kyllä täälläkin junnumaaottelut saattaisivat vetää Areenan täyteen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti tilliliha
Totta ehdottomasti. Mua vähän pelottaa, että toi 70-luvun lopussa ja 80-luvun alussa syntyneiden huippuveskareiden sarja (Hurme,Toskala,Noronen,Lehtonen) ei saa nyt muutamaan vuoteen jatkoa. Kun 1998 kultaisissa kotikisoissa voitiin huoletta luottaa Noroseen maalilla

Onhan Rask ikäisekseen NHL scouttien papereissa tällä hetkellä selvästi edellä saman ikäisiä Norosta, Toskalaa ja Hurmetta. Monet scoutit ovat rankanneet hänet ensi kesän Draftissa top 15 pelaajan joukkoon - toki tähän sijoitukseen tulee vaikuttamaan aika paljon juuri nämä kohta käynnistyvät nuorten MM-kisat ja onnistuminen siellä. Puolustus on kotikisoista jäljessä nimellisesti ja taidollisestikin, joten voi olla, tämä pudottaa tähän mennessä loistavia nuorten- ja nuorten maajoukkuepelejä pelanneen miehen osakkeita sitten lopullisessa Draft järjestyksessä. Toivotaan tietysti parasta, että suomen puolustus ja Rask onnistuvat.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ero onkin siinä, että siinä missä Noronen ja Lehtonen olivat kakkosmaalivahteja ja Toskala ja Hurme eivät lainkaan tuon ikäisenä joukkueessa, Rask kantaa torjuntavastuun jo kaksi vuotta alaikäisenä. (Hurmehan ei tosin pelannut koskaan yhtään ottelua nuorten MM-kisoissa, joten ihmettelen miestä esimerkkinä)

Kuitenkin, ryhmämme on sen verran heppoinen että suurempia kysymysmerkkejä, kuin maalivahtimme, riittää useampi. Sarjapaikka ensi vuoden huomattavasti lupaavammille pelaajillemme pitäisi pystyä varmistamaan, paikka kuuden joukkueen puolivälierissä vaikuttaa jo erittäin kovalta tavoitteelta.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Mane
Ero onkin siinä, että siinä missä Noronen ja Lehtonen olivat kakkosmaalivahteja ja Toskala ja Hurme eivät lainkaan tuon ikäisenä joukkueessa, Rask kantaa torjuntavastuun jo kaksi vuotta alaikäisenä. (Hurmehan ei tosin pelannut koskaan yhtään ottelua nuorten MM-kisoissa, joten ihmettelen miestä esimerkkinä)

Kuitenkin, ryhmämme on sen verran heppoinen että suurempia kysymysmerkkejä, kuin maalivahtimme, riittää useampi. Sarjapaikka ensi vuoden huomattavasti lupaavammille pelaajillemme pitäisi pystyä varmistamaan, paikka kuuden joukkueen puolivälierissä vaikuttaa jo erittäin kovalta tavoitteelta.

Niin on, ja se on iso ero tässä ikäluokassa. Tarkoitin tällä vastauksellani sitä, että suomella kokonaisuudessaan hyvä maalivahtirintama tulee saamaan jatkoa Raskista tulevaisuudessa. Rask on kuitenkin scouttien papereissa kaikkien aikojen toisiksi lahjakkain maalivahtimme. Hurmeen otin mukaan siitäkin syystä, että hän on NHL maalivahti ja ikäisesenään hän oli Raskia selvästi jäljessä. No, hän kehittyi onneksi myöhemmällä iällä.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Viestin lähetti tilliliha
Mua vähän pelottaa, että toi 70-luvun lopussa ja 80-luvun alussa syntyneiden huippuveskareiden sarja (Hurme,Toskala,Noronen,Lehtonen) ei saa nyt muutamaan vuoteen jatkoa.
Itse laskisin tähän sarjaan kyllä hyvinkin muutaman jäsenen lisää: Hannu Toivonen Lehtosta nuorempana, Ari Ahonen ja Antero Niittymäki tuolta välistä ainakin ja ehdottomasti Tuukka Rask tuoreimpana.

Suomessa maalivahtivalmennus taitaa olla tällä hetkellä maailman parasta, yhdessä ranskankielisen läntisen Kanadan kanssa. Ei tuo ketju ihan sattumalta ole syntynyt, eikä se mihinkään katkea, vaikka kasivitosissa ja kasikutosissa ei yhtään aivan huippulupaavaa maalivahtia olekaan. Kasiseiskojen Rask - jota yleisesti pidetään Lehtosen jälkeen toisiksi lupaavimpana suomalaisvahtina koskaan - pelannee kolmet junnukisat ykkösenä, ellei sitten nuoremmista nouse joku seuraavien parin vuoden aikana ohi.
 

Ferris

Jäsen
Kisat telsussa

TV2 Torstai 30.12.2004

23.45 – 2.01 Jääkiekon nuorten MM 2005, Suomi - Kanada.
Selostus Jussi Saarinen, asiantuntijana Ville Nieminen. Grand Forks, Yhdysvallat

TV2 Lauantai 1.1.2005

La-su-yö 3.30 – 6.00 Jääkiekon nuorten MM 2005, Ottelu B2 - A3.
Selostus Jussi Saarinen, asiantuntijana Petteri Sihvonen. Grand Forks, Yhdysvallat. Mikäli Suomi pelaa ensimmäisessä puolivälierässä, niin lähetys TV 2:ssa 1.1 klo 23.55, jolloin tämä lähetys jää esittämättä.

TV2 Sunnuntai 2.1.2005

su-ma-yö 0.50 – 2.34 Jääkiekon nuorten MM 2005, Välieräottelu 1. Selostus Jussi Saarinen,asiantuntijana Petteri Sihvonen. Grand Forks, Yhdysvallat.

3.30 – 6.00 Jääkiekon nuorten MM 2005, Välieräottelu 2.
Selostus Jussi Saarinen,asiantuntijana Petteri Sihvonen. Grand Forks, Yhdysvallat. Esitetään vain, jos Suomi pelaa.

TV2 Tiistai 4.1.2005

23.00 – 1.30 Jääkiekon nuorten MM 2005, Pronssiottelu.
Selostus Jussi Saarinen, asiantuntijana Ville Nieminen. Grand Forks, Yhdysvallat.

3.05 – 5.35 Jääkiekon nuorten MM 2005, Loppuottelu.
Selostus Jussi Saarinen, asiantuntijana Ville Nieminen. Grand Forks, Yhdysvallat.


Eli loppujen lopuksi tulee noita pelejä ihan mukavasti. Suurta plussaa että pronssi- ja kultapelit tulee suorina ja vaikka Suomi ei ois enää mukana niin yksi puolivälierä- ja välieräpeli näytetään joka tapauksessa. Muutkin pelit näyttäis tulevan vain n. 5-15 min viiveellä, joka ei ole paha. Propseja Ylen suuntaan!
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Re: Kisat telsussa

Viestin lähetti Ferris
Eli loppujen lopuksi tulee noita pelejä ihan mukavasti. Suurta plussaa että pronssi- ja kultapelit tulee suorina ja vaikka Suomi ei ois enää mukana niin yksi puolivälierä- ja välieräpeli näytetään joka tapauksessa. Muutkin pelit näyttäis tulevan vain n. 5-15 min viiveellä, joka ei ole paha. Propseja Ylen suuntaan!

Todella hienoa, että mitalipelit näytetään joka tapauksessa! Kiitos YLE:n urheilu! Jostain jo pääsin huolestuneena lukemaan, että YLE ei olisi näyttänyt kuin tuon kultakamppailun, mutta tämähän nostaa kisatunnelmat jo korkealle.

Nimimerkki Eh tuossa jo listasikin muita hyviä nuoria maalivahteja lisää. Sekä Niittymäki, Ahonen, että Toivonen kuuluvat ehdottomasta sarjaan "lupaavat tulevaisuuden maalivahdit". Tähän joukkoon on itseään kiilaamassa vahvasti vielä Boston Collegen isokokoinen Matti Kaltiainen, joka on pelannut hienoja peleja Bostonissa näissä nuorten MM-kisoissa USA:n kakkosena esiintyvän Cory Schneiderin kanssa.
 

Karlo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Aaltosesta vielä, Kalevassa 22.12 Risto Korhonen myös ihmetteli ettei Aaltosta valittu. Totesi kuitenkin, että joukkue on kasattu täysin puolustuspelin kannalta, joten tässä ehkä myös yksi syy ettei valittu.

Jos pistepörssin kärkipelaajat on pois kisoista ja valmennus panostaa puolustuspelaamiseen ei suomen peleistä tarvitse odottaa maalijuhlia. Mennään varmaan perinteisesti jalat, jalat, pyöritään kulmissa, pelätään virheitä....
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti Karlo
Aaltosesta vielä, Kalevassa 22.12 Risto Korhonen myös ihmetteli ettei Aaltosta valittu. Totesi kuitenkin, että joukkue on kasattu täysin puolustuspelin kannalta, joten tässä ehkä myös yksi syy ettei valittu.

Jos pistepörssin kärkipelaajat on pois kisoista ja valmennus panostaa puolustuspelaamiseen ei suomen peleistä tarvitse odottaa maalijuhlia. Mennään varmaan perinteisesti jalat, jalat, pyöritään kulmissa, pelätään virheitä....

Muutaman viikon takaisessa Kiekkolehdessä Aaltonen muuten kertoi menevänsä kuvauttamaan olkapäänsä, ja epäili että kisat olisivat jääneet väliin juuri sen vamma vuoksi.

Edit: korjattu lausunto.
 
Viimeksi muokattu:

JVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers
Muutaman viikon takaisessa Kiekkolehdessä Aaltonen muuten kertoi menevänsä kuvauttamaan olkapäänsä, ja epäili että silläkin saattoi olla vaikutusta pudottamiseen joukkueesta.

Luepa se lehtesi hitusen huolellisemmin. Aaltonen sanoi, että kisat olisivat saattaneet tässä tapauksessa.

Eli selvyyden vuoksi todettakoon, että MM-joukkue oli valittu jo huomattavasti aikaisemmin ennen kuin tuo kyseinen olkapäävamma miehelle tuli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös