Mainos

U17 WHC vuodenvaihteessa Kanadassa

  • 28 204
  • 49

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Laitetaan nyt tällekkin ketju pystyyn, vaikka ei varmaan kiinnostuksessa yllä noiden hieman vanhempien tasolle. Ihan mukava näitäkin on seurata, että miten ovat menneet. Pelipaikat ovat Victoriaville ja Drummondville. Molemmat sijaitsee Quebecin provinssissa.

Kanadalla on tunnetusti näissä karkeloissa useampi joukkue. Lohkot ovat seuraavat. Osaako joku kertoa miksi Tsekki ei osallistu näihin?

A-Lohko
West
Pacific
Ruotsi
Suomi
Venäjä

Tässä lohkossa mielenkiintoisen aseman tuo Euroopan kolmen kärjen kamppailu.

B-Lohko
Slovakia
USA
Quebec
Atlantic
Ontario

Ontarion joukkue on juhlinut kultaa useaan otteeseen. Viimeksi kuitenkin se jäi saamatta, joten olisiko aika palata jälleen kultaan. Uskon niin. USA antaa varmasti kovan haasteen tässä lohkossa heille.

Venäjä on hallitseva mestari, joka kaatoi USA:n finaalissa vuosi sitten.

Ehdottomasti nostan ennakkosuosikiksi Ontarion joukkueen. Joukkueessa mukana mm. superlupaukset Conor McDavid ja Aaron Ekblad.

Tässä otteluohjelma:

Lauantai, Joulukuu 29, 2012
Ruotsi - West (A) 4-0
Ontario - USA (B) 5-6RL
Pacific - Venäjä (A) 8-7
Atlantic - Quebec (B) 2-5

Sunnuntai, Joulukuu 30, 2012
Suomi - Ruotsi (A) 3-7
USA - Atlantic (B) 6-3
Venäjä - West (A) 6-2
Ontario - Slovakia (B) 12-0

Maanantai, Joulukuu 31, 2012
Pacific - Ruotsi (A) 3-6
Slovakia - Atlantic (B) 1-4
West - Suomi (A) 4-6
USA - Quebec (B) 5-1

Tiistai, Tammikuu 1, 2013
Atlantic - Ontario (B) 1-11 .
Ruotsi - Venäjä (A) 7-4
Quebec - Slovakia (B) 3-2
Suomi - Pacific (A) 4-5

Keskiviikko, Tammikuu 2, 2013
Slovakia - USA (B) 2-7
Venäjä - Suomi (A) 5-4
Quebec - Ontario (B) 2-1
West - Pacific (A) 3-4

Torstai, Tammikuu 3, 2013
Slovakia - West 1-4
Atlantic - Suomi 2-8
Pacific - Ontario 7-6
Quebec - Ruotsi 4-6
Venäjä - USA 6-4

Perjantai, Tammikuu 4, 2013
Quebec - USA 3-4
Venäjä - Ruotsi 5-7
 
Viimeksi muokattu:

Schadowan

Jäsen
Mielenkiintoinen turnaus kieltämättä ja mukavaa, että taas on Suomen vuoro olla mukana näissä karkeloissa. Ontarion joukkueen (vasta 15-vuotias, 2015 draft) Connor McDavid taitaa olla turnauksen seuratuin pelaaja. McDavid pelaa siis ensimmäistä kauttaan OHL:ssä, johon hänet otettiin "Exceptional"-statuksella mukaan vuoden alaikäisenä. Samanlaista hypeä olen aistivinani kuin Crosbylla aikanaan ja kyllähän kaverin näytöt ovat vakuuttavat: 28 peliä, 36 pistettä. Huomion arvoista on se, että McDavid on jäänyt pisteittä vain kolmessa pelissä tällä kaudella. Monet ovat sitä mieltä, että McDavid on ehdottomasti lahjakkain kanadalaispelaaja sitten Crosbyn ja Youtube-pätkien perustella tuo saattaa hyvinkin pitää paikkansa. Todella räjähtävä luistelija, jolla on poikkeuksellisen hyvä taitotaso.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Ehdottomasti nostan ennakkosuosikiksi Ontarion joukkueen. Joukkueessa mukana mm. superlupaukset Conor McDavid ja Aaron Ekblad.

Minäkin pidän ennakkoon Ontarion joukkuetta suosikkina. McDavid ja Ekblad ovat johtavat pelaajat. Myös Kingston Frontenacsin Roland McKeown ja Spencer Watson ovat seuraamisen arvoisia pelaajia. Watson on joukkueen toiseksi paras pistemies ja McKeown pelaa puolustuksessa hyviä minuutteja. Eikä Windsorin Joshua Ho-Sangin kaudessa ole ollut moittimista - hän on ollut useina iltoina Spitfiresin parhaita pelaajia. Soo Greyhoundsin hyökkääjä Jared McCann on tehnyt 12 maalia ja on niillä joukkueen paras maalintekijä. Ontarion joukkueesta kaikki paitsi toinen maalivahti pelaavat OHL:ää.

Quebecin joukkue ei näytä erityisen vahvalta. Atlanticilla on muutama kova pelaaja, mutta en tiedä riittääkö taso muita Kanadan joukkueita tai Yhdysvaltoja vastaan. Slovakian mahdollisuuksiin en usko. Uskonkin, että Ruotsi tulee olemaan hyvä. 1996 ikäluokka on melko vahva. Ruotsin joukkueesta ei ole tietoa, mutta nämä pelaajat ovat seuraamisen arvoisia (jos valitaan joukkueeseen): Rasmus Andersson, Markus Pettersson, Jakob Forsbacka-Karlsson, Fredrik Forsberg (Filip Forsbergin veli), Adrian Kempe ja Petter Mäkitalo.

Täältä pääsee näkemään joukkueet. Ainoastaan Kanadan joukkueet on julistettu. Mielenkiinnolla odotan minkälaisen joukkueen esimerkiksi Suomi ottaa turnaukseen.

Linkki vie Kanadan jääkiekkoliiton sivuille
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Suomi

Kaapo Kähkönen, Blues
Mikael Saari, Ilves
Joona Voutilainen, Jokerit

Markus Haapanen, HPK
Jere Huuhka, JYP (-97)
Jaakko Hälli, Tappara
Miro Keskitalo, Jokerit
Sami Niku, JYP
Eetu Sopanen, Pelicans
Kalle Tervo, Blues
Joni Tuulola, HPK
Robin Ullberg, Blues
Ville Väinölä, Pelicans

Frank Gymer, Jokerit
Manu Honkanen, TPS
Waltteri Hopponen, Blues
Kasperi Kapanen, KalPa
Antti Kauppinen, HIFK
Joel Kiviranta, Jokerit
Juho Lammikko, Ässät
Teemu Lämsä, TPS
Atte Mäkinen, Jokerit
Miro Mäkinen, Jokerit
Otto Nieminen, TPS
Julius Nättinen, JYP (-97)
Mikko Rantanen, TPS
Aleksi Saarela, Lukko (-97)
Rasmus Smedberg, Lukko
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Aleksi Saarelan nimen laittaisin muistiin. Valittiin viime kaudella U15 (?) epävirallisissa MM-kisoissa kisojen parhaaksi pelaajaksi ja paukutti myös c-junnujen piste-ennätykset uusiksi.

Aleksi on 15-vuotias ja nyt jo pelannut tällä kaudella Lukon a-junnujen 1 sentterinä hyvillä tehoilla. B-junnuissa suorastaan dominoi. Iänsä puolesta vielä kuintenkin c-junioreissa.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Riku Ullbergin velipoika?

Kyllä. Robin siirtyi täksi kaudeksi Jokereiden juniorirykmentistä Bluesin vastaavaan ja on läiskinyt B-nuorissa puolustajalle kelvolliset tehopisteet: 13. 5+7=12.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Quebecin joukkue ei näytä erityisen vahvalta. Atlanticilla on muutama kova pelaaja, mutta en tiedä riittääkö taso muita Kanadan joukkueita tai Yhdysvaltoja vastaan.
Québecistä samaa mieltä, Atlantic'stakin osin. Pistetään sananen noista Kanadan joukkueista.

Onhan Québecilla mukana melkoisen heikko nippu, mutta on mukana pari mielenkiintoistakin nimeä. Mielenkiintoisin heistä on kuitenkin Daniel Audette (joka on sattumoisin päälle 800 NHL-ottelun konkarin Donald Audetten poika, joten geenit ovat kunnossa). Audette pelasi turnauksessa jo viime vuonnakin (5. 0+1), mutta tuo reissu ei erityisemmin kerrottavaa jälkipolville jättänyt. Tänä vuonna hän on kuitenkin Québecin suurin yksittäinen tähti ja uskonkin jäljen olevan sen mukaista. Ainoa suurempi kysymysmerkki taitaa olla se, että saako Audette mistään taustatukea? Québecin hyökkääjistä Alexis Pepin on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa QMJHL-ympyröissä ja iskenyt ihan kelvolliset tehopisteetkin (31. 8+6), mutta hänen jälkeensä on kovin hiljaista.

Atlantic puolestaan on meikäläisen silmissä ihan miellyttävää katsottavaa, ainakin kärjen osalta. Okei, eihän joukkue pursua tähtiä Ontarion tapaan eikä se ole myöskään minkään kestomenestyjän maineessa, mutta kuitenkin ainakin itse näen pelaajiston ihan mukavana kokonaisuutena nuoruuden talenttia, josta pilkottaa pari todellista huippulupausta.

Puolustus on suhteellisen nimetön eikä se pursua QMJHL-kokemusta, mutta pari mielenkiintoista nimeä sieltäkin löytyy. Luc Deschenês (-97) on joidenkin reportaasien mielestä jopa potentiaalinen Top-3 varaus kesän 2015 draftissa Connor McDavid'n ja muiden vanavedessä uiden. Deschenês on jo mukavissa mitoissa fyysisesti (180cm / 91kg) ja on paukutellut ihan mukiinmeneviä tehopisteitä Fredericton Canadiensin riveissä (NBPEIMMHL), josta hänet varataan ensi kaudeksi QMJHL-liigaan, todennäköisesti Top-3 nimenä. Deschenês on erittäin tyylikäs yhdistelmä kiekollista osaamista ja fyysistä pelaamista ja hän pelaa kypsästi ikäisekseen, mikäli scouting reporteja on siis uskominen. Toinen mielenkiintoinen nimi on toisen kisamatkansa tekevä Cody Donaghey. Donaghey pelaa tulokaskauttansa QMJHL-liigan Rouyn-Norandan takalinjoilla ja on onnistunut alkukaudella ihan mukavasti. Puolustuspäässä ehdottoman tärkeä ja todennäköisesti myös näkyvä palanen Atlantic'lla.

Hyökkäys on sekin sen terävimmän kärjen jälkeen ehkä turhan kapea, mutta terävin kärki on kuitenkin mielenkiintoista seurattavaa. Ensinnäkin siellä on Nathan Noel. McDavid on julistettu jo 2015 kesän varmaksi 1st overall'ksi, mutta kovin moni on myös sitä mieltä, että jos joku pystyy McDavid'n tuolta paikalta syrjäyttämään, on se juurikin Noel. Noel on turnaukseen jo nimetyistä pelaajista nuorin (synt. 21.6.1997) ja voi pojat minkälainen pelaaja on kyseessä. Noel erottuu edukseen vahvuuksillaan joihin lukeutuvat erinomainen ja räjähtävä luistelu, ketteryys, maaginen pelisilmä, Noel pelaa rightilla ja on loistava viimeistelijä ja hän pärjää myös fyysisessä pelissä jo nyt hyvin. Noel pelaa kuluvalla kaudella Shattuck St.Mary'sin joukkueessa USHS liigassa ja on iskenyt alkukaudelle varsin mukavat tehopisteet (21. 4+14).
Alaikäisenä esiintyvä Noel ei todennäköisesti kuitenkaan vielä pysty yksinään minkäänlaisiin urotekoihin, joten taustatukea kaivattaisiin sille saralle ja siinä kohtaa luotetaan nimiin Nathan Yetman, Matthew Highmore sekä Clark Bishop. Näistä herroista tosin varsinkin kahdella ensin mainitulla on ollut erittäin hankala tulokaskausi QMJHL:ssä eikä Bishop'kaan varsinaisesti siellä ole juhlimaan päässyt. Potentiaaliltaan ja historialtaan kuitenkin tämä on nähdäkseni se kolmikko, joka sieltä parhaiten voisi nousta esille Noel'n kanssa.

Se neljäs Canada, Pacific, näköjään on ohitettu Zborikin viestissä kokonaan, joten heitetään pari lausahdusta vielä siitäkin. Erityisen seurannan alle kannattaa ottaa tuolta puolustajat Joseph Hicketts sekä Brycen Martin ja hyökkääjistä nimet Jake Virtanen sekä Ryan Gropp.
Hicketts on nopea ja hyvin liikkuva puolustaja, joka pelaa tulokaskauttansa WHL-liigan Victoria Royals'n riveissä. Hicketts edusti Kanadaa viime vuonna Nuorten Olympialaisissa ja iski tuolloin kuuteen otteluun viisi syöttöpistettä. Hicketts oli kesän WHL-draftin 12. varaus.
Martin iski identtiset tehot Nuorten Olympialaisissa ja oli Hicketts'n kanssa Kanadan johtavia puolustajia. Martin on raameiltaan vielä hieman hontelo (185cm / 73kg), mutta se ei vähennä sitä faktaa, että kiekollisilta ominaisuuksiltaan Martin on hyvin lupaava puolustaja. Kesän 2011 draftissa #2 WHL:n varattu Martin pelaa Hicketts'n tavoin tulokaskauttansa WHL:ssä ja on iskenyt alkukaudella 11 (0+11) tehopistettä (32 ottelua).
Virtanen lienee Pacificin joukkueen lupaavin pelaaja, tai ainakin seuratuin. Kesän 2011 WHL-draftin ykkösvarauksena mennyt Virtanen on iskenyt alkukaudella Calgary Hitmen'n riveissä 23 ottelussa tehopisteet 5+1=6 (+5, 24 PIM). Virtanen itse kuvaili WHL-varauksensa yhteydessä itseään seuraavasti: "I'm a power forward. I think I'm a good skater and am mainly known for scoring goals. I take the puck hard to the net and try to make things happen" (Lähde: CA Sports)
Gropp oli hänkin osallisena tuota ryhmitystä ja hän olikin Kanadan paras maalintekijä turnauksessa kuudella maalillaan (6. 6+3=9). Gropp lähti WHL:n sijasta luomaan uraansa BCHL-liigan kautta ja toistaiseksi vaihtoehto on tuntunut toimivalta: Gropp on iskenyt kauden 28 ottelussa tehopisteet 7+11=18, joilla ollaan alle 17-vuotiaista pelaajista ylivoimainen pistepörssin ykkönen (seuraavalla; Zach Funk 24. 2+7=9). Gropp on alati vaarallinen pelaaja molemmissa päissä kenttää ja nopea luistelu yhdistettynä ihailtavan tarkkaan maalintekotaitoon tuottaa varmasti päänvaivaa vastustajille turnauksessa.

Western on joukkueista vuorossa viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä. Tuokin ryhmä toteuttaa melkolailla Pacific'n ja Atlantic'n mallia ja omaa terävän kärjen, jonka jälkeen massa luonnollisesti harmaantuu. Western'llä ehdottomasti mielenkiintoisimmat pelaajat ovat Ryan Pilon, Reid Gardiner sekä Adam Brooks.
Pilon on NY Islanders-legenda Rich Pilon'n veljenpoika ja kaikintavoin erittäin hehkutettu ja lupaava puolustaja. Setänsä tavoin Ryan ei kaihda fyysistäkään peliä, johon myös hänen raaminsa oikeuttavat (187cm / 77kg), mutta kiekollisilta ominaisuuksiltaan Ryan on setäänsä lupaavampi tapaus. Kesän 2011 WHL-draftin kolmantena varattu Pilon pelaa tulokaskauttansa WHL-liigassa ja hyvinhän tuo kausi onkin lähtenyt käyntiin; Pilon on iskenyt Lethbridgen paidassa 22 ottelussa jo 14 (4+10) tehopistettä joilla hän on joukkueensa sisäisen puolustajapörssin toisella sijalla. HFBoardsilta löysin miehestä seuraavanlaista kertomaa; "Skates pretty well, is rugged but his offensive abilities are the things that stand out. Great shot, good passer and just makes things happen at even strength and on the PP."
Gardiner oli Kanadan liideri viime vuonna Olympialaisissa ja voitti lopulta koko kisojen pistepörssin 12 (4+8, 6 ottelua) tehopisteellä. Prince Alberts'a edustava Gardiner on iskenyt tulokaskaudellaan WHL:ssä tehopisteet 3+5=8 (17 ottelua, +/- +10). Alberts'n valmentaja Bruno Campese kuvailee nuorukaista seuraavasti: "Reid has very good size, he sees the ice very well, but his greatest asset may be his work ethic that fits in nicely to the Raiders mould,” Campese said. “Reid’s ability to play at both ends of the rink and his willingness to compete and battle is going to be great fit for the Raiders and its fan base.” (Lähde)
Brooks antoi turnauksessa taustatukea Gardiner'lle ja kumppaneille ja iski lopulta seitsemän tehopistettä (5+2=7, 6 ottelua). Regina Pats'n riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Brooks on maaliahnas sentteri, joka hänkin on etevä ja nopea luistelija, joka omaa oivan pelisilmän sekä hyvän maalivainun ja painavan laukauksen.

Summa summarum: Meni hiukan jaaritteluksi homma, mutta toivottavasti nyt jotain valisti edes hiukan tämä! :D Vielä loppuun jos pistetään pelkästään Kanadan joukkueet jonkinlaiseen järjestykseen niin uskoisin, että turnauksen lopulla ne muodostavat seuraavanlaisen lopputuloksen:

1. Ontario
2. Western
3. Pacific
4. Atlantic
5. Québec


Toivottavasti tässä vielä ehtisi paneutua paremmin muihinkin joukkueisiin ja mahdollisesti niistäkin heittää jotain juttua tänne.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Kiitokset FutureHockeylle kirjoituksesta, mielenkiintoista lukea muidenkin juttuja! Kommentoin vähän paria kohtaa.

Québecistä samaa mieltä, Atlantic'stakin osin. Pistetään sananen noista Kanadan joukkueista.

Onhan Québecilla mukana melkoisen heikko nippu, mutta on mukana pari mielenkiintoistakin nimeä. Mielenkiintoisin heistä on kuitenkin Daniel Audette (joka on sattumoisin päälle 800 NHL-ottelun konkarin Donald Audetten poika, joten geenit ovat kunnossa). Audette pelasi turnauksessa jo viime vuonnakin (5. 0+1), mutta tuo reissu ei erityisemmin kerrottavaa jälkipolville jättänyt. Tänä vuonna hän on kuitenkin Québecin suurin yksittäinen tähti ja uskonkin jäljen olevan sen mukaista. Ainoa suurempi kysymysmerkki taitaa olla se, että saako Audette mistään taustatukea? Québecin hyökkääjistä Alexis Pepin on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa QMJHL-ympyröissä ja iskenyt ihan kelvolliset tehopisteetkin (31. 8+6), mutta hänen jälkeensä on kovin hiljaista.

Audette ja Pepin ovat tosiaan Quebecin kärkipelaajia. Nyt kun joukkue ei ole kaikista lahjakkain, olisi Quebec voinut valita minusta kaksi lahjakasta 1997 syntynyttä pelaajaa: Nicolas Royn ja Jeremy Royn. Nicolas Roy on isokokoinen lahjakas hyökkääjä (190 cm/76 kg), joka dominoi Quebecin Midget-sarjassa. Jeremy Roy on taas puolustaja, joka on tehnyt samaisessa sarjassa varsin mukiinmenevät pisteet 7+21. Tässä ei olisi myöskään hävitty paljoa, vaan olisi ainakin parilla pelaajalla aiempaa kokemusta sitten ensi vuotta ajatellen.

Tuosta Quebecin joukkueesta voisi kuitenkin mainita hyökkääjä Vincent Deslauriersin. Pienikokoinen, mutta todella nopea ja taitava hyökkääjä, joka periaatteessa voisi pelata Audetten kanssa, sillä pelaavat samassa joukkueessa.

Atlantic puolestaan on meikäläisen silmissä ihan miellyttävää katsottavaa, ainakin kärjen osalta. Okei, eihän joukkue pursua tähtiä Ontarion tapaan eikä se ole myöskään minkään kestomenestyjän maineessa, mutta kuitenkin ainakin itse näen pelaajiston ihan mukavana kokonaisuutena nuoruuden talenttia, josta pilkottaa pari todellista huippulupausta.

Puolustus on suhteellisen nimetön eikä se pursua QMJHL-kokemusta, mutta pari mielenkiintoista nimeä sieltäkin löytyy. Luc Deschenês (-97) on joidenkin reportaasien mielestä jopa potentiaalinen Top-3 varaus kesän 2015 draftissa Connor McDavid'n ja muiden vanavedessä uiden. Deschenês on jo mukavissa mitoissa fyysisesti (180cm / 91kg) ja on paukutellut ihan mukiinmeneviä tehopisteitä Fredericton Canadiensin riveissä (NBPEIMMHL), josta hänet varataan ensi kaudeksi QMJHL-liigaan, todennäköisesti Top-3 nimenä.

Deschenês oli vahva pelaaja 1995 syntyneiden turnauksessa pari vuotta sitten, jossa näin hänet pelaamassa. Taisi olla vielä ainut 1997 syntynyt pelaaja. Hyvä kiekollinen pakki ja pystyy antamaan hyviä taklauksia.

Pacificin joukkueesta tuli mieleen sellainen juttu, että odotin kyllä 15-vuotiasta Matthew Barzalia mukaan. Pelannut muutaman pelin BCHL:ssä, mutta dominoi British Columbian Major Midget -sarjaa: 52 (17+35) pistettä 18 ottelussa! Huikeat tehot ja seuraavalla kaverilla on 13 pistettä vähemmän. Toisaalta Barzalilla on uusi mahdollisuus ensi vuonna tulla valituksi joukkueeseen.
 

Ralph

Jäsen
Mielenkiintoinen joukkue Suomella, vaikka olin kuullut vain vajaasta kymmenestä pelaajasta ennen. Mielenkiintoisen siitä tekee se, että siellä on kovasti tuttuja sukunimiä. On Joni "Marko" Tuulolaa, Kasper "Sami" Kapasta ja Aleksi "Pasi" Saarelaa. Unohtuiko joku muukin toisen polven kiekkoilija?
 

Eskelarit

Jäsen
Mielenkiintoinen joukkue Suomella, vaikka olin kuullut vain vajaasta kymmenestä pelaajasta ennen. Mielenkiintoisen siitä tekee se, että siellä on kovasti tuttuja sukunimiä. On Joni "Marko" Tuulolaa, Kasper "Sami" Kapasta ja Aleksi "Pasi" Saarelaa. Unohtuiko joku muukin toisen polven kiekkoilija?

Eipä oikeastaan, Julius Nättisen veljet pelaavat myös. Topi pääasiassa JYP-Akatemiassa ja Joonas Nättinenhän pelaa Hamiltonissa AHL:ää.

Mielenkiintoiset kisat tulossa kyllä, vähän pitää vakoilla oman kylän poikia, Saarelan paikka lienee varma joukkueessa, toivotaan parasta myös Smedbergille. Urama olikin itseasiassa sunnuntaina Raumalla seuraamassa mitä todennäköisimmin näitä kahta pelaajaa.
 

RaLu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eipä oikeastaan, Julius Nättisen veljet pelaavat myös. Topi pääasiassa JYP-Akatemiassa ja Joonas Nättinenhän pelaa Hamiltonissa AHL:ää.

Mielenkiintoiset kisat tulossa kyllä, vähän pitää vakoilla oman kylän poikia, Saarelan paikka lienee varma joukkueessa, toivotaan parasta myös Smedbergille. Urama olikin itseasiassa sunnuntaina Raumalla seuraamassa mitä todennäköisimmin näitä kahta pelaajaa.

Tuskin Aleksia oli tarkkailemassa. Pelasi samaan aikaan Kuopiossa A:n kanssa.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Eipä oikeastaan, Julius Nättisen veljet pelaavat myös. Topi pääasiassa JYP-Akatemiassa ja Joonas Nättinenhän pelaa Hamiltonissa AHL:ää.

Itselläni on sellainen käsitys, että Topi Nättinen olisi tämän muun kolmikon serkku? Joonas pelaa tosiaan AHL:ssä ja Jussi KooKoossa.
 

eetuster

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Pari tuttua nimeä tuolta löytyy, mutta miten Suomen jengi pärjää vertailussa kovia maita vastaan. Onko laadussa ja sen määrässä mitään muutoksia nyt vaikka 95 syntyneisiin?

Myös onko Aleksi Saarelasta potentiaalia top 5 varaukseen? McDavid lienee tällä hetkellä spekulaatioissa ykkösenä?
 

Deptula

Jäsen
Pari tuttua nimeä tuolta löytyy, mutta miten Suomen jengi pärjää vertailussa kovia maita vastaan. Onko laadussa ja sen määrässä mitään muutoksia nyt vaikka 95 syntyneisiin?

Myös onko Aleksi Saarelasta potentiaalia top 5 varaukseen? McDavid lienee tällä hetkellä spekulaatioissa ykkösenä?

Vaikea tämän ikäisiä on verrata maailman kärkeen. Varmasti kuitenkin lahjakas ikäluokka kun olympiakultaa voittivat viime vuonna. Miesten pelejä taitaa olla vain Kapasella ja Rantasella. Kiviranta oli lähellä nousta Jokereiden kokoonpanoo pahimman loukkaantumissuman aikana. Lisäksi Kähkönen on maalivahtina ikäluokkansa kärkinimiä.

Aleksi Saarela kuuluu -97 syntyneiden maailmankärkeen. Kaverilla on aivan käsittämätön laukaus. Voisi sanoa vähintään melkein keskiverto liigatason kudiksi. Taitoakin löytyy melkoisesti. Varmasti tällä kehitystahdilla draft-vuotensa kärkinimiä.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Alkaakos nää kisat muuten tulevana yönä vai vasta sitä seuraavana?

Tulevana yönä pelataan ns. harjoituskierros, jossa Suomi kohtaa Canada Atlantic'n joukkueen. Huomen-yönä (heh, onpahan termi..) spektaakkeli sitten alkaa.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Suomi sitten voitti tuon harjoituskierroksen ottelunsa Atlantic'a vastaan lukemin 5-3, joten hyvä näin. Ottelua ei itse tullut väijyttyä, joten jos täältä löytyy ihmisiä, jotka ottelun ovat nähneet niin enemmän kuin halukas olen lukemaan pientä raporttia ottelusta! Suomelta ainakin laajasti jakautunut maalintekovastuu sillä jokaisella maalilla oli eri viimeistleijä.

05:25 0 - 1 Waltteri Hopponen (Aleksi Saarela, Julius Nättinen)
06:15 0 - 2 Joel Kiviranta (Antti Kauppinen)
22:30 0 - 3 Juho Lammikko (Teemu Lämsä)
24:11 1 - 3 Nathan Yetman (Duncan MacIntyre)
30:24 2 - 3 Clark Bishop (Michael White, Duncan MacIntyre) PPG
45:02 2 - 4 Joni Tuulola (Teemu Lämsä) PPG
45:47 3 - 4 Kyle Tibbo, PPG
59:24 3 - 5 Mikko Rantanen (Joni Tuulola)

Mikael Saari pelasi 00:00 - 30:23
Kaapo Kähkönen pelasi 30:23 - 60:00

Suomen parhaana palkittiin Joel Kiviranta. Atlantic'n paras oli Clark Bishop.


Yön muut ottelut ja tehomiehet:

Western - Slovakia 5-2
Ryley Lindgren (Western) 1+1, Reid Gardiner (Western) 0+2, Josh Ulrich (Western) 0+2

Pacific - USA 2-6
Jack Eichel (USA) 2+1, Sonny Milano (USA) 0+2, Chris Wilkie (USA) 2+0, Ryan Bliss (USA) 0+2

Québec - Russia 4-6
Daniel Audette (Québec) 1+1, Nicolas Aubé-Kubel (Québec) 1+1, Loik Léveillé (Québec) 1+1
Maxim Lazarev (Russia) 0+3, Kirill Pilipenko (Russia) 2+0, Yegor Tsvetkov (Russia) 0+2


Ontario - Sweden 7-2
Jared McCann (Ontario) 0+2, Josh Ho-Sang (Ontario) 0+2, Niki Petti (Ontario) 0+2, Jacob Middleton (Ontario) 2+0
William Nylander-Altetius (Sweden) 1+1


Ensi yönä sitten se starttaa.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Tosiaan nämä kisat saatiin käyntiin parilla matsilla. Ruotsi kaatoi Kanadan Westin 4-0 ja huomioitavaa on se, että Ontarion porukka jylläsi Ruotsin eilisellä harjoituskierroksella 7-2.

Toinen peli oli sitten Ontario - USA, jota viimeisen erän kerkesin katsoa Arsenalin peliltä. Ei hirveästi sen perusteella voi sanoa, mutta kyllähän MacDavid väläytti pariin otteeseen. Talenttia on. USA:lta meikäläisen vakuutti Sonny Milano, sekä Chris Wilkie ja Jared Fiegl. Kummankin taitotaso on aivan mieletön. Alle 17 vuotiaista junioreista kun on kyse, niin peli menee paljon yksin kuskaamiseen. Peli päättyi USA:n voittoon 6-5 rankkarikisan jälkeen. Huomioitavaa on, että Kanada suli täysin johtoasemassa ja menetti 4-1 johtonsa. MacDavidin rankkariyritys oli kyllä aika heppoinen.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Katsonko aivan väärin aikatauluja vai alkaako Suomi-Ruotsi ottelu huomenna 20.30 Suomen aikaa?

Kyllä. Huominen peli alkaa 20.30.

Kanadasta voisi sanoa vielä sen verran, että kovan työn takana tulee kulta olemaan, koska USA vaikutti selvästi vahvemmalta. Toki sen mikään läpihuutojuttu ole missään vaiheessa ollutkaan. Eka peli toki myös vasta. Kuitenkin USA vakuutti tänään enemmän.

Tulokset päivitetty avausviestiin ja laitan sitten myöhemmätkin pelit siihen.
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Tänään on Sveitsiä vastaan peli 9.30 ja tuo Ruotsi-peli alkaa uudenvuoden aattona klo 14.00 Suomen aikaa.

Tarkoitat varmaan alle 20-vuotiaiden kisoja, koska tämä threadi koskee alle 17-vuotiaiden kisoja. Ellei ole sattumalta tullut molemmille samat vastustajat samoihin aikoihin :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös