Tyhmien kysymysten ketju

  • 1 855 489
  • 11 238

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Tässäpä juuri piilee kategorismin ja relativismin ero. Kategorisesti asiaa tarkastellen molemmilla on sormi perseessä. Kuitenkin relativistisessa katsannossa lääkärin olo on mukavampi kuin potilaan.

Painotetaan tummennettua. Tapauskohtaisestihan tuo tilanne voi vaihdella. Tiedä sitten kuinka nautinnollisia nuo hetket tohtoreille on.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Voivatko sokeat ihmiset nähdä unia? Ehkä nähdä on väärä termi, mutta kuulevatko sokeat unissaan jotain äänia, tai haistavat jotain? Entä sitten painajaiset?
Juurikin noin. Uneksivat, mutta sokeuden kestosta riippuen unet painottuvat yhä enemmän muihin aisteihin. Lisätietoa täältä. Painajaiskohta alkoi kiinnostaa minuakin, tuosta linkistä selviää mm. se, että sokeiden unissa korostuvat pelot esim. paikasta toiseen liikkumisesta tai eksymisestä, mikä on tietenkin aika helppo ymmärtää.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kunhan kesäloma loppuu ja työt jatkuvat niin voin kysellä tästä uniasiasta niin syntymäsokeilta, kuin myös myöhemmin sokeutuneilta.

Ilmeisesti tässä siis tarkoitetaan täysin sokkoja. Kansainvälisen luokituksen mukaan voit olla sokea vaikka pystyisit näköösi turvaten liikkumaan ulkonakin ilman valkoista keppiä, lukemaan ja sinua ei välttämättä edes tajua näkövammaiseksi, jos et ota asiaa puheeksi.

e. lisätty vähän tekstiä.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Eikö muualla tehdä elokuvia?

Tehdään ja paljon mutta se mikä on hyvä tai erinomainen elokuva on perin suhteellinen käsite.

Tarkovskin Stalker on tosin vuodelta 1979 mutta minusta erinomaisen hieno ja poikkeuksellinen elokuva. Pistää miettimään.

Akira Kurosawan Ran on myös katsomisen arvoinen elokuva. Suosittelen.

Kurosawan Derzu Uzala vuodelta 1975 on ehdottomasti katsomisen arvoinen elokuva.

Takashi Miiken Audition on myös suositeltava ja hivenen erilainen elokuva. Etenkin jos kauhuun viittaavat ainekset kiinnostavat elokuvaan kannattaa tutustua. Kyseessä ei sitten todellakaan ole mikään teinikauhu tai pelkkä kidutuskauhu. Elokuva on monisyisempi tuotos. Leffa on tosin vuodelta 1999 eli ei aivan sitä ikäluokkaa mitä kenties ajattelit.

Mikäli haluat tutustua uudempaan eurooppalaiseen tuotantoon niin etsi käsiisi Cristian Mungiu'n 4 kuukautta, 3 viikkoa, 2 päivää. Varsin synkeä kuvaus 80-luvun Romaniasta. Sikälikin mielenkiintoinen leffa, koska todellisuus Romaniassa oli juuri sitä mistä elokuva kertoo. Tai Michael Hanekenin Funny Games ja muista, etsi käsiisi alkuperäisversio äläkä hollywoodilaisittain vesitettyä versiota. Alkuperäinen on vuodelta 1997. Tai Lukas Moodyssonin Lilja 4-ever. Leffa on tehty tämän vuosituhannen puolella. Kuvaa surullista ihmiskohtaloa ja samalla sitä mitä on tapahtunut tuhansille ja tuhansille hyväuskoisille itäeurooppalaisille tytöille ja naisille.

Yhdysvaltalaisista nostaisin vielä esille Stanley Kubrickin Full Metal Jacketin. Etenkin leffan ensimmäinen puolisko on loistelias ja siihen verrattuna Vietnam-osio ei yllä yhtä korkealle mutta muihin elokuviin verrattuna leffan toinen puolisko on hienoa työtä. Kaikkihan tietävät nimen kaksoismerkityksen eli "full metal jacket" tarkoitti niin teräsvaippaluotia kuin myös sinkkiarkkua.

Tässä nyt muutamia elokuvia. Kaikki eivät nyt täytä ehtojasi mutta ehkäpä näistäkin irtoaisi jotain ajatuksia pelkän pullamössön ja siirapin sijaan.

vlad.

edit: Mikäli olet todella ennakkoluuloton niin katsastapa japanilainen piirretty (anime) Tulikärpästen hauta. Sitä pidetään ansaitusti eräänä kaikkien aikojen parhaimmista anime-elokuvista ja joidenkin mielestä jopa eräänä parhaimmista sota-ajan kuvauksista Japanissa.
 
Viimeksi muokattu:

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Miksi Myllylä palasi, vaikka teki uratestamentinkin jo. Ja muuan Saksaa jonkin verran kannattava palasi testamenttinsa jälkeen. Nyt sitten Jeppe_68 teki saman tempun, vaikka antoi heinäkuussa palstatestamenttinsa. Siitä vain 1 päivä ja noin 22 tuntia myöhemmin hän jo palasi palstalle.

Yhteen tämän kesän myyttiin haluaisin vielä ottaa kantaa ennen kuin, toivottavasti, suljen suuni jatkoajan osalta määrittelemättömäksi aikaa.

Porin Ässiä koskevassa osiossa tällä palstalla saa saatana vuosi toisensa jälkeen lukea siitä, kuinka joukkueella vihdoinkin on uskottava valmennus, kuinka omat junnut kehittyvät kolme kertaa enemmän tulevan kauden aikana kuin muitten joukkueitten vastaavat, kuinka Eero Kilpeläinen nousee seuraavalle tasolleen ym. saman sarjan juttuja.

Tämän kesän oivallus lienee se, että joukkueen rakennus on vihdoinkin saatu oikeille raiteille, koska eroon on päästy esimerkiksi Marko kivenmäestä, (16+34=50) ja Marko Luomalasta (27+14=41). Tilalle on saatu Tuomas Santavuori (3+11=14) ja Pasi Salonen (7+13=20), sekä joku ECHL luistelukilvan voittaja. Nämä kaverit siis korvaavat 91 tehopistettä ja joukkueen tilanne on selvästi parempi kuin viime kaudella nyt, kun ei itsekkäitä ja epäurheilijamaisia kavereita enää nipussa ole. Sitten vielä palstatietäjät osaavat kertoa, että tämä on päävalmentajan tahto.

Kumoan tämän myytin samalla, kun poistun palstalta takavasemmalle. Santavuori ja Salonen eivät koskaan eivätkä ikinä tule täyttämään Kivenmäen ja Luomalan jättämää aukkoa (faneja) tyydyttävällä tavalla. Eikä Eero Kilpeläisestä kasva voittavaa vahtia Ässissä pelatessaan koskaan. Juha Järvenpää ei myöskään tule tekemään "Rynnäksiä", eli pelaamaan itseään yli 90% torjuntaprosentilla pelaavaksi maalivahdiksi, jos pelejä tulee vyölle vähintään 10 ensi kaudella. Ässät ei tule pelaamaan play-offeja tulevalla kaudella, ja mikä tärkeintä, Ässien joukkue ensi kaudeksi ei ole likimainkaan sellainen, millaiseksi Pekka Rautakallio sen halusi.

Hyvää yötä Ässät, hyvää yötä Jatkoaika, mulle riitti.
Tummennukset minun. Lainasin koko viestin, sen verran verratonta paatosta se oli!

Onko testamenttius kärsinyt inflaation. Niin hiihtoladuilla kuin internetin keskustelupalstoillakin? Mihin tässä enää voi luottaa, jos ei testamentteihin?!
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Kumpikaan ei ole sormi.

Potilaalla on sormi pyllyssä, lääkärin sormi on siellä.

Vrt. minä olen mulkku vs. minulla on mulkku.

Sijamuodot on tärkeitä.

Paras vastaus ikinä mihinkään, mutta suurin osa ei siltikään tajua. :) (toi oli hymiö)
 

pepsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukka Seppäsen pelipaikaton fantasia
Miksi Euroopan neekerit ovat huomattavasti hitaampia, kuin maailmalla viilettävät virkaveljensä? Juoksussa.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Miksi Euroopan neekerit ovat huomattavasti hitaampia, kuin maailmalla viilettävät virkaveljensä? Juoksussa.

Koska Eurooppa on pääsääntöisesti hyvinvointivaltioiden kansoittamaa aluetta, eikä täällä edes neekerit joudu jahtaamaan antilooppeja ruoaksi tai juoksemaan leijonia karkuun.

Afrikan neekereillä on erilaiset (suoraan sanottuna alkukantaiset) fyysiset ominaisuudet. Euroopan, esimerkiksi Ison-Britannian neekerit ovat selvästi lyhyempiä ja muistuttavat lihaksistoltaan enemmän valkoista ihmistä.

Lienee turha mainita, että USA pärjää yleisurheilussa ainoastaan näiden neekeriorjien jälkeläisten ansiosta. Myös Meksikon yleisurheilu on alennustilassa ainoastaan sen takia, koska kaikki meksikolaiset jotka osaavat juosta, hypätä tai uida ovat karanneet USA:n puolelle.
 
Viimeksi muokattu:

pepsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukka Seppäsen pelipaikaton fantasia
Kiitos Kaukosäädin kattavasta ja tyhjentävästä vastauksesta. Voin nyt mennä hyvillä mielin nukkumaan ja yhden asian viisaampaana.

Pysytään vielä ketjun aiheessa ja kysytään, että onko ok laskea nukahtamisen helpoittamiseksi juoksevia neekereitä hyppivien lampaiden sijaan?
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Miksi kaikki parturit ovat kotoisin Salosta? Salon Eila, Salon Martta, Salon Dominique...

Sitten kysyisin että onko perustettu joku uusi pysäköintiaiheinen lehti nimeltään Ledigt? Ajoin parkkihallin ohi tänään, ja sen ulkopuolella valomainoksessa luki Tilaa Ledigt.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Miksi kaikki parturit ovat kotoisin Salosta? Salon Eila, Salon Martta, Salon Dominique...

Sitten kysyisin että onko perustettu joku uusi pysäköintiaiheinen lehti nimeltään Ledigt? Ajoin parkkihallin ohi tänään, ja sen ulkopuolella valomainoksessa luki Tilaa Ledigt.

Varmaan samasta syystä kuin Ruotsissa kaikki moottoriteiden liittymät ovat kylttien mukaan ulkopieruja. Siitä ei tosin ole hajuakaan, mikä se syy on.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Miksi kaikki parturit ovat kotoisin Salosta?
Entä miksi niin monet opettajat ovat mukana myös ravintola-alalla? Lähes jokaisen ravintolan ikkunassa on mainosvalo OPEN.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Entä miksi niin monet opettajat ovat mukana myös ravintola-alalla? Lähes jokaisen ravintolan ikkunassa on mainosvalo OPEN.
Se tarkoittaa vaan että ikkunapöytä on varattu opelle. Terveisin ope.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...

Afrikan neekereillä on erilaiset (suoraan sanottuna alkukantaiset) fyysiset ominaisuudet. Euroopan, esimerkiksi Ison-Britannian neekerit ovat selvästi lyhyempiä ja muistuttavat lihaksistoltaan enemmän valkoista ihmistä...

Tämä ei käsittääkseni pidä paikkaansa. Katsoin joskus dokumentin, jossa lähdettiin etsimään syytä, miksi afrikkalaiset hallitsevat pitkiä matkoja. Ainoa fyysinen ominaisuus, mikä erosi eurooppalaiaista, oli muistaakseni sääriluun muoto. Tuossa dokumentissa ei löydetty fysiikasta syytä afrikkalaisten ylivoimaan.
 

Ralph

Jäsen
Afrikassa ne miekkoset on metsästysretkellä safarilla ja perkule kun vastaan astuu gepardi niin siinä sitä karkuun juostessa tulee varmasti pohkeeseen vähän lihasta.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Afrikassa ne miekkoset on metsästysretkellä safarilla ja perkule kun vastaan astuu gepardi niin siinä sitä karkuun juostessa tulee varmasti pohkeeseen vähän lihasta.
Afrikassa hitaat on jo syöty.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Afrikan neekereillä on erilaiset (suoraan sanottuna alkukantaiset) fyysiset ominaisuudet. Euroopan, esimerkiksi Ison-Britannian neekerit ovat selvästi lyhyempiä ja muistuttavat lihaksistoltaan enemmän valkoista ihmistä.

Itseasiassa on syytä muistaa, että pitkänmatkan juoksijat tulevat Itä-Afrikasta ja taasen pääosa Iso-Britanniaan tulleista mustista on kotoisin Länsi-Afrikasta, ja Länsi-Afrikasta tulleiden ruumiinrakenne on jo muutenkin raskaampi ja lihaksikkaampi vrt. Itä-Afrikkalaiset, jotka ovat solakampia ja keskimitaltaan pidempiä. Lisäksi länsi- ja itäafrikkalaisen erottaa usein vielä siitä, että länsiafrikkalainen on väriltään vieläkin mustempi. Ts. Iso-Britannian mustat ovat sellaisia, millaisia heidän "sukulaisensa" Länsi-Afrikassa ovat ja vähemmistö Brittien mustista on itäafrikkalaista perua, vaikka siellä olikin Brittien siirtomaita.

***

TosiFani on oikeilla jäljilla siinä miksi (Itä)-Afrikkalaiset ovat niin hyviä juoksemaan eli kyseessä on luuston rakenne. Kuten TosiFani kirjoitti, sääriluun muoto on merkittävät tekijä mutta muistaakseni merkitystä on itse jalkaterällä ja sillä kuinka sääriluu ja jalkaterä tekevät yhdessä töitä. Tällöin tulee joustavampi ja kevyempi kokonaisuus, mikä ei rasitu niin kovin juostessa esim. pitkiä matkoja.

vlad.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös