Ja eihän se demareidenkaan suurimman puolueen mandaatti niin suuren suuri ollu, olisko ollu 8000 ääntä, mutta silti se antaa bussikuski - Antille valtuudet häärätä miten tykkää. Nyt mennään jollain vitun vihervassareilla. Kun noita ministereitäkin kattoo, niin ei hyvältä näytä.
Näin se vaan menee. Ameriikan yhdysvalloissa eräskin paikallinen anttirinne otti äänissä mitattuna lujaa turpaan, mutta sai silti melkoisen mandaatin häärätä omia juttujaan ilman että kukaan voi häneen koskea. Täydellistä järjestelmää on vaikea luoda.
Siitä mä en kyllä ole samaan mieltä että vaalit hävinneen puolueen pitäisi automaattisesti nöyrtyä oppositioon. Usein se on fiksu liike rivien keräämiseksi, mutta kaikkien puolueiden tavoite on kuitenkin asioihin vaikuttaa ja hallituksesta käsin sen voi tehdä. Jos tunnustelija on valmis ottamaan sen riskin, niin Kepun kuuluikin mennä kirkuen messiin.
Kepu on mitä on, senhän kaikki normijärjellä varustetut tietää, mutta suurimmat nousijat? Mitä vittua? Suurimilla nousijoilla on yhtä paljon merkitystä kuin noilla eri medioiden kuukausittain laatimilla kannatusgallupeilla.
Miksi Kepun putoamisella sitten olisi mitään merkitystä myöskään? Ihan merkittävän kokoinen puolue he edelleen ovat ja siksi varteenotettava vaihtoehto hallituskumppaneita mietittäessä.
Minun mielestäni kannatustaan kasvattavat puolueet voivat sanoa edustavansa sellaisia asioita, jotka yhteiskunnassa ovat merkitykseltään nousussa. Jos vihreät ja vasemmisto nousevat, niin sitten on nähtävissä lisääntynyttä kannatusta tuloerojen kaventamiselle (lol) ja ilmastonmuutoksen hallitsemiselle. Jos ensi vaaleissa Persut taas ottavat nostetta, niin sitten on maahanmuuton kiristämiselle kasvanutta kysyntää. Kyllä nosteessa olevia puolueita on perusteltua harkita muita vakavammin hallitukseen, sillä ei politiikassa ole oikein mieltä, ellei se yritä mukautua äänestäjiensä muuttuneisiin mielipiteisiin.