Ei ole. Luukas on käännetty englanninversiosta nimestä Luke. Vähän niin kuin Luke Skywalker.Olen lukenut Raamatun vain suomeksi. Onko opuksessa mainittu henkilö Luukas englanniksi Boner?
Sattuuko joku tietämään tuliko viime perjantaina Johtavan ja räppimiehen radio-ohjelmaa Yle Puheelta kun sitä ei vieläkään näy Yle Areenassa
No vastakkee nyt joku! Kovasti kaipailin kyseisiä tummia miesääniä eilisiltaisen muka-kuntoilun taustalle. Jouduin tyytymään hieman korkeampiin, ei paljon, amerikkalaisääniin.
Löysin Puheen menneet ohjelmat ja viime perjantaina oli jotain saakelin murtomaahiihtoa kunnon ohjelman tilalla. Vaadin rahat takasin.
Kello käynnistyy kun pallo taas lähtee liikenteeseen ja ei katkea esim juokupelissä lainkaan, joten jos QB ottaa pallon käteen ja lyö polven maahan, olisi kello kyseisessä tapauksessa käynyt loppuun, ennen seuraavaa pakollista yritystäEn viitsi mennä nolaamaan itseäni Super Bowl -ketjuun joten teen sen täällä.
Mitä siinä lopussa tapahtui sen jälkeen kun Patriots teki syötönkatkon? Tai siis pallo jäi varmaan Patriotsille, mutta mitä sitten tapahtui, ja miksei kukaan edes yrittänyt enää, vaikka pallo oli lähellä maalia?
Joo en ole ihan jefun ytimessä.
Jotain siinä kuitenkin puljattiin kun tunteetkin kuumeni, oliko siinä jotain toivoa/ideaa vielä?
Suunnilleen puoli kilometriä lentäisi, jos käytetään vapaan heittoliikkeen kaavoja eli jätettäisiin ilmanvastus huomioimatta ja oletettaisiin lähtökulmaksi optimi eli 45 astetta. Käytännössähän palloa ei niin jyrkkään kulmaan pysty kovin lujaa lähettämään ja oletus ilmanvastuksen mitättömyydestäkin on hyvin naiivi.Googlettelin tenniksen pituuslyönnin maailmanennätystä mutta eipä löytynyt.
Mitäs palstan myytinmurtajat/matemaatikot arvioivat lennon pituudeksi? Kovimmat miespelaajat syöttävät palloa lähes 250km/h nopeudella.
Kuinka kauas tuolla vauhdilla pallo lentäisi optimaalisessa kulmassa ja olosuhteissa?
Suunnilleen puoli kilometriä lentäisi, jos käytetään vapaan heittoliikkeen kaavoja eli jätettäisiin ilmanvastus huomioimatta ja oletettaisiin lähtökulmaksi optimi eli 45 astetta. Käytännössähän palloa ei niin jyrkkään kulmaan pysty kovin lujaa lähettämään ja oletus ilmanvastuksen mitättömyydestäkin on hyvin naiivi.
Oikean suuruusluokan saa tältä Youtube-videolta, jolla muutama ammattilaispelaaja ottaa toisistaan mittaa Espanjassa. Kisan voittaa Feliciano Lopez tuloksella 78 metriä. Tuosta pystyy varmasti vielä parantamaan; epäilen itsekin todistaneeni viime kesänä pidempää, kun Niemisen Jarkolta paloi pinna Tampereella. Tuskin kuitenkaan kauheasti 100 metrin päälle pääsisi treenaamallakaan.
Etenkin tennispallon kohdalla, jolla on palloksi aika kova kitkakerroin (kierteettä jopa 0,6 ja kierteellä sitäkin enemmän) ilman kanssa. Karvainen pinta helpottaa myös ilmanvastuksen vaikutuksen laskemista, sillä se tekee palloa ympäröivistä virtauksista turbulentteja kaikissa (mailalla lyödyissä) nopeuksissa, jolloin kitkakerroin on melko vakio pallon nopeudesta riippumatta. Ilmanvastuksen voimakomponentin saa silloin ihan kaavalla F = Cd A d v² / 2, jossa Cd on kirkakerroin, A = π R² on pallon poikkileikkauksen pinta-ala, ja v on pallon nopeus. Näistä viimeksi mainittuhan on ainoa, johon pelaaja voi vaikuttaa. Yli 200 km/h syötön ilmanvastus on jo seitsenkertainen palloon vaikuttavaan painovoimaan nähden, joten hidastuvuus lentoradan alkupäässä on melkoinen. Jo tenniskentän takarajan kohdalla (24m) pallon matkavauhti on pudonnut 150 kilsaan tunnissa.Käytännössähän palloa ei niin jyrkkään kulmaan pysty kovin lujaa lähettämään ja oletus ilmanvastuksen mitättömyydestäkin on hyvin naiivi.
Minulla on kaksi lasta ja näillä lapsilla on eri äiti. Myös esikoiseni äidillä on kaksi lasta ja luonnollisesti näillä lapsilla on eri isä. Ovatko uusioperheiden juniorit (eli nuoremmat lapset) mitään sukua keskenään? Näin mutulla itse sanoisin että eivät ole, mutta varmistetaan nyt palstan sukututkijoiden tieto asiasta.
Kummassa nyt on enemmän puuhastelua? Liigassa vai KHL:saa ?
Entä tuomaritoiminta ?Liigassa. Nyt ja varmaan aina.
Liigassa. Nyt ja varmaan aina.
Eli kysymyksesi koskee sinun ja esikoisesi äidin nuorempia lapsia? Eivät ole sukua, yhteisiä geenejä ei löydy.
Esikoisesi äiti XX
Uusi mies YY
Lapsi XY
Sinä ZZ
Uusi vaimo QQ
Lapsi ZQ
Sisarpuolista voidaan tietysi puhekielessä puhua.
ja täten laajempi käsite. Otetaan esimerkiksi sanonta "tulla sukuun avioliiton kautta". Tämähän perustuu kulttuurissamme* siihen olettamukseen, että avioliitosta syntyy lapsia ja sitä kautta löytyy yhteinen linkki kahden ennestään toisilleen verisukulaisuuden kannalta vieraan yksilön välille. Sukulaisuus terminä on siis tulkinnanvaraista ja moniselitteistä, geneettis-, kulttuuri- tai tapasidonnaista. Kuulua samaan sukuun ja olla keskenään sukulaisia ovat siis toisaalta eri asioita, mutta toisaalta suku koostuu toisilleen sukulaisista yksilöistä. Tulkaa nyt joku edes itse kertomaan, että miten tämä menee.Sukulainen on henkilö, joka on sukua toiselle henkilölle. Samaan sukuun kuuluvilla henkilöillä on yhteisiä esivanhempia tai he ovat tulleet sukuun avioliiton tai adoption kautta.