Mikä eduskunnan säätämä laki ei puutu sopimusvapauteen? Sitähän ne lait ovat, sopimuksia rajoittavia. Lakia rikkova sopimus on epäpätevä.Varmasti niinkin, mutta puuttumalla sopimusvapauteen ja muutenkin sanelemalla ollaan aika heikoilla hangilla ja nimenomaan palkansaajan kannalta aika pahassa paikassa. Huoli on ihan aitoa työntekijäpuolella, muutenkin kuin vain periaatteellisesti.
Sä näytät tässä happea ottavan kun jätät vastaamatta asialliseen kysymykseen. Huomasit varmaan itsekin puolustelevasi ontoilla argumenteilla, joten ymmärrän.Jostain taisin muuten lukea, että Ruotsissa on ollut vähän vastaavanlainen tilanne, kun siellä muistaakseni työtapaturmille oli asetettu karenssipäivä ja se oli sitten kumottu ILOssa sopimusten vastaisena. Ota Tadu vähän happea välillä.
Olkiukko.Työmarkkinoiden sopimusmenettelyyn ei olla aikaisemmin puututtu Sipilän tekemällä tavalla ja sinusta se on ihan normaali toimi vaan. Turha tästä sen enempää on vääntää, Kerro vaikka läskeistä lisää, ne kun tuntuvat olevan sydäntä lähellä.
Varmasti niinkin, mutta puuttumalla sopimusvapauteen ja muutenkin sanelemalla ollaan aika heikoilla hangilla ja nimenomaan palkansaajan kannalta aika pahassa paikassa. Huoli on ihan aitoa työntekijäpuolella, muutenkin kuin vain periaatteellisesti.
Vaikka ikinä ei mitään yhteiskuntasopimusta syntyisikään eikä pakkolait menisi läpi, nii Sipilä on saanut osittain sen mitä haluaa eli järjestäytymisastetta alemmas. Ay-liike on sipilän valtiovihollinen numero yksi ja sen oikeuksia on poljettava kaikissa tilanteissa. Syväjuurtuneen vihan takia Sipilä ei ole kykenevä näkemään suhdannepolitiikkaa.
Mielestäni on aivan tyhjää huudella mitkä hallituksen esitykset ovat mahdollisesti perustuslain vastaisia.......................pitää väistämättä selvittää sitäkin onko liitoilla perustuslaillista oikeutta sopia TESseissä pakottavasti ohi työpaikkakohtaisen sopimisen.
........Tämän jälkeen hallitus ilmoitti, että kun sopimusta ei syntynyt, niin työn hinnan alentamisen tavoitteesta ei silti tingitä, ja he tekevät itse päätökset keinoista sen puitteissa mitkä lainsäädännössä ovat mahdollisia keinoja. Näiksi keinoiksi tulivat arkipyhien muuttaminen palkattomiksi/palkallisiksi työpäiviksi, yli 30 päivän lomien, sunnuntai-lisien ja ylityökorvauksien leikkaus. Erityisesti jälkimmäiset ovat aluetta, joissa ei aikaisemmin ole ollut maksipakottavaa lainsäädäntöä ja josta sopimisen AY-liike on siten kokenut omaksi oikeudekseen. Esitystä arvosteltiin epätasapuoliseksi ja STTK ilmoitti että se on AKAVAn lailla valmis mieluummin neuvottelemaan keinoista.........
Mielestäni on aivan tyhjää huudella mitkä hallituksen esitykset ovat mahdollisesti perustuslain vastaisia koska sellainen täytyy joka tapauksessa selvittää ennen kuin lakeja voidaan hyväksyä. Kuuluu aivan normaaliin lainvalmisteluprosessiin. Ay-liikkeen puolelta ei välttämättä ole hirveän fiksua nostaa kovin suurta meteliä siitä, onko perustuslain mukaista rajoittaa joidenkin asioiden sopimista TESseissä. Silloin kun pitää väistämättä selvittää sitäkin onko liitoilla perustuslaillista oikeutta sopia TESseissä pakottavasti ohi työpaikkakohtaisen sopimisen.
Näin periaatteessa. Ja 30 sekunnin miettimisellä yhtä lailla hallitus voi blokata porsaanreiät säätämällä esim laissa määrittelyjen kriteerien ulkopuolisille palkkioille lisäveron.Lyhensin jeremiadia liittyen oheiseen Kauppalehden linkkiin, jossa kerrotaan Jaana Paanetojan kirjoituksesta edilexissä, joka on ilmeisesti maksullinen palvelu. Näinkö helppoa pakkolakeja onkin kiertää? Mikäli näes halua siihen on/tai on pakko toimia työrauhan säilyttämiseksi.
Hallituksen pakkolait on helppo kiertää | Kauppalehti
Joten Sipilä, anna mennä vaan vaikka nuo leikkaukset joillekin ovat epäoikeudenmukaisempia kuin toisille. Liitoille annettiin mahdollisuus tehdä vastaehdotus asioista, joihin hallitus ei voi puuttua kuten nyt vaikka ne lomarahat, mutta varsinkin SAK:ta ei kiinnostanut.
No ensi syksynä sitten nähdään lakkoaalto, kun ay-liike yrittää korkojen kera mitata takaisin kaiken minkä Sipilä nyt yksipuolisesti leikkaa. Taitaa tuon Suomen Thatcherin ylimielinen vatulointi mennä Suomen kannalta täydelliseksi vituloinniksi. Ehkei siinä loppujen lopuksi voita edes Sipilän viiteryhmä EK.Joten Sipilä, anna mennä vaan vaikka nuo leikkaukset joillekin ovat epäoikeudenmukaisempia kuin toisille. Liitoille annettiin mahdollisuus tehdä vastaehdotus asioista, joihin hallitus ei voi puuttua kuten nyt vaikka ne lomarahat, mutta varsinkin SAK:ta ei kiinnostanut.
Tuskin edes Sipilä yrittäisi ajaa tuollaista lakia läpi hallituksessa ja eduskunnassa, vaikka hänellä näyttää olevankin kova halu ay-liikkeen nujertamiseen.hallitus voi blokata porsaanreiät säätämällä esim laissa määrittelyjen kriteerien ulkopuolisille palkkioille lisäveron.
Tottahan Laatunen puhuu. Tuon tajuamiseen Sipilän ymmärrys tai ymmärtämisen halu ei riitä.
Tai sitten Sipilä ymmärtää paremmin kuin entiset pääministerit ja muut järjestöjyrät kun oikeasti kokemusta yrityselämästä eikä pelkkä poliittinen-broileri.Tottahan Laatunen puhuu. Tuon tajuamiseen Sipilän ymmärrys tai ymmärtämisen halu ei riitä.
Sipilähän oli aikaansa edellä 90-luvulla, kun hän möi yrityksensä ulkomaalaisille sijoittajille, jotka pian sen jälkeen siirsivät yrityksen toiminnan ulkomaille. Duunarit menettivät työnsä ja Sipilästä tuli miljonääri. Tuota taustaa vasten Sipilän hallituksessaan ajama talouspolitiikka on hyvin ymmärrettävää.Tai sitten Sipilä ymmärtää paremmin kuin entiset pääministerit ja muut järjestöjyrät kun oikeasti kokemusta yrityselämästä