TV-sarjaketju

  • 2 222 437
  • 9 826

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Miten muuten kommentoisit Mad Meniä, mikä siitä tekee sinulle "hurahtamisen" arvoisen kokemuksen?

Tämä on hankala kysymys - vaikea sanoa. Vähän kun vaimo kysyi, että mikä tässä on juonena, en oikein osannut selittää. En oikein edes samaistu kehenkään. Kyllä se on joku tästä arkielämästä eroava "mennyt maailma", joka on tuohon osattu rakentaa niin taitavasti, että sitä uppoutuu tuohon maailmaan. Sarja ei myöskään mielestäni yritä liikaa, mikä oli homman nimi esim. Lostin kanssa ja ilmeisesti myös tuossa Boardwalk Empiressä.

Lopetin juuri neloskauden, "The Suitcase" oli aivan huikea jakso. Katsottuani mietin, että perkele, tämä oli ihan huikea, koskettava ja syvällinen jakso ja menin googlettamaan. Aika monen muunkin mielestä ilmeisesti näin, kun imdb -pinnat oli jotain 9,7.
 

Alarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Täytyy itsekkin tulla hypettämään Mad Meniä, yksinkertasesti kiehtova ja hyvin toteutettu sarja. Monipuolinen muttei liian monimutkainen. Sarja on loistava varsinkin jos lähihistoria kiinnostaa.

Tosta Boardwalk Empirestä täytyy todeta, että "väärä mielipide". Ainakaan meikälle ei ole jääny toistaseksi yliyrittämisen tunnetta ja sarja on rullannu sujuvasti eteenpäin. Tokatuottari päätty aika hämmentävästi ja laitto aika paljon spekulaatiota ja mielipiteitä liikkeelle. Jännä nähä miten käy kolmannessa tuottarissa ja miten koko homma lähtee kehittymään. BE:ssä kanssa historiadiggareille seurattavaa, paljon faktaa ja oikeita henkilöitä sekoitettuna tarinaan.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Mad Men on omiakin suosikkeja. Sarjassa kiehtoo sen loistava toteutus ja mennyt aika, joka ei koskaan enään palaa. Loistavaa, että ei ole kokoajan kännyköitä ynnämuita tietokoneita jnejne. Tässä sarjassa nykyajan kontrasti tuohon menneisyyteen korostuu, koska nykyään tuollainen toimisto olisi täynnä hienoa tekniikkaa. Ehkä yritän hakea tässä sitä, että ollaan jo tavallaan nykyajan kynnyksellä, eletään nykyaikaa ilman pelejä ja vehkeitä. Lisäksi sarjassa näytetään naisen aseman kehittymistä noina vuosina. Ykköskaudellahan naisia on ainoastaan sihteerin hommissa (siellä toimistossa) ja heidän paikkansa tehdään selväksi. Näiden bisnes(mainos)miesten vaimoillakin on melko mielenkiintoinen asema silloisessa maailmassa. Tuo sen aikainen maailma näytetään aika mieskeskeisenä, jossa naiset ovat vain taka-alalla, mutta siltikin varsin vahvoja henkilöitä näiden miesten elämässä.

Mitä Wireen ja Shieldiin tulee niin Wire on loistava. Shieldiin en jäänyt koukkuun. Ehkä pitää antaa sille vielä mahdollisuus. Tosin on tämä toinenkin hypetetty sarja Breaking Bad, josta en vain pidä, vaikka olen jo kahteen kertaan sitä yrittänyt alkaa katsomaan. Sarja alkaa vieläpä sillä eniten vihaamallani tavalla, eli näytetään pätkä tulevaisuutta ja palataan sitten taaksepäin kertomaan, miten siihen päädytään. Järkyttävä tunnelman latistaja tuo niin elokuvissa kuin sarjoissa(IMO). Omalta kohdaltani tärkeintä on jatkuva juoni ja se, että ei tiedä mitään tulevasta.

Alcatrazin katsoin. Aineksia oli parempaankin. Vähän väsyneeksi meni, kun jaksot vähän toistivat itseään. Ehkä tästä olisi voinut tehdä parituntisen leffan ja kaikki olisi ehditty kertoa. Mutta kohtuu viihdyttävä. Boss oli kai ihan ok, muttei loppupeleissä mitään kovin erikoista. Itseasiassa pari jaksoa on katsomatta, mutta ei isommin houkuttele katsomaan. Luck oli myös erinomainen. Joskin sen uhkapeliongelmaisen rooli oli kliseinen ja tympi itseäni.

Tällä hetkellä näitä sarjoja olisi enemmän kuin olisi aikaa katsoa. Lisäksi ongelma on kun vaimolla ei ole yhtään samanlainen maku. Se menee sitten siihen, että katsotaan Alcatrazia, Californicationia ja Mentalistia(kompromisseja), vaikka olisi parempiakin tarjolla. Mentalist on toki yllättävän hyvä ja melko sympaattinen sarja. Se jatkuva juoni on ihan kiehtova, mutta kun sitä on niin vähän siinä. Kohta on myynnissä vaimon suosikkisarjan täydellisten naisten viimeinen kausi ja sekin on perinteisesti pitänyt lusia alta pois...
 
Viimeksi muokattu:

Dängleri

Jäsen
Mieleenpainuvimpia TV-sarjoja vuosien varrelta:

Las Vegas
Ehdoton TV tarjonnan helmi, joka kertoo Montecito nimisen kasinon ja sen työntekijöiden elämästä. Glamouria, uhkapelejä, kauniita naisia, mielenkiintoisia roolihahmoja, draamaa, toimintaa ja komediaa sekoitettuna. Loistavaa viihdettä, jonka myötä ainakin itselleni tuli aina leppoisa olo. Valitettavasti tämän sarjan tuotanto keskeytettiin 5.tuotantokauden jälkeen, ja loppu jäi ratkaisematta. Mikäli joku ei kuitenkaan tätä sarjaa ole seurannut, suosittelen lämpimästi. DVD-boxit ovat lähes joka paikassa alennuksessa, joten halpaa huvia tiedossa.

24
Ehkäpä se "kovin" sarja omassa genressään, mitä TV-historiassa on nähty. Ei pelkästään toimintaa, vaan myös draamaa ja tunteita. Kaikki kulminoituu Jack Bauerin hahmoon, jolle häviää jopa Chuck Norris. Toki tätäkin sarjaa tehtiin aivan liian pitkään, jonka myötä se alkoi toistamaan itseään. Oma suosikkini on 4.tuotankausi.

Prison Break
Myös tämä oman genrensä ykkösiä. Myös tämä sarja kulminoituu pitkälti päähahmoonsa Michael Scofieldiin, ja hänen nerouteensa/hyvyyteensä. Minisarjaksi tarkoitetusta vankilapaosta, tulikin lopulta neljän täyden tuotantokauden hitti. Omasta mielestäni tätäkin sarjaa jatkettiin turhan pitkään.

Sopranos
Jälleen kerran oman genrensä huippuja, kertoen newjerseyläisestä mafiasta, ja sen jäsenten elämästä. Loistavia roolihahmoja on tähänkin sarjaan keksitty, ja juoneenkin on panostettu. Kuten Las Vegas, myös tämäkin sarja päättyi ratkaisemattomasti.

Oma lukunsa ovat klassikot, kuten Miami Vice, Ihmemies MacGyver tai vaikkapa NYPD Blue. Eihän ne toki yhtä hehkeitä ole, kuin silloin aikanaan, mutta kyllähän noita edelleen retro-hengessä katsoo.
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Breaking Bad, josta en vain pidä, vaikka olen jo kahteen kertaan sitä yrittänyt alkaa katsomaan. Sarja alkaa vieläpä sillä eniten vihaamallani tavalla, eli näytetään pätkä tulevaisuutta ja palataan sitten taaksepäin kertomaan, miten siihen päädytään. Järkyttävä tunnelman latistaja tuo niin elokuvissa kuin sarjoissa(IMO).
No ne "tulevaisuuden näkymät" BB:ssä ovat yleensä lähinnä räjähdyksen jälkimainingit mistä ei juuri mitään pysty kuvittelemaan kuin, että joo, räjähti.

Itse asiassa taitaa olla niin, että ne loppuivat toisen kauden jälkeen, kun en ainakaan muista noita kuin kahden ensimmäisen kauden ajalta.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Jotta Prison Breakkia voisi pitää minkäänlaisena hienona sarjana, tuo sarja olisi kestänyt maksimissaan sen 2 tuotantokautta. Tuo 4 kauden (ja parin tv-leffan?) mittainen pläjäys oli yksinkertaisesti puuduttavaa paskaa ekan kauden jälkeen, joka tuli lähinnä katsottua loppuun asti siksi, että näkee miten veljesten tarina päättyy. Ilmeisesti oli niinkin ikimuistoinen päätös, että en nyt äkkiseltään muista miten sarja edes päättyi.
 
Viimeksi muokattu:

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmeisesti oli niinkin ikimuistoinen päätös, että en nyt äkkiseltään muista miten sarja edes päättyi.
Ihmekös tuo, kun sarja päättyy vasta ensi vuoden puolella 5. tuotantokauden loputtua. Viides kausi alkaa muuten 15. päivä tätä kuuta.

Itse kyllä olen pitänyt sarjasta alusta asti, joskin ymmärrän myös päinvastaiset mielipiteet. Onhan tuo kerronta välillä aika puuduttavaa ja laahaavaa, mutta omalla kohdallani hyvät henkilöhahmot ja loistava näyttely pelastaa jo paljon. Ja niin, homma toimii nimenomaan tarinana, itse ainakin haluan tietää miten tarina loppuu mutta mitään uudelleenkatseluarvoa BB:llä ei kyllä ole.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Flou taisi sekoittaa nyt Prison Breakin ja Breaking Badin noin nimien suhteen? Käsitin, että puhui juuri tuosta edellämainitusta.

Breaking Bad on kerrassaan loistava sarja, jokainen kausi on pitänyt kutinsa ja tarina on tietyllä tapaa jatkuvasti syventynyt. Alussa oli enemmän mustaa huumoria, sittemmin on tullu ahdistavempia ja synkempiä sävyjä ja miksei tulisi, kun miettii millaiseen soppaan päähenkilöt on sormensa tyrkänneet.

Sarjan päätöskautta odottelen suurella mielenkiinnolla, vaikea yhtään arvioida miten homma päättyy oikein.
 

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Nyt kun kaikki sarjat ovat saaneet jenkeissäkin tuotantokautensa päätökseen, olisi aika löytää uusia katsottavia. Supernaturalin kaltaiset sarjat ovat vähissä ja niistäkin Grimmin ensimmäinen kausi on jo katseltu. Mitäs jatkislaiset suosittelisivat? Toimintaa saisi olla ja ns. aarteenmetsästys/monsterinlistintä/seikkailu-sarjat kiinnostavat eniten, mutta mahtaako niitä olla kuinka paljon...

Mitäs siis suosittelisitte tännepäin, jotain sellaista mitä ei aiemmin ole välttämättä tullut edes ajatelleeksi? Uudemmista sarjoista on jo nähtynä Walking Dead, Grimm, Sherlock (Uusi versio) sekä vanhemmista ainakin Relic Hunter ja X-Files, toivomaani kategoriaan liittyen.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt kun kaikki sarjat ovat saaneet jenkeissäkin tuotantokautensa päätökseen, olisi aika löytää uusia katsottavia. Supernaturalin kaltaiset sarjat ovat vähissä ja niistäkin Grimmin ensimmäinen kausi on jo katseltu. Mitäs jatkislaiset suosittelisivat? Toimintaa saisi olla ja ns. aarteenmetsästys/monsterinlistintä/seikkailu-sarjat kiinnostavat eniten, mutta mahtaako niitä olla kuinka paljon...

Mitäs siis suosittelisitte tännepäin, jotain sellaista mitä ei aiemmin ole välttämättä tullut edes ajatelleeksi? Uudemmista sarjoista on jo nähtynä Walking Dead, Grimm, Sherlock (Uusi versio) sekä vanhemmista ainakin Relic Hunter ja X-Files, toivomaani kategoriaan liittyen.

Uudemmista tulee mieleen Once Upon Time joka yhdistelee vanhoja tuttuja satuja ja nykypäivää sekä Falling Skies joka on tappelua alieneita vastaan, ehkä myös vaihtelevia arvioita saanut Terra Nova. Vanhemmista tulee ensimmäisenä mieleen Millennium johon kannattaa ehdottomasti tutustua jos ei ole jo niin tehnyt.

edit. korjattu Millennium oikeaan kirjoitusasuun
 
Viimeksi muokattu:

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Nyt kun kaikki sarjat ovat saaneet jenkeissäkin tuotantokautensa päätökseen, olisi aika löytää uusia katsottavia. Supernaturalin kaltaiset sarjat ovat vähissä ja niistäkin Grimmin ensimmäinen kausi on jo katseltu. Mitäs jatkislaiset suosittelisivat? Toimintaa saisi olla ja ns. aarteenmetsästys/monsterinlistintä/seikkailu-sarjat kiinnostavat eniten, mutta mahtaako niitä olla kuinka paljon...

Mitäs siis suosittelisitte tännepäin, jotain sellaista mitä ei aiemmin ole välttämättä tullut edes ajatelleeksi? Uudemmista sarjoista on jo nähtynä Walking Dead, Grimm, Sherlock (Uusi versio) sekä vanhemmista ainakin Relic Hunter ja X-Files, toivomaani kategoriaan liittyen.

Warehouse 13 alkaa tässä kuussa. 3 kautta jo tullut.
Pidän itse tästä.
Warehouse 13 - TV.com

Sitten Lost Girl loppui juuri mutta ei ihme että tämä on Kanadan suosituin sarja.
Lost Girl - TV.com

Vanhempaa kastia edustaa Sancturay.
Sanctuary - TV.com

Haven on myös ihan katsottava.
Haven - TV.com

Tuossa noin alkuun. Olen aika kova Fantasy/horror/SciFi genren kuluttaja ja olen aikalailla katsellut alan sarjoja. Kirjoitan lisää kun tulee mieleen.

Edit: Kornille puolelle, mutta viihdyttävällä tavalla menevät
Merlin
Merlin - TV.com

Ja Legend of the seeker
Legend of the Seeker - TV.com
 

Balrog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erilliset saarekkeet
-HBO:n The Newsroom on tilattu toiselle kaudelle, myös True Blood jatkuu kuudennen kauden jaksoin vuonna 2013. HBO on tilannut myös Eastbound & Downin, Veepin ja Girlsin uudet kaudet.

-Erin Andrews jättää ESPN:n ja siirtyy Fox Sportsille.

-TNT tilasi Dallasin toiselle kaudelle.

-Charlie Sheen palasi ruutuihin FX:n Anger Management sarjassa, sarja rikkoi katsojalukuennätyksiä FX:llä ja nyt tilattujen 10 jakson lisäksi FX:llä on optio tilata 90(!) jaksoa kertarysäyksellä jos sarja on tarpeeksi menestyksekäs.
 

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Warehouse 13 alkaa tässä kuussa. 3 kautta jo tullut.
Pidän itse tästä.
Warehouse 13 - TV.com

Sitten Lost Girl loppui juuri mutta ei ihme että tämä on Kanadan suosituin sarja.
Lost Girl - TV.com

Vanhempaa kastia edustaa Sancturay.
Sanctuary - TV.com

Haven on myös ihan katsottava.
Haven - TV.com

Tuossa noin alkuun. Olen aika kova Fantasy/horror/SciFi genren kuluttaja ja olen aikalailla katsellut alan sarjoja. Kirjoitan lisää kun tulee mieleen.

Edit: Kornille puolelle, mutta viihdyttävällä tavalla menevät
Merlin
Merlin - TV.com

Ja Legend of the seeker
Legend of the Seeker - TV.com

Tässähän tuli sitten urakalla tajuton määrä mielenkiintoisia sarjoja joista Merliniä lukuunottamatta en ole seurannut ollenkaan! Suurkiitokset sinne suunnalle, näitä katsellessa kesän sadepäivät menevät varsin rattoisasti!
 

Aatelinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Glen Metropolit, New England Patriots
Uudemmista tulee mieleen Once Upon Time joka yhdistelee vanhoja tuttuja satuja ja nykypäivää sekä Falling Skies joka on tappelua alieneita vastaan, ehkä myös vaihtelevia arvioita saanut Terra Nova. Vanhemmista tulee ensimmäisenä mieleen Millenium johon kannattaa ehdottomasti tutustua jos ei ole jo niin tehnyt.

Onko tuo Millenium-sarja mitä tarkoitit niin vuodelta 89 vai 99?
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko lisätä tuohon listaan vielä American Horror Story.

Creepy-horror/fantasia/scifi -sarja jonka musta huumori on varsin onnistunutta. Parempi kuin mm. Supernatural eikä niin tylsä kuin Grimm. Hämärämpi, oudompi. Muutama loistava roolihahmo.

Kannattaa tsekata. Sen tyyppinen sarja joka osuu tai menee kokonaan ohi. Minulle osui.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Uudemmista tulee mieleen Once Upon Time joka yhdistelee vanhoja tuttuja satuja ja nykypäivää sekä Falling Skies joka on tappelua alieneita vastaan, ehkä myös vaihtelevia arvioita saanut Terra Nova. Vanhemmista tulee ensimmäisenä mieleen Millenium johon kannattaa ehdottomasti tutustua jos ei ole jo niin tehnyt.

Terra Novan jättäisin kyllä väliin. Yhden kauden ihmeenä sarja on lähinnä turhauttava, ellei joku sitten ihan erityisesti halua katsoa keskivertosarjaa (ok se on scifiä) joka jää tarinansa osalta kesken.

Falling Skies on näin kesäsarjana ihan kiva, ei sieltä oikein muutakaan tule. Scifin ystäville varsinkin lienee ihan kiva piristys näinkin ankeina aikoina, vaikka sarja kärsiikin liiallisesta perhehalidraamasta yms. jenkkimassoihin mukamas vetoavasta turhuudesta.

HBO:n uutuutta The Newsroomia pitää kyllä suositella. Parin jakson otannan perusteella kelpo sarja.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
HBO:n uutuutta The Newsroomia pitää kyllä suositella. Parin jakson otannan perusteella kelpo sarja.

Ja sitten vaan katseluun ne Aaron Sorkinin aiemmat sarjat, Sports Night, The West Wing ja Studio 60 on the Sunset Strip, jos eivät ole jo tuttuja. Laatukamaa alusta loppuun jokainen.

Newsroomia en ole vielä kerinnyt katsomaan, mutta pyrin korjaamaan tilanteen pikimmiten.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Asutteko te kaikki Jenkeissä, vai mistä/miten ihmeestä te nää kaikki sarjat katselette?

Mä odottelen kovasti Rescue Me:n jatkumista Nelosella ja Suomen tv:stä näyttämättömien kausien saapumista DVD:lle.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Asutteko te kaikki Jenkeissä, vai mistä/miten ihmeestä te nää kaikki sarjat katselette?

.torrent

SCiFi rintamalla on tosiaan vähän hiljasta, eikä uusia kovia sarjoja putkahtele jokapäivä. Viimevuoden kovin uusi oli ehdottomasti Homeland. Ringer tuli seurattua, muuten jäikin sitten viimetalvi vähemmälle. GoT luonnolisesti, mutta ns. "loputtomat" sarjat tympäsee yleensä kolmannen/neljänne siisönin kohdalla (BB poikkeuksena, viimosta odotellessa)
 

Balrog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Erilliset saarekkeet
Noah Wyle kertoi Falling Skiesista että ensimmäinen kausi kuvattiin Torontossa ja toinen Vancouverissa, Torontossa oli kuulemma kylmää ja Vancouverissa märkää, viiden kuukauden aikana jampalla oli kaksi vapaapäivää.
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
-Charlie Sheen palasi ruutuihin FX:n Anger Management sarjassa, sarja rikkoi katsojalukuennätyksiä FX:llä ja nyt tilattujen 10 jakson lisäksi FX:llä on optio tilata 90(!) jaksoa kertarysäyksellä jos sarja on tarpeeksi menestyksekäs.

Kahden ensimmäisen jakson perusteella ihan ok sitcom, Charlie toimii ihan hyvin ja Selma Blair on kuuma.
Pieksee nykyisen miehenpuolikkaat kyllä. 90jakson sopimus kerralla on jotenkin omituinen tarjous, kyseessä kuitenkin on Charlie Sheen ja sarja rakentuu taas hänen ympärilleen. Toivotaan laadukasta jatkoa.

Sitcomeista ahmein Working menin ilmestyneet jaksot myös, kevyttä viihdettä muutamilla ääneen naurahduksilla. Katsontaan jää jatkossakin.

True Bloodin uusin vaikuttaa hieman rönsyilevältä, mutta hyvin sekin potkii.
 

Dishier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Yleltä tiistaisin tuleva Taivaan pilarit -sarja on ollut kyllä todella hyvä. Sarja perustuu Kent Follettin historialliseen romaaniin, joka kertoo keskiajan kruunun kamppailusta Englannissa.

Eikä sarja ole mitään tylsää jankkaamista, vaan toimintaa, sotia ja jatkuvia juonikäänteitä. Mikäli ei ole vielä sarjaa nähnyt, niin kannattaa Yle areenasta käydä joku jakso katsomassa, suosittelen.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Yleltä tiistaisin tuleva Taivaan pilarit -sarja on ollut kyllä todella hyvä. Sarja perustuu Kent Follettin historialliseen romaaniin, joka kertoo keskiajan kruunun kamppailusta Englannissa.

Eikä sarja ole mitään tylsää jankkaamista, vaan toimintaa, sotia ja jatkuvia juonikäänteitä. Mikäli ei ole vielä sarjaa nähnyt, niin kannattaa Yle areenasta käydä joku jakso katsomassa, suosittelen.
Erinomainen sarja kyllä.

En tosin itse suosittele katsomaan Areenasta sillä siellä taitaa näkyä vain pari uusinta jaksoa. Kannattaa hankkia jostain jaksot alusta lähtien.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös