TV-sarja: The Last Of Us (HBO)

  • 93 093
  • 796
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Katoin eilen loppuun tän sarjan.

Sarjan kerronta on erinomaista, kässäri on todella mietitty ja pääosaparin näyttelijätyö on ihan top notch molemmilta. Kerronan rytmitys ja rakenne oli myös hyvin mietitty.

En ole pelejä pelannut, vaikka FPS pelit onkin ominta aluettani, mutta koska PC veriota ei ole ollut (eikös se loppukuusta julkasta sekin) ja konsolit on lapsille, niin…

Mutta siis TV sarjana tämä toimii mainiosti, jos unohtaa tuon hieman typerän premissin*

FPS peleistä tyypillistä vihulaisen lahtaamista oli onneksi tuotu vähän sarjaan, ainoastaan tuossa sairaalakohtauksessa oli pelinomaista elementtiä ja muutenkin erinomaista ettei zombeja liikaa käytetty. Käsittääkseni peliin nähden muutos oli myös taudinleviämisessä, eli se ei ollut airborn tässä sarjassa, joka tietty järkevää onkin, ettei mitään naamareita pidetä näyttelijäin kasvoilla.

Muutenkin maailmanluontiratkasut oli pääosin huippuhyviä, kuten aito kirahvi vikassa jaksossa jne. Pelipelleille oli tuotu tuttuja lauseita ja muita täkyjä, joka aina on hyvä juttu.


Hyvä sarja, mutta näin scifinä ei kummonen, tarinana ja draamana erinomainen



*( Eihän se oikeastaan häirinnyt kuin muutamassa kohdassa, lähinnä kannibalismissa, koska ruokaahan olis vaikka kuinka, sen kun keräis pois kuleksimasta ja jonkun auton aukun tai autojen metsästyksessä ..USA:ssa on 280 miljoonaa autoa, ja jos väestö tippuu 30 mijoonaan tai ale, tarkoittaa että jokaiselle ois kymmenen autoa. Ja näillä ei ole ajettu 20 vuoteen, joten iso osa on vähillä kilometreillä.. silti ne piiputtaa.. huolimatta siis epidemiakaaoksesta, armeijan pommeista, niin autoja, aseita ja varsinkin ruokaa pitäs olla yltäkylläisesti tarjolla)
 
Viimeksi muokattu:

Torsti56

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stars, Blue Jackets
Hyvinhän se ammuskeli ja haki suojaa esim. Kansasin(?) väijytyksessä.
Taitaa puhua siitä yhdestä muutaman sekunnin kohdasta josta ampui kiväärillä yöllä pari kertaa ohi ajavasta autosta. Pelkästään se kohtaus tekee näköjään Joelista surkean ampujan taistelijasta puhumattakaan. Eihän nyt normi ihminen välitä mitään jos sinua puukotetaan katkenneella pesäpallomailan varrella tai ei ainakaan makoilisi paria päivää kuoleman kourissa niinkuin heikko Joel sattui tekemään.

Taitaa @VilleLeino vaan unohtaa että pelissä se rynniminen ja luotien syöminen toimii nimenomaan koska se on peliä. Sen kirjoittaminen sarjaan onkin sitten eri juttu ellei hahmo satu olemaan kuolematon supersankari joten tämänkin takia sarjasta ei tehty mitään ihmis/tartutettujen mättöä.

Ainoa miinus sarja saa tartutettujen vähyydestä. Hotellin alakerta olisi ollut kiva nähdä sarjassa eikä se olisi vienyt kuin 10 minuuttia lisää aikaa mutta kaikkea ei voi saada. Muuten ihan tyytyväinen ensimmäiseen kauteen jossa tuotiin lihaa luiden ympärille muutamalle sivuhahmolle ja pidettiin ripeä tahti vaikkakin pari lisäjaksoa olisi rauhoittanut hieman tarinan kulkua. Antaisin 9/10 arvosanaksi. Nyt sitten taukoa kirjoittelusta tähän ketjuun vaikkakin tulen lukemaan kaikki uudet viestit koska mielipiteet kiinnostavat. Oli ne sitten positiivisia tai negatiivisia.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Itse en jaksa analysoida sarjan tapahtumia, enkä varsinkaan väitellä niistä. Yksi parhaita sarjoja koskaan, mitä olen katsonut, ja jatkoa odotan innolla. Mutta, miinus pitää antaa siitä, että kauniita vuoristomaisemia näytettiin aivan liian vähän. Niitä olisi saanut olla enemmän, varsinkin kun Albertan vuoristo on melkein yhtä hienoa kuin British Columbian.
 

Kaltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, kikkanikkarit
Sehän oli sellainen ihan kiva sarja, kouluarvosanoilla seiskan luokkaa. Kolmosjakso oli kyllä upea ja se tulee katsottua joskus uudestaan. Muuten jäi käteen alkupuoliskon hienot musiikit, pääosin hyvä näyttely - ihan en ymmärrä sitä Ellien tyttöystävän näyttelijän kehumista, mutta tietenkin makuasioita myös! Mukavaa oli olla hypejunassa ja mediatapahtumassa kerrankin mukana! Toinen kausi jää näillä näkymin katsomatta. Pidätän kyllä oikeuden muuttaa mieleni, mikäli jollain takaumin keinon toisella kaudella saadaan lisää Billin ja Frankin tarinaa.
 

Ice raven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Liverpool
Joillekkin saattaa olla ylivoimaista se että pelimäisen totaaliramboilun ja "pelkän" draamailun välistä olisi melko helposti löytynyt kultainen keskitie. Olihan tämä ihan hyvistäkin jaksoista huolimatta semipettymys koska vaarantunne ei välittynyt omalle kotisohvalle. En näe mitään syytä miksei aivan ilmiselviä kohtausia pelistä käytetty kuten vaikkapa katosta roikkuminen, peuran jälkeinen kimppalahtailu tai loppupään tunneli.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Piti laittaa tuo Part 2 hankintaan PS Storesta heti ensimmäisen kauden päätyttyä. Luulen, etten ole ainoa! Grafiikat vaikuttavat vähän masentavilta kun viimeksi on pelannut Forbidden Westiä, mutta eiköhän tarina vie mennessään.
Masentavilta?

PS5:llä onneksi pyörii 60fps millä kyseisen pelin animointia ei mielestäni voita vielä mikään tähän asti julkaistu peli. Mutta teet sitten omat johtopäätöksesi. :)

Mutta joo tämä on tv-sarjaketju.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
@VilleLeino ja miksei muillekin niin se alkuperäinen ja pelien Ellie, Ashley Johnson on avannut sanaisen arkkunsa miltä tuntui esittää Ellien äitiä sarjassa, mitä mieltä hän on Bellan roolisuorituksesta ja siitä että joku toinen näyttelijä astuu häneen hyvin vahvasti henkilöityvän Ellien rooliin. Kannattaa lukaista jos kiinnostaa mitä mieltä Ashley on sarjasta, Bellasta ja Elliestä, työskentelystä tuossa TLoU pelien parissa ja Naughty Dogista.

Varoitan että aivan loppua ei kannata lukea jos ei ole pelannut TLoU part 2 peliä eikä halua siis tietää tulevasta, eli siellä jutun lopussa on vähän juonipaljastusta tulevasta - eli väliotsikosta "Mitkä ovat suosikkikohtauksesi ensimmäisestä ja toisesta pelistä?" ei kannata lukea eteenpäin jos ei halua paljastuksia.

Tässä linkki tuohon Ashleyn haastatteluun pelaaja.fi sivustolle:

Vielä yksi kommentti, oli jännä kuulla kuinka Ellie, eli Anna, (Ashley Johnson) kehoitti itkevää vauva Ellietä näyttämään maailmalle kuinka kova tyttö Ellie on. Kun tuo Ashleyn ääni assosioituu niin vahvasti Ellieen.
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Jatketaan vielä vähän pohdintaa tuosta 1.kauden finaalijakson lopetuksesta ja Ellien valinnanmahdollisuudesta, tai siitä ettei sitä annetta hänelle. Jos Ellie olisi saanut mahdollisuuden valita hän melko suurella todennäköisyydellä olisi valinnut itsensä uhraamisen mutta pohditaan asiaa pikkasen syvemmältä. Ensinnäkin tilanne hoidettiin Firefly:ten ja lääkärin kanssa väärin, eli ei kerrottu totuutta mitä Ellielle tulee tapahtumaan vaan valehdeltiin jottei Ellie alkaisi pelkäämään ratkaisua, mutta myös siksi jos Ellie sattuisikin olemaan sitä mieltä ettei halua kuolla ja uhrautua.

Ennen kaikkea tuo olisi pitänyt hoitaa niin että Ellie, Joel, Marlene ja lääkintähenkilökunta, erityisesti se lääkäri Jerry Anderson olisivat kokoontuneet yhteen ja käyneet yhdessä läpi mitä tapahtuisi ja mitkä olisivat seuraukset ja Joelille annettaisiin vähintään mahdollisuus kunnollisiin jäähyväisiin. Tässä kaikessa tosin on se ongelma että Ellie on silti vielä lapsi, vasta 14-15 vuotias, sen lisäksi Ellie on juuri kokenut erittäin traumaattisen kokemuksen Davidin käsissä niin pohdin että pitäisikö lapsen antaa tai joutua tekemään noin isoa päätöstä ja olisiko se tilanne aidosti sellainen että Elliellä olisi mahdollisuus valita, eikä niin että hän tekee niin kuin hänen odotetaan tekevän. Ja onko Ellie sellaisessa mielentilassa että hän kykenee tekemään tuollaisen päätöksen vai onko ne hänen traumaattiset kokemukset ja selviytyneen syyllisyys niin pinnassa että se vaikuttaa päätöksen tekoon, yksi pakotie traumasta kun on tehdä itsemurha ja tilanne jossa oma uhraus ja kuolema saa isomman merkityksen vielä voi helpottaa päätöstä tappaa itsensä (ja päästä pakoon pahaa maailmaa eikä hänen kärsimykset olisi olleet turhaa). Ja entä sitten jos Ellie oikeasti haluaisi sanoa ettei halua kuolla ja uhrautua, uskaltaisiko lapsi tuossa tilanteessa sanoa sen ääneen kun vaa'an toisella puolella on mahdollinen parannuskeino ja mahdollisesti useiden pelastuminen ja toisella yhden ihmisen, hänen itsensä, pelastuminen ja elämänhalu. Uskaltaisiko Ellie tehdä itsekkään päätöksen ja annettaisiinko hänelle siihen aito mahdollisuus? Ja kuten sanoin niin Joelin kohtalo käytännössä on myös tuossa valinnassa Ellien käsissä ja kumman Ellie olisi valinnallaan lopulta valmis pettämään, isähahmonsa Joelin joka juuri hetkeä aiemmin on kertonut kyynelsilmin kuinka aika ei parantanut häntä Sarahin menetyksestä vaan se oli Ellie joka teki sen, vai pettäisikö hän ihmiskunnan ja Marlenen odotukset ja toiveet parannuksesta? Ja oli päätös kumpi tahansa, mitkä olisi olleet sen seuraukset, olisiko Marlene ja Firefly:t antaneet Elien ja Joelin vain kävellä pois ja olisiko Joel hyväksynyt Ellien päätöksen kuolla ja uhrautua?

Eli lopulta tullaan siis sen kysymyksen ääreen että olisiko Ellie pitänyt laittaa tekemään tuo valinta? Mielestäni vähintä mitä olisi pitänyt tehdä on että Ellielle annetaan valinnan mahdollisuus mutta kuten tuossa edellä pohdin onko Ellie todellisuudessa 14-15 vuotiaana lapsena vielä riittävän vanha ja kypsä sekä sellaisessa mielentilassa että hän aidosta voi tehdä itselleen parhaan ratkaisun, eikä niin että hän koittaa lunastaa jonkun muun lupauksia ja toiveita. Jos Ellie olisi jo täysi-ikäinen niin silloin tilanne muuttuisi hieman, mutta edelleen olen sitä mieltä että Ellien mielentila, traumojen (PTSD) takia, ei välttämättä ole sellainen että hän aidosti pohtisi itselleen parasta ratkaisua. Ja vaikka päätös aidosti on Ellien oma, niin sillä on seurauksia teki kummin tahansa ja Ellie joutuisi kantamaan päätöksensä seuraukset ja syyllisyyden tunne mukanaan - uhrautuessaan ja valmistautuessa kuolemaan että hän petti Joelin odotukset yhteisestä tulevaisuudesta ja että Joelin syy elää on jälleen riistetty, tai sitten halutessaan elää ihmiskunnan pelastuksen ja odotusten riistämisen paino olkapäillään.

Eli riistämällä Ellieltä valinnan mahdollisuuden Joel ja Marlene lopulta tekee tietyllä tapaa Ellielle myös palveluksen ettei hän joudu tekemään isoa päätöstä ja kantamaan sen seurauksia mukanaan. Kaiken kaikkiaan tässä tarinassa ei ole olemassa onnellista loppua, varsinkaan Ellielle, tämä nähty oli ainoa mahdollinen jossa molemmat Ellie ja Joel säilyvät hengissä (toisessa vaihtoehdossa molemmat kuolevat) mutta toinen (Joel), aikuinen, joutui tekemään ison päätöksen, tosin itselleen hyvin helpon. Ja valehtelemalla Joel siis haluaa kantaa päätöksensä syyllisyystaakan itse, ettei Ellien tarvitsisi kantaa sitä. Ellie kumminkin kamppailee asian kanssa koska Joel riisti häneltä päämäärän jota kohti Ellie oli taistellut, Ellie haluaa uskoa parempaan ja Elliellä on vahva halu auttaa muita ja vahva kyky empatiaan. (Ja Ellie näkee myös tuon Joelin valheen läpi vaikka pakottaa itsensä uskomaan sen tuossa hetkessä).

Tämä oli ns niin onnellinen loppu kuin näissä olosuhteissa oli mahdollista ja minulle Ellien ja Joelin suhteen kehitys ja tuo isän ja tyttären rakkaus edustaa sitä mitä tuossa maailmassa on elämisen arvoista ja kaunista. Mutta kuten sanoin toivottavasti Ellie löytää keinon antaa Joelille anteeksi ja löytää elämälleen uuden päämäärän (ja rakkauden).
 
Viimeksi muokattu:

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Jatketaan vielä vähän pohdintaa tuosta 1.kauden finaalijakson lopetuksesta ja Ellien valinnanmahdollisuudesta, tai siitä ettei sitä annetta hänelle. Jos Ellie olisi saanut mahdollisuuden valita hän melko suurella todennäköisyydellä olisi valinnut itsensä uhraamisen mutta pohditaan asiaa pikkasen syvemmältä. Ensinnäkin tilanne hoidettiin Firefly:ten ja lääkärin kanssa väärin, eli ei kerrottu totuutta mitä Ellielle tulee tapahtumaan vaan valehdeltiin jottei Ellie alkaisi pelkäämään ratkaisua, mutta myös siksi jos Ellie sattuisikin olemaan sitä mieltä ettei halua kuolla ja uhrautua.

Ennen kaikkea tuo olisi pitänyt hoitaa niin että Ellie, Joel, Marlene ja lääkintähenkilökunta, erityisesti se lääkäri Jerry Anderson olisivat kokoontuneet yhteen ja käyneet yhdessä läpi mitä tapahtuisi ja mitkä olisivat seuraukset ja Joelille annettaisiin vähintään mahdollisuus kunnollisiin jäähyväisiin. Tässä kaikessa tosin on se ongelma että Ellie on silti vielä lapsi, vasta 14-15 vuotias, sen lisäksi Ellie on juuri kokenut erittäin traumaattisen kokemuksen Davidin käsissä niin pohdin että pitäisikö lapsen antaa tai joutua tekemään noin isoa päätöstä ja olisiko se tilanne aidosti sellainen että Elliellä olisi mahdollisuus valita, eikä niin että hän tekee niin kuin hänen odotetaan tekevän. Ja onko Ellie sellaisessa mielentilassa että hän kykenee tekemään tuollaisen päätöksen vai onko ne hänen traumaattiset kokemukset ja selviytyneen syyllisyys niin pinnassa että se vaikuttaa päätöksen tekoon, yksi pakotie traumasta kun on tehdä itsemurha ja tilanne jossa oma uhraus ja kuolema saa isomman merkityksen vielä voi helpottaa päätöstä tappaa itsensä (ja päästä pakoon pahaa maailmaa eikä hänen kärsimykset olisi olleet turhaa). Ja entä sitten jos Ellie oikeasti haluaisi sanoa ettei halua kuolla ja uhrautua, uskaltaisiko lapsi tuossa tilanteessa sanoa sen ääneen kun vaa'an toisella puolella on mahdollinen parannuskeino ja mahdollisesti useiden pelastuminen ja toisella yhden ihmisen, hänen itsensä, pelastuminen ja elämänhalu. Uskaltaisiko Ellie tehdä itsekkään päätöksen ja annettaisiinko hänelle siihen aito mahdollisuus? Ja kuten sanoin niin Joelin kohtalo käytännössä on myös tuossa valinnassa Ellien käsissä ja kumman Ellie olisi valinnallaan lopulta valmis pettämään, isähahmonsa Joelin joka juuri hetkeä aiemmin on kertonut kyynelsilmin kuinka aika ei parantanut häntä Sarahin menetyksestä vaan se oli Ellie joka teki sen, vai pettäisikö hän ihmiskunnan ja Marlenen odotukset ja toiveet parannuksesta? Ja oli päätös kumpi tahansa, mitkä olisi olleet sen seuraukset, olisiko Marlene ja Firefly:t antaneet Elien ja Joelin vain kävellä pois ja olisiko Joel hyväksynyt Ellien päätöksen kuolla ja uhrautua?

Eli lopulta tullaan siis sen kysymyksen ääreen että olisiko Ellie pitänyt laittaa tekemään tuo valinta? Mielestäni vähintä mitä olisi pitänyt tehdä on että Ellielle annetaan valinnan mahdollisuus mutta kuten tuossa edellä pohdin onko Ellie todellisuudessa 14-15 vuotiaana lapsena vielä riittävän vanha ja kypsä sekä sellaisessa mielentilassa että hän aidosta voi tehdä itselleen parhaan ratkaisun, eikä niin että hän koittaa lunastaa jonkun muun lupauksia ja toiveita. Jos Ellie olisi jo täysi-ikäinen niin silloin tilanne muuttuisi hieman, mutta edelleen olen sitä mieltä että Ellien mielentila, traumojen (PTSD) takia, ei välttämättä ole sellainen että hän aidosti pohtisi itselleen parasta ratkaisua. Ja vaikka päätös aidosti on Ellien oma, niin sillä on seurauksia teki kummin tahansa ja Ellie joutuisi kantamaan päätöksensä seuraukset ja syyllisyyden tunne mukanaan - uhrautuessaan ja valmistautuessa kuolemaan että hän petti Joelin odotukset yhteisestä tulevaisuudesta ja että Joelin syy elää on jälleen riistetty, tai sitten halutessaan elää ihmiskunnan pelastuksen ja odotusten riistämisen paino olkapäillään.

Eli riistämällä Ellieltä valinnan mahdollisuuden Joel ja Marlene lopulta tekee tietyllä tapaa Ellielle myös palveluksen ettei hän joudu tekemään isoa päätöstä ja kantamaan sen seurauksia mukanaan. Kaiken kaikkiaan tässä tarinassa ei ole olemassa onnellista loppua, tämä nähty oli ainoa mahdollinen jossa molemmat Ellie ja Joel säilyvät hengissä mutta toinen joutui tekemään ison päätöksen, tosin itselleen hyvin helpon ja valehtelemalla Joel siis haluaa kantaa päätöksensä syyllisyystaakan itse, ettei Ellien tarvitsisi kantaa sitä. Ellie kumminkin kamppailee asian kanssa koska Joel riisti häneltä päämäärän jota kohti Ellie oli taistellut, Ellie uskoo parempaan ja Elliellä on vahva halu auttaa muita.

Mutta kuten sanoin toivottavasti Ellie löytää keinon antaa Joelille anteeksi ja löytää elämälleen uuden päämäärän (ja rakkauden).
Ihan hyvää pohdintaa mitä itsekin olen jo aikanaan käynyt läpi. Mielestä hienointa tuossa lopetuksessa on juuri se ettei yhtään oikeasti hyvää ratkaisua ole kaikille ja lopulta kaikki hävisivät jotain. Joel vähintään oman sielunsa tappamalla kaikki. Lopulta myös Ellien?

Myös se aspekti voidaan aina ottaa esille että olisiko joku ilmeisen yksin toiminut vastarintaliikkeen kirurgi osannut käytössä olevilla välineillä paskan maailman keskellä oikeasti luoda lääkkeen tai rokotteen? Sitä emme tietysti saa tietää.

Vähintään sairaanhoitajat jäivät eloon eli joku tietää mitä Joel Miller on tehnyt.

Ellie on älykäs. Hän selvästi jo näki valheen taakse. Mihin se johtaa?

Ihminen valinnan edessä voi polttaa koko maailman jos oma rakas selviää.

Anteeksi mutta kun sanoit että pohtisivat porukalla miten tilanteessa pitäisi toimia, en voinut olla kuvittelematta Joelia, Ellietä, Marlenea ja Kirurgia istumassa jossain tuoliringissä missä Kirurgi kysyy Joelilta että "miltä sinusta nyt tuntuisi jos..." :D

Joo kuten olen niin monta kertaa todennut, tämän sarjan kanssa ei kannata odotella onnellisia loppuja. Ei nyt eikä jatkossakaan.
 
Viimeksi muokattu:

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Anteeksi mutta kun sanoit että pohtisivat porukalla miten tilanteessa pitäisi toimia, en voinut olla kuvittelematta Joelia, Ellietä, Marlenea ja Kirurgia istumassa jossain tuoliringissä missä Kirurgi kysyy Joelilta että "miltä sinusta nyt tuntuisi jos..." :D
Totta, olisihan se aika hauska näky. ;)

Lähinnä siis peräänkuulutin tuossa sitä ettei tämä päätös olisi yksinään kenenkään harteilla ja asiat pitäisi selvittää perheen (Joel ja Ellie) ja kaikkien asianosaisten kesken perinpohjin ja niin että kaikille on selvää mitä tapahtuu ja mitkä on seuraukset ja että annetaan se aito valinnan mahdollisuus ja että Ellielle olisi myös selvää ettei se parannuskeinon löytyminen olisi varmaa eli uhraus voisi osoittautua myös turhaksi.
 

marso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Näistä peleistä vain jälkimmäisen pelanneelle tämä oli mielenkiintoinen kokemus. Pitää kyllä ykkösosakin hommata tässä keväällä.

Näyttelijät tekivät järjestään hyvää työtä, vaikka Joelista on aika paha sanoa, kun kakkosessa ukko on aika pienessä roolissa.

Kerronta oli mielestäni hyvää, mutta tunnelmassa ei juurikaan saatu aikaan samaa painostavaa tunnelmaa kuin peleissä. Ehkä eniten tökki tuo tartutettujen vähäisyys, kun joissakin jaksoissa niiden olemassaolon melkein unohti. Toisaalta tämä olikin ensisijaisesti draama- eikä toimintasarja.

Pelaamatta sanon, että tarina toimii paremmin pelissä koettuna, mutta ei tämäkään missään nimessä huono ollut.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
@avatar @flintstone

Erittäin hyvää pohdintaa ja kyllähän vähänkään tolkuissaan oleva lääkäri-kirurgi haluaa käydä operaation sisällön ja riskit läpi. Tässä tapauksessa ei ollut riskiä vaan kuolema. Myös vähänkään tolkuissaan oleva lääkäri-kirurgi olisi halunnut korostaa ettei mikään ole kunnollista tarkastelua kestävällä pohjalla. On vain jossitteluun ja epätoivoiseen tulkintaan perustuva ratkaisu.

Ja jos nyt oletetaan että tuollainen 20 vuotta on mietitty ja jopa etsitty lääketieteellisestä näkökulmaa, eikö tuossa nyt ensisijaisesti haluta vielä tutkia immuuniksi havaittua? Nythän oli vain kiire päästä aivoihin käsiksi ja tuosta paistoi epätoivo. Ei määrätietoinen toiminta. Tuollainen jossittelun määrä suhteessa ratkaisuun tappaa lapsi tuolla tietopohjalla kertoi millaisia firefliesit ovat. Koko porukka tyhmimmästä lihapäästä fiksuun lääkäri-kirurgiin.

Ja vähän nyt kehää kierrän, mutta jo pelkkä firefliesien lähestyminen Joeliin ja Ellieen kertoi missä mennään. Joelin olisi saanut kontrolliin riittävällä uhkailulla, sitten itse lääkäri olisi kertonut mikä on homman nimi ja sitten annettu Ellien valita.

Joelin valinta valehdella oli kyllä uskomattoman typerää. Jopa seuraavan tason dorkailua tuhota kaikki. Siinä kun automatka kuitenkin rullasi ennen Ellien heräämistä. Eli varmasti oli aikaa miettiä mitä sanoo.

Kieltämättä ollut hauska huomata omissa tutuissa ja netissäkin miten paljon fokusta Joeliin laitetaan ja miten paljon luotettiin maailman parantuvan tuolla operaatiolla. Sarjan yksi upea elementti.
 
Viimeksi muokattu:

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Viimeistä jaksoa on hehkutettu, mutta vaikka pidin sarjasta kokonaisuutena, niin en kyllä itse osaa nostaa tätä finaalia edes jakosojen top 6:een. Kyllähän tuossa lankoja punottiin yhteen, mutta melko yllätyksettömästi. Ellien tarina immuniteetin osalta oli suunnilleen odottamani mukainen, samoin bitter sweet reunion Firefliesien kanssa. Tällä vihjailtiin jotain megalomaanista ja yllättävää käännettä (ainakin näin itse tulkitsin), mutta sitä en tuosta vikasta jaksosta löytänyt.

Joo, Firefliesien toiminta ei täysin vakuuta, mutta Tulikärpäset ovat kaikessa epätoivossaan sarjan ”hyviksiä” ja ymmärrän täysin, että tuossa tilanteessa tartutaan hentoihinkin oljenkorsiin toiveena paremmasta huomisesta. Jos ei mennä henkilökohtaiselle tasolle, niin yhden ihmisen uhraaminen tälle aatteelle tuon kärsimyksen keskellä ei ole kovin kummoinen hinta, vaikka onnistumisen mahdollisuus olisi luokkaa 1%. Joelin reaktio on kuitenkin ymmärrettävä, vaikka samalla helvetin itsekäs. ”Aina löytyy uusia taistelemisen arvioisia asioita” vai miten se menikään? Kuitenkin Joel lahtaamassa Tulikärpäsiä ei herättänyt itsessäni varauksetonta ihailua – ihmiskunnan pelastamista tuo operaatio ei suoranaisesti edesauttanut.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
@Weagle

Firefliesit nyt kuitenkin tuhosivat myös maailmaa pommittamalla ja tietämättä miten paljon viattomia kuolee siinä sivussa. Isät, äidit, lapset, perheet, ei merkitystä. Tuo heidän tapa romantisoida ja oikeuttaa toimintansa ei oikeastaan poikkea mitenkään sarjan muista hirviöistä. Ellie oli hieno kortti jolla he pystyivät lähes loppuun saakka "greater goodia" toistamaan. Hiukan ironista että sitten maailman pelastaminen oli äänekäs agenda.

Nyt itseasiassa jakso 7 näyttäytyy eri valossa kun Ellie puhui vähän fedralaisena ja Riley firefiesina. Molemmat iskivät toisiaan vastapalloon miten hirveää sakkia ovat.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Mitä tulee tuohon tarinan toimivuuteen, johon olen jo sanonut että minulle tuo itseasissa oli koskettavampi ja tunteikkaampi kuin pelissä oli mutta tässä on yksi erityinen pointti. Mä pelasin tuon The Last of Us part I pelin (PS5 versio) uudelleen tämän sarjan mukana ja joten mulla oli sidos pelin hahmoihin (sekä aikasempi pelikokemus ja sidos sitä kautta) olemassa ja mielestäni sarja syvensi tuota ja toi hahmot vieläkin elävämmiksi kuin peli teki (vaikka pelin Ellie ja Ashley Johnson onkin huikea, samoin Troy Baker ja Joel), Pedro oli elävä ja hengittävä Joel ja Bella eli ja hengitti Ellien eloon. Kumpikin toi hahmoihin oman hienon mausteensa siten että hahmot tuntuivat todellisilta ihmisiltä ja sarja antoi mahdollisuuden tuohon. Ilman huikeita näyttelijäsuorituksia tuo ei olisi toiminut mutta nyt se toimi ja pelin tarina sai vielä lisää lihaa ja luita päällensä. Ja näin pelisarjan fanina tämä sarja oli kyllä hieno kokemus ja tätä olisi katsonut pidempäänkin ja jaksoja olisi saanut olla enemmän, varsinkin Ellien ja Joelin keskinäistä matkaa ja lähentymistä olisi voinut käsitellä vielä enemmän ja olisi voitu antaa vielä enemmän tilaa hitailla ja rauhallisille hetkille näiden kahden välillä ja miksei myös yhteisiä selviytymishetkiäkin.

Sarjassa oli muutamia hetkiä joihin olisin myös kaivannut enemmän taistelua, näistä tärkeimpänä näkisin tuon 6.jakson lopetus jossa Joel haavoittui, siinä olisi voitu näyttää enemmän kuinka Ellie taistelee Joelin selviytymisen puolesta ja kannustaa Joelia jatkamaan jotta pääsisivät pakoon. Samoin mukana olisi voinut olla kohtaus jossa Ellie ja Joel kohtaavat raidereita ja Joel antaa kiväärinsä ja ohjeistaa Ellietä suojelemaan itseään kun yrittää hoidella tuon uhan ja painottaa että Ellien jokaisen laukauksen on oltava merkittävä. Davidin kanssa sen sijaan en jäänyt kaipaamaan taistelua ja se oli luultavasti myös tietoinen ratkaisu ettei haluttu Ellien toimivan Davidin kanssa missään yhteistyössä kun tiedetään millainen hirviö siellä Davidin takaa löytyy.
 
Viimeksi muokattu:

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Toimiva ja hyvä sarja, mutta ei tämä nyt mikään mestariteos kyllä ollut, eikä näissä kohkatuissa eettisissä/moraalisissa teemoissa nyt mitään semmoista ollut, joita ei olisi sarjoissa ja leffoissa ennenkin käsitelty. Se oli ehkä tuoretta ja uutta peliskenessä, mutta ei televisiossa. 4-/5.
Tähän on helppo yhtyä. Ihan laadukas sarja, mutta ei pääse parhaimmistoon millään muotoa tarinansa kanssa. Taso vaihteli myös runsaasti jaksojen välillä. Juuri noiden moraalisten kysymysten ja Joelin ja Ellien suhteen kerrottiin olevan sarjan pointtina. Mielestäni todella heikot pointit eikä tuossa nähty mitään massasta poikkeavaa.

Päähenkilöltä kuolee heti alussa tyttö. Sitten hän on vuosikaudet alamaissa kunnes elämään ilmestyy toinen tyttö, joka sulattaa sydämen. Tuo on kaukana jostain ainutlaatuisesta tarinasta eikä se mielestäni mikään sarjan pointti ollutkaan.

Viimeinen jakso oli ihan hyvä, mutta kokonaisuudessaan aika valju maku jäi sarjasta. Sarjahan oli ihan ok, mutta kaiken sen alkuhypen jälkeen mitä täälläkin oli ja hyvän ensimmäisen jakson jälkeen, odotukset olivat paljon korkeammalla.

Asiat mitä odotin oli hyvä tarina ja tiivis tunnelma missä "zombieiden" vaara on kokoajan läsnä, mutta kumpikaan ei lopulta toteutunut. Kritisoin jo aiemmin koko jakson kestäneitä takaumia ja ne olivat yksi syy miksi sarja tuntui lähinnä irrallisilta tapahtumilta eikä yhtenäiseltä tarinalta.

Sen lisäksi odotin että tuo "zombieiden" tuoma vaaran tunne toisi sarjaan jonkinlaista painostavaa ilmapiiriä, mutta eihän ne tuonut. Oikeastaan yhtään. Missään. Toki ihmisten ryhmittymät olivat vaarallisia perus lahkojohtajineen, mutta nämä "zombiet" olisi käytännössä voinut jättää sarjasta kokonaan pois eikä jaksot olisi muuttuneet mihinkään. Enkä siis tarkoita, että niitä olisi pitänyt lahdata joka jaksossa mutta se vaaran tunne olisi pitänyt välittyä.

Luulen että pelejä pelanneet saivat sarjasta paljon enemmän irti ja hyvä niin, mutta itselle tosiaan jäi aika valju fiilis.
Pelit pelanneena tiesin jo etukäteen, ettei tarina ole mikään kympin suoritus, vaikka jotku tuota jaksaa hehkuttaa maasta taivaisiin.

Samaa mieltä irrallisuudesta. Vaikka Billin ja Frankin jakso oli mielestäni jopa sarjan paras niin eihän se tarinaan kuulunut juuri millään tavalla. Samoin Riley- jakso oli täysin irrallinen ja vieläpä tasoltaan surkea.

Vaaran tuntu loisti tosiaan poissaolollaan. En halunnut zombiemättöä, mutta nyt annettiin peleistä poiketen sellainen kuva, että esimerkiksi sijainnista toiseen siirtyminen on lastenleikkiä ja vitsikirjan lukemista. Pelihän oli jatkuvaa pinteessä olemista ja ongelmien ratkontaa, jota sitäkään ei sarjassa nähty yhtään.

Iso peukku alaspäin tulee myös tuosta Joelin viimeisen jakson taistelusuorituksesta. Hän tuhoaa yhtäkkiä koko "armeijan" ilman, että loukkaantuu itse mitenkään. Sen sijaan puukotus pääsi tapahtumaan ihmemiehelle todella helposti. Ihmemies paranikin kuoleman partaalta aivan ylikuntoon. Hyvin oli lääkkeessä tehoa.

Samoin Marlenen aseen laskeminen oli jotain ihan absurdia. Hän on juuri saamassa Elliestä irti kauan odottamansa parannuskeinon eikä se olisi vaatinut tuossa vaiheessa muuta kuin Joelin tappamisen. Tästä huolimatta hän päättää laskea aseensa ja alkaa puhumaan järkeä juuri kokonaisen armeijan tappaneelle Joelille. Ja tietenkin vielä pahempi sekoilu oli päästää Joel ylipäätään lähtemään ennen kuin leikkausoperaatio on toteutettu.

Viimeisestä pohdinnasta olen eri mieltä. Peliä pelanneena en saanut sarjasta irti lähellekään sitä mitä puoliso, mutta eihän tämä kohuttu tarina hänenkään mielestä mitään huippukamaa ollut. Itse odotin, että sarja olisi korjannut pahimmat aivopierut, mutta lopulta se ei siihen yltänyt.

Sarjasta jäi mieleen ennemminkin pirun asiallinen tunnelma ja hienot maisemat. Samoin muutamat todella laadukkaat kohtaukset etenkin Billin ja Frankin välillä ja esimerkiksi päätösjakson Ellien syntymä (vaikka ei kovin realistinen ollutkaan). Sen sijaan tästä "sarjan pointista" eli Joelin ja Ellien tarinasta jäi eniten mieleen laahustaminen paikasta toiseen.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tuli tämä katsottua tuossa läpi ja pari kommenttia yleisesti:

Olin tietoinen sarjan premissistä ja siitä mihin se on päättymässä. Vaikka sarjassa olikin jo suhteellisen vanha idea ihmisistä oikeina hirviöinä se ei ollut ongelma. Tässä ei myöskään noita zombeja käytetty minään deus ex machinana kuin kertaalleen, eikä niitä tarvittukaan juuri enempää kuin nähtiinkään. Jos ne ovat vaarallisia niin olisi epärealistista katsella kuinka Joel ja Ellie vetävät niitä nippuun sadoittain pitkin sarjaa. Tuo maailmanloppu oli kuitenkin vain se tausta jonka kautta seuraamme draamaa ja kahden päähenkilömme tarinaa. Ei se itseisarvo koko jutulle.

Tyttö löytämässä itselleen isän ja mies löytämässä itselleen tyttären ja kyvyn välittää jostain uudesta ihmisestä. Siitähän tässä oli kyse. Ja siitä mihin saakka ihminen on valmis menemään suojellakseen niitä joista välittää. Ehkä jopa aiheuttaen ihmiskunnan tuhon? Onko yhden ihmisen elämän puolustaminen sen arvoista että estetään parannuskeinon löytyminen? Sen arvoista että tapetaan kymmeniä muita ihmisiä?

Toki harvemmin päähenkilömme muuttuu vastenmielisemmäksi mitä pidemmälle sarja menee. 8. ja 9. jaksossa näimme Joelin kiduttavan ja teurastavan ihmisiä vailla minkäänlaisia tunnontuskia. Onko tämä sellainen henkilö jolle pitäisi hurrata? Jota ihannoida?
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Onko tämä sellainen henkilö jolle pitäisi hurrata? Jota ihannoida?
Ei, eikä varmasti kukaan sitä voisi vaatiakaan. Voi toki pohtia mitä itse olisi vastaavassa tilanteessa tehnyt.

Lopun rampagesta päätuottajakaksikko oli pohtinut miten sen tuoda ruudulle ja olivat lopulta varsin yksimielisiä että käyttävät mahdollisimman surullista musiikkia Gustavolta.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ehkä jopa aiheuttaen ihmiskunnan tuhon? Onko yhden ihmisen elämän puolustaminen sen arvoista että estetään parannuskeinon löytyminen? Sen arvoista että tapetaan kymmeniä muita ihmisiä?

Toki harvemmin päähenkilömme muuttuu vastenmielisemmäksi mitä pidemmälle sarja menee. 8. ja 9. jaksossa näimme Joelin kiduttavan ja teurastavan ihmisiä vailla minkäänlaisia tunnontuskia. Onko tämä sellainen henkilö jolle pitäisi hurrata? Jota ihannoida?

Tuosta kohdasta "Ehkä" oli hyvä napata lainaus. Tässä onkin se kiehtova näkökulma ja erinomaisia ajatuksia sieltä päästä.

Minusta nyt nähdyn perusteella Ellien pelastaminen oli ainoa oikea ratkaisu. Perustelut olen jo jauhanut ja näen itse että Firefliesien lähestyminen Joeliin ja Ellieen olisi ollut toisenlainen jos siihen parannuskeinoon olisi ollut muuta kuin täysin arpapohjaista uskoa. Minulle välittyi epätoivo, piittaamattomuus ja julma peli lapsen ja hengellä.

Joel ja Ellie jerryttivät vitsikirjaa kun Firefliesit hyökkäsivät. He kertoivat hirviömäisen suunnitelmansa ja Joel tuli ampua jos yrittää jotain. Koko sairaala oli valmistautunut väkivaltaan ja teki aloitteen. Ei Joel tai Ellie hyökännyt uhkaavasti sairaalaan päin.

Eli en keksi miten Joel olisi diplomatialla voinut pelastaa Ellien.

Sen sijaan Joel itsessään oli hirviö viimeistään Tommyn kanssa käydyn keskustelun pohjalta. Itselleni Joel ei kaikesta huolimatta ole mikään sankari tai täydellistä ymmärrystä ansaitseva hahmo. Todella ristiriitainen tapaus vaikka hyvät ja huonot asiat pystyy yksilöimään.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Ei voi edelleenkään kuin ihmetellä ihmisten valitusta köyhistä teemoista tai "pointeista" niinkuin yksi kitisijä takertui.
Esim yksi lähivuosien hehkutetuimmista minisarjoista on Chernobyl. "Where I once would fear the cost of truth, now I only ask: What is the cost of lies?"

Jos olisi kyyninen paska niin voisi listata satoja sarjoja/leffoja aina kauniista ja rohkeista lähtien joissa on valehdeltu ja ihmetelty valheen hintaa mutta Chernobylille ei avattu omaa ketjua vaikka oli/on ihan saatanan kova sarja joten kukaan ei kokenut tarvetta tuoda paremmuuttaan esiin miten hehkutus on turhaa kun aihe on läpikoluttu.
 
Viimeksi muokattu:

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Ei voi edelleenkään kuin ihmetellä ihmisten valitusta köyhistä teemoista tai "pointeista" niinkuin yksi kitisijä takertui.
Vähemmän yllättäen et avaa tarkemmin ihmettelyäsi, mutta minä en ihmettele yhtään jos etukäteen esille nostettuja "koko sarjan pointteja" kritisoidaan jos siihen on aihetta.

Esim yksi lähivuosien hehkutetuimmista minisarjoista on Chernobyl. "Where I once would fear the cost of truth, now I only ask: What is the cost of lies?"

Jos olisi kyyninen paska niin voisi listata satoja sarjoja/leffoja aina kauniista ja rohkeista lähtien joissa on valehdeltu ja ihmetelty valheen hintaa mutta Chernobylille ei avattu omaa ketjua vaikka oli/on ihan saatanan kova sarja joten kukaan ei kokenut tarvetta tuoda paremmuuttaan esiin miten hehkutus on turhaa kun aihe on läpikoluttu.

Chernobyl on ehkä maailman kovin minisarja, mutta mitä tuo tähän tilanteeseen liittyy millään tavalla? Ei sitä ole koluttu läpi. Sarja on samalla dokumentti sen aikaisista tapahtumista ja ainakaan minulla ja varmaan miljoonilla muilla niistä ei ollut tiedossa kuin murto-osa. Tämä on kaukana köyhästä teemasta.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Vähemmän yllättäen et avaa tarkemmin ihmettelyäsi, mutta minä en ihmettele yhtään jos etukäteen esille nostettuja "koko sarjan pointteja" kritisoidaan jos siihen on aihetta.



Chernobyl on ehkä maailman kovin minisarja, mutta mitä tuo tähän tilanteeseen liittyy millään tavalla? Ei sitä ole koluttu läpi. Sarja on samalla dokumentti sen aikaisista tapahtumista ja ainakaan minulla ja varmaan miljoonilla muilla niistä ei ollut tiedossa kuin murto-osa. Tämä on kaukana köyhästä teemasta.
Naurahdin ääneen. Jos muistini pitää paikkaansa niin olet valittanut "pointeista" alusta lähtien ja vihjaillut ettei pidä paikkaansa ja ettei Ellien ja Joelin välisellä suhteella ole mitään väliä samalla antamatta mitään vaihdossa ja nyt valitat miten en avaa ihmettelyäni vaikka se on täysin auki kirjoitettu.

Toinen mikä meni hilseesi yli oli Chernobyl-vertaukseni.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ja jos nyt oletetaan että tuollainen 20 vuotta on mietitty ja jopa etsitty lääketieteellisestä näkökulmaa, eikö tuossa nyt ensisijaisesti haluta vielä tutkia immuuniksi havaittua? Nythän oli vain kiire päästä aivoihin käsiksi ja tuosta paistoi epätoivo. Ei määrätietoinen toiminta. Tuollainen jossittelun määrä suhteessa ratkaisuun tappaa lapsi tuolla tietopohjalla kertoi millaisia firefliesit ovat. Koko porukka tyhmimmästä lihapäästä fiksuun lääkäri-kirurgiin.
Minusta Firefly porukalla tarkoitus pyhitti keinot. Eli vaikka tarkoitus olisikin ollut hyvään (en kyllä varsinaisesti huomannut että tämä olisi sarjassa tai pelissä tullut erityisesti esiin), jopa yhteiseen hyvään niin mitenkään erinomaisia he eivät olleet sitä toteuttamaan. Ja edelleen se miten tuo operaatio Ellie toteutettiin meni totaalisesti vihkoon ja se miten se olisi voitu edes auttavasti toteuttaa paremmin on kyllä täälläkin jo useampaan kertaan käyty läpi. Eihän nuo ratkaisut nyt olleet edes auttavasti lääkärin etiikkaan sopivia, ei tietämättömän lapsen murhaaminen tieteen nimissä ole yhtään sen ylevämpää kuin se mitä Joel teki, ei vaikka päämäärä olisikin ollut suurempi hyvä. Ja kuten kirjoititkin niin nyt tuossa näkyi kiire tehdä jotain ennemmin kuin että oltaisiin oikeasti edes hetkeksi pysähdytty pohtimaan mitkä olisi niin sanotut fiksut stepit millä edetään ja onko se Ellien tappaminen heti edes se oikea ratkaisu (lopullinen se toki on) vai voitaisiinko tuota immuniteettia ja miten se toimii voitu tutkia niin ettei Ellien olisi tarvinnut kuolla heti. Mitä jos homma ei onnistukaan niin kuin oli ajateltu, se irroitettu infektiokin kuolee ilman Ellietä eikä saatu mitään konkreettista ja Ellien ja infektion kuoltua heillä ei ole enää edes sitä yhtä immuunia henkilö jonka immuteettia voisivat tutkia ja koittaa keksiä mahdollisia keinoja saada tuota toistettua toisilla ihmisillä ja saamaan niitä vasta-aineita (väärää tunnistetietoa infektiolle) sen leviämisen estämiseksi.

Toki tämä on käsikirjoitettua tarinaa, ei oikeaa elämää, mutta silti hauskaa pohdittavaa. Ja tarinassa on toki omia hölmöyksiä, niin tuossa finaalijaksossakin. Neil Druckmann muuten taisi sanoa siinä HBO:n podcastissa että kun he pelitestauttivat tuota Last of Us peliä niin ihmisten kesken se meni aikalailla 50/50 puolesta ja vastaan sille mitä Joel teki, mutta niiden keskuudessa joilla oli lapsia eli olivat vanhempia se olikin lähes 100% Joelin puolella. Kuten varmaan on tullut selväksi niin minä olin ja olen Ellien pelastamisen kannalla, vaikka en allekirjoita Joelin valehtelua ja luottamuksen pettämistä niin tuossa tilanteessa Joelille ei ollut enää jäljellä kuin väkivaltaisia vaihtoehtoja jolla puuttua tilanteeseen ennen kuin se on myöhäistä. Joel (ja Ellie) eivät olleet uhkaavia ennen kuin tilanne eskaloitui siihen pisteeseen että se on joka tai tilanne. Mielenkiintoista kuulla kuinka tuo loppu on otettu sarjan seuraajien parissa vastaan ja mikä on ollut jakauma siellä, siis heidän jotka eivät olleet jo tarinaa pelanneet läpi ja joille tuli tuo tilanne mietittäväksi ensimmäistä kertaa.

Minulle tämä oli mielenkiintoista draamaa yhdestä kautta aikain parhaista peleistä. Ja joka toi pelin hahmot elävinä ihmisinä vielä elävimpinä katsottavaksi ja myötäelettäviksi sarjan matkassa.
 
Viimeksi muokattu:

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Naurahdin ääneen. Jos muistini pitää paikkaansa niin olet valittanut "pointeista" alusta lähtien ja vihjaillut ettei pidä paikkaansa ja ettei Ellien ja Joelin välisellä suhteella ole mitään väliä samalla antamatta mitään vaihdossa ja nyt valitat miten en avaa ihmettelyäni vaikka se on täysin auki kirjoitettu.

Toinen mikä meni hilseesi yli oli Chernobyl-vertaukseni.

Tottakai sillä on suhteella on väliä. Ei tuo ollut vaan mikään sen kummallisempi suhde. Eikä tarinakaan ollut erityisen uusi keksintö, vaikka erittäin mielenkiintoinen olikin. Se ei tarkoita, etteikö näistä voisi tehdä laadukasta sarjaa. Laadukas siitä tulikin, mutta ei mikään kympin suoritus.

Ei se yli hilseen mennyt. Tuo on vaan mielestäni ihan eri asia ja huono vertaus.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
En mä nähnyt noita firefliesejakaan minään totaalisina kusipäinä. Yksi vastarintaliike, johon pandemian jälkimainingeissa ajautunut kaikennäköistä sakkia, ja noissa olosuhteissa varmaan johtoon päätyy muita kuin keskitien kulkijoita.

Parannuskeinon etsintä kuitenkin ihan järkeenkäypää toimintaa, ja yhden ihmisen "uhraaminen" olisi oikeasti pieni hinta paranuskeinosta, joskaan siis mikään varma juttuhan tuon "rokotteen" onnistuminen ei edes olisi ollut. Siltikin tuossa maailmassa, joka sarjassa nähtiin, ei ole yllättävää, jos yksi henki ei ihan hirveästi vaakakupissa paina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös