TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 790 944
  • 3 873

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minua yllätti että Cersein atomipommi räjähti kuin räjähtikin ja vielä noin siististi ja näppärästi, ei tullut mitään puoli kaupunkia tuhoavaa ketjureaktiota vaan pelkkä hihhuleiden temppeli ja kaikki turhat paskiaiset sen sisällä roihahti vihreänä ilmaan. Yllätti myös että Margaery ja homoveli paloivat muiden mukana, Korkea Varpunen, Lanceli ja kasa vanhoja ukkoja saikin mennä, mutta että vinosuu-Margaerykin. Ei sillä sitten mitään hienoa kikkakutosta ollutkaan takataskussa, vaikka niin oli pleijerimuija olevinansa. Lappu mummollekin jäi sitten jäähyväisviestiksi, ois kantsinu antaa mummon yrittää riehua vielä eikä luottaa että kyllä mä tällä vinolla suullani vielä vedätän kaikki.

Cersei the Bitch veti kuin vetikin pidemmän korren kaikista muista horoista ja hihhuleista, papit ja koko Tyrellien suku meni siinä sitten kerralla vessasta alas, ja kovisnunnankin pisti vielä zombien raiskattavaksi. On se, on se sellainen, mitä sitä tutkimaan, siellä kaveri nyökyttelee että no joo tulihan tuossa yritettyä pikkukikkaa. Tommenilla ei vaan harmillisesti kupoli kestänyt Cersein ilmaveiviä, stoaalaisesti kaveri sentään kaatui ikkunasta ulos kun kuuli vinosuun menneen tuhkaksi. Teinit on tommosia ylireagoijia, ei voinu mihkään Snapgramiinkaan itkeä elämän kovuutta kun pilde paloi niin ainoa vaihtoehto oli angstinen itsari, siitäs sait mutsi. Kings Landingia ei näytetty, varmana ei tullu millään telemarkilla alas.

Nyt on sit Cerssin kaikki muksut kuolleet, ja nehän tuntuivat olevan ainoa asia mitä Cerssi maailmassa vielä piti jonkin arvoisena. Nyt toki sitten kovisnunnan päälle viiniä kaataessaan oli levy vaihtunut vähän, ja nykyään on vaan kiva tehdä asioita jotka tuntuu kivoilta. Siitäpä sitten uusi mielenvikainen hullu päätöskausille jo edesmenneiden Viserysin, Joffreyn ja Ramsayn aukkoja täyttämään.

Aryan paikalle pelmahtaminen ja kokkisodan karuin jakso evör pääsi sekin puun takaa tulemaan. Kirjoista aikaisemmin sivuutettu sukulaispiirakan syöttäminen oli nyt sitten tähän tilanteeseen tuotu, vähän hankala kelata että Arya on jotenkin tullut väärällä naamalla Frey-jamppojen päälinnaan, tappanut siellä pari kruununprinssiä ja sitten jossain linnan keittiössä pilkkonut kavereista jauhelihaa ja omin pikku kätöisen leipaissut poikajauhelihasta piirakankin vielä vanhalle ukolle. Mutta logiikkahan tässä on jo ajat sitten tungettu roskikseen, nyt vaan rymistellään koko paska loppuun eikä tässä auta muu kuin istua kyydissä ja hekotella että olipas sopivan paskainen loppu vanhalle Freylle tuokin. Aryalla tais enää sitten olla listalla Cersei ja Vuori, jos nyt oikein muistan, Jaimea kun ei listalla ollut niin ei tarvinnut Bronnin kanssa jotain myrkkyviintä juoda. Olisi ollut hauskaa jos Jaime olisi alkanut feikkinaama-Aryaa kännissä kourimaan.

Jaimea mahtaa vähän vituttaa Cerssi tällä hetkellä, siskovaimo teki saman tempun minkä Jaime aikoinaan esti Hullua Kunkkua selkään tökkäämällä ja oman kunniansa iäksi sotkemalla. Jamppaa kun selkeästi jo valmiiksi otti koville kun Frey-vaari leimasi itsensä Jaimen kanssa samanlaiseksi halveksituksi paskiaiseksi niin saattaapi lopulta käydä niin että Cerssi saa vielä kultaista nyrkkiä. Naamaansa, ei muualle. Ellei sitten Arya ehdi ensiksi listaansa loppuun saattelemaan. Jaimehan jotain Briennelle lupaili että pitää Starkin tytöistä huolta, joten mitäköhän Jaime semmosessakin tilanteessa tekisi missä Arya pitää puukkoa totaaliflipanneen Cerssin kaulalla. Ei varmaan mitään. Things I do for honor. Hehe.

Ja nyt sitten vihdoin tuli varmistus sillekin että Joni Lumi on kuin onkin Lyanna Starkin ja Rhaegar Targaryenin poika. Saatana, on sitä odotettukin. King in the North tehtiin uudestaan, pahistyttö-Lyanna Mormontti alisti taas muita. Sansan ja Littlefingerin kuvio on melko mielenkiintoinen, Littlefinger on hahmona niin kiero ettei siitä tiedä mitä se oikeasti tekee. TV-sarjan viime aikaisiin tapahtumiin peilaten tosin saattaa olla, että Littlefinger tosiaan vaan tahtoo Sansan kanssa rautatuolille istumaan, tässä kun ei enää tunnu mitään salaista sivujuonta olevan kenenkään toiminnassa. No, oli miten oli, näin on. Mitähän Joni ja Sansa nyt sit meinaa, kun Freytkin jo ehti Arya tappamaan ja Boltoneita ei enää oo? Suoraan vaan Cerssiä kurmoottamaan, vai oisko fiksumpaa unohtaa koko vitun Cerssi ja keskittyä jääzombeihin? Bran sieltä sopivasti tulee kohta merkkinsä kanssa Muurin läpi, ja sit ei zombi-Benjenin mainitsemat taiat enää toimi ja koko hökötys rösähtää alas, siinä ois ihan hyvä olla ruodussa Pohjoisen väki eikä pelleilemässä jossain Kuninkaansatamassa. Littlefingerinkin pitäis tajuta että eka zombit, sit rautatuoli ja Sansaa jyystämään.

Ja Khaleesi ja laivat ja loharit ja mongolit ja eunukit lähti vittu viimein kohti pelipaikkoja! Ei jääny Missandei valitettavasti Meereeniin, sinne jätettiin pippelipoika, ja Tyrionista tehtiin Käsi. Varysin liikkeitä ei enää ees rakettireppu selitä, täytyi olla joku teleportti käytössä, mutta koska logiikka on roskiksessa niin samapa tuo, siellä on nyt Dornessa ja siitä pohjoisemmassakin hyvät mestat Danyn rantautua, Tyrellin mummo varmana yrittää viimetekosenaan vielä tehdä Cerssin elämästä niin paskaa kuin voi ja sehän onnistuu kun antaa omat ukkonsa Danyn ja villimiesten ja lohikäärmeiden käyttöön.

Eli siis, etelässä on Danyn jengi, pohjoisessa Jon+Sansa ja keskellä skitsoilee Cersei. Arya, Hound, Brienne, Sam, Melisandre ja Euron haahuilevat ties missä, näistä veikkaan Aryan, Houndin ja Melisandren vielä lyöttäytyvän yhteen, Brienne varmaan menee Sansan kaa takas kunnes vääjäämättä kohtaa Jaimen, ja Euron varmaan käy mulkkuleimaansa vahvistaakseen Samin kirjaston polttamassa ennen kuin Theon ja lesbosisko lainaavat yhtä lohikäärmettä ja käyvät setänsä ja jostain maagisesti ilmestynen 1000 laivan armadan käräyttämässä. Ja sit zombit pistää Branin urpoilun takia Muurin paskaksi ja tulevat läpi, Joni tarttee tätiään Danya ja tämän lohareita apuun, ja yhdessä toki jääzombit kukistavatkin, kunhan ensin on Cerssi ja koko monarkia-ajatus pistetty hautaan. Dany ja lohikäärmeet siinä vaan kuolee ikävästi kaikki, niinku miljardi muutakin. Westerosin uudeksi presidentiksi äänestetään kansanäänestyksessä Tyrion, pääministeriksi nimitetään Sansa, ulkoministeriksi Varys, sisäministeriksi Davos, valtionvarainministeriksi Littlefinger. Juuri kun sarja on loppumassa, näytetään vielä kuinka uudelleennimityn Presidentinsataman rannalle karahtaa soutuvene, josta Gendry nousee maihin soutamisesta valtaviksi kasvaneiden käsivarsiensa kanssa.

Huikeinta settiä koko Jatkoajan historiassa :)
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipahan jakso. Tässä kun on viimeiset pari kautta valitettu (osin ihan aiheestakin), että sarjan taso on laskussa, niin nyt sitten pamahtikin ilmoille mahdollisesti koko sarjan paras jakso. Oikeastaan viimeiset pari jaksoa olivat mielestäni ehkä parasta GoTia, niin paljon kun ekojen kausien hitaammasta kerronnasta ja juonitteluista pidinkin. Futista lukuunottamatta tämä päivä onkin mennyt hyvin pitkälti kauden soundtrackia fiilistellessä, GoTin YouTube-kanavan jälkipuinteja katsellessa ja juuri nähtyä pohdiskellessa.

Toivottavasti tulevilla kausilla jokainen jakso on tällainen "erikoispitkä", sillä nyt jäi hyvin aikaa tunnelmointiin. Alun kohtaukset King's Landingissa kappaleen "Light of the Seven" soidessa nostivat heti niskavillat pystyyn. Hahmoja kuoli ihan pirusti, mutta allekirjoittaneeseen osui ylivoimaisesti eniten Margaeryn lähtö. Erityisesti, koska tuo oli ainoa joka tajusi että nyt on tilanne päällä ja High Sparrown epäuskoisuus (heh) tuomitsi lopulta koko porukan. Myös Tommenin lähtö kolahti, suureksi osaksi koska tuo tuli niin yllättäen.

Cerseillä oli sinänsä ihan toimiva suunnitelma hoitaa koko Sparrow-ongelma pois päiväjärjestyksestä ja saada Tommen takaisin, mutta lopulta päätyi sitten itse sinetöimään poikansa kohtalon ja täyttämään tuon edelliskauden avausjakson ennustuksen, jossa kerrottiin suurin piirtein että Cersei tulee hautaamaan kaikki lapsensa ja päätyy itse valtaistuimelle. Ensi kauden Cerseitä odotellessa. Voi olla, että siellä kuoli nyt jotain niin pahasti sisällä, että tuosta hahmosta on nyt kadonnut se viimeinenkin inhimillisyys mitä rakkaus lapsiaan kohtaan toi esille. Jaimen reaktio on myös hyvin mielenkiintoinen nähdä. Tuohan tappoi aikanaan Mad Kingin estääkseen kunkkua tekemästä juuri sen, minkä rakastettunsa Cersei sitten tässä jaksossa osittain toteutti.

Winterfellissä peilattiin kivasti Robbin "King in the North"-kohtausta. Toivottavasti tällä kertaa homma päättyy vähän onnellisemmin. Jon saattoi tehdä melkoisen virheen, kun ei antanut Sansalle julkisesti mitään krediittiä tai huomiota vaan otti kunnian hiljaisena itse vastaan. Sansa näytti alkuun vilpittömän iloiselta velipuolensa/serkkunsa puolesta, mutta lopun katseenvaihto Pikkusormen kanssa enteili mahdollisesti pahaa. Voisi kuvitella, ettei Sansa kaiken kokemansa ja oppimansa jälkeen ole kovin halukas jäämään ihan statistin rooliin tulevissa koitoksissa. Toivottavasti kuitenkin ymmärtää, että nyt on vähän isommat asiat pelissä kuin yksittäisten ihmisten vallanhimo.

Aiemmassa kohtauksessa saatiin lopulta mitä ilmeisimmin vahvistus tälle teorialle Jonin alkuperästä. Tai ainakin sille, että Jon ei ole Nedin lapsi vaan Lyannan. Aika selvältähän tuo homma kyllä vaikutti, tosiaan kun siellä oli kuninkaankaartilaisia Lyannaa vartioimassa ja Arthur "Sword of the Morning" Dayne sanoi ennen tuon takauman alun taistelua, että se oli nimenomaan prinssi (Rhaegar) joka heidät käski sinne Lyannaa vartioimaan. Jos nyt oletetaan, että tuo Lyanna+Rhaegar-kuvio pitää paikkaansa, mielenkiintoista nähdä mitä tuosta seuraa kun(?) Bran pääsee Jonille asiasta kertomaan. Jonhan olisi periaatteessa vanhin elossa oleva Stark JA Targaryen, eli sekä Winterfellin ja Pohjoisen että koko Westerosin laillinen hallitsija. Toki oletettavasti äpärä edelleen, mikä tietysti vie pohjaa mahdollisilta vallantavoitteluilta. Tietty Pohjoinen on nyt taskussa ihan muutenkin.

Daeneryksellä pyyhkii aika kivasti, kun dothraki-armeijan, Unsulliedien, lohikäärmeiden ja Greyjoyden laivaston lisäksi mukaan saatiin vielä Martellien ja Tyrellien joukot. Jotain tämän jakson loistavuudesta kertoo se, että noinkin merkittävä lisäys saatiin mukaan täysin uskottavasti ja vaan parin kohtauksen turvin. Kuusi kautta siinä meni, mutta vihdoin Dany nyt tulee sen perhanan meren yli ja tämähän lupaa melkoisia mähinöitä tulevalle kaudelle. Tuo armeija taitaa ainakin lukumääräisesti olla aika ylivoimaisesti suurin, vaikka nyt Pohjoinen (+Vale?) yhdistyikin Jonin taakse. Toki noiden munattomien ja dothrakien soveltuvuus tulevaan taisteluun on melkoinen kysymysmerkki, kun talvi on tullut ja kohta pitäisi umpihangessa puskea ilman paitaa.

Aryan kohtaus tuli myös allekirjoittaneelle täysin puskista, vaikka jotain osasinkin odottaa kun Walder oli niin sopivasti jätetty yksinään murkinoimaan. Branin tarina kolmoskauden päätösjaksosta vihjasi aika hauskasti tulevaan. Arya sitten syötti isukille poikansa ja hymyili tyytyväisenä ukonrahjuksen vuotaessa kuiviin. Ei voi kuin arvostaa. Nyt on Red Wedding kostettu kokonaisuudessaan, kun sekä Tywin, Roose Bolton että Walder Frey ovat kohdanneet loppunsa. Boltoneilla sammui vieläpä koko suku ja Freyllä jäi ilmeisesti vain tyttäret jäljelle. The North remembers!

Yksi pitämäni kohtaus, mitä ei ole kauheasti kommentoitu, oli tuo Davosin, Melisandren ja Jonin välinen. Saa nähdä, mikä on Melisandren rooli tulevaisuudessa nyt kun lähetettiin pois. Sinänsä tuo karkoitus oli kyllä mielestäni varmaan typerin ratkaisu mitä Jon olisi voinut tehdä, vaikkakin hahmolle hyvin tyypillinen. Melisandresta olisi varmasti ollut apua tulevassa taistelussa, kuten nainen itsekin sanoi, mutta toisaalta tuo ansaitsi kuolla tekemistään vääryyksistä ja Davosille olisin suonut tämän tyydytyksen. Nyt nähty ratkaisu ei palvellut oikein ketään.


Ei kyllä jaksaisi millään odottaa taas melkein vuotta. Helvetti, että meni taas reilut pari kuukautta nopeasti. No, toivottavasti piakkoin tippuu jotain lisätietoa tulevasta kaudesta ja siis lähinnä sen pituudesta. Sääli, jos vikat 2 kautta ovat vain 7+6 jakson mittaisia kuten on huhuttu. Toki sinänsä ymmärrettävää, koska loppusuoralla varmasti erikoistehostebudjetti huutaa hoosiannaa kun isoja ja pieniä taisteluja on varmasti lähemmäs joka käänteessä. Ihan pirun nopeasti (lähes) pelkästään tämän yhden jakson avulla saatiin homma sellaisille urille, että homman saaminen kunnialla päätökseen 13 jaksossa vaikuttaa ihan realistiselta tavoitteelta. Äskenhän tässä oli vielä juonilankoja levällään niin helvetisti, ettei tuo tuntunut mitenkään mahdolliselta. On toki vieläkin, mutta kuten nähtiin, asiat voivat loksahdella paikoilleen tarvittaessa hyvinkin nopeasti ilman, että uskottavuus kärsii juurikaan.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kölissä? Tarkoittanet keulakuvaa. Köli on laivan pohjassa, veden alla ja estää laivaa kaatumasta.
Joo, sori meni termit sekaisin. Kiitos kojrauksesta!

Keula tosiaan oli valettu kullasta tai mistä liee lohikärmeheksi. Luulen, että jokunen laiva lisää on Meereenissä rakenneltu.

Varsinainen uhka tulisi siitä jos lohikäärmeet liittyisivät myös kuolleiden armeijaan. Kai tämäkin on mahdollista siinä missä ihmisilläkin?
Tuo tosiaan olisikin. Samalla lohhari alkaisi tulen sijaan sylkemään jäistä huurua joka jäädyttää kaiken mihin osuu. Olisi aika hieno twisti.
 
Yksi pitämäni kohtaus, mitä ei ole kauheasti kommentoitu, oli tuo Davosin, Melisandren ja Jonin välinen. Saa nähdä, mikä on Melisandren rooli tulevaisuudessa nyt kun lähetettiin pois. Sinänsä tuo karkoitus oli kyllä mielestäni varmaan typerin ratkaisu mitä Jon olisi voinut tehdä, vaikkakin hahmolle hyvin tyypillinen. Melisandresta olisi varmasti ollut apua tulevassa taistelussa, kuten nainen itsekin sanoi, mutta toisaalta tuo ansaitsi kuolla tekemistään vääryyksistä ja Davosille olisin suonut tämän tyydytyksen. Nyt nähty ratkaisu ei palvellut oikein ketään.
En yllättyisi jos se matkustaessaan liittäytyisi jonkun yksittäisen matkalaisen seuraan jonkin kommelluksen myötä ja palaisi sen myötä vielä näyttämölle. Esim Arya tai Bran voisi olla tällainen seuralainen.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Aryan kohtaus tuli myös allekirjoittaneelle täysin puskista, vaikka jotain osasinkin odottaa kun Walder oli niin sopivasti jätetty yksinään murkinoimaan. Branin tarina kolmoskauden päätösjaksosta vihjasi aika hauskasti tulevaan. Arya sitten syötti isukille poikansa ja hymyili tyytyväisenä ukonrahjuksen vuotaessa kuiviin. Ei voi kuin arvostaa. Nyt on Red Wedding kostettu kokonaisuudessaan, kun sekä Tywin, Roose Bolton että Walder Frey ovat kohdanneet loppunsa. Boltoneilla sammui vieläpä koko suku ja Freyllä jäi ilmeisesti vain tyttäret jäljelle. The North remembers!

Walder Freylle jäi itse asiassa varmaan noin 20 lasta ja 40 lapsenlasta henkiin noiden kahden pojan tappamisen jälkeen.
 

Yltävastaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit kotimaan sarjoissa, saksalaiset joukkueet
En yllättyisi jos se matkustaessaan liittäytyisi jonkun yksittäisen matkalaisen seuraan jonkin kommelluksen myötä ja palaisi sen myötä vielä näyttämölle. Esim Arya tai Bran voisi olla tällainen seuralainen.
Itse veikkaisin, että lyöttäytyy Berric Dondarrionin ja Houndin joukkoon, tuosta poppoosta löytyy kuitenkin samanhenkistä porukkaa ja olivat muutenkin pohjoiseen päin suuntaamassa.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olenko mä nyt missannut sitten jotain tässä keskustelun viimeisen jakson hetkinä, mutta...

Jon Targaryen on etuoikeutettu Iron Thronelle? Siis Rhaegar oli kruunuprinssi ja eikös Targaryenitkin kunnioita sitä 'lapsi ennen sisarta'- protokollaa?

Huikea jakso. Ei voi kuin ihailla tiettyjä näyttelijäsuorituksia mistä jo mainittu. Huvitti muuten kun Davos epäröi siinä 'King in the North!'- huudossa. "Vittu, taas mä huudan yhdelle kunkulle..."- ilme.
Omat viivat sitten..

- Littlefinger lopussa selkeästi mun mielestä houkutteli Sansaa sillä ilmeellä. 'Kato nyt mitä menetätät'. Mutta että Sansako lähtisi vielä matsaamaan Jonin kanssa? Ei riitä yksi kausi siinä tapauksessa ja epäilen että Jon vain nimeää siskonsa Warden of the Northiksi ja homma on sillä selvä. Littlefinger selviää tietysti hengissä niin kauan kunnes tapaa jälleen Varyksen ja sitä dialogia kannattaa odotella.

- Tyrrellit+Dorne Danyn joukoissa. Alkaa olemaan jo armeijalla kokoa ja kykyä. Dothrakien rynnäköt vs Westeroksen ritarit olisi ollut vähän epäuskottava mutta eipä tarvi sitä miettiä enää.

- @Ted Raikas mietti miten Night Kingin sakki pärjää lohikäärmeille. Eikös se heppu kykene muitakin 'lumoamaan' kuin pelkkiä kuolleita? Odotettavissa on siis kaikenlaista nelijalkaista jne. Ja jotenkin tuo 'Cold Winds are rising'- teema tuntuu olevan aika voimatekijä. Ties mitä myrskyä sieltä vielä tulee.

- Cersein ympyrä alkaa olla jo kohta juostu mutta pakko nostaa hattua hienolle hahmolle: mitä kaikkea se vielä voi joutua kestämään kun a) kaikki skidit kuollu b) faija tapettu c) broidi(Tyrion) pettänyt d) oma ylpeys kävelty alastomana kadulla pois? Oikeastaan ihan hienoa että pääsee hetkeksi nauttimaan sitä ns. Absolute Poweria. Varmaan muutama pää siinä tippuu. Kunnes sitten menettää sen ja kaiken lopulta. Itse veikkaan että Jaime ei kestä elää maailmassa missä systeriä ei enää ole ja tämä legendakaksikko kuolee toistensa syliin. Ehkä Jamien miekan lävistämänä?

- Arya! The Comeback! Ehtiikö listimään Cersein vielä?

- Melisandre varmasti löytää itsensä Thoroksen ja muun Veljeskunnan luota. Ketkä ovat matkalla pohjoiseen med Hound. Minne Melisandre ei voi ite enää palata. Choose life, sanoi Renton.

Lopuksi pieni nillityksen sana. Nyt kun High Septonin ja koko varpusten touhu saatiin päätökseen, voi hieman kyseenalaistaa kaikkia niitä minuutteja mitä kauden aikana uhrattiin koko uskontoteemalle. Hyvät oli näyttelijät mutta kokonaisuuden kannalta liikaa screentimea vs nopea päätös. Eikö tätä olis voinut keskittää johonkin toiseen hahmoon tai jopa useisiin? Se siitä.

Loppuun pieni mindfuck. Jos Gregor Clegane nyt kuolee voi Night King nostaa hänet kuolleista? Onko se jo 'wight' vai mikä?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Nyt muuten tiedetään, mistä King's Landing on saanut nimensä.

Kiitos, Tommen.

ehe-ehe.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Nyt muuten tiedetään, mistä King's Landing on saanut nimensä.

Kiitos, Tommen.

ehe-ehe.

Niin tuostahan on ollutkin jo netissä aika paljon vitsiä, että Tommen antoi nimelle King's Landing aivan uuden merkityksen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Lopuksi pieni nillityksen sana. Nyt kun High Septonin ja koko varpusten touhu saatiin päätökseen, voi hieman kyseenalaistaa kaikkia niitä minuutteja mitä kauden aikana uhrattiin koko uskontoteemalle. Hyvät oli näyttelijät mutta kokonaisuuden kannalta liikaa screentimea vs nopea päätös. Eikö tätä olis voinut keskittää johonkin toiseen hahmoon tai jopa useisiin? Se siitä.

Olen tästä kyllä samaa mieltä, suuri määrä oli höpinää ja paikallaan polkemista ja jollakin lailla tuo Varpusten vallan kasvu tuntui koko ajan hivenen epäreatiselta kuviolta. Toisaalta tuon voi nähdä tietoisena kontrastina kaikkeen sotimiseen ja tappamiseen ja olihan tuo äkillinen poispyyhkäisy myös kaikessa tylyydessään aika osuva ratkaisu. Loppuipahan paskapuheet yhdellä kunnon rykäisyllä.

Minusta on hienoa että a) Tommenia b) Ylivarpusta ja c) Kevan, Macea yms. ei enää nähdä ensi kaudella, mutta jonkun edellä kirjoittaneen tavoin minuakin kyllä harmittaa että Margaerykin räjähti. Toki hahmon tarpeellisuus oli jo vähän siinä ja siinä kun ei enää ollut poikia pyöriteltävänä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Yenkkitahtiin täällä keskustellaan, mutta onko mitään hajua olisiko tämä kuudes kausi tulossa jossain kohtaa YLE'lle? Viitoskautta myöten kaikki on nähty aikanaan julkisellakin...

Menee luultavasti tämän vuoden loppuun tai ensi vuoden alkuun. Mikäli YLEn aikaisempaa lähetyspolitiikkaa on uskominen.

Lähetyspolitiikka perustuu Ylen ja Hbo:n väliseen sopimukseen jonka mukaan ensiesityksestä pitää kulua tietty aika ennen kuin sarjaa voidaan esittää julkisella puolella. En muista oliko se nyt peräti yhdeksän kuukautta vai hiukan vähemmän, joka tapauksessa kutoskausi nähtäneen Ylellä joskus ensi vuoden puolella.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
En yllättyisi jos se matkustaessaan liittäytyisi jonkun yksittäisen matkalaisen seuraan jonkin kommelluksen myötä ja palaisi sen myötä vielä näyttämölle. Esim Arya tai Bran voisi olla tällainen seuralainen.
Melisandrehan tapasi Aryan toisella vai kolmoskaudella? Siinä yhteydessä Melisandre muistaakseni sanoi Aryalle jotain, että "silmäsi ovat täynnä pimeyttä. Me tapaamme vielä"
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kaipa tuossa uskonnollisten fanaatikkojen nousussa vähän vertautuu se, miten tosimaailmassakin menee, eli moiset hihhulit saa helposti vallan kun ihmiset kyllästyy pönöttyneisiin vallanpitäjiin ja alkavat kaivata jotain muuta. Tuolla tavalla populistisesti köyhyydellä ja kansanomaisuudella ratsastavat uskikset voi juuri kerätä suosiota kansan syvissä riveissä ja Cersei itsehän alunperin mokasi ja antoi noille nyöriä jonka ne sitten ainakin hetkellisesti kiskaisi vyyhteineen päivineen itselleen kunnes sitten KABOOM ja maallinen valta on taas ottanut hallinnan. Veikkaan, että Cersei tulee olemaan sen valtakautensa mitä istuu niin todella verinen hallitsija. Mad kingin tilalla on Mad queen.

Edit. Ja Tommen vaikutti sillä tapaa perinteiseltä heikolta hallitsijalta, jolla on niin herkkä ja pehmo persoona, että on helposti manipuloitavissa. Ensin äitinsä taholta ja sittemmin uskonnollisten fanaatikkojen ja näihin hurahtaneen vaimonsa taholta.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Walder Freylle jäi itse asiassa varmaan noin 20 lasta ja 40 lapsenlasta henkiin noiden kahden pojan tappamisen jälkeen.

Niin yleinen vitsihän tuolla Westerosissa on ollut se, että Walder Frey on ainoa lordi, joka pystyisi kokoamaan armeijan omista jälkeläisistään.

Jon Targaryen on etuoikeutettu Iron Thronelle? Siis Rhaegar oli kruunuprinssi ja eikös Targaryenitkin kunnioita sitä 'lapsi ennen sisarta'- protokollaa?

Sisar on edelleen ennen äpärää, elleivät Rhaegar ja Lyanna menneet naimisiin ja Rhaegar oli jo ennestään naimisissa. Lisäksi tuota on lopulta todella vaikea todistaa, eikä tuosta tälläkään hetkellä tiedä varmasti kuin Bran.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kaipa tuossa uskonnollisten fanaatikkojen nousussa vähän vertautuu se, miten tosimaailmassakin menee, eli moiset hihhulit saa helposti vallan kun ihmiset kyllästyy pönöttyneisiin vallanpitäjiin ja alkavat kaivata jotain muuta.

Joo, ei minun ole ainakaan periaatteen tasolla lainkaan vaikea ymmärtää kyseistä kuviota, koska kyllähän Kuninkaansataman rahvaan hengen ja aineen köyhyyttä alleviivattiin aiemmilla kausilla sen verran monta kertaa. Minun makuuni tämä koko porukka vaan pelmahti vähän liian nopeasti esiin vitoskauden alussa, radikalisoitui ja alkoi hallita koko kaupungia vähän liian nopeasti ja mielestäni myös Ylivarpunen käsitteli näitä ylimyksiä vähän turhan kevyen ja helpon näköisesti. Minun on vaikea uskoa että tämä kaikki olisi perustunut vain Tywinin kuolemaan ja sen jälkihämminkiin, hiukan enemmän olisi vaadittu pohjustusta ja erilaisia vaiheita.

Mutta tämä nyt on tietysti makuasia, tv - sarjahan tuo on ja niin edelleen.
 
Viimeksi muokattu:

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Nyt ei kyllä pysty lainkaan ymmärtämään käsikirjoittajia. Minkä ihmeen takia Bran tulisi muurin toiselle puolelle nyt kun hänellä on tuo merkki? Pitäisikö meidän muka uskoa, että Bran, joka on kyllä aika hemmetin tyhmä, olisi niin tyhmä, ettei tajua että muurin taika katoaa samalla tavalla kuin tuolla 3 eyed ravenin puussa aikanaan ja white walkerit ovat tämän jälkeen vapaita rellestämään.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Minun makuuni tämä koko porukka vaan pelmahti vähän liian nopeasti esiin vitoskauden alussa, radikalisoitui ja alkoi hallita koko kaupungia vähän liian nopeasti ja mielestäni myös Ylivarpunen käsitteli näitä ylimyksiä vähän turhan kevyen ja helpon näköisesti. Minun on vaikea uskoa että tämä kaikki olisi perustunut vain Tywinin kuolemaan ja sen jälkihämminkiin, hiukan enemmän olisi vaadittu pohjustusta ja erilaisia.
Ei tuota ole tietysti kiistäminen. Tässäkään kohtaa en osaa sanoa, että miten kirjoissa asia tuodaan esille ja rakennellaan, varmasti hitaammin ja perusteellisemmin. Osaltaan näitä televisiosarjojen kerronnallisuuden vaikeuksia ja kun tosiaan tuota ajan kulumista on välillä vaikeampi hahmottaa ja helposti tuntuu, että monet asiat tapahtuu vuoden parin sisällä.

Todella iso merkitys varmasti kuitenkin sillä, että Cersei alunperin päästi nuo mellastamaan ja jäi itse satimeen ja että Tommen oli niin nuori ja heikkoluonteinen hallitsija. Puhumattakaan, että Tywin oli tosiaan eläessään niin valtava auktoriteetti ja neuvostossa istui aika heikkotahtoisen oloisia henkilöitä Olennaa lukuunottamatta.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Liityn Margaeryn poksahtamisen harmittelijoihin, koska ehdin jo funtsia, että hänestä tulee naispomo Danyn ja Sansan rinnalle. Sehän nimenomaan pelasi fanaatikkojen selän takana ja hyvin pelasikin, koska mummonsakin tajusi juonen vasta pari jaksoa sitten, kun Margaery saatteli hänet veks Kunkkusatamasta. Olin jo aivan varma, että Margy punoo silmukan Cersein kaulan ympärille, mutta Cersei ehti ensin. Karun hieno kohtaus se, kun Margy tajusi Cersein punovan jotain ja heitti uskisroolinsa nurkkaan. Septin wtf-ilme kiroilevaa Markkua kuunnellessa oli myös hieno. Harmi todellakin, että Markku meni. Persoonallisen kauniskin vielä.
 
Milloin viimeksi King's Landingissa tapahtui mitään mielenkiintoista? Nyt ei ainoastaan tapahtunut, vaan sen lisäksi myös monta helkutin tylsää hahmoa ja juonikuviota pyyhkiytyi kertaheitolla pois. Erityisesti Sparrowien (todennäköinen) katoaminen oli loistava juttu, eikä Margaerykaan ole tehnyt smirkkailun lisäksi juuri mitään muuta kuin nyt viimeksi räjähtänyt taivaan tuuliin.
 
Mikä on noiden white walkerien motiivi tulla muurin eteläpuolelle? Mitä nämä olennot sitten tekevät kun ovat päässeet King's Landingiin asti ja kaikki olennot ovat muuttuneet heidänlaisikseen, hengaavat vain kaikki epäkuolleina maailman tappiin asti? Miksi?
Käsittääkseni kyseessä on zombimainen porukka, eli mitään varsinaista tavoitetta ei ole - kunhan riehutaan ja tapetaan kaikki matkan varrella. Ilmeisesti heidän saapuminen etelään vaatii koko valtakunnan laajuisen talven, eli pakkaavat kai tavarat ja palaavat pohjoiseen jos/kun tuleva talvi päättyy?

Onhan siellä se yks äijä päälliköimässä mutta ei hänelläkään tunnu olevan tapetaan kaikki ja vallataan maa -mentaliteettia kummempaa ajatusta.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Uskoisin, että kyse on vaan jonkinlaisesta vihasta kaikkea elävää kohtaan. Tietynlainen katkeruus. Siinä yhdessä takaumassahan näytetään miten ne metsän lapset luovat Night's Kingin, alkujaan omaksi suojakseen ensimmäisiä ihmisiä vastaan. Eli niihin on iskostettu viha ihmisiä kohtaan, mutta sittemmin se on myös laajentunut luojiansa kohtaan, kuten näimme.

Ei niillä varmaan mitään sen älyllisempää motiivia ole, pelkästään tunnepohjainen. Eräänlainen luonnonvoima kyseessä. Muutenhan ne hengailisi varmasti siellä kylmyydessään Muurin pohjoispuolella (Mitä nyt siis se toki estää osin taikuudenkin avulla etenemästä), mutta vanha muisti vetää nitistämään kaikki ja liittämään omaan porukkaan, siksi pyrkimys on jatkuvasti etelään. Talven tullen se olisi tietysti helpompaa kun hieman etelämmässäkin on kylmä, ei tosin nyt ihan Westerosin eteläisiin osiin taida tuo talvi ulottua niissä määrin koskaan? Eli onko noilla niin kauas rahkeita, vai voisiko olla, että kuten Jon Snow sanoi, tuo armeija tuo myrskyn tullessaan ja kykenee ikään kuin levittämään sitä talvea mukanaan jolloin se valtaa vähitellen koko mantereen. Tiiäpä näistä.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Mikä on noiden white walkerien motiivi tulla muurin eteläpuolelle? Mitä nämä olennot sitten tekevät kun ovat päässeet King's Landingiin asti ja kaikki olennot ovat muuttuneet heidänlaisikseen, hengaavat vain kaikki epäkuolleina maailman tappiin asti? Miksi?
Ne tulee viemään työpaikat ja naiset.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Ei niillä varmaan mitään sen älyllisempää motiivia ole, pelkästään tunnepohjainen. Eräänlainen luonnonvoima kyseessä. Muutenhan ne hengailisi varmasti siellä kylmyydessään Muurin pohjoispuolella (Mitä nyt siis se toki estää osin taikuudenkin avulla etenemästä), mutta vanha muisti vetää nitistämään kaikki ja liittämään omaan porukkaan, siksi pyrkimys on jatkuvasti etelään. Talven tullen se olisi tietysti helpompaa kun hieman etelämmässäkin on kylmä, ei tosin nyt ihan Westerosin eteläisiin osiin taida tuo talvi ulottua niissä määrin koskaan? Eli onko noilla niin kauas rahkeita, vai voisiko olla, että kuten Jon Snow sanoi, tuo armeija tuo myrskyn tullessaan ja kykenee ikään kuin levittämään sitä talvea mukanaan jolloin se valtaa vähitellen koko mantereen. Tiiäpä näistä.
Danyhan näki unessaan valtaistuinsalin lumen peitossa, joten kyllä talvi sinnekin tulee.
Minä uskon että white walkerit nimenomaan synnyttävän sen talven. Nyt pyryttää Winterfellissä, kun white walkerit ovat niin lähellä muuria, kun idiootti Bran on menossa rikkomaan tuon muurin taian ja päästämässä heidät vapaaksi. Tarinan lopuksi Jonin on kyllä syytä hirttää Bran, kun tulee aiheuttamaan niin paljon tuhoa ja kuolemaa, kun on niin tyhmä ettei tajua rikkovansa taian, joka pitää white walkerit poissa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voihan se tietysti olla, että myös Night's Kingillä on halu nousta koko Westerosin hallitsijaksi ja tuhota (tai pikemminkin muuntaa) kaikki ihmiset. Ilmeisen älykäs tapaus kuitenkin ja kaikkia motiiveja ei olla välttämättä vielä paljastettu. Luultavasti suurin niistä kuitenkin katkeruus ja viha elollisia kohtaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös