TV-sarja: Better Call Saul

  • 77 200
  • 402

Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens
Viimeistä edellinen jaksohan oli kaikessa erikoisuudessaan aivan huikea. Katsoessa ihmettelin moneen kertaan menoa, mutta jotenkin se vain säväytti. Viimeisin oli sitten taas todella väsynyttä menoa ja tuo kohtaaminen asuntoautossa oli todella teennäisen oloinen kohtaus kaikkinensa.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Se näissä viimeisissä jaksoissa on pielessä että mitään panoksia ei enää ole. Edellisjakson pullansyönti "jännitys" oli ehkä maailman turhin.

Waltin kohdalla panokset olivat loppuun asti mutta mitä väliä tässä vaiheessa on jääkö Jimmy kiinni vai kuoleeko hän johonkin turhuuteen? Vai salainen vaihtoehto c) ratsastaa Kimin kanssa auringonlaskuun.
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Waltin kohdalla panokset olivat loppuun asti mutta mitä väliä tässä vaiheessa on jääkö Jimmy kiinni vai kuoleeko hän johonkin turhuuteen?
Vaikea käsittää miten voi katsoa kuusi kautta aivan timanttista ohjelmaa ja lopulta onkin sitten ihan sama miten päähenkilön käy? Täytyy olla vahvasti eri mieltä... kovasti toivoin Jimmylle jonkinlaista onnellista loppua, tekojensa edes osittaista hyvittämistä, tuhoisan keplottelunsa hylkäämistä ja mieluiten sitä jälleennäkemistä Kimin kanssa. Mutta ei taida mikään näistä toteutua valitettavasti. No vielä on kaksi jaksoa aikaa toivoa mutta eihän tämä hyvältä näytä kun äijä huumaa ryöstämistarkoituksessa täysin viattomia ihmisiä.

Ja nythän tässä vasta on panoksia kun tähän asti on aina vähintään suurin piirtein tiedetty miten kellekin BB-aikaan mennessä käy.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Vaikea käsittää miten voi katsoa kuusi kautta aivan timanttista ohjelmaa ja lopulta onkin sitten ihan sama miten päähenkilön käy? Täytyy olla vahvasti eri mieltä... kovasti toivoin Jimmylle jonkinlaista onnellista loppua, tekojensa edes osittaista hyvittämistä, tuhoisan keplottelunsa hylkäämistä ja mieluiten sitä jälleennäkemistä Kimin kanssa. Mutta ei taida mikään näistä toteutua valitettavasti. No vielä on kaksi jaksoa aikaa toivoa mutta eihän tämä hyvältä näytä kun äijä huumaa ryöstämistarkoituksessa täysin viattomia ihmisiä.

Ja nythän tässä vasta on panoksia kun tähän asti on aina vähintään suurin piirtein tiedetty miten kellekin BB-aikaan mennessä käy.

No onhan siinä kuitenkin katsontakantoja, esim jos edes "toivoo" onnellista loppua tämänkaltaisissa antihero- sarjoissa niin ei ole ollut tarkkaavainen, niinkuin Ramsey Bolton tokaisi.

Edit.Lalon&Nachon ollessa elossa ja Kimin&Jimmyn ollessa vielä yhdessä niitä panoksia oli.
 
Viimeksi muokattu:

Spire

Jäsen
Nauroin Jessen kähinälle uusimmassa jaksossa. Turhaa fan servicea vaikka muuten hyvä jakso olikin. Luulenpa että Sauli menee nyt liian pitkälle ihan vain jotta katsoja pitää hahmon surullista loppua oikeutetumpana. Löytyykö huijauksen uhriksi joutunut syöpäpotilas sitten kodistaan kuolleena, vai miten tuossa käy, sitä en osaa sanoa.

EDIT: otin spoilertagit pois, onhan jakso ollut ulkona jo kolme päivää.
 
Mielestäni Better Call Saulin juttu oli se kysymys, miten ihmeessä tämän sarjan alussa esitelty harmiton, ihan hyväsydäminen Jimmy päätyi Breaking Badin limanuljaska-Sauliksi. Taitavasti tehtyä draamaa, jossa luodaan syvyyttä paitsi päähenkilöihin, myös moniin muihin hahmoihin rauhassa kypsyttäen.

Better Call Saulissa oli mukana ne Breaking Badin hyvät puolet ilman päälleliimatun tuntuista väkivaltaa ja likaisuutta. Ymmärrän kyllä viehätyksen noissakin, inhorealismi ja sellainen "hbo-maailmankuva" (kylläkin amc:n alkuperäistuottamana ilman hbo-kytköstä), viehättää monia ihan syystäkin.

Kauden 3 jälkeen Better Call Saul oli minun näkemykseni mukaan jo menettänyt jännitteensä. Sarja alkoi käydä vähän tyhjäkäynnillä ilman että hahmoihin tuli enempää luonnetta, kunnes sitten ryöpsäytettiin jokin tappo tai muu "shokki" katsojan päälle. Ymmärrän sinänsä että tätä katsoo, saatan itsekin seurata jakson - muutaman putkeen, mutta sen sijaan että s01-03 aikoihin ei olisi jaksoja väliin jättämällä pysynyt perässä hahmojen kehittymisessä, näistä viimeisten kausien jaksoista on voinut jättää välistä minkä tahansa välistä, ja pysyy aikalailla täysin perillä siitä miksi hahmot käyttäytyvät kuten käyttäytyvät.

Better Call Saul on hyvin tehty sarja, se vaan ei ollut enää minulle tehty loppuaan kohden. Siinä missä Breaking Bad oli ehkä parhaiten lopetettuja sarjoja, voi Better Call Saul päästä lähelle samaa suoritusta.
..
edit. Tai no lisätäänpä juuri tähän viimeiseen, etten olekaan tätä mieltä. Kyllä nyt kun ajattelen, tässä on viimeiset kaudet olleet juurikin tyhjäkäyntiä ja melko turhaa juonikuviota, missä ei tunnu olleen oikein muuta tarkoitusta kuin tehdä Netflixille jaksoja toistettavaksi. Tehty sellaista Breaking Badia ilman että on oltu Breaking Bad, ja aivan kuin olisi ideat vaan loppuneet kesken ja nostettu kädet pystyyn, "hypätään nyt vaan siihen että saadaan tarina yhteen BB kanssa ja päästään eroon tästä ei minkään tekemisestä". Viimeisen kauden kohokohta kun sarjassa vilahtaa ne BB päähenkilöt ja murjaistaan limanuljaskainen vitsi päälle ja joku ampuu vielä jonkun. Heikko päätös siis, kirjoitinpa ensin huonosti.
 
Viimeksi muokattu:

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No NYT!!
Hohohoo, mitään ei taas oikein tapahtunut, mutta tapahtui silti! Kim eleli ihan räsymattona Floridassa, kunnes Gene soitti ja sitten mentiinkin jo vauhdilla tunnustamaan Howardin oikea kohtalo. Kaunis prinssini saa viimein ansaitsemansa oikeuden! Totuus paljastuu! Ai että, Kimin bussi-itku meni jostain syystä tunteisiin, olipahan nimittäin ehkä uskottavin itkukohtaus maailmanhistoriassa. Siinä penkillä istuskellessa kolahti sitten kaikki niskaan, ja Kim yritti vielä pidätellä mutta ei saatana onnistunut ja sitten tuli rumaa jälkeä. Kovaa duunia. Palkintoja Rhealle ja heti.

Ja voi perkele, taas oli 50-vuotias Aaron Paul teini-ikäisenä Jessenä menossa mukana, ja se perkele jutteli Kimille ajassa ennen BB:tä. Ja kun Kim tuli ABQ-lentokentälle, niin meinasin saada sydärin kun siinä jossain kyltissä lukikin ALASKA ja ajattelin että mitä vittua nyt, onko se selvittänyt kaiken ja menee hakee Jesse Pinkmanin sieltä. En ymmärrä kyllä millä konstilla Kim voisi saada selville, että Saul Goodmanin kavereista Pinkman on vielä elossa, ja jemmassa Alaskassa, ja että voisiko hänen kauttaan jotenkin saada paitsi Saulin eli Genen vankilaan, myös tiedon että labran alla olisi Howardin ruumis? Ei kai sitä nyt voi Jesse mitenkään tietää, ja kaikki muut jotka Howardin lopullisen olinpaikan tietää, on käsittääkseni jo delanneet? No, oli miten oli, Kim ja Jesse, jotenkin he vielä finaalissa toisensa löytävät. Ehkä Jesse etsiikin Kimin.

Paitsi että en tiedä tarvitseeko sitäkään tapahtua, kun internet-mummo jo löysikin Saulin ja Genen yhteyden ja paljasti koko perkeleen jutun omituisella kaulanauhapuhelimellaan. Taas oli paralleelia Walter Whiten ja Skylerin keittiökohtaukseen, ja taas liikuntavammainen soitti viranomaisille ja veti koko paletin vessasta alas. Onneksi tälläkään kertaa liikuntavammaiselle ei käynyt huonosti, Walter White Juniorin kanssa sai pelätä että lävistyykö se veitseen, ja nyt Gene pyöritteli puhelinpiuhaa sen verran häijynnäköisesti käsiensä väliin että hirvitti että se tekee saman minkä Ben teki Lostissa John Lockelle. Mutta mummo sai elää, ja Gene lähti vitun liukkaasti lipettiin.

Ensi jaksossa joku sitten menee Belizeen. Toivottavasti se on vain Gene. Jesse tai Kim ei saa mennä Belizeen.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Tykkäsin Kimin Uma Thurman- lookista
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Onneksi löytyi viime hetkillä inhimmillisyyden rippeet jostain Jimmyn sielun sopukoista, olisi jonkun verran latistanut tunnelmaa ainakin omassa kisakatsomossa jos Jimmy olisi kuristanut mummelin vielä kaiken päälle. Ei taida pakomatkasta tulla kovin pitkää kun poliisi on jo kintereillä... enää on kyse siitä tuleeko lähtö vankilaan vai lähtö elävien kirjoista. Toiveet onnellisesta lopusta voin viimein jopa jo minäkin unohtaa. Voi voi Jimmy. Saatana!

Niin moneen kertaan on varsinkin kolme ensimmäistä kautta tullut katsottua että helvetin haikea jakso tämä oli, Jimmyn ja Kimin puhelinkeskustelun aikana tuli mieleen ne Bali Ha'i -vastaajaviestit ja muut hassuttelut silloin ennen kuin hahmoja alkoi kuolla.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Kuten odottaa sopi, vaikuttaisi siltä, että Gene on ajanut itsensä loppuun ja lopulliseen nurkkaan. Seuraa spekulaatiota…



En näe tästä enää kuin kaksi vaihtoehtoista lopputulemaa, sillä pölynimurikauppiaallehan lähti jo ensimmäisen taksikuskikohtaamisen jälkeen puhelu, mutta Jimmy totesi itsekin jo tuolloin, ettei energiaa karkuun juoksemiseen enää riitä. Tästä tulen siihen lopputulokseen, että Jimmy joko

  • antautuu ja lähtee lusimaan pitkää kakkua
  • tappaa itsensä - etenkin, jos se edesauttaa Kimin vapaana pysymistä. Kimhän antoi ymmärtää, ettei syytteitä välttämättä nostettaisi vähäisen todistusaineiston ja Saulin katoamisen vuoksi.
Alan kallistumaan näistä jälkimmäiseen, jossa Jimmy saisi ikään kuin kunniallisen marttyyrikuoleman sarjan päätteeksi.

Vituttaa muuten, että tuo taksikuskin näyttelijä vaihtui kesken kauden Don Harveysta tuohon nykyiseen nössöön. Sen verran erityyppiset näyttelijät/roolit, että en meinannut mummon keittiössä tunnistaa samaksi hahmoksi (lähinnä ruman villapaidan perusteella olin pakotettu lopulta oikeaan johtopäätökseen). Don olisi vetänyt aivan eri luonteella tuon roolin ja vaikea kuvitella että hänet olisi kirjoitettu tuollaiseen mammanpojan rooliin, etenkin kun ampui kauppakeskuskohtaamisessa jo melko kovilla.
 

J_Boumedienne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Kärpät, Suomen palloilumaajoukkueet
Rhealle patsas, upeaa näyttelemistä.
Kyllä. Teki itselläni ihan fyysisesti pahaa kyseinen kohtaus. Kun miettii, millaiset tunteet, patoutumat ja kokemukset purkautuivat tuossa hetkessä, ei tuon täydellisemmin olisi voinut Seehorn rooliaan vetää.

Jakso itsessään oli sen suuntainen kuin oli ennustettavissa, eli hyvinkin fataalinen, ja Jimmyn kohdalla silmukkaa ei kaulalta enää saa pois. Pari yksityiskohtaa, jotka kertovat Gilliganin neroudesta, ja viimeistään kruunaavat sarjan yhdeksi suurimmista:

Genen putsaaman syöpäpotilaan tilillä näkyi sama summa, jonka Walter White oli laskenut tarvitsevansa perheensä toimeentulon turvaamiseen: $737,000.

Lopussa Genen laseista heijastuva värillinen Better Call Saulin mainos (tämä oli siis ensimmäinen värien pilkahdus muuten mustavalkoisella Gene-aikajanalla). Varsin eeppinen ympyrän sulkeutuminen.
 

Spire

Jäsen
Kim tummilla hiuksilla oli sexympi kuin vaaleilla. Jostain syystä nauratti kun GeneSaul lähestyi mummoa puhelinjohdon kanssa, onneksi nyt ei kuitenkaan kuristanut. Olisi vaan Jimmy lopettanut hommat ajoissa, mutta ei. Ahneella on kusinen loppu kuten tulemme näkemään.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Kim tummilla hiuksilla oli sexympi kuin vaaleilla. Jostain syystä nauratti kun GeneSaul lähestyi mummoa puhelinjohdon kanssa, onneksi nyt ei kuitenkaan kuristanut. Olisi vaan Jimmy lopettanut hommat ajoissa, mutta ei. Ahneella on kusinen loppu kuten tulemme näkemään.

Tämä nauratti itseänikin. Hirveyksiä mies on tehnyt pitkän litanian mutta kylmäveristä murhaajaa en hänestä odottanut, joka ei sitten miehessä asunutkaan.

Kim toi vähän syvyyttä takaisin sarjaan, siitä pointsit.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tässäpä vielä jonkun nohevan tekemä video Walterin ja Saulin lopun alun yhtymäkohdista. Olihan ne näköjään kaikenlaista kuvakulma- sun muutakin kuvaushässäkkää näköjään katsoneet että ovat samanlaisia kohtauksia nämä kaksi toistensa kanssa. Mainiota!



 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ehkäpä ahdistavin jakso tässsä sarjassa. Ja tuo musta/valko teema syvensi tätä fiilistä. Mulle oli jotenkin vaikea katsoa tätä.
 
Ei nyt varsinaisesti kuulu spoilereihin, mutta laitetaan nyt varan vuoksi kuitenkin, kun tavallaan spekuloi loppua.

Jännä nähdä, mitä tuo julkisuuteen lausuttu "BCS:n lopetus saa näkemään Breaking Badin uudessa valossa" antama kommentti tulee käytännössä tarkoittamaan. Meinasivatko tuolla vain jotain symboolista näkemistä, kuten faslapsen linkkaama video, vai tuleeko viimeisessä jaksossa jotain todellista käännettä?

Ps. Lainaus oli täysin ulkomuistista heitetty, joten saattaa sisältää isojakin asiavirheitä. Korjatkaa toki, jos meni ihan päin honkia.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Ei nyt varsinaisesti kuulu spoilereihin, mutta laitetaan nyt varan vuoksi kuitenkin, kun tavallaan spekuloi loppua.

Jännä nähdä, mitä tuo julkisuuteen lausuttu "BCS:n lopetus saa näkemään Breaking Badin uudessa valossa" antama kommentti tulee käytännössä tarkoittamaan. Meinasivatko tuolla vain jotain symboolista näkemistä, kuten faslapsen linkkaama video, vai tuleeko viimeisessä jaksossa jotain todellista käännettä?

Ps. Lainaus oli täysin ulkomuistista heitetty, joten saattaa sisältää isojakin asiavirheitä. Korjatkaa toki, jos meni ihan päin honkia.
Ehkäpä Gene/jimmy/Saul tapaa Walterin vielä vankilassa? Tästä(kin) oli jotain spekulaatioita.

Kaikenkaikkiaan mahtavan raadollinen jakso. Kimin itkut, tylsä elämä ja harmaa arki, sitten pam! Finaalijakson nimen varmaan voi jostain tarkistaa, mutta en tiedä yhtään mitä odottaa. Sarjana aivan loistava, menee heti alkuperäisen perään top2 listalleni. Harmi kun loppuu tämäkin huvi. Pitänee aloittaa BB jälleen kerran uudelleen.
 
No nyt oli oikein hyvä jakso. Hitaalla temmolla edettiin taas mutta tunnelma saatiin hiottua parin jakson jälkeen mielestäni sellaisiin korkeuksiin että. Oikein ahdistava tunnelma ja hienoja kohtauksia aina Kimin romahtamiseen bussissa. Mielestäni Kimin ja Jessen kohtaus oli hienosti toteutettu ja olisi ollut erityisen nostattava jos viime jaksossa ei olisi jo nähty Breaking Bad-maistiaisia. No, hieno kohtaus silti.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Mistä nämä "spekuloinnit" on kaivettu?
Ja mitä hyötyä on käydä kaikki mahdolliset vaihtoehdot läpi että jos joku osuu niin hurrataan?
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
El Caminossa selvisi että Walter tosiaan kuoli BB:n lopussa, vai astuinko nyt oikein kunnolla miinaan?
Voi hyvinkin olla, en muista sitä niin tarkasti. Ja eikö @Tifosi keskustelufoorumit ole myös "spekulointia" varten? Ainakin änäriosio ois paljon tylsempi ilman sitä.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Voi hyvinkin olla, en muista sitä niin tarkasti. Ja eikö @Tifosi keskustelufoorumit ole myös "spekulointia" varten? Ainakin änäriosio ois paljon tylsempi ilman sitä.
TV-sarjojen kohdalla sillä vaan on huono historia. Ne sarjat jotka tekevät jotain odottamatonta haukutaan aina paskoiksi lopuiksi(jotkut aiheesta kuten esim GoT, tosin jo paljon ennen finaalia) koska ihmiset "spekuloivat" mitä pitäisi tapahtua ja kun nero sarjanluoja vetää kanin hatusta niin paska on tuulettimessa.

Parhaina esimerkkina Sopranos ja Seinfeld jotka ovat amerikan käsikirjoittajien liiton mukaan kaksi parhaiten käsikirjoitettua sarjaa koskaan ja molempien loppu sai lehdet ja junteimmat fanit sekoamaan.
Seinfeldin kohdalla sitä ei voi järkevästi puolustaa koska siinä kyse on vain ihmisten odotuksista. Esim dvd-extroissa eräs (oliko ny timesin) kriitikko odotti kaikkien aikojen komediapläjäystä mutta kuitenkin sitä vanhaa tuttua kaavaa. Kun luojat(Jerry ja Larry) halusivat finaalin kunniaksi tuoda kaikki vanhat ystävät vielä kerran morjenstamaan niin se ei käynytkään kansalle.

Sopranos taas läväytti kaikkien aikojen kovimman lopetuksen mitä televisio on ikinä nähnyt mutta yksinkertainen väestö(en itsekkään sitä ensimmäisellä kerralla tajunnut ja jäi tyhjä olo) nousi barrikaadeille.

Kuten kysymyksessäni ihmettelin, en ole ketään kieltämässä spekulointia mutta mitä iloa siitä on tv-sarjassa?
Urheilun osalta spekulointi on osa sitä "draamaa" mutta tv-sarja on käsikirjoittua viihdettä. Jos kaikki mahdolliset skenaariot käydään läpi niin se vie loistoa lopulta. "Hah minä arvasin että Jimmy olikin kokoajan Walt valeasussa"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös