TV-sarja: Better Call Saul

  • 77 324
  • 402

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viime jaksossa kaikki räjähti ja kuoli ja haudattiin, nyt taas katteltiin puol tuntia kuinka Gus juo viiniä ja kuuntelee tarjoilijaukon matkailutarinoita. Ja otettiin siinä ohimennen vissiin sitten Breaking Bad kiinni. En kyllä osannut jotenkin edes ajatella että tää Sauli-show menisi ollenkaan samaan aikajaksoon kuin Breaking Bad, kuvittelin että näytettäisiin vain miten Saulista tuli Sauli, sitten tapahtuisi BB-jutut, ja sitten lopuksi tulisi joku hieno lopetus korvapuusti-Genen ajassa. Mut ei sit. Ei haittaa.

Miksei Gus muuten jäänyt venaamaan sitä jotain viinipulloa? Olis päässyt varmaan pomppeloimaankin, mutta heitti vaan rahat tiskiin ja lähti. Tyhmä.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Jakso oli tosiaan vähän hidastempoinen. Itseäni se ei tosin haitannut. Kyllä tämä on älyttömän hyvä sarja.

Muualla internetissä ihmiset ovat sitä mieltä, että viinikohtaus liittyi Gussin homouteen. Kyllä se ehkä vähän niinkin oli, mutta itse tulkitsin sen pelkkänä voiton viininä Salamancoista.
 

Spire

Jäsen
Kerrottaisiinkohan viimeisissä jaksoissa vielä edes jotenkin että mitä Gus puuhaili Chilessä? Breaking Badissa Gusin yhteys Chileen mainittiin kerran takaumassa Eladion uima-altaalla ja BCS:ssa Gussen tavatessa Madrigalin kihoja. Silti käytännössä mitään ei selvinnyt.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kerrottaisiinkohan viimeisissä jaksoissa vielä edes jotenkin että mitä Gus puuhaili Chilessä? Breaking Badissa Gusin yhteys Chileen mainittiin kerran takaumassa Eladion uima-altaalla ja BCS:ssa Gussen tavatessa Madrigalin kihoja. Silti käytännössä mitään ei selvinnyt.
Se on sitten seuraava spin-off, ”Chicken man”, jossa seurataan nuoren Gustavon matka köyhästä chileläisestä perheestä Pinochetin juntan ykkösnimiin, ja sieltä sitten edelleen huumekartellien ja paistettujen kanojen maailmaan. Sarja alkaa kohtauksella, jossa 70-vuotias Giancarlo Esposito esittää 8-vuotiasta Gustavoa, joka nappaa hänen lucuma-puustaan hedelmät syöneen coatin. Seuraavassa kohtauksessa 80-vuotias Jonathan Banks esittää 20-vuotiasta Mike Ehrmantrautia, joka saa juuri kuulla vaimonsa synnyttäneen pojan, poika saa nimekseen Matty.

Erikoista, kun googletin kuinka vanha Gusia esittävä Giancarlo on, selvisi että hän on syntynyt Tanskassa. Enpä olisi arvannut.

Lisäksi selvisi, että vaikka Gustavo on olevinaan chileläinen (myös Hank sanoi löytäneensä Gustavon jäljet Chileen, mutta sieltä ei mitään, ja Gustavo tykkää kokkailla aina jotain vitun chileläistä simpukkamöhnää vierailleen), internetin mukaan Gustavon lapsuustarinan lucuma-puu ja coati eivät ole chileläisiä asioita. Lisäksi, tummaihoisia ei kuulemma juurikaan Chilessä ollut natsien ja Pinochetin aikoina. Joko Gusin on täytynyt siirtyä Chileen myöhemmällä iällä jostain toisesta maasta, tai koko miehen Chile-identiteetti on pelkkä vale.

Vaadin myös lisäselvyyttä Gusin menneisyydestä! Ja nyt heti, ei 90-vuotiaiden näyttelijöiden esittämien teini-ikäisten hahmojen avulla kolmannessa spin-offissa!
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jaaha.

No eipä ollut Valtteri Valkoista eikä Jesse Pinkkimiestä sittenkään vielä tässä uusimmassa jaksossa, oli pelkkä pullanpaistaja-Gene. Taksikuskin näyttelijä oli vissiin vaihtunut, tai sitten vaan muistan väärin miltä se äijä näytti.

Olipahan taas, Jerry saatana söi pullaa haarukalla ja veitsellä puolet jaksosta ja koko perkeleen jakso käsitteli vaan yhtä vaatteiden pöllimiskeikkaa. Mikään ei edennyt mihinkään, paitsi nähtiin vain että Genellä on vielä kikat hallussa. Ja mustavalkoisena koko jakso, voi helvetti. Olisi ollut hieno jos siinä lopussa ku Gene kävi vielä vaatteita mallaamassa, se sen paita-kraka yhdistelmä oiskin ollut väreissä. Uskon että joku hieno värijuttu tuohon Genen mustavalkoiseen maailmaan vielä myöhemmissä jaksoissa ympätään, Schindlerin listan punaisen takin hengessä.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Vähän filleri jaksohan tuo oli. Mutta hyvin tehty.

Tuosta Genen mainitsemasta kemian opettajasta sais varmaan ihan mielenkiintoisen spin-off sarjan...

3 jäljellä
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Tyyliä vailla (merkittävää) sisältöä....

Voisi kuvailla 50% koko Better Call Saulin historiaa kuten myös tätä jaksoa.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Joo, ei vienyt tarinassa eteenpäin oikein pätkääkään, mutta oli siitä huolimatta tyylillä tehty ja hyvä jakso.

Kemian opettaja kuitenkin mainittiin.
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Ei vienyt juu juonta eteenpäin muuta kuin lainkuuliaista elämää oman luontonsa tukahduttaen elänyt Gene onkin taas Slippin' Jimmy! Loistava jakso ja perseennäyttö walttia ja jesseä tippa kullin päässä odottaneille hätähousuille ja bandwagonilaisille!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Entäpäs intron keskeytyminen? Mikähän sen merkitys oli... kyllä hyppäsi sydän kurkkuun, niin oudolta JOPA PELOTTAVALTA tuntui kun tuttu vingutus katkesikin ennen aikojaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Intron keskeytys oli kyllä hieno, unohdin jo koko jutun kun hypnotisoiduin niin vahvasti Jerryn pullansyöntiin. Näinköhän tulee enää koko introa sitten enää?

Hieno oli myös sen toisen vartijaäijän asteittainen siirtyminen vittupäisestä tennispallokainalosta naama näkkärillä olevaksi hassuttelijaksi kun Gene tuli aina vain uudestaan pullakasseineen kylään. Ja ekalla pullansyöntireissulla Genen osallistuminen Jerryn urheilujuttuihin sanomatta yhtään mitään, ja suunnilleen tietämättä mistä vitun joukkueesta ja tyypeistä Jerry edes puhui, oli myös taidetta. Mainioita juttuja, vaikkei tarina edennytkään.

Vaan mistähän seuraava jakso nyt sitten jatkuu? Jätetäänkö Gene taas rauhaan, ja mennään BB-aikaisen Saulin elontietä seuraamaan, ja kenties viimein tapaamaan ne vitun Valtteri ja Jesse että saatais se homma nyt alta pois? Vai jatkuuko kaikki loput jaksot Genen parissa? Mustavalkoisena, ja hajonneella introlla? Miten kuollut Valtteri ja Alaskaan kadonnut Jesse voi Genen ajassa ja elämässä tehdä enää yhtään mitään? Tuleeko fläsäreitä? Nähdäänkö Skyler tai Valtteri Juniori? Entäs Marie? Onko Kettlemanit mukana menossa? Istuuko Huell yhä Hankia odottamassa? Kaivaako Tucker vielä kuoppaa? Laihtuuko Jerry, kun ei saakaan enää ilmaisia pullia? Kim Wexler, missä pelaa?

3 jaksoa aikaa, 3 jaksoa aikaa!
 

Liitteet

  • E3D04944-F5C3-4AF4-A864-AEFCA8473512.jpeg
    E3D04944-F5C3-4AF4-A864-AEFCA8473512.jpeg
    380 KB · kertaa luettu: 210

Spire

Jäsen
Tykkäsin Gene jaksosta paljon. Sellaista mukavaa veijarimaista pikku puuhastelua, millä ei yritetä ottaa liian vakavaa otetta. Kai tällä pedataan sarjan loppuun asetelmia, vaikka aluksi vaikutti ettei sarja mennyt juurikaan eteenpäin. Toivottavasti viimeiset kolme jaksoa olisivat yhtä yllätyksellisiä, en osannut odottaa ollenkaan tällaista tähän kohtaan.
 

J_Boumedienne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Kärpät, Suomen palloilumaajoukkueet
Tykkäsin Gene jaksosta paljon. Sellaista mukavaa veijarimaista pikku puuhastelua, millä ei yritetä ottaa liian vakavaa otetta. Kai tällä pedataan sarjan loppuun asetelmia, vaikka aluksi vaikutti ettei sarja mennyt juurikaan eteenpäin. Toivottavasti viimeiset kolme jaksoa olisivat yhtä yllätyksellisiä, en osannut odottaa ollenkaan tällaista tähän kohtaan.
Samaa mieltä. Sen verran veitsen terällä ja synkissä vesissä uitiin useampi jakso tässä aiemmin, joten hyvään saumaan tuli tämä humoristisempi ja rauhallisempi pätkä. Jonkinlaista asetelmien hakua myös näin ennen loppurutistusta.

Haikea olo on jo hiukan valmiiksi siitä, että tämä huikea saaga lähenee maaliaan. Kunhan finaalijakso on paketissa, aion aloittaa koko sarjan alusta. Paljon pikku juttuja ja nyansseja ehtinyt unohtua, sillä tuntuu lähes ikuisuudelta kun tämän seuraamisen aloitti.

Uskaltanee jo sanoa, että BCS kuuluu niiden harvojen huippusarjojen joukkoon, joissa korkea laatu säilyy aivan alusta hamaan loppuun, eikä heikkoja tai edes keskinkertaisia hetkiä juurikaan mahdu sekaan.
 
En tiedä, omasta mielestäni vähän kaksijakoiset fiilikset jaksosta. Paljon Twin Peaks Returnmaisia vivahteita oli kyllä pullan syömisestä sähkömoponaiseen, mutta jotenkin BCS:n kokonaisuuden kannalta jäi turhaksi välijaksoksi kuitenkin lopulta. Tai sitten vain luulen niin ja merkitys tulee esille myöhemmin.

Pakko antaa kyllä propsit tuosta pullan syömisestä. En ole koskaan nähnyt yhtä herkullisen näköistä pullan syömistä. En missään.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Tähän asti pysty pidätellä. Ei voinu kauempaa. Alunperin aioin odottaa koko kauden, ja katsoa sitten maratonina kaikki. No ny katoin tähän asti ilmestyneet kutoskauden jaksot.
Ja voi vittu. 10/10 joka ikinen jakso. Minunkin pelko oli että taso laskee kutoskaudelle. Se oli väärä pelko. Muutamista juonikuvioista ollut paljon keskustelua, omat kommentit niihin:

- Palaneella ruumiilla Lalon hammaskartoilla en vaivais päätäni liikaa. Sarjassa pompitaan muutenkin aikatasolta toiselle. Tiedä vaikka se kohtaus siellä Piippolan vaarin vuohifarmilla olis flashback? Tiedän että on kaukaa haettu, ja vaatetus tms. taitaa täsmätä.
Enemmän käy järkeen että koska Lalon kaltainen huumemagnaatti on ollut niin fiksu että tuollaisen hammaskaiman on itselleen hommannut, niin myös aikaa järkkäillä todisteet omasta kuolemasta riittää. Tuskin poliisitkaan hänen talollaan ilman hänen "lupaa" on.
Jos kaikki kuoli sinne (mihin viitattiin/annettiin ymmärtää) ja talo on paikallisessa perähikiässä, minkä Lalo varmaan omistaa kilometritolkulla joka suuntaan, niin kuka federalet sinne edes kutsui? Varmaan Lalo itse kun oli feikannut oman ruumiinsa (Jälleen, sarja leikkii aikatasoilla). Hän halusikin olla kuollut, ja kertoi tästä ainoastaan Hectorille, joka a) osaa pitää salaisuudet b) ei pysty sitä kertomaan selkeästi

- Nachon kuvio on selvä. Halusi varjella omaa isäänsä. Ja luotti Miken sanaan kun tämä lupasi ettei häneen kosketa.
Itse odotin että hänen (ja Lalon) kuolema olisi tapahtunut vasta ~kolmen viimeisen jakson aikana

- Miten Gus tiesi että Lalo menee pesulalle? Aavisti? Arvasi? Ei tiennyt? Näki koko kuvion kirkkaana päässään? Ei käsikirjoittajatkaan ihan varmoja taida olla. Tai sitten jättävät tarkoituksella tilaa ajatusleikeille. Mike kysyi Gusilta että mistä tiesi Lalon sinne menevän, johon Gus vastasi ettei tiedä. Kuitenkin Gus oli aiemmin piilottanut aseen sinne ja räpläsi jatkoroikan liitosta niin, että lähtee potkaisemalla irti. Eli ehkä hän aavisti showdownin tapahtuvan siellä?

Sitten vielä muutama kohtaus mitkä oli todella vaikuttavia tai jäi muuten vaan mieleen:

- Saulin cosplay
- Don Eladion Hector-imitaatio
- Nachon puhe elämänsä viimeisinä hetkinä
-Howardin aivot matolle oli melkonen yllätys
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Jaahas, nyt vasta sain katsottua uusimman.

Saulin juoni ei edennyt mihinkään, mutta jakso oli kyllä hyvä. Vähän kokoajan odottelin, että milloin tämä Genen osuus loppuu, mutta sehän kesti koko jakson verran. Olin muuten ihan varma, että jotain tapahtuu liittyen siihen lattian vahaukseen ja siihenhän se äijä meni komeasti nurin.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No nyt!

Valtteri ja Jesse, jipii!

Olipas jotenkin mukava jakso, kivat pikku aikapomput menneisyyteen Valtterin, Jessen, ja bonuksena vielä Mikenkin kanssa. Oli muuten nyt nuo tommoset tehty minusta koko lailla paremmin kuin El Camino -leffassa, Jesse ja Valtteri varsinkin menivät ihan täydestä 15 vuotta vanhoista itseistään. Mike ehkä ei niinkään, kelasin jo että pitääkö ne sillä aurinkolaseja koko ajan päässä, niiden kanssa olisi voinut mennä paremmin nuoremmasta itsestään. No, aivan samahan tuommoset on, mutta pistipä nyt vain silmään että ei pistänyt silmään.

Gene sitten alko kunnolla taas Slippin Jimmyksi, rikkailta yksinäisiltä mulkuilta läks luottokorttitiedot sun muut ja rahanippuja alkoi taas kertymään. Stuart oli sitten vissiin myynyt sen sarjiskauppansa ja alkanut talouskekkuliksi, ja hommannut syövän siinä samalla, mutta se ei estänyt Geneä runnuttamasta sitäkin.

Ja perkele sentään, Kim on hengissä ja jopa puhelimitse tavoitettavissa. Eikä näyttäisi olleen millään lailla Valtterin aikaisen Saulin kanssa tekosissa, Floridaan karkasi vain. Soitti sille Saulin sihteerillekin vasta kun Sauli oli kadonnut. Ja mitä lie Gene nyt sitten Kimin kanssa juttelikaan, niin se ei näyttänyt kauheesti Geneä lämmittävän. Kohta varmaan jostain jo löytyy jonkun nohevan huuliltalukijan tiivistelmä siitä mitä Gene puhelimeen huusi.

Oliskohan pitänyt tietää jotain niistä tyypeistä, joista Mike kertoi Saulille ennen Valtteria? Joku pettäjänainen siinä ainakin oli, ja sitten joku tokassa kerroksessa asunut luotettava ukko, eivät soittaneet minulle mitään kelloja nuo.

Kaksi jaksoa aikaa! Gene, on lyöty! Veikkaan nimittäin nyt, että Gene saa lopuksi pahasti turpaansa, mutta miten ja miksi, se jää nähtäväksi. Jos se ei kuole, niin vankila ainakin kutsuu. Pelastaisiko se sen kissavideo-mummon poikineen joutumasta kuseen jotenkin vikana tekonaan? Vai tuleeko Kim mestoille ja Gene tajuaa että ei nyt saatana vedä Kimiä taas lokaan, ja uhraa itsensä jotenkin?

Ai niin, Huell on ilmeisesti myös päässyt huoneesta pois ja elää New Orleansissa. Onkohan se siellä kylässä mistä Saul lähetteli miljoonia postikortteja?
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nämä jaksot pitäisi kyllä julkaista aina Suomen aikaan esim. klo 20.00. Vituttaa kun kaiken maailman työttömät ja muu roskasakki pääsee katsomaan uudet jaksot ennen kunnon ihmisiä ja sitten vielä kiusaa spoilereilla. Menee työtkin ihan vituiks kun vaan pohtii että mitähän se jakso nyt sitten sisältää kun se yksikin retku laittoi huutomerkillä varustetun spoiler-laatikon.
Et saatana ikinä usko kuka tuli ruutuun 16. minuutilla!

Michael Jackson
 
Minusta kaksi viimeisintä jaksoa ovat olleet suoraan sanoen aika heikkoja esityksiä jos katsoo BCS:n kokonaisuutta. Toki tässä nyt odotetaan mielenkiinnolla että mitä Saulille lopulta tapahtuu. Ja tähän odotankin panostusta. Toivottavasti fan service jätettäisiin pienelle huomiolle jatkossa kun se ei tarjoa oikeastaan juuri mitään, ainakaan meikäläiselle. Breaking Bad-sarja on kuitenkin lopulta alle 10 vuotta vanha siitä kun se loppui ja El Camino ilmestyi muutama vuosi sitten. Siinä on fan serviceä kerrakseen.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Samaa mieltä ylläolevan kanssa. Sarja olis ehkä saanut jo loppua, Genen seikkailut ehkä on vähän pakotettua viedä päätökseen. Viimeiset kaksi jaksoa on olleet vaan aika tylsiä, kun muuten sarja kyllä kivenkovat-kategoriaa.

Toivoin myös hiukan lisää potkua tältä odotetulta kohtaamiselta, josko sitten ei jatku vielä seuraavassa jaksossa.

Hfboardsin puolella sarjan ketjuseurannasta tämä reddit poiminta kyllä osuu mielestäni aika hyvin (sisältää spoilereita!!).



 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös