Ilmoitukset

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

TUTO Hockey Liigaan kaudesta 2014–2015 alkaen

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana Toveri-76, 12.10.2013 klo 22.55.

 1. Jalasvaara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS ja WSH Capitals
  Lainaus:
  Vahalla on kämppä Paraisilla ja syksyllä tehty jatkosopimus Raumalle. Ihan heti en usko Hessujen ostavan tuota lappua ulos.
   
 2. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Kaipa tuo on paljolti Vahasta kiinni mitä haluaa ja varmaan sopimuksestakin. Kyllähän Vahan tasoiselle pelurille varmaan muitakin ottajia kuin Lukko on ollut. Voi siis hyvin sopimuksessa olla joitain pykäliä millä voisi vaihtaa seuraa kauden jälkeen, mutta en silti tähän TuToon tuloon itse usko vielä.

  Tosin AUKin mahdollinen tulo TuToon ja Tuokon oleminen myös samassa seurassa voi olla kiinnostava täky Vahalle. Lisäksi voisi näpäyttää tuota TPS:n kohtelua. Vaha on myös muutaman pelin pelannut TuTossa uransa alkuaikoina varsin hyvin. Muistan itsekkin nähneeni noita pelejä missä Vaha viiletti TuTossa.
   
 3. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Onhan Vahalahti toki TuTon mies, eli Vahan läpimurtokausi alkoi TuTon paidassa ennen kuin hän siirtyi Tepsiin kesken kauden. Minun silmissäni 21 ottelua TuTon paidassa on totta kai arvokkaampi meriitti kuin 700+ ottelua naapuriseuran nutussa, joten voisihan Vahalahtikin palata ns. kotiin.

  Toistaiseksi pidän kyllä hyvin epätodennäköisenä sitä, että Vahalahti TuToon tulisi ja Lukosta lähtisi.

  Sinänsä jo se, että tämmöinen huhu on näinkin vahvana elänyt kertoo kyllä omaa kieltään siitä, miten ammattitaidottoman tökerösti TPS:n nykyinen seurajohto on omaa ikonipelaajaansa kohdellut. Eihän tämmöisiä huhuja pääsisi edes syntymään, jos Vahalahdella olisivat tarpeeksi asialliset välit nyky-Tepsiin. Sitten huhuttaisiin, että Ville palaisi TPS-paitaan tai ei huhuttaisi mitään, koska Vahalahti pärjää Lukossa mainiosti.
   
 4. Teppo_Winnipeg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuto
  Melko korkealentoista tarinaa näiden isojen paluumuuttajien kotiutus. Toiset perustelee, että on NHL miehiäkin tuotu. Ok, eiköhän viime kauden taloudellisesta tuloksesta jotain opittu, vaikka siellä on niitä investointejakin tehty niin silti. Samalla superhessut joiden nettovarallisuus lienee ehkä jopa yhdeksännumeroinen summa (täysin tuulesta temmattu) etsii lisää omistajia eli toisinsanoen rahahanat ovat kiinni ja ellei heillä ole tahtoa/rahaa sijoittaa harrastukseen muutamia satoja tuhansia kautta kohden niin miten siihen olisi varaa Sjöblomilla?

  AUK ehkä, Vahalahti ei ikinä. Saa ottaa talteen.

  Asian vierestä vielä hassua nuo superhessujen motiivit kun puhutaan, että ollaan sitoutuneita ja valmiita jopa nousuun, mutta silti etsitään aktiivisesti jopa omalla naamalla televisiossa lisää sijoittajia. Tarkoitan maikkarin pitkää juttua. Eli rahaa ja intoa on, mutta ei kuitenkaan.

  Älkää ymmärtäkö väärin. Arvostan suuresti miesten pelastusoperaatiota ja taloudellisesti on järkevämpää ja kestävämpää jarrutella viime kaudesta, mutta välillä laittaa mietityttämään.
   
 5. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Mielestäni on ollut viisasta uusilta omistajilta ensin perehtyä toimintaan kunnolla ja nähdä miten homma pyörii. Ei olla heti lähdetty mihinkään jättimäisiin peliliikkeisiin, vaikka toimintaa on viety eteenpäin. Eli rahahanat eivät ole kiinni, mutta niitä ei pidetä holtittomasti aukikaan. Ilmeisesti on tehty jonkunlainen johtopäätös, että olisi hyvä saada omistuspohjaan vielä lisää leveyttä ja näkemystä jääkiekkobisneksen kehittämiseksi ja ehkä riskienkin jakamiseksi. Jääkiekko on aika haastava toimiala ja urheilullisen, sekä taloudellisen menestyksen yhdistäminen tarvitsee visioita ja hyvää strategiaa siitä mihin toimintaa ollaan viemässä ja miten. Pelkillä taloudellisilla resurseilla ei bisneksessä pärjää, jos näkemystä ei ole ydintoiminnasta ja sen kehittämisestä. Sjöblom taitaa olla hiukan nuoremman polven liikemies, jolla varmasti on uusia ja erilaisia ideoita toiminnan kehittämiseen, mutta joka pystyy myös taloudellisesti kantamaan kortensa kekoon.

  Tavallaan tämä kuitenkin on vielä täysin arvuuttelua, kun tästä Sjöblomista ei ole julkaistu mitään varmaa. Harvinainen salaperäisyyksien verho hänen ympärillään liikkuu ja mikä oikein hänen roolinsa edes on TuTossa? Onko hän omistaja vai muuten vain toiminnassa mukana, vai eikö ole ollenkaan? Mielestäni nämä pelaaja huhut kuitenkin antavat viitteitä, että ensi kaudelle jotain ollaan valmistelemassa. Mitä mahtaa olla tulossa ja onko kysymys Liigasta vai Mestiksestä? Olisivatko kaikki pääomistajat sitoutuneet hankkimaan yhden huippupelaajan per omistaja joukkueeseen? Ehkä on myös kehitelty suunnitelmia miten pelaajahankinnat saadaan muuttumaan rahaksi ja tuottaviksi investoinneiksi? Tällöin 3 kovaa hankintaa voisi olla ensi kaudelle tulossa, mutta kuten todettua, tämä on vain arvuuttelua.
   
 6. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Tuto ja Marli Areena

  Mielenkiinnolla odotan uutisia taloudellisten resurssien lisääntymisestä. Tuton ja Marli Areenan ympärille voisi rakentaa hyvinkin kannattavaa liiketoimintaa.

  Marli Areenan valttina on sen sijainti verrattuna nakkikattilaan. Hallin ravintolatoimintojen kehittämisessä yhdistettynä jääkiekkoon ja muihin liikunnallisiin tapahtumiin. Halliin tulisi saada yläravintola. Sopiva sijainti voisi olla toimitsijapuoleisella sivustolla yläkatsomossa. Tämä edellyttäisi hallin katon nostoa. Tänne ylös voisi rakentaa myös seisomokatsomon (fanihyllyn).

  Käytävätiloihin tulisi saada myös lisätilaa. Nyt yleisö ahtautuu käytäville erätauoilla ja tämä ahtaus heikentää oheismyyntiä (Pitkät jonot myyntipisteillä).

  Toivottavasti viimeistään loppukeväästä kuullaan, että Tuto:n omistuspohjaa on vahvistettu uusilla lisärahoittajilla ja hallin kehittämiseen ollaan ryhdytty huomioiden tuleva pelikausi 2014-2015.
   
 7. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Olen tosiasian kanssa siinä mielessä samaa mieltä, että on Hessuilta fiksua ottaa mukaan muitakin omistajiksi TuToon, mikäli uudet omistajat ovat valmiita laittamaan rahaa ja osaamista toiminnan kehittämiseen. En usko, että jääkiekkojoukkue juuri missään tapauksessa Suomessa olisi riskeihin suhteutettuna kovinkaan järkevää liiketoimintaa ja Hessut tietävät tämän. Kavereilla on niin paljon rahaa, että pystyvät tekemään mitä haluavat, mutta eivät ole tyhmiä, eivätkä halua tuhlata. Sille tiellä, kun lähtee, niin sieltä ei ole paluuta. Eikä rahojen tuhlaaminen ole koskaan järkevää. Heikki Salmela on rakentanut Hesburgerin pienestä nakkikioskista isoksi kansainväliseksi ketjuksi erittäin haastavalla liiketoiminta-alueella päihittäen Suomessa jopa itsensä McDonaldsin. Olen käsittänyt niin, että vanhemmalla iällä Salmelaa on enemmän ja enemmän alkanut kiinnostaa kaikenlainen hyväntekeväisyys, jota TuTon pelastaminenkin on tavallaan ollut. Viime kauden lopulla viesti oli, että lähitulevaisuudessa TuTo olisi turkulaisten juniorikiekkoilijoiden ponnahduslauta uralla miesten kuvioihin ja vasta pitkällä tähtäimellä Liigaan, kun toiminta on kehittynyt pala palalta. Nyt vain Jokerien tekemä tila Liigaan ja ovien sulkeutuminen on pakottanut kiirehtimään aikataulua.

  Sjöblom on itselleni täysi mysteeri. En liputtaisi miehen puolesta ennen kertaakaan, ennen kuin hänen motiiveistaan on saatu jotain konkreettista tietoa. Sopii vain toivoa, että mikäli Sjöblom ollaan ottamassa kuvioihin mukaan tai kenties jopa jo tullut, niin TuTon edustajat ovat erityisen tarkkana. Case -Tamminen ei kyllä lupaa hyvää, mutta silloin olikin eri miehet puikoissa sopimuksia tekemässä.

  Mutta miksi TuTon toimitusjohtaja oli työmatkalla Sveitsissä? Ja oliko vielä samalla reissulla Latviassa? Tästä sopisi täällä palstalla veistellä ja fiilistellä enemmänkin. KHL-yhteistyö?
   
 8. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Bisnes on vaikea, mutta sitä voi hyödyntää monissa liiketoiminnoissa, jos onnistuu rankentamaan vahvan brandin. Lisäksi TPS on tuossa naapurissa takonut ihan kelpo voittoa, vaikkei pelillisesti mitään ihmeitä ole viime vuosina esittänyt. Itse uskoisin että oikealla strategialla ja visiolla on mahdollista rakentaa Turkuun hyvin kannattava ja menestyvä uusi Liigajoukkue askel askeleelta. Helppoa se ei ole ja vaatii varmasti kärsivällisyyttä, kekseliäisyyttä ja investointeja. Menestystä voi mitata myös yhteiskunnallisilla mittareilla. TuTon kautta mm. tuetaan nuorten liikkumista ja työllistetään ihmisiä, sekä muutenkin TuTo on ihan mukavasti ollut erilaisissa paikallisissa hyväntekeväisyystempauksissa mukana. Uskoisin että tällainenkin yhteiskunnallisesti vastuullinen toiminta aikanaan sataa yritykselle voittona takaisin ja muutenkin tukee paikallisten ihmisten elämää.

  Lainaus:
  Tuosta Sveitsistä ei ole mitään käsitystä, mutta Riikan Dinamoa on pyöritelty jo pitkään kuvioissa. Joku matkakin taidettiin järjestää sinne suuntaan KHL peliä katsomaan TuTon toimesta reilu vuosi sitten. Logistisesti helppo yhteistyökumppani Turun suuntaan, kun suorat lennot Turku-Riika välillä kulkee aika hyvin. Olisiko edellisenä vuonna myös entinen TuTon valmentaja Anatoli Bodganov ollut siellä jossain roolissa? TuTo yhteistyökuviot Riikaan eivät kuitenkaan vielä ole poikineet mitään mullistuksia. Jonkunlainen yhteistyökuvio Riikan kanssa on tällä hetkellä Jokipojilla, mutta olisiko seuraavan vuoden osalta taas uudet kuviot? Tosin eipä nuo Jokipoikien pelurit nyt ainakaan vielä ole kauheasti häikäisseet. Taitaa Salmelaltakin löytyä Latviasta myös jokunen Hese ja tiedä sitten mitä kaikkea on mielessä ja virityksissä? Ihan mielenkiintoinen KHL joukkue Riikasta löytyy:

  Roster - The Official Website of Dinamo Riga Ice-Hockey Club
   
 9. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Lainaus:
  Valitettavasti jos puhutaan vahvan brändin rakentamisesta niin TuTolla, kuten kaikilla muillakin Mestis-seuroilla on ikuisuuden matka vahvaksi brändiksi, kun useimmilla liigajoukkueillakin on. Toki matka pitää jostain aloittaa, mutta brändistä ei ole syytä puhua vielä ainakaan kymmeneen vuoteen. Perinteikkäät Liiga-seurat Ilves, Tappara, TPS, HIFK, Jokerit... ovat jo brändejä.

  Urheilusponsorointi on toki monille yrityksille edelleen tärkeä väylä tehdä palveluaan tai tuotteitaan tunnetuksia, vaikka tuokin on käsittääkseni koko ajan vähenemään päin. Tiukassa taloustilanteessa Liiga-TuTo voisi pystyä kilpailemaan TPS:ä vastaan tarjoamalla todennäköisesti kohtuuhintaisempia paketteja samasta näkyvyydestä ja siten viemään musta-valkoisilta yhteistyökumppaneita. Varsinkin niitä, jotka ovat olleet pettyneitä perinteikkään suurseuran urheilulliseen taaperrukseen sekä johtamiseen. TPS on yllätysmestaruutensa vuotena tehnyt oikein hyvän tuloksen ja sen jälkeen ilmeisesti tiukalla kulukuurilla pystynyt pitämään ihan kelpo tulosta yllä, mutta oikeisti nuo numerot ovat vertailukelpoisia ehkä 3-6 Hesburgerin toimipisteen kanssa ja niitä on kuitenkin kaiketi yli 200. Toki suuri osa on franchise-ravintoloita ja pääkonttorille ei tule kaikki voitot, mutta silti..

  Eli jos palataan vielä näihin Hessuihin ja vieläpä Salmelaan, niin en usko hetkeäkään, että hän on TuTossa mukana rahanteko mielessä. Uskon, että nuo mainitsemasi yhteiskunnalliset hyvät asiat ovat niitä, mitkä antavat vanhalle multimiljonäärille paljon enemmän kuin joku mahdollinen muutaman sadan tuhannen euron voitto, josta osinkoa voisi parhaimmillaankin valua takaisin itselle ehkä murto-osan siitä, mitä on jo touhuun sijoittanut. Eli melkein parempi jättää nekin voitot sinne yritykseen kehittämistä varten ja pahan päivän varalle.

  KHL-yhteistyö voisi tuoda sitä pääomaa tai toisaalta houkutella urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia TuToon... mutta tuo Sveitsi-kuvio alkoi nyt todella kiinnostamaan...
   
 10. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Varmasti kyseessä on myös oman mielenkiinnon ja ehkä "harrastuksenkin" kehittäminen osalla omistajista. Harrastuksillakin tuppaa olemaan hintansa, eli 200-300k€ voi helpostikin laittaa tallaiseen jos rahaa on, mutta jos vuodessa menee jatkuvasti 2-3m€ voi ääni kellossa muuttua. Liigaan meno vaatii suuria muutoksia ja investointeja. Arvelisin, että omistajilta löytyy Liigan alkuvaiheeseen tarvittava tuki toiminnan kasvattamiseksi, mutta se täytyisi saada silti pitkällä tähtäimellä pyörimään omillaan. Bisnesmies varmasti toivoisi aina voittoja, mutta kuten todettua nuo yhteiskunnalliset voitot voivat riittää Super Hessuille, jos päästään lähelle tuota 0-tulosta. Aikanaan kuitenkin omistajat voivat vaihtua ja seuran kannalta olisi hyvä jos silloin toiminta pyörisi hyvin ja mieluusti voitolla. Muuten voi jossain vaiheessa koittaa romahdus.

  Rahasta ja tämän päiväisestä TPS esityksestä tuli myös mieleen, että TPS:llä vaikuttaa olevan varsin mielenkiintoinen A-nuorten joukkue. TPS:n napattua M.Lehtosen takaisin riveihinsä ensi kaudeksi voisi olla paikka tarjota hyvää sopimusta jollekin lupaavalle TPS junnulle TuToon tulosta. Mikko Rantanen olisi aika kova kaappaus TuToon ensi kaudeksi (jollei jo omaa sopimusta) ja hänelle voisi olla hyvä hetki kehittyä TuTossa. TPS ei ole kohdellut kaikkia junnuja ihan heidän ansaitsemallaan tavalla ja case Artturi Lehkonenkin tiedetään TuTon leirissä varmasti aika hyvin. Olisiko nyt paikka näpäyttää takaisin?
   
 11. esa mäyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC TPS , Pittsburgh Penguins
  Olenko ihan väärässä että huomenna pitäisi tulla jonkunlainen julkistus siitä miten ja mahdollisesti kuka ens vuonna nousee liigaan!?
   
 12. Havumetsien GM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
  Lainaus:
  Tilanne on kuulemma sellainen, että jos ei nyt nosteta ketään Liigaan ja Liiga pelataan ensi kaudella 13 joukkueen sarjana, voi tämän kauden Mestis-mestari hakea liigapaikkaa kaudeksi 2015-16. Vastaavasti jos nyt nostetaan Sport, ei tulevaisuudesta ole mitään takeita.

  Käytännössä TuTo:n liigapaikka vaatisi siis kolmea asiaa:

  1) Sportia ei nosteta nyt. (=Liiga katsoo, ettei Sportin talous riitä)
  2) TuTo voittaa mestaruuden.
  3) Hakemus menee läpi (liikevaihto, hallin koko ym.)
   
 13. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Eikö tossa ole pieni ristiriita, että jos Sportin talous todetaan riittämättömäksi Liigaan niin kuinka se sitten TUTOlla olisi riittävä? Hallin koosta puhumattakaan.
   
 14. Havumetsien GM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
  Lainaus:
  Mainitsin Sportin talouden siksi, että se on ainoa syy miksi Sportia ei nyt Liigaan nostettaisi. Ja jos TuTo tämän jälkeen voittaa mestaruuden ja hakee liigapaikkaa, on TuTo:n liigapaikka jälleen kiinni taloudesta ja toisaalta myös muista seikoista kuten hallin koosta. En ottanut mitenkään kantaa Sportin tai TuTo:n liigahakemusten uskottavuuteen, kerroin vain tulkintani siitä miten TuTo:n mahdollinen liiganousu tapahtuisi.

  Oma mielipiteeni taas on se, että kaikki lisenssit ja auditoinnit vittuun ja kunnon karsinnat tilalle. Mutta valitettavasti en ole päättämässä asioista.
   
 15. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Samaa mieltä. Urheilu edellä on (olisi) mentävä. Mutta kyllä joku vaadittava perustaso olosuhteissakin on oltava. Mietitäänpä nyt vaikka esimerkiksi jos Peliitat tai SaPKo, tai vaikka Hokki voittaisi Mestiksen (ja karsinnat jos ne olisi). Millä lihaksilla joku näistä seuroista olisi valmis pelaamaan seuraavana tai sitä seuraavana kautena Liigaa? Urheilun ulkopuoliset asiat eivät kuitenkaan missään tapauksessa saisi olla se määräävin kriteeri. Olosuhteet voi tietyissä tapauksissa olla kompastuskivi, mutta vain tuollaisissa edellä mainituissa ääripään tapauksissa.
   
 16. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Lainaus:
  Noista esimerkeistä vain Hokilla on tänä vuonna teoreettinen mahdollisuus voittaa Mestis, mutta toisaalta samaan sarjaan kuuluisi myös HCK, Jokipojat ja Kiekko-Vantaa. Kyseiset joukkueet eivät osallistuneet auditointeihin, mutta ovat pääsemässä pleijareihin ja pleijareista ei koskaan tiedä - joskus tapahtuu niitä yllätyksiä, kuten Liigassa keväällä 2010 ja 2013, kun TPS ja Ässät nousivat yllätysmestareiksi. Mutta vaikka tällainen yllätys kävisikin, en usko että kukaan em. joukkueista edes haluaisi nousta Liigaan, koska tietävät, miten siinä todennäköisesti kävisi. Toisaalta taas jos täydellinen urheilullisuus edellä mentäisiin niin näillekin pitäisi hyväksyä nousu, kuten ennen muinoin olisi hyväksytty. Jos sitten tekevät sen takia konkurssin, ettei talous kestäkään Liigassa niin sitten kyseinen seura tekee konkurssin, luopuu sarjapaikastaan ja hakee vauhtia alasarjoista, ja tilalle otettaisiin seuraava yrittäjä. Niinhän normaalissa yrityselämässäkin tapahtuu joka päivä. On unelma, tehdään töitä ja otetaan riskejä sen eteen, onnistutaan tai epäonnistutaan jne. Mielestäni minkään kattojärjestön ei tulisi rajoittaa tällaista kilpailu- ja liiketoimintaa.

  Ihan hyvää pohdintaa mielestäni Havumetsien GM:ltä. Itse veikkaan kuitenkin, että päätös tulee olemaan ennakoidun kaltainen. Sport nostetaan Liigaan ensi kaudeksi. Tämän jälkeen onkin sitten hauska, kun Sport putoaa ensimmäisellä kierroksella Jukureille ja TUTO vie keväällä mestaruuden. Toivon, että mestaruuden voittamisen palkinnoksi ilmoitetaan, että tietyt kotiläksyt tehtyään TUTO nousee Liigaan kaudelle 2015-2016.
   
 17. Havumetsien GM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
  Lainaus:
  Mestiksen historiassa mestaruus on aina mennyt joko KalPa:lle tai jollekin tällä hetkellä liigapaikkaa hakevista seuroista, poikkeuksena yksi Hokin mestaruus. Se vaihtoehto, että joku Peliitat voittaisi mestaruuden on täysin teoreettinen eikä sitä tulisi käyttää päätösten pohjana. Tämä siis sillä olettamuksella että karsintoihin osallistuisi Mestiksestä 1-2 parasta joukkuetta, mikä on ihan riittävä määrä.

  Jos joku "vahinkojoukkue" sinne Liigaan nousisi, juuttuisi se todennäköisesti sinne hännille ja putoaisi sitten parin, kolmen kauden sisällä pois. Ei se nyt niin vakavaa olisi. Ei nytkään voi sanoa, että TPS tai KalPa olisi kovin uskottava liigaseura nykyisessä tilassaan (ainakaan urheilullisesti).

  EDIT: Edellä kirjoittanut Toveri muistutti vielä hyvin siitäkin, että ainahan se pikkuseura voisi kieltäytyä siitä liigapaikasta, jos liiganousu koettaisiin kohtuuttomaksi taloudelliseksi riskiksi.

  Sekin on hyvä muistaa, että Raumalla on alle 40 000 asukasta ja kilpailukykyinen liigaseura. Toki siellä on erikoisjärjestelyjä mutta en mä silti näkisi sitä mitenkään täysin mahdottomana, että Hokki (Kajaani, 38000 asukasta) voisi olla tulevaisuudessa kilpailukykyinen liigaseura. Ensisijaisesti siitä liiganoususta kuitenkin kilvoittelisivat Sport, TuTo, KooKoo ja Jukurit ja aikamoinen jymypaukku se olisi jos joku muu Mestiksen voittaisi. Liigassa on tosiaan nähty yllätysmestareita mutta Mestiksessä on tässä mielessä huomattavasti pienempi varianssi, ja on nähty paljon esim. peräkkäisiä mestaruuksia samalle joukkueelle.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2014 klo 16.50
 18. Steus Jäsen

  Puhuipa lintu pienoinen, että TuTo olisi myynnissä. Hintaa euro ja velat (+-1m) saisi kaupan päälle. Olin aika skeptinen asian suhteen, kun toinen Heikeistä vasta vakuutteli rahahanojen olevan tarpeen vaatiessa auki. Pidän kuitenkin lähdettäni varsin luotettavana.

  Onko kukaan Turun päässä kuullut vastaavaa? Vaikka väite saattaakin kuulostaa JA:lta tutulle provoamiselle, niin en halua tästä mitään juupas-eipäs-emmähaluu! -vääntöä, vaan mieluummin analyyttisia kannanottoja tai perusteltu tyrmäys.
   
 19. AasiIhaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey
  Lainaus:
  En osaa tätä väitettä sen enempää puoltaa kuin kiistääkkään, mutta mikäli näin on ei se maailman suurin ihme olisi. On joukkueen omistajat ennenkin vaihtuneet ja varmasti vielä joskus tulevat vaihtumaan. Koko joukkuettahan ei silti voi kumpikaan Heikeistä myydä, kun ei kumpikaan sitä kokonaan omista.

  En kuitenkaan pidä huhua kovinkaan uskottavana juuri tällä hetkellä.
   
 20. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Omistussuhteet voivat vaihtua monellakin seuralla, mutta sitä pidän erikoisena, että tämmöinen huhu ilmaantui hetkeä ennen auditointien final countdownia. Jos huhu vaikuttaa auditoinnin päätöksentekoon (ihan kuin Sportin paikkaa ei olisi sinetöity jo syksyllä), niin kyse lienee taktisesta puliveivauksesta, jossa yritetään kaivaa kuoppaa TuTon alle viime hetkillä.

  Tämä siis siitä huolimatta, mikä huhun todenperäisyys on.
   
 21. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Itse olen niin kaukana tällaisista jotka asiasta edes huhuilisivat. Tässä voi olla ihan väärinkäsitystäkin.

  Väärinkäsitys voinut lähteä siitä että pitkään on puhuttu omistuspohjan laajentamisesta.

  Totuutta tässä voi olla myös. Joku Monacossa istuva onsanonut, että haluaa ison päätäntävallan ja haluaa koko seuran siis.

  Tai omistuspohjan laajentaminen ei ole onnistunut ja siksi seuralle haetaan sitten uutta omistajaa, joka puolestaan saa jatkaa projektia.

  Tai Mestiksen tulevaisuus on lyöty lukkoon ja kiinostus hommaan on lopahtanut omistajilta.

  No hinta saadaan nousemaan, kun voitetaan koko roska. Uusi omistaja saa suoraan tulevan liigajoukkueen.
   
 22. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Toisaalta taas asiaa voi ajatella myös toiselta kantilta. Eli backup-planina sille (valitettavan todennäköiselle) skenaariolle, jossa joku muu kuin TuTo nostetaan ja Mestis näivettyy. Salmela & Co:n mielenkiinto rahan pumppaamiseen saattaa tässä tapauksessa olla olematon, jolloin olisi tarvetta viestikapulan vaihdolle.
   
 23. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Olennainen osa huhusta olisi tietää miten paljon mahdollisesti olisi myynnissä, 1%, 20% 60%? Jos esim. 1% olisi myynnissä 1 000 000€ hintaan TuTon arvo olisi myyjän mielestä 100 000 000€. En oikein usko että 100% olisi myynnissä.

  Hiukan kuitenkin jos myynti huhua arvuuteltaisiin, niin siinä voisi olla "hiukan" perääkin. Käsittääkseni TuToon on kyllä haettu omistajapohjan vahvennusta, mistä mm. "Mr Monaco" huhut ovat lähteneet liikkeelle. Vaikea on myös näin ulkopuolisena arvioida, miten suuri olisi myynnissä oleva osuus ja onko Mr Monaco enää kuvioissa? Hänen osaltaan on ollut hiljaista. TuTon pääomistajahan ovat "Super Hessut", joiden omistusosuus seurasta on käsittääkseni yhteensä n. 80%. Sitten on lukuisia pienempiä omistajia, mm. Tami, joka voisi olla valmis myymään osuutensa.

  "Super Hessut" ovat olleet varsin hyviä pääomistajia näin kannattajan näkökulmasta ja toivoisin heidän säilyttävän seuran omistajuudessa hallitsevan osuuden. Tämä helpottaisi myös päätöksentekoa ja asioiden läpiviemistä. Itse veikkaisin, että omistuspohjan laajentamisessa voitaisiin myydä joku 20-35% uudelle/uusille omistajille. Toinen asia on tyytyisikö uusi omistaja tällaiseen osuuteen? TuTon twitter tilissä oli myös taannoin mielenkiintoinen kommentti nikkolamedian suuntaan: Hessuilta terveiset takaisin "Tappiot kuitattu ja Mr Monaco hoitaa loput" kaikkea hyvää sun blogille Jari. Tähän viestiin jos olisi uskominen niin TuTo olisi tätä nykyä lähes velaton seura. Tosin asiat ovat voineet myös mutkistua, eikä kaikke mene aina suunnitelmien mukaan.

  Lainaus:
  TuTo pääomistajat lähtivät seuran peräsimeen aika maltillisesti muutama kausi sitten. Liigaan nousua ei lähdetty hakemaan millään hirmu panostuksilla ja hyvin malitillisesti on edetty ajatuksena tehdä toiminnasta hyvää ensin Mestis tasolla. Liigaan nouseminen on ollut unelma, muttei pakkomielle tyyliin "mulle nyt kaikki ja heti". Itse en usko omistajien reagoivan näin nopeasti ja radikaalisti mahdolliseen Liigan sulkemispäätökseenkään, mutta tottahan se on, että vaikutukset näkyvät kaikkialla Mestiksessä. Jokaisen joukkueen omistajat joutuvat puntaroimaan toimintaa uudelta kantilta, jos Liiga pistää ovet säppiin isolla lukolla.
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2014 klo 23.13
 24. Toveri-76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  The End of this Conversation

  Jotain parisen kuukautta sitten aukaisin tämän ketjun. Nyt sen voipi sulkea. Ehkä pitää aloittaa uusi ketju: "TUTO Hockey Liigaan kaudesta 2015-16"
   
 25. Toveri -82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, HPK, ManU & #42 Antti Virtanen
  Lainaus:
  Jos tulee mestaruus niin avataan sitten se ketju ;-)