TUTO Hockey kaudella 2014–2015

  • 357 161
  • 1 330

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Eilinen oli jotenkin kaksijakoinen peli. TuTo tuli ryminällä peliin ja hallitsi alkua todella vahvasti, kaikilla kentillä. Jo aivan alussa TuTolla oli useita hyviä paikkoja, mutta onnistumisten myötä vasta hanat aukesivat kunnolla. Moision saatua maalihanat auki muutkin alkoivat onnistua. TuTo iski alle 4 minuuttiin 4 maalia. Hyvä ote kantoi suunnilleen toisen erän puoliväliin, missä Akatemia sai kuparisen rikki. Akatemia pelasi mielestäni erittäin agressiivisesti karvaten, huolimatta takaiskuista. Alussa tuntui, että Akatemia ei pysty tuolla tyylillä millään TuTon kyydissä, mutta TuTon ryhdyttyä pakittelemaan/varmistelemaan syvältä Akatemian karvauspeli alkoi purra koko ajan paremmin. TuTon pelinkääntämisen hiipuminen oli pahin ongelma mielestäni tuossa vetäytymisessä. Vastaiskujen hiipuminen antoi Akatemialle mahdollisuuden vyöryttää koko kentällä. Kuparisen murtaminen auttoi myös vieraiden pieneen pelilliseen kipsiin, minkä TuTo oli muurannut 6-0 johdolla.

Akatemia on ollut yksi viihdyttävimmistä vierasjoukkueista kupittaalla. Rohkeaa yleisöön menevää pelaamista nuorelta joukkueella. Akatemia on myös osoittanut että tuolla pelillä voi pärjätä olemalla sarjataulukossa 40 pelin jälkeen kolmantena. TuTo puolestaan eilen taas vilautti sitä parasta osaamistaan. Joukkue pystyy pelaamaan erittäin hyvällä tasolla kaikilla kentillään. Vielä ei ole kuitenkaan onnistuttua pitämään tasoa 60 minuuttia, puhumattakaan useampien pelien putkesta. Ihan kuin joukkue piilottelisi parastaan ja tyytyisi välillä keskitason suoritukseen.
 

Toveri-76

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Eilinen oli jotenkin kaksijakoinen peli..... Vielä ei ole kuitenkaan onnistuttua pitämään tasoa 60 minuuttia, puhumattakaan useampien pelien putkesta. Ihan kuin joukkue piilottelisi parastaan ja tyytyisi välillä keskitason suoritukseen.

Voi hyvänen aika. Joukkue pelasi pitkän nihkeän jakson jälkeen kauden parhaan erän ja ottelun sarjataulukossa edellä olevaa joukkuetta vastaan ottaen ensimmäisen 30 minuutin aikana suvereenin 6-0 johdon ja joku jaksaa urputtaa siitä, että sen jälkeen on nostettu hieman jalkaa kaasulta, ja kaveri on näennäisesti päässyt mukaan peliin. C´moon! Ollaan nyt tyytyväisiä, kun sitä lättyä pussiin on kerrankin saatu kunnolla. Tässä on ollut niin monta tuskallista kotipeliä, että minulle ainakin maistui erittäin makeasti. Hallissa oli myös paras fiilis tällä kaudella. Tänään samanlainen voitto Keuruulla 50 TUTO-kannattajan edessä ja keväältä voi taas alkaa odottaa vaikka mitä.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Ihan kuin joukkue piilottelisi parastaan ja tyytyisi välillä keskitason suoritukseen.

Hyvä juttu jos sitten play-offeissa vedetään tappiotta loppuun saakka, kun joukkue pelaa täysillä.

Seriously though: hyvin validi pointti. Meillä viime kaudella oli samoja pelaajia, jotka pelasivat silloin huomattavasti paremmin. Erittäin hyvä esimerkki tästä on Roni Viirlas. Viirlas oli todella hyvä top4 puolustaja, joka pelasi lähes virheettömästi, otti ainoastaan yhden jäähyn runkosarjassa ja pelasi noh, tärkeitä minuutteja fiksusti. Tällä kaudella on ollut enemmänkin sellainen hasardi-petteri, kiekollisesti varsin epävarma ja epätasainen suorittaja. +/- tilasto tosin Kaapon ansiosta on jopa viisi pykälää plussalla. Kahden minuutin jäähyjä on Viirlakselle kehittynyt 13 kertaa enemmän kuin viime kaudella, kolmanneksi eniten joukkueesta.

Toinen hyvä esimerkki on Mr. Malibu. En tiedä mitä hemmettiä siellä Australiassa tapahtui, mutta harmittaa kyllä. Viime kaudella kolmosketjun tärkein kaveri ja tällä kaudella varsin turhake. Tehopisteet tosin ovat melko samoissa (verrattuna pelimäärään), mutta CoCo ei ole päässyt paljoa matseja ratkomaan. Muita tasonlaskijoita on ainakin Henri Ruotsalainen, O-P Heinimäki, Aki Keinänen (tosin tällaiset varjojen mailla vietetyt ajat ovat Kenille tuttuja muiltakin kausilta) sekä Ironriver ja Franssila, jotka ovat jo joukkueesta ulostettu.

*****

Viime kausi oli kyllä tosi hyvä kausi, ei sitä silloin osannut arvostaa edes niin paljoa, vaan mielellään kitisi mm. pakiston pehmeydestä, Betonin sulamisesta yms. eikä ottanut huomioon, että joukkueessa oli neljä pelaajaa, jotka teki yli 45 pistettä ja Vilsukin teki sen 39, tosin noin puolet tyhjään maaliin (:D). Pakistostakin löytyi kuitenkin neljä 16 pisteen ylittänyttä peluria (tosin Manen loukkaantuminen oli huono juttu, 11 maalia on huikea määrä pakilta)

Tänään kuitenkin otetaan Keuruulta täydet pisteet ja toivotaan, että lohipaidat leipoo Jokereista saadun Niko Peltolan johdolla JYP-A:ta turpaan. Siellä on muuten aika kova pakisto, 2. pari Peltola - Jere Sneck ja 3. parissa Jani Honkanen. Tällä hetkellä JYP-Akoilla 70 pistettä, kun taas TuTolla 66, mutta peli vähemmän pelattuna, joten nyt on hyvät saumat puskea pisteen päähän ja säilyttää yhä se ylimääräinen peli. Onhan runkosarjan kolmannes nyt kuitenkin ihan kohtuu sijoitus, ottaen huomioon, että pitäisi lähteä aikamoiseen kilpavarustukseen, jos KooKoon ja Jukureiden kanssa haluaisi kilpailla kärkisijoista. Play-offit ovat kuitenkin tärkeimmät, joten niissä sitten kaikki vetävät täysillä.

*****

Vielä yksi juttu: Kevin Parras oli mielestäni oikein hyvä. Pelasi kyllä tosi fiksusti, tosin on jo 20-vuotias miäs. Potentiaalia kyllä on mielestäni olla näiden alaketjujen sankari, jopa sitten tuolla sauna-tasolla. Nykyään kun pelaajien sopimukset julkistetaan noin 36kk ennen niitten alkamista, niin TPS voisi jo nyt kiinnittää Parraksen. (OT: Vituttaa oikeasti, että tässä vaiheessa kautta tehdään sopimuksia pelaajien kanssa, ihan helvetin tyhmää. Viime kaudella Kärpät kiinnitti etukäteen SaiPan ulkkareita, jotka eivät sitten seuraavan kauden joukkuettaan vastaan pelannut täysillä ja nyt tällä kaudella ainakin Oskari Setänen on ilmeisesti kiinnitetty Artukaisiin. Ihan pölhöä ja helvetin epäurheilullista mielestäni, tosin tuolla lauseella voisi yleisesti ottaen kuvailla kaikkia Suomen urheiluliittoja.)
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Toveri-76 kirjoitti:
Voi hyvänen aika. Joukkue pelasi pitkän nihkeän jakson jälkeen kauden parhaan erän ja ottelun sarjataulukossa edellä olevaa joukkuetta vastaan ottaen ensimmäisen 30 minuutin aikana suvereenin 6-0 johdon ja joku jaksaa urputtaa siitä, että sen jälkeen on nostettu hieman jalkaa kaasulta, ja kaveri on näennäisesti päässyt mukaan peliin. C´moon! Ollaan nyt tyytyväisiä, kun sitä lättyä pussiin on kerrankin saatu kunnolla. Tässä on ollut niin monta tuskallista kotipeliä, että minulle ainakin maistui erittäin makeasti.

Peli tosiaan maistui näin katsomosta käsin varsin hyvälle ja mukavahan sitä oli seurata. Voiton merkitys sinällään on jo iso ja erojen ollessa pieniä voitto voi kantaa pitkälle seuraavaankin peliin. Tänään saatiin kuin saatiinkin jatkoa voitto sarakkeeseen, mutta pienellä erolla. Ei tässä sarjassa kauaa voi leijjua noiden hyvienkään esitysten jälkeen, mutta helpottavaahan se on nähdä välillä selviäkin voittojakin varsinkin tappioiden jälkeen.

Taccutucca kirjoitti:
Meillä viime kaudella oli samoja pelaajia, jotka pelasivat silloin huomattavasti paremmin.

Itselle tuossa Akatemia pelissä hieman tosiaan puski mieleen, että TuTolla on tänä vuonna yksi ongelma ollut juuri tällaiset pelin ailahtelut ja tason pitäminen. Hyvä joukkue pystyy huonommallakin pelillä kairaamaan voiton, kun taas huonompi tarvitsee juuri sen mahtipelin voiton hankkimiseen. Helpoin tapa nostaa suorittamisen tasoa on nostaa juuri sitä riman alarajaa. Ylärajalla tulevat vastaan lahjakkuus ja fyysiset ominaisuudet, mutta alarajalla pelataan huomattavasti alle oman tason. Mitä syitä tähän alarajalle tippumiseen sitten on? Itse veikkaisin mentaalipuolen juttuja syiksi useimmiten (esim. hermoilu, tai se apina selässä jne.), mutta toki loukkaantumiset ja monet muutkin asiat voivat laskea suoritustasoa. Joukkueenakin hyvän hengen, motivaation ja peli-ilon säilyttämisen merkitystä ei voi väheksyä. Ketjujenkin toimivuudessa voitaisiin välillä miettiä, pelaako ketju tasonsa ylä vai alarajalla ja mistä se lopulta johtuu?
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Keuruulta kotiuduttu kolme pistettä rikkaampana. Tuto pelasi faniryhmän edessä ryhdikkäästi ja yksi hieno maali riitti tälläkertaa voittoon. Kyllä tämän reissun jälkeen arvostaa Marli Areenan olosuhteita. Hallissa oli tosiaan kylmempää kuin ulkona. Pieni kylmä halli. Jääkin oli heikkokuntoinen ja kaukalo näytti pienemmältä kuin Kupittaalla. Molemmat joukkueet pelasivat pienessä kaukalossa pitkää ja perään systeemiä.

Pelitilanteisiin nähden voitto Tuto:lle oli mielestäni ansaittu. Kyllä kaikki maalipaikat laskettuna yhteen paikkoja oli enemmän Tuto:lla. Tämän reissun jälkeen on mukava palata Marli Areenan loistavaan halliin katsomaan pelejä!
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Minusta Tovereiden tilanne on aika hyvä kauden tosipelejä ajatellen jos Kulmala ja Lindsten pelaavat kauden loppuun Tovereissa (siinä hyvä ketju Laineen kanssa), saadaan Pärä ja Pulliainen telakalta Keinäsen kanssa samaan ketjuun ja kolmoseen Moision kumppaneiksi Taavitsaista, Uskia, Heinimäkeä, Lehtistä ja neloseen loput. Kaapon uskon olevan iskussa. Heikoin lenkki on puolustus.

Tuolla joukkueella Toverit kamppailisi tosissaan sarjan mestaruudesta.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Tässä hyökkäysvoimaa viiden kentän verran, eiköhän näillä synny tehoja!

Pärssinen-Pulliainen-Keinänen
Lehtinen-Jalo-Laine
Kuru-Kulmala-Lindsten
Taavitsainen-Kokkonen-Moisio
Ruotsalainen-Heinimäki-Parras/Sillanpää

Keupan valmentaja kehui eilen erityisesti Tuton puolustajia! Saivat hyökkääjätkin kyllä maininnan.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Täytyy kyllä antaa ruusuja Moisiolle. On nyt aivan eri mies kuin tullessaan jouķkueeseen. Karvaa erinomaisesti ja jopa pystyy luomaan maalipaikkoja ketjukavereille ja lähtee itsekkin rohkeasti pakkeja haastamaan. Viime peleissä ollut jopa top-3 hyökkääjiä.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Täytyy kyllä antaa ruusuja Moisiolle. On nyt aivan eri mies kuin tullessaan jouķkueeseen. Karvaa erinomaisesti ja jopa pystyy luomaan maalipaikkoja ketjukavereille ja lähtee itsekkin rohkeasti pakkeja haastamaan. Viime peleissä ollut jopa top-3 hyökkääjiä.
Samaa mieltä Moisiosta. Poika on kehittynyt Ikan koulussa. Ikan valmennuksessa nuoret lahjakkaat ahkerat duunarit kehittyvät. Suosittelen muillekin. Kunhan Moisio malttaa menemästä kaikkiin hyökkäyspään kahinoihin ja välttää turhia jäähyjä, on hänestä suuri hyöty joukkueelle.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Lehtonen näköjään palannut takaisin toiselle puolelle jokea. Ei mikään yllätys, mutta silti vituttaa.

Edit: Ruotsalainen myös Peliittoihin. Mitäs helevettiä nyt? Ei Ruotsalainen varsinainen vahvistuskaan ollut, mutta toi sitä tärkeää leveyttä. Tässä vaiheessa pitäisi tavoitteellisella seuralla pelaajien suunnan olla sisäänpäin ja nyt se on täysin väärä.
 
Viimeksi muokattu:

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Toivottavasti Ruotsalaisen siirto tarkoittaa sitä, että Kulmala pelaa meillä loppukauden. Lehtosta kyllä tarvitaan meidän pakistossa. Mikko on tärkeä osa ylivoimapelaamista. Toivottavasti palaa nopeasti meille. Tepsillä taitaa olla pakistossa loukkaantumisia kun useampi aikaisemmin kokoonpanossa ollut pakki puuttuu?
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Ovi käy ulospäin mutta ei sisäänpäin. Mitä helvettiä!!! Nyt kyllä näyttää siltä että tarvitaan pari puolustajaa ja yksi laatuhyökkääjä, mutta mistä niitä sitten revitään?! Bobi on kyllä ollut hyvä. Toivotaan että palaa meille.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Lehtosen edestakaisin meno on kyllä sellainen, että tämä "yhteistyösopimus" soisi mennä roskakoriin jo. Sopimuspelaajien poistuminen myöskin alkaa olla sellaista vauhtia että ihmetyttää jo. Onko sieltä tulossa joku pysyvästi sitten ulkopuolelta tähän suuntaan? Lippu huomiseen peliin hankittu, mutta nyt alkaa tuntua kohta, että pitää matkaalla käydä ostamassa vielä luistimet ja maila.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Toivottavasti Ruotsalaisen siirto tarkoittaa sitä, että Kulmala pelaa meillä loppukauden. Lehtosta kyllä tarvitaan meidän pakistossa. Mikko on tärkeä osa ylivoimapelaamista.
Toki minäkin toivon, että Kulmala pelaa Tovereissa kauden loppuun, mutta ennen kaikkea toivon Pärssisen ja Pulliaisen paluuta. Heistä on pitkälti kiinni mahdollinen pleijarimenestys.

Ruotsalaista kuten Mertakaan joukkue ei tarvitse. Heille löytyy aina korvaajat. Samaa mieltä siitä, että Lehtosta Tovereiden ylivoimapeli tarvitsee.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Vaikka TUTO:n kassa olisi kuinka tyhjä, niin en pidä siitä että joku pelaaja tulee muutaman ottelun ajaksi tänne. Sellainen ei tee muuta kuin sekoittaa pakkaa. Se on nähty muidenkin joukkueiden kohdalla. Lehtonen olisi kyllä hyvä pala joukkueeseen, mutta jos saatavuus on aina naapurista kiinni, niin huonoa sekin on. Vuorisalon paluu rauhoittaisi minua ainakin (olettaen, että hän pelaa loppukauden meillä). Kulmalan lainan kesto on vieläkin epäselvää ainakin minulle. Hyvä olisi hänkin veilä silloinkin, jos Pärä, Pulliainen, Lehtinen ja Uski palaisvat kokoonpanoon. TUTO tarvitsee vähintään kaksi tehoihin varmasti kykenevää kenttää. Tämän jäkeenkin jäisi hyvää potentiaalia kahteen muuhun kenttään, joita voisi peluuttaa pelkäämättä että peliaikaa kuluu muilta. Poislähteneidn osalta pientä säästöä on varmaan tullut, mutta mihin ne käytetään? Onko mitään aikomustakaan enää hakea vahvistusta puolustukseen ? Vai otetaanko riski ja mennään niillä mitä on ja toivotaan kaikkien pysyvän kunnossa. Kunnossa pysymisen lisäksi pitäisi kyllä muutakin kehitystä näkyä.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Ika on sitten Viron kiekkomaajoukkueen uusi päävalmentaja. Toivotaan että työ Tutossa ei kärsi tästä.
 

hokihoki

Jäsen
Näyttää olevan Ikalla ja Kevin Partaan isipapalla YYA sopimus. Kevin a-junnuista Tutoon ja viikko tästä isi sorvaa Ikalle pahvin. No samapa tuo jos ei ns. leipätyö kärsi.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Jokipoikien kannattajana nyt ei ole pienintäkään syytä ivailla yhdenkään seuran talousvaikeuksille, mutta tiukkaa se näyttää olevan TuTollakin. Laitan tähän ketjuun, kun en parempaakaan paikkaa keksinyt ja asiasta ei ole ilmeisesti vielä muualla keskusteltu. Aika tylyjä lukuja kertoi Kauppalehden tiedotepalvelu tänään:

TuTo Hockey Oy:n liikevaihdon reipas kasvu ei näkynyt tuloskehityksessä – tappio kasvoi

TuTo Hockey Oy onnistui siis viime vuonna kasvattamaan liikevaihtoaan hieman yli miljonaan euroon, mutta tulos oli jäätävät 328 000 euroa tappiollinen. Tappio lähes 1,5-kertaistui vuodesta 2013, jolloin turskaa tuli "vain" 224 000 euroa.

Velan määrästä tämä tiedote ei kerro, mutta senkin varmasti saisi tuolta esiin maksua vastaan. Joka tapauksessa meininki näyttää näiden lukujen valossa pelottavan samankaltaiselta kuin Jokipojilla viimeisinä Mestis-vuosina ennen Hokijoki Oy:n konkurssia.
 
Viimeksi muokattu:

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Bird kirjoitti:
Joka tapauksessa meininki näyttää näiden lukujen valossa pelottavan samankaltaiselta kuin Jokipojilla viimeisinä Mestis-vuosina ennen Hokijoki Oy:n konkurssia.

Viime kaudella ilmeisesti yritettiin aika riskilläkin saada tuota KooKoon nappaamaa paikkaa Liigaan huonoin tuloksin lopulta. Lopulta tuloksena mm. entisten suuromistaja "Heikkien" vetäytyminen takavasemmalle pienemmillä poteilla ja kulukuuri tähän kauteen. Uusilla pääomistajilla ei ole niin paljon pelimerkkejä kuin aiemmilla, joten taloudellinen sopeuttaminen lienee jo sinällään lähes pakon sanelemaa. Kuluja on ilmeisesti leikattu laajalla sektorilla, mutta silti yritetään hakea menestystä ja kasvattaa kannattajajoukkoa. Yhtälö on vaikea, mutta toivottavasti ei kohtalokas. Osana ratkaisua on kaiketi mm. syvempi yhteistyö eri liigaseurojen kanssa. Liigassahan on nykyisin 14 joukkuetta ja Mestiksessä vain 10, joten pelaajia on kyllä tarjolla, jos muuten homma toimii. Tämä taitaa olla kehityssuunta koko Mestiksessä. Liigalainojen varassa ollaan entistä enemmän yhä useammassa joukkueessa.

Toveri -82 kirjoitti:
Ika on sitten Viron kiekkomaajoukkueen uusi päävalmentaja. Toivotaan että työ Tutossa ei kärsi tästä.

Tuskinpa haittaa, mutta aikaa voi toki välillä viedä. Tiedä vaikka saataisi vielä joku uusi "Lauri Lahesalu" vahvistukseksi tuonne pakistoon.
 

Oadie

Jäsen
Viime kaudella kun Tps kompuroi oli TUTO:n paikka iskeä, mutta torsoksi jäi. Nyt naapurin baletti on sekaisin kuin seinäkello niin olisi vielä parempi paikka saada turkulaisia tuulipukuja seuran taakse. Mutta kun omakin touhu on sekaisin. Ukkoa lappaa ulos sisään harva se viikko. Lainoja on aina kun palloseuralle sopii. Peli ailahtelee aivan helvetisti ja joukkueen esitys on aika ajoin ollut suorastaan haluton. Ja kuten yllä todettiin taloudellisestikin ollaan ongelmissa vai kuittaako Hessut vielä nuo viime kauden tappiot? Jotain tarttis tehrä, mutta kun ei ole pelimerkkejä. Ihan hyviä kampanjoita on ollut, mutta ehkä niitä olisi voinut tuoda tavalliselle tallaajalle paremmin esiin.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Oadie kirjoitti:
Jotain tarttis tehrä, mutta kun ei ole pelimerkkejä. Ihan hyviä kampanjoita on ollut, mutta ehkä niitä olisi voinut tuoda tavalliselle tallaajalle paremmin esiin.

Itse näkisin TuTon olevan kohtalaisen hyvin esillä, lehdet, radio, jne. Ongelma ydin on Mestiksen kiinnostavuus ja nimekkäiden vastustajien vähyys ja tietty panoksettomuus (ei voi nousta kuin kabinetista). Näihinkin olosuhteisiin näköjään voi kuitenkin sopeutua jotenkin, kun katsojia hallilla on mielestäni ollut kohtuullisesti (enemmän kuin ainakin itse olen odottanut). Menestys nälkää turussa myös tällä hetkellä riittää ja jos joukkue alkaa pärjäämään paremmin niin se varmasti näkyy myös katsomossa. Itse näkisin myös että ehkä enemmän voitaisiin yritää saada hallille joitain erityisryhmiä tarjoamalla jonkunlaista heillä räätälöityä palvelua otteluissa.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Jaahas, siirtoikkuna on auki vielä tämän viikon. Jännä nähdä jos tulijoita on? Pakki puolelle olisi kyllä hyvä saada joku. Toivon että Bobi ja Marre pelaisi loppukauden meillä ja jos sen lisäksi löytyisi joku kokenut stay-at-home pakki joka pitää maalinedustan puhtaana. Ja onhan myös Vilsu edelleen vapaana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös