TUTO Hockey kaudella 2014–2015

  • 356 916
  • 1 330
Suosikkijoukkue
TuTo
Täysin samaa mieltä. Mites se Ika viime keväänä Moisiosta sanoikaan: 0+0=0. Noista Askaisten Visan listauksista jo pelkästään tuo ensimmäinen pointti riittää perusteluksi, miksei tätä nollaa olisi tänne ikinä pitänyt hankkia. Jollei osaa pelata, niin paras tapa Ikan joukkueeseen pääsemiseksi näyttää olevan jonkun hänen joukkueensa tähtipelaajan telominen. Moni varmaan muistaa vielä Mikko Heiskasen. Henrik Forsberg ja Kalle Moisio ovat kuuluneet niihin pelaajiin, joiden ei koskaan haluaisi TUTOssa pelaavan. Vetääkö Ika tällä kaudella molemmat ässät hihasta? Ainoa hyvä puoli tässä hankinnassa on se, että nyt Moisio ei pääse telomaan ketään tutolaista, ainakaan otteluissa.

No jaa. Kalle Moision saapuminen on varmasti puhuttu joukkueen kanssa läpi, ja hän aloittaa puhtaalta pöydältä. Kyllä se minulle riittää, vaikka yllätys olikin kohtuullisen suuri. Moision merkitys riippuu nyt siitä minkälaista kovuutta hän joukkueelle tuo. Puhtaita taklauksia, valmiutta puolustaa tähtipelaajia, vastustajan keskittymisen häiritsemistä. Jos sellaista saadaan, niin hankinta on perusteltu ja onnistunut. Jos taas tarjolla on päähän kohdistuvia taklauksia ja muita törkeyksiä, niin kriitikot ovat oikeassa. Saa nähdä.

Mitä tulee Kalle Moision pelitaitoihin, niin kyllä hän TUTO:n nelosketjuun mahtuu ihan hyvin. Taso putoaa rajusti kahden ensimmäisen ketjun jälkeen, joten jos otteet pysyvät verrattain siisteinä on Moisiolle peliaikaa varmasti tiedossa. Moisiosta voi myös olla ylivoimalla hyötyä maskipelaajana, niistä ei ole tälläkään kaudella ylitarjontaa.

Mainittakoon vielä, että K-Vantaan valmentaja olisi kovasti tahtonut pitää Moision. Hän siis näki että Moisiolle olisi käyttöä.

Täältä siis varovainen tuki tälle hankinnalle. Itse asiassa alkukausi on ollut niin aneemista läpyttelyä, että mikä tahansa piristävä ja väriä tuova elementti on lupaus paremmasta tulevaisuudesta
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Täytyy sanoa eilisestä pelistä sen verran, että valoa alkoi näkymään jo tunnelin päässä. Tappio tuli, mutta ihan altavastaajina ei oltu vaikka niin itse ennakkoon hieman pelkäsin.
Se mikä ehkä kävi selväksi, niin kyllä me tarvitsemme tuohon pysyvästi jonkun kokeneen pelurin. Kerälän paikalle siis, kun kerran vain viikon laina on. Tietysti eilisestä ottelusta uupui Kokkonen ja Pärssinen, mutta silti. No ehkä odotellaan sinne loppuvuoteen ja katsotaan mikä AUK:n tilanne silloin on. Onko kunnossa ja löytyykö motivaatiota.
Kaapo on nyt paikkansa ottanut, mutta toivon että Kimmo saisi myös näyttöpaikkoja vielä. Kaapo kun ei välttämättä koko kautta meillä ole ja jaksaako ja kantaako hyvä pelivire loppuun asti.

Kuru ja Aleksi Sillanpää muuten pelasivat eilen HC Indiansin kokoonpanossa. Selkään tuli Forssaa vastaan 8-3. Aleksi teki yhden maalin.
 
Suosikkijoukkue
KK
Täytyy sanoa eilisestä pelistä sen verran, että valoa alkoi näkymään jo tunnelin päässä. Tappio tuli, mutta ihan altavastaajina ei oltu vaikka niin itse ennakkoon hieman pelkäsin.

Täytyy kuitenkin muistaa, että mitä todennäköisemmin myös KooKoo hakee vielä peliään ja tullee parantamaan syksyn edelleen pimetessä. Tai suotavaa ainakin olisi.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Eesau_65 kirjoitti:
Se mikä ehkä kävi selväksi, niin kyllä me tarvitsemme tuohon pysyvästi jonkun kokeneen pelurin. Kerälän paikalle siis, kun kerran vain viikon laina on. Tietysti eilisestä ottelusta uupui Kokkonen ja Pärssinen, mutta silti. No ehkä odotellaan sinne loppuvuoteen ja katsotaan mikä AUK:n tilanne silloin on. Onko kunnossa ja löytyykö motivaatiota.

Kyllä TuTon ongelma tällä hetkellä on kakkoskentän tehokkuus ja ehkä kärjistäen vielä ketä pystyy ottamaan kakkos sentterin viitan harteilleen? Uskoisin, että esim. Mikko Laine kyllä pysyttää maaleja jos vain tarjoilu pelaa. Meri pystyy tähän ehkä tulevaisuudessa, mutta vielä on kehittymistä (kuvaavaa on, että 5 pelissä hänellä on vain yksi syöttöpinna, isohkosta roolista huolimatta). Kokkonen voisi onnistua jos saa itselleen täysin sopivat laiturit ympärilleen. Alun positiivisin yllätys on ollut oikeastaan Oskari Lehtinen, joka on TuTon sisäisessä pistepörssissä toisena tehoin 3+1.

Yleisesti ottaen tehoja tarvitaan lisää kaikilla rintamilla. Joukkue on tehnyt 5 pelissä vain 12 maalia, vain LeKi ja SaPko ovat tehneet vähemmän. Mielestäni 3-4 maalia pitäisi pelissä kuin pelissä pystyä tekemään, eli 5:ssä pelissä maali määrä pitäisi pyöriä 15-20 välillä. Ika todennäköisesti yrittää saada ensimmäiseksi puolustuksen kuntoon, minkä pohjalle hyökäkäystä vasta aletaan kunnolla rakentamaan. Nykyisin kuitenkin erojen ollessa aika pieniä ei vastustajalle saisi antaa etulyöntiä, eli kyllä se hyökkäyksenkin kehittämiseen kannattaisi panostaa edes hivenen heti kauden alussa.
 

Oadie

Jäsen
Ihan vauhdikkaan pelin TUTO ja Hokki tarjosivat Kupittaalla. Paljon tuossa on vielä tekemistä ja etenkin kokeneet herrat ovat vielä aika unten mailla. Onneksi ratkaisijoita löytyi muistakin. Alivoimapeli ei ihan nappiin mennyt ainakaan, kun kaikki Hokin maalit tulivat ylivoimalla. Positiivisia pörrääjiä kentällä olivat Taavitsainen, Lehtinen, Moisio ja koko nelosen hyökkäysvitja. Yleisömäärä oli surkea (1100) jokseenkin odotetustikin kun sarja on mitä on. Toisaalta itse veikkailin yleisömäärän poukkoilevan tuolla 800-900 tuntumassa ennen kautta. Ainakin sen yläpuolella ollaan vielä.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Alivoimapeli ei ihan nappiin mennyt ainakaan, kun kaikki Hokin maalit tulivat ylivoimalla. Positiivisia pörrääjiä kentällä olivat Taavitsainen, Lehtinen, Moisio ja koko nelosen hyökkäysvitja.
Mielestäni ensimmäisessä ja toisessa erässä TuTon hyökkäyspeli oli paljon parempaa kuin viikko sitten Keupa -pelissä. Oli enemmän vauhtia ja syötöt menivät kohdalleen. Kolmannen erän pilasivat TuTon jäähyt. Hokin ylivoimapeli oli hyvää. Poikittaissyötöillä avautuivat maalintekopaikat.

Kerälä (tehot 1+2) oli TuTon paras ja hän näytti, miksi hänen pelipaikkansa on Liigassa. Lehtinen jatkoi hyviä pelejään ja Moisio osoitti, että hän om kehityskelpoinen pelaaja. Yritystä ja järkikin mukana. Yksi laitataklausjäähy, mutta sekään ei mielestäni ollut ruma ja sen olisi voinut jättää viheltämättäkin.
 
Viimeksi muokattu:

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Nyt täytyy kyllä myöntää, että ilman Kerälää Tuto:n ilta olisi ollut todella tuskainen. Valitettavasti Kerälä palaa takaisin Ässiin, ja joudumme tulemaan toimeen ilman häntä seuraavassa pelissä. Toivottavasti Kokkonen on tervehtynyt pelikuntoon.

Pulliaisen ja Kenin peli oli hyvin uneliasta tänään. Mistähän tämä johtui? Pärän siirto Kerälän ja Lehtisen kenttään avitti myös Pärssisen peliä. Moisio oli yllättävän pirteällä pelipäällä, ja yksi hyökkäyspäässä vihelletty jäähy olisi voitu myös jättää viheltämättä.

Uusikartano oli katsomossa seuraamassa peliä!
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kerälä oli laina vain, joten hänen panos oli vain väliaikainen. Jokaisella käynnillään ollut ihan hyvä laina.
Ketjuja oli sekotettu siihen malliin, että en pysynyt mukana. No keskiviikkona on sitten mittari taas edessä.
Hiljalleen parempaa tulee
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
KeuPa pelistä on menty paljon eteenpäin. TuTo hallitsi peliä ja ilman jäähyilyjä tulos olisi ollut selvempi. Hokki teki kaikki maalinsa ylivoimalla. Tasakentällisin TuTo vei peliä 4-0. Liike oli aika hyvää ja monet isommatkin pelaajat olivat vikkelän tuntuisia. Lehtinen on selvästi ottamassa pysyvämmin isoa roolia joukkueessa, mutta Taavitsainen myös tuntuu tekevän tuloaan isompiin valoihin. Laineella on karmea yritys, mutta jotenkin hän hukkaa paljon energiaansa. Hyvänä snaipperina hänen pitäisi vain oppia paremin tekemään itsensä pelattavaksi laukaisu paikoille, eikä jäädä liikaa kulmiin pörräämään. Isompien pelureiden pitäisi puolestaan juuri kulmissa hyödyntämään kokoaan ja ajamaan maalille. Moisiosta on myös sanottava, että pelasi kohtuullisesti, vaikka kerran boksissa olikin. On ehkä TuTon vaarallisin karvaaja. Liike on yllättävän hyvää ja kun tykkää viedä taklauksia loppuun niin vastustajan on todella vaikea avata peliä. Hiukan vain tarvitsee malttia joihinkin tilanteisiin, että ei tule turhia jäähyjä.

Pakisto pystyi yllättävän hyvin kontrolloimaan kiekkoa alhaalla ja ei hirveää hätäilyä juuri näkykyt (Hokki tosin antoi tähän tilaa). Välillä kiekon pelaaminen hyökkääjille oli kuitenkin hiukan vaikean oloista Hokin lyödessä keskialuetta kiinni. Ehkä muutaman kerran olisi voinut pidemmällekin tuoda pakki itse kiekkoa, kun tilaa avautui. Kiekkoa voisi myös enemmän heittää päätyyn, jos joukkueesta löytyy hyvin liikkuvia isoja pelureita (varsinkin kun keskialueella ei ole tilaa paljon). Maalivahdeista Kähkonen on kyllä osoittanut hyviä otteita ja pystyy ehdottomasti pitämään joukkuettaan pystyssä. Maaleille ei voinut juuri mitään. Muutama maali taisi tulla aika vaikeasta poikittaisliikkeestä ja vaikka venytys oli hyvä niin ei aivan riittänyt.
 

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Uutinen

Noniin, Palonen ja Kuusisto näköjään menivät II-divariin. Itseäni harmittaa, kun löytyy Kuusiston fani-paita ja Palonen kuului lempipelaajiin, mutta fakta on se, että Kuusisto oli liian pehmeä ja Palonen omaa liian huonon maineen tähän sarjaan. Ja Moision myötä ei tätä jannua muutenkaan tarvita.

Noh, onnea näiden kavereiden jatkoon, saavat ainakin pelata kotikaupungissaan.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Maalivahdeista Kähkonen on kyllä osoittanut hyviä otteita ja pystyy ehdottomasti pitämään joukkuettaan pystyssä. Maaleille ei voinut juuri mitään. Muutama maali taisi tulla aika vaikeasta poikittaisliikkeestä ja vaikka venytys oli hyvä niin ei aivan riittänyt.
Vaikka Kähkönen onkin pelannut hyvin niin toivoisin myös Meriläiselle peliaikaa. Viime kauden lopulla Meriläinen pelasi hyvin ja otti Virtaselta ykkösmaalivanhdin paikan.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Taccutucca kirjoitti:
Itseäni harmittaa, kun löytyy Kuusiston fani-paita ja Palonen kuului lempipelaajiin, mutta fakta on se, että Kuusisto oli liian pehmeä ja Palonen omaa liian huonon maineen tähän sarjaan. Ja Moision myötä ei tätä jannua muutenkaan tarvita.

Kuusistolla oli kokonsa puolesta rahkeita, mutta ei oikein saanut vakiinnutettua paikkaansa TuTossa. Ehkä hänelle on hyväkin hakea peliaikaa enemmän, jos vaikka löytäisi vielä tien kehittyä. Palonen oli kyllä aika väriläiskä. Olisi häntä mieluusti kyllä seurannut, mutta ehkä Moisio tosiaan täyttää tämän ruudun. Lykkyä molemmille täältäkin jatkoon.

penaz kirjoitti:
Vaikka Kähkönen onkin pelannut hyvin niin toivoisin myös Meriläiselle peliaikaa. Viime kauden lopulla Meriläinen pelasi hyvin ja otti Virtaselta ykkösmaalivanhdin paikan.

Meriläinen oli viime kauden lopussa todella kantava veskari. Tällä kaudella hän saa varmasti näyttöpaikkoja, mutta Kähkönen on ehkä toistaiseksi pelannut tasaisemmin. Meriläisen yksi kehnonpi peli avasi Kähköselle mahdollisuuden, joka käytettiin.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Nyt kun parissa ottelussa on valoa tunnelinpäässä jo näkynyt, niin paljonko siinä mahtoi olla liigalainan vaikutusta? En tarkoita että yksi mies olisi taituroinut vaan sitä, että tällä saatiin ketjujen eroja tasoitettua. Seuraava peli Jukureita vastaan on varmaan se hyvä mittari ja toivon mukaan Kokkonen saataisiin siihen sitten jo mukaan. Kerälähän tavallaan mainittiin hänen paikkaajakseen. Keskiviikon peli on myös se, missä toivon mukaan katsojamäärä edelleen olisi tonnin päällä. Sen jälkeen se varmaan lähtee laskuun.

Meriläistä kyllä pitäisi peluuttaa. Ymmärrän kyllä että Kaapo on hyvin pelannut, mutta viimeistään K-Vantaan (x kertaa peräkkäin kohdattava) peleissä pitäisi Kimmon jo saada peliaikaa.

Puolustuksen tai oikeastaan AV-peluutuksesta Ika sanoikin sen tärkeimmän eli vähän vastustajan mukaan pitäisi sitä pelata. Nyt Hokki ja edellisellä kertaa Peliitat pääsi vähän liiaksikin niitä maaleja tekemään.

E: Henri Tuomisen try-out Tapparassa ei poikinut jatkoa. Olisi taas yksi turkulainen saatavilla. Jos Mestis siis vielä kiinostaa. Ihan hyvä kausi KooKoo:ssa ja pelailut lainalla LeKi:ssä. Tietty tutu valmentaja Leki:ssä niin saattaa jatkaa siellä sitten kunnes lähtee vieraille maille.
 
Viimeksi muokattu:

hokihoki

Jäsen
Nyt kun parissa ottelussa on valoa tunnelinpäässä jo näkynyt, niin paljonko siinä mahtoi olla liigalainan vaikutusta?
Ei tuo Kerälä mikään valontuoja sentään ole. Ihan kelpo vahvistus ja lauantaina teho 1+1, mutta ei voitto mitenkään erityisesti yksin hänen ansiotaan ollut. Odotin, että olisi ollut paljon kovempi.

Toki Antin onnistumiset lauantaina olivat tärkeitä, etenkin kun Pulliainen oli aivan yössä eikä Kenikään kovin skarpisti pelannut.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Juu en Kerälää valontuojaksi tarkoittanut. Tarkoitin, että tasokas kaveri toi tasaisuutta eri kenttien välillä. Ongelmahan on tahtonut olla ainakin alkuvaiheessa eri kenttien tasoero.
Mutta nyt kun minä ja muutamat ovat puhuneet maalivaahtien peluutuksesta, niin onko nyt niin että Niklas on siirtynyt jo muualle? Näytti siltä että Kalajoella pelaisi toistaiseksi. En uskonut että peliäkään olisi päässyt pelamaan Kaapon tulon jälkeen. Mutta pitäisi kyllä poistaa nimi sitten listalta jos näin on.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei tuo Kerälä mikään valontuoja sentään ole. Ihan kelpo vahvistus ja lauantaina teho 1+1, mutta ei voitto mitenkään erityisesti yksin hänen ansiotaan ollut. Odotin, että olisi ollut paljon kovempi...

Peliä en nähnyt, mutta jos kaveri sitkeiden loukkaantumisten jälkeen taas pelaa ekat matsinsa, niin mielestäni aika hyvä suoritus heittää pari tehopinnaa samalla, tuskin kukaan voi enempää pyytää.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Peliä en nähnyt, mutta jos kaveri sitkeiden loukkaantumisten jälkeen taas pelaa ekat matsinsa, niin mielestäni aika hyvä suoritus heittää pari tehopinnaa samalla, tuskin kukaan voi enempää pyytää.
Kerälän tehot ottelussa olivat kylläkin ainakin kenttäkuulutuksen mukaan 1+2 ja hän oli selvästi kentän paras pelaaja. Mielenkiintoista seurata, miten Kerälä tulee loppukaudella pelaamaan Liigassa.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Ilmeisesti marrastauon aikana yritetään sorvata AUK:lle sopimus. Toivottavasti tietenkin pelaa vasta täysikuntoisena, ettei hajoa heti uudestaan.
Mistä tieto, että AUK olisi jo marraskuussa mahdollisesti pelikunnossa? Eiköhän näitä Ässät -lainoja saada täysin Ässien ehdoilla. Eikä siinä mitään pahaa, jos Porista tälläkin kertaa tulee tasokas pelimies.
 
Viimeksi muokattu:

Taccutucca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, TUTO Hockey, Atlético de Madrid
Mistä tieto, että AUK olisi jo marraskuussa mahdollisesti pelikunnossa?

Tämä oli siis pelkkä olettamus, tällähän hetkellä joukkueessa on Akin kokoinen aukko ja sitä yritetään lainoilla korvata.

Itselläni on yksi kontakti, joka on Uusikartanon melko läheinen sukulainen, mutta en voi jakaa hänen tietojaan tällä foorumilla (tai ylipäätään missään) ja se tappaa minut sisältä :D Ei mutta yksi näistä tiedoista pääsisi ainakin Iltalehteen jos jakaisin sen tässä, enkä halua Akille huonoa mainetta.

Aikaisempi viestini oli siis kuitenkin pelkkä olettamus, eikä se perustunut mihinkään ko. henkilön tietoihin.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jos (tai siis ilmeisesti kun) huomenna julkistetaan virallisesti tämän Mestis-kauden huipentuma eli KooKoon liiganousu, niin se tarkoittaa sitten käytännössä sitä, että TuTon olisi lähes pakko voittaa tämän vuoden Mestis. Sekin tarkoittaisi vielä yhtä tappiollista ja tuskaisaa kautta kuolevassa Mestiksessä, mutta jos TuTo ei mestaruutta nyt voita, niin sitten tilanne on hankala.

Mikäli KooKoo vie mestaruuden niin kukaan muukaan ei saa liigalisenssimahdollisuutta, ja jos Jukurit voittaa ja saa 16. paikan SM-liigaan, niin sittenhän TuTon edustusjoukkueen voi miltei ajaa alas, koska ei toiminta varmastikaan kestä sitä, että jatkossa vain pelailtaisiin vailla edes kabinettinousumahdollisuuksia muutaman sadan katsojan edessä.

Viime kausi olisi ollut se iskun paikka. Jos olisi TuTo finaaleihin päässyt ja ne voittanut, niin kenties nyt kohistaisiin siitä, mitä kabineteista kuuluisi tiedotustilaisuudessa ja luultavasti miljonääri-Heikitkin saattaisivat olla rahoittamassa seuraavan kauden liiga-TuToa. Mutta mitäpä tuota jossittelemaan, mahdollisuudet olivat ja ne katkerasti menivät, ja KooKoo on nyt sinänsä ansaitusti liigapaikkaa saamassa Mestis-mestarina ja taloudellisesti riittävän hyvin pärjäävänä seurana. Onnea vain Kouvolaan, ei nousu vääryys ole.

Vaikka kabinettinousuja näin periaatteessa vastustan, niin kahdesta pahasta se on pienempi paha. Suurempi paha olisi ollut se, että edes KooKoon hyvä taloudellinen tilanne, iso halli ja mestaruusviiri eivät olisi muka riittäneet ja tämän jälkeen Mestiksen olisi voinut vetää lopullisesti vessasta alas urheilusarjana. Nyt on kuitenkin olemassa mahdollisuus nousuun jos voittaa mestaruuden ja jos talous ei ole kuralla.

Mutta tosiaan tällä kaudella pitäisi tulosta saada, ja senkin takia olisi hyvä, jos AUK paitsi kuntoutuisi myös tekisi sopimuksen ja auttaisi TuToa menemään päätyyn asti. Toivottavasti vain AUK malttaa odottaa ennen kuin palaa jäälle, kuntoutumista ei ole syytä vaarantaa runkosarjan syyskauden merkityksettömien matsien takia sillä vain kevään pudotuspeleillä on tällä kaudella mitään merkitystä.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Tavoitteet TUTO ilmoitti kauden alkaessa ja niihin kuului Mestiksen voitto ja talouden tasaaminen. Liiga taidettiin jossain mainita muutaman vuoden aikana.
AUK olisi kunnossa olessaan varmasti hyvä lisä. Veikkaan kyllä nyt että seuraava lainapelaaja ei ihan saman tasoinen ole kuin edellinen. Olisi tuolla vapailla markkinoilla vielä miehiä, mutta taitaa olla niin, että viimeiset ropot omasta kassasta ja mahdollisten tukijoiden kassasta säästetään AUK:n sopimukseen tai kevään alkupuoleen. Silloin tietysti on jo muutkin apajilla ja toisilla saattaa olla enemmän pätäkkää taskussa.

KooKoo ansaitsi paikkansa tai siis kun se virallinen vahvistus tulee. Tämä tapa oli siis sovittu ja sen mukaan eletään. Pidemmälle ei kannata vielä miettiä TUTO :n seuraavia vuosia. Tämä kausi on alussa, joten keskitytään siihen ja viedään se kunnialla loppuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös