TUTO Hockey 2019–2020

  • 176 726
  • 656
Suosikkijoukkue
TuTo
Runkosarjaa on 10 peliä jäljellä, joten loppusuoralla ollaan. Kokoonpanon osalta hyviä uutisiä, Levo ja Seppälä tekevät paluun kokoonpanoon.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Johan oli sähköinen peli. Niin lapsellinen lässyttäjä kun se Pikkarainen onkin, niin tuskin on kovin paljoa tylsiä pelejä missään missä IPK vierailee.

Nämä on niitä pelejä jotka tekee sarjasta niin hienon. Vittumainen vastustaja tai vittumainen pelaaja vieraiden joukossa, yhdistettynä päin persettä viheltäviin tuomareihin, kuumeneviin tunteisiin ja kovaan taisteluun, niin siitä ei viihde parane. Joillain ehkä nousee kyrpä otsaan, mutta mä ainakin nautin. Lisää näitä.

Hiukan harmitti nähdä Mäntylä vieraiden paidassa. Mukavan karheaotteinen pelaaja, eikä sellaisia ole koskaan liikaa. Ja Mäntylää seuratessa tuli pariinkin otteeseen mieleen Martin Berger, josta on nyt paljon puhuttu. Toki sikailut on ihan perseestä ja niistä pitää Bergerinkin päästä eroon, mutta noin muuten kenenkään on turha jeesustella etteikö omaan joukkueeseen kelpaisi. Kyllä jääkiekko vaan kaipaa bergereitä ja pikkaraisia. Ja ylilyöntejä. Törkeyksiä ei tietenkään.
 

Shane Falco

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sunnydale Razorbacks, Washington Sentinels
Johan oli sähköinen peli. Niin lapsellinen lässyttäjä kun se Pikkarainen onkin, niin tuskin on kovin paljoa tylsiä pelejä missään missä IPK vierailee.
Juurikin näin.
Pikkarainen teki käytännössä yksinään tästä poikkeuksellisen pelin nyky-Mestikseen. Jatkuva päänaukominen, tilanteisiin ulkopuolelta tunkeminen ja yleinen vittumaisuus saivat muistelemaan niitä hyviä divari -ja Mestis-aikoja, jolloin vielä oli oikeita hegemoniaotteluita ja niitä vastuksia joille ei vaan saanut hävitä. Kotijoukkueen voitto tuntui nyt poikkeuksellisen hyvältä ja toisaalta tappio olisi tuntunut tuplasti pahemmalta.
Pikkaraisen uraa en sen tarkemmin ole seurannut, mutta vaikka nuo touhut kentällä tavallaan viihdyttäviä olivatkin, niin hirvittävän nolon näkoisiä myös. Neljääkymppiä lähentelevä ukko mussuttaa joka tilanteessa tuomareille ja puolet nuoremmille vastustajan pelaajille, eikä osaa lopettaa edes pelin päätyttyä.
Tuolla statuksella Mestiksessä olisi ihan mahdollista (ja tyylikästä) vain naureskella pikkupoikien uhitteluille ja näyttää kypärän väriä päässään. Nyt Pikkarainen lähinnä näytti kaikkein pahimmalta kiekkoteiniltä joka kokee vääryyttä joka suunnalta ja koko ajan. Mieleen tuli jostain syystä Toni Mäkiaho, joka jotakuinkin 10 vuotta sitten pelasi KiVassa. Oli kentällä hyvinkin ärsyttävä vastustaja ja osasi kuittailla katsomoonkin, mutta taiston tauottua tuli kuitenkin kiittämään myös meitä vastapuolen lapsellisia huutelijoita. Mäkkäri teki jäähdyttelyn tyylikkäästi, Pikkarainen ei niin näemmä aio tehdä. Pitää äijästä tai ei, niin Pikkarainen on kuitenkin ehdottomasti loistava hankinta ja lisä Mestikseen. Tunnetta tämä sarja tarvitsee.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Vaikka Pikkarainen ei sekuntiakaan saanut jatkoaikaa pelata, niin tod.näk oli silti eniten jäällä seissyt pelaaja jatkoajalla. Vaikeuksia oli miehellä pysyä vaihtopenkillä katkoilla. Taisi miehellä tunne mennä järjen edelle ja siitä syystä sai istua loppupelin
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Ottelun ratkaisuhetkiä oli, kun TuTo pelasi kolmannessa erässä kolme minuuttia kolmella viittä vastaan, mutta IPK ei onnistunut maalinteossa. Ottelun lopussa TuTo onnistui tasoittamaan pelin Eetu Elon maalilla joukkueen pelatessa ilman maalivahtia. Täällä Pikkaraisen fanipojilta on jäänyt huomaamatta, että varsinainen äijä jäällä oli Mikke Levo, joka hiillosti Pikkaraista koko ajan. Jatkoajalla Levo parkkeerasi vaihtopenkin päähän, mistä peliä katsomatta taukoamatta huuteli Pikkaraiselle ja muille iisalmelaisille. Ja kun Levo pääsi ylivoimatilanteessa jäälle niin hän teki Alexander Nikulinin syötöstä maalin, minkä jälkeen iisalmelaiset välittömästi luikkivat pois kentältä. On Levo äijä. Hieno paluu sairaslomalta.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Haastava viikko Tutolla edessä taistelussa kotiedusta. Keskiviikkona vastaan tulee kotona kovassa kunnossa oleva Peliitat. Perjantaina vierasreissu mahdollisesti hyvinkin kuumaan otteluun Iisalmeen, josta matka jatkuu sarjapaikastaan taistelevaan Kajaaniin Hokkia vastaan. Näistä pitäisi 6-7 pistettä saada, että voidaan unelmoida kotiedusta. Rouhiaista tarvittaisiin myös tällä viikolla mukaan, että voidaan mahdollisimman laadukasta rotaatiota suorittaa puolustuksessa kolmen pelin viikolla.

Perjantain peliä tässä odotetaan jo vesikielellä. Niin kovaa tunnetta oli kentällä ja katsomossa, että tuskin ainakaan on tylsää peliä tulossa. Toivotaan ylilyönneiltä vältyttävän silti molemmin puolin ja Vuohtoniemeä/Räsästä tuomariksi. Ihan siitä syystä, että ne ei ainakaan jaksa kuunnella Pikkaraisen itkemistä ja eikä anna sen vaikuttaa tuomioihin, kuten lauantain pelissä.
 

-Joni-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins
Kyllä mua ainakin pelottais lähteä Mölderin kanssa pleijareihin. Toivottavasti sieltä olis joku maalivahti vielä tulossa....
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
IPK pelissä oli hyvää Mestis peliä pitkään aikaan, mutta oli siinä huonoakin. Liian monta kertaa vastustaja pääsi liki läpiajoon. Puolustus aukeni liikaa. Toisaalta alivoimalla pelatessa näytti, että homma toimii hyvin.
Seuraavaksi Peliitat ja siinä on vastassa hyvässä vireessä oleva joukkue. Maalivaahdin tukeminen on tärkeätä. Viimeksi annettiin liikaa tilaa ja vastustaja pääsi avopaikoille. Noista pitäisi päästä eroon.
Viikolopun pelit onkin sitten mielenkiintoisia. Viimeksi tulos oli 0 pistettä. Iisalmessa alku oli hyvää, mutta peli repesi kolmanessa erässä. Ja Pikkarainen oli sielläkin aktiivinen lähes kaikessa. Kajaanissa ei tehty maaliakaan.
Nämä ovat vastustajille tärkeitä pelejä. IPK:n panos ehkä pienin, kun miettii vastustajia. On siis vaikea viikko tulossa.
Tuossa edellinen kirjoittaja myös viittasi pienehköön ongelmaan. Mölder on toisaalta pelannut hyvin, mutta kun pudotuspelit joskus alkavat, niin pitäisi olla mahdollisuus vaihtaa maalivaahtia. Siis jos näyttää, että Mölderillä on huono päivä.
En kyllä tiedä löytyykö mistään maalivaahtia tähän hätään. A-nuorten puolelta varmaan vaputuu (toivottavasti), mutta en tiedä riittäkö se. Toisaalta, jos puolustusta saadaan vahvistumaan ja muutenkin puolustuspelaaminen virheettömäksi, niin sekin voisi auttaa johonkin asti. No aikaa vielä on.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
A:n puolelta vapautuu Rautiainen. Hän kantoi isoa vastuuta LeKi:ssä viime kaudella, häneltä voi odottaa laadukkaita esityksiä myös edustuksen parissa myöhemmin keväällä.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
A:n puolelta vapautuu Rautiainen. Hän kantoi isoa vastuuta LeKi:ssä viime kaudella, häneltä voi odottaa laadukkaita esityksiä myös edustuksen parissa myöhemmin keväällä.
Kimmo Rautiainen on tällä kaudella pelannut TuTon A:ssa 11 peliä, kun ykkösvahti Michal Vojvoda on pelannut 26 peliä. Miksi ei kokeiltaisi Michalia?
 

mrkrw

Jäsen
Kimmo Rautiainen on tällä kaudella pelannut TuTon A:ssa 11 peliä, kun ykkösvahti Michal Vojvoda on pelannut 26 peliä. Miksi ei kokeiltaisi Michalia?

A: Rautiainen tuli kesken kauden
B: Rautiainen on toipunut kesällä tehdystä leikkauksesta.
Jos seuraisit A:n pelejä, niin tietäisit että Rautiainen on kevään peleistä pelannut kahta vaille kaikki. Toisaalta itse uskaltaisin kyllä heittää Mestikseen maaliin kaikki TUTOn neljä maalivahtia.

Kimmo Rautiainen TUTOon
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Jos seuraisit A:n pelejä, niin tietäisit että Rautiainen on kevään peleistä pelannut kahta vaille kaikki.
Minulle syntyi vähän väärä käsitys, kun kävin 1.2. katsomassa TuTon viimeksi pelaaman pelin, jossa vastassa oli Kalpa sekä viikkoa aikaisemmin KooKoo -pelin, joissa molemmissa peleissä oli maalissa Vojvoda. Sitä ennen Vojvoda oli näköjään ollut torjuntavastuussa 10.1. Sportia vastaan. Alemman jatkosarjan peleistä Rautiainen on pelannut 8 ja Vojvoda 3.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä "Volvo" Vojvodaa voi ihan hyvin kokeilla, mutta Rautiaisen meriitit ovat kovemmat ja hän on tosiaan pelannut viime aikoina paljon - ja hyvin.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ilmeisesti Mikko Laine on lainattu naapuriin joksikin aikaa. Naapurissa on loukkaantumisia ja isoja peleijä pudotuspeliviivalla käsillä. Hieman tulee mieleen, että olisiko tässä taustalla Pohjanoksan saaminen TuToon? Lainapelejähän on jo tältä kaudelta alla ja tiedä vaikka joku sopimuskin olisi vielä voimassa? Tänä vuonna Liigassa ja Mestiksessä runkosarjat päättyvät suunnilleen samoihin aikoihin ja naapurin kevät saattaa jäädä lyhyeksi.

TuTon puolustus myös rakoilee vielä ihmeen paljon ja hieman arvelluttaa, että riittääkö voima maalinedustalla? Pudotuspeleissä sinne ajetaan voimalla ja laillinen pysäyttäminen on vaikeaa vahvemmallakin pakilla. TuTon pakistossa on taitoa ja hyökkäysvoimaa, mutta omissa pitäisi nyt pystyä myös petraamaan. Maalivahdille on jäänyt liian monesti lähes tekemätön paikka. TuTo maalissa Conrad Mölder on pelannut ihan kohtuullisesti, mutta kyllä hänenkin venymistä pudotuspeleissä tarvitaan ihan varmasti. Mölderillä on 26 runkosarjapelin voittoprosentti n. 45%, mikä ei pudotuspelisarjassa riitä. Edellisessä IPK pelissä selvästi myös viilipyttymäisellä Mölderillä nousivat tunteet pintaan ja aika vahva tuuletus lopun voittomaalin jälkeen nähtiin. Olisiko pudotuspelien asenne hiljalleen löytymässä?

Kovaa venymistä pudotuspeleissä aina tarvitaan:



 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Ilmeisesti Mikko Laine on lainattu naapuriin joksikin aikaa.

Yhden pelin pelasi niin kuin pitikin vai onko asiasta muuta tietoa? Tänäänkin Tuton kokoonpanossa niin kuin oli jo lauantaina. Kauheasti tässä enää lainailla ikämiehiä, kun siirtoraja päättyy muutaman päivän päästä.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Eilisen 3-1 päättyneen Peliitta-pelin hahmo oli Niko Ahoniemi, joka ottelussa onnistui neljä kertaa karkaamaan Peliitta -puolustukselta läpiajoon. Ensimmäisellä kerralla hän teki hienolla harhautuksella maalin, kaksi kertaa vastustajan hyvin pelannut maalivahti Sami Suni onnistui torjumaan maalintekoyrityksen ja neljännellä kerralla Ahoniemi hankki rankkarin, mistä Juho Mäkelä ei onnistunut tekemään maalia. Mäkelä paikkasi vähän myöhemmin epäonnistumisensa ohjaamalla ylivoimalla Jere Karlssonin siniviivalaukauksen maaliin. TuTon maalivahti Conrad Mölder menetti nollapelinsä, kun Peliitat ylivoimalla ja ilman maalivahtia onnistui tekemään ainoan maalinsa. Ottelun loppunumerot viimeisteli Alaxander Nikulin upealla ylänurkkalaukauksella. Mikko Laine ei jostain syystä pelannut, vaikka hänen nimensä ennen ottelua julkaistussa kokoonpanossa olikin.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Lucenius purki sopimuksen HPK:n kanssa. Enää pari päivää siirtorajaa jäljellä, joten kiire tulee miehelle uusi seura etsiä. Kuvittelisi, että Liigassakin ottajia olisi alemmassa keskikastissa, ellei ne näe Lussea liian isona uhkana. Pienet mahdollisuudet kasvattajaseuraan siis voisi olla. Lompakko vain taitaa olla niin tyhjä, että tuskin onnistuu ilman että luopuu jostain ja lisäksi vielä ulkopuolista rahoitusta tod.näk tarvittaisiin. Ainahan sitä voi haaveilla.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Lucenius purki sopimuksen HPK:n kanssa. Enää pari päivää siirtorajaa jäljellä, joten kiire tulee miehelle uusi seura etsiä. Kuvittelisi, että Liigassakin ottajia olisi alemmassa keskikastissa, ellei ne näe Lussea liian isona uhkana. Pienet mahdollisuudet kasvattajaseuraan siis voisi olla. Lompakko vain taitaa olla niin tyhjä, että tuskin onnistuu ilman että luopuu jostain ja lisäksi vielä ulkopuolista rahoitusta tod.näk tarvittaisiin. Ainahan sitä voi haaveilla.
Yleensä uusi seura on jo tiedossa, kun sopimus puretaan, eli tuskin on mitään kiirettä.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
TUTO:lla kulkee aika lailla hyvin, pisteputki on pitkä ja kuntopuntarissa ollaan korkealla. Näin ollen TUTO on noussut uudelleen mukaan kisaan kotiedusta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Viikonlopun pelit Iisalmessa ja Kajaanissa ovat erittäin tärkeät, pisteitä tarvitaan.

Maalivahti Mölder on pelannut todella hyvin viime aikoina, itseluottamus on kohdillaan ja mokke suorastaan huokuu taistelutahtoa.

Puolustuksessa Levo ja Seppänen palasivat kokoonpanoon, ja puolustus tiivistyi saman tien. Rouhiainen on kuitenkin Mestikseen niin kova pakki, että hänen toivoisi olevan mukana kun reissupeleihin lähdetään.

Hyökkäyksessä Nikulin on ollut ilmiselvä vahvistus; TUTO saa jalkeille neljä hyökkäämään pystyvää ketjua. Eilisessä pelissä Ahoniemellä ja Vanhatalolla oli paikkoja yllin kyllin, kun sihti saadaan kalibroitua kohdilleen on odotettavissa monta maalia.

Kaiken kaikkiaan viikonlopun vieraspeleihin voidaan lähteä kovin tavoittein.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Rouhiaisen loppukauden osoitteesta tarvitsee tällä viikolla tehdä päätös. Ei enää siirtorajan jälkeen ole mahdollista miestä siirrellä.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Lucenius purki sopimuksen HPK:n kanssa. Enää pari päivää siirtorajaa jäljellä, joten kiire tulee miehelle uusi seura etsiä. Kuvittelisi, että Liigassakin ottajia olisi alemmassa keskikastissa, ellei ne näe Lussea liian isona uhkana. Pienet mahdollisuudet kasvattajaseuraan siis voisi olla. Lompakko vain taitaa olla niin tyhjä, että tuskin onnistuu ilman että luopuu jostain ja lisäksi vielä ulkopuolista rahoitusta tod.näk tarvittaisiin. Ainahan sitä voi haaveilla.

Tuskin Lucenius agentteineen on niin typerä, että suostuisi purkamaan sopimuksen muutamaa päivää ennen siirtorajaa ilman, että olisi uutta seuraa tiedossa.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mikko Laine lähti ulkomaille näköjään. Eli olisiko se ollut syy, ettei eilen pelannut. Harmi, mutta toivotetaan onneaa hänelle.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Laineelle tarvitaan kyllä paikkaaja. Roolipelaajana Laine on hyvä, mutta en näe menetystä korvaamattomana. Isoin takaisku on rightin kätisyyden omaava ylivoimapelote. Pahempana pidän, jos Rouhiainen jatkaa Tapparassa, mutta uskoisin jatkavan Tutossa Salmelan lähtiessä Forssaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös