Ilmoitukset

Nimimerkin rullisti lento loppui lyhyeen ja tämä nimimerkki on passitettu käyttäjän aiempien nimimerkkien tavoin porttikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

TUTO Hockey 2017–2018

Viestiketju osiossa 'TUTO Hockey' , aloittajana Eesau_65, 18.04.2017 klo 10.19.

 1. Numero 1080p Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO H
  Lainaus:
  Ei perhana ollut, valitettavasti.

  Harmillisen kauan on tuo trio telakalla ollut. Jokilan käsivamma pahaksi tiedettiinkin, Wilenius ja Hyvärinen sen sijaan ovat ihan mysteerejä. Itse asiassa Wileniushan kävi yhden pelin pelaamassakin, kunnes siirtyi taas takaisin VMTL-osastolle.

  Koko kolmikko olisi oiva lisä rosteriin näissä pudotuspeleissä. Jokila on tasaisen hyvä, parhaimmillaan erinomainen, Wilenius kykenee ratkaisuihin, Hyvärinen taas voisi olla hyvinkin arvokas pleijarihämmentäjä.
   
 2. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Hyvärinen kertoi, että takapakkia kuntoutukseen oli tullut ja päätös pelaamisesta on lääkäreillä. Jos TUTO:n pelit jatkuvat pitkään, niin mahdollista on että kerkeää mukaan. Wilenius harmillisesti pois jälleen. Pelasi kuitenkin lauantaina koko ottelun.
   
 3. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Jokila on myös puheiden mukaan koko kevään hyvin tod.näk. telakalla.
   
 4. VapaahetoisGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  V-Suomi, En Gång IFK, Alltid IFK, KAPA
  Lainaus:
  Wilenius ja Jokilaa kaipaisi Hyväristä ei niinkään. Kiekolliset taidot aika lailla 0 kun taas loistavasti hämmentävät Mäkelä ja Ahoniemi ovat pelillisesti parempia
   
 5. VapaahetoisGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  V-Suomi, En Gång IFK, Alltid IFK, KAPA
  Läpi kauden Mestiksen vilkkain ketju, ja nyt kun TuTo on menossa semiFinaaleihin niin hiljasta on. ”Faneja”
   
 6. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Muistelisin, että tässä vaiheessa aiemminkin hiljaisuus on osunut kohdalle ja kirjoittelu siirtyy osaksi tuonne otteluparin osalle. Tavallaan ollaan siis siirrytty runkosarjassa pois. No kyllä tännekin vielä tekstiä tulee, kun eteenpäin päästään.
   
 7. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Väitän tämän ketjun ja ottelusarjan ketjun olevan tuplasti sen verran kirjoitettu, mitä on runkosarjan aikana tähän ketjuun kirjoitettu keskimääräisesti. Tuossa kommentissa ole päätä eikä häntää.
   
 8. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:
  Ja keskustelu siirtynyt tuonne puolivälieräketjuun. Näkyy olevan eniten viestejä kaikista tämän kauden puolivälieräketjuista.
   
 9. Devon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Ei ainakaan kukaan pääse syyttämään gloryhunteroinnista.
   
 10. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Tänään Juusela ja Wilenius pääsevät takaisin kehiin. Elomo ei ilmeisesti paljoa ole halunnut ketjuja rukata, kun peli on kulkenut ja ainakin alustavasti molemmat tulijat on laitettu neloskenttään. Edellisessä pelissä Juusela iski tehot 2+0 Vantaata vastaan ja hän voi hyvinkin nousta jälleen isoon rooliin. Vanhvalta näyttää TuTon kokoonpano tällä hetkellä.
   
 11. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Tietynlainen minimi tavoite on nyt saavutettu ja päästiin neljän sakkiin. Mitalipeleissä jälleen ollaan, mutta onko nyt eväitä murtaa pronssipelin kirous? Kuuden edellisen kauden aikana pronssipelissä ollaan pelattu neljästi. Edellisestä TuTon finaalipelistä on aikaa 10 vuotta. Seuraavaksi vastus vain kovenee. Itsellä on hieman sellainen olo, että SaPKo sieltä vielä vastaan pöllähtää. Toisaalta IPK:n yllättäessä SaPKon olisi vastus nyt puuhtaasti jatkoon päässyt Jokipojat. Niin tai näin niin koville TuTo joutuu ja tie finaaleihin ei aukea helpolla.
   
 12. Isopappa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo Hockey
  Onnittelut TuTo:lle. Noustiin tukalasta asemasta välieriin. Pelikiellot ja loukkaantumiset eivät sitten kuitenkaan ratkaisseet. Kääntyikö tilanne loppujen lopuksi joukkueen eduksi? Ykköskorin miesten pudottua kokoonpanosta nousi uusia ratkaisijoita. TuTo oli joukkue isolla J:llä. Heikkoa lenkkiä ei löytynyt TuTo:lta puolivälisarjassa.

  Tavoite on pelata finaaleissa ja jos sinne ei ylletä on se suuri pettymys.
   
 13. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Hyvä, että sarja saatiin katki. TuTon otteet ovat selkeytymässä ja piristymässä vaihtelevan runkosarjan jälkeen. Joukkuepelaaminen tiivistyi eivätkä nyt kentällä olleet miehet sooloile tai hommaa itsekkäästi Karate Kid -kurkipotkupelikieltoja tai joutavia rähinäjäähyjä.

  Seuraava ottelusarja onkin sitten jo aika paljon kovempi ja todellinen koetinkivi joukkueen tasolle.
   
 14. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Nyt olisi TuTon valmennuksella pieni paikka jopa scoutata SaPKon ja IPK:n välistä peliä. SaPKolla on kaksi pelipalloa sarjan katkaisemiseen ja jos se onnistuu siinä, niin SaPKo-TuTo ottelupari on seuraavaksi edessä. IPK on kuitenkin nyt jo osoittanut sitkeytensä, eikä SaPKo helpolla ole voittoja sarjassa saanut. Tässä voisi olla pieni paikka saada arvokasta tietoa missä IPK on pelissään onnistunut. Runkosarjassa TuTolla oli isoja vaikeuksia SaPKon kanssa ja SaPKo vei kaikki keskinäiset pelit. Vaikka pudotuspelit ovat oma maailmansa, niin SaPKo on todella vaikea vastus.

  Toinen mahdollinen vastus Jokipojat on myös ollut erittäin kova pala runkosarjassa TuTolle purtavaksi. Näiden joukkueiden kohtaamiset ovat olleet aika runsas maalisia ja Jokipojat on peräti kahdesti pöllyttänyt TuToa erittäin selvin 6-1 luvuin. Kerran TuTokin on voittanut Jokipojat 5-0, mutta keskinäisten pelien pisteen ovat menneet Jokipoikien hyväksi 7-5 runkosarjassa. Pudotuspeleissä Jokipojat on vielä tappioitta ja kotona heillä on ollut vahva yleisön tuki takanaan. Ratkaisevassa pelissä Ketterää vastaan katsomossa oli yli 2200 katsojaa. TuToa vastaan Mehtimäen jäähalliin voisi tulla kenties jopa 3000-4000 katsojaa.

  Niin tai näin, niin TuTolla on valtava vuori kiivettävänä seuraavalla kierroksella. Voi olla jopa mahdollista, että TuTo kohtaa vielä nämä molemmat joukkueet. TuTo-Jokipojat finaalissa kotietu olisikin lopulta TuTolla. Luceniuksen 13 ottelun pelikiellosta on kärsitty nyt 4 ottelua. Mikäli TuTo voittaisi seuraavan sarjan vaikka 6-7 ottelussa, pääsisi Lucenius 3-4 finaalipeliin eli sarjan ratkaisun hetkille. Silloin nähtäisiin olisiko Lucenius se "viimeinen palanen" joka tuo mestaruuden kotiin, vai tulisiko "mustapekka" hänen mukanaan johon joukkue uppoaisi. Jotenkin tuntuu, että tällä kaudella on vielä kaikki mahdollista TuTonkin osalta.
   
 15. Kaukalon laidalla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  K-Vantaa tippui kyydistä odotettua helpommin. Ottelut olivat pääsääntöisesti tasaisia, mutta paremmasta joukkueesta ei ollut epäselvyyttä - TuTo oli edellä käytännössä kaikilla osa-alueilla. Jatkoa ajatellen TuTo:n maalivahtipeli oli kiitettävällä tasolla, molemmat maalivahdit ovat kovassa iskussa.

  Puolustuksessa Mäntylä on noussut luottopakiksi, hän kellottaa isot minuutit. Virkki ei pelannut viimeisessä ottelussa kahdessa viimeisessä erässä, tarina ei kerro oliko kyseessä loukkaantuminen tai penkitys.

  Hyökkäyksessä Ahoniemi näytti esimerkkiä, ja ketjut nostivat tasoa runkosarjaan nähden kautta linjan. Juuselan ja Wileniuksen paluu toi leveyttä, tästä on hyvä jatkaa välieriin.

  Välierissä tullee vastaan SapKo. Sen verran Murphyn laki taas iskee, että TuTo:n kotiottelut ovat samaan aikaan kuin TPS:n kotiottelut liigan puolivälierissä. Rokottaa katsojamääriä selvästi, ihan kuten viime kaudellakin.
   
 16. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Jonkin asteen loukkaantuminen, koska miestä ei vaihtopenkillä enää näkynyt.
   
 17. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  Lainaus:
  Kävi kyllä kannattajia kiittämässä ja näkyy Instagramiin ladatulla videolla kun pelaajat tulevat koppiin.

  E: Ajatusvirhe
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2018 klo 22.27
 18. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Okei. Voihan olla, että pientä flunssan oiretta tai muuta lievää. Hyvä kuulla kuitenkin.
   
 19. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Mikähän hitto siinäkin on, että joka vuosi sama juttu eli SM-liigan pudotuspelit laitetaan tietoisesti samoille päiville kuin Mestiksen pudotuspelit? Sillä tietoista toimintaahan tämä vuosi toisensa jälkeen on eikä mikään kertaluonteinen "oho, hupsis"-vahinko pelipäiväkalenterin kanssa.

  Onhan viikossa muitakin pelipäiviä ja taatusti ennen kauden alkua olisi mahdollista huomioida asiaa. Mestis-johdossa ja Jääkiekkoliitossa ollaan ilmeisesti joko täysin kyvyttömiä tai sitten siellä jostain kumman syystä tehdään myyräntyötä jonka tarkoitus on vesittää Mestiksen toimintaa ja vähentää katsojamääriä kauden huipennusvaiheessa. Jälkimmäinenkään vaihtoehto ei oikeastaan yllättäisi, tosin totaalinen kyvyttömyys lienee parempi selitys.

  Ylipäätään pudotuspelit tahkotaan läpi aivan liian nopeassa tahdissa. Joukkueiden matkakilometrit ovat amatöörisarjaa ajatellen todella suuria ja se vaikuttaa väkisin otteluiden tasoon. Turusta on melkoinen etäisyys kaikkien mahdollisten vastustajien kaupunkeihin, oli kyse sitten Joensuusta tai Savonlinnasta. Saisivat pelata suuren maailman tyyliin neljä ensimmäistä ottelua siten, että ensin paremmin sijoittunut joukkue pelaisi kaksi kotipeliä putkeen ja sitten pelattaisiin kaksi peliä toisella paikkakunnalla. Vähentäisi matkarasitusta ja -kuluja sekä parantaisi pelien intensiteettiä jos nyt on pakko back-to-back -otteluita pelata.
   
 20. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Aikanaanhan Tuto koitti joskus Hokin Mestiksen alkutaipaleella sopia playoffeissa, että oltaisiin tosiaan pelattu kaksi ottelua peräkkäin samalla paikkakunnalla. Tuto oli silloin runkosarjan 5. ja Hokki 4., joten ekat pelit olisi pelattu Kajaanissa. Jostain ihmeen syystä Hokki ja OP-Karjalainen ei suostunut, vaikka olisi taloudellisestikin ollut järkevää. Tuto sitten kosti tiputtamalla Hokin pois.
   
 21. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Tuo Kajaani-esimerkki oli hyvä, aivan järjetöntähän se on reissata eestaas Turun ja Kajaanin välillä kun pelipäivät voivat olla jopa peräkkäin. Siihen sitten joku ylipitkä ottelu muutaman jatkoerän kera, niin joukkueet voivat hypätä seuraavaan peliin suurin piirtein suoraan bussista.

  Muistaakseni myös näiden päällekkäispelien (TuTo/TPS) kohdalla TuTo yritti jonain vuonna sopia pelipäivän siirtoa jonkun vastustajansa kanssa, oliko se nyt K-Vantaan, mutta eipä sekään sitten sopinut tuntemattomasta syystä.

  Nämä vain pitäisi sopia ennen kauden alkua ja Mestis-johdon sekä Jääkiekkoliiton pitäisi osoittaa näissä asioissa selkärankaa.
   
 22. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Melkoisen leveällä osastolla pystyttiin ratkomaan pelit Vantaata vastaan. Siinä missä Vantaan hyökkäyspään pyöritykset olivat pääosin yhden kentän voimin. niin Tuto teki sarjassa 16 maalia, joista 10 eri pelaajalle. Kukaan ei tehnyt kahta maalia enempää sarjassa. Neloskenttä siinä mielessä petti Tutolla, että oli ainoa kentällinen joka jäi miinukselle. Toki viidessä ottelussa Vantaa teki vain kaksi(!) maalia 5v5 pelissä, joten ei sitä kauheasti voi moittiakaan. Käsittämättömän kova tuo saldo omiin 5v5 pelissä. Jos Tuton viisikkopeli pysyy samalla tavalla kasassa ja oma pää puhtaana, niin päätyyn asti meneminen ei enää kuulostakkaan mahdottomalta.

  Valtolakin hoiti sarjassa hyvin puolustuspään velvoitteet ja siinä samassa hyökkäyspelikään ei kärsinyt. Pelannut jopa paremmin kuin runkosarjassa kokonaisuutena. Tosin sama pätee moneen muuhunkin peluriin.
   
 23. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Pudotuspeleissä Niklas Näppi iski eilen jo kolmannen voittomaalin TuTolle pudotuspeleissä. Näppi on noussut isoon rooliin TuTossa pelien ratkaisuhetkillä ja juuri tällaisia nousuja tarvitaan, jos meinataan päätyyn asti päästä. Maalitykki Juusela on myös tehnyt jälleen kovaa jälkeä. Juusela vietti eilen jälleen kahden maalin iltaa, mikä oli myös yksi TuTon voitonavaimista. Puolustuksessa eilen Matias Haaranen oli mielestäni todella hyvä. Haaranen pystyy hyvän luistelunsa turvin hääräämään ketällä lähes joka paikassa. Tasakentällisin pelatessa Haaranen on +8 lukemalla pudotuspelien kärkeä ja vain SaPKon William Mäkiseltä löytyy vastaava lukema.

  Vieläköhän Jarmo Jokilakin ehtisi näihin SaPKo peleihin? Ainakin eliteprospects tiedoista löytyy paluulle arvio "maaliskuun loppussa"? Tämän edes jotenkin pitäessä paikkansa, voisi Jokila pelata ehkä jo tämän sarjan 5-6. pelissä?
   
 24. Teppo_Winnipeg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tuto
  Muutaman viimeisen matsin TUTO otteita katsellut Marlilla ja vaikka eilen voitto hienosti tuli niin silti ei voi olla vertaamatta joukkuetta aiempien vuosien kokoonpanoihin. Mitä luulette olisiko ottelusarja jo poikki TUTOn hyväksi jos TUTO pelaisi ainoastaan kahdella kentällä: Virru, VVV, Vuorisalo / Famu / Kangasniemi ja Hakulinen, Tuke, Keni?

  Tämän hetken joukkueesta ei löydy ketään lähellekkään yhtä kiekkotaitavaa pelaajaa. Turha haikailla menneitä, mutta onhan peli kaukalossa välillä hämmentävän päätöntä ravaamista. Samalla täytyy ihmetellä miten tuo männävuosien rosteri pääsi sulamaan 3-1 johdosta Jukureita vastaan välierissä.
   
 25. tosiasia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
  Lainaus:
  Ei kahdella kentällä pitkässä juoksussa pärjää ja vaikeaa näitä edellisten vuosien rostereita on vertailla. TuTolla on kyllä mielestäni nytkin erittäin taitavia pelaajia, mutta jollain tapaa pelisysteemi ei tuo sitä taitoa ehkä esiin. Lisäksi ketjuja on sekoiteltu koko ajan erittäin paljon ja tietynlaisia hioutuneita kombinaatioita ei kauheasti ole pystynyt syntymään, missä ketjukaverien ratkaisut tulevat selkäytimestä. Tämä on näkynyt pitkin kautta useina helppoina virheinä, kun pelissä on paljon hakemista. Pudostuspeleissä kun pelataan vielä taitojen äärirajoilla niin peli saataa välillä mennä juuri tuollaiseksi päättämäksi ravaamiseksi.

  SaPKo on TuTolle erittäin kova vastus ja paljon työtä pitää joukkueen peleissä tehdä, jos finaaliin meinataan päästä. 2 voittoa vielä tarvittaisiin ja toinen on tultava vieraista. TuTo on mielestäni useimmissa peleissä pärjännyt 5-5 pelissä SaPKoa vastaan, mutta erikoistilanteissa on ollut ongelmia, melkein koko ajan. Omat ylivoimat eilenkin haaskattiin ja vastustaja oli päästä ylivoimalla takaisin peliin mukaan. TuTon ylivoimat pelin alussa olivat kyllä ihan hyviä, mutta ratkaisuja haettiin liian kauan ja tilanteet kuivuivat kasaan. Johtoasemassa pelaaminen on myös TuTolle ollut vaikeaa. Edellisessä kotipelissä SaPKo oikeastaan sai pelin hallinnan TuTon mentyä pelissä johtoon. Ehkä TuTo alkoi liikaa varmistelemaan johtoaan ja tiputettin liikaa alas, sekä unohdettiin oma peli. Onneksi kuitenkin Friman teki sen 2-0 maalin vastahyökkäyksestä, mikä riitti pelin voittamiseen. Pelin käätämisessä TuTolla on myös parannettavaa ja sitä kautta pitäisi saada enemmän hyviä tilanteita, jos pelataan johtoasemassa puolustuksen kautta.