TUTO Hockey 2015–2016 – mistä pelataan ja mitkä ovat panokset?

  • 198 169
  • 768
Tuonko luulet olevan syy Ikan lähtöön? Olet ihan pihalla.

Oletko yhtään seurannut, miten huonosti Toverit on pitkään pelannut ja siitä on vastuussa suuresti valmentaja, jonka parhaat päivät näyttävän jo menneen. Nyt oli aivan oikea aika vaihtaa valmentajaa. Tulee valmentajaksi kuka tahansa niin olen varma, että ei ainakaan huonommin voi mennä kuin on Ikan valmennuksessa.

Parahin Pena. En luule ja olen ihan kotona. Ja mukavaa, että arvioit asiantuntevasti osallistumistani keskusteluun.

Olen seurannut. Ja kyllä, huonommin voi mennä. Sekä urheilullisesti ja taloudellisesti. Mutta se onkin toinen tarina.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tepsin farmiksi menoa en hyväksy missään nimessä. Jos näin kävisi niin kausikortti lähtisi samantien TuTo:n toimistoon. Nyt TuTo tarvitsee kokenutta valmentajaa ja riittävän kovaa auktoriteettia pelaajille. Odotan myös pitkäaikaista sopimusta, ei missään nimessä kevään kestävää sopimusta. Ensi kauden joukkueen rakentaminen on myös aloitettava välittömästi.

Mielenkiinnolla odotan tietoa kuka seisoo aitiossa keskiviikkona kun TuTo kohtaa Lekin.

Farmi kuin farmi, onhan TuTo nytkin jo muuttunut lainamiesten sirkukseksi jossa ukkoa on tullut ja mennyt miten sattuu. Sama se kai kohta on, kenen farmiksi seura ryhtyy jos ryhtyy.

En minä TPS-farmidiilistä innostuisi ollenkaan, päin vastoin, mutta mitään kausikorttia ei tarvitsisi toimistoon palauttaa edes TPS-farmisopimuksen myötä, sillä kausikorttia ei ole enää pariin kauteen hankittukaan.

Ennen hankittiin, ennen käytiin katsomassa parhaimmillaan kaikki kotipelit, nippu vieraspelejä ja iso osa harjoituspeleistäkin kauden aikana, mutta se oli ennen se, ennen kuin Mestiksestä tehtiin suljettu pilipalifarmisarja ja ennen kuin suomalaisesta sarjakiekkoilusta katosi muutenkin jännite. Se liigajunakin meni jo viime keväänä ja viimeisen vaunun saanut seura Jukurit tekee enää kunniakierrosta Mestis-radalla ennen kuin Mikkelin junakin katoaa horisonttiin ja Mestis-asemahallista sammutetaan valot.

TuTon kannalta Ikan lähtö oli silti kenties helpotus ja piristysruiske, sillä niin halutonta, hajutonta, mautonta ja hajanaisen koordinoimatonta on TuTon tämän kauden pelaaminen ollut. Tuskin on Ikallakaan enää ollut sata prosenttia kehissä pitkään aikaan, ja pakkopullana ei voi kovin kauaa mitään seuraa valmentaa ilman burn-outia ja/tai heikkeneviä tuloksia.

En silti kaipaisi valmentaja-aitioon mitään Elomoa tai vastaavaa jo Tepsissäkin epäonnistunutta ylijäämävalmentajaa. Vaikea silti ennustaa, kuka tai mikä ammattivalmentaja lähtisi nyky-Mestistä valmentamaan heikentyneissä olosuhteissa (varmasti myös heikentyneissä palkanmaksuolosuhteissa) sarjaan, jossa ei ole muuta panosta kuin muutaman lainapelaajan kouluttaminen liigaa varten ja makkaranmyynti. Aina joku talkoomies varmasti saadaan, ja monella on TuToa kohtaan uskollinen seurasydän, mutta se on sitten eri asia mihin se riittää.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ja edelleenkö olet sitä mieltä, että syynä Ikan eroon oli tämä esittämäsi farmikuvio eikä Tovereiden pelilliset esitykset? Jäädään odottamaan eri osapuolten selityksiä erosta.

Saisivat nämä osapuolet muuten ihan avoimesti kertoa selityksensä erosta ja mahdollisista kulissien takaisista väännöistä. Pidän hieman vastuuttomana tämmöistä "asiasta ei kerrota enempää, ero tapahtui yhteisymmärryksessä"-tyyppistä taktiikkaa, joka lähinnä saa sisäiset ristiriidat edelleen jatkumaan ja fanit arvuuttelemaan loppukaudeksi (tai parinkin kauden ajaksi) että mitä tapahtui ja miksi. Nyt kun ei mitään kerrota, niin täälläkin tullaan vatvomaan "farmikuvio vaiko peliesitykset"-asetelmaa vielä pitkään.

Nykypäivään kuuluu tai ainakin pitäisi kuulua avoimempi tiedotuspolitiikka, jossa kerrotaan kerran ja kunnolla mistä on kyse, sen jälkeen siirrytään sitten eteenpäin. Tosin eipä tämä kriisiviestintä sen kaksisempaa ole aina Suomen päättäjienkään keskuudessa, miksi siis divariseuroissakaan?
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Tulisipa Tami, saataisiin väriä tähän harmaaseen sarjaan, Tami naulaisi Jukurinpiän kopin seinään ja nostaisi Tuton hurmoksella vinaaliin. Sitten saataisiin taas aimoannos lehdistölle mustetta ja korvamukavaa kuinka surkea tämä veljien sarjasysteemi on :)
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Olen varmaan niitä harvoja, joka olisi katsonut Ikaa vielä kauden loppuun asti. Vaikeaa nähdä kenenkään pystyvän kurssia muuttamaan. Henkisesti varmaan raskasta ollut viime pelit sekä valmennuksessa että kenttäpelaajilla. Kun nyt kuitenkin tähän päädyttiin, niin mieluusti näkisin jonkun joka tuntee seuran.
Näitä en kyllä tunnista, joten....

Kun täällä on nimiä jo heitetty, niin heitän minäkin. HPK vapautti omiaan. Arvonen voisi olla siis yksi. On toiminut pääosin apuvalmentajana. Päävalmentajana muutamia vuosia. Sitä ennen Suomi-sarjaan. Ei välttämättä ole iso nimi, jolla menekkiä. Voisi hakea uutta pontta ja ponnistusta täältä. Toisaalta nyt ei voisi antaa pitkää sopparia. Jos jotain liigan avaamista suunnitellaan joidenkin vuosien päästä, niin toivoisin valmentajaa jolla olisi nälkä. Näin siis loppukauden valmentajana voisi toimia lähes kuka tahansa ja satsaus tehdä jo seuraavaan. Jotenkin on kuitenkin tunne, että tämä ei ole hetkessä tehty päätös, vaan uutta valmentajaa on jo etsitty ja ehkä jo valittu.

Tuo joidenkin heittämä TPS taustainen ja siihen liittyvä yhteistyö tai todellisuudessa farmina toimiminen, ei ole kaukaa haettu. Loppu se olisi monelle asialle, mutta ehkä omistajien ainoa keino. Ei ole taloudellisesti heille ehkä kykyä pyörittää seuraa itsenäisenä TUTO henkisenä. Jos näin kävisi, niin etäkannattajana otteluiden seuraaminen jäisi fantseatin varaan ehkä vielä, mutta vierasottelut voisivat jäädä käymättä. Ne ovat tällä kaudella olleet lähes ainoita, joita olen päässyt katsomaan.

Vielä kuitenkin on uskon, että omistajatkin sen ymmärtävät että tälle tasolle hyvän valmentajan saa vain itsenäisellä seuralla. Ja ei, tähän en halua esimerkkejä toisenlaisesta näkemyksestä. Tiedän että on valmentajia, joilla on kyvyt ja ovat valmiita farmiseurankin valmentajaksi. Näillä on kuitenkin omat tavoitteet myös. Riittävätkö ne ruokkimaan seuraa kohti nousua vai vaan osoittamaan kyvyn kehittää pelaajia "emoseuralle". Jään odottamaan seuraavaa uutista.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kaukolaukauksella ammuttua, mutta Janne Sinkkonen Turkuun? Miehen kontrahti päättyi tänään jostain syystä Itävallassa, vaikka Jasin joukkueella peli Itävallan Mestiksessä kulkikin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ulkopuolisena ja mistään mitään tietämättömänä veikkaan, että näkemyseroja oli seuran tavoitteissa ja joukkueen pelaajahankinnoissa. Huonon jakson aikana nämä sitten kärjistyivät. Niin kuin on käynyt ennenkin.

Voi toki olla jotain ihan muutakin, mutta luultavasti Ika avaa asiaa julkisuudessa ainakin jonkun verran jossain vaiheessa.

Näinköhän oli sitten Ikan ammattivalmentajan urakin siinä? Jotenkin vaikea uskoa, että ainakaan Suomessa tulisi enää valmentamaan.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Täällä muutama (ei ilmeisesti niin aktiivisesti lätkää seuraava) nimimerkki hekumoi Tamilla, mutta ei liene hirveän hyvin miehen historia hallussa kun ei muisteta että Don Juhanin viimeinen todellinen "näyttö" oli Sporan suonenvetokausi 8 vuotta sitten(sitäkin ennen menestys vältteli vuosia) ja viime keikalla Tovereissa jäi mökki aika usein täyttämättä ja lähtö pois oikeustaisteluineen oli niin naurettavaa ettei TuTon kannata Tamiin enää palata. Koskaan.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Kaukolaukauksella ammuttua, mutta Janne Sinkkonen Turkuun? Miehen kontrahti päättyi tänään jostain syystä Itävallassa, vaikka Jasin joukkueella peli Itävallan Mestiksessä kulkikin.

Tämähän olisi loistava haku. Sinkkonenhan käsittääkseni oli vahvasti ehdolla aikaisemminkin Tutoon huhujen mukaan, mutta palkattiinkin Ika.
 
Viimeksi muokattu:
Sinkkonen varmasti pystyisi kevään aikana tekemään sen, mitä joukkueen kanssa pystyy tuossa tilanteessa tekemään., puhaltamaan hengen joukkueeseen. Olisi odotettavissa ankaraa taistelua ja hallin täyttävää äänekästä valmentamista. Olisi oikein hyvä valinta ja kuten Uljas paljasti, niin Sinkkosen pestin päättyminen Itävallassa sattuu oudon tarkasti tilanteeseen ollakseen sattumaa.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
UrheiluUutiset.comin sivuilla aiheeseen liittyvää tarinaa...

"Hieman ihmettelen tapaa, miten TUTO on tämän asian hoitanut. Normaalisti hyvin hoidetuissa seuroissa ja osakeyhtiössä, osakkeenomistajat tietävät asioista ennen mediaa"

Juhani Tamminen: ”Olen huolestunut TUTOn tilanteesta” | UrheiluUutiset.com

"Kuluvan kauden runkosarjassa TUTO Hockey on kohdannut edellään olevat viisi kärkijoukkuetta (Jukurit, Hokki, Jokipojat, SaPKo ja Kiekko-Vantaa) yhteensä 19 kertaa ja voittanut näistä otteluista vain viisi"

Ismo Lehkonen ei jatka TUTO Hockeyn päävalmentajana | UrheiluUutiset.com
 
Ja edelleenkö olet sitä mieltä, että syynä Ikan eroon oli tämä esittämäsi farmikuvio eikä Tovereiden pelilliset esitykset? Jäädään odottamaan eri osapuolten selityksiä erosta.

Kuten edellisestä vastauksestasi päättelin, sinulle ei liene väliä mitä mieltä minä olen, joten jääköön se salaisuudeksi, jonka kaikki muut jo ymmärsivät. Toki käytin sanaa: haisee.

Lisäksi luulen, että ennen siirtorajan umpeutumista tapahtuu Tuton kannalta negatiivisia asioita. Ja kuten varmasti muut taas huomaavat, että käytän sanaa: luulen. En siis väitä mitään, enkä ole mieltä, kuten en aiemminkaan.
 
Ikan korvaajan haussa on pari huomionarvoista seikkaa:

- mistä palkkarahat, kun ei teippiinkään ole varaa?
- valtaosa koutseista kuuluu liittoon ja potkujen tulleessa alkaa ansiosidonnainen pukata päälle, joten miksi tulla keikkuvaan laivaan, takuulla alhaisemmalla palkalla kuin oma ansiosidonnainen. Lisäksi se ei todellakaan kannata katkaista varmaa tuloa parin kuukauden vuoksi, eli sopparin pitäisi kattaa myös seuraava kausi.
- tuleeko tuleva koutsi tämänhetkiseen joukkueeseen, vai 15.2 jälkeiseen?

Juhani Tamminen ihmettelee Tuton sijoitusta nykyisellä materiaalilla. Yllättävän lyhyt muisti veijarilla, vai millaisia sijoituksia kerättiin Aurinkovalaan aikana moninkertaisesti kalliimmalla joukkueella. Aivan.
 

TOVERIT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä tämä itselleni tuntuu omistajien luovutukselta ja rahojen loppumiselta. Eli Ika olisi varmasti halunnut vahvistaa joukkuetta, rahaa ei ole, joten se siitä.
Ja ilmeisesti tietyt tahot haluavat Tutosta Tepsin farmiseuran, joten eiköhän siihen suuntaan olla menossa. Valitettavasti se taitaa omistajien kannalta olla ainoa järkevä vaihtoehto. No, tämä on omaa arvuuttelua. Toivottavasti tämä ei toteudu, mutta oikeastaan ei enää kirpaisisi tämäkään. Sarja on sössitty liigan sulkemisella, karsinnat puuttuu jne.
Tämä tie johtaa ainoastaan siihen, että katsomo tyhjenee ainakin minusta (ja monesta muusta), mutta olen siihen jo henkisesti valmistautunut, että lätkän seuranta jää tv:n asteelle.
Oli miten oli mutta nyt äkkiä tiedotetta kehiin!! Eikä mitään peittelyä, prkl!
 

TOVERIT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Jos noi MTV:n tiedot pitävät kutinsa, niin siinä on sitten 2-3 kaveria, joiden toivoisin olevan lähinnä Siperiassa!
No, kuten jo aikaisemmin sanoin, ei yllätys! TPS mafia iskee nyt sitten Kupittaallekin, toivottavasti jättävät sentään viereisen Veritaksen rauhaan!
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Tällä viikolla on kolme ottelua. Niiden lopputulos ohjaa vahvasti TUTO:n loppukauden tavoitteita, sekä tietysti uuden valmentajan asemaa. Kolme voittoa, ja taivas on auki. Kolme tappiota, ja helvetin portit ovat ainakin raollaan.
 

ceeceeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulainen jääkiekko
Just. Onnea vaan Tutolle. Eiköhän piakkoin julkisteta, että yhteistyö Palloseuran kanssa saa jatkoa?

Edit. Olen henkilökohtaisesti hyvin pettynyt nyt tehtyyn valmentajavalintaan.
 
Viimeksi muokattu:

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kiprusoff lähti menemään 2. marraskuuta ja tuli takaisin 2. helmikuuta. Tasan kolme kuukautta. Sama seura ja sama tehtävä. Voisin mututuntumalla heittää, että aika harvinaisia tällaiset.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Semmosta. Voi lopettaa Fanseatin tilauksen, kun ei ole tulevaa TPS-Akatemiaa enää kiinnostusta edes kotoa katsoa. Saati sitten lähteä hallille.
 
Jokohan nimim. Penakin ymmärtää missä mennään?
No, itse en aio enää mennä. Ainakaan Kupittaalle.

Ollaanhan nyt tyytyväisiä, kun ainoa farmia vastaan taistellut persoona on poistunut?

Kipru se näytti kuvassa yhtä innokkaalta kuin ennenkin.
Monikohan on valittu minkään joukkueen apukoutsiksi kaksi kertaa saman kauden aikana?

Tutoa seuraavat tepsiläiset lähtevät varmasti innolla katsomaan Elomon joukkuetta...

Onnea kaikille asianosaisille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös