TUTO Hockey 2015–2016 – mistä pelataan ja mitkä ovat panokset?

  • 198 394
  • 768

hokihoki

Jäsen
Oliko vieraiden tasoitusmaali helppo? Minusta kiekko muutti ratkaisevasti suuntaa juuri ennen maalia, eikä siten mennyt ollenkaan Järvisen piikkiin. Porukkaa oli todellakin varsin mukavasti, mutta tappioputki sen kuin jatkuu. Asetelmat käyvät vaikeiksi, todella vaikeiksi.

Tasoitusmaali näytti siltä, että vaihtoi suuntaa luistimesta.
Tuto pelasi tosiaan kohtuullista kiekkoa, erityisesti 1. ja 2. erä oli hyvää yrittämistä. Toki näillä ei mitään merkitystä ole sillä 3p lähti Jokipoikien matkaan.

Tuto ampuu maalille aivan liian vähän ja vähät vedot menee yleensä paljon ohi.
Tänään pisti erityisesti silmää hyökääjien pelaaminen, etenkin Lindsten ja Laine eivät anna KOSKAAN kiekkoa viivaan vaikka pakki olisi täysin vapaana. Ennemmin puskevat yksin sumppuun ja menettävät kiekon. Jos tähän tulisi parannus, saisi Tuto merkittävän määrän kohtalaisia vetopaikkoja viivasta, mikä avaisin reboundien mahdollisuuksia. No paskaakos tässä analisoimaan, no se tiedetään ettei nämä asiat tule muuttumaan, niin kauan kun Ika on koutsina.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Eilen TuTo taisteli hyvin Jokipoikia vastaan, mutta ei saanut taaskaan tulosta. Yritystä on valtavasti, mutta se menee paljolti hukkaan ja energiaa ei saada hyödynnettyä. Jotenkin pelistä puuttuu järki ja pahimmillaan se menee ihan yksilötason puskemiseksi vastustajan muuria vastaan. Seurauksena tulee tilanteita missä 1 vs 2 kamppailussa vastustajat riistävät kiekkoja helposti. Vaikuttaisi, että pelaajien sijoittumisessa kentällä on paljon toivomisen varaa ja vapaita paikkoja ei oikein mistään löydetä tai sitten jos löydetäänkin niin ratkaiseva veto tai syöttö on usein huono. Johtuisiko tämä yliyrittämisestä? Välillä yritetään pelata niin kovalla tempolla, että ei edes omat pysy mukana? Pelissä pitäisi löytää paremmin se toimiva rytmi missä ajatus ehtii jalkojen mukaan. Ei nopeudesta saa täyttä hyötyä, jos laukaukset ja syötöt menevät luokattomiksi. Pappa Jagr pelaa edelleen kovalla tasolla, vaikka vauhti on jo selvästi hidastunut. Muutakin kuin kovaa tempa siis tarvitaan pärjäämiseen.

Ylivoimalla myös tutusti haettiin pitkään paikkoja ja ehkä pelin yksi käännekohta oli se 5min. ylivoima, mitä TuTo ei saanut hyödynnettyä. Jollain tavalla hätäily näkyy myös ylivoimalla pelaajien huonona sijoittumisena. Hakemista on paljon, mutta mistään paikasta ei saada oikein ratkaisua. Jollain tavalla itse näkisin, että ylivoimalla voisi pelata vähän niinkuin tenniksen syötössä. 1. syötöllä haetaan ässää kohtalaisella riskillä, mutta jos se ei tunnu toimivan turvaudutaan varmempaan kakkossyöttöön. Ratkaisuja pitäisi kuitenkin hakea hanakammin. TuTon juniori Roope Kallio oli myös mukava nähdä Mestiksessä. Ehkäpä hieman muutakin joukkuetta piristi saada tällainen häkkipää riveihin kokeilemaan kykyjään. Jollain tavalla näistä häkkipäistä tulee nyt mieleen Puljujärvi ja Laine. Kiirettä piti Kalliolla pelissä, mutta ihan OK debyytin teki Mestiksessä. Ehkäpä välillä onnistui jopa hieman vähentämään tätä hätäilyä omalla temmollaan.

12 ottelua on enää runkosarjaa TuTolla jäljellä. Pudotuspeliviiva on aika lähellä (6 pinnaa eroa) ja ensimmäinen tavoite tällä hetkellä on selvitä pudotuspeleihin. Mihinkään pitkiin tappioputkiin ei ole enää varaa. Nyt ollaan saatu viimeisessä 10 pelissä vain 11 pinnaa. Pudotuspeliviivan alla Ville Niemisen johtama KeuPa on saanut esimerkiksi viimeisestä 10 pelistä 21 pinnaa. Jos tahti jatkuu samana, niin KeuPa menee vielä TuTon ohi runkosarjassa ja viivan yläpuolella pysyminen on hyvin vaikeaa. Voikin sanoa, että TuTon pudotuspelit ovat vaarassa alkaa etuajassa. Tiukkoja kohtaamisia taitaa olla tiedossa kun katsoo TuTon otteluohjelmaa. Eikös peräpäässä vielä karsinnatkin uhkaa, vai oliko niin ettei voi tippua? Toisena tavoitteena sitten pitää olla valmis kohtaamaan kenet tahansa pudotuspeleissä. Olisi mahtavaa vielä kerran taistella Jukureita vastaan ja mitata paremmuus.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Ylivoimalla myös tutusti haettiin pitkään paikkoja ja ehkä pelin yksi käännekohta oli se 5min. ylivoima, mitä TuTo ei saanut hyödynnettyä. TuTon juniori Roope Kallio oli myös mukava nähdä Mestiksessä.
Kalliolta ihan ok suoritus ensimmäiseksi mestispeliksi. Pelasi kaksi erää (Hyvärisen loukkaanuttua Toverit pelasi kolmannen erän kolmella ketjulla) ja lyhyitä vaihtoja. Ikan peluutusta viiden minuutin ylivoimalla ihmettelin. Kahteen otteeseen kentällä oli kolmikko Ollikainen, Kallio ja Moisio joka jälkimmäisellä kerralla pyöritti lähinnä kulmassa kiekkoa melkein minuutin saamatta yhtään laukausta aikaan. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä Ika tuolla peluutuksella haki.

Toinen juttu mikä tuli mieleen on Tovereissa B- ja -C-junioreissa pelanneen TPS:n sopimuspelaaja Teemu Lämsän syksyinen visiitti Tovereissa. Tuolloin hän sai 14 ottelussa kaksi syöttöpistettä. Myöhemmin hänen tehonsa Savonlinnassa olivat 20 ottelussa 8+6=14. Osaisiko joku kertoa, miksi Lämsän peli sujui Savonlinnassa noin paljon paremmin kuin Turussa.
 
Viimeksi muokattu:

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Toinen juttu mikä tuli mieleen on Tovereissa B- ja -C-junioreissa pelanneen TPS:n sopimuspelaaja Teemu Lämsän syksyinen visiitti Tovereissa. Tuolloin hän sai 14 ottelussa kaksi syöttöpistettä. Myöhemmin hänen tehonsa Savonlinnassa olivat 20 ottelussa 8+6=14. Osaisiko joku kertoa, miksi Lämsän peli sujui Savonlinnassa noin paljon paremmin kuin Turussa.

Erinomainen kysymys tämä Lämsän pärjääminen ja varmasti olisi syytä TuTonkin puolella analysoida asiaa. Ehkä Lämsä itse tietää vastauksen parhaiten. Syitä voi olla kuitenkin useita.

Tilastoista katsottuna ainakaan peliajan määrällä ei näyttäisi olevan suurta merkitystä. TuTossa pelasi suunnilleen saman mitä SaPKossa, eli n.14-15min peliä kohti. Ylivoimalla Lämsä on tehnyt SaPKossa 2+2, mutta TuTossa jäi tehoitta (en tosin tiedä tuliko YV aikaa paljoakaan?) Tasakentällisin katsottuna ero on kuitenkin hyvin selvä. SaPKossa 0,5p/peli, TuTossa 0,14p/peli. Eli tehokkuus SaPKossa kasvoi tasakentällisin n.350% verrattuna TuTossa pelaamiseen.

Yksi selittävä tekijä voi olla myös pelaajan asenne ja motivaatio. Jos into tekemiseen loppuu, niin se näkyy kaikessa. Onnistumiset ja epäonnistumiset tuppaavat myös ruokkimaan itseään. Negatiivinen ja positiivinen kierre voi olla yllättävän vahva. Ehkä myös treenaamisella voi jotain selittää. Jos treenikuorma TuTossa ollessa oli huomattavasti kovempi, niin SaPKossa on ehkä palautumisen kautta päässyt paremmin peliin kiinni. Ylirasittuneena pelaaminen voi syödä pelistä terää, mutta toisaalta nuorempana on se "vitsa" väännettävä jos haluaa rakentaa kuntoa ja tietä isommille huipuille. Kyseessä on siis myös eräänlainen tasapainoilu nykyisen ja tulevan välillä. Yksi syy voi olla myös TuTon asema Mestiksessä. Mielestäni TuTolla on vähän "team to beat" asemaa Mestiksessä, eli kaikki haluavat voittaa juuri TuTon. Vastustajat usein juuri TuToa vastaan ovat syttyneet esittämään parastaan. Voi olla hieman värilasit päässä oleva näkemys, mutta siltä välillä on tuntunut, kun on katsonut vastustajien juhlintaa TuTon kaatamisen jälkeen.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Jasu pelasi eilen A-junnujen mukana. Ja kyse ei ilmeisesti ole ollut siitä että laitettiin poika sinne vahvistamaan joukkuetta tai omasta halustaan.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Erinomainen kysymys tämä Lämsän pärjääminen ja varmasti olisi syytä TuTonkin puolella analysoida asiaa. Ehkä Lämsä itse tietää vastauksen parhaiten.

Suurin yksittäinen syy on Samu Markkula. Kun Lämsä tuli pässipaitaan niin Markkulan peli lähti kulkemaan hyvin. Katsomoon näyttäisi että ajattelevat pelistä samoin ja kohtuullisen hyvä yhteys löytyi heti. En tiedä miten pelasi TUTOssa mutta SaPKossa on melko suuret vapaudet kiekon kanssa ja monta pinnaa on tehnyt nimenomaan pitämällä kiekkoa ensin pidemmän aikaa.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ika sitten lähti tai lähetettiin. Taitaa Lehkonen siirtyä johtavan kanssa kynämieheksi ura on sellaisessa laskussa ettei ainakaan liigassa taida olla valmennushommia tiedossa tai ehkä lähtee ulkomaille.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Toverit on ilmoittanut, että Ismo Lehkonen ei jatka päävalmentajana. Uudesta valmentajasta tiedotetaan myöhemmin.

Olipa hyvä uutinen. Mielenkiintoista nähdä, kuka on uusi valmentaja.
 

hokihoki

Jäsen
Kunhan ei olisi Elmo tai Elomo. Tuokkola kenties?

Melkoinen yllätys tämä oli vaikka on ollut selvää ettei tuloksiin voida olla tyytyväisiä. Ajattelin että ainakin kauden loppuun mennään Ikalla, mutta ei. Tilanne on kutkuttava ja mielenkiinnolla odotan kuka saa pestin ja tuleeko tilanne parantumaan.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Kunhan ei olisi Elmo tai Elomo. Tuokkola kenties?

Melkoinen yllätys tämä oli vaikka on ollut selvää ettei tuloksiin voida olla tyytyväisiä. Ajattelin että ainakin kauden loppuun mennään Ikalla, mutta ei. Tilanne on kutkuttava ja mielenkiinnolla odotan kuka saa pestin ja tuleeko tilanne parantumaan.

Tuokkola varmasti liian kallis ellei jostain ole saatu rahoitusta. Ja tuskin Tuokkolankaan olisi kiinnostunut diilistä jossa vain hävittävää. Elomo saa pysyä kaukana Kupittaalta.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Vai jätti Ika naapurissa laivan melko kriittisessäkin vaiheessa, mielenkiintoista. Nyt olisi Nisse Niukkasella paikka tehdä maukas comeback Tovereiden penkin taakse, pöytähän on suorastaan katettu Nisselle, kun joukkue alisuorittanut ja kaipaa lisää boostia. Voisi aloittaa vaikka vittuilemalla julkisesti pelaajille niin kuin taannoin kauden avauksessa. Vai kurvaako Tamin Audi Kupittaalle jälleen? Entä mitä tekee old school-lätkä kantaisä Teijo Räsänen?
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Vai jätti Ika naapurissa laivan melko kriittisessäkin vaiheessa, mielenkiintoista. Nyt olisi Nisse Niukkasella paikka tehdä maukas comeback Tovereiden penkin taakse, pöytähän on suorastaan katettu Nisselle, kun joukkue alisuorittanut ja kaipaa lisää boostia. Voisi aloittaa vaikka vittuilemalla julkisesti pelaajille niin kuin taannoin kauden avauksessa. Vai kurvaako Tamin Audi Kupittaalle jälleen? Entä mitä tekee old school-lätkä kantaisä Teijo Räsänen?

Loistavia kandidaatteja. Näillä voisi olla vaikea alittaa Turun palloseuran korkealle asetettua rimaa viime vuosien valmentajavalinnoissa.
 
Loistavia kandidaatteja. Näillä voisi olla vaikea alittaa Turun palloseuran korkealle asetettua rimaa viime vuosien valmentajavalinnoissa.

Siitä tulikin mieleen, että Turun seuraava maailmanluokan (Tami on edellinen) koutsi M. Elomo taitaa olla vielä vapaana. Nyt Elmo puhelin kouraan.
 
Ikävästi haisee siltä, että TPS hakee Tutosta farmia. Ikahan oli kynsin ja hampain ko. järjestelyä vastaan.
Tuto ei nimittäin pääse ilman ulkopuolista apua veloistaan muuten ikinä.

Ja koska jäljet johtavat sylttytehtaalle ja vaihtoehdot ovat vähissä, Kupittaalla pressit muuttuvat hämmentäväksi tajunnanvirraksi...eli Miika Elomo, eli lopullinen syy jättää Kupittaa henkilökohtaisella tasolla.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Tepsin farmiksi menoa en hyväksy missään nimessä. Jos näin kävisi niin kausikortti lähtisi samantien TuTo:n toimistoon. Nyt TuTo tarvitsee kokenutta valmentajaa ja riittävän kovaa auktoriteettia pelaajille. Odotan myös pitkäaikaista sopimusta, ei missään nimessä kevään kestävää sopimusta. Ensi kauden joukkueen rakentaminen on myös aloitettava välittömästi.

Mielenkiinnolla odotan tietoa kuka seisoo aitiossa keskiviikkona kun TuTo kohtaa Lekin.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pasi Arvonen olisi vapaalla. Halvempi varmaan kun sirkuspelle Tamminen mutta toki Tami vetäisi mökin täyteen joka ilta.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Pasi Arvonen olisi vapaalla. Halvempi varmaan kun sirkuspelle Tamminen mutta toki Tami vetäisi mökin täyteen joka ilta.

Tuskin Tami enää valmentaa Mestiksessä. Lisäksi Tami tuskin sitoutuu pitkäaikaiseen sopimukseen. Eiköhän TuTo löydä markkinoilta pitempiaikaisen ratkaisun. TuTo ja Tami voivat tehdä yhteistyötä muulla tavoin mutta tuo valmennuspesti kuulostaa epärealistiselta.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Ikävästi haisee siltä, että TPS hakee Tutosta farmia. Ikahan oli kynsin ja hampain ko. järjestelyä vastaan.
Tuonko luulet olevan syy Ikan lähtöön? Olet ihan pihalla.

Oletko yhtään seurannut, miten huonosti Toverit on pitkään pelannut ja siitä on vastuussa suuresti valmentaja, jonka parhaat päivät näyttävän jo menneen. Nyt oli aivan oikea aika vaihtaa valmentajaa. Tulee valmentajaksi kuka tahansa niin olen varma, että ei ainakaan huonommin voi mennä kuin on Ikan valmennuksessa.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Tuonko luulet olevan syy Ikan lähtöön? Olet ihan pihalla.

Oletko yhtään seurannut, miten huonosti Toverit on pitkään pelannut ja siihen syynsä myös valmentajalle. Nyt oli aivan oikea aika vaihtaa valmentajaa. Tulee valmentajaksi kuka tahansa niin olen aika varma, että ei ainakaan huonommin ei voi mennä kuin on Ikan valmennuksessa.

Jotain tosiaan oli taas tapahtunut viime viikonloppuna, kun joukkueessa kuullun mukaan tapahtui kurinpitotoimia. Voi olla että oli osasyynä tai sitten ei.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Niin kuin nämä Tuton valmentajat (Tami, Ika) eivät yleensä ole olleet mitään pehmopoikia, niin siinä mielessä Pike sopisi tähän linjaan. Ja onhan Pikellä näyttöjä Mestiksestä.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mitä lie kulisseissa tapahtunut, mutta perusteita löytyy Ikan lähdöllekin. Tilanne on kriittinen TuTolla, jos se ei sitä jo ole ollut. Pudotuspeliviiva on hyvin lähellä ja viime pelit eivät ole sujuneet hyvin. Ratkaisun ehkä ymmärtäisi paremmin, jos olisi käsitys ketä tulee tilalle. Vähän aikaa sitten oli myös uutinen S.Koivun siirtymisestä valmennuksen pariin, mutta kyseessä taisi olla TPS juniorit. Mahtaisiko ns. "pelaajavalmentajakin" jopa tulla kysymykseen? TuTon kokeneempaa kaartia ovat Tuke ja Keni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös