TUTO Hockey 2015–2016 – mistä pelataan ja mitkä ovat panokset?

  • 198 394
  • 768

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Taisi olla todellinen veskarien päivä kupittaalla tänään. Vierailevana tähtenä hallilla oli viime kauden TuTossa pelannut Kaapo Kähkönen, jolla riitti innokkaita nimikirjoituksen pyytäjiä upeiden U20 kisojen jälkeen. Todella hienoa, että Kaapo oli päässyt paikan päälle. Kentällä veskarit myös ottivat pelissä isoa roolia ja estivät kummassakin päässä kenttäpelaajien maalijuhlat. Godla oli Hermeksen maalissa todella maaginen välillä ja esti arviolta 3-4 lähes varmaa maalia, jonkun läpiajon ja muutaman kerran tolpat vain kolisi. Onneksi myös TuTon puolustus kesti tänään myös varsin hyvin ja Järvinen hoiti myös hommansa hyvin tyylikkäästi TuTo maalissa.

Kerran kuitenkin molemmissa päissä soi, mutta pelitapahtumia hallitsi kyllä TuTo hyvin vahvasti. Maalinteko oli kotijoukkueelle kuin myrkyn juontia ja sitä myrkkyä vielä siivitti tosiaan vierainden veskarin lähes haamupeli. 55 torjuntaa ja yksi päästetty maali kertoo hyvin paljon. Järvinenkin pelasi loistopelin TuTo maalissa, joskin torjutoja kertyi yli puolet vähemmän. Rankkareissa kuitenkin Järvinen veti pidemmän korren pitkän kisan jälkeen. TuTon maalintekoa ehkä vaikeutti Keinäsen ja Taavitsaisen poissaolot, mutta toisaalta tällaisissa paikoissa muiden pitäisi aina nousta esiin. Tärkeät 2 pinnaa kuitenkin tänään saatiin. Sarjataulukossa on varsin tasaista ja juuri Hermes jäi nyt pinnan päähän.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
Ilman Godlan ihmepelastuksia peli olisi päättynyt tänään 6-1. Ei voi kuin ihailla kaverin pelaamista. Ihme on jos ei pelaa Liigassa jo tällä kaudella.

Topia ja Akia kaivataan nopeasti takaisin peliin. Toivottavasti Keni saadaan jo ensi viikon vieraskiertueelle. Seuraavat kolme peliä pelataan vieraissa ja näistä minimitavoite on kuusi pistettä!
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Hyvin Godla pelasi, mutta kyllä Toverit suuren määrän loistavia maalipaikkoja tuhrikin. Hyvin Godla pelasi viimeksikin Turussa. Tänään ottelun paras pelaaja. Kumma kun Sport ei vielä ole ottanut häntä joukkueeseensa.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen täydellistä hallintaa ja mielestäni Tovereiden parasta peliä tällä kaudella. Maalipaikkoja syntyi solkenaan. Toisessa erässä oli paljon jäähyjä, mutta Tovereiden ylivoimapeli oli surkeaa. Kolmannessa erässä Tovereilta kovaa yritystä ja Laineen hyvästä syötöstä Ollikainen teki tasoituksen. Voittolaukauksissa Virkki kuudentena laukojana teki voittomaalin.

Ika antoi paljon luottoa entiselle nelosketjulle Sillanpää-Monto-Ollikainen. Kahdessa ensimmäisessä ylivoimassa Sillanpää ja Monto pelasivat ykkös yv:tä, mutta huonosti. Koko ketju päästettiin vetämään rankkareita, mutta jokaisen yritys oli ponneton. Muuten pojat pelasivat hyvän pelin. Turkuun paluun tehnyt Moisio oli ihan oma viihdyttävä itsensä. Kun Godla oli kaatumalla ja jäässä makaamalla hankkinut Lindstenille jäähyn (minkä aikana tuli Hermeksen ainoa maali), Moisio vei jääpussin Godlalle. Kaiken kaikkiaan mukava jääkiekkoilta varsinkin, kun se päättyi Lättyä pussiin lauluun. Yleisöä yli 1700.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Oli Hermes ottelu aika lailla erilainen kuin aiemmat ja Ikan ennen peliä lausumat sanat ennakoivat sitä. Aika paljon pyrittiin taklaamaan ja pelaamaan fyysistä peliä. Onneksi ei isoja jäähyjä tullut, koska Hermes kyllä pystyi hyvin pyörittämään YV-peliä. LeKi ottelu jäi näkemättä, joten siitä ei ole muuta käsissä kuin tilastot ja näytti siltä että vastaanottavana osapuolena oltiin vaikka pisteet saatiin. Hermes ottelusta pelin hallinnan perusteella 3 pistettä ei olisi ollut vääryys, mutta kyllä tuo Golda taidolla ja onnellakin piti Hermestä pystyssä.
Seurravat ottelu vieraissa Jokipojat, Hokki ja SapKo ja sen perään kotiottelu ja vastassa Jokipojat. Jo vieraskiertueela 6 pistettä olisi paljon ja vastustajat ovat ennakkoon jo kovia. Vaikeaa tulee olemaan ja aika paljon pitää venyä jokaisen. Nämä ottelut saattavat olla myös ne viimeiset, jotka Järvinen pelaa maalissa.Eli näiden pelien aikana pitää puolustuspeli saada pyörimään niin hyvin, että se kantaa pitkälle kevääseen. Similäkin kyllä tukee, jos puolustspelaaminen on hanskassa.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
No jopas. Kaksi seuraa eri sarjoista ja maalivaahdit vaihtuvat tiuhaan. No ei ole Jere ekaa kertaa täällä. Hieman vaan mietityttää, kun yksi päässyt vireeseen ja tärkeitä pelejä edessä, niin miten maalivaahdin ja puolustuksen kommunikointi toimii .
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Järvinen sai viime matsissa kovan tällin päähänsä jatkoajalla. Ei ole ollut edes treeneissä tällä viikolla. Olisiko siinä syy Myllyniemen pikalainaan.

Voi hyvin olla. Polvet tuli niin suoraan vauhdilla kypärään että ihmettelin miten ei aivotärähdystä tullut ja pystyi jatkamaan. Taisi mahdollisesti sittenkin näillä näkymin.
 

hokihoki

Jäsen
Tovereiden sivujen mukaan juuri tuo on syy Myllyniemen lainaan.
Kyllä, tämä on valitettava asia, sillä Järvinen on pelannut hyvin maalilla ja uusi kassari tuo aina pientä haastetta kommunikointiin.
Toinen negatiivinen uutinen on Pullianen joka on taas lasaretissä ja paluussa saattaa mennä pitkään. Keinänen sen sijaan alkaa ilmeisesti olemaan pikku hiljaa taas kondiksessa.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Toverit hävisi jatkoajalla Joensuussa. Maalivahtien torjuntojen perusteella peli oli Toverien hallintaa (Joensuun Jukuri 29 torjuntaa ja Tovereiden Myllyniemi 15). Huomenna turkulaisten pohjoisen kiertue jatkuu ja vastassa on Hokki Kajaanissa.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Eilen Jokipoikien vastaan TUTO oli alussa määräämän paikalla. Kovin monta todellista paikkaa niistä ei saatu. Lindström pääsi kahdesti yksin läpi, joista jälkimmäinen toi tulosta. Toisessa erässä TUTO oli ehkä myös enemmän kirkossa ja muutaman kerran oltiin lähellä. Ai niin toisessa erässä Jokipojat tasoitti hieman helposti. Tässä lainavahti sai miinuksen. Toisessa erässä Kulmala onnistui ehkä jopa rikkinäisellä mailalla tekemään maalin. Kauan ei mennyt kun Jokipojat tasoitti. Maalin kulmassa sävellystä ja siitä maali.
Kolmas erä oli jo tasaisempaa ja kotijoukkue sai pelistä kiinni. Siirretyn rangaistuksen aikana kotijoukkue meni johtoon. Kauan ei mennyt kun TUTO tasoitti ja tavalla, joka tiukoissa otteluissa on tarpeen. Maalille koko kropalla ja Tuomainen isona kaverina vielä. Näitä saisi tulla useammin. Tahdolla ja voimalla.
Jatkoajalla ei kauan luistelu. Pari aloitusta joista TUTO voitti molemmat, mutta jälkimmäisessä kiekko päätyi vastustajalle. Siitä kiekkoa toiseen laitaan, mistä vastustaja pääsi luistelemaan syvälle ja parhaaseen paikkaan kokeilemaan ja siellä se oli.
1 piste ei huono ole, mutta enemmänkin oltaisiin pystytty saamaan. Poissaolijoita kaivataan. Erityisesti Keinästä. Muita väheksymättä.
Tänään sitten Hokki ja tiukka ottelu taas. Toivon mukaan jalat on kunnossa alusta alkaen.
 
Viimeksi muokattu:

hokihoki

Jäsen
Tuto - kriisijoukkue... Nyt kun veskaripeli on siedettävällä tasolla, on koko muu pelaaminen mennyt selvästi takapakkia.
Hyökkäys on tehoton ja mielikuvitukseton ja alkukauden liukuhihnalta tuotetut maalipaikat ovat kaukainen muisto.
YV peli on kerrassaan luokatonta, onneksi AV peli on edes säädyllisellä tasolla sillä Tuto tuntuu kuluttavan jäähypenkkiä melko ahkerasti.

Nyt olisi seurajohdon korkea aika alkaa antamaan Ikalle painetta, sillä mikään ei muutu pelien välillä. Ketjut ja pään seinään hakkaaminen jatkuu illasta toiseen.
Tällä vauhdilla kevät jää lyhyeksi.

Viikonlopusta 1p mikä on surkea suoritus.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hyökkäys on tehoton ja mielikuvitukseton
Katselin tuossa vähän TUTOn peliä. En tiedä onko Ikan aikakausi saanut siellä tietyt jääkiekon perusasiat unohtumaan, mutta kerronpahan vaan: TUTOlla on liikaa mielikuvitusta pelissään. Peliä ei enää nykyaikana pelata mielikuvituksella. Tarpeeksi älykkäät pelaajat kylläkin pystyvät, mutta peli ei voi perustua siihen. TUTOn pelaajille ei ole tarpeeksi opetettu (ja tämä on ollut Ikan ongelma aina), mihin peli jatkuu. TUTO tuhoaa oman hyökkäyspelinopeutensa sillä, että se yrittää olla mielikuvituksellinen. TUTOn pelaajat myöhästyvät aina ratkaisuissaan sen ratkaisevan kymmenyksen, ja sitten pusketaan mihin sattuu ja pelinopeus kyykkää. Esim. avauspelissä pitäisi olla sääntö, että pakin yksinkertaisesti täytyy saada toimitettua kiekko eteenpäin. Jos ei ole syöttölinjat auki, kuten ei TUTOlla ole, on viisikon rakenteessa vikaa ja siihen pitää valmennuksen puuttua. Mutta mitä tahansa viisikossa onkin, niin ethän sä nyt saatana jää sitä kiekkoa kuskaamaan. Peli pitää saada jatkumaan eteenpäin keinolla millä hyvänsä.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hitaus on se mikä näkynyt pitkään hyökkäyspäässä ja pelin avaamisessa. Pelin avaamiseen on vaikuttanut vastustajien hyvä taktiikka. Hyökkääjä antaa painetta jolloin muut saavat keskialueen kiinni. Tähän lääke on kiekon nopea siirto toiselle parille ja siitä edelleen nopea siirto etenevälle hyökkääjän. Nyt kiekkoa kuskata maalin taakse tai sitä siirellään päädyssä, kunnes vastustaja iskee kiinni.
Hyökkäyspäässä kiekko liikkuu hitaasti ja välillä näyttää että siirtoa haetaan vain tiettyyn paikkaan tai tietylle pelaajalle. Käytetään siis yhtä reunaa vaikka siirto nopeasti viivaa pitkin olisi ratkaisu. Viivalla haudataan välillä kiekkoa pitkään, kun odotetaan matkia. Joensuussa vaihtopenkillä huudettiin "maskiin!". Ei siis ihme että haudataan. Mielikuvitusta käyttää mielestäni tietyt kaverit ja ovat siinä onnistuneet myös toisinaan.

Yhden asian tuohon kopioiden muualta. Maalin eteen aina yksi. Kun kiekko siirretään viivalle, niin maalille pitää nousta toinenkin. YV -pelissä jopa yksi lisää.
Kiekon liikuttelu ei tuota tulosta muuten.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Eipä se kai ihme ole, että peli ei ole uomissaan kun seurasta on tämän kauden aikana tullut epämääräinen joukkio vailla omaleimaisuutta, omaa identiteettiä ja riittävän kiinteää omaa ydinrunkoa. Ukkoa on tullut ja mennyt, eivätkä sopimukset "koko kauden lainoista" ole pitäneet.

Paljonko niitä pelureita on ehtinytkään tämän kauden aikana jo TuTon ringissä pyöriä? Muistaako esimerkiksi @Everton ?

Aivan liikaa joka tapauksessa. On liigalainaa, on tuuraajaa, on sitä sun tätä. On erityisesti lainaveskareita, se ainoa oma sopimusvahtikin on lainattu Naantaliin. Yhtään ei tiedä koska nykyisetkin sattuvat lähtemään ja kuka tulee tilalle, tai tuleeko. Siirtorajan jälkeen lainat ja varamiehet luultavasti kaikkoavat kumminkin, jonka jälkeen voi sitten nilkuttaa kohti pudotuspelejä ja taistella sellaisilla pelaajilla, joilla ei sitä ennen ole Ikan suunnitelmissa ollut välttämättä edes käyttöä. Maalilla seisoo varmaan silloin Kalle Hokkanen ja luukunavaajana joku nimetön A/B-junnu.

Pelaajia, joilla on ns. TuTo-sydän ja seuraidentiteettiä on vain kourallinen. Heidän varassaan on koko joukkueen tutolainen identiteetti, sillä vaikea on uskoa näiden lainamiesten tai muutaman kuukauden (max. yhden kauden) nuorukaisten tavoittelevan muuta kuin omaa kehitystä kohti muita apajia, joukkueen kehitys tai tilanne lienee ainakin näille parin pelin tuuraajille suht sivuseikka. Toki Mestiksestä on aina ylöspäin menty ja pyritty, mutta yhä lyhytjänteisemmäksi tämä on mennyt.

Tämän kausiketjun otsikossa kysytään, että mistä pelataan ja mitkä ovat panokset. Tässä pelataan vain yksittäisten pelurien urakehityksestä sekä Ikan kokeiluista, ja panoksena ei ole enää oikein yhtään mikään, kun nousta ei voida (eikä aiotakaan).

Tai no, on tässä sentään panoksia. Pelaahan joukkueessa sentään kaksi kaikkien aikojen TuTo-ikoneihin kuuluvaa pelaajaa eli Keinänen ja Pulliainen. Kun he lopettavat - ja se päivä lähenee, sillä harva viitsii täysin panoksetonta farmisarjaa tahkota varsinkin jos palkanmaksukyky heikkenee seuralla - niin siinä päättyy kokonainen aikakausi TuTossa ja Mestiksessä. Ei sen jälkeen enää tule pelimiehiä, jotka pelaavat satoja pelejä samalle "divariseuralle" ja tekevät siellä pisteitä roppakaupalla.
 
Itselleni on tämä kausi jäänyt vähän fanseatin puolelle ( pl. se aika kun Kalle Moisio pyöri turistina toisaalla) ja täytyy sanoa, ettei oikeastaan ole koskaan kiinnostanut näin vähän.

Toivon tietenkin parasta, mutta kun ei ole maksaa pelaajille oikeastaan mitään, yhtälö yhtenäisen rosterin ja tasaisen suorittamisen suhteen alkaa olla mahdoton. Mestiksessä ei pärjää koko kautta yhdellä kentällä, ei kahdella, eikä kolmellakaan. Ja koska reserviä ei ole, on täydennyspelaajien tultava muualta, jos edes koitetaan tapella otteluiden voitosta.
Ainoa mikä ajaa yksittäistä pelaajaa eteenpäin on se, että jospa joku huomaisi minut jossain muualla, koska kukaan Tutossa ei tiedä tällä hetkellä mille ja miksi pelataan.
Jokainen auttavasti Mestiksen tasosta ymmärtävä tajuaa, että kun kokoonpanosta puuttuu esim. Keinänen, Pullianen, Tuohilampi, Järvinen..., ei otteluiden voittaminen ole helppoa. Tai ainakin se vaikeutuu merkittävästi.

Lisäksi muutaman pelaajan suorittaminen on luisunut alamäkeen sen jälkeen, kun puheet liigasopimuksista nousivat esiin. Sattumaa tai ei.

Muilta palstatovereilta onkin tullut esiin muutama ongelmakohta ja suurin niistä on mielestäni yv. Toki harvoin ylivoimakaan toimii, jos 5-5 peli on tehotonta. Hitaus on se avainsana, koska kaikessa tekemisessä on viive, joka antaa avaimet käteen vastustajan av:lle.

Väitän kuitenkin, että yksikään Tuton pelaaja ei ole yksilötasolla huonompi pelaaja kuin kauteen lähdettäessä. Päinvastoin.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Tai no, on tässä sentään panoksia. Pelaahan joukkueessa sentään kaksi kaikkien aikojen TuTo-ikoneihin kuuluvaa pelaajaa eli Keinänen ja Pulliainen. Kun he lopettavat - ja se päivä lähenee, sillä harva viitsii täysin panoksetonta farmisarjaa tahkota varsinkin jos palkanmaksukyky heikkenee seuralla - niin siinä päättyy kokonainen aikakausi TuTossa ja Mestiksessä. Ei sen jälkeen enää tule pelimiehiä, jotka pelaavat satoja pelejä samalle "divariseuralle" ja tekevät siellä pisteitä roppakaupalla.

Ei tule, ei. Mestis on heikossa hapessa, eikä todellakaan vain Turussa. Taso laskee ja useimpien seurojen talous on enemmän tai vähemmän kuralla. Tämä johtaa siihen, että yhä useampi seura ryhtyy farmiseuraksi, joko yksiselitteisesti tai ainakin pääosin. Muuta keinoa ei ole, tai käy kuten vaikka Haukoille, Salamoille ja HCK:lle. Noutaja tulee.

Liiga olisi avattava välittömästi .Eikä raolleen, vaan sepposen selälleen. Vaikka niin, että Liigan 2 heikointa karsivat Mestiksen 2 vahvimman kanssa.
 

Oadie

Jäsen
..ettei oikeastaan ole koskaan kiinnostanut näin vähän.
Näinhän tässä on päässyt käymään. Parikymmentä vuotta on tullut hallilla istuttua vain muutamia matseja missaten, mutta tällä kaudella on tullut vierailtua Kupittaalla alle yhden käden sormien verran. Syyt ovatkin jo muiden viesteissä tulleet esille. Kiinnostus sarjasta ja nyt jo joukkueestakin alkaa olla tapettu. Kunnioitan kovasti herroja Pulliainen, Keinänen, ym.. ja kun hallilla tulee käytyä näitä ikoneja on mukava seurata. Mutta kun joukkue muuten on täynnä "pyrkyreitä" ja palkkasotureita ketkä eivät välttämättä halua pelata niinkään seuran eteen. Tosin tämä trendi alkaa olla ongelma myös Liigassakin. Jotain tarttis tehdä, mutta mitä? Ainakin nimimerkillä Kaukalon Laidalla oli hyvä ehdotus ainakin näin alkuun.
 
Pelaajia, joilla on ns. TuTo-sydän ja seuraidentiteettiä on vain kourallinen. Heidän varassaan on koko joukkueen tutolainen identiteetti, sillä vaikea on uskoa näiden lainamiesten tai muutaman kuukauden (max. yhden kauden) nuorukaisten tavoittelevan muuta kuin omaa kehitystä kohti muita apajia,
Niinpä. Mutta koska olette viimeksi nähneet oman junnun nousevan edustukseen? Sieltähän niitä TUTO-sydämiä pitäisi tulla, itse ne on kasvatettava. Mutta tie on poikki ja portit kiinni. Kukahan kysyisi UTJ:ltä ja seurajohdolta että miksi? Eikä vastaukseksi riitä ettei ole talentteja. Se on seuran tehtävä jalostaa niitä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Paljonko niitä pelureita on ehtinytkään tämän kauden aikana jo TuTon ringissä pyöriä? Muistaako esimerkiksi @Everton ?

38 pelaajaa on pukenut pelipaidan päälleen runkosarjaotteluun. Joukossa tosin ainakin joku kakkosvahti, joka ei ole kentälle päässyt. Mutta harkkapeleissä oli sitten taas jokunen sellainen pelaaja, joka ei joukkueeseen mahtunut.

Voi kuulostaa kohtalaisen isolta määrältä, mutta viime vuosiin peilaten ei kuitenkaan sitä ole. Siis jos ei vielä kevään aikana dramaattisesti lisäänny. Viime kaudella TuTossa pelasi eliteprospectsin tilastojen mukaan runkosarjassa 42 eri pelaajaa. 2013-14 pelaajia oli 37, 2012-13 39, 2011-12 33, 2010-11 29 ja 2009-2010 31. Eli kyllähän tuossa käyrä on valitettavaan suuntaan mennyt Turussa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Niinpä. Mutta koska olette viimeksi nähneet oman junnun nousevan edustukseen? Sieltähän niitä TUTO-sydämiä pitäisi tulla, itse ne on kasvatettava. Mutta tie on poikki ja portit kiinni. Kukahan kysyisi UTJ:ltä ja seurajohdolta että miksi? Eikä vastaukseksi riitä ettei ole talentteja. Se on seuran tehtävä jalostaa niitä.

Nyt tuli taas uusi lainamies, William Mäkinen SaiPasta. Toinen lainamies eli Jere Sneck palasi sinne mistä tulikin. Ei jäänyt mitään mieleen Sneckin suorituksista hyvässä tai pahassa, saa nähdä jääkö Mäkisestäkään. Varmaan kelpo nuorukaisia ja yritteliäitä pelimiehiä, mutta kaipaisin kannattamaltani joukkueelta siihen koko kauden sopimuksella sitoutuneita omia sopimuspelaajia, ei näitä X pelin lainamiehiä joita tulee ja joita menee ilman, että heistä jää mitään mielikuvaa tai muistijälkeä.

Muukalaislegioonaperiaate tuskin tekee TuTosta mitään "oman kylän seuraa", kuten varmaan tarkoitus olisi olla.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Muukalaislegioonaperiaate tuskin tekee TuTosta mitään "oman kylän seuraa", kuten varmaan tarkoitus olisi olla.

Suunnilleen pelaavan kokoonpanon verran omia sopimuspelaajia TUTO:lla onkin. Loukkaantumiset kuitenkin ovat vaatineet lainamiehiä, kuten myös joiltain osin epäonnistunut maalivahtipeli. Nyt telakalla ovat Keinänen, Taavitsainen ja Pulliainen. Aika isoja poissaoloja. Ja ai niin, Tuohilampi oli poissa viikonlopun otteluista.

Tälle vaihtoehto olisi omien A-junnujen peluuttaminen jämäpaikoilla. Mutta kun A-junnujen halutaan menestyvän, ei tämä tie oikein kannata, jos kelvollisia lainamiehiä on edullisesti saatavilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös