TUTO Hockey 2012–2013

  • 341 772
  • 944

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Sama Pekka Virta, kenen mukaan Mestis pitäisi näivettää virallisesti farmiksi ja liiga pitäisi sulkea ikuisiksi ajoiksi? Mies keneltä välittynyt viesti ettei Liigan lisäksi Suomessa edes pelata jääkiekkoa, vaan jotain kaukalapallon tapaista kiekolla? Osaakohan päivittää katsantokantoja mahdollista TUTO-pestiä varten...

Peksiltä voisi sitten kysyä mielipidettä niistä nakkipiirakoista ja siitä, että joko Ville Vahalahden groteskit TuTo-pelissä saadut taklausvammat ovat parantuneet. Vahahan sai TuTo-harkkapelissä pari vuotta sitten pikku kolhun, joka ei estänyt Vahaa pelaamasta yhtään peliä, mutta joka sai Peksin itkemään loputtomasti aiheesta. Siitä ei Peksi maininnut, että hänen oma pelaajansa katkaisi tutolaisen pelaajan sormen samassa matsissa.

Virta oli TuTossa aikoinaan pelaajana kova nimi, ja olen hänelle siitä kiitollinen, että hän aikoinaan selvitti TuTon yhden karsintakurimuksen läpi, mutta miehen viimeisten vuosien itkemiset nakkipiirakoista sekä mollaavan vähättelevät lausunnot Mestiksestä ovat olleet sitä luokkaa, että erittäin vaikea olisi Peksin saada kannattajien ja ehkäpä pelaajienkaan luottamusta ja arvostusta.

Jos se Mestis kerran on niin surkea sarja, että sieltä nousu pitää estää ja sarjasta tehdä puhdas farmi, niin vittuako sitä sitten Virtakaan tänne tulemaan?

Nöyrää katumusta vähintäänkin odottaisin Virralta, ja jonkinlaista henkistä ja fyysistä Canossan matkaa. Toki anteeksi voi Pekka Virrallekin hairahdukset antaa, sillä monesti sitä kusi nousee päähän kun Tepsin logo on paidan rinnassa, mutta ihan heti niitä lausuntoja ei unohdeta.
 

puumaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sport liigaan kaudelle 14-15
Aika varmoista lähteistä kuultuna Tutolla neuvottelut kesken Pekka Virran kanssa ensi kaudesta...

Tähän kyllä aika vahva kiitos ei, vai lisäntyykö tällä niiden nakkipiirakoiden myynti. Saisi pysyä niin kaukana Kupittaan jäähallista kuin vain mahdollista.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mikä on TuTon puolustajatilanne? Ainakin eilen parivaljakko Aaltonen-Väkiparta oli melkoisen pihalla Jukuri-pyöritysten aikana. Etenkään Väkiparta ei tuntunut saavan syöttöä omille ei sitten millään. Aaltonenkin tarjoili poikittaisyötöllä omalla alueella Jukureille yhden namupaikan, mutta Myllyniemi pelasti sen tilanteen.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Aaltonen ja Väkiparta on molemmat aika sukkia, etenkin omassa päässä. Väkiparralla toki on hyvä laukaus, mutta oman pään pelaaminen on täyttä kuraa.
Aaltonen on melko turha molemmissa päissä, ja kasetti ei kestä yhtään kuumentumista. Sanalla sanoen TUTOn puolustajatilanne on huono.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Pakistosta puuttuu mielestäni edelleen se leaderi, varsinkin hyökkäyssuuntaan. Ehkä Koponen on jonkunlainen johtaja kokemuksellaan ja omanpään pelaamisellaan. Marlon +/- tilasto on myös todella vakuuttava +18 lukemalla ollaan mestiksen kärkipäässä ja TuTon sisällä reilussa johdossa. Kuitenkin Koposelta puuttuu vielä maalitilin avaus.

TuTon pakisto on myös suhteellisen nuori. Jonkunlaista kokemuksen mukanaan tuomaa varmuutta sieltä uuppuu, mutta nuoruuden intoa riittää. Otteet voivat myös heilahdella aika paljon. Välillä peli voi rullata aika hienosti, mutta sitten yhtäkkiä virheitä alkaa kasaantua, jonkunlaisen hätäilyn seurauksena. Potentiaalia monilla pakeilla riittää nousta suurempiin rooleihin, mutta tasaisuutta ja varmuutta otteisiin tarvitaan vielä paljon lisää.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Sanalla sanoen TUTOn puolustajatilanne on huono.

Niinkö? Vidgen ja Hirvonen telakalla, nuori puolustus päästää 2 kärkijoukkuetta vastaan yhteensä 3 maalia, joista 1 oli 3-5 alivoimatilanteessa.

Totta kai nälkä kasvaa syödessä, mutta tämäkin huomioon ottaen pitäisin TuTon puolustajatilannetta ihan kohtuullisena.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
TUTOn otteluennakossa kerrotaan että huomenna paluun kaukaloon tekevät Jesse Winchester, Juha Virtanen, Pasi Hirvonen ja Tony Vidgren. Toivon myös että Jere Myllyniemi saa jatkaa maalissa ja Betoni avaa luukkua. Jos kerran liigasta on roudattu kassaria tänne viikoksi niin annetaan hänen sitten pelata ja että Betoni saa vähän huilata. Sitä paitsi Myllyniemi pelasi aivan loistavasti lauantaina Mikkelissä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Veikkaajan mukaan Tamilla on taas NHL-apuja kiikarissa. Lehden mukaan etsinnässä on hyökkäävä puolustaja.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei tuosta sanota enää mitään muuta kuin että "seuran hallitus siunannee panostuksen torstaisessa kokouksessaan".
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Ei tuosta sanota enää mitään muuta kuin että "seuran hallitus siunannee panostuksen torstaisessa kokouksessaan".

Ten four.

Mielenkiintoista nähdä millainen ukko sieltä tällä kertaa tulee, jos tulee. Joka tapauksessa hyvä että on nimenomaan pakki haussa, hyökkääjiä alkaa olla jo vähintäänkin riittävästi.
 
Kai Suikkanen sekä R-P Lehtonen Tuto katsomossa. Onko miehet olleet kirjoittamassa sopparit ennen peliä? Eli ensi kaudella valmentavat Tutoa? Aikamoinen kaappaus jopa Tamilta!

;)
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
No Suikkanenhan on jo tepsin mies ensi kaudella ja ymmärsin kyllä ironiasi :) Toivottavasti löytyy joku hyvä hyökkäävä pakki NHL kaukaloista. Mitenhän pitkää ne aikoo tuolla jenkeissä neuvotella, ennen kuin peruuttavat tämän kauden? Sen jälkeen äijiä varmaan vielä helpompi saada. Pekka Virta on puolestani tervetullut valmentajaksi, jos vaan saadaan. Sanoi jokin aika sitten veikkaajassa, että TUTO leima on rasite tepsissä, joten tolla leimalla kyllä kelpaa mulle. Tietysti sanoi silloin mitä sanoi, koska sai palkkaa siitä, että tekee työnsä ja sen hän myös teki. Sillonhan hän oli liiga.tepsi duunari. Kyllä hänestä tulisi meilä Mestis - TUTO duunari ja puheet varmaan ihan eri. Eri rooleissa on eri jutut nähkääs.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
No Suikkanenhan on jo tepsin mies ensi kaudella...
Niinku mitä tekemässä? Ei ainakaan päävalmentajana ole ensikaudella tepsissä.
melkoista hasardia oli TUTOn peli tänään, joten ihan ansaitusti läks kaksi pistettä Kouvolaan.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Oikeastaan sääli, että Hirvonen ja Vidgren palasivat kokoonpanoon, kaksikko oli TuTon pakkipareista ehdottomasti heikoin tämäniltaisessa KooKoo-matsissa. Hirvonen kävi kuumana ja Vidgren menetti kiekkoja hyökkäyssiniviivalla eikä saanut omassa päässä kunnolla tilanteita hoidettua. Ei nyt Aaltoseltakaan mikään unelmapeli. Koposen otteet olivat aika varmat, ja Kärmeniemeltä myös kelpo ottelu.

Syystä tai toisesta heitä peluutetaan samassa parissa, mikä moninkertaistaa hazardivaaran. Voisi nyt edes erottaa miehet ja vähentää heidän YV-aikaansa. Hirvosen voi kokoonpanossa sinänsä pitää, mutta Vidgrenin voisi pistää ns. lepovuoroon.

Mestiksen tilastoista olin katsovinani, että Koposella olisi aivan käsittämättömän selkeästi TuTon paras tehotilasto hulppealla lukemalla +19, kun seuraavana tulevilla Pulliaisella, Vainiolalla ja Famularella olisi +6. Ei ole epäselvyyttä, kuka on TuTon paras puolustava pakki ja ylipäätään varma mies omassa päässä. Tänään kokoonpanossa olleista pakeista Vidgrenillä on puolustajien heikoin lukema eli -4, tämä ei tule mitenkään yllätyksenä. Huono se on Väkiparrallakin (-7), joka toki pelaa enemmän A-junnujen kanssa ja on pelannut vain 15 peliä edustuksessa.

Tamin NHL-pakista on ollut puhetta, mutta pakistoon voisi hankkia muutenkin vahvistusta, sillä se on TuTon heikoimpia osa-alueita eikä tällä puolustuspelaamisella pudotuspeleissä juhlita Koposta lukuun ottamatta.

Hyökkäyskalusto on aika hyvässä jamassa ainakin tällä hetkellä, vaikka tosin esim. Winchester menee aika lailla hukkaan Aarnion ja Pitkäsen kanssa. Pulliaisen ja Winchesterin voisi pistää samaan ketjuun, niin saisi Pulliaisen juonikkuuden ja taidokkuuden yhdistettyä Winchesterin väkevään vääntöön.

Markus Mäkisestä pidän yhä enemmän. Taitotaso ei teoriassa ole huipputasoa, mutta mies ei anna ikinä periksi, ja niin vain Mäkinen vääntää näitä tärkeitä maaleja suoraan maalin edestä. Mäkinen ei kurvaa ensimmäisenä vaihtoon eikä yritä mitään näennäisratkaisuja. Viisi maalia jo tällä kaudella, vaikka mies on vain osan matseista pelannut neloskentän rouhija.
 
Suosikkijoukkue
Tuto
Oikeastaan sääli, että Hirvonen ja Vidgren palasivat kokoonpanoon, kaksikko oli TuTon pakkipareista ehdottomasti heikoin tämäniltaisessa KooKoo-matsissa.

Olen koko alkukauden ihmetellyt miten se kiekko pomppii oikein Vidgerin lavassa ja alkanut epäilemään, että saakohan mies jokaisesta kosketuksesta kiekkoon pienen sähköiskun. Todella tökkivän ja sähäkän näköistä miehen kiekon käsittely ja ei niin positiivisessa mielessä.

Hirvonen oli eilen kyllä huono, mutta kuuluu silti ehdottomasti parhaimmistoon pakkien osalta.

Olen samoilla linjoilla, että JW menee hukkaan Aarnion ja Pitkäsen kanssa. Ykkönen toimii totutun hyvin ja mielestäni kakkosesta vois rakentaa myöskin painotetusti selkeesti paremman, maaleja tekevän ketjun. En tiedä miten mielellään miehet laidoissa pelaavat, mutta Pulliaisen ja JW voisi yhdistää. Meillä on alemmissa ketjuissa kuitenkin vielä maalintekopotentiaalia tämänkin jälkeen mm. Mäkinen ja eritoten Hakulinen, missä sitten ikinä mies onkaan tällä hetkellä. Nelonen Hakulisella höystettynä oli alkukaudesta varsinkin todella pirteä ja vaarallinen ketju!
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Jaahas, onko tietoa että minkälainen NHL-jamppa on tulossa? Eikös ollut puhe siitä että puolustaja olisi tulossa. Ja Veikkaajan mukaan hallituksen siunaus hankinnalle piti tulla tänään.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Katselin tässä niitä maalivahtivaihtoehtoja, ja en olisi yllättynyt jos Tami nappaa vanha soturinsa Sportista TUTOoon vielä. Eräs Jaakko Suomalainen pelaa tällä hetkellä Bewessä Suomi-Sarjaa.

E. Ja meidän iki-TUTOlainen Kim "El Törö" Törnström on ilmeisesti liittynyt Hermeksen vahvuuteen. Oliko Norjanvisiitti floppi?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
On pakko kehua, kun on kehujen aika. Tänään TuTo pelasi niin hyvää kiekkoa, ettei vastaavaa ole Kupittaalla nähty kotijoukkueen toimesta pitkään aikaan. Pitänee mennä sinne kolmen vuoden päähän, kun TuTo liihotti sarjakärjessä joulutauolle.

Tuo pystysuunnan lätkä on pahimmillaan aikamoista puskemista, mutta tänään ainakin pystyttiin hyvin toimittamaan kiekkoa hyökkäysalueelle. Ja siellä hyökkäyspäässä TuTolla on miehiä, jotka pystyvät ratkaisemaan paikasta kuin paikasta. Tänään pelin aikana mietin, että onhan se huikeaa, kun TuTolla on tällaisia hyökkääjiä kuin Ana Virtanen, V-V Vainiola, Tuke Pullainen ja Keni Keinänen. Vielä kun J-Winch saataisiin jollain keinolla jatkamaan, niin tosi hyvältä näyttää.

Mielestäni myös pakkiosastolla nähtiin tänään hienoja onnistumisia. Paras puolustava pakki Koponen loukkaantui avauserässä (toivottavasti ei tullut aivotärähdystä!), joten muiden täytyi nousta esiin, ja sen he myös tekivät. Olisi se Tamin NHL-pakki silti ihan tarpeen, vaikka Koposen saikku jäisikin lyhyeksi.

Hallilta pois lampsiessani tuli ensimmäistä kertaa tällä kaudella sellainen olo, että TuTo voisi ihan oikeasti olla contender keväällä. NHL-kauden pelaaminen näyttää yhä epätodennäköisemmältä, joten eiköhän TuTossa ainakin yksi NHL-vahvistus myös playoffeissa nähdä. Tami osaa luoda joukkueeseen hyvän hengen, ja kyllä tuosta jengistä koko ajan huokuu sellainen vahva yhdessä tekemisen meininki. Mutta toki se silti ihan äärimmäistä venymistä vaatisi kukistaa Sport, KooKoo tai Jukurit paras viidestä -sarjassa.
 
Suosikkijoukkue
Tuto
Vaikka tänään oli osittain pehmitetty Jokipojat vastassa ja meillä kotikenttäetu niin täytyy nostaa hattua kun katsoo pistepussia ja viimeistä neljää ottelua. Päällimmäisenä tietysti Jukurien päänahka vieraissa. Olisikohan tässä mahdollisuus jopa napata pisteitä Sportilta piiiitkästä aikaan.

Jollain tietoa mitä Marlolle kävi? Näytti todella pelottavalta.

Mahtaakohan TUTOn väki palstaa juurikaan selata, no samapa tuo, mutta tuli tuossa mieleen kun tämän päivän Jokipojat matsia katsomosta käsin katseli, että olisi hienoa nähdä muutamia tilanteita uudestaan. Kuten Marlon kampitus vai oliko se sittenkin nilkkarallit. Tai Kärmeniemen taklaus, joka vaikutti kyllä enemmän ok taklaukselta, mutta pää vain helähti ikävästi plekseihin.

Arvostan toki maalikoosteita ja on niihin joitan harvoja tilanteita / haastiksiakin saatu laitettua, mutta nälkä kasvaa syödessä! Olisikohan mahdollista lisätä tuollaisia merkittävimpiä kentän tapahtumia järjestäen maalikoosteisiin? Vaikea tietysti rajata mikä sitten on tarpeeksi merkittävä maalien lisäksi, mutta otettakoon vaikka tilanteet joissa mies jää jäähän makaamaan ja vaikka 5+20min rangaistukset. Ei varmasti montaa sekuntia tule koosteeseen pituutta per ottelu noista tilanteista.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Jollain tietoa mitä Marlolle kävi? Näytti todella pelottavalta.

Hetkeksi aikaa silmissä pimeni, mutta mitään vakavaa ei tullut, ainoastaan härskin näköiseksi turvonnut musta silmä. Onneksi näin, tilanne oli todella hurjan näköinen.

Ja se Winchester tosiaan lähtee melkoisella varmuudella Helsinkiin. Ikävä juttu jos/kun näin käy, todella taitava kaveri ja pelaa suurella sydämellä. Toki aika ajoin hiukan liiankin suurella. Tekisi kuitenkin suurta tuhoa tässä sarjassa, jos vaan saisi vierelleen tarpeeksi hyvät ketjukaverit.

Mites sen TUTO:n NHL-pakin laita lienee, onko HTT vihjannut kenellekään mitään?
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Viimeiset 4 ottelua kovia vastustajia vastaan, saaliina 10 pinnaa. Aikamoinen loppukiri joulun lähestyessä, kunhan keskiviikkona kaatuu vielä Peliitat.

TuTo pelaa näyttävää kiekkoa korkealla tunnetasolla, tsemppaamisen meininki huokuu kauas. Totuuden nimissä on sanottava että laina- tai tilapäismiehet ovat olleet suuressa roolissa. Myllyniemi, Parkkonen ja Winchester ovat laadukkaita äijiä Mestikseen.

Maalissa Betoni Virtanen on lähes Myllyniemen veroinen kassari, mutta Parkkosen soisi jäävän TuToon pidemmäksi aikaa. Sulavaliikkeinen, tyylikäs puolustaja. Laine ja Vehmanen poistuivat joukkueesta, Hirvonen ja Koponen putosivat rivistä eilen. Varastossa ovat Väkiparta, Viitaniemi ja Pasonen, mutta tästä huolimatta Parkkosen soisi jäävän joukkueeseen.

Winchesterin lähtö on harmillinen asia, mies on noussut ottelu ottelulta suurempaan rooliin. Hyökkäyspäässä varastossa ovat Kokkonen, Öfverström, Lehto ja Jesse Virtanen. Ihan kelpo setti nelosketjuun, mutta Winchesterin korvaaminen vaatisi jotain muuta.

Oli miten oli, TuTo pelaa korkealla tasolla hienoa kautta. 2012 puolella pelataan vielä 3 ottelua. Hyvä tavoite voisi olla että pistesaalis riittää kakkostilaan sarjataulukossa kun raketit ampaisevat taivaalle.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTon viime ottelut ovat olleet mielestäni tasapainoisempia. Varsinkin tuota puolustuspäätä on onnistuttu tilkitsemään jollain tapaa. Vimeisissä neljässä pelissä on päästetty 8 maalia omiin kärkijoukkueita vastaan. Ja kun omissa ei soi niin silloin TuTon hyökkäysarsenaalilla alkaa pisteitä tippumaan. Tässä suhteessa harmittaa puolustuksen ykköspakin Koposen loukkaantuminen. Vieläkin on parannettavaa tuossa puolustuspelissä ja varsinkin siinä miten vastustajat pääsevät vastahyökkäyksiin. Yllättävän usein myös hyökkäyspään onnistuttua maalinteossa ollaan seuraavassa vaihdossa pahasti paineessa omissa.

Winchester on myös koko ajan parantanut peliään. Pystyy kahvittamaan vastustajia ihan omilla henkilökohtaisilla suorituksillaan ja tarjoilee ketjukavereilleen todella hyviä paikkoja. Harmi vain, että ketjukaverit ei ihan vielä ole päässeet samalle aaltopituudelle, koska muuten jälki olisi kovaa. Aika näyttää jatkaako Winssi, mutta on ollut ehdottomasti TuTon paras NHL vahvistus.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
TuTon viime ottelut ovat olleet mielestäni tasapainoisempia. Varsinkin tuota puolustuspäätä on onnistuttu tilkitsemään jollain tapaa. Vimeisissä neljässä pelissä on päästetty 8 maalia omiin kärkijoukkueita vastaan.

Ja onhan TUTO vieläkin ainoa joukkue Mestiksessä joka ei ole tällä kaudella hävinnyt kahta peliä peräkkäin. Se on kyllä helkkarin hieno suoritus.
 
Suosikkijoukkue
Tuto
TuTon viime ottelut ovat olleet mielestäni tasapainoisempia.

Ei periaatteessa aiheesesi liity, mutta oletteko panneet merkille miten alkukauden vähäiset jäähymäärät ovat kääntyneet päälaelleen kymmenen ensimmäisen pelin jälkeen. En ole tarkkoja tilastoja katsonut vaan päätelmäni olen vetänyt nähdyistä kotipeleistä (olenko matsin vai kaksi missannut) ja mestistvstä katsotuista satunnaisista lähetyksistä.

Kauden alussa näytti siltä, että vastustajien avaukset ovat todella vaikeita paineen alla ja tämä tuotti myös paljon jäähyjä vastustajalle. Istuimme aina vähemmän penalttia kuin vastustaja. Vaikka painepeli ei ole mihinkään kadonnut niin ehkä kuitenkin se viimeinen ryntäys/itsensä ulosajaminen on jäänyt vähemmälle eikä alkukauden kaltaista totaalista painetta ole saatu avaaville pakeille. Tämä taas on vähentänyt merkittävästi YV hyökkäysten määrää TUTOn päähän kun on enemmän miehiä alakerrassa. Monesti pelit kaatuivatkin TUTOn paineiden välissä kun vastustaja pääsi YV hyökkäyksiin. Tämä on luonnollisesti vain hyvä asia, mutta miten jäähyjen suhde on muuttunut samalla päälaelleen? Joudutaanko rikkomaan pienemmän paineen takia enemmän hyökkäysalueella vai onko kyse legendaarisesta Tami-leimasta vai mistä?

Koitin Mestiksen sivuilta käydä ottelukohtaisesti läpi asiaa uteliaisuuttani, mutta en löytänyt ottelukohtaista raporttia mistään. Olenko sokea vai puuttuuko sivuilta kokonaan tällainen statistiikka?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös