TuTo 2004-2005

  • 43 440
  • 267

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Allright! Tässä kannattaisi itsekin ilmeisesti suuntautua luetun ymmärtämiskurssille, koska tuollahan tuo "TuTolle"-sana lukee.

Molemmilta tilanteisiinsa varmasti ihan ok-ratkaisu.

Ja mitä Kuulapää-termiin tulee niin sehän on "kiekko lämärillä p*rseeseen"-Ikalle ylistysnimi.
 

Börje

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Hermes, sympatiat JHT:lle
Viestin lähetti Jaska85
Itse en pidä edes Hermeksen aikaa Lehkosen meriittinä, sillä olihan joukkuekkin kova: Pärssinen, Virtanen, Uusikartano, Hentunen, Aalto. Kyllä siinä on sen tason pelimiehiä että väkisinkin pitää menestystä tulla. Onhan se kiva, että tuli Lehkonen Mestikseen. Nyt siinä voi sitten Dufva ja Lehkonen ihan keskenään keskustella shampoon vaikutuksista hiusten kasvuun.

En ole samaa mieltä. No eihän Jaska85 niitä aikoja muista ku Kristallin jäällä pelasi ainoastaan kortteli-kiekkoa ;)

Tosin Pärssinen ja Virtanen olivat tehneet paljon pinnoja Tutossa ed. kaudella ja myös suhkot paljon pisteitä mukan lukien Uusikartano myös. Mutta ku kaverit tulivat Kokkolaan, heillä oli aikaa ja mahdollista panostaa jääkiekkoon täysillä. Ku Turku oli jäänyt taaksen he eivät tunteneet ketään muita ku toisiaan ja Ikaa. Siinä oli sitten nuorilla pojilla kova koulu edessä. Ika antoi pojille vastuuta ja he kiitivät siitä. Tekemällä jokaisessa pelissä pari-kolme yv. maalia. Oi, niitä aikoja;) Ikan ansiosta Pärä ja Ana tulivat HPK:hon.

Hentunen, ei pelaisi jääkiekkoa enää jos Ika ei olisi ollut valmentajana silloin. Hentunen itse on kertonut tämän. Hentunen oli lopettamassa jääkiekon mutta Ika sai hänet toisin ajatuksiin. Ikan ansoista Hentunen kuullu Suomen parhaimpiin pelaajiin ja loput on sitten historiaa....

Teemu Aalto, ei tänä päivänä pelaisi liigassa ilman Ikan ansiota. Hän suositteli häntä HPK:hon ja ennen Ikan tuloa, Teme oli laiska harjoittelemaan ja ylipainoinen. Mutta kaikki muuttui Ikan aikana. Hänestä tuli huippupakki.

Tässä tilastoja, ennen Hermes kautta ja Huippukausi:

A.Virtanen
TuTo 96-97. 39. 35+21=56 +22 18
Her. 97-98. 42. 29+45=74 +16 22

T.Pärssinen
TuTo 96-97. 39. 21+29=50 +19 30
Her. 97-98. 41. 27+33=60 +9 60

A.Uusikartano
TuTo 96-97. 36. 13+21=34 +16 16
Her. 97-98. 41. 14+36=50 +19 26

J.Hentunen
Her. 96-97. 35. 10+13=23 -7 43
Her. 97-98. 44. 15+16=31 +19 26

T.Aalto
Her. 96-97. 43. 1+8=9 -9 18
Her. 97-98 . 41. 7+12=19 +17 14

Kaikkea kunniaa Ikalle, TuTo sai hyvän valmentajan.

Jaska85, mee kysyyn näiltä viideltä kaverilta, Kenen valmentajan ansiosta pelaat jääkiekkoa näin korkealla tasolla? Varma vastaus on Ismo Lehkonen.
 

toveri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Idrottsföreningen Kamraterna i Helsingfors
Tulevasta Mestis-kaudesta tulee mielenkiintoinen, sillä muutama seura tulee kahden seuraavan kauden aikana ajautumaan kriisin partaalle. Mieleeni tulevat runsaan kymmenen vuoden takaiset ajat jolloin monet 1-divariseurat olivat keinoja kaihtamatta pyrkimässä pääsarjatasolle. Kookoo, JoKP, KalPa ja Reipas(+seuraajat) sekä TuTo ovat ollet noiden aikojen runsaiden satsausten vuoksi enemmän tai vähemmän kriisissä myöhemmin.

Koska KalPassa uutta nousua on tehty pitkällä tähtäimellä uskon heidän mahdollisuuksiinsa eniten, mutta ihmeitä on tehty ennenkin. Joku tässä kuitenkin polttaa näppinsä. Todennäköisimmin Sport. Syinä:

- Tami kaksoisasema
- junioritoiminnan heikkous
- pohjanmaan nousu-uho-tuho-kaava (Centers-Junkkarit)
- SM-liigan johdon sympatiat ovat KalPan puolella (tämä toki on varsin sivuseikka)

En kirjoita tätä katkeruudesta, toivon Spåralle pääasiallisesti hyvää, mutta historialla on taipumusta toistaa itseään.

Joku oli heittänyt idean liigan ja mestiksen välisestä sarjasta, se kuulosti ensikuulemalta todella miettisen arvoiselta.

Edelliseen viestiin: Uskoisin, että myös Anatoli Bogdanoville kuuluu osa kunniasta Pärssisen-Virtasen-Uusikartanon-vitjan osalta.

Tietääkö kukaan missä Tolja luuraa nykyään?
 
Viimeksi muokattu:

Stomper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Capitals, Liverpool
Viestin lähetti toveri
Joku tässä kuitenkin polttaa näppinsä. Todennäköisimmin Sport. Syinä:

- Tami kaksoisasema
- junioritoiminnan heikkous
- pohjanmaan nousu-uho-tuho-kaava (Centers-Junkkarit)
- SM-liigan johdon sympatiat ovat KalPan puolella (tämä toki on varsin sivuseikka)

Vaikka Kokkolasta olenkin ja menee vähän off-topic, pakko on puuttua em. syistä yhteen eli Sportin junioritoiminnan heikkouteen. Se ei nimittäin pidä paikkaansa. Vaasassa tehdään hyvää juniorityötä ja esim. viime kauden joukkueesta iso osa oli seuran omia kasvatteja. Millainen olisi sitten hyppäys liigaan, se on toinen kysymys. Tosin ei mikään liigaryhmä kovin monta omaa junnua yhden kauden aikana pysty ajamaan edustusjoukkueeseen, joten varmasti se Vaasassakin onnistuisi.

Vaasan ja Kokkolan välillä on aina lievää kisailua ja sanailua, mutta rehdisti on tunnustettava myös rakkaan kilpakumppanin vahvuudet: Sportilla on kasvatustyö kunnossa ja fanien kannustus erinomaista. Onneksi viime kaudella tuossa jälkimmäisessä hommassa Hermeksen fan clubin ansiosta Kokkolassakin edistyttiin reippaasti.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Viestin lähetti Stomper
Vaikka Kokkolasta olenkin ja menee vähän off-topic, pakko on puuttua em. syistä yhteen eli Sportin junioritoiminnan heikkouteen. Se ei nimittäin pidä paikkaansa. Vaasassa tehdään hyvää juniorityötä
Faktat pöytään Sportin junnuista:
A:ssa suomisarjaa
B:ssä SM, joutui karsintasarjaan
C:ssä SM, alempi loppusarja

En saa kyllä noilla tuloksilla Sporttia millään edes "top 10":iin junnutoiminnan suhteen, kaikella kunnioituksella.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Viestin lähetti oka
Faktat pöytään Sportin junnuista:
A:ssa suomisarjaa
B:ssä SM, joutui karsintasarjaan
C:ssä SM, alempi loppusarja

En saa kyllä noilla tuloksilla Sporttia millään edes "top 10":iin junnutoiminnan suhteen, kaikella kunnioituksella.

Sport A pelaa 1. divisioonassa!

Totta kyllä, ettei tilanne ole ihanteellinen, mutta kehitystä on tapahtunut koko ajan. B nousi sm-sarjaan edellis kaudella ja sieltä on tulossa monta hyvää jamppaa ylöspäin ensi kauden A:han. Lisäksi A sai kovan vaasalaisen valmennuskaksikon, kun Kenneth Westerback ja Jukka Seppo kantavat kolme seuraavaa vuotta päävastuun vaasalaispoikien kehittymisestä. Kena on hyvä valmentaja ja Sepon meriitit tuntevat kaikki muutkin.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
A divarissa, B voitti tuon karsintasarjan ja C jatkaa SM-sarjassa. Hyvältä näyttää. A:ssa on vielä kaksi kakka-ikäluokkaa, mutta sitten rävähtää. Uuden hallin ansioita, sanon ma.
 
Suosikkijoukkue
Mestiksen paras sentteri Patrik Westerback
Viestin lähetti mendieta
A:ssa on vielä kaksi kakka-ikäluokkaa, mutta sitten rävähtää.

Samaa mieltä mendietan kanssa. Sportin junnut on hyviä -86:sta nuorempiin. Vielä, kun saadaan A-junnuista -84 ja -85 pois voidaan viimeistään silloin puhua noususta A-SM:n.
 

nollanolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HERMES & PELICANS & KPV
Kiitos Sportti!

Viestin lähetti Jaska85
Niin. Itse en pahemmin Tammisen metodeista tai prinsiipeistä perusta, mutta olen erittäin tyytyväinen, että Sportin valmentajaksi tuli Tamminen jos toinen vaihtoehto olisi Lehkonen. Itse en pidä edes Hermeksen aikaa Lehkosen meriittinä, sillä olihan joukkuekkin kova: Pärssinen, Virtanen, Uusikartano, Hentunen, Aalto. Kyllä siinä on sen tason pelimiehiä että väkisinkin pitää menestystä tulla. Onhan se kiva, että tuli Lehkonen Mestikseen. Nyt siinä voi sitten Dufva ja Lehkonen ihan keskenään keskustella shampoon vaikutuksista hiusten kasvuun.

Ensinnäkin,olen samaa mieltä kanssasi Tamin valinnasta,olimme jo aika huolissamme,kuka sinne tulee valmentajaksi? onneksi se oli Tami ja saamme nukkua yömme rauhassa,pohjanmaan herruus säilynee Kokkolassa ensi kaudellakin.
Sportti on mielestäni ensi keväänä lähenpänä Suomi sarjaa kuin Liigaa.
Lehkosesta: nämä mainitsemasi pelaajat eivät olleet lähelläkään Liigaa kun "IKA" tuli Hermekseen.
Ika kehitti heistä "kultakypäriä" Liigaan. ei ole epäilyksen häivääkään kumpi näistä herroista on VALMENTAJA!
Se ei tee miehestä valmentajaa jos kirjoittaa itsestään kirjan ja kauppaa sitä joka käänteessä kuin "helppo-heikki".
Ranskan menestys johtui vain ja ainoastaan Maalivahdin uskomattomista torjunnoista.
Kärpillä aivan ylivertainen budjetti muihin verrattuna ja pelaaja materiaali. joku mummo kylän raitilta olisi valmentanut ne Liigaan.
Tami toi Kärppiin paljon julkisuutta ja sitäkautta rahaa, mutta valmentajana,ainakin mun silmissä menettänyt uskottavuutensa, noh, tulemme näkemään monia aikalisiä ja sen kuinka mies haukkuu pelaajat yleisön kuullen,nuoret ja vanhat.
Koittakaa kestää Sportin nuoret ja lupaavat pelaajat.
TUTOlle oivallinen valinta.Lehkosesta tulee olemaan teille paljon iloa,myös yleisölle. meille taas Lehkonen tulee ensi kaudella tuomaan jännittäviä hetkiä.
Hyvää Pääsiäistä kaikille
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Tuton johto on muutaman kertaa maininnut paluumuuttajien mahdollisuudesta ensi kauden joukkuetta ajatellen. Tulkitaan tässä nyt sitten käsitettä laajasti, eli ei tarvitse olla Tuton kasvatti, vaan riittää että on yleensä pelannut joukkueessa.

Keitä haluttaisiin palaavan?

Forsell
Vuorisalo
Ryömä
Saarinen
Koponen

Nämä nyt ainakin. Tietenkin olisi olemassa muitakin, mutta he joko ovat lopettaneet, taantuneet tai sitten pelaavat niin korkealla tasolla, että paluu Mestikseen ei (vielä) ole realistista.
 

Makke

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Viestin lähetti Kaukalon laidalla


Keitä haluttaisiin palaavan?

Forsell
Vuorisalo
Ryömä
Saarinen
Koponen

Kyllä nuo kaikki em. olisivat tervetulleita Ryömää lukuun ottamatta (pelasi luokattoman huonon kauden ollessaan viimeksi TuTossa), mutta ainakin Koposta on huhuiltu tuonne Jypin suuntaan. Onkohan Timo Hurskainen vielä pelikunnossa, näyttäisi sopimus Tilburgin kanssa päättyvän toukokuussa? Aki Uusikartano olisi kovan luokan vahvistus, mutta taitaa olla voimassa oleva sopimus liigaan tällä hetkellä?
 

Jarte

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey,VG-62,Liverpool, Inter Tku
Olishan noita hyviä pelimiehiä maailmalla jotka olis kiva nähdä taas Tutopaidassa. Taitaa vaan uudella valmentajalla usein olla ihan uudet kuviot ja visiot..... ja niinollen kaikki menneiden vuosien Kupittaan suosikit eivät ole uuden valmentajan mieleen.

Jopa nyt päättyneen kauden joukkoeessa oli monta potentiaalisesti hyvää peluria joiden toivoisi jäävän. Vaikka ryhmä floppasi syksyllä pahasti niin ei kausi nyt täysi katastrofi ollut karsinnoista huolimatta. Ehkä sinne joutumisen takia seuran johtoryhmä vihdoin heräsi horroksesta ja saa uutta puhtia omaan toimintaansa.

Mites muuten Saunamäki ja Markkanen ? Mikko on käynyt koko kauden kupittaalla pelejä katsomassa, mutta laittoiko hän jo hokkarit naulaan pysyvästi vai pitikö vain välivuoden ??? Ja entäs sitten Atte ??? Kuka tietää ???

Kyllä tää nimien odottelu on kauden raskainta aikaa......
 

TilastoToveri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Saunamäki on tiettävästi tavattu talonmiehen hommista, enkä ainakaan itse ole sattunut näkemään häntä tai Markkasta luistimilla esim. 2.-divarin peleissä. Jälkimmäisestä ei niin kauheasti väliäkään.

Forre ja Vuorisalo olisivat enemmän kuin toivottuja paluumuuttajia Kupittaalle, ja pakistossa olisi varmasti tilaa Saariselle ja Ryömälle. Hude voisi olla mielenkiintoinen lisä ja toisi ainakin kokemusta, kovuutta ei ehkä niinkään ;) Mutta ykköstoiveina vanhoista tovereista olisivat tietenkin Teppo Numminen ja Sami Leinonen. Ja heidän jälkeensä sitten Pärä ja Virtasen Antti. Saataisiin pakisto ja hyökkäyspää molemmat kuntoon :)
 

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Blue Jackets, Panthers
Viestin lähetti Makke
Onkohan Timo Hurskainen vielä pelikunnossa, näyttäisi sopimus Tilburgin kanssa päättyvän toukokuussa?

Hurskainen sai lähtöpassit Tilburgista jo marraskuun puolivälissä, koska joukkue ei ollut tyytyväinen ulkomaalaisvahvistuksensa tehoihin. Sen jälkeen mies ei ole ilmeisesti pelannut missään.

Lähde: IJshockey.comin uutisarkisto
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Saunamäki ainakin on talven aikana ollut usein nähty vieras Turun yöelämässä, joten kunto lienee edelleen yhtä rautainen kuin aktiiviaikoinakin. Markkasesta ei tosiaan niin väliä. Hän oli muuten hyvä maalintekijä, mutta ne maalit vain jäivät puuttumaan. Okei, osuihan "Volvo" parhaimmillaan 22 kertaa kaudessa, mutta yksi kausi ei tee kesää.

Saarinen olisi ilman muuta vahvistus ja miksei Ryömäkin. Olihan Ape yleensä hidas ja kankea, mutta muistaakseni hän myös hölmöili vähemmän kuin tavallinen TuTo-puolustaja keskimäärin.

Vuorisalo oli jo viime vuoden loppukesästä valitellut Kokkolan yöelämän hiljaisuutta, mutta suht hyvin sujunut kevät on saattanut muuttaa mielen. Ja toisaalta, vaikka Marre lähtisikin Hermeksestä, niin osoite ei silti välttämättä ole Turku.

Täytyy vaan toivoa, ettei omiin nuoriin satsaaminen ole taas sitä, että lähdetään A-junnujen 1-divarista kootulla porukalla kokeilemaan, mihin rahkeet riittävät. TuTon edustusmiehistössä on parina viime kautena pyörinyt muutama sellainen pelaaja, johon ei missään nimessä pitäisi satsata. Pekka Virta poisti jo Katajiston kokoonpanosta, ja toivottavasti Ika ei häntä myöskään sinne palauta, vaikka sopimus taitaakin kattaa myös ensi kauden.

Tietääkö muuten kukaan, mitä Pekka Virta aikoo tehdä ensi kaudella?

Siis yhteenvetona: Koska ne omat junnut sekoilevat taas tuttuun tyyliin ja syöttöjen perillesaanti on vähän niin ja näin, on Ikan jo tässä vaiheessa syytä kutsua joukkueeseen Lätty Hirsimäki ja Pikkari Virtanen. Ismohan pelasi näiden velikultien joukkuekaverina jälleen maaliskuun veteraaniturnauksessa, joten yhteyksiä siis on.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Forsell Suomeen

Posted 27/4/2004: Tero Forsell (F)
From Grenoble to Finland
Added By: Chris Laparra, Status: Confirmed

Moinen siirto on päivätty tänään osoitteessa www.eurohockey.net. TuTo taitaa olla osoite?
 

janitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Juha Peltonen tulee

pelaamaan tutossa taas sapattivuoden jälkeen.
 

Makke

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Re: Juha Peltonen tulee

Viestin lähetti janitee
pelaamaan tutossa taas sapattivuoden jälkeen.

Hyvä uutinen! Toivottavasti saisi pelata ehjän kauden. Viimeiset ovat olleet aika paljon loukkaantumisten sävyttämiä.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti Erkenholt
Ymmärsinkö oikein, että Forsell on tulossa Turkuun, mutta peliuran jatko on vielä avoin?

Tuon mukaan Tero tulisi töihin Turun kaupungin palvelukseen ja keskittyisi siviiliuraan. Jatko TuTossa on vielä avoinna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös