Turkin poijaat naurattaa

  • 47 600
  • 167
Suosikkijoukkue
HIFK
Kavereiden kanssa istuimme muutama vuosi sitten usein iltaa minun luonani. Ja usein myös nälkä iski, joten soitimme Askistossa majaansa pitävälle Haburille.

Sieltä saa hyvät pizzat kohtuuhintaan, ainoana ongelmana on se, että usein Habur ei ymmärrä laittaa riittävästi kynsilaukkaa pizzaan, vaan sitä joutuu itse lisäämään. No, pieni ongelma.

Kerran sattui hauskasti - kuskilla ei ollut riittävästi vaihtorahaa, joten hän totesi: "Tänne tule paljo tilaus, minä jäädä sinu kymme markka velka. Maksa ensi kerta." Seuraavana viikonloppuna mietin, pitääkö tuo kirjata luottotappioksi, mutta kuski toi pizzat ja sanoi: "Minä olla kymme markka velka, vähentä hinta."

Yhden kerran käytiin kaverin kanssa paikan päällä syömässä Habur Specialit, ja siellähän oli Askiston pojat päiväkaljalla.
 

Bemo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Jokipojat
Oltiin tossa kaverien kanssa Porin kebab paikassa nimeä en jaksa edes pistää. Meille myytiin pizzat ja oltiin siinä syömässä kunnes sisään astui nuorehko mies ja kysyi Turkkilaiselta myyjältä että - Täällä ei taida käydä visa?! Tähän myyjä sanoi - kyllä minä sen tiedän. mies vastasi - Ai, no menen sitten johonkin muualle. Turkkilainen sanoi - Sinun ei tarvi tänne enää tulla minun paikkaani haukkumaan. mies ihmetteli ja sanoi - en minä sitä haukkumaan tullut tulin vaan kysymään että käykö täällä visa. Turkkilainen tästä kimmastuneen sanoi meille - nyt tämä paikka menee kiinni, syökää nopeasti, minua ei tänne tulla haukkumaan.

Näin liike meni muutamaa tuntia aikaisempaa kiinni kun piti. Turkkilainen ei siis oikein osannut puhua suomea.
 

Blur

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Seeprat, Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Pingu
Onko muuten Elvis-grillit olleet joskus aikoinaan suomalaisen omistuksessa? Sellainen muistikuva olisi, ja että joskus siellä sai oikein hyvät sapuskat, mutta sittemmin siellä olikin joku karvakäsi töissä eikä enää niin hyvää ollut.

Ja Kössin grillinkin omistaa käsittääkseni joku ulkomaalaisempaa alkuperää oleva? Jokunen vuosi sitten siellä tykkäsin käydä, siis satunnaisilla Lappeenrannan reissuilla. Kannattaako siellä poiketa vai jättää suosiolla väliin ja mennä vaikka satamaan?
Ei nyt varsinaisesti aiheeseen liittynyt, mutta tuli vaan mieleen...
Elviksen entisistä omistussuhteista en tiedä, mutta nykyään ainakin on karvakäsiä ratissa..

Kössin grillihän ei enää ole kössi vaan Valtagrilli. Eipä oo tullu käytyä..

Mielestäni teet parhaan valinnan kun jätät nänä rillit ja sataman väliin ja loikkaat jäähallin lähelle Tuen grillille, et tule unohtamaan ;)..
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
Kissanlihaa vai jauhettu lammas?

Osaisiko joku selittää minulle sen eron, miksi turkkilaisten kansallisruoka kebab on niin kovin erilaista riippuen maasta, jossa sen syö? Miksi Suomessa liha on harmaata ja jotenkin massamaisempaa kuin vaikkapa Saksassa, jossa se näyttäisi olevan ruskeaa? Halloumijuustoa ei myöskään ole Suomessa näkynyt. Myös nimitykset vaihtelevat kebabista kebapiin. Luulisi että jos suomalaiset pitäisivät hernaripuljuja pitkin maailmaa, olisi hernari aina suht samanlaista paikasta riippumatta? Ja osaisiko joku muuten kertoa tasan tarkkaan, mitä siinä lihassa oikein edes on?

Pikaruokanahan tuo on aika loistavaa, on leivät, salaatit ja lihat samassa muutaman euron paketissa. Mäkkäri häviää 6-0. Ei varmaan ihan sattumaa että kebabia saa varmaan jokaisesta Euroopan maasta erittäin kivaan hintaan.

Selväähän se on, ettei näillä hemmoilla ihan puhtaita jauhoja pussissa ole. Heillä on mm. tapana palkata paaaaljon henkilökuntaa tietyksi ajaksi oleskelulupasyistä. Toinen syy on tietenkin tarpeeksi pitkä työsuhde, jonka jälkeen kenkää saadessaan on työttömyysturvan piirissä. Tämän jälkeen kymmenen uutta maanmiestä Turkista töihin. Luulisin että esmes ulkomaalaisvirastossa asia on tiedossa, mutta minkäs tekevät. Mutta niin kauan kun itse tuen toimintaa syömällä kyseisissä paikoissa en asiasta valita.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Re: Kissanlihaa vai jauhettu lammas?

Viestin lähetti SGD
Ja osaisiko joku muuten kertoa tasan tarkkaan, mitä siinä lihassa oikein edes on?
Jaa-a. Sitäpä ei moni tiedäkään. Oikeaoppisesti kait kebabissa tulisi olla lampaanlihaa, mutta epäilen että täkäläisissä kebabeissa on enimmäkseen nautaa? Olettaisin siis näin.

Se nyt lienee sanomattakin selvää, että se liha jota noisa ruouissa käytetään, ei voi olla kovinkaan laadukasta. Isoina köntteinä ostavat jostain tukusta jämälihoja ja aivan varmasti se tavara on välillä parhaimman päivämääränsä ylittänyttä.

Halvalla ei hyvää saa, ainoastaan suolistosairauksia.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Re: Re: Kissanlihaa vai jauhettu lammas?

Viestin lähetti Ted Raikas
Halvalla ei hyvää saa, ainoastaan suolistosairauksia.

Kun en tiedä niin en ryhdy erityisesti puolustelemaan kebabravintoloiden lihojen laatua mutta ei se täysin mätää ainakaan ole. Itsekin olen kohtalaisen usein näiden mestojen ruokaa syönyt, enkä koskaan ole sairastunut syömisen vuoksi.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juniorijääkiekko
Re: Kissanlihaa vai jauhettu lammas?

Viestin lähetti SGD
Osaisiko joku selittää minulle sen eron, miksi turkkilaisten kansallisruoka kebab on niin kovin erilaista riippuen maasta, jossa sen syö? Miksi Suomessa liha on harmaata ja jotenkin massamaisempaa kuin vaikkapa Saksassa, jossa se näyttäisi olevan ruskeaa? Halloumijuustoa ei myöskään ole Suomessa näkynyt. Myös nimitykset vaihtelevat kebabista kebapiin. Luulisi että jos suomalaiset pitäisivät hernaripuljuja pitkin maailmaa, olisi hernari aina suht samanlaista paikasta riippumatta? Ja osaisiko joku muuten kertoa tasan tarkkaan, mitä siinä lihassa oikein edes on?

Täällä Tanskassahan kyseinen mättö tunnetaan nimellä Shawarma. Sama asia, tosin täällä siihen lisätään kastiketta, jota kutsutaan Hummukseksi (tai Hommokseksi). Vähän sellasta piparitaikinan makusta. Ranuleita nää ei täällä osaa paistaa, vaan on lähes järjestään raakoja sisältä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Re: Re: Kissanlihaa vai jauhettu lammas?

Viestin lähetti Ted Raikas
Halvalla ei hyvää saa, ainoastaan suolistosairauksia.

Aivan. Tästä syystä HPK:kin kiertää veroja.

Sen verran täytyy kuitenkin sanoa, että Suomessa on aika helvetin tarkat ohjesäännöt ravintoloille ja niitä myös valvotaan. Ja kyllä tämä valvonta koskee myös kebab-ravintoloita.

Onko muuten missään ollut tilastoja siitä, minkä verran lapamato-, salmonella-, ebola- ja keuhkomalaria-epidemiat ovat lisääntyneet Suomessa näiden kebab-ravintoloiden rantauduttua tänne?

Mitenkäs muuten, uskallatteko reissata ollenkaan ulkomailla? Siellähän ruoka vasta epähygieenisesti säilytetäänkin...
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Re: Re: Re: Re: Kissanlihaa vai jauhettu lammas?

Viestin lähetti HN
Höpö höpö.

Höpö höpö itsellesi. Terveystarkastajat tutkivat säännöllisesti pizzerioiden ja kebabbiloiden ruoanlaatua ainakin täällä Jyväshyvässä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kissanlihaa vai jauhettu lammas?

Viestin lähetti HN
Juu, ja Puuhamaan vesiliukumäet on tarkastettu ja todettu turvallisiksi.

Puuhamaasta en tiedä; hygieenikkoja tästä kaupungista itse tunnen.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Re: Re: Kissanlihaa vai jauhettu lammas?

Viestin lähetti Ted Raikas
Jaa-a. Sitäpä ei moni tiedäkään. Oikeaoppisesti kait kebabissa tulisi olla lampaanlihaa, mutta epäilen että täkäläisissä kebabeissa on enimmäkseen nautaa? Olettaisin siis näin.

Turkissa kebab on juuri lampaanlihasta tehty.

Täällä kebu tehdään (ainakin kunnon kebab-paikoissa) naudan paistista. Siitä en tiedä, mitä niissä ns. valmisrullissa on. Tuskin ne kokolihaa ovat.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti JanJ
Starttirahaa saa 6kk * 600 euroa, jonka jälkeen voi hakea jatkoa 4 kuukaudeksi, mutta summa on silloin alempi.

"Päätöksen starttirahan myöntämisestä tekee työvoimatoimisto, joka ottaa huomioon mm. alan yritysten kilpailutilanteen ja uuden yritystoiminnan tarpeen paikkakunnalla. "

Käytännössä tuo tarkoittaa sitä (serkkuni on työkkärin virkailija) että vaikkapa kebab-paikka tai Kotipizzan perustaja ei saa starttirahaa koska niitä on joka kulma täynnä.

Asiassa on näköjään paikkakuntakohtaisia eroja. Helsingissä summa on aina 35,72 päivässä, ja päätökset tehdään yleensä 4kk+3kk+3kk eli yhteensä 10 kuukautta. Tosiaan kilpailun vääristymisen perusteella Helsingissä ei saa starttirahaa pizza/kebabravintolan perustamiseen, ja kyllä keskiolutkuppilankin suhteen saa perustella hakemuksensa tarkasti. Tosin ainakin Kampin työkkäristä on suuren kysynnän takia määrärahat tällä hetkellä loppu, joten sieltä on turha hakea starttirahaa minkäänlaisen firman perustamiseen, mutta se onkin toisen keskustelun paikka...
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Re: Re: Re: Kissanlihaa vai jauhettu lammas?

Viestin lähetti Sistis
[BMitenkäs muuten, uskallatteko reissata ollenkaan ulkomailla? Siellähän ruoka vasta epähygieenisesti säilytetäänkin... [/B]

Ylipäänsä ihmettelen miten siellä ulkomailla on ketään enää hengissä. Ja miten ne kestävät asua maissa, joissa on pelkästään ulkomaalaisia??? Sisukasta porukkaa! Melkein päästäisi Suomeen tuolla asenteella niin eivät ainakaan ruokaan kuolisi.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Re: Re: Re: Kissanlihaa vai jauhettu lammas?

Viestin lähetti Murmeli
Kun en tiedä niin en ryhdy erityisesti puolustelemaan kebabravintoloiden lihojen laatua mutta ei se täysin mätää ainakaan ole. Itsekin olen kohtalaisen usein näiden mestojen ruokaa syönyt, enkä koskaan ole sairastunut syömisen vuoksi.
Elviksen (vieläkö ovat olemassa?) pöperöt vaativat ainakin lyhyen siedätyskuurin ennen kuin noita pystyi oireilematta ahmimaan baari-illan päätteeksi. Kun sitten vatsan sietokyky oli noussut vaaditulle tasolle, sopi näiden grillien kebabeiksi kutsutut annokset aivan erinomaisesti halvan kaljan jatkeeksi.

Mutta Lappeenrannasta löytyy edelleen (vai löytyykö?) valtakunnan kebab-mestojen kuningas; Välimeren kebab. Vaikka annokset (ja etenkin kastikkeet ja salaatti. Muutos kiinankaalisalaattiin oli paha kolaus) eivät enää olekaan yhtä loistavia kuin 10 vuotta sitten niin erittäin hyviä silti.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kyllä aina välillä on aika kierteelle kun on Ösmetit syönyt, hyvää se on silti aina ollut ja mitään valittamista ei ole! Parhaat muuten mitä itse olen syönyt Tanersin kebabit Lohjalla.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Lohjan suosituit kebab-paikasta Taners huoono, Ismet huva. Ismet erittain huva, siisti ja viihtuisa, saa salaatti otta ja kahvi lopuksi sama hinta pizza kanssa. Palvelu olla kanssa huva, pojat puhu ok suomeksi ja myos suomalaisia on tarjoilijana. Miksi maksa huono, kun saa sama hinta parempi ellei paras?
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Re: Re: Kissanlihaa vai jauhettu lammas?

Viestin lähetti Ted Raikas
Jaa-a. Sitäpä ei moni tiedäkään. Oikeaoppisesti kait kebabissa tulisi olla lampaanlihaa, mutta epäilen että täkäläisissä kebabeissa on enimmäkseen nautaa? Olettaisin siis näin.

Nautaa ovat pääasiassa ainakin tukussa myytävät kabablihat. Tukussa myydään kebablihaa ihan valmiina vartaaseen tökättävinä köntteinä joten aika monet kebabbilat ostavat varmaan näitä valmiita könttejä. Isoissa könteissä ei muistaakseni ollut hintakaan kovin korkea verrattuna jalostamattomaan lihaan joten tuskin kovin moni kebabbila viitsii omia lehmiä teurastaa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti Ohmi

Tähän asti kebabilla käynnin jälkeen on saanut pelätä vain systiserkoosia, mutta nyt saa pelätä salmonellaakin.

"Taenia soliumSian kapea heisimato eli väkäsellinen heisimato, eräs suolistomato, joka tarttuu huonosti kypsennetyn sianlihan kautta, eli tauti on harvinainen maissa, missä ei syödä sianlihaa. Suomessa tämän madon aiheuttama infektio on harvinainen.

Joko kyseessä oli helvetin huono vitsi tai sitten jotain muuta...

Mutta mää ihmettelen vallan kauhiast', et' kui helvetin tavall' ihmine voi saada sian heisimadon jos syö nautaa...

Joku EHEC voisi olla todennäköisempi, mutta sen voi saada jo ihan kotikeittiössänsäkin, jos käy paska säkä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Puuhasteluseura
Viestin lähetti Sistis
Joko kyseessä oli helvetin huono vitsi tai sitten jotain muuta...

No, jos sika on ollut naudan kanssa sukupuolisessa kanssakäymisessä!? Eikös Espanjan tautikin syntynyt siitä, kun sika oli sukupuolisessa kanssakäymisessä linnun kanssa?
 

bunghole

Jäsen
Re: Re: Re: Re: Re: Kissanlihaa vai jauhettu lammas?

Viestin lähetti DAF
Höpö höpö itsellesi. Terveystarkastajat tutkivat säännöllisesti pizzerioiden ja kebabbiloiden ruoanlaatua ainakin täällä Jyväshyvässä.

Sama ainakin Oulussa ja uskoisin että kaikilla muillakin paikkakunnnilla. Laitan perään linkin josta löytyy yksi tällainen mielenkiintoinen terveysviranomaisten raportti. Käsittääkseni kaikkien ravintoloiden tarkastuksista tehdyt raportit ovat julkisia mutten nyt löytänyt muita.

http://www.pudasjarvi.fi/poytakirjat/kokous/KOKOUS-126-18.HTM

Näin siis Pudasjärvellä. Vastaavaa toimintaa ja välinpitämättömyyttä on ollut myös Oulussa ja varmasi monissa muissakin paikoissa.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Jo aikaisemmin mainostettu Punjab kuuluu meikäläisenkin ykköspaikkoihin Tampereella, silloin kun jossain syömässä tarvitsee käydä. Hinta-laatusuhde on kohdallaan ja annosten koossa pärjää vain muutama paikallinen ählämi naapurikunnissa.

Vaikka ählämien toiminnasta kuulee vaikka minkälaista juttua, käyn silti mieluummin niissä syömässä kuin pikaruokaketjuissa tyyliin Hesburger/McDonalds. Näissä kun saa kylmät ranskalaiset vakiona ja annosten jälkeen ei tule kuin vihaiseksi. Lisäksi Mäkkärin takahuoneen pojilta kuulee välillä sellaisia juttuja, että luottaa kuitenkin mieluummin karvakäsiin....
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Viestin lähetti sampio
Lohjan suosituit kebab-paikasta Taners huoono, Ismet huva. Ismet erittain huva, siisti ja viihtuisa, saa salaatti otta ja kahvi lopuksi sama hinta pizza kanssa. Palvelu olla kanssa huva, pojat puhu ok suomeksi ja myos suomalaisia on tarjoilijana. Miksi maksa huono, kun saa sama hinta parempi ellei paras?

Kyllä minä ainakin tykkään Tanersista. Kysymys kyllä on syvällinen..
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Viestin lähetti puuha-pete
Kyllä minä ainakin tykkään Tanersista.
Mutta sinun mielipiteesi onkin väärä.
 

bunghole

Jäsen
Viestin lähetti HN
Jep. Pelkästä "tarkastamisesta" ei ole mitään hyötyä. Pitäisi myös valvoa, että tarkastuksissa havaitut puutteet ja laiminlyönnit korjataan (nopeammin kuin kymmenen käynnin ja viiden kirjallisen varoituksen jälkeen). Nykykäytännöllä tarkastaja voi löytää melkein mitä tahansa, ja silti toiminta saa jatkua aivan samalla tavalla kuin ennen tarkastustakin.

Niinhän se on. Mielestäni "tarkastajilla" saisi olla enemmän valtuuksia, jopa lyödä lappu luukulle ja antaa uhkasakko jotta puutteet korjattaisiin nopeammin. En tiedä onko kyse vain Oulun kaupungin järjestyssäännöstä vai onko kyseiseen asiaan tulossa ihan lakikin, mutta ainakin pizzahelvetissä Oulussa ollaan tarttumassa tiukasti syöttölöihin joissa ei sääntöjä ja määräyksiä noudateta. Keinona on siis aukioloaikojen rajoittaminen jos jotain valittamista löytyy kuten useimmista paikkoista on löytynyt. Nykyään kyseiset paikat tekevät ison osan myynnistään viikonloppuöisin ja ovat auki viiteen mutta mahdollisena rangaistuksena kyseiset paikat saisivat olla auki vain kahteentoista tai kahteen. En tiedä millä asteella kyseinen sääntö on mutta ainakin Oulun irakilaisten keskuudessa asiasta ollaan varmoja ja huolissaan.

Viestin lähetti Skeletor
Vaikka ählämien toiminnasta kuulee vaikka minkälaista juttua, käyn silti mieluummin niissä syömässä kuin pikaruokaketjuissa tyyliin Hesburger/McDonalds. Näissä kun saa kylmät ranskalaiset vakiona ja annosten jälkeen ei tule kuin vihaiseksi. Lisäksi Mäkkärin takahuoneen pojilta kuulee välillä sellaisia juttuja, että luottaa kuitenkin mieluummin karvakäsiin....

Siksi käynkin vain Kotipizzassa.

Ulkomaalaisten omistamissa paikoissa käyn vain harvoissa. Oulussa tällaisia on pari, Troija Kebab, La Festa ja Eeva. Muutamia asiallisia paikkoja on kyllä mutten tue näitä paikkoja niiden työntekijöiden takia. Ennemmin vaikka poltan rahani kuin ostan niillä ruokaa esim. Göremestä, Ninwestä, Nohadrasta jne. Kyseisten pizzerioiden omistajat ovat kyllä asiallista väkeä mutta samaa ei voi sanoa työntekijöistä. Kyse ei ole siis pelkästään käytöksestä vaan paljon vakavammista asioista, joiden perusteella nämä kaverit saisi mielestäni poistaa liikenteestä pysyvästi..

Helsingissä on asuntoni nurkan takana Chilli jossa käyn usein. Ruoka on hyvää ja paikka asiallinen. Paikka ei ole halvimmasta päästä mutta luotan edelleen siihen että maksan laadusta. Kyseinen paikka on myös viikollakin kahteen yöllä auki joten siellä tulee käytyä usein.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko. /HC Tallinna !
Käsittääkseni suomessa kovenee terveystarkastukset, eestissä on mahdollisuus lyödä paikka kiinni välittömästi, täällä oli aikanaan pakko ottaa sellainen käytäntö. Nyt se alkaa näkyä ravintoloissa, olen käynyt ja tietenkin ollut suomalaisissa ravintoloissa töissä monet vuodet. Voin puhtaalla omallatunnolla sanoa että eestin ravintolat hakkaavat siisteydessä suomipojan 100-0. Ainoastaan huippupaikat läpäisisivät täkäläiset testit.

Niin että pelkoperseessä saa olla kokoajan, jollei lätty miellytä niin mahdollisuus on mielivaltaisesti lyödä paikka kiinni koska hyvänsä. Syy kyllä löytyy jos halutaan, niin että siinä se huonompi puoli . Kuka ei usko, niin voidaan tehdä kierros. Ja sakot ovat hirmuiset, ja ennenkuin sakot on maksettu ja paikka siivottu lattiasta kattoon se ei aukea. Olen vielä säästynyt luojan kiitos.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös