Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Tuomas Tuokkola KooKoon uudeksi päävalmentajaksi

Viestiketju osiossa 'KooKoo' , aloittajana Minor, 21.11.2016 klo 10.12.

 1. paraspelaaja Jäsen

  Koko KooKoon viimeisen Mestis-kauden varoittelin, ettei Mattilasta ole liigavalmentajaksi. Tiesin puutteet hänen teknis-taktisessa osaamisessaan, lisäksi epäilin myös henkisen johtamisen kykyjä (kyllähän te muistatte!). Jostain kumman syystä Mattila yllätti minut viime kaudella täysin, ja mikä vielä kummallisempaa, tämä kausi meni mieheltä juuri kuten alunperin ennustin; kaikki vain tapahtui vuoden myöhässä. Mielipuolista!

  Samassa onnittelen Tuokkolasta. Ainut oikea valinta.
   
 2. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Joo olisi KooKoon seurajohdon kannattanut ensin soittaa tälle Liljaniemelle ja kysyä häneltä kannattaako vaihtaa valmentajaa niin olisi säästynyt nämäkin rahat. Aika outo kirjoitus kaikenkaikkiaan, mutta jokaisella on toki oikeus mielipiteisiinsä. Helppoa sääleihin pääseminen KooKoolta ei toki ole, mutta onhan tämä nyt signaali yleisölle, että edes jotakin yritetään. Jos Mattilalla olisi jatkettu nykytahtiin niin viimeisetkin katsojat olisivat kaikonneet Lumon Areenalta, mutta tätä Liljaniemi ei ilemisesti ole ottanut huomioon.
   
 3. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
 4. Lainaus:
  Niin, tässäpä muistin virkistykseksi mihin tuo hetkellinen sarjajohto päättyi: http://yle.fi/urheilu/3-7136506
  KalPan runkosarjan voittoa harva muistaa, muttta sitä seurannut puppelointi Bluesia vastaan puolivälierissä on varmaasti jokaisen liiga seuraajan mielessä.

  Pidän kovasti Tuokkolan tyylistä, mutta jotenkin minusta tuntuu, että tiukassa paikassa ei saa joukkueestaan parasta irti. No, nyt on toki uusi mahdollisuus näyttää, toivotan onnea ja menestystä sinne kouvolaan!
   
 5. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
 6. John Lidgett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kouvolan Paska
  Täällä on yksi, joka on todella tyytyväinen tähän ratkaisuun! Tuolla toisessa ketjussa haaveilin Pikkaraisesta, mutta Pikkarainen olisi ollut saatavilla vasta tämän kauden jälkeen. Nyt saatiin uusi kaveri puikkoihin jo nyt ja hieman jatkuvuutta touhuun, ettei ensi kaudella aloiteta uuden koutsin kanssa ihan nollapisteestä.

  Pisteet toimistolle nopeasta reagoinnista, ettei vaihto tullut liian myöhään. Runkosarjaa on jäljellä vielä ihan helvetisti ja pudotuspeliviivaan on vain 8 pistettä, joten kyllähän Tuokkola saa ihan rehdin mahdollisuuden joukkueen kanssa taistella pudotuspelipaikasta. Lisäksi pelaajamateriaali on täysin riittävä taisteluuun paikasta kympin sakkiin. Veskariosasto varsinkin on timanttisen kova ja voisin kuvitella, että tämä on valmentajalle ehkä se tärkein yksittäinen palapelin osa, jonka varaan on hyvä lähteä rakentamaan toimivaa pakettia.

  Tosi pieniin asioihinhan nuo meidän pelit ovat viime aikoina ratkenneet, lähinnä karmiviin henkilökohtaisiin virheisiin, jotka ovat varmasti seurausta huonosta itseluottamuksesta ja joukkueen henkisestä tilasta. Jos Tuokkola saa henkisen puolen kuntoon, niin nämä yksittäiset pelien sisällä tapahtuvat aivokuolemat vähenevät ja saadaan käännettyä tiukat maalin pelit voitoiksi.
   
 7. Shiva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  On yritetty unohtaa (hymiö) kuten myös se pitkä säälipeli, jossa Hifk pudotti Ilveksen.. Ainoa jossa olen Tuokkolaa mielessäni kritisoinut on juuri Hifkta vastaan, miksi ei sen ties-kuinka-monennen erätauon päätyttyä Ilvesläiset luistelleet jäälle! Jopa minä tiesin että nyt iskee krampit. Törmänen tajusi pistää joukkueensa jäälle vetään lämmöt, Ilves pelurit istuivat jokainen vaihtopenkillä. Ja Partanenhan sen sitten ratkaisi.
  Jää nähtäväksi ottaako Tuokkola opiksi näistä ja millaisiin saavutuksiin valmentajana yltää.


  Lainaus:
  Jos Kärpät ja Hifk ei ala kohta voittoja ottamaan, niin kysyntää vapailla markkinoilla olevista valmentajista tulee olemaan noillakin suunnilla. Olisiko tämä taustalla että KooKoo toimi nopeasti tässä kohtaan.
   
 8. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
 9. Shiva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Hienosti alkoi Tuokkolan pesti. Kantolakin näkyy onnistuneen ainakin pisteiden valossa. Onnea voitosta! Nyt saa loppua vieraisiin pöytiin huutelu, lasken vain päiviä koska painatte meidän ohi taulukossa...
   
 10. Jaded Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Jos 3/3 niin mahdollisuudet on,että tällä viikolla,mutta epäilen. Tosijaan hieno startti Tuokkolan alaisuudessa.
   
 11. KPL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, Q
  Olin erittäin tyytyväinen, että Mattila uskallettiin potkia pihalle. Vielä tyytyväisempi olen ollut näiden kolmen pelin yleisilmeeseen ja pelaamiseen ylipäätään. Tuntuu jopa koomiselta, että näinkin lyhyellä valmistautumisella kiekollisessa pelissä on enemmän järkeä kuin Mattilan aikana koskaan oli. Suorituksen arvoa nostaa vielä se tosiasia, että esim perjantaina käytettävissä ollut jengi vilisi kaikenlaisia tusinapelaajia toisensa jälkeen ja silti peli toimi ok ja voitto oli ansaittu.
   
 12. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Tuomas Tuokkolalla on vielä ensi kaudeksi sopimus KooKoon kanssa. Täytyy todeta, että erittäin hyvää työtä Tuokkolan on tehnyt varmaksi jumboksi tuomitun KooKoon peräsimessä. Tuokkolan sopimus on katkolla keväällä 2019. Jokohan olisi oikea aikaa jatkaa Tuokkolan sopimusta vuodella kaudeksi 2019-2020?
   
 13. yaremchuk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo,Josh Green,Kouvolalainen pääsarjapalloilu
  Lainaus:
  Sen verran lisään tähän, että ERITTÄIN ison osan valmennustyöstä tekevät herrat Mälkiä ja Bajc, huippuammattilaisia pelaajien henkilökohtaisessa valmennuksessa, analysoinnissa ja raportoinnissa. Toivottavasti kaksikko saadaan jatkamaan yhteistyötä Tuokkolan kanssa myös ensi kaudella, molemmille herroille on kysyntää muuallekkin. Tuokkolan toiminnassa eniten kummastusta herättää täydellinen reagoinnin puute pelin aikana, etenkin tappiotilanteissa, se on jotain mitä en itse ymmärrä. Toki olen täysi maallikko ja amatööri ilman omaa valmennuskokemusta, mutta silti...!
   
 14. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Erittäin hyvä huomio. Kunnia KooKoon hyvistä peliesityksistä kuuluu eittämättä koko valmennustiimille eli myös Lovro Bajcille, Simo Mälkiälle unohtamatta tietenkään myös Kari Lehtosta. Toivottavasti koko valmennustiimi saadaan jatkamaan KooKoossa myös pitempään.

  Tuolla reagoinnin puutteella viitataan ilmeisesti siihen, miksi Tuokkola ei juurikaan ota aikalisää ensimmäisessä tai toisessa erässä kahden maalin tappioasemassa. Jossain haastattelussa Tuokkola sanoi, että joukkue ei hätkähdä kahden maalin takaa-ajoasemassa vaan luottaa omaan tekemiseen ja jatkaa tappiotilanteesta huolimatta sovitulla omalla sapluunalla.

  Onhan tuo totta siinä mielessä, että esim. Raumalla KooKoo oli niinikään tappiolla kahdella maalilla, mutta nousi lopulta 2-4 voittoon. Myös muita otteluita on tällä kaudella nähty, jossa KooKoo on noussut kahden maalin takaa voittoon. No toki KooKoo on myös itse hävinnyt otteluita, joita on johtanut jopa kolmella maalilla.

  En nyt usko, että aikalisällä olisi eilen ollut ottelun kulkuun mitään vaikutusta. Maalivahdon vaihtokaan ei varmasti olisi auttanut, koska kakkosveskarina oli A-junnu Oskari Salminen, joka ei ole pelannut vielä yhtään liigapeliä. Ei eilisistä maaleista yksikään mennyt Järvenpään piikkiin. Ottelun ratkaisumaalina näen tuon 3-1 maalin, jota edelsi tilanne, kun Pelli lähti yltiöpäisesti puskemaan oikeaa laitaa pitkin menettäen kiekon siniviivan tuntumassa, josta TPS iski tuon maalin. No virheitä sattuu kaikille, niistä vain täytyy ottaa opiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2017 klo 12.08
 15. Finnhopper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Kyllä mun mielestä jos 2 maalia tärähtää alle minuutissa omiin niin voisi olla aikalisän paikka, varsinkin kun käytännössä veskarin vaihtoon ei voida mennä.
  Ja kyllä se viiminen laidasta suht pienestä kulmasta lurahtanut Nurmen veto meni Järkkärin piikkiin.
   
 16. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Jos aikalisä koetaana ainoaksi valmentajan tavaksi reagoida tilanteisiin niin melko heikosti silloin osataan seurata ja analysoida joukkueen ja valmentajan toimintaa. Tällä hetkellä ja nykysäännöillä aikalisää kannattaakin säästää. Asiantuntevat kiekkoseuraajat tietävät miksi.
   
 17. Finnhopper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  No miten meni niiku omasta mielestä tuo Tuokkolan reagointi tuossa ottelussa kahteen nopeaan maaliin omiin?
  Onhan se jo tullut selväksi ettei taida kuulua Tuokkolan tapaan ottaa niitä aikalisiä, mutta ei kai se tarkoita ettei sitä voisi joskus hyödyntää.
  Ja ei, en tykkää myöskään tästä haastopelleilystä.
   
 18. yaremchuk Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo,Josh Green,Kouvolalainen pääsarjapalloilu
  Vaikka täällä eivät kaikki olekaan "asiantuntevia kiekkoseuraajia" vaan pelkkiä penkinkuluttajia mielipiteineen niinkun minä, niin sanonpahan vaan että reagointia ei tapahdu myöskään johtoasemassa esimerkiksi pelitavan muutoksella joka turvaisi esim kahden tai kolmen maalin johtoaseman paremmin. Ja vaikuttaisiko joukkueen pelaamiseen ja vaikkapa tarkempaan puolustamiseen jos sinne oikeasti heitettäisi junnuvahti tolppien väliin? Eilenkin Tepsi latoi kiekkoa sisään parhaalta maalintekoalueelta puolustajien seuratessa katseella vierestä.
   
 19. Funky Duck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Niin, enpä tiedä olisiko aikalisä auttanut vai ei. Viitaten yaremchukin viestiin, niin eilen puolustajista Järvinen -3, Tuhkanen -3 ja Pelli -2. Hyökkääjistä Kähkönen ja Pitkänen molemmat -3. Että sellaista.
   
 20. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Olen aiemmin kirjoittanut " ... pelillinen anti ..." -viestiketjussa kritiikkiä siitä, että on kaahattu miten sattuu 2 erää ja ollaan jotenkin johdossa ja kolmanteen erään eikun lisää vauhtia.

  Nykyisin tilanne on hieman toinen. KooKoo pystyy parhaimmillaan erinomaiseen rikkovaan häirintäpeliin koko kentän alueella varsinkin hitaammin kiekkokontrollilla suosivia taitojoukkueita vastaan. Vaikka tämä onnistuisikin lähes täydellisesti, menään silti koko ajan niin riskirajoilla, että virheet maksavat paljon. Esimerkkeinä Kärpät ja Lukko ottelut. Kun vastustajan yksilötaito on lähes ylivertainen niin mitä muuta voidaan odottaa.

  En tuolla väittänyt mitään Tuokkolan reagoinnista. Nostin vain esiin sen, että on muitakin reagointitapoja kuin pelkkä aikalisä. Aikalisä vaan näkyy katsomoon kaikkein selvimmin. Väitän kuitenkin, että nykyään valmennus joutuu harkitsemaan todella tarkoin aikalisän käyttöä, koska sen jälkeen yhtään haastoa ei ole käytettävissä. Jos taas aikalisä on käyttämättä on jäljellä rajaton määrä haastoja jos ne menevät läpi.

  Mitä tuohon TPS -otteluun tulee niin KooKoo ei onnistunut toteuttamaan koko kentän rikkovaa pelisuunnitelmaansa kuin ensimmäiset 10min ja viimeiset 10min. Sitä en sitten tiedä, mistä tämä johtui. Jostain reagoinnistako vai sen puutteesta.
   
 21. Finnhopper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Totta toinen puoli, mutta mitä hyötyä niistä haastoista on kun ollaan 3+ maalia takana? Kyllä se on melkein niin että juna on silloin jo mennyt. Itse näen asian mieluummin niin että jos menee 2 nopeesti omiin(ollaan esim. 2 takana) niin jotain pitää tehdä ettei lörpsähdä se kolmaskin.
   
 22. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Tuomas Tuokkola ja KooKoon "norsupallokiekko" !!! Tätäkö joudumme kestämään vielä ensi kaudellakin?

  Mikä on Tuomas Tuokkolan KooKoon pelitapa tai -systeemi? Onko sellaista olemassakaan? Miten mikään joukkue voisi menestyä, jos pelitapaa vaihdetaan ja sotketaan koko ajan?

  Ymmärrän sen että valmennuksen on reagoitava ja kehitettävä joukkueen pelillistä identiteettiä tarvittaessa, mutta mitään jatkumoa tässä kehittämisessä ei ole nähtävissä.
   
 23. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Tuokkola tsemppaa myös liian pitkään joitakin tutkapareja, joista ei vaan tule mitään tutkaa, enemminkin ankkuri. Loukkaantumisiin tämä kausi kaatui, mutta en ole kyllä Tuokkolasta viime loppukauden ja tämän kauden pohjalta kovin vakuuttunut.
   
 24. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  Tuokkola päivittelee jatkuvasti sitä, että "...ei taas tehty sovittuja asioita..." tai että "...joukkueen työmäärä ei riittänyt...".

  Onko Kultanen ostanut joukkueellisen laiskoja pelaajia tai onko joukkue täynnä jääräpäisiä ja itsepäisiä yksilöjä, joita ei millään saada palaamaan sovitusti yhteen?

  Vai onko Tuokkolan pelitapa / -systeemi sellainen, että pelaajat eivät sitä ymmärrä vaiko niin että Tuokkola ei osaa kertoa sitä pelaajilleen ymmärrettävästi?

  Viimeksi tällainen avautuminen kuultiin Tuokkolalta KooKoo - HIFK -ottelun jälkeen.
   
 25. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kivesveto Go Go
  Lainaus:
  Oletko pelannut koskaan joukkuepeliä? Välilä vastustajan pelitapa saattaa tappaa oman sellaisen tai välillä asiat eivät vain suju kentällä ja kun esim. ollaan hitaampia, kuin vastustaja on sen oman pelitavan pitäminen kasassa lähes mahdotonta. Toisia vastustajia/pelitapoja vastaan Tuokkolan tapa pelata toimii helvetin hyvin ja toisia ei.