Tuokkolan toinen – Ilves kaudella 2014–2015

  • 110 701
  • 421

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ulkopuolelta ei tuotu kuin Salmela, joka onkin omaan aiempaan tasoonsa nähden ollut onnistunut hankinta. Mutta puolustavana puolustajana ei häävi.
En kritisoisi Salmelan puolustamistakaan kauhean voimakkaasti, koska omissa on soinut tasakentällisin hänen kentällä ollessaan vain 17 kertaa, kun esimerkiksi Kivistön kentällä ollessa 30 kertaa. Toki Kivistö pelaa paljon isompia minuutteja, mutta silti tuo Salmelan saldo ei ole ollenkaan huono.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En kritisoisi Salmelan puolustamistakaan kauhean voimakkaasti, koska omissa on soinut tasakentällisin hänen kentällä ollessaan vain 17 kertaa, kun esimerkiksi Kivistön kentällä ollessa 30 kertaa. Toki Kivistö pelaa paljon isompia minuutteja, mutta silti tuo Salmelan saldo ei ole ollenkaan huono.
Hyökkäyssuuntaan maalintekijänä hän on onnistunut erinomaisesti. Syöttöjä sen sijaan on suhteessa niukasti. Aika harvinaista, että puolustajalla maalien määrä on suurempi. Pakkien maalipörssissä Salmela on jaetulla sijalla 5 ja yv-maaleissa peräti jaetulla sijalla 2. Ilveksen puolustuksen tulivoima olisi merkittävästi heikompi ilman tätä Mestis-hakua.

Edit. Tajusinpa juuri, että Salmelallahan on eniten yv-maaleja koko joukkueessa.
 
Viimeksi muokattu:

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvä tuo Urheilulehden juttu ja näköjään olivat valinneet juuri Salmelan isoon rooliin artikkeliin. Jotain hienoa tuossa kaverissa on. Uskaltaa pitää kiekkoa ja laukoa. Itseluottamus kovalla tasolla ottaen huomioon, että koko ura mennyt tätä ennen Mestiksessä, eikä sielläkään ole mitenkään loistanut. Tästä kyllä iso sulka Pajuojan hattuun, sillä jo ensi kaudella tämä kaveri saattaa olla lähes "Murphymäinen" siniviivatykki.

Ei se sitä poista, että ei vielä tällä kaudella illasta toiseen täytä ykköspakkiparin miehen vaativia saappaita, mutta silti hieno haku. Ei ole Salmelan vika, että joutunut aika mielettömän isoon ruutuun. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun mies on kierretty helposti alimpana ja huonona iltana antaa omissa sellaisia hasardeja, että jopa Mäkinen kalpenee. Mutta tässäkin suhteessa on minusta kehittynyt kauden edetessä.

Varmasti sotkee Salmelankin pelaamista se, että joutuu vähän väliä stunttaamaan laiturina loukkaantuneita. Pelasi jossain vaiheessa jopa sentterinäkin pari peliä. Etsi siinä sitten sitä tasaisuutta.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jostain syystä aina puhuttaessa Ilveksen nykytilasta palataan "kasiseiskoihin" tai siihen, kuinka omia kasvatteja on perseilty muualle. Nämä jutut alkavat osin menemään siinä määrin ylitse, että oletetaan aina asioiden olleen ylipäätään Ilveksen käsissä tai käännetään onnistumisiakin epäonnistumisiksi. Asia ei kuulu varsinaisesti tähän ketjuun, joten ehkäpä modet siirtävät tämän johonkin "Takavuosien perseilyt ja kasiseiskojen muistelut"-ketjuun.

Mainituista nimistä muutama huomio:

Perttu Lindgren: 18-vuotiaana sisäänajo ykkössentteriksi, U20 MM-kisoissa ykkössentterinä, vuoden tulokas ja NHL-sopimus. Kasvatustyö meni siten esimerkillisesti, mutta perseilyksi voi laskea sen, että tätä ei kyetty houkuttelemaan Amerikan paluun jälkeen Ilvekseen. Tähän vaikutti ennen kaikkea se, että Lukossa oli asettaa vierelle paremmat ketjukaverit ja tarjota parempi kokonaispaketti (tili). Ilves ei ollut tuolloinkaan menestystä haluavalle pelaajalle houkutteleva vaihtoehto. Fanien perseily (uhkailut ym.) on oma lukunsa. Tällä hetkellä yksikään liigajoukkue ei pysty kilpailemaan tämän palveluksista.

Riku Helenius: Olisi kulkenut Raskin polkua ilman loukkaantumista ja Lightning halusi turvata kymmenien miljoonien dollarin sijoituksensa (1. kierroksen varaus) tuomalla tämän valvovien silmien alle, Amerikan reissun jälkeen onnistumisia ja epäonnistumisia Ruotsissa (myös vapaa-ajalla rattijuopumuksen muodossa), laskeva tähti ja vähän kiinnostusta, yllätysonnistuminen JYP:ssä. Jos Riku olisi hankittu Ilvekseen, olisiko tämän ura saanut surkeassa joukkueessa vastaavan nosteen vai olisiko hankinta tuomittu alusta lähtien epäonnistumaan? En olisi itsekään sijoittanut tähän ykkösveskarin palkkasummaa tuolloisilla näytöillä ja maineella. Tällä hetkellä yksikään liigajoukkue ei pysty kilpailemaan tämän palveluksista.

Juha Metsola: Tulevaisuuden näkymät Ilveksessä olivat heikot, kun edessä oli kaksi kovempaa lupausta ja takaa oli tulossa uusia. Parkkila houkutteli mukaansa WHL:aan. Paluun jälkeen Rautakorpi, joka oli luottanut tähän Säteriä enemmän U20-kisoissa sai houkuteltua tämän luotettavaksi kakkoseksi kahteen kertaan ja vasta Pekka Tuokkolan floppaus avasi väylän ykköstorjujan rooliin. Perseilyä Ilvekseltä? OIetan, että Ilveskin oli tarjouskilpailussa mukana, mutta tuskin mikään liigajoukkue olisi uskonut Metsolan olevan HPK-vuosien jälkeen suoraan valmis ykkösen rooliin.

Tommi Huhtala: Selkeä perseily. Ilves-sydän ja pieni suuri pelaaja. Ehdottomasti olisi pitänyt tarjota pitkä paperi. Tällä hetkellä hänen palveluksistaan ei ole mahdollista kilpailla ja tuskin Hotsi edes palaisi joukkueeseen, joka ei ole kilpailukykyinen.

Sami Sandell: Sammeli sai vastuuta ja mahdollisuuksia ykkösketjussakin, mutta tulosta ei syntynyt. Perseilyksi voi laskea sen, ettei tälle ja muille pienelle peliajalle jääneille nuorille vedetty riittävästi ylimääräisiä luisteluharjoitteita ym. Vaihtokauppa Uusivirtaan oli jo suoranainen loukkaus. Sammelin itsensä kannalta jääminen ilman liigasopimusta saattoi kuitenkin olla hyvä asia, koska tämä löysi Allsvenskanissa täysin uuden vaihteen. Hienoa, että tämä on parhaassa peli-iässään Ilveksessä.

Ville Korhonen: Jäi Ilveksessä ikuiseksi lupaukseksi, vaikka jossain välissä väläytteli maalintekopotentiaaliaan. Kuitenkin iki-ilves, jolle olisi pitänyt tarjota jatkosopimusta. Villen uran kannalta oli kuitenkin onni, että tämä lähti toisiin ympyröihin.

Marko Anttila: Pietilän suosikkipelaajaa kasvatettiin määrätietoisesti voimahyökkääjäksi, mutta pistepotentiaali jäi odottamaan itseään. Tämä nousi maajoukkueen vakionimeksi rikkovassa roolissa ja oli jonkinasteinen kulttipelaaja. Perseilyksi voi laskea sen, että tämä päästettiin toiseen liigajoukkueeseen, mutta ei tässäkään ovet paukkuneet, vaan euro puhui. "Paksu lompakko - helppo on lempeä pyytää. Tällä hetkellä Markon hintalappu on liigajoukkueille liian korkea.

Joonas Lehtivuori: Sai paljon vastuuta nuorena puolustajana, virheet eivät johtaneet penkitykseen, nousi kauden aikana U20-joukkueen kärkipakkeihin ja sai NHL-sopimuksen. Kasvatustyö oli siten esimerkillistä. Se, ettei tähän satsattu tämän palattua kesken viimeisen AHL-sopimuskauden Suomeen on jonkinasteinen perseily, mutta voi lähes varmasti todeta, ettei Ilveksellä ollut maksukykyä kilpailla palkan osalta ja toisaalta joukkue ei ollut mitenkään menestyspotentiaalinen tuolloinkaan. Tällä hetkellä Joonaksen hintalappu on liigajoukkueille liian korkea.

Toni Rajala: Jäi odotuksia vähäisemmälle vastuulle aluksi, mutta sen jälkeen luottoa alkoi löytymään. Alhaiseksi pudonnut NHL-varaus ja perimeter playerin maine saivat tämän hakeutumaan Pohjois-Amerikan juniorisarjoihin antamaan näyttöjä, vaikka Oilers ei tällaista odottanut. Ilves olisi voinut kieltää tämän voimassaolleen sopimuksen perusteella (ei sisällä WHL-klausuulia), mutta ei asettunut pelaajan unelmien tielle. Toni palasi Suomeen ja pelasi mukiinmenevän ja hyvän kauden, jonka jälkeen lähti NHL-sopimus taskussa yrittämään Atlantin toiselle puolelle. Kasvatustyö oli siis hänenkin kohdallaan kaikesta huolimatta onnistuneen puolella. Ilves antoi Tonille käsittääkseni tämän purettua hyvän AHL-kauden jälkeen sopimuksensa kilpailukykyisen tarjouksen, mutta Färjestadista tuli kovempi paperi ja sekään ei pystynyt vastaamaan KHL-sopimukseen. KHL-paluun jälkeen Suomi tuskin oli verotuksen vuoksi edes harkinnasa. Tällä hetkellä Tonin hintalappu on liigajoukkueille liian korkea.

Olli Palola: Lähti Raumalle paremman kokonaispaketin (juuri lanseerattu "Lukko Akatemia") perässä, mutta nuorisomaajoukkueiden vakiokalustoon kuuluneella pelaajalla ei lähtenyt ura lentoon sielläkään. Hän oli hyvin lähellä omien sanojensa mukaan ammattilaisurheilun lopettamista, mutta sai mahdollisuuden Tapparassa. Perseilyksi Ilvekseltä voi laskea sen, että tämä päästettiin Lukkoon, koska potentiaali oli tiedossa. Olli olisi päässyt Ilveksessä todennäköisesti nopeammin liigakokoonpanoon, mutta ei sekään tietysti takaa, että läpimurto olisi tullut aiemmin.

Juuso Rajala: Hänkin lähti Raumalle paremman kokonaispaketin (juuri lanseerattu "Lukko Akatemia") perässä, mutta siellä ei natsannut ja siksi kierros vei tryout-sopimusten kautta Mestikseen. Ilves antoi uuden mahdollisuuden hyvän Mestis-kauden jälkeen, mutta tämän taso ei vain riittänyt liigatasolle. En olisi juniorivuosien jälkeen tarjonnut tälle liigasopimusta, koska oli nähtävissä, että menee vuosia ennen kuin tämä on pienenä pelaajana valmis liigatasolle, joten en luokittele perseilyksi.

Jan-Mikael Järvinen: Ei ollut liigatasoa lähtiessään Ilveksestä, eikä ura lähtenyt urkenemaan Kerhossakaan. Hyvän Mestis-kauden jälkeinen alku Tapparassakin oli tahmeaa ja vasta viime kaudella nähtiin läpimurto Palolan ja Jormakan välissä. En olisi juniorivuosien jälkeen tarjonnut tälle liigasopimusta, koska oli nähtävissä, että menee vuosia ennen kuin tämä on pienenä pelaajana valmis liigatasolle, joten en luokittele perseilyksi.

Jyrki Jokipakka: Sai paljon vastuuta nuorena puolustajana, virheet eivät johtaneet penkitykseen, nousi kauden aikana U20-joukkueen kärkipakkeihin ja sai NHL-sopimuksen. Nyt pelaa Starsin riveissä. Kasvatustyö oli siten esimerkillistä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ilves ei ollut tuolloinkaan menestystä haluavalle pelaajalle houkutteleva vaihtoehto.

Niin, KAIKKI siirrot on perusteltavissa ja tapahtuneet valitsevassa tilanteessa ja vallitsevien asiantilan vaikuttaessa kaikkeen... Mutta siitä EI ole kyse.

Kyse on tuosta lainauksesta. JA siitä, että tuo on se, jonka pitäisi nostaa esiin se Oikea kysymys. Eli miksi näin on?
”kasiseiskat” tai muut ”perseilyt” ovat vain seurauksia. Kysymykseen ”miksi näin tapahtuu?” on vastaus lainauksessa. Mutta kun se on väärä kysymys.

Kysymys on nimenomaan ”Miksi Ilves ei ole houkutteleva vaihtoehto?”

Ja tähän EI ole vastaus, vähän rahaa, heikko menestys. Nekin ovat seurauksia.


Syy on Huono Johtaminen.


JA syy, miksi Ilveksen johtaminen on ollut huonoa (kaikilla mittareilla, menestys, talous, strategiat, rakenteet) on se, että Ilveksen omistajat (käytännössä Vinnielle ja hänen lähipiirinsä) eivät hallitse nykyaikaista urheiluviihdebisnestä. Ja miksi he eivät sitä hallitse? Koska se ei ole heidän intohimonsa, joten he eivät paneudu siihen. Ja koska he eivät ole paneutuneet siihen, heillä ei ole kykyä vastaanottaa tietotaitoa ympärillä olevilta asiaan vihkiytyneiltä ja se taas on tulehduttanut henkilösuhteet.

Yhtäkaikki, nykyomistajuus on johtanut huonoon johtamiseen joka on ajan saatossa tuhonnut paljon yhteisölisyyden synergiaa.

Itse en sen palauttamiseen usko nykyomistajuuden aikakaudella.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mennyt on mennyttä, nyt pelataan tulevaisuutta. Keskityttäköön nyt ensisijaisesti siihen, että Ilves pärjää omien lupaustensa kanssa kilpalaulannassa muiden seurojen kanssa jatkossa. Case-Hintz on nyt akuutisti päällä. Organisaatiolla on paikka näyttää, että jatkossa nämä lupaukset pystytään pitämään niin kauan Ilveksessä, kunnes on paikka lähteä ulkomaille. Roopea ei nyt saa päästää IFK:hon tai mihinkään muuhunkaan Liiga-seuraan.

Toinen oleellinen asia on se, että nykyjoukkueesta kaivetaan rytminvaihdos loppukauteen. Kuka haluaa jäädä joukkueeseen, joka perseilee toista kautta putkeen itsensä viime hetkillä ulos pleijareista. Runtua nyt Ilves ja Tuokkola.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin, KAIKKI siirrot on perusteltavissa ja tapahtuneet valitsevassa tilanteessa ja vallitsevien asiantilan vaikuttaessa kaikkeen... Mutta siitä EI ole kyse.

Kyse on tuosta lainauksesta. JA siitä, että tuo on se, jonka pitäisi nostaa esiin se Oikea kysymys. Eli miksi näin on?
”kasiseiskat” tai muut ”perseilyt” ovat vain seurauksia. Kysymykseen ”miksi näin tapahtuu?” on vastaus lainauksessa. Mutta kun se on väärä kysymys.

Kysymys on nimenomaan ”Miksi Ilves ei ole houkutteleva vaihtoehto?”

Ja tähän EI ole vastaus, vähän rahaa, heikko menestys. Nekin ovat seurauksia.


Syy on Huono Johtaminen.


JA syy, miksi Ilveksen johtaminen on ollut huonoa (kaikilla mittareilla, menestys, talous, strategiat, rakenteet) on se, että Ilveksen omistajat (käytännössä Vinnielle ja hänen lähipiirinsä) eivät hallitse nykyaikaista urheiluviihdebisnestä. Ja miksi he eivät sitä hallitse? Koska se ei ole heidän intohimonsa, joten he eivät paneudu siihen. Ja koska he eivät ole paneutuneet siihen, heillä ei ole kykyä vastaanottaa tietotaitoa ympärillä olevilta asiaan vihkiytyneiltä ja se taas on tulehduttanut henkilösuhteet.

Yhtäkaikki, nykyomistajuus on johtanut huonoon johtamiseen joka on ajan saatossa tuhonnut paljon yhteisölisyyden synergiaa.

Itse en sen palauttamiseen usko nykyomistajuuden aikakaudella.

Tästä olen samaa mieltä. Juurisyynä kaikkeen on se, että organisaatio ei ole menestyvä ja kilpailukykyinen. Resurssit eivät mahdollista menestyksen rakentamista ja niiden hankkimisessa on vastuu organisaation johdossa. Syntipukkeja haetaankin liian usein suoritusportaasta.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Case-Hintz on nyt akuutisti päällä.

Ottamatta kantaa huhun paikansapitavyyteen, niin nimimerkki obi-wan sanoo Kiekkopesassa Hintzin tehneen parin vuoden sopparin IFK:hon. Puhdas huhuhan tama tietysti on, mutta viime vuosien kokemusten perusteella ei tamakaan toteutuessaan ihme olisi. Nyt kun meilla on valmennus todistanut tasonsa pelaajien kehittajana, niin osoitan sormella pelkastaan organisaatiota jos tama ryssitaan.

Edelleen, huhusta pelkastaan kyse joten ei kannata pelihousuja repia.
 
Viimeksi muokattu:

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Ottamatta kantaa huhun paikansapitavyyteen, niin nimimerkki obi-wan sanoo Kiekkopesassa Hintzin tehneen parin vuoden sopparin IFK:hon. Puhdas Huhuhan tama tietysti on, mutta viime vuosien kokemusten perusteella ei tamakaan ihme toteutuessaan ihme olisi. Nyt kun meilla on valmennus todistanut tasonsa pelaajien kehittajana, niin osoitan sormella pelkastaan organisaatiota jos tama ryssitaan.

Edelleen, huhusta pelkastaan kyse joten ei kannata pelihousuja repia.

Jos pitää paikkansa, niin ei muutakun puremaan tuppia loppukaudeksi, kun saadaan Asplundia sun muita jalkeille. Helvettiäkö Hintziä sitten enää peluuttaa kerran ei kiinnosta jatkaa Ilveksessä?

E: Ei siis mitään tuppia puremaan, vaan viileästi poppareille.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
E: Ei siis mitään tuppia puremaan, vaan viileästi poppareille.

En nyt silti lahtisi kaveria rankomaan ellei otteet siihen aihetta anna. Tarkeinta olisi talla hetkella, etta joukkue menee playoffeihin. Enemman kyselisin Pajuojan toimien peraan tassa. Onko tarjottu kunnon sopimusta jne. Toki jos pelaaja on paattanyt muualle lahtea, niin eihan niita vakisin voi pitaa mutta jotenkin epailen tata.

Mutta toivottavasti tama on pelkka ankka.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vaikea ottaa kantaa, kun ei tiedetä ulkopuolisina kaikkia detaljeja.

Lopputulema jossain puolessavälissä: Hintz erikoistarkkailuun loppukaudeksi. Jos selkä suoristuu millinkin verran tiukoissa paikoissa, niin istukoon katsomossa. Kuitenkin meille elintärkeä pelaaja, joten laitahan poika laattaa pussiin. Peli ratkaiskoon.

Edelleen kyse on vain huhusta, mutta ei perkele, jos tässä taas käy kylmät. Tämä kaveri kuitenkin pelaa suurella todennäköisyydellä Liigassa ensi kaudella, toisin kuin Kerä.
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Kyllä tässä omat katseet kohdistuvat eniten juurikin Tuokkolaan ja siihen miten loppukausi menee. Toinen pullahtaminen ulos playoffeista ja ainakin itselläni alkaa olemaan vahva visio Tuokkolasta valmentajana. Myös peluutus antaa suuntaa siihen kannattaako alkaa kyselemään Seliniä jo ensi kaudeksi Raipen kanssa mukaan remmiin. Riekkisen, Zalewskin yms. umpiluupäinen peluuttaminen syö uskoa Tuokkolan reagointiin edes kesken kauden, saati sitten kesken pelin. Myös man crush Välimaahan naurattaa ennen kuin alkaa itkettään.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pienenä kevennyksenä ilmainen vinkki Pajuojalle: Tee Eemeli Suomelle jo nyt viiden vuoden pahvi, jottei kaudella 2016-17 pelaile IFK:ssa. Tämä pitäisi olla helppo painia kuosiin, sillä Eemeli on aika rääpäle.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Hintziä koskevista huhuista on turha murehtia nyt. Kaikki keskittyminen pitäisi olla pleijaripaikan saavuttamisessa. On kuitenkin selvää, että Roopen pitäminen pitäisi olla kolmen tärkeimmän sopimuksen joukossa. Kaverissa on potentiaalia nousta aina NHL:ään asti ja tausta on vahvasti Ilvesläinen.

Keränen menetettiin karvaasti viime vuonna, mutta kyseessä oli kuitenkin jo 24-vuotias pelaaja, joka oli koko sarjan kuumin tapaus. Nyt puhutaan 18-vuotiaasta maajoukkuetason lupauksesta. Imagotappio on jäätävää luokkaa, jos tämä ryssitään. Ilves pystyy tarjoamaan ison roolin ja laadukkaan valmennuksen. Kyse on täysin siitä, tajuaako johtoporras tarjota riittävän korvauksen.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos pitää paikkansa, niin ei muutakun puremaan tuppia loppukaudeksi, kun saadaan Asplundia sun muita jalkeille. Helvettiäkö Hintziä sitten enää peluuttaa kerran ei kiinnosta jatkaa Ilveksessä?

E: Ei siis mitään tuppia puremaan, vaan viileästi poppareille.

Laitetaanko samalla muutkin pelaajat, jotka ovat tehneet ensi kaudeksi sopimuksen muualle? Eikö Asplundikin joutuisi tuolla logiikalla katsomoon?

Itse en todellakaan tiedä lähteekö Hintz. Aika uskomaton juttu olisi, kun ottaa huomioon, että hänen isä sponssaa Ipaa ja on osakkeenomistaja.

Tosin eihän sitä tiedä, mitä tuolla Liigan sääntöjen vastaisen NSM Finland Oy:n hallituksessa Honkalehto, Järvensalo, Hautamaa ja Kaukinen ovat sopineet. Vai ovatko puhuneet tästä mitään. Jospa HIFK maksaa agentuurille paremmat korvaukset?
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Laitetaanko samalla muutkin pelaajat, jotka ovat tehneet ensi kaudeksi sopimuksen muualle? Eikö Asplundikin joutuisi tuolla logiikalla katsomoon?

Itse en todellakaan tiedä lähteekö Hintz. Aika uskomaton juttu olisi, kun ottaa huomioon, että hänen isä sponssaa Ipaa ja on osakkeenomistaja.

Tosin eihän sitä tiedä, mitä tuolla Liigan sääntöjen vastaisen NSM Finland Oy:n hallituksessa Honkalehto, Järvensalo, Hautamaa ja Kaukinen ovat sopineet. Vai ovatko puhuneet tästä mitään. Jospa HIFK maksaa agentuurille paremmat korvaukset?

Niin no, en nyt vertaisi Asplundia Hintziin, koska ei ole oma kasvatti ja tulevaisuus on aivan eri. Hintz tulee tekemään ensi kaudella enemmän pisteitä, kuin Asplund viime kaudella. Mutta joo, ehkä hieman kärkkäästi sanottu tuo aikaisempi. Ärsyttää vaan, että Ilves ei pysty pitämään ketään. Mutta toisaalta, eihän Hintziä ole vielä edes julkistettu HIFK:in hankinnaksi.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Niin no, en nyt vertaisi Asplundia Hintziin, koska ei ole oma kasvatti ja tulevaisuus on aivan eri. Hintz tulee tekemään ensi kaudella enemmän pisteitä, kuin Asplund viime kaudella. Mutta joo, ehkä hieman kärkkäästi sanottu tuo aikaisempi. Ärsyttää vaan, että Ilves ei pysty pitämään ketään. Mutta toisaalta, eihän Hintziä ole vielä edes julkistettu HIFK:in hankinnaksi.

Heh, se olisi toisaalta niin kovin Ilvesmäistä pistää muihin seuroihin sopimukset tehneet omat kasvatit poppariosastolle, mutta antaa muihin seuroihin sopimuksen tehneiden ulkoa tulleiden vahvistusten pelata. Naurattaisi, ellei tämä olisi aivan mahdollinen skenaario meidän puljussa.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Heh, se olisi toisaalta niin kovin Ilvesmäistä pistää muihin seuroihin sopimukset tehneet omat kasvatit poppariosastolle, mutta antaa muihin seuroihin sopimuksen tehneiden ulkoa tulleiden vahvistusten pelata. Naurattaisi, ellei tämä olisi aivan mahdollinen skenaario meidän puljussa.

Näinhän on joissakin seuroissa toimittu, kun on katsottu, ettei nuoria tarvitse kasvattaa kilpailijoita varten. Yksi esimerkki takavuosilta on mm. Ässien toiminta Joonas Kemppaisen kanssa.

Ilveksen ei kannata lähteä tällaiseen pelleilyyn yhdenkään pelaajan kanssa, jonka paikka on kokoonpanossa pelillisistä ansioista. En myöskään lähtisi vielä liiaksi ripottelemaan tuhkaa päälle tuon Hintz-huhun osalta. Mikään järkisyy ei puolla tämän siirtymistä johonkin toiseen seuraan, jossa ei ole välttämättä luvassa samanlaista roolia ja tahtotilaa pelaajan kasvattamiseen.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No onhan se Asplundkin menetys, muttei kirpaise ollenkaan samalla tapaa kuin Hintzin mahdollinen poistuminen. Toisaalta Turrekin pitäisi pitää meillä, ja myös hänen kohdallaan törmätään organisatoriseen ongelmaan. Ensi kaudeksi on sopparit Sandellille, Mustoselle, Laaksolle ja Riekkiselle. Jos nuo neljä pelaavat keskellä, niin vaikea siitä on löytää kunnon roolia Asplundille. Taustalta puskee esiin Rämöä ja Suomea.

Mutta olisiko hiukan paremman oloinen sentterikalusto, jos viimeinen vakinimi vaihdettaisiin Asplundiin, häh?
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
No onhan se Asplundkin menetys, muttei kirpaise ollenkaan samalla tapaa kuin Hintzin mahdollinen poistuminen. Toisaalta Turrekin pitäisi pitää meillä, ja myös hänen kohdallaan törmätään organisatoriseen ongelmaan. Ensi kaudeksi on sopparit Sandellille, Mustoselle, Laaksolle ja Riekkiselle. Jos nuo neljä pelaavat keskellä, niin vaikea siitä on löytää kunnon roolia Asplundille. Taustalta puskee esiin Rämöä ja Suomea.

Voisin kuvitella, että Sandellin nimi on useamman ulkomaalaisen seuran papereissa. Sami ei ole arastellut lähteä kotiympyröistä pois ja on pelannut jo 5,5 kautta ulkomailla. Tämä ei ole huhu, vaan vain pohdintoa.
 

iki-ilves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huhuista en osaa mitään. Näin kaukokannattajana pidän kyllä ensiarvoisen tärkeänä, että omat näin lupaavat juniorit pelaisivat vain Ilveksessä ennen NHL:ään lähtöä. Henkilökohtaisesti minua ei haittaa ollenkaan vaikka 90% Ilveksen liigasijoituksista olisi ijatkossa sijoilla 7-14. Sen sijaan se, että Ilveksen varauksen saavista omista junioreista edes 10% lähtee NHL:ään jostain muusta liigaseurasta, tuntuu pahemmalta. Eli mieluummin omilla junnuilla loppupäässä kun muukalaislegioonalla mitaleilla.

Onkohan tässä Hintzin tapauksessa nyt varmasti osattu tarjota kaikkea mahdollista jatkosopimukseen. Minun puolestani Hintzille voisi vaikka luvata, että hän saa paikan ykkösketjusta (esim. Sandell-Hintz-Sointu) ja että NHL:n siirtokorvaus tulisi suoraan Hintzille itselleen. Lisäksi tietysti palkat, autot asunnot yms luontoisedut sekä joustava intin järjestäminen pois alta.

Veikkaan, että esimerkiksi HIfkissä ei voida luvata pelipaikkaa ykkösketjusta. Luulisin myös, että jos palkan saa Ilveksestä ja Hifkistä, niin Roope valitsisi Ilveksen.
 

Wolfenstein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota Wild
Vaikka utelias luonne olenkin, niin mä taas toivoin, ettei tällaisia listoja julkastaisi. Kyseessä kuitenkin silloiset 13-v muksut. Tästä on aika lyhyt matka siihen, että ruvetaan puhuun nyt 13-v muksuista. Junnuvalmentajien ja vastaavien kesken asioista toki pitää puhua, mutta ei täällä. Enkä tarkoita, etteikö mm. Kunton pitäisi nostaa näitä asioita esille. Hyvä, että nostat! Sandellit ja palolat käyvät esimerkeistä. He ovat, onneksi, näyttäneet tasonsa ja päässeet huipulle kaikesta huolimatta. Heidän casensa toimivat hyvinä esimerkkeinä Ilveksen toiminnasta. Mutta se, että ruvetaan analysoimaan, miksi vuonna 87 syntynyt 2000-luvun alussa lupaavalta näyttänyt juniori ei lyönytkään läpi, mutta hänen joukkuekaverinsa löi, ei vain toimi. Ilveksen toiminta on varmasti yksi syy, mutta onhan niitä paljon muitakin. Mennään jo yksityisyyden puolelle.

Tarkoitin lähinnä pelaajia listalta, joista tuli liigapelaajia. Pahoittelut siis jos viestini oli hieman epäselvä. En ainakaan itse näe siinä mitään pahaa jos haluan tietää, että ketkä "kasiseiskoista" olivat jo siinä iässä sellaisia, että heistä näki tulevan liigatason kiekkoilijan.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voisin kuvitella, että Sandellin nimi on useamman ulkomaalaisen seuran papereissa. Sami ei ole arastellut lähteä kotiympyröistä pois ja on pelannut jo 5,5 kautta ulkomailla. Tämä ei ole huhu, vaan vain pohdintoa.

Älä pelottele. Ensi kauden ykkösketju on Sointu-Sandell-Hintz. Lähdetään siitä ja eletään pilvilinnoissa ainakin kevääseen asti.

Siihen hetkeen, kun Pajuoja risteilyllä julkaisee uusina hankintoinaan pari savolaista ja kertoo, että Sandell päästettiin KHL:ään takomaan tiliä. Todelliseksi syyksi paljastuu myöhemmin se, että Sammeli kyllästyi organisaation saamattomuuteen ja siihen, että taas on jalkeilla joukkue, joka parhaalla mahdollisella venymisellä tavoittelee säälipleijaripaikkaa. Hintzille tehtiin mottipäinen tarjous, mutta IFK nokitti, mutta ensi kerralla tarjotaan ainakin euro enemmän kuin kukaan muu.

Meskanen siirtyy vastuun perässä johonkin toiseen Liigajoukkueeseen, koska emme löytäneet hänelle roolia. Joku toimittajista kysyy lisäkysymyksen: "Entäs Savilahti?" Tähän sivussa istuva päävalmentaja Tuokkola toteaa sarkastisesti "Kuka?" ja alkaa puhua tulevan kauden nuoren joukkueen oppimisprosessista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös