Tuleeko sinulle sanomalehti?

  • 6 661
  • 60

Tilaatko lehteä

  • en

    Ääniä: 55 40,1%
  • kyllä

    Ääniä: 57 41,6%
  • välillä

    Ääniä: 14 10,2%
  • saatan lukea jossain muualla

    Ääniä: 29 21,2%

  • Äänestäjiä
    137
Veikkaisin, että palstan lukijoista 10-15 prosenttia tilaa jotain sanomalehteä. Varmaan todella jyrkässä laskussa olleet tilaajamäärät viimeisen kymmenen vuoden ajan, ja ennen sitä jo. Vaikea uskoa monenkaan alle 40-vuotiaan tilaavan lehtiä. Yli 50-vuotiaista sen sijaan varmaan 80-90 prosenttia on lehden tilaajia. Varsinkin paikallislehdet ovat suosittuja.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Ei tule lehteä nykyisellään, mutta käyn lukemassa noin kolme/neljä kertaa viikossa kirjastossa kannesta kanteen neljä lehteä. Helsingin Sanomat, Turun Sanomat, Aamulehti ja Savon Sanomat. Sivistää ihan helvetisti verrattuna netissä surffaamiseen, se täytyy sanoa.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Satakunnan Kansa kolahtaa luukkuun.
 

Herra Hopotin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Viikonloppuisin Hesari kolahtaa laatikkoon. Viikollakin tulisi, mutta ei ole aina aikaa lukea.

Paperiversio tulee aina tankattua kannesta kanteen, kun taas sama lehti diginä tulee vain pääosin silmäiltyä otsikkotasolla. Joten paperisesta sivistyy enemmän.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Paikallislehti tulee kyllä, se kun on täynnä sellaista asiaa jota ei oikeastaan muualta pääse lukemaan. Maakuntalehden tilaamista on vaikea perustella itselleen joten siitä olen luopunut, tämä netin kautta tuleva uutistulva on kyllä tehnyt tuollaisen uutispainotteisen lehden aika lailla tarpeettomaksi, ja paikalliset asiat tosiaankin saa lukea perusteellisemmin paikallislehdestä. Lisäksi tulee Hesari digitilauksena. Joskus tuli digin lisäksi viikonloppuisin paperilehti mutta kun tulee nykyisin oltua niin paljon poissa kotoa viikonloppuja niin katsottiin sekin turhaksi rahanhukaksi.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Paikalliset sanomalehdet tulee eli Alasatakunta ja Länsi-Suomi. Tai no ei kai raumalainen Länsi-Suomi mikään euralaisten paikallinen lehti ole mutta se nyt kumminkin tulee. Joskus tuli kolmaskin eli Satakunnan Kansa mutta siitä jo paljon aikaa.

Taidan olla aika vanhanaikainen mutta kyllä se vaan aamulla on niin juukelin mukavaa istua rauhassa pirtissä, hörppiä just keitettyä kahvia ja lukea uunituoretta sanomalehteä.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hesari digiversio tulee. Aiemmin kun asuin kerrostalossa, tuli paperiversio, mutta nykyään en jaksa kävellä aamulla postilaatikolle ja turhaa se paperi on muutenkin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Olen 46-vuotias, eli hyvinkin sitä ikäpolvea, joka on lapsuudessaan ja nuoruudessaan tottunut pitämään paperista sanomalehteä välttämättömyytenä. Niin minäkin pidin, aina vuoteen 2004 saakka. Tuolloin muutin töihin ulkomaille. Koska kohdemaassani sanomalehtien tilaaminen kotiin ei ollut ikinä ollut normihommaa, niin en minäkään siellä käynyt sellaista tilaamaan, en suomalaisia enkä paikallisia. Suomalaiset ja kansainväliset uutiset luin sitten eri nettimedioista.

Suomeen takaisin muutettuani totesin, että aiemmin tärkeäksi mieltämäni kahvin, voileivän ja aamun sanomalehden muodostama kolmiyhteinen rituaali ei tuntunutkaan enää yhtä yhtä tärkeältä, kun aamun keskeiset uutiset saattoi lukea ruudulta, tuoreempina kuin sanomalehdestä. Sen koommin en ole edes harkinnut paperilehden tilaamista. Kahville ja voikkarille en sen sijaan ole löytänyt digitaalisia korvikkeita, joten ne keikkuvat yhäti vahvasti aamuohjelmistossani.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä paperilehden lukemisessa on edelleen oma viehättävyytensä. Nykyään menee aika 50-50 paperiversion ja netin näköislehden välillä. Kotiin tulee Turun Sanomat ja kunnallislehti. Myös Hesarin digiversio on mutta yleensä jää kännykkäselailun tasolle.
 

Meiken

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Paikallinen sanomalehti haetaan postilaatikosta joka aamu. On vähän sellainen pakollinen aamurutiini kahvikupillisen kanssa.
 
Kyllähän aamuun kuuluu kolme asiaa: vieno painomusteen tuoksu tuoreesta lehdestä, tuoreen kahvin muhkea tuoksu ja ärhäkkä paskanhaju. Painomusteen tuoksu haistetaan ensin aamukahvin ja sitten aamupaskan kanssa.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Ei tule.
Kun jostain pitää säästää, niin sanomalehti on helppo kohde säästöille. Lisäksi sanomalehdissä on pääsääntöisesti eilisen uutisia.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Varmaan on jo lähemmäs kymmenen vuotta siitä, kun lopetin Hesarin tilauksen ja muuta en ole ottanut tilalle. Ei sitä koskaan ehtinyt/viitsinyt lukemaan ja tuli vain turhaa jätepaperia nurkkiin nopeaan tahtiin. Rahantuhlauksesta nyt puhumattakaan. Enää en ottaisi ainakaan paperista versiota, vaikka saisi ilmaiseksi.
 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aikanaan olin töissä, jossa oli kosolti aikaa lueskella päivän lehteä ja silloin viimeksi tuli tilattua. Nyt työaika alkaa useimmiten kahdeksalta ja en viitsi kyllä nousta joskus kuudelta mitään lehteä lukemaan. Työpäivän jälkeen se taas tuntuisi jo jotenkin hölmöltä. Uutisiahan nuo lehdet enimmäkseen ovat täynnä ja sama setti löytyy kyllä pääasiassa netistäkin. Pitkiä ja laadukkaita artikkeleita on kyllä mielenkiintoista lukea, mutta vähenemään päin ne tuntuvat esimerkiksi Aamulehdessä olevan, kun sinnekin täytyy puristaa sekaan naistelehtikamaa.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Meille kolahtaa Hesari joka aamu. Yleensä kiireettöminä aamuina, eli luentoja ei ala kahdeksalta, ehdin sen myös lukea, luonnollisesti kahvin kanssa. Tulee istuttua ruudun ääressä muutenkin liikaa, tekee silmille hyvää lukea edes kerran päivässä printtiä ilman sinistä taustavaloa. Paikallislehdetkin luen, vaihtelevalla tarkkuudella, joskus selaillen joskus tarkemmin.

Rivien väliin piilotettuna myös vinkki siitä, että nuoremmatkin kuin 40-vuotiaat voivat olla rutinoituneita paperilehtiin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Nyt työaika alkaa useimmiten kahdeksalta ja en viitsi kyllä nousta joskus kuudelta mitään lehteä lukemaan. Työpäivän jälkeen se taas tuntuisi jo jotenkin hölmöltä.

Aikoinaan Suomessa asuessa tuli Hesari. Sitä oli hyvä lukea aamulla julkisissa töihin mennessä. Maailmassa on erittäin paljon maita missä ei todellakaan tilata mitään lehtiä kotiin, niin äkkiä sitä tottuu olemaan ilman. Joskus se olisi teoriassa mahdollista, mutta eihän mitään varhaisjakelua olisi.

Muutenkin syön aamupalaa mielummin työaikana työpaikalla. Miksi sitä palkatta kotona nysväisi, jos on kuitenkin pakko koko päiväksi tehtaalle mennä.

Kioskilta saisi halvalla kyllä, Suomihan on maa missä se taas ei ole taloudellisesti järkevää, mutta ei tule ostettua. Aina sitä välillä tosin miettii pitäisikö, mutta sitten miettii miksi niin tekisi, kun on tuo luurikin mitä voi selailla.
 

Joghey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Rivien väliin piilotettuna myös vinkki siitä, että nuoremmatkin kuin 40-vuotiaat voivat olla rutinoituneita paperilehtiin.

Täälläkin yksi nuorisojengin jäsen ilmoittautuu sanomalehtien lukijaksi. Toki myönnän siirtyneeni etenevissä määrin digilehtien pariin, mutta nykyään Turun Sanomat tulee luettua netin kautta lähes yhtä kätevästi. Vaikka en Turussa tällä hetkellä asu, niin olen kokenut tuon lehden minulle edelleen tärkeimmäksi luonnollisesti paikallisuutisten ansiosta. Aamulehden ilmaiskampanjoihin on tullut tartuttua sekä lehteä selailtua ja Hesarin digitilauksia on satunnaisesti ollut kokeilussa. Opiskelijaelämän jälkeen lähtenee tilaukseenkin ainakin jossain muodossa.

Uskon sanomalehdille löytyvän tilausta vielä tulevaisuudessakin jossain muodossa, mutta perinteisiksi uutislähteiksi en niitä enää miellä. Lapsena jo huvitti lukea urheiluosiosta NHL- ja UCL-tuloksia vuorokauden viiveellä ja hieman nuo huvittavat edelleen. Hyvin avattuja reportaaseja ja analyyseja aiheesta kuin aiheesta luen silti edelleen mielelläni.
 

Tammerforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aamulehti tulee silloin kun on ilmaisia testijaksoja ja/tai kun joskus sukulaiset (kestotilaajat) saattavat tilata edullisia lahjapätkiä. Muuten ei juurikaan tulisi tilattua.

Onhan tuo ihan mukava aamurutiini, mutta sille ei aina jää oikein aikaa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Paikalliset sanomalehdet tulee eli Alasatakunta ja Länsi-Suomi. Tai no ei kai raumalainen Länsi-Suomi mikään euralaisten paikallinen lehti ole mutta se nyt kumminkin tulee. Joskus tuli kolmaskin eli Satakunnan Kansa mutta siitä jo paljon aikaa.
Alasatakunta tulee meikäläisellekin, lähinnä että pysyy synnyinseudun asioissa kartalla, eli kirkolliset ilmoitukset, tekstaripalsta ja tuttujen bongailu kaksi kertaa viikossa.
Muita lehtiä, edes diginä ei tule tällä hetkellä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ei tule.
Jonnekin 2013 tietämille asti tilasin Hesaria ja sitten meni rahaa TM:ään tilaukseen myös, yhteensä useita satoja vuodessa.

Nykyään olen tyytyväinen ilmaisjakeluihin ja autoliiton moottori-lehteen mikä on itse asiassa todella hyvä, ajankohtainenkin ja kattava hintaansa nähden eli kuuluu jäsenyyteen.
Ilmaisjakelulla tarkoitan että nyt Espoossa asuessani luen kyllä Länsi-Väylän pari kertaa viikossa ja HSmetrokin on ihan jees sanomalehti kun se joskus laatikosta löytyy.

_
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tällä hetkellä tulee viikonloppuisin Turun Sanomat, tosin puolen vuoden lahjatilauksena. Saisi sekin vaihtaa tabloid-kokoon, alkaa iso formaatti pännimään kun se ei mahdu mihinkään.

Hesaria ja mm. perjantain Turun Sanomia (miksi muuten perjantai ei kuulu vkl-pakettiin, alkaahan siitä viikonloppu?) saan töistä luettavaksi, tosin yleensä vanhoja numeroita. Luen mielelläni ajan kanssa esim. viikonloppuhesareita pitkien artikkeleiden, arvosteluiden ynnä muiden takia. Ns. ajankohtaisuutiset luen netistä koneelta tai kännykästä, mutta esim. kulttuuriarvostelut ja muut on mukava lukea lehdestä.

Urheilu-uutiset tulee selattua kännykästä otsikkotasolla tai joskus syvemmin, lehdestä niitä ei enää jaksa lukea.
 

A Siente

Jäsen
Ei tule nykyisin. Mutta jos olisi ylimääräistä, niin varmasti tilaisin paikallisen lehden. Kotona kun asuin, niin olihan se lehti kiva lukaista aamulla samalla kun söi aamupalan. Ja meillä ne sivut nidottiin yhteen ja tehtiin sellaiseksi että ne mahtui pöytään. Nykysin kun asuu toisella paikkakunnalla tulee joskus ilmaisia lehtiä missä on irtonaisia sivuja ja lehdet niin isoja ettei ne mahdu pöytään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös