Treidispekulaatiot ja huhut 2022–2023

 • 128 564
 • 455

hulkster19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, SaiPa
Eiköhän Jonesistakin ihan hyvän hinnan saa, kun pidättää pari miljoonaa palkkaa.

Chicago ei taida palkkakatollaan tehdä yhtään mitään seuraavaan 8 vuoteen. Korpivaellus edessä. Ihan hyvin voi kantaa jotain ylimääräistä hittiä.

Ihan kaikki menee suhteessa caphitteihin.

- 8M Jonesille tuskin kauheasti on ottajia
- 6M Jonesille löytyy varmasti ottajia
- 4M Jonesista tulee tappelu.
Tässä on sinänsä pointtinsa, mutta onhan se nyt organisaatiolta iso riski ottaa kahdeksan vuoden mittainen palkanpidätys kontolleen. Ei välttämättä palkkakaton takia, mutta noita palkanpidätyspaikkoja on seuraa kohden kolme kappaletta. Lisäksi Jonesilla on koko sopimuksen ajan täysi NMC, joten kauppakumppaneita ei välttämättä ole kuin muutama ja tarjouskilpaa ei siis välttämättä saa kunnolla aikaan, vaikka palkkaa pidättäisi paljonkin.

On kyllä tosi paska sopimus tuo Jonesin pahvi, nimenomaan Chicagon tämänhetkiseen tilanteeseen nähden, vaikka muutenkin toki ylihintainen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei se kyllä Chicagonkaan kannalta ole hyvä pidättää palkkaa kahdeksan vuotta. Tuossa ajassa kerkeää tapahtua niin paljon, tulla uusi nousu vaikka Bedardin johdolla. Jos Chicago saa Jonesin kaupattua, niin en usko mihinkään suureen palkanpidätykseen. Ihan max 1,5M$ kaudessa. Mitään 50%, 40% ja 30% palkanpidätyksiä ei ole tulossa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ei se kyllä Chicagonkaan kannalta ole hyvä pidättää palkkaa kahdeksan vuotta. Tuossa ajassa kerkeää tapahtua niin paljon, tulla uusi nousu vaikka Bedardin johdolla. Jos Chicago saa Jonesin kaupattua, niin en usko mihinkään suureen palkanpidätykseen. Ihan max 1,5M$ kaudessa. Mitään 50%, 40% ja 30% palkanpidätyksiä ei ole tulossa.
Phil Kesselin palkasta pidätettiin 1,2 miljoonaa 7 vuoden ajan ja sitten Toronto ehtikin nousta menestyväksi joukkueeksi tuona aikana ja se 1,2 miljoonaa olisi auttanut kummasti muutamien edellisten vuosien aikana.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itse en näe kyllä pelaajan tilannetta läheskään noin huonona. Rightin puolen, 193cm pakki ja tulossa pelaajan parhaaseen ikään. Sopimuksessa on dollareita hieman liikaa, mutta ei niitäkään nyt ole maksimissaan kuin 1 tai 2 miljoonaa, toisaalta pelaajatyyppinä sellainen että vapailta markkinoilta tai ylipäätänsä erittäin hankala hankkia. Seguinin arvo on täysin negatiivinen. Jonesilla on arvoa, mutta kuinka paljon?

Itse vaihtaisin esimerkiksi Hollandina välittömästi päikseen Darnell Nurseen, koska pidän jälkimmäisen sopimusta vielä huonompana. Tuollaista hintaa nyt pääosin maksetaan kärkiparin puolustajista. Osa saa sillä NHL:n parhaan puolustajan (Makar) ja osa sen minkä pystyy markkinoilta hankkimaan (Nurse).
Ehkä tuossa huomioidaan se seikka, että Jonesin sopimus on surkea ennen kaikkea Chicagon kaltaiselle joukkueelle, joka aloitti tänä kesänä pitkähkön uudelleenrakennuksen. Jonesin pitkä sopimus on riski jokaiselle joukkueelle, joka sen olisi valmis tuollaisenaan ottamaan. Joukkueessa ollessaan Jones hyvänä pelaajana hankaloittaa uudelleenrakennusta, vaikka saattaakin arjessa näyttää junnuilla hyvää oppia ja ammattimaisuutta.

Mikähän mahtaa olla Jonesin motivaatio pelata NHL:ää? Todennäköisesti tajuaa, että siirtoa on todella vaikea saada mutta myös tajuaa ettei joukkueella ole pienintäkään asiaa pudotuspeleihin. En pitäisi ihmeenä, jos motivaatio jokaiseen otteluun ei ole täysi sata. Toki jos alkaa paukuttamaan PPG-tahtia, niin sitten ottajia olisi helpompi hakea.

Huonoin kauppa kokonaisuutena pitkiin aikoihin tämä Seth Jonesin kauppa Chicagolle. Jarmolta kova haku kusettaa Chicagoa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ehkä tuossa huomioidaan se seikka, että Jonesin sopimus on surkea ennen kaikkea Chicagon kaltaiselle joukkueelle, joka aloitti tänä kesänä pitkähkön uudelleenrakennuksen. Jonesin pitkä sopimus on riski jokaiselle joukkueelle, joka sen olisi valmis tuollaisenaan ottamaan. Joukkueessa ollessaan Jones hyvänä pelaajana hankaloittaa uudelleenrakennusta, vaikka saattaakin arjessa näyttää junnuilla hyvää oppia ja ammattimaisuutta.
Ei siinä joukkueen tilannetta mietitty. Otettiin se odotusarvo mikä kyseisellä sopimuksella on Dom Lusczcyszynin mallissa (Game score) ja sitten katsottiin ylittääkö pelaajan oletetusti tuottama arvo sen arvon mitä tuolla sopimuksella pelaavalta pelaajalta odotetaan koko sopimuksen mitalta.

The goal here is to grade contracts empirically with the same context being applied to each player across the league: How much value does each player bring to the table and how likely will they provide positive value over the life of the contract

The way that’s measured comes from comparing a player’s GSVA and the expected salary that comes with it to a player’s current contract. Surplus value compares what they make with what the model believes they should be making, while positive value probability measures the certainty that a player will perform above his cap hit. The list of best and worst contracts is based on those two factors (with twice as much weight being placed on surplus value) looking outwards. What players have already done holds no merit, this is about the future value of the deal. Contract clauses and bonus structure are important, but not considered in this assessment. Players on LTIR were not considered.
Tuossa vielä tuo Seth Jonesin pelaajakortti sopimuksineen ja laitetaan vertailun vuoksi Cale Makarin sopimus kylkeen.
 

Liitteet

 • Seth_jones_gsva.png
  Seth_jones_gsva.png
  175,4 KB · kertaa luettu: 216
 • cale_makar_gsva.png
  cale_makar_gsva.png
  176,6 KB · kertaa luettu: 212

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Jonesin pitkä sopimus on riski jokaiselle joukkueelle, joka sen olisi valmis tuollaisenaan ottamaan.

Ja todennäköisesti olisi samansuuruisen sopimuksen saanut vapailta markkinoilta tänä kesänä, jos sinne olisi päätynyt. Toki vuoden lyhyempänä. Ilmaahan tuossa sopimuksessa on ja Stan haukkasi isosti väärään kurkkuun tuossa treidissä. Kun tuo sopimus päättyy on Jones 35-vuotias eli samanikäinen kuin nyt Letang on, jolle Pittsburgh iski kuusivuotisen jatkolapun kouraan. Kukaan ei pysty ennustamaan miten Jonesin uran jatko tästä eteenpäin soljuu, mutta ei se nyt sula mahdottomuus ole, että pelaa hyvällä tasolla vielä tämän uuden sopimuksen viimeisellä kaudellakin. Ainoa nyt vaan, että on ihan väärässä ympäristössä hänen itsensä sekä organisaationkin näkökulmasta. Saas nähdä kauanko tämä liitto kestää?
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Kannattaa huomioida tuo pelaajatyyppi ja pelipaikka, joita on hankala hankkia. Ensi kesänä kun allekirjoitusbonus on maksettu ja sopimuksesta kai muutenkin n. 36 miljoonaa, niin ei katto joukkueelle tuo sopimus alkaa olla jo kannattava ilman pidätyksiäkin.

27v on puolustajille hyvä ikä ja suunta voi vielä hyvin kääntyä. Chicago on vain tuon arvon ja kääntymisen kannalta hankala paikka. Jones haukkasi kunnolla paskaa tässä.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun tuo sopimus päättyy on Jones 35-vuotias eli samanikäinen kuin nyt Letang on, jolle Pittsburgh iski kuusivuotisen jatkolapun kouraan. Kukaan ei pysty ennustamaan miten Jonesin uran jatko tästä eteenpäin soljuu, mutta ei se nyt sula mahdottomuus ole, että pelaa hyvällä tasolla vielä tämän uuden sopimuksen viimeisellä kaudellakin. Ainoa nyt vaan, että on ihan väärässä ympäristössä hänen itsensä sekä organisaationkin näkökulmasta. Saas nähdä kauanko tämä liitto kestää?
Kyllä mäkin uskon, että saattaa hyvin pelata ihan hyvällä tasolla. Ongelmahan on se, että kukaan meistä ei voi tietää, millä tasolla Seth Jones on viiden vuoden päästä. Olisi se kieltämättä ongelma kannusta taistelevalle joukkueelle, mikäli maksaisi (esim.) 4,5 miljoonan arvoisesta Jonesista 9,5 miljoonaa vielä muutaman vuoden ajan.

Hankala lainkaan arvioida, että mitä Chicago edes haluaisi takaisin, jos se vaihtaisi Jonesin johonkin ilman palkanpidätystä. Kanesta ja Toewsista ei välttämättä edes mahdottomuuksia pyydetä ihan vain pelaajien kunnioittamisen takia. Molemmat ovat seuralegendoja henkeen ja vereen, joten heidän pyyntöjä kuunnellaan. Kummallakaan ei ole liikaa vuosia jäljellä. Haluavatko he käyttää yhden hyvän pelivuoden höntsäilessä Chicagossa ja samalla heikentäen Chicagon uudelleenrakennusta?
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Hankala lainkaan arvioida, että mitä Chicago edes haluaisi takaisin, jos se vaihtaisi Jonesin johonkin ilman palkanpidätystä.
Koska ovat rebuildin alussa niin ykköskierroksen varauksia ne haluaa. Sitten ehkä kakkos- ja kolmoskierroksen varauksia siihen kyytipojaksi. Cap dumpeista tulee sitten ukkoja pelavaan kokoonpanoon joilla päästää palkkalattian yli.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ei vältämättä. Kanen hinta riippuu täysin kuinka moneen seuraan on valmis siirtymään. Jos vaihtoehtoja on yksi niin sitetn kyseinen seura on monopoliasemassa ja pytyy tekemää rauhassa "ota tai jätä" ehdotuksia.

Mutta Towesin ja Kanen kohdalla pojat pitää muutenkin jo treidata heidän haluamiinsa osotteisiin jos siirtoa pyytävät. Sen verran ton seuran eteen ovat tehneet. Tulevia hall of famereita ja paidat tulee roikkumaan katossa. Seurasta poistuminen hoidetaan varmasti hyvässä hengessä.

Duncan Keithstä maksetiin Caleb Jones ja kolmoskierroksen varaus. Jotain saman suuruisia vastineita kanattaa varmaan Towesista ja Kanesta odotella. Eli 2-3 kierroksen varausvuoro ja pelaajan jonka voi sitten laittaa kokoonpanoon paikkamaan lähtijöitä.

Minusta Kanen tilanne on verrannollinen Case Girouoxiin. Florida maksoi Claude Girouxista (+ sälästä) 1. kierroksen vuoron + 3. kierroksen vuoron + Owen Tippettin (= nuori pelaaja). Patrick Kanen näytöt tiukoista paikoista on ihan eri luokkaa kuin Girouxilla. Minusta Kane on vieläkin niin hyvä pelaaja, että terveenä ollessaan pystyy kääntämään tasaisen pudotuspelisarjan omalle joukkueelleen. Joku kolmoskierroksen vuoron ja täytepelaajan saaminen Kanesta olisi massiivinen epäonnistuminen GM Davidsonilta. Maksimi palkanpidätyksellä Kanesta pitäisi saada ainakin saman verran kuin Girouxista.

Toews on sitten eri juttu. Ainakin Losia vastaan loppukauden kahdessa ottelussa Captain Serious oli vain varjo entisestä ratkaisupelaajasta.
 
Hieman naurattaa tuo Seth Jonesin tilanne. Vuosi sitten oli niin perkeleenmoinen hätä päästä pois Columbuksesta. Noh mites meni Seth? Karma ja niin edelleen.

Itse en koe tuota noin. Ei Jonesilla mitään hätää ollut, vaan hän ihan järkevästi ilmoitti Kekäläiselle, että aikoo katsoa UFA-markkinat. Tämä antoi Kekäläiselle hyvin aikaa löytää sopiva treidi, mikä löytyikin.

Oli ihan kaikille selvää, että Columbuksen piti valita Jones vai Werenski ja Jones teki tämän valinnan heidän puolestaan. Molempia ei olisi voitu mitenkään pitää.

Toisin sanoin, tuon karman huutelu ei minusta oikein toimi tässä. En mä kyllä Jonesia mitenkään sääli, vaikka uran parhaat vuodet meneekin Chicagon jälleenrakentamisessa. Hän saa ihan kelpo korvauksen tästä hyvästä ja saa vielä pelata broidinsa kanssa samassa jengissä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kyllä mäkin uskon, että saattaa hyvin pelata ihan hyvällä tasolla. Ongelmahan on se, että kukaan meistä ei voi tietää, millä tasolla Seth Jones on viiden vuoden päästä. Olisi se kieltämättä ongelma kannusta taistelevalle joukkueelle, mikäli maksaisi (esim.) 4,5 miljoonan arvoisesta Jonesista 9,5 miljoonaa vielä muutaman vuoden ajan.

Hankala lainkaan arvioida, että mitä Chicago edes haluaisi takaisin, jos se vaihtaisi Jonesin johonkin ilman palkanpidätystä.

Kyllä Davidsonilla on tällä hetkellä tekemätön paikka, mitä tulee Jonesin kauppaamiseen. Ellei nyt sitten vaatimalla vaadi pois Chicagosta, mitä tosin epäilen, niin kaikesta huolimatta enemmän arvoa on pitää hänet joukkueessa kuin yrittää epätoivoisesti kaupata pois. En usko myöskään, että ovat valmiita pidättämään hänen palkastaan isosti jos ollenkaan. Kahdeksan vuotta on niin pitkä aika, että on täysin mahdoton sanoa, miten maailma makaa silloin tai edes viiden vuoden päästä.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Kyllä Davidsonilla on tällä hetkellä tekemätön paikka, mitä tulee Jonesin kauppaamiseen. Ellei nyt sitten vaatimalla vaadi pois Chicagosta, mitä tosin epäilen, niin kaikesta huolimatta enemmän arvoa on pitää hänet joukkueessa kuin yrittää epätoivoisesti kaupata pois. En usko myöskään, että ovat valmiita pidättämään hänen palkastaan isosti jos ollenkaan. Kahdeksan vuotta on niin pitkä aika, että on täysin mahdoton sanoa, miten maailma makaa silloin tai edes viiden vuoden päästä.
Sopimus myös muuttuu ajan kanssa siedettävämmäksi, kun katto nousee ja dollarit laskevat. Viimeiset viisi vuotta maksaa allekirjoituspalkkion maksamisen jälkeen 36 miljoonaa eli reilut seitsemän miljoonaa per vuosi. 25 minuutin pisteitä tekevä iso rightin puolustaja voi olla siinä vaiheessa kiinnostava esimerkiksi Arizonalle, joka on joka tapauksessa katon alla.

Eiköhän tuo myös jossain paremmassa jengissä suorittaisi paremmin, mutta contenderille palkka on kova. Toki kun katsotaan miten vaikea Oilersin on ollut hankkia puolustajia, niin sopivassa saumassa joku voi Jonesin ottaa sopivalla hinnalla, kun markkinoilta ei parempaa pelaajaa kaupunkiinsa saa ja ajoitus on oikea.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
On monia tapoja pilata lupaavasti alkaneita uudelleenrakennusprojekteja. Tämä olisi yksi sellainen.
Niimpä. Eräs varteenotettava näkökulma mitä kukaan tuskin on maininnut on se, että haluaako Montreal ylipäänsä maksaa Dubois'n palveluksista yhtään mitään? Dubois voi haluta pelata Montrealissa, mutta melko harvoin yksikään pelaaja, joka ei ole ns. eliittipelaaja, sanelee missä pelaa ja millä hinnalla. Toki "alennusta" antamalla tähän voi UFAna vaikuttaa.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Niimpä. Eräs varteenotettava näkökulma mitä kukaan tuskin on maininnut on se, että haluaako Montreal ylipäänsä maksaa Dubois'n palveluksista yhtään mitään? Dubois voi haluta pelata Montrealissa, mutta melko harvoin yksikään pelaaja, joka ei ole ns. eliittipelaaja, sanelee missä pelaa ja millä hinnalla. Toki "alennusta" antamalla tähän voi UFAna vaikuttaa.

Kyllä varmasti haluaa maksaa yhtään mitään mutta ei mitä tahansa. Siinähän se tasapainoilu onkin että saadaan rosteri kestävälle polulle. Saattaa olla että päästään Pricen kymppimillisestä eroon vähän niinkuin takaportista ni ei siihen kannata tunkea toista tilalle heti samantien.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Onkohan PLD miettinyt tilannetta, että mitä jos Canadiens sanoo miehelle ei. Nämä kikkailut ja lausunnot eivät anna kovin hyvää kuvaa pelaajasta. Jos tuonne vaikka tärähtäisi muualta joku ns. täysosuma keskikaistalle ja pukukopissa on hyvä meininki, niin kiinnostaako kiukutteleva wannabe supertähti.

Winnipegissä ensin selkä suorana pari kuukautta, sitten treidataan johonkin contenderiin, pieni floppaus ja vammakierre siihen päälle. Alkaa markkina-arvo olla syöty ja maine tuskin on muiden joukkueiden silmissä paras mahdollinen.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Onkohan PLD miettinyt tilannetta, että mitä jos Canadiens sanoo miehelle ei. Nämä kikkailut ja lausunnot eivät anna kovin hyvää kuvaa pelaajasta. Jos tuonne vaikka tärähtäisi muualta joku ns. täysosuma keskikaistalle ja pukukopissa on hyvä meininki, niin kiinnostaako kiukutteleva wannabe supertähti.

Winnipegissä ensin selkä suorana pari kuukautta, sitten treidataan johonkin contenderiin, pieni floppaus ja vammakierre siihen päälle. Alkaa markkina-arvo olla syöty ja maine tuskin on muiden joukkueiden silmissä paras mahdollinen.

Tuskin pelaajat noita ihan hirveästi miettii. Luulevat olevansa korvaamattomia ja joku PLD saa vähintään sen 3-4 mahdollisuutta urallaan.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Montreal Canadiens, HIFK

Oisko tää nyt sitten huhu tai spekulaatio, Kadriin liittyen.
Vaikea uskoa edelleenkään, että Kadri tekisi diilin Flamesin kanssa. Mangiapane ja Kylington ovat vielä ilman sopimusta, jonka jälkeen vapaata palkkakattoon jää vain pari hassua miljoonaa. Tietenkin on mahdollisuus treidille, jolla saataisiin lisää tilaa budjettiin. Kadrin palkkavaatimus tulee olemaan oikeastaan mitä tahansa viiden ja kahdeksan miljoonan taalan väliltä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Vaikea uskoa edelleenkään, että Kadri tekisi diilin Flamesin kanssa. Mangiapane ja Kylington ovat vielä ilman sopimusta, jonka jälkeen vapaata palkkakattoon jää vain pari hassua miljoonaa. Tietenkin on mahdollisuus treidille, jolla saataisiin lisää tilaa budjettiin. Kadrin palkkavaatimus tulee olemaan oikeastaan mitä tahansa viiden ja kahdeksan miljoonan taalan väliltä.

Joo, cap on tiukalla koska Mangiapane ottaa minimissään 4.5M ja Kylington 2.5M. Lähempänä +5M ja +3M nämä pitemmillä lapuilla (feat. evolving-hockey ennusteet). Siihen se 9.3M cap-tila sitten meneekin. Ainoa kuvio tuossa olisi Monahanin LTIR-eläköityminen ja Kadri siihen tilalle. Jotain juttua ollut tästäkin, mutten tiedä sen tarkemmin. Se olisi iso parannus keskikaistalle, kun nykyisestä riippakivestä (Monahan) tulisikin kantava voima (Kadri).

Boston - en usko. Bergeron jatkaa ja sitten ei cappia ole käytettävissä. Siihen ruutuun toki menee, jos yllättävä Bergeronin eläköityminen tulee.

Minnesota vaikutti vaikealta kuviolta. Palkkatilaa 4.3M ja pelaajia puuttuu. Joku 3M mies (Greenway?, Foligno?) olisi ainakin treidattava ulos, jotta isomman caphitin miehen voi ottaa tilalle.

NY Islanders -treidin kautta voisi olla se kuvio. Lou Lamoriellon mies kuitenkin Torontosta. Mutta Islesilläkin tuo cap-tila on menossa RFA-lappuihin. Toki jos Romanovin (1.6M), Dobsonin (2.9M) ja Bellowsin (950k) signaa vain 1v jatkoilla, heille saa pienet caphitit. Silti tämä ihan minimien minimi jättää vain 5.5M cap-tilaa. Joku muuvi tehtävä, jos Kadri vaatii 7M palkkaa.

Detroitilla olisi se reilu 8M palkkatilaa. Sinne vaan, jos maistuu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös