Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Koskinen on ollut mielestäni aina aika yliarvostettu veskari, enkä ymmärrä yhtään miten hän sai noin ison sopimuksen Oilersilta. Jos minun pitäisi liputtaa jonkun "uuden" suomalaisen puolesta, niin hevoseni olisi ehdottomasti Kähkönen!
Chiarellihan tuon lapun antoi viimeisenä tekonaan, jonka jälkeen herran läppäristä lakkasi wifi toimimasta.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Lootus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mitens nyt kun on ollut puhetta, että koronan takia moni seura saattaisi pitää sisäistä palkkakattoaan alempana kuin liigan virallinen on, niin voivatko rikkaat seurat käyttää tätä hyväkseen vapaiden agenttien markkinoilla? Ajatellaan nyt jotain Detroitia jolla on palkkatilaa ja omistaja joka on valmis käyttämään rahaa. Estääkö mikään CBA:ssa Detroittia sopimasta jonkun UFAn ja häntä haluavan seuran kesken, että Detroit signaisi pelaajan maksimaalisilla signaus bonuksilla ensimmäiselle vuodelle, maksaisi bonukset pois ja treidaisi pelaajan seuraan mikä pelaajaa on alunperinkin halunnut. Näin vastaanottava seura säästäisi ensimmäisen vuoden palkkakulut korona aikana ja Detroit saisi vastineeksi pickin? Tämä olisi Detroitin tai vastaavan joukkueen näkökulmasta järkevää lähinnä jos takaisin päin tulisi ensimmäisen/toisen kierroksen varausvuoron tasoista ja vaatisi varmaan jonkun näistä UFA pelaajien kärkinimistä, sekä vastapuolelta cap spacea ottaa pelaaja rosteriinsa. Toki voi olla että joitain seuroja tämä kiinnostaisi lyhyellekin sopimukselle, mutta pidemmissä voisi painottaa sen ensimmäisen vuoden palkan osuutta sopimuksesta jolloin allekirjoitus bonus maksaisi jo "seuraavankin vuoden palkasta"=cap hitistä osan. On sitä ykköspickkejä annettu vähemmästäkin kuin Pietrangelo/Hall/Krug vuodeksi? Pelaaja taas saisi isot allekirjoitusbonukset mitä varsinainen pelaajan haluava seura ei ehkä olisi valmis maksamaan + lyhyessä 1-2v sopimuksessa vuoden parin päästä voi olla paljon selvempi horisontti mahdolliseen koronan jälkeiseen aikaan palkkakatto mielessä?

Ja kun nyt spekulaatioketjussa ollaan ja Detroitista mainitsin, niin jos Nashville ei aio polkea paikoillaan seuraavaa 4 vuotta tasaisen palkkakaton aikana, lienee tarpeen järjestää Kyle Turris uusiin maisemiin? Jos Toronto joutui tiukemmassa paikassa maksamaan noin saman suuruisesta yhden vuoden cap hitin hautaamisesta Carolinalle ykköskierroksen, niin olisiko Nashvillen näkökulmasta loogista maksaa Detroitille tämän vuoden ykkönen ja vaikka 2022 draftin Ykkönen, että saisi Turriksen siirrettyä pois ja pystyisi hankkimaan hyödyllisempiä pelaajia menestyäkseen? Detroitin tulevien vuosien palkkarakennetta kun katsoo, niin siinä lienee yksi harvoja seuroja mikä voisi tällä hetkellä ottaa ongelmitta 4 vuoden ongelmasopimuksen sopivasta hinnasta? Tiedä sitä vaikka olisi motivoituneena parannus Detroitin kakkosketjun sentteriksi?
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Jos haluavat ottaa riskin ja katsoa onko Binnington oikeasti real deal vai one hit wonder niin, että taustalla Husso niin onhan se kova riski otettavaksi.
Pääpointti on se että jos Pietrangelo saadaan kiinnitettyä nykyinen mv-kaksikko ei voi jatkaa ja Binnington ei ole se joka lähtee. Se, onko kakkonen sitten Husso vai joku kokeneempi backup on sitten ehkä eri asia.

Väitän edelleen että Allenista jotain vastinetta on tiedossa tai sitten hänet saadaan kaupattu osana isompaa kauppaa. Ei hänen johdollaan Cupia voiteta enkä odota mitään älytöntä vastinetta mutta mies pelasi erittäin hyvän kauden, maksaa ensi kaudelle 4mil, ei ole mikään ikäloppu ja on/olisi varmasti täynnä näyttöhaluja. Eihän tuo nyt tietenkään ilmainen kaveri ole mutta varmasti jollekin kokeilemisen arvoinen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Lehner ja Holtby on ne selkeät ykkösmolarit UFA-puolelta, ja konkariosastolta noita tandem tai veteraani-backuppeja löytyy Howardia, Crawfordia, Anderssonia, jne jne jne.
Howardilla ja Anderssonilla on sen verran ikää ja nyt pitkä tauko alla, että melkeen veikkaan että ura oli nyt siinä. Jos pelit alkaa joskus tammikuussa niin ukoille on siinä vaiheessa tullu 9 kk tauko peleistä eli melkeen sama asia kun ois ollu yhden kauden pelaamatta. Tossa iässä kun yrittää paluuta sapattivuoden jälkeen niin yleensä ne ei enää onnistu.

Mutta se mihin toinen Pittsburgin veskareista päätyy aloittaa veskarien tuolileikin. Ykkösmolarien paikkoja on seuraavasti tarjolla:

Vancouver - Ehdottomasti houkuttelvin vaihtoehto nyt. Nyt on hyvä pöhinä jengissä ja kaupunki on valittu monesti yhdeksi parhaiksi kaupungeista elää koko maailmassa. Näin korona-aikana asia vielä korostuu. Jacob Markströmillä on etulyöntiasema tuoliin ja uskon että aikoo myös sen pitää. Swedut viihtyy Vancouverissa.

Edmonton - Vaikka tuli takkiin sääleissä, niin on menossa oikeaan suuntaan ja puitteet on kunnossa. Tarvii vaan ehkä sen Koskista paremman ykkösveskan. Siellä saattaisi tulla menestystäkin. Näin korona-aikana on Kanada on fiksumpi vaihtoehto kuin USA. Uskon että Holland on soittelut Pittsburghin suuntaan.

Calgary - Tuntuu että Calgaryssä on pitkään ollu ongelmana se että löytää vain ihan ok tason veskoja, mutta ei koskaan sellaista loistavaa. Ei ylättäs jos ois kaikista agresiivisemmin nyt todella hyvän veskarin perässä, ja saattaa olla se jengi joka hommaa Pittsburgista sen veskarin.

Chicago - Osotti pleijareissa että on vielä varteenotettava jengi vaikka kolmenkympin kriisi on jo tähtipelaajilla. Hieman on cäppiongelmia, joten tiedä sitten minkä suuruista liksaa ois sitten odotettavissa. Veikkaan että Corey Crawford jatkaa siellä jollain pikkuisella liksalla.

Ottawa - Varmaan 39 vuotias Andersson lopettaa joten siellä ois ykkösveskarin paikka auki. Senators ei ole UFA-markkinoiden kuumin nimi joten tähän jengiin päädytään joko kun ei muualle pääsy tai sitten treidin kautta. Mutta NHL:lässä on vain 31 ykkösveskarin paikkaa auki joten jos haluat olla ykkönen niin eipä ole jäljellä kovin montaa vaihtoehtoa. Jos Calgaryssä ei tule jatkoa niin voi olla se jengi minne Cam Talbot sitten päätyy.

Detroit - Jos Howard lopettaa niin tarvii ainakin kakkosveskan jengiin. Detroitissa on rebuildi sen verran alkutekijöissään että aika lehmänhermoinen veskari tonne tarvitaan että jaksaa kiekkosateessa viihtyä.

Buffalossa - siellä on kyllä kahdella veskarilla jo sopparit, mutta tiedä sitten kuinka tyytyväisiä ovat kaksikkoon. Toimistolla puhaltaa uudet tuulet joten tiedä sitten mitä odottaa nyt seuralta. Jason Botterill ois varmaan napannut varmaan Braden Holtbyn UFA-markkinoilta jollain järkyttävällä diilillä.

Kakkosveskan paikkoja aukeaa tod.näk Winnipegissä, Philadelphiassa ja Anaheimissa. Dallasissa varmaan Anton Khudobin saa jatkon. Tosin sen verran hyvin on venäläinen pelannut että voi saada jopa parempia tarjouksia muualta, ja onhan hän yleensä kahden aina kauden jälkeen vaihtanut seuraa.

Sitten taas näillä jengeillä on toisenlainen tilanne, eli veskarista pitäis ehkä päästä eroon:

NY Rangers - Henrik Lundqvistista pitäisi päästä eroon. Ongelmaksi vaan tulee se että on seurahistoriassa sellaisessa asemassa että ei tule olemaan helppoa. Siksi on käynyt mielessä että ehkä sieltä lähteekin toinen venäläisistä pojista joilla on kivasti treidiarvoa, eli sillä tulevalla vastineella voi sitten paikkailla joukkueen muita aukkoja. Rangers on UFA-markkinoilla pelaajille aina se kiinostavin kohde joten joukkueella ei tule olemaan mikään ongelma rekrytoida sitten pätevää kakkosveskaa kun kunkku lopettaa.

Vegas - Niiden ois päästävä Fleurystä eroon jotta voisivat tehdä Robin Lehnerin kanssa jatkon. Ongelmaksi vaan tulee se että varmasti sillä Fleuryn 10 no trade listillä voi olla sekä Ottawa ja Detroit jotka nyt ois ne jengit jonne ton Fleuryn vois edes koittaa dumbata. Mutta siitä huolimatta Ottawa saatas silti olla se paikka minne Fleury päätyy. Varmasti haluaa olla ykkönen, joten noita paikkoja ei ole montaa auki. Lisäksi Ottawa nyt on lähellä Fleuryn kotiseutua ja kaupungissa puhutaan ranskaa joka varmaan kelpaa ranskankanukille. Vaikka Ottawa on rahan suhteen pihi, niin kyllä Fleury on sen verran pidetty pelaaja että jos Vegas pidättää osan liksasta ja tarjoavat jonkun varausvuoron/prospectin siihen kylkeen niin saattas jopa kelvata.

St. Louis - Jake Allenista onkin ollu tässä ketjussa puhetta. Jos Alex Pietrangelo jatkaa Bluesissa niin jonnekihan toi Allen on sitten saatava. Tosin ensi kaudella saattaa kakkosveskarien rooli korostua jos ottelutahti on tiukka. Allenin tilastot oli paremmat kuin Jordan Binningtonin joten en lähtis vältämättä treidaa Allenia ellei olisi pakko kun nyt vähän kummitelee että oliko Binnigton yhden kauden ihme.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tarasenko kuulemma sivussa leikkauksen takia väh. 5 kk, jonka jälkeen katsotaan pitääkö leikata uudestaan. Saattaa siis olla, että Tarasenko ei pelaa juuri ollenkaan tulevalla kaudella. Tämä saattaa muuttaa tilannetta Pietrangelon suhteen.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
TSN:n Stu Cowan tiesi kertoa Max Domin pelanneen viimeisen pelinsä Canadiensissa. Nyt pitäisi vaan löytää tarpeeksi tyhmä ostaja. Joidenkin huhujen mukaan valmis kauppa on jo roikkumassa, mutta odottaa vielä Domin ja mahdollisesti toiseen suuntaan tulevan jatkosopimusten solmimista.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Howardilla ja Anderssonilla on sen verran ikää ja nyt pitkä tauko alla, että melkeen veikkaan että ura oli nyt siinä. Jos pelit alkaa joskus tammikuussa niin ukoille on siinä vaiheessa tullu 9 kk tauko peleistä eli melkeen sama asia kun ois ollu yhden kauden pelaamatta. Tossa iässä kun yrittää paluuta sapattivuoden jälkeen niin yleensä ne ei enää onnistu.

Mutta se mihin toinen Pittsburgin veskareista päätyy aloittaa veskarien tuolileikin. Ykkösmolarien paikkoja on seuraavasti tarjolla:

Vancouver - Ehdottomasti houkuttelvin vaihtoehto nyt. Nyt on hyvä pöhinä jengissä ja kaupunki on valittu monesti yhdeksi parhaiksi kaupungeista elää koko maailmassa. Näin korona-aikana asia vielä korostuu. Jacob Markströmillä on etulyöntiasema tuoliin ja uskon että aikoo myös sen pitää. Swedut viihtyy Vancouverissa.

Edmonton - Vaikka tuli takkiin sääleissä, niin on menossa oikeaan suuntaan ja puitteet on kunnossa. Tarvii vaan ehkä sen Koskista paremman ykkösveskan. Siellä saattaisi tulla menestystäkin. Näin korona-aikana on Kanada on fiksumpi vaihtoehto kuin USA. Uskon että Holland on soittelut Pittsburghin suuntaan.

Calgary - Tuntuu että Calgaryssä on pitkään ollu ongelmana se että löytää vain ihan ok tason veskoja, mutta ei koskaan sellaista loistavaa. Ei ylättäs jos ois kaikista agresiivisemmin nyt todella hyvän veskarin perässä, ja saattaa olla se jengi joka hommaa Pittsburgista sen veskarin.

Chicago - Osotti pleijareissa että on vielä varteenotettava jengi vaikka kolmenkympin kriisi on jo tähtipelaajilla. Hieman on cäppiongelmia, joten tiedä sitten minkä suuruista liksaa ois sitten odotettavissa. Veikkaan että Corey Crawford jatkaa siellä jollain pikkuisella liksalla.

Ottawa - Varmaan 39 vuotias Andersson lopettaa joten siellä ois ykkösveskarin paikka auki. Senators ei ole UFA-markkinoiden kuumin nimi joten tähän jengiin päädytään joko kun ei muualle pääsy tai sitten treidin kautta. Mutta NHL:lässä on vain 31 ykkösveskarin paikkaa auki joten jos haluat olla ykkönen niin eipä ole jäljellä kovin montaa vaihtoehtoa. Jos Calgaryssä ei tule jatkoa niin voi olla se jengi minne Cam Talbot sitten päätyy.

Detroit - Jos Howard lopettaa niin tarvii ainakin kakkosveskan jengiin. Detroitissa on rebuildi sen verran alkutekijöissään että aika lehmänhermoinen veskari tonne tarvitaan että jaksaa kiekkosateessa viihtyä.

Buffalossa - siellä on kyllä kahdella veskarilla jo sopparit, mutta tiedä sitten kuinka tyytyväisiä ovat kaksikkoon. Toimistolla puhaltaa uudet tuulet joten tiedä sitten mitä odottaa nyt seuralta. Jason Botterill ois varmaan napannut varmaan Braden Holtbyn UFA-markkinoilta jollain järkyttävällä diilillä.

Kakkosveskan paikkoja aukeaa tod.näk Winnipegissä, Philadelphiassa ja Anaheimissa. Dallasissa varmaan Anton Khudobin saa jatkon. Tosin sen verran hyvin on venäläinen pelannut että voi saada jopa parempia tarjouksia muualta, ja onhan hän yleensä kahden aina kauden jälkeen vaihtanut seuraa.

Sitten taas näillä jengeillä on toisenlainen tilanne, eli veskarista pitäis ehkä päästä eroon:

NY Rangers - Henrik Lundqvistista pitäisi päästä eroon. Ongelmaksi vaan tulee se että on seurahistoriassa sellaisessa asemassa että ei tule olemaan helppoa. Siksi on käynyt mielessä että ehkä sieltä lähteekin toinen venäläisistä pojista joilla on kivasti treidiarvoa, eli sillä tulevalla vastineella voi sitten paikkailla joukkueen muita aukkoja. Rangers on UFA-markkinoilla pelaajille aina se kiinostavin kohde joten joukkueella ei tule olemaan mikään ongelma rekrytoida sitten pätevää kakkosveskaa kun kunkku lopettaa.

Vegas - Niiden ois päästävä Fleurystä eroon jotta voisivat tehdä Robin Lehnerin kanssa jatkon. Ongelmaksi vaan tulee se että varmasti sillä Fleuryn 10 no trade listillä voi olla sekä Ottawa ja Detroit jotka nyt ois ne jengit jonne ton Fleuryn vois edes koittaa dumbata. Mutta siitä huolimatta Ottawa saatas silti olla se paikka minne Fleury päätyy. Varmasti haluaa olla ykkönen, joten noita paikkoja ei ole montaa auki. Lisäksi Ottawa nyt on lähellä Fleuryn kotiseutua ja kaupungissa puhutaan ranskaa joka varmaan kelpaa ranskankanukille. Vaikka Ottawa on rahan suhteen pihi, niin kyllä Fleury on sen verran pidetty pelaaja että jos Vegas pidättää osan liksasta ja tarjoavat jonkun varausvuoron/prospectin siihen kylkeen niin saattas jopa kelvata.

St. Louis - Jake Allenista onkin ollu tässä ketjussa puhetta. Jos Alex Pietrangelo jatkaa Bluesissa niin jonnekihan toi Allen on sitten saatava. Tosin ensi kaudella saattaa kakkosveskarien rooli korostua jos ottelutahti on tiukka. Allenin tilastot oli paremmat kuin Jordan Binningtonin joten en lähtis vältämättä treidaa Allenia ellei olisi pakko kun nyt vähän kummitelee että oliko Binnigton yhden kauden ihme.
Listaan saa lisätä ainakin;

Capitals - Holtbyn lähdettyä Samsonov ottaa "ykköshäkkärin" tontin, mutta kyseessä niin pienellä kokemuksella uitettu häkkäri että hakusessa lienee melko varmasti kokenut häkkäri joka hyväksyy lähtökohtaisesti "mentorin" roolin, mutta tarpeen vaatiessa pystyy pelaamaan isommankin urakan. Ensisijaisesti tuohon varmasti koitetaan houkutella vapailta markkinoilta joku, mutta myös ollut "huhupuhetta" että ovet on sepposen selällään isommillekin treideille. Yks vaihtoehto voikin olla että Caps lähtee kauteen erittäin kokemattomalla kaksikolla Samsonov+Vanecek/Copley, mutta vahvistaa mv-osastoa sitten kauden mittaan juurikin jollain Lundqvistin kaltaisella jyrällä, siinä vaiheessa kun cap-tila antaa myöden (edellyttää toki myös palkan pidättämistä nykyiseltä omistajaltaan).

Hurricanes - siellä on kaksi ihan ok molaria sopparin alla, mutta joukkue on nousussa ja yhtenä kipukohtana on pidetty sitä ettei kunnon ykkösmolaria löydy. Saattaa olla "hiljainen haku" päällä.

Sharks - Jones sentään hiukan elpyi loppua kohden, mutta Sharkseilla on käsissään melkoinen sekametelisoppa. Toisaalta joukkueessa on ison rahan veteraaneja joilla haluttaisiin vielä koittaa järjestellä viimeistä "hoorayta", mutta toisaalta eihän tuo rosteri nyt vaan riitä. Kumpaan suuntaan lähtevät? Jones rumalla sopparillaan on pahasti uuden häkkärin hankinnan edessä, mutta esim Arizona on nyt pikkejä vailla joten voisko joku Raanta-Jones swäppi höystettynä varausvuorolla tehdä järkeä Sharkseille? Jotenkin semmoinen fiilis että joukkueella ei Jonesiin vaan luotto riitä ja jo sitä varten joku viritys nähdään.

Devils - Blackwood on ollut aika mielenkiintoinen kaveri tolppien välissä. Välillä torjuu kaiken, välillä ei. Schneideria ei halua kukaan. Eli samalla parilla jatkanevat, mutta tuskin sielläkään lasiin syljetään jos joku vetelee oikeista naruista.

Coyotes - kuten ylempänä jo ehdottelin, niin varausvuorot on Arizonassa piukassa. Kuemper on vahvassa vedossa ykkönen, ja Raanta loukkaantumisherkkä. Raannan paras taso on kuitenkin hyvä 1B molari, joten näiltä markkinoilta ottajia voisi löytyä, ja kun ykkösmv on jo sementoitu niin näkisin heille järkevänä tehdä tommonen mv-kauppa missä ottavat tasonsa hukanneen kallispalkkaisen tapauksen ja koittaisivat elvyttää siitä taustatukea Kuemperille, samalla repien vaihtokaupassa vaihtovuoro(j)a takaisinpäin.

Wild - Dubnyk ei palannut suonenveto-tasolleen ja on nykyisellään aika mieto ykköskassariksi. Stalock ei ole huono, muttei juurikaan tarjoa tuohon lääkettä. Ja kun Wild ei edelleenkään meinaa haluta täyttä rebuildia tehdä, niin ehkä siellä on Canesin tapaan hiljaista hakua ja verkot vesillä jos jotain sopivaa sattuis tulemaan eteen. Toki Kähkönen on villi kortti ja todennäköisimmin Minnesotassa luotetaan että Kaapo on tulevaisuuden ykkönen.

Tosiaan kun ne ekat palikat kaatuu niin eiköhän siinä ala kaikenlaista tapahtumaan. Oma täysin kieli poskella heitetty lottorivi;

Holtby -> Calgary Flames (5,5m/5v)
Lehner -> Vegas Golden Knights (5m/5v)
Fleury -> Buffalo Sabres (Fleury for Carter Hutton & Colin Miller)
Murray -> Edmonton Oilers (Matt Murray for Adam Larsson)
Talbot -> Detroit Red Wings (3m/2v)
Crawford -> pysyy Chicagossa (2,5m/1v)
Jones -> Arizona Coyotes / (Martin Jones+2020 COL 2nd for Antti Raanta)
Markström -> pysyy Vancouverissa (5,36667m/4v)
Demko --> johenkin
Allen --> Ottawa Senators (Allen + 3rd 2021 for CBJ 2nd 2021 & STL 6th 2020)
Khubodin --> jatkaa Dallasissa (3,25m/2v)
Lundqvist @ TDL -> Washington Capitals (Lundqvist @ 50% for 2nd 2021 + VGK 5th 2021)

Lisäks veikkaan että mm Dell, Howard ja Anderson tulee saamaan PTO-tarjouksia. Yksi näistä toisluokkaisista UFA-molareista lienee ainakin Capitalsin harkkaleirillä mukana.

Molarien soppareihin tullee vaikuttamaan capin pysyminen samoissa, sekä vaikea ennustettavuus lähitulevaisuudessa. Joka kesähän sopparit on nyt jaettu vähän sitä ajatellen että cap-katto nousee kokoajan. Ei tällä kertaa.

edit. myydään sittenkin Fleury Buffaloon ja Murray Edmontoniin.
 
Viimeksi muokattu:
mi ikävyys, mi hämäryys

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Devils - Blackwood on ollut aika mielenkiintoinen kaveri tolppien välissä. Välillä torjuu kaiken, välillä ei. Schneideria ei halua kukaan. Eli samalla parilla jatkanevat, mutta tuskin sielläkään lasiin syljetään jos joku vetelee oikeista naruista.
Jos Devils haluaa yrittää tapella ensi kaudella pudotuspelipaikasta, joukkueeseen on etsittävä uusi kakkosvahti. Niin monta kautta Coryn kohdalla on jo toivottu paluuta vanhalle tasolle turhaan, että lopulta se maksoi osittain myös Hynesin ja Sheron työpaikat. Jos joukkue ei edes yritä menestyä vaan antaa joukkueen kehittyä omaa tahtiaan, voidaan mennä vanhalla kaksikolla.

Guerin taisi sanoa Russon haastattelussa aika selvästi, että Wild ei jatka vanhalla maalivahtikaksikollaan. Enkä usko, että luottavat pelkästään tulokkaisiin. Mutta mistäs sitä tietää. Todennäköisesti treidi- ja UFA-hahmotelmaasi voi kuitenkin lisätä Wildin yhdeksi joukkueeksi, jolle tarvitsisi saada uusi vahti. Tekstissä toki avasit joukkueen tilannetta.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Chicago - Osotti pleijareissa että on vielä varteenotettava jengi vaikka kolmenkympin kriisi on jo tähtipelaajilla. Hieman on cäppiongelmia, joten tiedä sitten minkä suuruista liksaa ois sitten odotettavissa. Veikkaan että Corey Crawford jatkaa siellä jollain pikkuisella liksalla.
Tällainen oli tiistaina tullut ATK:n sivuille


Buffalossa - siellä on kyllä kahdella veskarilla jo sopparit, mutta tiedä sitten kuinka tyytyväisiä ovat kaksikkoon. Toimistolla puhaltaa uudet tuulet joten tiedä sitten mitä odottaa nyt seuralta. Jason Botterill ois varmaan napannut varmaan Braden Holtbyn UFA-markkinoilta jollain järkyttävällä diilillä.
Niin jos Ukko-Pekka lasketaan, Ullmark ja Johansson RFA, Hammond UFA

Vegas - Niiden ois päästävä Fleurystä eroon jotta voisivat tehdä Robin Lehnerin kanssa jatkon. Ongelmaksi vaan tulee se että varmasti sillä Fleuryn 10 no trade listillä voi olla sekä Ottawa ja Detroit jotka nyt ois ne jengit jonne ton Fleuryn vois edes koittaa dumbata. Mutta siitä huolimatta Ottawa saatas silti olla se paikka minne Fleury päätyy. Varmasti haluaa olla ykkönen, joten noita paikkoja ei ole montaa auki. Lisäksi Ottawa nyt on lähellä Fleuryn kotiseutua ja kaupungissa puhutaan ranskaa joka varmaan kelpaa ranskankanukille. Vaikka Ottawa on rahan suhteen pihi, niin kyllä Fleury on sen verran pidetty pelaaja että jos Vegas pidättää osan liksasta ja tarjoavat jonkun varausvuoron/prospectin siihen kylkeen niin saattas jopa kelvata.
Tuli korvaluurivekottimista podcastia jossa mainittiin Fleuryn mahdollisuus nousta tällä listalla vielä toiseksi ennen kuin ura on paketissa:

Rank Player Team Date GP W[10] Win % HHOF Ref.(s)
1 Martin Brodeur New Jersey Devils December 15, 2001 1266 691 54.58 2018 [11][12]
2 Patrick Roy Colorado Avalanche February 19, 1996 1029 551 53.55 2006 [13][14]
3 Roberto Luongo Vancouver Canucks March 5, 2011 1044 489 46.84 — [15][16][17]
4 Ed Belfour Dallas Stars February 13, 2000 963 484 50.26 2011 [18][19]
5 Marc-André Fleury† Pittsburgh Penguins November 24, 2014 846 465 54,96 — [20][21]
6 Henrik Lundqvist† New York Rangers March 9, 2014 887 459 51.75 — [22][23]

Mainittiin myös, että jossain haastattelussa MAF oli ollut avoin asiasta ja todennut, että seurailee kyllä voittolistaa. Eli uskoisin peliajan olevan se juttu miehelle ja jos pakko lähteä niin varmasti myöntyy listastaan.
 
Fistauksessa on tärkeää muistaa nyrkkisäännöt

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jones -> Arizona Coyotes / (Martin Jones+2020 COL 2nd for Antti Raanta)
Meinaat että Coyotes ottaisi seuraaviksi neljäksi vuodeksi Kuemperin taakse lähes kuuden miljoonan AAV:lla pelaavan veskarin vaivaista myöhäistä kakkoskierroksen varausvuoroa vastaan? Raannan sopimus sentään loppuu ensi kauden päätteeksi ja saavat siitä sitten cappitilaa. Siellä on takana lisäksi Adin Hill valmiina kakkosmaalivahdiksi, ja muutaman vuoden sisään Ivan Prosvetov on sitten valmis korvaamaan Hillin siinä roolissa. Eli väitän että tuolla hintaa Coyotes ei ikinä tule tuollaista kauppaa tekemään.

Tuo noista hahmotelmistasi pahiten pisti silmään, muutoin sieltä voikin jokin osua. Etenkin Holtbyn voi hyvin nähdä menevän sinne Calgaryn maalinsuulle.

Kakkosveskan paikkoja aukeaa tod.näk Winnipegissä, Philadelphiassa ja Anaheimissa.
Näkisin että Winnipegissä tuo rooli annetaan Eric Comrielle. Häneen on mennyt vuosikausien kehitystyö ja eivät he suotta häntä napanneet waivereista takaisin kun ensin sen kautta alkukaudesta hänet menettivät. On ollut heidän AHL-joukkueessa hyvän tason maalivahti useamman kauden ajan, ja ensi kaudeksi sopimus muuttuu lisäksi yksisuuntaiseksi. On edullinen minimipalkalla pelaava maalivahti sinne Hellebuyckin taakse ensi kaudella.

Ducks puolestaan voinee tehdä saman Anthony Stolarzin kanssa. Hänelläkin ensi kaudesta yksisuuntainen sopimus Ducksin kanssa, ja oli menneellä kaudella hyvä heidän AHL-joukkueessa. Gibson ei enää tarvitse taakseen tueksi Ryan Millerin kaltaista kokenutta maalivahtia vaan siinä roolissa pärjää tuollainen nuorempikin tapaus. Tai no ei Stolarz mikään nuori enää ole, lähes saman ikäinen kuin Gibson.

Sekä Comrie että Stolarz ovat aikoinaan olleet lupaavia maalivahteja ja ovat kyllä jo saaneet jonkinlaiset mahdollisuudet NHL-paikan vakiinnuttamiseen, mutta eiköhän kummallekin nyt ole luvassa vielä ainakin yksi mahdollisuus ja näen heidät ensi kaudella kakkosmaalivahdin rooleissa noissa joukkueissa. Gibson ja Hellebuyck ovat kuitenkin paljon pelaavia parhaassa peli-iässä olevia ykkösmaalivahteja, joten eivät tarvitse taakseen mitään 1B tyylistä vaihtoehtoa vaan tällaiset halvat, AHL:ää usean vuoden tahkonneet maalivahdit riittävät sinne.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Meinaat että Coyotes ottaisi seuraaviksi neljäksi vuodeksi Kuemperin taakse lähes kuuden miljoonan AAV:lla pelaavan veskarin vaivaista myöhäistä kakkoskierroksen varausvuoroa vastaan? Raannan sopimus sentään loppuu ensi kauden päätteeksi ja saavat siitä sitten cappitilaa. Siellä on takana lisäksi Adin Hill valmiina kakkosmaalivahdiksi, ja muutaman vuoden sisään Ivan Prosvetov on sitten valmis korvaamaan Hillin siinä roolissa. Eli väitän että tuolla hintaa Coyotes ei ikinä tule tuollaista kauppaa tekemään.

Tuo noista hahmotelmistasi pahiten pisti silmään, muutoin sieltä voikin jokin osua. Etenkin Holtbyn voi hyvin nähdä menevän sinne Calgaryn maalinsuulle.Näkisin että Winnipegissä tuo rooli annetaan Eric Comrielle. Häneen on mennyt vuosikausien kehitystyö ja eivät he suotta häntä napanneet waivereista takaisin kun ensin sen kautta alkukaudesta hänet menettivät. On ollut heidän AHL-joukkueessa hyvän tason maalivahti useamman kauden ajan, ja ensi kaudeksi sopimus muuttuu lisäksi yksisuuntaiseksi. On edullinen minimipalkalla pelaava maalivahti sinne Hellebuyckin taakse ensi kaudella.

Ducks puolestaan voinee tehdä saman Anthony Stolarzin kanssa. Hänelläkin ensi kaudesta yksisuuntainen sopimus Ducksin kanssa, ja oli menneellä kaudella hyvä heidän AHL-joukkueessa. Gibson ei enää tarvitse taakseen tueksi Ryan Millerin kaltaista kokenutta maalivahtia vaan siinä roolissa pärjää tuollainen nuorempikin tapaus. Tai no ei Stolarz mikään nuori enää ole, lähes saman ikäinen kuin Gibson.

Sekä Comrie että Stolarz ovat aikoinaan olleet lupaavia maalivahteja ja ovat kyllä jo saaneet jonkinlaiset mahdollisuudet NHL-paikan vakiinnuttamiseen, mutta eiköhän kummallekin nyt ole luvassa vielä ainakin yksi mahdollisuus ja näen heidät ensi kaudella kakkosmaalivahdin rooleissa noissa joukkueissa. Gibson ja Hellebuyck ovat kuitenkin paljon pelaavia parhaassa peli-iässä olevia ykkösmaalivahteja, joten eivät tarvitse taakseen mitään 1B tyylistä vaihtoehtoa vaan tällaiset halvat, AHL:ää usean vuoden tahkonneet maalivahdit riittävät sinne.
En ihan kovin tosissani noita heitellyt, kuten mainitsin. Tossa skenaariossa näkisin että Jones ostetaan ulos tai eläköityy parin vuoden päästä. Mahdollisesti roikkumaan jäävä cap hit ei liene edelleenkään Arizonalle ongelma. Ykköskierroksen varauksia ei kovin helpolla ole jaossa cap dumppien osalta, ja Jonesilla on potentiaalia millä voi kaiken osuessa nappiin vielä nousta ojasta.

edit. kokonaisuudessaan oletus ton takana olisi että Arizona edes alkujaansa olisi valmis "ostamaan" varausvuoroja. Tuo NHL:n langettama harvinaisen kova rankku kuitenkin hiukan herättää epäilyksiä, että olisiko siellä Arizonan puolelta jo hyvissä ajoin ilmoitettu että ottavat mahdollisesti tulevat rankut ennemmin varausvuorojen, kuin rahan menetyksenä.
 
mi ikävyys, mi hämäryys

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ottawa - Varmaan 39 vuotias Andersson lopettaa joten siellä ois ykkösveskarin paikka auki. Senators ei ole UFA-markkinoiden kuumin nimi joten tähän jengiin päädytään joko kun ei muualle pääsy tai sitten treidin kautta. Mutta NHL:lässä on vain 31 ykkösveskarin paikkaa auki joten jos haluat olla ykkönen niin eipä ole jäljellä kovin montaa vaihtoehtoa. Jos Calgaryssä ei tule jatkoa niin voi olla se jengi minne Cam Talbot sitten päätyy.
Senatorsilla on ensi kaudeksi sopimuksenalaisina ruotsalais-tandemi Anders Nilsson-Marcus Högberg. Högbergilla loppuu waiver-vapaus ja sopimus muuttuu yksisuuntaiseksi. Pelasi lupauksia herättävän ensimmäisen puolikkaan NHL-kauden Senatorsin maalinsuulla. Nilsson on myös ollut hyvä Senatorsiin siirryttyään ja oli siellä ottanut ykkösmaalivahdin roolia ennen loukkaantumistaan. Senatorsilla on tuossa edullinen maalivahtikaksikko ensi kaudeksi ja uskon että siellä ollaan heihin tyytyväinen tässä vaiheessa joukkueen jälleenrakennusprojektia.

Toki jos kokevat saavansa jostain pitkän tähtäimen ykkösmaalivahdin kohtuulliseen hintaan (esim. jos näkevät Matt Murrayn sellaisena) niin varmasti voivat muuttaa suunnitelmaa. Mutta millekään Cam Talbotin kaltaiselle veskarille siellä ei tässä vaiheessa ole tarvetta. Toki jos Nilsson ei ole vielä toipunut aivotärähdyksestä, niin se on sitten asia erikseen ja muuttaa tilanteen täysin.

En ihan kovin tosissani noita heitellyt, kuten mainitsin. Tossa skenaariossa näkisin että Jones ostetaan ulos tai eläköityy parin vuoden päästä. Mahdollisesti roikkumaan jäävä cap hit ei liene edelleenkään Arizonalle ongelma. Ykköskierroksen varauksia ei kovin helpolla ole jaossa cap dumppien osalta, ja Jonesilla on potentiaalia millä voi kaiken osuessa nappiin vielä nousta ojasta.

edit. kokonaisuudessaan oletus ton takana olisi että Arizona edes alkujaansa olisi valmis "ostamaan" varausvuoroja. Tuo NHL:n langettama harvinaisen kova rankku kuitenkin hiukan herättää epäilyksiä, että olisiko siellä Arizonan puolelta jo hyvissä ajoin ilmoitettu että ottavat mahdollisesti tulevat rankut ennemmin varausvuorojen, kuin rahan menetyksenä.
Jonesilla on tuossa monta miljoonaa syytä olla eläköitymättä ennen sopimuksensa päättymistä joten en pidä sitä mitenkään realistisena skenaariona. Korkeintaan LTIReläköityy jossain vaiheessa mutta silläkin turha spekuloida kun on terveenä nyt ja mitään viitteitä tuollaisesta ei ole. Joukkueen näkökulmasta taas olisi hyvin kallis sopimus ostettavaksi ulos, niin rahassa kuin cap-tilassakin.

Jonesilla on ehkä vielä potentiaalia nousta aiempien vuosien tasolle, mutta silti jollain Coyotesilla kun Darcy Kuemper maalinsuulla niin tuollaiseen kalliiseen 'bounceback'-toivoon ei ole tarvetta. Puhtaana dumppina tuossa on kuitenkin $17 miljoonaa kiinni kakkosmaalivahtiin, joten ei siitä ihan pelkällä kakkoskierroksella selvitä.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Jonesilla on tuossa monta miljoonaa syytä olla eläköitymättä ennen sopimuksensa päättymistä joten en pidä sitä mitenkään realistisena skenaariona. Korkeintaan LTIReläköityy jossain vaiheessa mutta silläkin turha spekuloida kun on terveenä nyt ja mitään viitteitä tuollaisesta ei ole. Joukkueen näkökulmasta taas olisi hyvin kallis sopimus ostettavaksi ulos, niin rahassa kuin cap-tilassakin.

Jonesilla on ehkä vielä potentiaalia nousta aiempien vuosien tasolle, mutta silti jollain Coyotesilla kun Darcy Kuemper maalinsuulla niin tuollaiseen kalliiseen 'bounceback'-toivoon ei ole tarvetta. Puhtaana dumppina tuossa on kuitenkin $17 miljoonaa kiinni kakkosmaalivahtiin, joten ei siitä ihan pelkällä kakkoskierroksella selvitä.
Onhan se näin. Sovitaan sitten että Sharks pidättää palkasta 1,5m ja kulisseissa jo tietävät että Jonesille on alkanut varusteet syyhyymään viime aikoina muutenkin.
 
mi ikävyys, mi hämäryys

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
En ihan kovin tosissani noita heitellyt, kuten mainitsin. Tossa skenaariossa näkisin että Jones ostetaan ulos tai eläköityy parin vuoden päästä. Mahdollisesti roikkumaan jäävä cap hit ei liene edelleenkään Arizonalle ongelma. Ykköskierroksen varauksia ei kovin helpolla ole jaossa cap dumppien osalta, ja Jonesilla on potentiaalia millä voi kaiken osuessa nappiin vielä nousta ojasta.

edit. kokonaisuudessaan oletus ton takana olisi että Arizona edes alkujaansa olisi valmis "ostamaan" varausvuoroja. Tuo NHL:n langettama harvinaisen kova rankku kuitenkin hiukan herättää epäilyksiä, että olisiko siellä Arizonan puolelta jo hyvissä ajoin ilmoitettu että ottavat mahdollisesti tulevat rankut ennemmin varausvuorojen, kuin rahan menetyksenä.
Arizonan ongelmana vaan on sekin, että siellä ollaan palkkakaton suhteen jo ihan tapissa, eikä sinne pysty enää hautaamaan Jonesin tai muiden vastaavien sopimuksia.Mutta ymmärrän, että kyseessä oli vähemmän vakava treidiehdotus.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Joidenkin huhujen mukaan valmis kauppa on jo roikkumassa, mutta odottaa vielä Domin ja mahdollisesti toiseen suuntaan tulevan jatkosopimusten solmimista.
Ois kyllä kiva nähdä Domi "taas" Toronton paidassa #28 selässä. Mutta eipä taida paljoo Toronto ja Montreal keskenään kauppoja tehdä. Mutta jos kauppa on melkeen valmis niin sitten vois olettaa se Domin tuleva osote ei pelaa pleijareissa just nyt.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
mi ikävyys, mi hämäryys

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tossa kun kattelin noita RFA pelaajia Capfriendlystä sillä silmällä mikä saatas olla vastine Maxi Domista ja jotenkin pisti toi Anthony Mantha silmään. Hän kun on näitä Quebecissä syntyneitä pelaajia. Aina välillä Canadienssielle tuntuu tulevan tarve saada ranskankanukkeja jengiinsä. (Siis peksit oli että pelaaja on nyt RFA ja kyseinen joukkue ei pelaa play-offeissa.)
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Tossa kun kattelin noita RFA pelaajia Capfriendlystä sillä silmällä mikä saatas olla vastine Maxi Domista ja jotenkin pisti toi Anthony Mantha silmään. Hän kun on näitä Quebecissä syntyneitä pelaajia. Aina välillä Canadienssielle tuntuu tulevan tarve saada ranskankanukkeja jengiinsä. (Siis peksit oli että pelaaja on nyt RFA ja kyseinen joukkue ei pelaa play-offeissa.)
Päittäin nuo ei mene sitten millään. Domi + 1st(16) ja voidaan alkaa keskustelemaan. Manthalla edelleen hirmuinen potentiaali. Larkinin ja Manthan ympärille on aikas mukava rakentaa hyökkäys.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Päittäin nuo ei mene sitten millään.
Juu ei. Mutta lähinnä kattelin tota listaa sillä silmällä mikä saattas olla se pelaaja joka nyt Marc Bergevin eniten kiinnostas noilla annetuilla spekseillä. Tosin sitten kävi mielessä että eihän se mystinen RFA ole vältämättä ole se vastapuolen tärkein palanen treidissä, vaan ns. täydentävä osanen. Noh, kattelaan minne se Domi päätyy.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ongelma noissa domeissa, manthoissa yms. on se, että ei ole mitään hajua millaista sopimusta haluavat. Tietenkin ääni saattaa muuttua kellossa, kun contender/halvan verotuksen seura/suosikkiseura/vaimon kotikaupungin seura tulee kysymään. Detroitilla on varaa maksaa, voi saada hyvän ja pitkän pahvin, mutta pari seuraavaa kautta lienee aika tuskaisia. Näissä on aina puolensa ja puolensa.
 

ipaz

Jäsen
edit. kokonaisuudessaan oletus ton takana olisi että Arizona edes alkujaansa olisi valmis "ostamaan" varausvuoroja. Tuo NHL:n langettama harvinaisen kova rankku kuitenkin hiukan herättää epäilyksiä, että olisiko siellä Arizonan puolelta jo hyvissä ajoin ilmoitettu että ottavat mahdollisesti tulevat rankut ennemmin varausvuorojen, kuin rahan menetyksenä.
Oliko tuossa rangaistuksessa jotain vaihtoehtoja? Coyotesin uusi omistaja Alex Maruelo on miljardööri, eikä sieltä pinkka ihan heti lopu. Mä luulen että NHL ei antanut edes vaihtoehtoa tuon rangaistuksen suhteen.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Oliko tuossa rangaistuksessa jotain vaihtoehtoja? Coyotesin uusi omistaja Alex Maruelo on miljardööri, eikä sieltä pinkka ihan heti lopu. Mä luulen että NHL ei antanut edes vaihtoehtoa tuon rangaistuksen suhteen.
No ei varmasti NHL anna mitään vaihtoehtoja, että "pick or cash". Muutenhan sitä vois kaikki ihan tarkoituksella rikkoa sääntöjä jos pienellä tai vähän isommalla summalla siitä selviäisi.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Mikähän on Ekman-Larssonin kiinnostus jatkaa Arizonassa, jos lähtee jälleen kerran rakentamaan uudestaan? Tuota sopimusta ei tietenkään ole helppo lähteä liikuttamaan.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ois kyllä kiva nähdä Domi "taas" Toronton paidassa #28 selässä. Mutta eipä taida paljoo Toronto ja Montreal keskenään kauppoja tehdä. Mutta jos kauppa on melkeen valmis niin sitten vois olettaa se Domin tuleva osote ei pelaa pleijareissa just nyt.
No, vastahan sieltä toissa kaudella tuli Habsista Plekanec deadlinella Leafsiin..

Mutta joo, enpä oikein näe Domille käyttöä Torontossa, ellei sitten toiseen suuntaan mene Nylander. Ja tässäkin skenaariossa toki sitten maltillinen soppari Domi-juniorille.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
TSN:än pojat jutteli Pietrangelon markkina-arvosta, joka nyt selkeesti on UFA-markkinoiden kuumin nimi.

Veikkaavat siis tollasta noin 9 millin lappua koronasta huolimatta.

Jossain spekuloineissa ja huhuissa on kovasti Pietrangeloa viety Winnipegiin. Onhan se just sitä mitä Jets kaipais, mutta Winnipeg ei perinteisesti ole ollu mikään matkakohde UFA-pelaajille. Tosin näin korona-aikana se nyt oli se paikkakunta jossa oli turvallisinta asua. Jets on ehkä se paikka joka parheiten pystyy tarjoamaan Pietrangelolle sekä liksa ja mahdollisuuden menestyä. Muualla saattaa sitten joutua tinkimään toisesta asiasta.

Veikkaan kyllä että Jets hommaa yhden rightin pakin vapailta markkinoilta, mutta se on Travis Hamonic. On Winnipegin omia poikia ja kuten nähtiin niin Hamonic oli niitä harvoja pelaajia jotka jäi kuplasta ulos perhesyihin vedoten. Jets tarvii isokokoisen rightin pakin ja varmaan family first Hamonic arvostaa Winnipegin aluetta joten oletan että löytävät toisensa.
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy