Yhden kerran vielä jaksan vääntää rautalankaa, sitten menee nää Quoten Quotet jo liian pitkäveteisiksi mun makuuni.
Ai näinkö on? Olisi ihan kiva kuulla/nähdä edes yksi mielipide, jonka mukaan tuleva draft on tasoltaan tai syvyydeltään samaa tasoa kuin vaikka viime draft ykköskierroksen osalta. En ole yhdenkään GM:n kuullut sanovan muuta kuin sitä, että tämä draft ei ole vahva draft, eritoten syvyydeltään. Buffalon GM Murray haluaa ensisijaisesti vuoden 2015 1st roundereita, eikä tämän vuoden. Mistäköhän johtuisi?
Kuten sanoin, oma mielipiteeni on yleistä mielipidettä vastaan, perustan sen tasan tarkkaan sille asialle, että puhutaan 18 vuotiaista kavereista. Tästä tai mistään muustakaan draftista on todella vaikea sanoa mitään kun puhutaan syvyydestä. Vaikka kuinka ollaan ammattilaisia scouttauksen puolella, niin noista 18 v jätkistä on todella vaikea sanoa tässä vaiheessa missä ovat 4-6 vuoden kuluttua. Vasta tuolloin voidaan arvioida tarkemmin, että kuinka syvä tämä drafti on todellisuudessa. Toki alustavat arviot viittaavat siihen, ettei syvä ja jotkut managerit tahtovat parempaa drafti vuotta olevia pickejä. Itse taas iskisin kiinni nyt noihin ykköskierroksen pickeihin tälle kaudelle jos niiden arvo kerran on matalampi kun seuraavien vuosien.
Tangoon tarvitaan kaksi. Mielestäni viestisi pystyi aivan hyvin tulkitsemaan siten, että vaihdossa ei olisi mitään järkeä, koska Saad itsessään on jo kaksi kertaa parempi pelaaja kuin Kesler. Ilmaisun ulkoasuun kannattaa kiinnittä huomioita - koskee myös itseäni.
Sisälukutaito on tärkeä asia.
Taidan olla sitten hieman yksinkertainen, kun jäi epäselväksi. Voit varmaan auttaa tyhmää vielä kertaamalla? Tai muuten osaat varmaan selittää sen, miksi Steenilla laiturina on matala o-zone-startti?
Se oleellisin ero on joukkueiden erilaiset koostumukset. Erityisesti sentterien osalta. Kakkoskenttä saa Chicagossa paljon hyökkäyspään aloituksia sen takia, että siellä harvemmin on nähty hyvin puolustuspäähän pelaavaa
sentteriä. Saadilla ei tämän asian kanssa ole hirveästi tekemistä.
Vancouverin paras puolustava sentteri on nimenomaan Kesler, tästä lienemme yhtämieltä ?
Pointtini on se, että Saad ei ole se, ketä suojataan, mutta Saad on se, kehen luotetaan hyökkäyspäässä.
Niin. Chicagolla on parempia puolustuspään pelaajia. Vai väitätkö, että hän on samaa tasoa kuin Kesler? Ja jos pokalla väität, että vastustajan tasolla tai kenttäalueella aloittamisissa ei ole eroa, mitä tulee tehoihin, niin aika sanaton olen kyllä.
En ole semmoista väittänyt, päinvastoin. Jos et vielä siis ole ymmärtänyt, niin +/- tilastoista huolimatta pidän Kesleriä parempana puolustussuunnan pelaajana (sentterit yleensä ovat). Totta helvetissä kenttäalueella aloittamiset vaikuttavat tehoihin. Mutta todella paljon vaikuttaa myös ketjun sentterin aloitusprosentti ja se perkeleen peliaika mitä olen nyt sun päähäsi yrittänyt tässä laittaa.
Itse myös toit hienosti nuo erikoistilanne peliajat esille.
Peliaikaa en huomioinut, koska se ei ollut oleellista. Tuo tulos ei olisi ollut looginen, jos peliajat olisivat olleet samat.
Tämä kertoo kaiken oleellisen siitä mitä minä olen yrittänyt sanoa, että noita statteja pitää pystyä lukemaan kontekstissa. Katso siis mitä aikaisemmin kirjoitin tässä viestissä ja. Jos peliaika ei ole oleellista, niin mikä perkele on ? Paljon oleellisempaa asiaa en keksi yksittäisen pelaajan kohdalla kun peliaika.
Teet myös ihan omia höpötulkintojasi jos väität minun sanovan Keslerin olevan H.Sedinia (esimerkiksi) "parempi". H.Sedin on hyökkäyspäähän liigan parhaita pelaajia (joskaan ei juuri nyt). Keslerin arvo joukkueelle kuitenkin on äärettömän suuri, vaikka hän ei pysty samalla tavalla hyökkäyspäässä tehoihin.
Noiden tuomieni statsien tarkoitus oli tuoda esille sitä, että Kesler on tehnyt tehonsa huomattavasti vaikeimmilla minuuteilla ja suuremmilla vastuilla sekä myös huonommilla kenttäpelaajilla. Toki suurempi peliaika vaikuttaa, mutta Kesler pelaa myös alivoimaa keskimäärin 2 minuuttia ottelua kohden, kun Saad 0,77 minuuttia. Joskin Kesler pelaa myös enemmän ylivoimaakin.
Nyt sitä lukutaitoa jumalauta.
Otan aivan selvästi tuossa esille peliajan merkityksen ja O-zone starttien johtuvan
joukkueesta ja eri joukkueiden erilaisesta rakenteesta. Kuten tässäkin viestissä kirjoitan, ei Saadin vähäiset aloitukset d-zonella välttämättä johdu Saadista vaan sen ketjun sentteristä ja
aloitusprosentista.
Saadin korkeat prosentit O-zonella sitävastoin voivat hyvinkin johtua Saadista ja Kanesta.
Se miksi otin Sedinin esiin oli se, että saisin sinut ymmärtämään tämän asian, että Vancouverin rakenne ei ole sama kun Chicagon.
Minähän en ole sanonut, etteikö Saad osaisi pelata puolustussuuntaan. Se kuitenkin kertoo siitä, kenelle valmentaja antaa ja millaista luottoa. Sekä ketjukaverit myös on syytä huomioida, jos katsotaan noita tehoja. Siinä suhteessa ero Higginsin ja Kanen välillä on aika saatanan iso, vai?
Ei varmaan tarvi lähteä Kanea ja Higginssiä tässä vertaamaan.
Samalla kuitenkin edelleen, lue mitä kirjoitin senttereistä tuossa yläpuolella ja niiden merkityksestä o-zone ja d-zone starttien määrään.
Kyllä. Lähtökohtaisesti ykköskenttä on tulivoimaisin kenttä, ja sille halutaan taata mahdollisimman paljon o-zone-startteja. Ja tämä on mahdollista, jos myös kakkoskenttä (tai kolmoskenttä) on hyvä puolustussuuntaan, koska sitä voidaan kuormittaa puolustuspäässä. Valmennus voi tehdä kompromissiratkaisun ja antaa ykköskentälle enemmän d-zone-startteja, jos se katsoo, että takana olevat kentät eivät ole riittävän hyviä tähän hommaan.
Lähtökohtaisesti ja lähtökojtaisesti. Unohdat että nyt ei puhuta siitä mitä lähtökohtaisesti tehdään vaan siitä, että me keskustelaan Vancouverin ja Chicagon eroista. Chicagossa Q yrittää saada kakkoskentälle mahd. paljon o-zone startteja eikä ykköskentälle. Ykkönen pärjää muutenkin, mutta kakkosen sentteri on sitä tasoa Chicagossa, että tuollaista täytyy harrastaa. Tässä nyt on se konteksti jälleen kerran esillä. Saad ei ole "syyllinen" suojattuihin minuutteihin.
Halutaan välttää tuon kentällisen joutumista puolustussuuntaan pahaan paikkaan. Saad tosiaan pelaa Chicagon hyökkääjistä toisiksi helpoimpia minuutteja.
Tai halutaan hyödyntää mahdollisimman paljon hyökkäystehoja :)
Erityisesti koska siihen on varaa ? Pystytään peluuttamaan muutenkin leveämmin, eikä tarvi kuormittaa niin paljon yhtä tai kahta kenttää ?
EDIT:
Keslerin kauppaamista on huhuttu nyt viimeaikoina jonkin verran, joten enpä minä tiedä, mitä "pilaamista" se on, jos käy miehen otteita lävitse ihan tilastojenkin kautta, kun täällä jotkut tuntuvat pelaajaa dissaavan. Pointti on siis siinä, että tuollaisella pelaajalla on iso vaihtoarvo väistämättäkin.
Otetaan tähän kantaa, että en pidä Kesleriä missään tapauksessa huonona pelaajan, hieman yliarvostettuna ehkä, mutta en missään nimessä huonona.
Saad on kuitenkin tällä kaudella yllättänyt meikäläisen todella kypsällä ja vahvalla pelaamisella ja pidän miestä erityisen kovassa arvossa Chicagolle tulevaisuudessa, enkä tuota kauppaa capin ja sopimustilanteiden takia tekisi missään nimessä.
Jos pelaajia tahdotaan oikeasti ammattilaisten näkökulmasta verrata, niin Saad jäi nipin napin USAn olympia joukkueen ulkopuolelle kun taas Kesler pelasi siellä kovia minuutteja. Se varmaan kertoo paljon pelaajien tasosta, mutta se ei kerro paljoakaa kavereiden tämän hetken treidiarvosta itsessään, sillä kuten sanottu sopimustilanteet, iät, joukkueiden tilanteet ovat paljolti erilaisia.