TPS seurantaa 2010-2011, osa 1/4

  • 144 263
  • 465

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Oltaisiin kauden lopussa taas Suomen paras joukkue ainakin yhdellä mittarilla - vähiten kauden aikana pisteitä kerännyt joukkue SM-liiga-historian aikana.
Se olisi kyllä erittäin kunnioitettava saavutus, kun pelimäärät ovat lisääntyneet ja samalla voitoista saa enemmän pisteitä.

Mutta tämä vain nostaisi saavutuksen arvoa.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
vähiten kauden aikana pisteitä kerännyt joukkue SM-liiga-historian aikana.

Yks voitto varsinaisella ja jatkoaika tappio lopuista peleistä niin toi saavutus on menetetty, toki kaudella 1983-84 pelattiin vain 37 peliä joista HPK keräsi 6 pistettä. KooVeen toiseksi huonoimpaan pistemäärään kaudelta 1979-80 on meillä vielä matkaa 7 pistettä ja KooKoon 1987-88 kaudella saavuttamaan 15 pisteeseen on vielä hyvät saumat johon on pystynyt myös Reipas Lahti kaudella 1992-1993 jolloin pelejä oli 48 ja heti seuraavalla kaudella Reipas saavutti 14 pistettä ja Jokerit ja Lukko on pystynyt myös 15 pisteeseen kaudella 1980-81 ja seuraavalla kaudella Lukko saavutti pisteen enemmän ja sitä seuraavalla saavutti Lukko myös 16 pistettä. Meillä on vielä ihan hyvät saumat päästä top 10 ulkopuolelle.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pitää muistaa myös Vaasan Sportin 11 pisteen kausi 1975-76. Toki silloin pelattiin vain 36 ottelua. HPK:n kauden 1983-84 piste-ennätyksen "lyömiseen" en usko, mutta näin ensihätään saadaan enemmän haastetta, jos vaikka yritettäisiin saavuttaa edes ne kolme voittoa, jotka HPK otti tuolla debyyttikaudellaan SM-liigassa. Se on siis SM-liigan ennätys sarjassa "vähiten voittoja yhdellä kaudella."
 
Aika kiinnostavaa että porukka täällä puhuu leppoisasti siitä miten häviö-ennätys saavutetaan ja muutenkin lentää aika paljon sarkastista läppää nykyisestä tilanteesta. Jollain perverssillä tavalla tässä ollaan vieläkin niin tyytyväisiä viime kauteen että ei edes vituta.

Tosiasia: Viime kauden mestaruusjoukkue menettää muutaman tärkeän palasen mutta runko pysyy kuitenkin kasassa. Ennen kautta tehdään muutama täsmähankinta ja uusi tuntematon valmentaja liittyy joukkueeseen, ja vielä harjoitusotteluissa homma näyttää hyvältä. Mutta yhtäkkiä tilanne muuttuu, äijä toisensa jälkeen loukkaantuu. Tämän jälkeen kausi alkaa ja murheellinen tilanne tällä hetkellä siis kymmenen perättäistä tappiota. Kylmä tosiasia on kuitenkin se että en ymmärrä miten näin voi käydä, ja tämä naurattaa. Nauranko ilosta? En.
 

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS:n ja TuTon yhteistyökuvioista saatiin juuri hyvä kuva MTV3 Maxin lähetyksessä (TuTo-Leki). Saukkonen kertoi että olivat ottaneet yhteyttä Paksaliin sekä Vuoreen, molemmat kieltäytyivät kommentoimasta yhteistyökuvioita millään lailla.

Näyttää siltä että osapuolet ovat aika kaukana toisistaan. Ihan naurettavaa että meidän pitää lähettää esim. Bergman Vaasaan pelaamaan, toki mies viihtyy sielläkin mutta on tämä kyllä helvetin huono tilanne. Mä uskon vahvasti siihen että tämä homma on enemmän kiinni TuTon päättäjistä ja siellä nimenomaan Paksalista. Korjatkaa jos olen hakoteillä.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Hyvä että Bergman saatiin hakemaan tuntumaa muualle. Vielä olis mm.Laine, Virtanen, Aaltonen...

Tällä viikolla siis alkaa tapahtua. Bergmanista hyvä lähteä liikkeelle. Muitakin olis saada pelaamaan sinne mistä aikaa saavat. Sisään tulee "tsekki"pakki, saa nähdä kuka. Pakisto alkaa olemaan sen jälkeen jo todella kova. Hetkeäkään en usko, etteikö Ylönen saa molkeja pelaamaan hyvin. Eli alkaa olemaan peräpää ok.

Luulen että Leimeellä on aikaa huominen matsi näyttää taidot. Ennakkoon huonoin joukkue vastaan, ei vaan voi hävitä kotona tätä. Jos ei vielä mahdollisen tappion jälkeen tapahdu mitään, sitten alkaa menemään usko. Mutta nyt on kenties parhain mahis ottaa eka 3 pisteen voitto.

Minua alkanut yhä enemmän huolettaa toi sentteritilanne. Ei ole yksikään vakuuttanut. Kuka rakentaa peliä ?
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Sisään tulee "tsekki"pakki, saa nähdä kuka. Pakisto alkaa olemaan sen jälkeen jo todella kova. Hetkeäkään en usko, etteikö Ylönen saa molkeja pelaamaan hyvin. Eli alkaa olemaan peräpää ok.

Minua alkanut yhä enemmän huolettaa toi sentteritilanne. Ei ole yksikään vakuuttanut. Kuka rakentaa peliä ?

Pakkihaku pitääkin tehdä. GP lähtee kohta ja Husser ja Raboin pois ties kuinka kauan. Yksi peliätekevä sentterikin pitäisi hommata jos ei Mario ala jakamaan sitä lättyä tehokkaammin. Plihalkin olisi kiva joskus nähdä täydessä kunnossa askissa.
 

Banjo

Jäsen
Ketjukoostumuksia on ainakin rukattu urakalla. Kaksi mielenkiintoista muutosta: Mave keskelle ykköseen Venun ja Vahan väliin. Saattaa jopa toimia. Luultavasti Venu kaapii aloitukset kuten tapana on muutenkin ollut, ja pelin ollessa käynnissä Mave poimii tilansa keskikaistalta. Epäilen että puolustus päässä nimenomaan Venu häärii eniten sentterimäisissä puuhissa ja Maven tehtäväksi jäänee pelin rakennus hyökkäyspäässä ja mahdollinen helppo ykkönen eli avaussyöttö.
Toinen muutos on "kolmosketju" , josta muokattu täysin ulkomaalainen, eli muotoon Birner-Plihal-Trabucco. Voisi omasta mielestäni toimia tämäkin jos Plihal ei vaeltelisi niin varjojen mailla tällä hetkellä.

Toivotaan parasta, pelätään pahinta.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pakkihaku pitääkin tehdä. GP lähtee kohta ja Husser ja Raboin pois ties kuinka kauan. Yksi peliätekevä sentterikin pitäisi hommata jos ei Mario ala jakamaan sitä lättyä tehokkaammin. Plihalkin olisi kiva joskus nähdä täydessä kunnossa askissa.

Eiköhän toi tämänpäivän kuusikko riitä? Kyllä Leimeen pitäisi tolla pakalla pärjätä. Jos tohon vielä lisätään Husser/korvaaja niin on aika kova pelimies syömässä katsomossa popcornia.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tuntuu hieman sellaiselta, että on aivan sama vaikka joukkue koostuisi millaisista pelimiehistä niin homma ei pelittäisi. Joku voisi kertoa miksi peli-ilme on jopa kotihallissa näin keskinkertainen. Viime kaudella sentään pyöritettiin peliä vastustajan päässä ja hyökkäyksiin lähdöt toimivat. Nyt syötöt menevät minne sattuu. Pakkihankintako toisi sitten tuohon toimintaan autuuden? Aika hiljaiseksi vetää kun peliä katsoo nyt.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
4000 ja risat katsojia ja taas tulee turpaan, hyvin menee mutta menköön...

No eipä mene huuhkajillakaan sen paremmin...
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joko tässä aletaan olla kohta lähellä ainakin jotain seurantakohtaista tappioennätystä?

Uskoisin, että ennätys on jo syntynyt. Tuskin ainakaan liigan aikana (1975-) on tällaista putkea tullut. Hanttakin saavutti vain yhdeksän tappiota putkeen. Riippuu varmaan siitäkin, lasketaanko tuo RL-tappio mukaan tappioputkeen.

Tämä alkaa oikeasti olla jo noloa.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Koska nykypäivänä värilliset, homot ja varsinkin värilliset homot ovat IN, niin hyväksykäämme myös erilaiset taulukot. Alla on ultrapessimistin sarjataulukko. Siinä ei lasketa voittoja, vaan ainoastaan tappioita. Ei mitään muuta!

10-11 10 (12/60)
09-10 28 (58)
08-09 27 (58)
07-08 27 (56)
06-07 24 (56)
05-06 23 (56)
04-05 27 (56)
03-04 24 (56)
02-03 25 (56)
01-02 26 (56)

Tuossa on männä kausien viimeisenä sääleihin päässeen joukkueen suorien tappioiden määrä. Juu tiedän hyvin, että pisteitä tulee myös tasurin jälkeen piste tai kaksi, mutta kokeillaan vetää vähän mutkia suoraksi. Tuo tappiosarakkeen lukema sijalla 10 kun on vuodesta toiseen yllättävän tasainen. Keskiarvoksi saadaan 25,6 tappiota, jolla siis pääsee vielä sääleihin.

Koska tällä kaudella on 60 peliä, niin aavistellaan, että 26 tappiolla ollaan mukana sääleissä. Tepsillä on nyt 10 suoraa tappiota. Pelejä on jäljellä 48. Niistä saadaan hävitä korkeintaan 16, että päästäisiin ehkä rimaa hipoen sääleihin.

Entä sitten? No sitä sitten, että jos hingutaan alemman sääliviivan kieppeille, niin tästä hetkestä eteenpäin saadaan hävitä suoraan joka kolmas ottelu. Silloin runkkarin päätteeksi olisi 26 tappiota. Tuosta voi ottaa viikoittaisen huikean muistikaavan, että aina kun hävitään max 1 peli täyteen viikkoon, niin hyvin menee :)

Tietenkin muita muuttujia on niin paljon, ettei tuota voi tosissaan ottaa. "Kiva" kuitenkin verrata joskus loppukaudella tappiosarakkeita tähän viestiin.

----

Vaikka tärkeintä on saada oma peli kuntoon, niin kai saa toivoa myös sarjataulukkojeesuksilta apuja? Jos jollain on hyvät välit ylä- tai alakertaan, niin muistakaa iltarukouksissa toivoa mahdollisimman epätasaista sarjaa. Tarkemmin aseteltuna toivottavasti sijoille 10-13 asettuu kunnon heittopusseja, joita voi ohitella vähän hitaammallakin petraamisella.

Kaikenlaista paskaa sitä tuleekin näin selvinpäin lähetettyä.
 

thv294

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tottenham Hotspur
4000 ja risat katsojia ja taas tulee turpaan, hyvin menee mutta menköön...

No eipä mene huuhkajillakaan sen paremmin...

Jee. Ei olla yksin pask#ja. Tuo 4025 vaikutti olevan aika pahasti yläkanttiin, yläkatsomossa ei ollut paria-kolmea sataa enempää (E6-E7 25 katsojaa, E5 ehkä 150), eikä alakatsomossa oltu kuin sillit suolassa.
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toisaalta pelihän oli kyllä sellainen johon ei yli 5000 olisi tullut millään ilveellä. Tiistai-peli, jalkapalloa suorana ja vastassa ei nyt niin mielenkiintoinen joukkue on aika mahdoton yhtälö. Mutta mutta; lauantaina pelattavaan Jyp - otteluun olisi hyvinkin voinut tulla 7000 - 8000 katsojaa mikäli tilanne olisi parempi. Nyt taitaa jäädä haaveeksi tietysti hiukan riippuen mitä joukkueen ympärillä tapahtuu ennen sitä.
 

Mal Davis

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Noniin, äijää tulee ja menee mutta onko sillä mitään merkitystä? Kudelka saapuu keskelle kaaosta seuraan, jossa ei ole minkäänlaista pelitapaa ja sisällä vallitsee huono joukkuehenki. Mielestäni on turhaa tehdä ainuttakaan hankintaa niin kauan kuin H. Leime on sekoittamassa pakkaa.

Nyt ollaan puhuttu myös näistä meidän junioreista. J. Koivu on vetänyt akatemiaa mielestäni jo kauan. Mitä sieltä on saatu? Ei yhtikäs mitään! Jukka tosin on varmasti saanut hyvän palkan. Muilta seuroilta niitä junnuja kyllä pukkaa liigamiehistöön ilman akatemiaakin...
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt ollaan puhuttu myös näistä meidän junioreista. J. Koivu on vetänyt akatemiaa mielestäni jo kauan. Mitä sieltä on saatu? Ei yhtikäs mitään! Jukka tosin on varmasti saanut hyvän palkan. Muilta seuroilta niitä junnuja kyllä pukkaa liigamiehistöön ilman akatemiaakin...

Tuo akatemia on kyllä kumma juttu. Tekeekö se konkreettisesti mitään muuta kuin toimii J.Koivun CV:ssä tyhjän kohdan täyttäjänä? Tuollaisen linkin löysin: Akatemia

Linkki vie TPS:n Akatemia sivuille.
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Mahtaako kuulua tähän ketjuun, mutta jos joku kuuli TPS-JYP ottelun lehdistötilaisuuden, niin voisiko pistää tänne jotain tiivistelmää, että mitä Leimeellä on ollut sanottavanaan?
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Noniin, äijää tulee ja menee mutta onko sillä mitään merkitystä? Kudelka saapuu keskelle kaaosta seuraan, jossa ei ole minkäänlaista pelitapaa ja sisällä vallitsee huono joukkuehenki. Mielestäni on turhaa tehdä ainuttakaan hankintaa niin kauan kuin H. Leime on sekoittamassa pakkaa.

Samaa mieltä. Jos kohta ei ala kurssi muuttua niin voidaan alkaa unohtamaan tämä kausi. Äijää sitten pihalle vaan, jos kenestäkään mitään saa tai mihinkään kelpaa. Huonommin ei taitaisi mennä vaikka esim. Hauhtosen ja Kivenmäen tilalle kokoonpanoon junnuja. Erona vain se, että edellämainitut saavat yhteensä +200K liksaa. Kauden taloudellisen tappion pienentäminen loppukauden tavoitteeksi ja kehitetään "tulevaisuuden" pelaajia sekä niitä joille käyttöä myös ensi vuonna. Tietenkin vaikea saada tappiota pieneksi, kun hallissa ei kohta käy ketään.

Että voi v***ttaa hyvän nosteen totaalinen kuseminen. Suikkanen antoi kaiken hopealautasella tepsille ja jätkät/seura mokaa koko homman. Taisi Kaitsu olla Tepsille sen sopimuksen purkurahan arvoinen jätkä tai enemmänkin!
 

hokihoki

Jäsen
Tänään oli kavuttava Turkuhallin lehtereille katsastamaan uusi pakki, tämän pelin perusteella hänetsä en osaa mitään vielä sanoa..

1. Erässä ja 3. Erän alussa TPS pelasi ajoittain jo hieman paremman näköistä kiekkoa ja peliä saatiin pyöritettyä Jypin kulmissa. Useampia hyviä maalintekopaikkoja hassattiin pelin aikana.

Muuten en jaksa lähteä sen enempää analysoimaan..sen verran kuitenkin pakko avautua että jumalauta kun on Engren pimeässä yössä! Ensimmäinen maali helähti ilman minkäänlaista maskia. Lähes kaikki torjunnat pomppi eteen ja sijoittuminen oli iahn mitä sattuu ja monesti mies oli maassa ulkona tilanteesta vaikkei edes laukas ollut lähtenyt. Nyt olisi aika herätellä Engreniä muutaman matsin vapaillalla ja antaa vastuuta Ortio-Virtanen kaksikolle, sillä tulos ei voisi huoinompikaan enää olla. Jos Engren jatkaa tätä vauhtia niin voi sanoa hyvästit Nhl:lle!
 

el_mariachi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Suomalaiset huippuyksilöt
Nyt on jonkun aika lähteä. Mulle on henkilökohtaisesti se ja sama kuka lähtee.
Mutta jonkun on lähdettävä. Pelaajan, toimarin, valmentajan tai scoutin. Tai vaikka montakin.

Itse ehdottaisin Leime ja Kivenmäki. Jo kesällä arvelin että Mave on todella high risk -hankinta. Ja pahin pelko näyttää toteutuneen. En tiedä mistä tämä aneemisuus johtuu, mutta onhan se selvä että jotain tarvii tehdä.

Kylmä fakta on että tämä kausi on menetetty. Mutta pitemmällä tähtäimellä kun miettii, niin ensi kauden joukkueen kasaaminen tulee olemaan TODELLA vaikea tehtävä. Kuka haluaa tulla tälläiseen seuraan? Mestariksi ja saman tien takasin pohjamutiin. Aivan käsittämätöntä.

Tulee jo surrealistinen olo. Että onko tää vaan jotain unta.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän tämä kausi ala olla ns. valmis.

Tänään ensimmäinen erä herätti jonkinlaisia lupauksia paremmasta, mutta toinen erä palautti jalat tukevasti maan pinnalle. Pari turhaa jäähyä, vastustajalle yv-maali ja pelin hallinta täysin kyläläisille. Siinä sitten roikuttiin loppupeli parhaamme mukaan ja hävittiin "taistelevan ilmeen" jälkeen. Kiva kuitenkin että parin päivän pakkolepo näkyi 20 minuutin ajan. Ihme että Myllykoski selvisi 14 torjunnan urakastaan, ei helpolla päässyt.

Ero muihin alkaa olla sitä luokkaa, että valmentajanvaihdoksesta ei enää olisi mitään hyötyä. No, Leimeen kanssa homma tuskin miksikään muuttuu niin voisihan sitä valmentajan vaihtoa harkita sitten kuukauden päästä. Mahtaako ketään enää edes kiinnostaa uppoavaan laivaan kiipeäminen? Tuskin. Onneksi ensi kaudesta on sopimus vaan muutaman pelaajan kanssa niin päästään tuulettamaan pelaajistoa. Kunhan Leimeelle ei vain sorvata mitään turhan pitkää jatkosopimusta.

Arse voisi aloittaa Mestis-joukkueiden skouttaamisen, niin ei tule keväällä mitään yllätyksiä.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Kuka neropatti hehkutti että annetaan Heikille vielä tämä viikko ja ensi viikkokin ? Vtu HERÄTKÄÄ! Äijä tuhonnut koko viime kauden nosteen ja seuran johto sallii sen, ketä tässä erotetaan lisäksi, se on minusta nyt tärkeä kysymys. Pelkästään Leime ei voi lähteä tämän pelleilyn jälkeen. Seura antaa hyvän signaalin koko maakunnalle ja lajille tämän pelleilyn sallimalla. Ei tänne saada ketää enää sponsoriksi ja pelaamaan.. Hyvin tärkeä asia on tuo yleisömäärä. Keskiarvo on jo nyt niin alhaalla, ettei se tule mitenkään enää nousemaan siihen 6000 mikä on asetettu budjetissa. Siihen päästiin hädintuskin viime kaudellakin.

Mutta annetaan nyt toki Heikille vielä viikko, itseasiassa seuran hallitus antoi koko loppu kuun, ettei tässä mitään hätää ole. :)

Pelaajien niskaan en kaataisi mitään, ei meillä ole varaa ketään heittää ulos jos tästä suosta pitää vielä noustakin. Erkinjunttikin teki maalin sentään..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös