TPS seurantaa 2010-2011, osa 1/4

  • 144 285
  • 465

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä tässä yritän pettyneenä sanoa itselleni on, että keväällä se meno vasta nähdään - usko ja luotto joukkueeseen on edelleen kova :)

Itse tahdon edelleen myös uskoa että peli tuosta aukeaa, mutta jokaisessa otteluketjussa on nyt kommentoitu samaa; TPS:n peruspeli on aivan hakusessa.

Toivon että saikulla olevat pakit auttavat tähän, mutta entä jos eivät? Tänään kuitenkin oli jo kaksi pakkiparia joiden pitäisi olla runkopelaajia, ja jotka pelasivat viimekaudella. Silti meno oli kommenttien mukaan surkeaa.

Ja se suurin ongelma: vastustaja tekee hillittömät määrät maaleja. Eniten päästettyjä (8 maalia enemmän kuin seuraavalla), jaetulla kolmanneksi huonoimmalla sijalla tehdyissä. Suikkanenhan astui remmiin vastaavassa tilanteessa..

Maaliero reippaat -16, joka on YLIVOIMAISESTI surkein, sillä seuraavana on joukkueita -4 saldolla. Eli meillä on neljä kertaa huonompi maaliero kuin toiseksi huonoimmalla..

Hyvä että muilta löytyy uskoa, voitte ruoskia meikäläisen talvella jos (ja toivottavasti KUN) peli tästä paranee..
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Ja se suurin ongelma: vastustaja tekee hillittömät määrät maaleja. Eniten päästettyjä (8 maalia enemmän kuin seuraavalla), jaetulla kolmanneksi huonoimmalla sijalla tehdyissä.

Toisaalta, sarjassa pääsee myös viidenneksi huonoimmalta sijalta sääleihin, jolloin taas taivas on auki.

Onhan se totta, että tulos ei ole ollut hyvä, mutta ovatko odotuksetkaan olleet erityisen korkeat Blues-pelin kokoonpanon selviämisen jälkeen?
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Vieraasta leiristä huudeltuna. Mitä voi odottaa jos avauksen kuudesta pakista 3-4 on saikulla ja tilalla Mestistason vahvistuksia? No suurin huoli on kuitenkin maalivahtitilanne koska itse en pidä Engreniä voittavana vahtina ja jos se osasto on kassalla niin tulos on huono. Mikä sitten on lääke? Mestaruus tuli ja hieman krapulaa ja välivuoden paikka. Sama koettu Tampereella että mistä näille selityksen löytää?
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Onhan se totta, että tulos ei ole ollut hyvä, mutta ovatko odotuksetkaan olleet erityisen korkeat Blues-pelin kokoonpanon selviämisen jälkeen?

Juu ei ollut tulos hyvä, mutta kerro ihmeessä jos näit siellä jotain hyvää. Kokoonpanojen taaksekkin on aivan turha mennä. Vaikka siellä pelaisi Lieksan hurtat suomisarjasta, haluaisin nähdä yritystä, nyt siellä ei tapahdu mitään(maalivahti pois laskuista, koska se näyttäisi jo törkeältä jos maalivahtikin vetäs samalla tyylillä), kädellinen velttoja kyrpiä vetelee sinne tänne vaillla minkäänlaista suunnitelmaa.

Lehtonen ykköseksi ja jostain sille apuri, tai jotain sinnepäin......
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toisaalta, sarjassa pääsee myös viidenneksi huonoimmalta sijalta sääleihin, jolloin taas taivas on auki.

Tuo on tavallaan totta, mutta lähes 100% fakta on ettei sääleistä mennä mitalipeleihin. Siihen on kolme syytä: ylimääräinen rasitus, runkosarjan kärkiporukka vastassa ja vastustajalla kotietu. Tällä hetkellä tosin näyttää siltä, että sääleihinkin pääsy olisi OK ja varsinkin kotiedun niihin saaminen. Omat odotukset kaudelle olivat juuri runkosarja kuuden sakkiin, mitalipelit tai tiukka puolivälierä sarja menettelisi.

Kausi on pitkä ja aikaa on, mutta hirveältä takamatkalta tuleminen ei tässä sarjassa ole helppoa. Kaikki muistavat Suikkasen ensimmäisenkin kauden, jolloin hyvästä pistekeskiarvosta huolimatta meinasi jäädä säälitkin pelaamatta. Silloin joukkue oli tietenkin odotusarvollisesti heikompi ja tällä porukalla kirit ovat mahdollisempia. Tässä sarjassa voittaminen ei kuitenkaan ole helppoa vaikka pelattaisiin parhaalla kokoonpanolla ja pelisysteemi OK. Sitä se ei ollut viime vuonnakaan.

Perustekemisen parantuminen on tällä hetkellä kaiken A ja O. Silti ei voi väittää etteikö se ensimmäinen 3p voitto tule olemaan vapauttava jollain tapaa. Tässä ollaan jo sellaisessa putkessa jonka kääntäminen saattaa olla tuskaisen vaikeaa. Peli kerrallaan on pakko mennä, muu ei auta.

Huzzen loukkaantuminen oli muuten todella paha juttu. Pahin loukkaantuminen joukkueen kannalta tällä hetkellä.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Pääsyy vaisuun alkukauteen on europeantrophy turnaus, missä Tepsiltä loukkaantui melko kasa pelaajia.

TPS pelasi aivan liikaa harjoitusotteluita mikä tulee näkymään sitten ainakin keväällä. 80 ottelun kausi tulee olemaan erittäin raskas.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Perustekemisen parantuminen on tällä hetkellä kaiken A ja O. Silti ei voi väittää etteikö se ensimmäinen 3p voitto tule olemaan vapauttava jollain tapaa. Tässä ollaan jo sellaisessa putkessa jonka kääntäminen saattaa olla tuskaisen vaikeaa. Peli kerrallaan on pakko mennä, muu ei auta.

Tulee itseasiassa mieleen viime syksy jolloin peli oli hyvin uomissaan (muunmuassa se 2-10 voitto Pelsuista) ja taidettiin olla runkosarjan toisena. Kunnes sitten tuli surullisenkuuluisa 6-0 vierastappio JYPiä vastaan, tämänhän jälkeen alkoi myös melkoinen syöksykierre ja mailastapuristaminen joka jatkui joulukuulle. Eikö tuolloinkin puhuttu myös siitä että joukkue oli fyysisesti tukossa?
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Todellakin jopa viime-, eli mestaruuskaudella oli pahempia putkia jopa kaksin kappalein. Nykyinen putki näyttää pahalta juurikin siksi, että ei ollut etumatkaa kehenkään.

Kyllä kaiken paskan alku on loukkaantumisissa, josta kaikki muu on seurausta. -JH- tuossa edellä avasi parhaiten nykyisen pelin kuvan. Hyökkääjät joutuvat käyttämään kaiken energiansa omassa, eli väärässä päässä ja väärässä tehtävässä, josta satunnaisten kiekonriistojen jälkeen saatetaan päästä hikisesti yli oman sinisen, saatikka punaisen. Siinä kohtaa on jo pakko vaihtaa tai vastustaja rokottaa seuraavasta hyökkäyksestään armotta.

Ei sitäkään voi kiistää, että tilanne on varmasti vaikuttanut joidenkin yksilöiden pelihuumoriin. En eilen kiinnittänyt riittävästi huomiota, että miten pakit vaihtuivat suhteessa hyökkääjiin. Jos kuitenkin asettuu vaikka Kivenmäen saappaisiin, niin en ihmettele, jos näiden hiihtäjien kanssa meinaa vitsikirja palaa

Tapio-Hauhtonen-Kivenmäki
Palmroth-Akkanen

Toi on vähän kuin heittäisi entiselle Arto Bryggarelle viiden kilon puntit nilkkoihin ja huutaisi perään, että "Yritä edes! Saatanan veltto paska!"

Ja kun meidän nykyisen kokoonpanon parempi puolisko pelaa yhteensä n. 40% koko pelistä, niin näkyyhän se liikkeessä ja varsinkin kun useimpia vaihtoja joutuvat vetämään siihen tyyliin mitä ekassa kappaleessa höpisin. Vahalahti ja Nordlund olivat joissain vaihdoissa niin loppu, että hyvä kun liuku kesti vaihtoon asti. Vaha meinasi loukkaantuakin nimenomaan yliyrittämisen takia. Yritti puskea yksin väkisin laidasta HIFK-pakin (Kanki?) ohi, mutta kaatui pahasti pakin halaukseen. Näytti vaihtoon palaaminen niin tuskaiselta, että olin jo hetken aivan varma loukkaantumisesta.

Ei siellä kukaan eilenkään selkää suoristellut. Puolet on vaan paskoja tai kiltimmin sanottuna väärässä sarjassa ja toinen puoli ajettu piippuun.

------

Sinänsä harmi varsinkin Leimeen puolesta, kun nyt näköjään puukkoja alkaa lentämään, että ei meistä kukaan voi tietää miltä tuon joukkueen peli näyttäisi terveellä rosterilla.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Ohessa hieman päivitetty versio MTV3:n uutisesta, jossa Vuori höpisee:
http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko/uutiset.shtml/arkistot/jaakiekko/2010/09/1195475
Pari poimintaa:
- Toiveissa on, että Jean-Luc Grand-Pierre ja Aki Berg sekä ykkösketju palaisivat tositoimiin tämän viikon lopussa. Tässä asiassa edetään päivä kerrallaan.
- Seuraamme pelaajatilannetta päivittäin ja muutokset ovat mahdollisia. Totta kai jokaiseen hankintaan pitää saada hallituksen siunaus, mutta esimerkiksi viime vuonna hankimme kolme ja myimme kaksi pelaajaa pois kesken kauden, Vuori sanoo.

Mutta joo.. luonnollisesti tässä haluaisi nähdä, että mitä TPS saa irti kun ukkoja tulee takaisin. Toisaalta kun miettii esim. Blues ja IFK-pelejä, on pakko todeta, että ongelmat ovat syvemmällä. Perkele missä on liike ja tahto (??).
Sitten näiden jälkeen voidaan lisätä höpinät pelikirjoista ja muista saatanoista, kun selkeästi TPS:llä ei ole hallussa miten esim. hyökkäyksiin lähdetään.

Leime on kovassa paikassa. Täytyy sanoa, että odotin railakkaampaa otetta. Toistaiseksi on jäänyt valmennuksestakin valju kuva.. ei olla menty kuin "muna pystyssä naisen päälle."
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
on pakko todeta, että ongelmat ovat syvemmällä. Perkele missä on liike ja tahto (??). Sitten näiden jälkeen voidaan lisätä höpinät pelikirjoista ja muista saatanoista, kun selkeästi TPS:llä ei ole hallussa miten esim. hyökkäyksiin lähdetään.

Mitä lukee eräiden kirjoituksia meillä ei ole kuin yksi ongelma, loukkaantumiset.

Liike ja tahto - ovat hävinneet myös hyökkääjiltä puolustajien loukkaantumisten myötä

pelikirja ja muut saatanat - ovat kadoksissa loukkaantumisten myötä

esim hyökkäyksiin lähdöt - ova olemattomia puolustajien loukkaantumisten myötä

Kaikki muu paska ja hyökkääjien taidot - ovat kadonneet puolustajien loukkaantumisten myötä

Kyllä viime kaudellakin hävittiin ja silloinkin vitutti, mutta silloin tunnuttiin kyllä pelattavan edes jonkin systeemin myötä, hävittiin kiekko omalla alueella, koska pelattiin niin kiekon hallintaa niin kiekon hallintaa. Nyt vaan hävitään ilman mitään systeemiä.

Olisiko millään mahdollista, jotta Ranskassa riittää vähän vähemmät taidot valmentamisessakin ja suomessa saapaat ovat Leimeelle liian suuret. Pelinkin aikana Leime vaan budhailee penkin takana, vaikka pelaajat tekisivät mitä.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Olisiko millään mahdollista, jotta Ranskassa riittää vähän vähemmät taidot valmentamisessakin ja suomessa saapaat ovat Leimeelle liian suuret.
Tuo on täysin mahdollista, mutta totuus siitä kätkeytyy vielä väkisinkin loukkaantumisten taakse.

Alla otantaa "harkkapeleistä" loukkaantuneiden osalta. Harkkapelit lainausmerkeissä, koska nehän oli kovia matseja (ilmeisesti turhankin kovia). Ensin offensiiviset ukot

Nordlund 8 4+4=8
Plihal 3 4+0=4
Birner 4 1+2=3

Yllä on kolme kappaletta piste per peli ukkoja. Toisin sanoen ei ole väärin sanoa, että tuossa menetettiin 1-3 maalia per peli. Nordlundhan teki heti palatessaan 2 1+1=2. Vielä vaikeampaa on arvioida, että paljonko soi omissa noiden poissaolojen tai tuuraajien heikkouden takia. Minun mielestä vaikutus on väkisinkin merkittävä. Kaikki kolme Mastokin nykyään mukaanlukien kun ovat hyviä ja tunnollisia myös puolustuspelissä. Vielä vaikeampaa on mitata näiden vaikutusta mahdollisiin ketjukavereihin, esim. Kivenmäen jälki olisi 100-varmasti aivan toista eri kavereiden kanssa

Birner-Plihal-Kivenmäki vs Tapio-Hauhtonen-Kivenmäki

Edellisten päälle sitten puolustavat pakit. Ensimmäisen poissaolo on aivan varmasti paljon enemmän kuin pelipaikkansa osamäärä (1/6), eikä Berginkään poissaololle voi kintaalla viitata. Nuo kaksi ovat pelillisesti lähes puolet pakistosta.

Huczkowski
Berg

Tähän päälle vielä vanhat löpinät miten puolustus ja hyökkäys ovat toistensa summa, eikä missään nimessä erillisiä toisistaan riippumattomia osa-alueita. Jos hiukan siivoan ja täydennän sarkastista listaa yllä, niin kirkkain silmin voi todeta seuraavasti: Liike, pelikirja, hyökkäyksiin lähdöt, viisikkopeli, puolustuspeli, alivoima, ylivoima, rangaistuslaukaukset ja sitä kautta kaikki muu paska on tosiaan kadoksissa loukkaantumisten myötä.
 
Viimeksi muokattu:

Mal Davis

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Selityksiä surkealle tilanteelle on yhtä monta kuin selittelijöitä, mutta yksi ja TÄRKEIN asia on fakta. Leime ei ole saanut ryhmään sitä taistelua, halua, pelihuumoria ja uhrautumista, mitä Suikkanen puolestaan sai.

Ilman asennetta ja taistelutahtoa pelistä ei tule mitään. Valmentajan ensisijainen tehtävä on saada joukkue pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja haluamaan voittoja. Halun ja asenteen jälkeen tulevat taktiikat, yli- ja alivoimapelaaminen jne.

En ole niinkään huollissani sarjasijoituksesta, tai loukkaantumisista, vaan halun puuttumisesta. Loukkaantuneet äijät parantaa lääkäri, ylivomapelin harjoittelu, maalivahtipelin Upi, mutta Leimeen tehtävä on saada äijät taistelemaan! Samat pelurit siellä on kuin viimekaudellakin, mutta täysin eri asenteella. Tässä Suikkasen ja Leimeen ero.

Kenkää tälle tollolle siis heti.
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mal Davis nimimerkki on monella tapaa oikeassa tuosta asenteesta ja taistelutahdosta, mutta aina asia ei ole niin yksinkertainen. Suomessa tuntuu olevan jollain tapaa ylikorostunut tämä ainaisen taistelun korostaminen. Aina, kun joukkue pelaa huonosti niin se on vain työnteosta kiinni. Totta kai se on tärkeää, mutta ei se auta, jos taso ei riitä. Pienissä eroissa hengen ja työnteon merkitys korostuu, mutta millään taikatempulla joukkue ei ala yhtäkkiä taistelemaan=pelaamaan paremmin. Väitän, että paremmalla "taistelulla" pisteitä ei olisi tullut yhdestäkään ottelusta enempää. Se, että hävitään pääasiassa omiin virheisiin, liikkeen puutteeseen ja kyvyttömyyteen hyökkäykseenlähdöissä ei liity asenteeseen kuin lievästi. Kyllä joukkue varmasti yrittää, mutta homma ei vain toimi, koska:

- fysiikka laahaa kokonaisuutena (osin myös tiettyjen miesten ylikuormituksesta)
- ei pystytä näillä miehillä (ainakaan joka ilta)
- onnistumisia ei tule, flowta ei saada päälle, tuska kasvaa

Joukkueen moraalia koitellaan tällä hetkellä kovalla kädellä. Epäonnistumisten kierre on tehnyt selkärangan erittäin ohueksi.

En halua väittää Mal, että olet mitenkään välttämättä väärässä, mutta oli pakko tuoda omia mielipiteitä esille. Voi ollakin ettei porukka pelaa voittamisen vaativalla yrityksellä, mutta paha sanoa, kun ei jätkien pään sisään pääse. Sitä, että yrittääkö vai ei, ei vain välttämättä näe katsomosta. Silloin, kun ei pärjää niin sitä usein uskotellaan, että vain asenteesta se on kiinni.

EDIT. Se vielä, että Leime epäilyttää kovin minuakin, mutta aikaa annan. En kuitenkaan jaksa uskoa, että Arse olisi voinut mennä koutsin valinnassa pahasti metsään, että tuonne olisi tullut penkin taakse täysi turisti. Tai sitten on mennyt metsään.
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Noh. Pelejä seuranneena täytyy sanoa että onhan tämä karmea pettymys. Kuviot on hukassa täysin. Hyökkäyksiin lähdöt on täysin nollassa. Yhtään kontrolloitua kuviota ei päästä tekemään. Peli on pelkkää selviytymistä.

Vielä voidaan mennä mennä loukkaantumisten taakse mutta näyttää siltä että lauantain Lukko-pelissä on mukana Berg, Grand-Pierre sekä Birner. Ajat selittelylle on silloin ohi jos sama tahti jatkuu.

Hieman pelottaa mutta toivotaan henkisen Lukon aukeevan ja pelin vapautuvan. Kyllähän tässä uskoa koetellaan mutta katsotaan vielä ennenkuin tikaria isketään Unskin selkään. Kello kuitenkin tikittää jo
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Jotenkin tuntuu, että nuo kenttäkoostumuksetkin ovat kyllä vääränlaiset. Okei, hokki-ketju on pidetty samana ja varsinkin Hattunen tuntuu osuvan maalipuiden väliin, mutta jotenkin mielestäni noita ketjuja voisi vielä korjailla parempaankin malliin tai ainakin kokeilla muunlaisia koostumuksia jos ei peli noilla lähde kulkemaan.
Kivenmäkeen olen pettynyt, mutta jotenkin osasin jo ennakkoon kuvitella, että tämä fakiiri pelaa monta peliä kuutamolla ja räväyttää yhtäkkiä 3+2, toivottavasti Mavekaan ei ala kiukuttelemaan lisää vaan keskittyy pelaamiseen.

Nyt todella mitataan Leimeen kanisterin sietokykyä ja sitä miten hän pystyy tällaisen vaikeaan tilanteeseen reagoimaan. Kaikki kyllä hokevat, että kerkeehän sitä vielä ja onhan tässä vielä paljon pisteitä jaossa, mutta kurssi pitäisi saada kyllä kääntymään ylöspäin.
Paljon on myös häiritseviä tekijöitä Leimeen valmentamisessa eli juurikin loukkaantumiset, käsittämätön pelitapa ja oikeastaan sen olemattomuus sekä muualta tulevat paineet. Mikä on R-P Lehtosen rooli? Mies oli viime vuonna harvinaisen läheltä seuraamassa, kun mestari Suikkanen kamppaili joukkueen kanssa välillä samoissa ongelmissa, mutta niin vain sieltäkin silloin noustiin, joten toivottavasti Lehtosen näkemystä myös hyödynnetään.
 
Vielä voidaan mennä mennä loukkaantumisten taakse mutta näyttää siltä että lauantain Lukko-pelissä on mukana Berg, Grand-Pierre sekä Birner. Ajat selittelylle on silloin ohi jos sama tahti jatkuu.

Eli kun nuo kolme lauantaina pelaavat, pitää TPS:n heti olla hirveässä hurmoksessa ja pyyhkiä Lukolla jäätä? Että sairaslistalta tullaan heti huippukunnossa takaisin. Realistinen tavoite on se, että ensi viikon jälkeen alkaa se kunnon nousu, ensi viikolla ainakin yksi kolmen pisteen voitto on kuitenkin otettava.

AnaMasan viestissä on myös minun sanomani. Tärkeät miehet poissa. Puolustuksen poissaolot vaikuttavat kaikkeen muuhunkin. Lopetetaan paskan jauhaminen, odotetaan että äijät palaa pelikuntoon ja sitten annetaan pari-kolme peliä aikaa päästä rytmiin.

Tai avataan kriisijoukkue-ketjuja, niinhän saadaan purettua sitä surua.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Eli kun nuo kolme lauantaina pelaavat, pitää TPS:n heti olla hirveässä hurmoksessa ja pyyhkiä Lukolla jäätä? Että sairaslistalta tullaan heti huippukunnossa takaisin. Realistinen tavoite on se, että ensi viikon jälkeen alkaa se kunnon nousu, ensi viikolla ainakin yksi kolmen pisteen voitto on kuitenkin otettava.
Näin minäkin näen, eli kyllä siinä hetki menee ennen kuin on lupa odottaa lentokelejä toipilailta. Välitöntä parannusta odotan kuitenkin sitä kautta, että onhan noi saikulta kohta toivottavasti palaavat toipilainakin kertakaikkiaan parempia kuin paikkaajansa

esim.
Akkanen -> GP
Palmroth -> Berg
Tapio -> Birner
Laine -> Suominen
Kluuskeri -> Plihal

Nannaa ei siis tule pelkästään siinä muodossa, että saadaan hyvä ukko takaisin rosteriin, vaan välittömänä ja tärkeämpänä vaikutuksena on heikommista eroon pääseminen. Kyllä tuo kaikkeen vaikuttava loukkaantumiskierre toimii myös toisinkin päin, eli kohta voi lisätä kaikki edellisissä viesteissä luetellut loukkaantumisten vaikutukset käänteisenä. Mm. Kivenmäeltä odotan aika nopeasti tehoilua, kun pääsee neppailemaan vaikka Birnerin kanssa ja takana on vielä liigatason pakit tukemassa.
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eli kun nuo kolme lauantaina pelaavat, pitää TPS:n heti olla hirveässä hurmoksessa ja pyyhkiä Lukolla jäätä?

No juuri noinhan mä sanoin..eh. Nimimerkki matskulainen tykkää "hieman" kärjistää asioita? Lukolta 8-0 kuokkaan ei myöskään ole se jonka hyväksyn jos näin kärjistetään toisinpäin. Vai onko se sulle ihan ok?
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tärkeintä Tepsille on saada kiekollisia pelaajia kentälle. Viime keväänäkin huudettiin puolustavaa puolustajaa, kun omapää vuosi kuin seula. Tuli Sweatt, johon osa oli pettyneitä. Tosi asia puolustuksen suhteen on, että se on se sama seula kuin viimekaudellakin ennen Sweatin tuloa. Ja vähän vielä heikompikin loukkaantumisten takia. Syksyn Ykkösylivoima pakki vaihtui Husseen ja Sweatt Raboiniin. Kumpikin on nyt loukkaantuneena. Lisäksi Syksyn pelastaja ketju Birner-AUK-Suominen ketjusta, se paras, eli Birner on sairaslomalla. Lisäksi sivussa on pino muita tärkeitä ukkoja.

Olen jo aiemmin sanonut, että Tepsin pelinteko osaaminen on aika ohutta. Lähinnä sen (Hokkiketjua lukuunottamatta) muodostaa Kivenmäki-Mario-Birner. Sekä avustavasti Plihal ja Hauhtonen. Kivenmäki Filppulan korvaajana on ollut pettymys ja siinä ei voi pelkästään piiloutua ketjukavereiden taakse. Kyllä pelaajan pitää olla motivoitunut pelaamaan kenen tahansa kanssa. Ja yleensä se paikka ansaitaan ja Kivenmäki ei ole parempia ketjukavereita todellakaan ansainnut. Puolustukseksi voi sanoa, että sopeutuminen vie aikaa ja ketjun pitäisi pysyä kasassa melko pitkään, jotta homma mahdollisesti lähtee toimimaan.

Mario taas ei ole sopeutunut sentteriksi vielä. Kaveri on ennemmin snaipperi, kuin pelintekijä. Uskon miehellä tosin olevan kykyä sitä peliäkin tehdä, joskin viimeaikaiset suoritukset ovat olleet pelottavan aneemisia. Onkohan sopeutumisvaikeuksia?

Birner kun palaa, niin peli voi parantua merkittävästi. Jo heti ensimmäisessä pelissä jopa. Ainakin Norlund oli joukkueen paras heti palatessaan.

Silti hyökkäyksen ongelma on ylivoimapelintekijän puuttuminen. Uskon Birnerin tuovan siihen jotain uutta, mutta Kivenmäen heräämistä tässä vaaditaan myös! Vahalahti ykkösylivoiman pelintekijänä on melko tuskainen tilanne. Mies kyllä yrittää kaikkensa, mutta ei se ole miehelle luontainen posti.

Puolustus huutaa kiekollista osaamista. Berg ei tule olemaan vastaava piristysruiske, kuin Norlundin paluu. Sitä ei tule olemaan Hussenkaan paluu. Kaikki auttaa eteenpäin, mutta olisiko kuitenkin pelastaja Raboin? En ole tosin nähnytkään miestä kentällä, mutta kiekollista osaamista nyt tarvitaan, jotta sieltä omista päästään ylös. Ylivoimakin voisi Raboinin myötä yhä parantua.

Valmennuksellisesti huolestuttavaa on omista periaatteista luopuminen (omista vai Suikkasen?). Kiekkoa on viimepeleissä surutta vaan roiskittu ulos alueelta...

Seuraavat seitsemän peliä ratkaisevat Leimeen kohtalon. 3/7 voittoa ja parempi peli-ilme, niin voi saada jatkaa. Huonompi tulos ja se on ulos.

EDIT: Jatkoaikakin kirjoittaa pääosin asiaa: Lohdutetaan toisiamme teorioilla
 

tutzba

Jäsen
Kysymys faneille: jos pitäisi prosentuaalisesti jakaa, niin kuinka suuri vaikutus TPS:n rämpimiseen on loukkaantumisilla vs. Leimeellä?

En ole yhtään Palloseuran peliä tällä kaudella vielä nähnyt, mutta mitä olen kuullut, on TPS ollut kentällä haluton. Suikkasen aikakaudella en muista nähneeni peleissä haluttomuutta ollenkaan. Siellä pelaajat painoivat ja tekivät töitä. Toki jotkut playoff-matsit kasvattivat hurmosta ja itseluottamusta jokaiselle, mutta en runkkaripeleissäkään muista TPS:n olleen aneeminen.

Faktahan on se, että loukkaantumislista on erittäin surullinen, mutta selittääkö se kaiken? Onko Leime huono koutsi? Tekee pahaa katsoa sarjataulukkoa, on siellä sydämessä joku marginaaliosuus kuitenkin mustavalkoinen.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikea sitä on erotella, että mikä tässä paskassa on Leimen aiheuttamaa ja mikä vain loukkaantumisten aiheuttamaa. Se nyt on kuitenkin selvää, että peli on ollut aivan karmeata. Vaikea uskoa että syy on pelkästään pelaajien asenteessa. Itse en ole havainnut mitään merkittävää laiskottelua, pikemminkin esim. taklauksia on ollut enemmän kuin viime kaudella. Pelaajat eivät vaan tiedä yhtään mitä kentällä tekisivät. Ja jos kiekko saadaan hetkeksi omille niin sitä käsitellään kuin kranaattia. Peli on ihan jokaisella osa-alueella paskaa.

Alkaa muuten pikku hiljaa vitutuskäyrä nousta. En suoraan sanottuna usko laivan kääntyvän enää Leimeen johdolla, toivottavasti olen väärässä. Maajoukkuetaukoonkin on vielä helvetin pitkä aika.
 

MaroqC

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pisteet meni taas ja ero vastustajiin kasvoi jälleen, mutta radiosta kuultuna peli oli huomattavasti parempaa aikaisempiin perseilyihin verrattuna. Laukauksetkin puhuu puolestaan, 23 TPS:lle ja 20 Tapparalle, eli nyt ollaan ainakin jossain osa-alueessa menty eteenpäin. Vai johtuuko tämä "poikkeus" Tapparan huonosta illasta? TV:stä tai paikanpäällä olleet kertokoon.

Ilmeisesti Tapparan maalit kuitenkin taas valitettavasti puolustuksen ja ylivoiman perseilystä? Järvenpään selosti Nordlundin lahjoittaneen yhden ja RL-maali tuli YV:llä. No, ei tästä vieläkään pääse kuin eteenpäin! Lauantaina uskaltaa jo ajatella pisteitä, varsinkin jos miehiä saadaan saikulta.

PS. En muista näin onnistunutta iltaa Auran Aalloilta ja Järvenpäältä muutamaan vuoteen.
 

12961

Jäsen
Pisteet meni taas ja ero vastustajiin kasvoi jälleen, mutta radiosta kuultuna peli oli huomattavasti parempaa aikaisempiin perseilyihin verrattuna. Laukauksetkin puhuu puolestaan, 23 TPS:lle ja 20 Tapparalle, eli nyt ollaan ainakin jossain osa-alueessa menty eteenpäin. Vai johtuuko tämä "poikkeus" Tapparan huonosta illasta? TV:stä tai paikanpäällä olleet kertokoon.

RL-maali tuli YV:llä

Puolitoista erää, valitettavasti jälkimmäiset, nähtiin kohtuullinen TPS.

Tuota rankkariin johtanutta tilannetta en nähnyt (urho tv:n perussettiä, onnistuneen oston jälkeen ei koodia+45min jonossa asiakaspalveluun), mutta mitä tapahtui "edeltävässä" tilanteessa joka johti läpiajoon? Oliko syytä TPS:n YV-pelissä, jossa on vain 1 kpl viivamiehiä?
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Kyllä peli oli paranemaan päin. Ehkä Tapparalla oli huono ilta, mutta Tepsin peli oli silti vähän parempaa kuin ennen. Edelleenkään en ymmärrä miksi Akkanen & Co saa pelata, vaikka katsomossa on tilaa. Ei tarvita 6 pakkia jos pärjää paremmin ilman.

1.maali - Nordlundin uskomaton kiekonmenetys
2.maali - Hra. X uskomaton kiekonmenetys (nimeä ei sanottu, joku pakki)
3.maali - säälittävä av-pelaamista

Tuossa jo huomaa jotain. Ja miksi vitussa Kivenmäki ei ole rakentamassa peliä 1.kentässä ? Vahalahti,Trabucco ja Venäläinen ovat kaikki laitureita eivätkä rakenna peliä! Se homma on Maven. Peluuttaminen on jotain uskomatona Leimeeltä.

Peli ei käänny tällä viikolla, se on selvä. Ehkä ei edes ensi viikolla, tuskin loukkaantuneet heti alkaa nostamaan joukkueen tasoa, en usko. Lauantaina tulee pahasti takkiin siltikin.
Ortio maaliin, mm. Akkanen katsomoon ja Nordlundille "turpaan" kiekonmenetyksistä. Aiheuttaa joka matsissa ainakin 1 maalin munauksillaan.

Turha vaatia Leimeeltä eroa, jokainen voi itse tulla Nizzasta tänne ja todeta että täällähän joutuu tekemään töitäkin. Ranskassa se ei mene niin. Katsotaan nyt sinne maajoukkuetaukoon asti, vedetään sitten johtopäätöksiä.

Ja käsi pystyyn ne, ketkä muistaa Tepsin erottaneen valmentajan näin kauden alussa ? Luottoa löytyy ainakin täältä vielä.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Upi oli (Tapparan selostajan mukaan)kuulemma ennen Tappara peliä todennut ,että syy tepsin konttaamiseen on vähäinen harjoittelu sekä europeantrophy pelit, missä TPS pelasi liikaa panokseltaan kovia pelejä.

Pahalta tuntuu,mutta joskos se lauantaina oikeais Lukkoa vastaan kun saadan miehiä taas pelikuntoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös