TPS-Pelicans puolivälierät

  • 5 409
  • 68

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Tämän ketjun alle varmaan voidaan laittaa kaikki pelejäkin koskevat jutut sen verran vähän runkosarjan viimeisestäkin pelistä kirjoitettiin.
Ottelu sarja on uusinta viimekaudelta ja ainakin allekirjoittanut olisi toivonut että joukkueet eivät olisi kohdanneet ekalla kierroksella. Toinen suosikki seuroista putoaa heti kättelyssä. Toisaalta ainakin oma suosikki on jatkossa. Viime kaudella TPS oli selvästi parempi pleijari sarjassa ja Pelicans maha taisi olla jo kylläinen koska olihan pääsy pleijareihin jo iso voitto.
Nyt tilanne on erilainen. Joukkueiden kuntokäyrätkin ovat pikkuisen erilaiset. Pelicans on löytänyt pikku hiljaa taas sen kiidon mikä oli syyskaudella. TPS:llä oli parempi jakso välillä, mutta viimeiset pelit ovat menneet pikkuisen tasapaksusti ja vaikeuksia on ollut etukäteen selvästi heikompienkin joukkueiden kanssa.
Ja pikkuisen vertailuja ja omia mielipiteitä
Maalivahdit:
Hyvänä päivänä Kuivalainen ohittamaton ja ottaa varmasti tärkeitä koppeja. Rämö vielä kokematon ja pääsee pelaamaan vain jos Paffa loukkaantuu/mokaa totaalisesti.
Norrena on loukkaantunut ja varmasti TPS ei anna mitään tiedotetta miehen tilasta. Näyttäisi että Niittymäki aloittaa ja nyt on näytön paikka.
Puolustus:
Pelicans puolustus on monien mielestä nimetön, mutta veikkaan että nimet Laitinen ja Laurila nousevat esiin.
TPS puolustus on etukäteen vahvempi ja pleijari kokemusta löytyy. TPS puolustus on pitänyt koko kauden ja uskon että kanukki Joseph nousee isoon rooliin. Musta hevonen voisi olla Seikola...
Hyökkäys:
Pelicans hyökkääjistä Peltola on hyvänä päivänä aivan pitelemätön ja taitaa Lahdessa kantaa jo nimeä: saippuaolkapää??? Joonas Jääskeläinen on hukuttanut alkukauden maalijyvän. Onko miehen mahdollisesta loukkaantumisesta tietoja? Taitaa olla sama juttu kuin Norren kanssa. Tietoja ei anneta julkisuuteen... Pelicans saa 2 todella hyvää ketjua ja tämän päiväinen ottelu osoitti että ratkaisijoita löytyy 3-4 ketjuistakin.
TPS:n ongelma nro:1 taitaa olla Kai "ruosteranne" Nurminen. Nyt olisi aika laittaa ne maaliverkot tötterölle jos tällä kaudella sen aikoo tehdä. Odotukset taitavat kasaantua kuitenkin Alatalon ja Shaeferin niskaan.

Tämä on varmasti ottelusarja jossa ei ole yhtään läpiajoa.... sen verran tarkasti molemmat pelaa. Veikkaan että TPS vie ottelusarjan 3-1. Sorry Pelicans :(
 

Rosoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat, Mikko Rantanen, Colorado
Huolestuttava asia TPS:n kannalta on se miten viimeiset ottelut ovat menneet:
- TPS-Ässät: kävelyvauhdilla ja tuurilla rutiinivoitto.
- TPS-Blues: menettettiin 3-0 johto ja hävittiin.
- Pelicans-TPS: kaksi kertaa menetettiin johto ja lisäksi hävittiin.

Veikö makea runkosarjan loppupuolen hyvä nousu suurimmat mehut näin lopussa vai onko joukkueeseen iskemässä joku Jokeri-tyylinen takalukko.
No, pleijarit ovat asia erikseen, mutta kun ne alkavat niin ne saattavat olla ohi yhtä nopeasti kuin alkoivat jos ei olla hereillä ALUSTA asti ja 60 MINUUTTIA.

TPS:n rutiini lienee se mikä kääntää ottelusarjan meille ja toivottavasti tosiaan jo 4 ottelussa. Vaikka viimeiset pelit ovat menneet vähän miten sattuu, kyllähän äijistä lähes jokainen tietää mitä on pelata pelijareissa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei mitään uutta pohjan tähden alla...

Runkosarjan merkityksettömiin peleihin en viitsi enää palata, toiset vetää niistä kaikenlaisia päätelmiä, mutta itse en moiseen viitsi ryhtyä. Kossukin tiesi jo heti TPS-Saipa -ottelun(7-3) jälkeen ettei Tepsistä ole tänä vuonna mestariksi - näinhän se voi ollakkin?

Lahtelaiset ovat kuitenkin vastassa ja mielenkiintoisinta otteluissa on varmasti sanansäilä, joka virtaa Pelicans valmentaja Kari Elorannan suusta - on pystynyt yllättämään vuodesta toiseen. Herne on näemmä tullut vedettyä jo melko syvälle, kun lueskelee miehen kommentteja eilisen pelin tiimoilta Turun Sanomista, "Jos naapurilla oli jotain asennevammaa, niin se on heidän murheensa. Me pelaamme joka ottelussa voitosta. Onnistuimme hyvin ja saimme lisää uskoa pudotuspeleihin. Sellaista nappia ei olekaan, jota painamalla pelin saa äkkiä käyntiin, Eloranta sanoi." Ehkä Elorannan kannattaisi katsoa eteenpäin edes yksi pudotuspeli ennenkuin päästää suustaan kärkeviä kommenttejaan...

Keskiviikkona nähdään onko "nappeja" löytynyt ja jatkaako Eloranta valitsemallaan tiellä - kitinän kautta voittoon?
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Nyt ne pelit tosiaan vasta alkaa. Viime vuonna TPS vei kaksi peliä samalla taktiikalla: parin maalin johtoon ja sitten saatanallista sumputusta. Kolmannessa pelissä ei sitten enää Kaaneilla ollut uskoa mahdollisuuksiinsa.

Vuosi sitten playoff-paikka oli Pelicansin tavoite ja täyttymys. Vaan tänä vuonna on tilanne ihan toinen. Tavoite ja täyttymys on vasta edessäpäin. Parhaat paukut on vielä jäljellä, kun niitä ei ole vielä tarvinnut käyttää playoff-viivan yläpuolella pysymiseen.

Juttelin muutaman Kaani-pelurin kanssa viikon aikana ja kaikilla oli samansuuntaiset ajatukset tulevasta: TPS sopii oikein hyvin avauskierroksen vastustajaksi. Itse olisin kyllä mieluummin ottanut jonkun muun. Turkuun on tylsä tie.

Turkulaiset varmasti analysoivat ennakkoon omiansa, joten minä keskityn Pelicansin vahvuuksien ja heikkouksien puntarointiin.

Maalivahdit
Kuivalainen on kuukaudentakaisesta heikommasta jaksostaan huolimatta selkeä ykkösvahti. Rämö on kasvanut tällä kaudella upeasti, enkä ihmettele, vaikka hänkin pelaisi playoff-sarjassa jokusen pelin. Molemmilla on ollut ikävä tapa hörpätä yksi helppo maali per peli. Tähän ei nyt ole varaa. Kaikilla joukkueilla sama juttu: menestyminen playoffeissa edellyttää hyvää maalivahtipeliä.

Puolustus
Jan Latvala on puolustuksen ykkönen. Kokemus on kova sana. Mika Niskanen on ollut vaisuhko, mutta viime peleissä mies on päässyt viimevuotiselle tasolleen. Se tietää hyvää. Veli-Pekka Laitista ollaan kovasti viemässä HPK:hon. Toivottavasti se ei näy pelissä. Laitinen on Niskasen ohella joukkueen paras kiekollinen pakki.

Hyökkäys
Mikko Peltola on kuningas. Kuume laskee ja Peltola-Turunen-Jämsen tekee taas tuhojaan. Koivunen-Jääskeläinen -tutkapari on upean alun jälkeen ollut pettymys. Nyt olisi aika herätä. Alkukaudesta ykkösketju onnistui silloin, kun kakkosketjulla oli heikompi ilta - ja toisinpäin. Osuisiko nyt kohdalle pelejä, joissa molemmat onnistuvat?

Valmennus
Piri on kykynsä näyttänyt, mutta playoff-kokemusta on kolmen hävityn ottelun verran. Demokratia peluuttamisessa ei toimi tulevissa peleissä. Ihan hienoa koulua ovat käyneet A-junnupakit, jotka on lyöty kentälle jopa liian pahoihin paikkoihin. Playoff-peleissä näitä oppirahoja ei kannata maksella. Piri jättää Kaanit kauden jälkeen ja haluaa varmasti tehdä sen komealla tavalla. Luulenpa, että koko joukkue haluaa tehdä Pirin lähdöstä erityisen juhlavan.

Ike

PS. Laittaisiko joku näkyviin playoff-pelipäivät. En niitä täältä mistään löytänyt.
 

Aksu

Jäsen
Analyysi ilman tunnesiteitä...

TPS vie ottelusarjan 3-0 tai 3-1. Pari erittäin kovaa kenttää, alkukauteen nähden selvästi vahvistunut puolustus. Hyvät maalivahdit mikäli ovat kunnossa. Ja ennenkaikkea kokemus.

Pelicansilla on näytön paikka. Piri lähtee, moni muiden "hyljeksimä" pelaaja pääsee näyttämään kykynsä, mutta en usko sen riittävän. Materiaaliero on liian iso eikä loppukaudesta ole vakuuttanut tasaisuudellaan. Kysymysmerkkinä pitäisin edelleenkin veskareita. Vaikka Kuivalainen on kokenut, ei pleijarimenestyksiä ole liiemmin tullut ja Rämö on hyvistä peleistä huolimatta täysin vihreä näissä karkeloissa.

Summa summarum. Peruspeli ratkaisee ja se on TPS:llä vahvempaa. Pelicans ei pysty enää paljoa venymään kun taasen tepsillä on vielä kortteja hihassa (Nurminen, Immonen jne.)
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Viestin lähetti Aksu
Analyysi ilman tunnesiteitä...

...Pelicans ei pysty enää paljoa venymään kun taasen tepsillä on vielä kortteja hihassa (...Immonen jne.)

Fakta: Pelicans ei ole tällä kaudella hävinnyt Saipalle kertaakaan.:D
 

aCoustiC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti t4

Lahtelaiset ovat kuitenkin vastassa ja mielenkiintoisinta otteluissa on varmasti sanansäilä, joka virtaa Pelicans valmentaja Kari Elorannan suusta - on pystynyt yllättämään vuodesta toiseen. Herne on näemmä tullut vedettyä jo melko syvälle, kun lueskelee miehen kommentteja eilisen pelin tiimoilta Turun Sanomista, "Jos naapurilla oli jotain asennevammaa, niin se on heidän murheensa. Me pelaamme joka ottelussa voitosta. Onnistuimme hyvin ja saimme lisää uskoa pudotuspeleihin. Sellaista nappia ei olekaan, jota painamalla pelin saa äkkiä käyntiin, Eloranta sanoi." Ehkä Elorannan kannattaisi katsoa eteenpäin edes yksi pudotuspeli ennenkuin päästää suustaan kärkeviä kommenttejaan...

Keskiviikkona nähdään onko "nappeja" löytynyt ja jatkaako Eloranta valitsemallaan tiellä - kitinän kautta voittoon?

No onhan se kieltämättä kova paikka pelkkää "hunajaa" viime vuosina nauttineen töpselilauman kannattajaille, kun peli ei menekkään entiseen malliin. Sinällään alkukaudesta lanseeratun joukkueen konttaamisen oikaiseminen isolla rahalla hankituilla Ameriikan ihmeillä on jo osoitus siitä, että virheitä tehdään. Nyt on viimeisissä peleissä myös kontattu ja mentiimpä toisessa vielä häviämään pahasti vajaamiehiselle pleijarivastustajalle. Sinällään Elorannan kommenteissa ei ole mitään ihmeellistä. Mies vain totesi, että on turhaa vinkua ja valittaa, jos tulee kuokkaan. Kaanit pelaa voitosta ja eilen sellainen saavutettiin. Samaten olen sitä mieltä, että nousujohterisen kehityksen ylläpitäminen on helpompaa, kuin konttaamisen kääntäminen "nappia painamalla". Vai onko joku eri mieltä ? Eli siinäkin mielessä Elorannan kommentti oli ihan pelkkää asiaa. Sitä paitsi kuka antaa painoarvoa "nenä" Jalosen kommenteille, jos TPS sattuisikin ottamaan 3-0 kuokkaan ekalla kierroksella ja tippuisi laulukuoroon ja ainoa "syy", jota olisi tarjolla olisi asennevamma.

Pleijarit on eri pelejä, sen akikki tietää. Parin päivän päästä sitten nähdään, onko TPS:llä edelleen asennevamma, vai saadaanko peli kulkemaan. Itse olen sitä mieltä, että Kaanien paras sauma on juuri ensimmäisessä ottelussa Turkusessa. Jos ko. matsi voitetaan, voipi "Hunaja" olal perin kankeaa Lahdessa ja ottelusarja kenties katkolla jo kolmannessa pelissä. Jos taas Kaanit häviää ekan pelin, saattaa homma olla myös katkolla kolmannessa, mutta tällä kertaa TPS:lle.

Itse pitäisin tätä otteluparia kuitenkin sangen mielenkiintoisena. Vaikkakin vastakkain on peruutteleva, hurrikiekkoa pelaava maailman kaikkeuden tylsin joukkue ja hame päällä pelaava rottaketju yhdistettyna ostomiehiin. Mikäs olisikaan parempi kuin 5 pewliin venyvä ottelusarja, jonka jokainen matsi ratkaistaan jatkoajalla. :D

-enemmän maaleja tehnyt joukkue voittaa
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti aCoustiC
Mikäs olisikaan parempi kuin 5 pewliin venyvä ottelusarja, jonka jokainen matsi ratkaistaan jatkoajalla. :D

Tässä näkyykin sitten kirjaimellisesti Tepsi-fanin ja Pelicans-fanin ero. TPS-kannattajat odottavat joukkueeltaan, ei sen enempää eikä sen vähempää kuin kultaa - kaikki muut sijoitukset on hävittyjä. 5 pelin tahkoaminen jo puolivälierissä olisi melkoinen takaisku mestaruushaaveille - koskee muuten kaikkia puolivälieriä.

Joku voisi tutkia tilastoja, montako kertaa puolivälierissä viisi peliä tahkonnut joukkue on voittanut kultaa?
 

jlammi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jokerit, TPS, TuTo
tjoo - entäs jos on molempien joukkueiden fani - useamman vuoden - PERVERSSIÄ?!!!

tps 10v
lahtelaista kiekkoilua nähnyt 20v.

ei tässä osaa miettiä kumman puoleen kääntyy - tasapelejä ei voi toivoa niinkuin runkosarjan otteluissa.

tietysti sitä toivoo tepsin voittavan mestaruuden ja kaanien menevän niin pitkälle kuin mahdollista - kaanien osalta riittää että messissä ollaan. prkl.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Selvää kauraa, mutta...

Tepsi ei ole voitoista huolimatta ollut omalla tasollaan vähään aikaan. Monessa pelissä on hanskat lyöty tiskiin kesken ottelun tai ensimmäisessä erässä on naapuri päästetty suosiolla edelle.

Pelicans sen sijaan on pelannut taas omalla tasollaan ja hankkinut itselleen hatun noston arvoisen sijoituksen runkosarjassa. Suvantovaiheen jälkeen on taas alkanut näyttää paremmalta.

Käsittääkseni TPS:llä ei ole Kaanien kanssa mitään hätää jos silmät pysyvät auki koko 60 minuutia. Mikäli asennevammaan sorrutaan, tulee lunta tupaan oven täydeltä. Viimeistään nyt on aika lopettaa laiskottelu ja ruveta töihin. Viimeisimmät pelit ovat olleet todellisia kärsimysnäytelmiä joukkueen vetäessä lonkkaa kaukalossa.

Jalosen on taas syytä saada pojat liikkumaan ja pelaamaan muutenkin huomattavasti vähemmillä henkilökohtaisilla virheillä.

Maalivahtiosasto on vähän kysymysmerkki Norrenan loukattua sormensa. Nyt on Niittymäellä näytön paikka ja se pitää myös käyttää hyväksi.

Puolustuksessa on tason nostamisen paikka erityisesti Cris Josephilla, jonka esitys ei nykyisin ole odotetun mukainen. Turhaa mussutusta ja monessa pelissä kaveri on käynyt kuumana kuin hellan koukku.

Hyökkäyspäässä pois turha kaartelu. Jääkiekko on yksinkertainen peli, joten pelataan sitä suoraviivaisemmin ja ammutaan enemmän, rusettiluistelu on toivottavasti jäänyt runkosarjaan!

En voi olla ihmettelemättä valmennuksen ajatuksenjuoksua, kun joukkueen kyvyt tiedetään niin siellä penkin takana kuin katsomossakin. Silti annetaan porukan lepsuilla ja tehdä karkeita virheitä, jotka johtavat lopulta kurittomuuden lisääntymiseen. Turhanpäiväistä mussutusta on tällä kaudella kuulunut niin kaukalossa kuin vaihtoaitiossakin enemmän kuin aikoihin.

Toivottavasti viimeinkin joukkue herää ja alkaa pelata sillä taitotasolla, johon se pystyy. Myös tahtotason pitää olla aivan jotain muuta, kuin mitä Tepsi on näyttänyt viimeaikoina.

Omalla tasollaan pelatessaan Tepsi voittaa sarjan joko 3-0 tai 3-1, mikäli laiskottelu ja hällä väliä meininki jatkuu, on mikä tahansa mahdollista.
 

aCoustiC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Re: Selvää kauraa, mutta... on ihan pakko oikaista

Viestin lähetti Oloneuvos

Omalla tasollaan pelatessaan Tepsi voittaa sarjan joko 3-0 tai 3-1, mikäli laiskottelu ja hällä väliä meininki jatkuu, on mikä tahansa mahdollista.

Itseasiassa homma menee siten, että jos Kaanit pelaa omalla tasollaan, on group lostöpselöstuijaosmunahteriinmailallapukkaos täysin vastaantulija ja ottelusarja menee Kaaneille 3-0 ja maaliero on vaatimaton 28-0.

Get the point ??

-enemmän maaleja tehnyt joukkue voittaa
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Re: Re: Selvää kauraa, mutta... on ihan pakko oikaista

Viestin lähetti aCoustiC
lostöpselöstuijaosmunahteriinmailallapukkaos


Akustickin lääkitys ei taida olla ihan kohdallaan? Mukavaa kuitenkin, että muillakin kuin Elorannalla nousee tunteet pintaan tässä otteluparissa.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Pelicans ei ole tällä kaudella hävinnyt yhtään kertaa yhdellekään Saipalle. Ei Immoselle, ei Machuldalle... Get It?

Ike
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti Eisenhower
Pelicans ei ole tällä kaudella hävinnyt yhtään kertaa yhdellekään Saipalle. Ei Immoselle, ei Machuldalle... Get It?

Ike

Ymmärrän, mutta mistä tämä kommentti johtui vai oliko se vain ilmoitusasia niille, jotka eivät välttämättä tuota muistaneet? Eikös tässä ketjussa puhuta Tps-Pelicans peleistä?
 

karttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viime kevät tässä tulee väkisinkin mieleen tämän otteluparin kohdalla, mutta joitakin eroavaisuuksia toki lähtökohdissa on.

Kunnonajoitus: Näyttää siltä että Pelicans sai alkukauden työmoraalin ja hengen päälle juuri parahiksi ennen pudotuspelejä. Kyllähän TPS:lläkin oli oma erittäin vahva jaksonsa runkosarjassa, mikä kertoo että homma sujuu parhaimmillaan tehokkaasti. Nousu runkosarjan hänniltä tapahtui vaivihkaa, ja pisteitä tuli kuin liukuhihnalta parhaimmillaan. Silti veikkaan että Pelicans on saanut sellaisen spiritin päälle että kolmemuna ei ole lähelläkään.

Pelaajatilanne: TPS sai hankittua kovia nimiä kesken kauden, ja Pelicansilla runko on pysynyt aika lailla samana, joten leveämmällä materiaalilla TPS on tässä niskan päällä. Peltolan (vitjan) päivän kunto on yksi merkittävä asia muiden joukossa joka pelejä saattaa ratkaista. TPS:llä on lievä molariongelma, mutta jos molemmat vahdit on kunnossa, niin ongelma on lähinnä positiivinen sellainen. Pelicansillakaan hätää ole, mutta Rämöllä ei ole pleijarikokemusta, ja Paffalla on kokemusta lähinnä tappioiden merkeissä.

Valmennustiimit:
TPS:illä on pleijariväännöistä enemmän kokemusta ja hajua, mutta Jortikkaa voipi vielä tulla ikävä. Taitaa jossain taustalla toki olla mukana. Eloranta ei ainakaan viime keväänä saanut mitään ihmeitä aikaan, mutta lähtökohdat olivatkin silloin aika selvät. Nyt on ehkä Pirilläkin kokemuksen muassa mahdollisesti tiukassa paikassa hihassaan muutama ylimääräinen tsetti, mene ja tiedä, niinkuin vanha kansa sanoo.

Runkosarjan viimeinen peli oli vapautunutta peliä, jota oli kiva katsella, mutta ei anna välttämättä osviittaa pleijarivääntöihin lainkaan. Huonoa kenraalia seuraa mahtava ensi-ilta vai miten se nyt menikään?

Mielnkiintoinen pari vastakkain, jonka olisi ehkä suonut kohtaavan vähän myöhemmässä vaiheessa. Parempi voittakoon.
 

Sherlock

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Melko mielenkiintoinen lähtökohta peliin tosiaan on. Onko TPS:n peli todella menossa huonompaan suuntaa, vai oliko katseet jo suunnattu playoffeihin 4. tilan varmistuttua. Tamin kommentteja lainaillen 95% keskittyminen, 70% suoritus. Lähtötilanteet lähinnä TPS:n kannalta.

Maalivahtipeli: TPS:n ehkä vahvin osa-alue etukäteen ajatellessa koki pienen kolauksen lauantaina Norren loukkaantuessa. Jatkaako Niittymäki hieman hapuilevia otteitaan, vai palaako normaalille, tai sitä paremmalle tasolle? Niittymäelle uran kannalta aika tärkeät pudotuspelit, hyvin mennessään saattaa NHL kutsua. Yllätyskorttina voisi olla, että TPS onkin "huijannut" ja Norrelle ei käynytkään niin pahasti ja hän luistelee jo keskiviiikona maaliin. Kuitenkin aika epätödennäköistä, että Norre ekassa pelissä pelaisi.

Puolustus: Melko vahvalla pohjalla pitäisi tämänkin olla, jos etukäteen pitäisi arvailla. Kun katsoo jo miehiä, joista 2 ekaa pakkiparia muodostuu, niin kokemusta ainankin löytyy, siis Kiprusoff, Joseph, Petriläinen, Lehtinen ja lisätään listaan viellä Eronen. Tosin loput pakeista eivät niin kovin kokeneita olekaan, mutta kyllä kokeneimpien esimerkki auttaa toivottavasti, eikä pahoja mokia nähdä.

Hyökkäys: Ei ehkä aivan yhtä vahvaa verrattuna puollustukseen tai maalivahteihin, mutta ei huonoakaan. Monelta pelaajalta voisi viellä odottaa tason nousua pudostuspeleissä, vaikka nyt niiltä täällä mainituiltakin, eli Nurmiselta ja Immoselta. Nurminen on jo joissain peleissä saanut peliä jo ihan hyvin kulkemaan, mutta surffailua näkyy yhä edelleenkin. Kaikesta huolimatta, uskon/toivon kovasti, että Nurminen löytää sen vireensä, juuri oikeassa paikassa. TPS:lla aika selkeästi siis kaksi hyökkäävää kenttää ja kaksi enemmän tai vähämmän rikkovaa. Kovin kenttä tietysti Alatalo-Shearer-Schaefer, joka toivottavasti nousee yhdeksi pudotuspelin ratkaisu kentiksi.

Itse uskon, että keskiviikkona nähdään motivoitunut TPS lauma, joka pelaa tällä kertaa pelit ihan loppuunkin asti, silloin ei suurempaa hätää järjellä ajatellen pitäisi olla. Jos lepsuilu jatkuu ensimmäisessä pelissä ja tappio tulee, taitaa Pelicansien yllätys olla aika lähellä. Ensimmäinen peli ratkaisee siis tässäkin otteluparissa paljon.
 

gilbert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Canadiens
Tässä lähinnä noita Turkulaisten kommentteja lukiessa tulee mieleen, että olisiko se Pelicansin jatkoon meno tästä ottelu-parista niinkään suuri ihme.
Ensiksikin runkosarjan keskinäiset ottelut yhtä ovat menneet Lahteen 2-1-1, eikä Tepsillä varmasti ole koko kautta ollut keskittymisongelmia tai motivaation puutetta tai mitä lie henkimaailman ongelmia.
Lisäksi materiaaleja tämän kauden perusteella vertailtaessa, ei mielestäni Pelikaanit juurikaan jää Tepsin vastaavasta jälkeen.
Toki materiaalin leveys kaiketi on Turussa hiukan suurempi, muttei sielläkään ole korvaajaa esim.Alatalolle jos sattuu loukkaantuminen.
Erikoistilanne pelaaminen, jonka rooli varmasti korostuu näissä peleissä, on pelicansilla liigan kärkeä.
Maalivahtipeli onkin meillä ainoa kysymysmerkki. Kuivalainen on osoittanut olevansa huippumies, mutta playoff tilastot eivät miestä mairittele. Niittymäki taasen on osoittanut olevansa mies paikallaan, mutta onko hänestä silti ottamaan Norrenan paikkaa jos Norre ei kykene pelaamaan?
Sarjasta tulee taatusti mielenkiintoisempi kuin viimekaudella pelataan sitten kuinka tarkasti tahansa.
Itse lähden keskiviikkona Turkuun varsin luottavaisena ja ihmettelen jos Turussa suhtautuminen "vain puolivälieriin" on samaa tasoa kuin viime kaudella, jolloin halli ammotti tyhjyyttään.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti gilbert
Tässä lähinnä noita Turkulaisten kommentteja lukiessa tulee mieleen, että olisiko se Pelicansin jatkoon meno tästä ottelu-parista niinkään suuri ihme.

Eihän se nyt mikään suuri ihme olisikaan. Paineet on kuitenkin meillä ja häviäminen Pelicanseille tekisi kaudesta Tepsin historian mustimman, K-Espoo 1998 muistetaan kyllä, mutta silloin pärjättiin edes runkosarjassa. Joten ei tässä auta muu kuin toivoa, kädet ja sormet ristissä, että tepsi hoitaa homman kotiin.

Pelicansin yllätysmahdollisuuksia on kuitenkin turha lähteä hakemaan edesmenneen runkosarjan peleistä, ne ovat olleita ja menneitä - seuraava peli alkaa nollanollasta. Ja tepsillä on sellainenkin kausi ollut joskus, että hifk hakattiin runkosarjassa puhtaasti neljä kertaa, mutta pleijareissa hifk lähettikin sitten Tepsin pojat kesälomille...

Pelicansien hyvien näyttöjen runkosarjassa pitäisi ainakin estää turhat leijumiset - se olisi jo niin tyhmää ettei se onnistu turkulaisiltakaan:D

Sata lasissa lähdetään keskiviikkona ja parempi jatkaa!

Ja kyllä se halli tulee ammottamaan tyhjyyttään - tullaan sitten finaaleihin, jos sinne asti päästään(jollei niin odotellaan syyskuuta):D
 
Niin, tosiaan mielenkiintoinen ottelusarja tulossa (väittävät muut mitä tahansa).

En oikein ymmärrä miksi ihmiset puhuvat Pelikaanien yllätysmahdollisuudesta. Tämänhän pitäisi jo pelkästään pisteiden valossa olla se tasaisin sarja, ja niin saattaa myös käydä.

Tosiasiassa materiaalietu taitaa kuitenkin olla turkulaisten puolella.

Turhahan sitä on kuitenkaan arvuutella sillä pianhan pelit alkavat. Se joka voittaa ekan matsin, voittaa koko sarjan. Näin uskallan väittää.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
TPS:hän oli kauden toisella puoliskolla selkeästi enemmän pisteitä napsinut joukkue, alkukausi meni heikommin, materiaali oli heikompi eikä kaikki toiminut muutenkaan. Pelicans on sensijaan pelannut tasaisen, hyvä, ellei peräti loistavan runkosarjan. Vain joulutauon ja olympiatauon välillä oli pieni suvantovaihe. Keskinäiset ottelut runkosarjassa olivat siis 2-1-1 Pelicansille, ja väittää kuka tahansa mitä tahanasa, on Pelicans aivan eri joukkue kuin viime vuonna. Tällä kaudella TPS on kaatunut Turussa, viime kaudella siitä ei ollut kertaakaan tietoakaan. Jokainen tähänastinen peli on ollut tiukka, en näkisi mitään selkeää syytä, mikseivät myös playoffit olisi tiukkoja, vieläkin tiukempia.

TPS on toki ennakkosuosikki, mutta tätä threadia lukiessa huomaa totisesti entisen menestyksen avaavan länsirannikon ihmisten takin napit aivan kuin itsestään. Mielestäni tästä ottelusarjasta on odotettavissa kenties ensimmäisen kierroksen tasaisin ja mielenkiintoisin, Pelicans on valmistautunut olympiatauosta lähtien juuri näihin peleihin.

Toisin kuin muut, en näe ensimmäistä peliä mitenkään liian ratkaisevana. Jos ensimmäinen peli hävitään, kurssin suunta voidaan aivan hyvin muuttaa seuraavassa pelissä lahdessa ja jos vain Pirin peräänkuuluttamaa nöyryyttä löytyy, voin jopa taata TPS:n olevan altavastaajana lahden peleissä, ei ehkä laukauksien perusteella, mutta muuten pelillisesti. Tärkeää on tietysti joukkueiden päivän kunto, mutta tänä vuonna on todella tulossa tiukat pelit ja nauran todella takki auki oleville turkulaisille, kävi otteluissa miten tahansa (eivät kaikki turkulaiset siis ole takki auki, liian moni kuitenkin).

Mielenkiinnolla odotan otteluita, TPS on edelleen vahva ennakkosuosikki, mutta Pelicans tulee todella pistämään parastaan toisin kuin viime vuonna. Näitä hienoja pelejä odotellessa taustalle ja toivottavasti näihin "merkityksettömiin" peleihin jättämättä menevät turkulaiset saavan pilkan omaan nilkkaan, mitään muuta ei todella voi toivoa, vaikken lahtelainen olisikaan!
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Viestin lähetti Eisenhower
Pelicans ei ole tällä kaudella hävinnyt yhtään kertaa yhdellekään Saipalle. Ei Immoselle, ei Machuldalle... Get It?

Ike

Viestin lähetti Aksu


Ymmärrän, mutta mistä tämä kommentti johtui vai oliko se vain ilmoitusasia niille, jotka eivät välttämättä tuota muistaneet? Eikös tässä ketjussa puhuta Tps-Pelicans peleistä?


Kyllä kyllä. Pohdiskelen vain sitä, tarvitseeko Pelicansin hävitä Saipalle kertaakaan koko kauden aikana, playoffit mukaanluettuna.

Ike
 

unski

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti gilbert
Itse lähden keskiviikkona Turkuun varsin luottavaisena ja ihmettelen jos Turussa suhtautuminen "vain puolivälieriin" on samaa tasoa kuin viime kaudella, jolloin halli ammotti tyhjyyttään.

Tyhjyyttä ammottaa nytkin, se on varma. Mikäli 5500 ylittyy, täytyy silloin olla lahtelaisia paljon liikkeellä.

Eikä kyse ole (kokonaan) siitä, että kyseessä ovat "vain puolivälierät", sillä kyllähän Pelikaanit on nyt mukana olevista playoff-joukkueista se, joka turkulaisyleisöä vähiten kiinnostaa. Kyllä tämä nyt käynnistyvä pudotuspelien 1. vaihe varmasti saisi kansan Turussakin liikkeelle, mikäli vastassa olisi vaikkapa Tappara tai Jokerit.
 
Viimeksi muokattu:

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Ei se hallin tyhjyys puolivälierissä oikeastaan mikään ihme ole. Viimeisimmän yhdentoista vuoden aikana yhdeksän kertaa finaalissa olleen Palloseuran kannattajat ovat tottuneet pitämään tätä vaihetta lähinnä läpihuutojuttuna.

Sitähän se on ollutkin vuosia -92 ja -98 lukuunottamatta, joten kyllä niissä on joskus kontattukin. Jos tänäkin vuonna halutaan olla finaaleissa, on syytä hoitaa asennepuoli siihen kuntoon, ettei kolmea peliä enempää tarvita tänäkään keväänä.

Turha energian tuhlaus tässä vaiheessa voi kostautua myöhemmin.

Lahden vinkkelistä katsoen saattaa tosiaan tuntua oudolta, ettei halli ole täynnä, mutta molempien joukkueitten taustat tietäen ei kummankaan puolen suhtautuminen nyt niin kovin suuri ihme ole.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Samapa se toisaalta montako turkulaista hallilla on itkemässä, kun joukkue kompastelee "vain" Pelicansiin... Totta puhuen playoffit ovat playoffeja ja on häpeä, että katsomossa on Turussa saman verran katsojia playoffeissa, kuin lahdessa normaaleissa runkosarjapeleissä, ainakin lähes. Mutta eipä se Turku koskaan ole paikkana viihdyttänytkään, ja viihdyttävyydestä puheen ollen, luuletteko, että TPS on se mielenkiintoisin joukkue lahtelaisittain? Ei todellakaan. Mielenkiintoisempi olisi Jokerit, Blues, Kärpät tai vaikka HPK. Mutta näillä mennään ja katsotaan jääkiekkoa kuin jääkiekkofanit sitä katselevat, katsomosta! On sitten vastassa SaiPa tai Colorado.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös