TPS:n peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 725 974
  • 13 341

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Odotin Nurmelta jopa sellaista 40-60 pisteen kautta ja todellista läpimurtoa liigan tähtikaartiin. Onhan tässä vielä aikaa, mutta tosiaan kun on vielä Pärä rinnalla, niin pitäis tulosta tulla melko tasaisesti. Nurmella on kaikki työkalut huippu liigajyräksi. Vielä 4-5 vuotta sitten pidin melko varmana, että Nurmi olisi tässä kohtaa jo ulkomailla. Jopa KHL ja AHL/NHL kävivät mielessä kun raamit sinne ainakin riittävät. En tiedä miksi minulla tällaiset odotukset on ollut ja on edelleen. Ehkä tämä on totuus ja Nurmen katto on paljon matalampi kuin mitä olen kuvitellut.
Nurmen lento tais katketa viime kaudella maajoukkuekomennukseen ja siitä seuranneeseen koronakaranteeniin. Vai muistanko ihan väärin? Siihen asti maaleja tais tulla ihan samaa tahtia ku Pajulla ja Kestnerillä. Ylivoimalta muistan ainakin pari nättiä maalia akselilta Nurmi-Korpikoski. Vetoaan saisi käyttää enemmän ja kiekko nopeammin liikkeelle.
 

Trappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nurmen lento tais katketa viime kaudella maajoukkuekomennukseen ja siitä seuranneeseen koronakaranteeniin. Vai muistanko ihan väärin? Siihen asti maaleja tais tulla ihan samaa tahtia ku Pajulla ja Kestnerillä. Ylivoimalta muistan ainakin pari nättiä maalia akselilta Nurmi-Korpikoski. Vetoaan saisi käyttää enemmän ja kiekko nopeammin liikkeelle.
Näin se muistaakseni oli. Karanteenin jälkeen todella tahmeaa pelaamista ja playoffeissakaan ei ollut huippuiskussa.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eilinen peli oli minusta hyvä esimerkki siitä, kuinka pitää pelata silloin, kun vastustaja painaa päälle kuin yleinen syyttäjä. Ässät tuli pelin alkuun hyvällä taisteluasenteella. Tepsi ei jäänyt yhtään ihmettelemään vaan vastattiin samalla mitalla takaisin. Tepsi karvasi kovaa, eikä antanut yhtään tilaa ja aikaa. Välillä tuntui pelin alussa, että kentällä taklattiin kaikkea liikkuvaa. Pyyhtiäkin taisi kerran ihan mukavan taklauksen vastustajalle antaa. Rodewaldista ei voi olla pitämättä. Ihan mahtava pelaaja. Hänellä oli siinä heti pelin alussa hyvä paikka ja oli Tepsillä pari muutakin paikkaa tehdä maali. Tepsi pelasi ensimmäisessä erässä tosi hyvin ainakin omasta mielestäni. Vaikka Ässät taisteli ja yritti, niin eihän Ässät saanut ensimmäisessä erässä lopulta oikein mitään aikaiseksi.

Se, mikä parasta, niin Tepsin kaikki puolustajat pystyvät pelaamaan kiekolla omalla kenttäpuoliskolla ja suojaamaan sitä vastustajan lähentelyiltä. Rafkin aiheuttaa välillä vähän sydämmen tykytyksiä ja sählää välillä, mutta minusta häneltäkin pääsääntöisesti ihan hyvää tekemistä. Viro ei ole ehkä ihan pystynyt ottamaan sitä seuraavaa askelta, mitä häneltä odotin, mutta ei hänkään huonosti pelaa. Tepsi edelleenkin pystyy hyvin paineistamaan omalla alueella ja estämään vastustajan pääsyn vaarallisille maalipaikoille. Pidän Tepsin tavasta pelata omassa päässä. Viimeiseen asti pyritään välttämään kiekon roiskimista ja sen sijaan tullaan omista pois joko jalalla tai kiekottelemalla. Näin saadaan homma pidettyä kontrollissa, koska onhan se nyt selvää, että vastustaja ei ainakaan maalia tee, jos omalla joukkueella on kiekko. Joo pistihän jossain MM-kisoissa Japanin joukkueen pelaaja kiekon tyylikkäästi omaan maaliin. Intosen maali oli hyvä esimerkki, kuinka tukehdutetaan vastustajan hyökkäys ja sitten tehdään vastahyökkäyksestä maali. Siinä kyllä Ässätkin pelasi huonosti, mutta nämä suorahyökkäykset toimivat Tepsillä hyvin. Silloin isketään, kun paikka on tai sitä tarjotaan.

Minusta Tepsin paras osa-alue puolustuksen ohella tällä hetkellä on karvauspelaaminen ja se on hyvässä tasapainossa ja siinä viisikko pelaa hyvin yhteen. Rodewaldin maalikin tuli, kun saatiin hyvin katkaistua Ässien hyökkäys ja lähdettyä vastahyökkäykseen. Jo siinä aikaisemmin, kun Sandberg sai katkaistua Ässien hyökkäyksen, niin Ässät oli Tepsin hyökkäysalueella aika neuvoton. Jotenkin tuntuu, että aika moni vastustaja on tällä hetkellä Tepsin alueella vähän kysymysmerkkinä, että mitä pitäisi tehdä, jotta päästään maalipaikoille. Ensimmäisen erän loppu mentiinkin Tepsin komennossa ja siinä olisi voinut parikin maalia tehdä.

Toinen erä oli tasaista, mutta Tepsi menetti kyllä otettaan pelistä, mutta tähän vaikutti muutamat turhat jäähyt, jotka tulivat vähän huolimattoman pelaamisen johdosta. Jotenkin hassua, kun pelataan tosi hyvin ja varmasti, niin silti tulee vähän joka pelissä muutamia ihmeellisiä sähläyksiä. Toki tekevälle sattuu ja eikä kukaan pysty pelaamaan illasta toiseen täydellistä ja virheetöntä peliä. Minulle on nyt mysteeri se, miksi Tepsi tavallaan luovuttaa pelin hallinnan aina jossain vaiheessa vastustajalle lopulta aika helposti. Ruvetaan pelaamaan käsijarru päällä ja otetaan jalkaa pois kaasulta. Tepsi olisi halutessaan voinut lyödä eilen Ässät ihan maanrakoon ja pudottaa kyydistä, mutta Ässät päästettiin peliin mukaan. Väisäsen maali oli hyvin pelattu tilanne, jossa karvauspelaaminen onnistui enemmän kuin hyvin.

Kolmannessa erässä luovutettiin pelin hallinta ihan turhaan Ässille ja tuolle ylivoimalle pitäisi tehdä jotain. Eilen se oli ihan onnetonta. Jos päästään pelaamaan lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla, niin on kyllä heikko esitys, jos ei saada mitään aikaiseksi ja vastustaja on lähempänä maalintekoa. Kahden miehen ylivoimalla pitäisi vähintään 8 kertaa 10 tehdä maali varsinkin siinä tapauksessa, kun sitä päästään lähes kaksi minuuttia pelaamaan. Eniten kiinnitti huomiota Hultsin flegmaattinen seisoskelu. Muutenkaan Tepsin ylivoimilla ei tapahtunut oikeastaan mitään. Pari kertaa kiekko taisi osua tolppaan. Se mikä minusta on erikoista, että ylivoimalla Tepsin maalit ovat lähes järjestäen tulleet suorahyökkäyksistä. Muuten sitä ei saada pyöritettyä vastustajan päädyssä.

Salmisen ensimmäinen maali oli minusta vähän junnumainen virhe Tepsiltä. Viro vähän ylihyökkäsi ja kukaan ei varmistanut viivaa, eikä katsonut, että Salminen on yksinään keskialueella odottelemassa. Se oli vähän lapsus Tepsiltä. Eiköhän tuosta oteta opiksi. Salmisen toisessa maalissa on myös sellaisia aineksia, että tuosta valmennuksen myös pakko antaa palautetta ja eiköhän sitä ole annettukin. Löysää pelaamista kokonaisuudessaan. Arella pelaa pääsääntöisesti todella hyvin kuten eilenkin, mutta mitä hän teki tässä Salmisen jälkimmäisessä maalissa? Hän oli ihan väärin sijoittunut ja oli lähes siniviivalla. Ei yhtään katsonut, että siellä on maalin edessä Moutrey ihan yksinään. Eroselta myös heikkoa puolustamista, vaikka hänen puolustukseen voi sanoa, että hän jäi maalin eteen aika yksin kahden Ässien pelaajan kanssa, mutta olisi ehkä vähän voinut jämäkämmin pelata.

Olin jo melkein varma, että Ässät vielä tasoittaa pelin, kun Tepsi lopetti aika pahasti pelaamisen ja menetti otteen ihan kokonaan. No onneksi meillä on liigan paras maalivahti, joka oli kyllä ottelun loputtua ihan aiheestakin kiukkuinen kenttäpelaajille ja eiköhän valmennukseltakin ole palautetta tullut. Ei näin saa tapahtua. Tepsin pitäisi panostaa siihen, ettei anneta vastustajalle pelin hallintaa ainakaan näin helposti. Pelin alku oli todella vahva ja hyvää tekemistä myös hyökkäyssuuntaan, mutta sitten meno hyytyi loppua kohden, kun pitäisi jatkaa samalla meiningillä.

Pakko kommentoida Nurmen pelaamista taas jälleen kerran. Ei pitäisi liikaa valittaa, koska ollaan sarjakärjessä. Tosin jonkin verran saadaan kyllä kärkipaikasta kiittää maalivahti- ja puolustustyöskentelyä. En tiedä olenko liian kriittinen, mutta minun silmissäni Nurmi alkaa aika vahvasti profiloitumaan kolmosketjun hyökkääjäksi, joka pystyy silloin tällöin tekemään maaleja. Alkaa tuntumaan, että hän on hieman yliarvostettu. Hän on liigaan oikein hyvä pelaaja ja hänellä on muutamia tosi hyviä ominaisuuksia, kuten kiekonsuojaus, kamppailupelaaminen, ulottuvuus ja rannelaukaus. Kun eilen taas katseli hänen pelaamistaan, niin rupesi tuntumaan, että onko hänen suurimmat puutteensa peliälyssä ja tilanteiden lukemisessa. Hän syyllistyy tosi paljon siihen samaan, kuin Pajuniemi eli kiekon kuskaamiseen yksinään, joka päättyy monesti kiekon menettämiseen vastustajalle. Nurmen pitäisi jakaa kiekkoa paljon enemmän ketjukavereille ja pelata suoraviivaisemmin ja nopeammin. Hänen pitäisi paljon enemmän ajaa maalille ja haastaa vastustajan puolustajia sen sijaan, että kaartelee ja pyörii kulmissa. Pärssinen on liigan kolmen parhaan sentterin joukossa ja silloin pitäisi pystyä tekemään enemmän tulosta hyökkäyspäässä useammin kuin satunnaisesti.

Eilisessä pelissä oli taas paljon hyvääkin kuten alivoimapelaaminen, karvauspelaaminen, maalivahtipeli ja onhan meidän puolustajat hyvällä tasolla kauttaaltaan, vaikka yksittäisiä virheitä tuleekin välillä. Nuoriso-osasto hyökkääjien osalta oli eilen ihan pirteä.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Pärssisellä pikku peenis otsassa kun Mertsi kyseli ajankohtaisia Amerikan reissusta. Jos en väärin muista niin Mertaranta on kysynyt noi jo ennenkin samassa tilanteessa.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Lähtikö lapasesta? Kolmas kakkonen putkeen. Kyllä se Kerhokin tekee jos oikein tarjotaan.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Saataisko Haapanen ja Jasu molemmat parin vuoden lapuilla kiinni. Ihan täydellinen duo neloskentässä, siinä vierellä menee sitten kuka vain. Nää on ihan timanttia kun puolustetaan omaa maalia,oli sitten av tai maalin johto pelin lopussa.
 

Piku84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Stars, Frölunda
Saataisko Haapanen ja Jasu molemmat parin vuoden lapuilla kiinni. Ihan täydellinen duo neloskentässä, siinä vierellä menee sitten kuka vain. Nää on ihan timanttia kun puolustetaan omaa maalia,oli sitten av tai maalin johto pelin lopussa.

Mulla on vahva luotto, että näiden julkistus on vain ajan kysymys!
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Saataisko Haapanen ja Jasu molemmat parin vuoden lapuilla kiinni. Ihan täydellinen duo neloskentässä, siinä vierellä menee sitten kuka vain. Nää on ihan timanttia kun puolustetaan omaa maalia,oli sitten av tai maalin johto pelin lopussa.

Haapanen, Jasu ja Rodewald kun saataisiin kiinni, niin olisin enemmän ku onnellinen.
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täytyy sanoa että kova on Ahokkaan prosenttikiekko. Vastustaja painaa seitsemällä äijällä mut ei maalia.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Ahokkaan sanoin että tyytyväinen ei voi olla mutta tyytyväinen voi olla kolmeen pinnaan. Sitkeitä ollaan ku saatana. Jos (ja kun) ne hanat jossain vaiheessa aukeaa niin ei löydy kyllä pysäyttäjää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: JJN
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös