TPS:n peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 725 840
  • 13 341

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aina välillä kyllä ihmettelen, että miksi tällä yhdellä analyytikolla lukee edes suosikkijoukkueen kohdalla TPS, kun kaikki siinä seurassa on hälle silkkaa puhdasta paskaa alusta loppuun. Voitettiin peli? Paskaa. TPS johtaa sarjaa? Paskaa. TPS on kerännyt yli kaksi pistettä ottelua kohden? Paskaa.

Suoranainen ihme toki on, että kyseinen Jatkoajan oma ruunepäri ei ole vielä tehnyt perinteistä katoamistemppua.
Pisteitä tullut sen verran hyvin että eiköhän tuo kohta matkoilla ole perinteisesti.
Itsehän en peliä nähnyt tänään, aina ei voi olla hyvä peli. Kyllä se ykkönenkin heräilee taas, pääasia että kolme pinnaa plakkariin ja eteenpäin.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Steenbergenin tilalle pitäisi kyllä saada ihan oikea vahvistus. Joo, osaa luistella ja laukoa ilman maskia suorasta luistelusta ja kädetkin käy tyhjässä tilassa nätisti. Valitettavasti ei ole yhdessäkään pelissä ollut pelissä sisällä. Häviää kaksinkamppailut, laukauksissa ei ole juonikkuutta eikä pelkkä näppärä kiekonpyörittely johda mihinkään. Ollut todellinen täytemies, valitettavasti. Jos ei 20 pelin kohdalla vieläkään irtoa, niin uutta ukkoa tilalle.
Samassa ketjussa 18-vuotias Väisänen näyttää Burgeriin verrattuna huomattavasti paremmalta pelaajalta kaikilla osa-alueilla.
Postimerkki perseeseen Stenulle ja sitä myötä kotimatkalle ja Slafkovsky tilalle.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Aikamoinen taistelu peli oli. Onneksi käänty meille tänään. Liikkeessä oltiin perässä varmasti ainakin noin 40min.

Jotain havaintoja:

- Pärssisen ketju oli kyllä loistava. Pärssinen toki parhaiten onnistui tänään. Upeasti Pärssisen ja Nurmen yhteispeli toimi.
- Kiva onnistuminen Pyyhtiällekin, ehkä se siitä nyt enemmän vapautuu. Pientä turhaa hosumista edelleen havaittavissa.
- Nurmella oli tolppa toisen erän lopussa, harmi ettei mennyt sisään. Olisi kyllä maalinsa ansainnut.
- Karejev oli itse varmuus.
- Pulli oli tänään ihan ok. Toisaalta tuntu, että hävisi jonkun verran kaksinkamppailua.
- Ivarsson oli kyllä hyvä. Hyvin nosti kiekkoa ja oli hyvä hyökkäyspäässäkin. Toivottavasti ei vakavasti loukkaantunut. Paras pakki tänään.
- Eronenki oli hyvä. Perus varmaa peliä, eikä tee virheitä.
- Intoselta myös hyvä peli. Loistava syöttö, Pärssisen maaliin.
- Ykköskenttä oli tosiaan pimennossa. Parhaiten ykköskentästä minusta esillä oli Rodewaldi.
- Nelosketju toimi ylipäätään tosi hyvin.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Ykköskenttä ei toimi ollenkaan.
Samassa ketjussa 18-vuotias Väisänen näyttää Burgeriin verrattuna huomattavasti paremmalta pelaajalta kaikilla osa-alueilla.
Postimerkki perseeseen Stenulle ja sitä myötä kotimatkalle ja Slafkovsky tilalle.
Veikkaan että kun Tammela palaa Steenberg tippuu pois kokoonpanosta. Samoin Hakkarainen tuskin tulee enää pörräämään TPS:n paita päällä.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eilinen peli oli jollakin tapaa hieman aneeminen ottelu kokonaisuudessaan verrattuna edellisen viikon Kalpa-TPS peliin. Ensimmäisessä erässä vaikutti siltä, että nyt ei oikein lähde peli rullaamaan Tepsin osalta. Vähän tahmeaa tekemistä. Karejev oli oma itsensä. Rafkinin 5+20 sotki ensimmäisen erän pelaamista. Joku viisaampi voisi minulle kertoa, mikä tuossa tilanteessa oli ottelurangaistuksen arvoista. Rafkinilta ihan perus korkeamaila, josta pitäisi viheltää kahden minuutin jäähy. Mikä teki tilanteesta niin poikkeuksellisen, että ottelurangaistus piti tuomita? Kun tätä tuomarisekoilua seuraa, niin tulee mieleen ajatus, että tuomarien pitäisi joutua joskus median ja fanien eteen perustelemaan ratkaisunsa. Virheitä tulee ja se on inhimillistä, mutta kun niitä jatkuvasti tulee, niin olisi peiliin katsomisen paikka. Jos kerran korkean mailan suhteen linja on tämä, niin aika paljon on ottelurangaistuksia jäänyt viheltämättä ja jatkossa sitten vihelletään varmaan lähes joka pelissä vähintään yksi ottelurangaistus korkeasta mailasta.

Tepsi pelasi hyvän alivoiman, mutta se Kalpan maaliin johtanut tilanne oli aika heikosti hoidettu. Kalpan kiekollinen pelaaja oli päädyssä kolmen Tepsin pelaajan ympäröimänä ja kaikki pelasivat tilanteen yhtä pehmeästi. Kalpa sai kiekon rännin kautta siniviivalle ja sitten Kalpalla oli kaikki tila ja aika käytettävissään. Kun Mäenpäällä oli kiekko siniviivalla, niin ei ollut kuitenkaan vielä mitään hätää. Väisänen pelasi sitten itsensä ulos tilanteesta ja lopulta kiekko pelattiin Tepsin maalille, jossa puolustajat olivat tällä kertaa luvalla sanoen pehmeitä. Ei tuolla tavalla saisi vastustajan pelaaja päästä hääräämään kiekon kanssa. En nyt muista kuinka kauan Tepsin nelikko oli ollut jäällä. Voi olla, että jalat olivat hapoilla. Pullille hieman palautetta tilanteen puolustamisesta. Nämä ovat niitä tilanteita, joissa hänen raaminsa omaavan pelaajan pitäisi näyttää, miksi hän ansaitsee paikan liigajoukkueen kokoonpanosta. Muuten Pulli ei minusta pelannut huonosti. En ainakaan kiinnittänyt huomiota, että olisi jotain virheitä tullut.

Ensimmäisessä erässä ei hyökkäyspeliä saatu ollenkaan toimimaan, mutta puolustuspelaaminen oli Kalpan maalia lukuunottamatta taattua Tepsi -laatua. Jos vastustajan maalivahdilla on ensimmäisessä erässä kaksi torjuntaa ja pelataan Tepsin kotikaukalossa, niin onhan siinä vähän parannettavaa, vaikka tulosurheilua tämä onkin. Vähän toivoisi, että näytettäisiin heti pelin ensimmäisistä hetkistä alkaen, että kuka on talon isäntä. Puolustuspeli Tepsillä toimii, enkä minä ainakaan keksi siinä juurikaan parannettavaa. Yksittäisiä virheitä tulee, mutta tekevälle sattuu. Ei Kalpa saanut kovin montaa vaarallista tai hyvää maalipaikkaa koko pelin aikana eli tilanne on puolustuspäässä hyvin kontrollissa. Hyökkäyssuuntaan pelaamiseen kaipaisin positiivista aggressiivisuutta, joka ilmenee siinä, että ollaan kuskin paikalla ja laukauksia satelee kohti vastustajan maalivahtia. Ajetaan röyhkeästi sinne maalille ja pistetään vastustajan päässä kunnon sirkus pystyyn. Joukkueessa kuitenkin on Rodewaldin, Pärssisen, Nurmen ja Vainionpään kaltaisia pelaajia, jotka pystyvät sinne vastustajan maalille ajamaan pillit päällä. Se on myös tosiasia, että laukauksia pitäisi saada enemmän aikaan ja Lajusen laukaus on välillä hehtaaritykki, mutta voisi sitäkin enemmän hyödyntää. Ensimmäinen erä oli aika tasapaksu, eikä siitä hirveästi mieleen jäänyt.

Toinen erä alkoi tosi hyvin ja Tepsi oli kuskin paikalla. Pärssisen ylivoimamaali oli komea ja kokonaisuudessaan hienosti pelattu tilanne. Intonen näytti pelintekijän taitojaan ja kyllä siellä potentiaalia on. Kiekko liikkui hyvin ja melko nopeasti kuten pitääkin. Maalin jälkeen Tepsi hallitsi peliä ja hyökkäyksetkin sujuivat ensimmäistä erää paremmin. Vähän siihen vieläkin kaipaisi terävyyttä ja sellaista meininkiä, että laitetaan tämä homma pakettiin. Jasun jäähy oli ihan ansaittu, jos linja olisi koko ajan sama eli ne estämiset otettaisiin oikeasti pois. Valitettavasti tuomarilinja on se, että yksi kymmenestä estämisestä vihelletään, niin miksi sitten viheltää edes sitä yhtä. Alivoimamaali oli hyvä esimerkki siitä, mihin sopivan aktiivinen ja aggressiivinen alivoimapelaaminen voi parhaimmillaan johtaa. Kiekko saatiin karvattua pois vastustajalta ja vastustajalla pakka levällään, kuin Jokisen eväät. Liukakselle ansaittu onnistuminen ja Pärssiseltä hyvä esityö. Tepsin alivoimapelaaminen on ehdottomasti yksi joukkueen vahvuuksista. Onhan tuossa aina riskinsä olemassa, että oma pakka leviää ja hajoaa, mutta parhaimmillaan todella tehokasta. Alivoimanelikko pelaa tosi hyvin yhteen, mikä auttaa paljon. Kaikki puolustajat pelaavat minusta hyvin tällä hetkellä. Knazkoa olisi pitänyt seurata vähän tarkemmin.

Liukaksen maalin jälkeen näytti hetken aikaa siltä, että Tepsi menee menojaan ja hyökkäyspelaamiseen saatiin vähän uutta eloa. Kalpan tasoitusmaalissa tuli taas vähän esille yksi perusongelma Tepsin hyökkäyspelissä ja tuli tämä eilen monta kertaa esille. Kiekottomat pelaajat voisivat ehkä vielä paremmin saada itsensä pelattavaksi, mutta myös kiekollinen pelaaja syöttää kiekon monesti turhan hankaliin tilanteisiin. Tehdään yksi huono ratkaisu, josta seuraa toinen huono ratkaisu, kun kiekon vastaanottanut pelaaja on umpikujassa tai hankalassa paikassa. Virheistähän ne maalit yleensä tulevat. Kiinnitin tässä siihen huomiota, että turhan helposti välillä pistetään kiekkoa päätyyn ja mennään päätyyn vääntämään irtokiekosta. Nyt, kun päädyssä olisi ollut tilaa, niin tällä kertaa Eronen ei laittanut kiekkoa päätyyn. Yllätyin tästä ratkaisusta ja sitten Sandberg sai kiekon hankalaan tilanteeseen. Kiekonmenetyksen jälkeen ei ollut mitään hätää. Kolme omaa pelaaja oli puolustamassa. Yksi Kalpan pelaaja lähti vaihtoon ja Kalpan kiekollinen pelaaja oli ihan yksin. Kyllä Tepsin pelaajien olisi pitänyt tämä hoitaa. En tiedä, mitä siinä oikein tapahtui eli oliko kommunikaatiokatkos vai mikä oli. Kun kaksi Tepsin pelaajaa näytti ensin iskevän Kalpan pelaajaan kiinni, mutta kaarsivatkin muualle. Sitten tuli tilalle kaksi muuta Tepsin pelaajaa, mutta kumpikin oli myöhässä, eivätkä saanet tilannetta poikki. Oman maalin edessä sitten löysäiltiin, eikä pelattu vastustajan mailaa pois.

Tämän jälkeen peli oli aika tasaista, mutta Kalpa hienokseltaan hallitsi ja Tepsi menetti otettaan. Hyökkäyspeli meni taas vähän väkinäiseksi ja siitä puuttui ajatus. Muutama jäähy jäi Kalpalle viheltämättä ja paras oli Pärssisen kampitus ennen Pyyhtiän maalia. Hyvin pelattu tilanne ja mainio Pyyhtiän viimeistely. Saisikohan Pyyhtiä nyt vähän itseluottamusta näistä tämän viikon maaleista ja homma lähtisi rullaamaan paremmin. Kyllä moni pelaaja eilenkin esiintyi ihan hyvin. Ykkösketju ei eilen ollut hyvä, mutta huonoja päiviä on jokaisella. Minusta on hyvän joukkueen merkki se, että vähän heikommallakin esityksellä otetaan voittoja. Uskon vahvasti, että parasta Tepsiä ei ole vielä tämän kauden osalta nähty. Eilisen pelin lopussa oli vahvaa puolustamista, eikä ollut mitään hätää.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika kuvaavaa TPS:n ulkomaalaispelaajien suhteen on, että ottelun ratkaisuhetkillä osa heistä imee tuppia penkillä ja omat TPS-kasvatit ovat kentällä. Herää kysymys, mihin näitä ulkomaalaisia tarvitaan, kun monet heistä ovat ihan pujottelukeppejä kentällä?

Etkö sinä ole aina sanonut, ett joukkue pitää olla hyvin roolitettu tai muuten ei tule hevon helvettiä. Nyt on hyvin roolitettu ja löytyy osaamista hyökkäys- ja puolustuspäähän ja pystytään peluuttamaan tasaisesti neljää viisikkoa. Nyt sekin on paskaa ja ulkkarit pitäisi pelata jokaista vaihtoa. Voimia sinne matkoille, missä olet selvästi koko syksyn ollut. Eiköhän ne matkatkin vähene, kun muutama tappio tulee putkeen.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Etkö sinä ole aina sanonut, ett joukkue pitää olla hyvin roolitettu tai muuten ei tule hevon helvettiä. Nyt on hyvin roolitettu ja löytyy osaamista hyökkäys- ja puolustuspäähän ja pystytään peluuttamaan tasaisesti neljää viisikkoa. Nyt sekin on paskaa ja ulkkarit pitäisi pelata jokaista vaihtoa. Voimia sinne matkoille, missä olet selvästi koko syksyn ollut. Eiköhän ne matkatkin vähene, kun muutama tappio tulee putkeen.
Sorry off topic, mutta, jos ei halua syyssateissa ja myrskyissä sekä talven räntäsateissa elämäänsä viettää, niin voin suositella siirtymistä lämpimämpään ilmastoon, jossa T-paita ja shortsit ovat tarvittavia vaatekappaleita ja aurinkoa sekä valoa ja lämpöä riittää niin, ettei paremmasta väliä. Jääkiekkoakin on paljon kivampaa tällaisesta ympäristöstä seurata. Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Aika kuvaavaa TPS:n ulkomaalaispelaajien suhteen on, että ottelun ratkaisuhetkillä osa heistä imee tuppia penkillä ja omat TPS-kasvatit ovat kentällä. Herää kysymys, mihin näitä ulkomaalaisia tarvitaan, kun monet heistä ovat ihan pujottelukeppejä kentällä?
TPS on sikäli hyvässä asemassa, että löytyy kotimaista kärkiosaamista oman juniori polun käyneitä. Ketkä voi laittaa kentälle, kun aletaan pelaamaan ottelun ratkaisu hetkiä.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Loistava ilme heti pelin alkuun. Hienosti pumpattu pojat.

E. Heti viestin jälkeen ollaan vain otettu vastaan.

Hyviä pommeja molemmilta jengeiltä, tätä lisää!
 
Viimeksi muokattu:

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Ässät on kyllä Liukkaan sanoin hyvin ärsytetty, tulee kovaa päälle. Tästä meille avausmaali ja moti pois!
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Just tätä meinasin motin pois ottamisella! Big Jack!
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Ässät kriisissä?
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Ei olisi väärin ollut viheltää ässille jäähyä Steenbergenin kohtelusta... Kovin poika yrittää
 

Tarasenko

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, St. Louis Blues, Manchester United
Santeri Lukkan pelaamista katselee paljon mielummin näin vastustajan paidassa. Miten on mahdollista että tuo kaveri pelasi vielä pari vuotta sitten maajoukkueessa?

Ensimmäinen kymppi tukkoista, maalien jälkeen varsin hyvää tekemistä.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Tänään kyllä näyttää sarjakärjen ja jumbon peliltä. Kovasti Ässät yrittää, mutta kuka vaan huomaa kun perusasiat kusee.

EDIT: SIIS JOPA MINÄ!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös