TPS:n peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 726 003
  • 13 341

Arengee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Maajoukkueet, NHL:n Suomalaiset
Erittäin tyytyväinen illan esitykseen. IFK nollattu heti sarjan avauksessa, tästä on hyvä jatkaa kohti alkavaa viikkoa.
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Loistavaa lätkää ja hieno tunnelma hallissa! Hienosti toimivat ketjut ilman vapaamatkustajia, aivan oikea ratkaisu jättää ulkkarit penkille. Ainoastaan kolmoselle jäi parannettavaa, varsinkin Tammelalta lupa odottaa paljon enemmän. Vainionpään pelipaikalle peukku, harvoin olen tätä sanonut :D
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Aivan järjettömän hyvin pelattu matsi. Ei ollut mitään hätää juuri missään kohdin.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kliininen esitys. Kakkosketju hyvä vaikka vähän katosi loppua kohden. Neloskenttä myös todella hyvä. Ykkönen ihan ok mutta pystyvät parantamaan hurjasti. Viro-Rafkin kypsää peliä. Intoset aika hukassa mutta eiköhän tässä ole selvät koostumukset miten jatketaan.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
TPS kontrolloi hienokseltaan koko ottelua. Andy oli taas mies paikallaan.

Totta. Tällainen IFK:n peli-ilon puudutus onnistui nyt hienosti. Tolpat toki kolisi Andyn takana eli kupletin juoni olisi voinut ratkaisevasti muuttua jos olisivat päässeet edes maalin päähän, mutta hyvä näin. Tärkeää on turhauttaa vastustajaa tylysti tukkimalla keskusta ja pelata ilkeää kaksinkamppailua, mikä laskee myös pelin tempoa => Tepsin laariin. Liikaa ei hyviä maalintekopaikkoja putoillut eli Halosen hutiloinnin varassa ollaan jatkossakin, jos ei saada puhkottua IFK:n linjaa siinä Halosen edessä.
 
Suosikkijoukkue
TPS, Turku
Hallilta kotiuduttu ja olipahan ilta! Joukkueelta vastustajan täydellinen ja tyly nollaus. Kaikki mustavalkoiset pelasi tänään logolle. Hallissa mukavasti porukkaa, hieno meininki ja kaikilla hyvä tahto.

On tullut kauden aikana moitittua meidän penkin reagointia, tai oikeastaan reagoimattomuutta, tilanteisiin, mutta tänään vietiin silläkin saralla vastustajaa 100-0. IFK:n maalivahti huitoo 2 minuuttia ennen loppua kutsua penkille, mutta lopulta peliä jäljellä 45 sekuntia ennenkuin sinne kutsutaan. Aikalisääkään ei tainnut vastustaja käyttää. Meiltä taas viimeiset minuutit pelasi ykkönen ja nelonen vuorovedolla eikä vastustajalla ollut mitään palaa loppukiriin.

Nyt se kahden maalin johto piti kolmannessa erässä. Ja tyylillä!

Erityishuomiona pakko nostaa Haapasen kiekoton peli. Kerta toisensa jälkeen vastustajan vauhti pysähtyi ja kiekko katosi. Timanttista kerta kaikkiaan.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oli kyllä kliininen, tasapainoinen ja varma esitys. Voi hakea vertailupohjaksi 90-luvun Saksan jalkapallomaajoukkueen, mutta jääkiekko kontekstissa. Pelataan 60 minuuttia ja lopulta Tepsi voittaa. Ei jäänyt paljon selittelyille sijaa, kumpi oli tänään parempi. Puolustettiin kurinalaisesti koko peli, eikä omassa päässä ollut oikeastaan mitään hätää ja saatiin tehokkaasti estettyä Hifkin pitkät hyökkäykset. Muutama läheltä piti tilanne oli, josta Hifki olisi voinut maalin tehdä, mutta niistäkin selvittiin. Karejev oli vakuuttava.

Ei tämän päivän peli nyt mikään sellainen spektaakkeli ollut, jota muistelee vielä vuosien päästä, mutta tänään pelattiin juuri sillä tavalla, jolla pitää pelata, jos Tepsi haluaa mestaruuden ottaa. En todellakaan vielä lähtisi toria varaamaan ja mestaruuslippiksiä painattamaan. Puolustuspeli oli kurinalaista ja melko virheetöntä. Jotain yksittäisiä pieniä virheitä ja huolimattomuuksia oli, mutta aika hyvin Tepsi piti Hifkin poissa vaarallisilta maalipaikoista. Täytyy kieltämättä vähän ihmetellä miten tuolla hyökkäysarsenaalilla, mikä Hifkillä on, niin voi esittää näin heikkoa hyökkäyspeliä. Toki osa menee ehdottomasti Tepsin hyvän puolustuspelin piikkiin. Keskialue tukittiin tehokkaasti ja puolustuspäässä pidettiin paketti hyvin kasassa, eikä jouduttu hirveästi tilanteisiin jossa oltaisiin altavastaajana ja hätää kärsimässä. Kaveria autettiin ja tilanteita luettiin hyvin.

Ennen peliä mietitytti Ivarssonin poissaolo, vaikka esitykset ovatkin olleet hänellä vaihtelevia. Sinänsä ärsyttää tällainen, että joku Saipan typerys taklaa puun takaa päähän merkityksettömässä pelissä ja aiheuttaa loukkaantumisen. Ihan turha tilanne. Kyllä Ivarssonille on käyttöä, vaikka tänään ei näkynyt oikeastaan ollenkaan herran poissaolo. Puolustuspeli oli nyt samaa tasoa, kuin alkukaudesta.

Kaikessa huomasi jäällä, että nyt pelattiin joukkueena ja kaikki olivat kentällä sitoutuneita siihen yhteiseen juttuun. Kukaan ei lintsannut. Vainionpään mukaan tuleminen oli yllättävä veto. En edes muista, koska hän on viimeksi pelannut ja sen takia en häntä edes ajatellut, kun mietin mahdollisia ketjukoostumuksia. Ainakin tämän pelin perusteella hyvä ratkaisu, että Vainionpää oli nelosessa ja Liukas nostettiin kolmoseen. Kolmosketju ei nyt mitään ihmeellistä esittänyt, mutta sanoisin kolmosketjussa olevan potentiaalia. Kakkosketju oli varsinkin pelin ensimmäisellä puoliskolla hyvä. Loppua kohden vähän katosi kuvasta, mutta ei ollut hätää kärsimässä omassa päässä. Ykkösketju oli ihan hyvä.

Hyökkäyspelissä on edelleen parannettavaa, mutta se on todellakin sanottava, että nykyään Tepsi tekee maalipaikoistaan maaleja mukavalla prosentilla. Ei niitä maalipaikkoja edelleenkään ihan hirveästi luoda, mutta tehdään sitten niistä vähistä paikoista tehokkaasti. Nurmen maali ja tavallaan myös Steenbergenin maali olivat hyviä esimerkkejä siitä, että suoraviivaisella pelillä ja sillä, että maalille mennään, niin tapahtuu yleensä positiivisia asioita ja se näkyy tulostaululla. Aina ei tarvitse hakea pikkunätin näpertelyn kautta vuosisadan maalia, vaan joskus yksinkertainenkin on kaunista. Olisi ollut tyylikästä, jos Haapasen ilmaveivi olisi onnistunut.

Jos hyökkäyspeliä miettii, niin vähän minua ihmetyttää, että mikä hyökkäyspelissä "mättää". Välillä nähtiin tänäänkin yksittäisiä hienoja hyökkäyksiä ja kuvioita. Jokunen pidempikin hyökkäys saatiin aikaiseksi. Sitten taas välillä tuntuu vähän vaikealta saada hyökkäyspeliä sujumaan. Helposti edelleen hyökätään alivoimaisena ja kiekollinen pelaaja jää vaille riittävää apua ketjukavereilta.

Mutta joo oli mainio peli Tepsiltä ja tästä on hyvä jatkaa. Kolmas erä oli suorastaan vakuuttavaa pelaamista. Joskus kolmannet erät ovat olleet joukkueelle vaikeita ja sulamisia on tapahtunut. Tänään ei ollut mitään hätää ja homma oli lopussa täydellisesti kontrollissa. Hifki ei meinannut päästä edes Tepsin alueelle.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Olipa tosi hyvä peli, melkein 60min verran. Eka erä oli kyllä vähän nihkeää Tepsiltä, varsinkin ekat noin 10min. Kaudein parhaimpia pelejä tosiaan.

Joitain havaintoja pelistä:

- Kohtuullisesti toimi tosiaan 1.hyökkäyskenttä. Ansaitusti maali tästä palkkioksi. Tuntui että Pyyhtiä oli tänään heikoin kolmikosta. Vaikka yhden hyvän vedon ampuikin, joka pomppasi Halosen olkapäästä kulmaan..
Nurmi ja Pärssinen kyllä hyvin löysivät toisensa.
- 2.hyökkäyskenttä oli kyllä Tepsin paras kenttä tänään, vaikka pelin vanhetessa vähän katosivatkin pelistä. Erityismaininta Steenbergenille, jolle työnteko palkittiinkin maalin muodossa. Harmi kun Juraj:n laukaus osui vain tolppaan, eikä mennyt sisään.
- 3.hyökkäyskenttä oli kyl tänään kohtuu heikko. No ehkä heidän peli siitä paranee, kun saavat lisää yhteisiä pelejä. Tammela oli kentän vahvin lenkki, oli pari paikkaakin.
- 4.hyökkäyskentässä toimi varsinkin parivaljakko Jasu-Haapanen. Haapanen olisi kyllä maalin ansainnut, ketjun vahvin lenkki tänään. Ihan hyvin se Vainionpää rimpuili mukana, mutta voisihan tossa jotain toistakin tilalla kokeilla. Ei Vainionpää oikein peliä ehdistäviä ratkaisuja kentälle tuo. Toki voi olla itseluottamuksen puutettakin, kun vastuuta ei ole oikein viimeaikoina tullut.
- Eronen ja Lajunen erottui eniten edukseen pakistosta. Muutenki kohtuu hyvät puolustus pakkiparit. Välillä Viro-Rafkin oli vähän hätää kärsimässä omalla alueella.
- Karejevilta muutama mahti pelastus, tolpatki oli pariin kertaan puolella.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensimmäinen kahina oli Tepsiltä tasapainoinen esitys ja ennenkaikkea jokaiselta ketjulta. Pärssisen tulo takaisin toi myöskin selvästi lisää virtaa hyökkäykseen.
Ensimmäinen erä oli melko tunnustelevaa ja ehkäpä hienokseltaan vastustajan hallintaa vaikka Tepsin johdossa tauolle lähdettiinkin. Kolmas erä oli ehkäpä kauden Tepsin paras kolmas erä sillä siinä pelattiin tylysti aika kellosta pois.
HIFK:llä oli ottelun aikana myöskin useampia hyviä maalintekopaikkoja joista pari tolppaa mutta Karejev torjui kaikki eleettömän varmasti. Tepsi kolisutteli myöskin pariin otteeseen rautoja ja sillä oli myöskin jonkun verran paikkoja tehdä muutama lisää kahden lisäksi.
Vastustajan pyörittäessä koko kentällisellään Tepsin päässä he vetäytyvät mielestäni aivan liian lähelle omaa maalia jolloin vastustajan pakit saavat aivan rauhassa ottaa tyhjät pois ajaen sisään ja laukoa maalia kohti ja tällöin siellä on vastustajan hyökkääjien lisäksi vielä omatkin tekemässä maalivahdille maskia. Tämä havainto on koko kauden osalta ja sama jatkui tässäkin ottelussa.
Kokonaisuudessaan tasainen taisto jonka Tepsi kuitenkin hienokseltaan ansaitusti voitti viimeisen lukkonsa Karejevin johdolla.
Enpä ihmettelisi vaikka tämä sarja menisi game seveniin mutta tiistain peli saattanee jo näyttää suuntaa mikäli Tepsi onnistuisi sen kairaamaan itselleen. Tämä ensimmäinen ottelu oli yllättävänkin tunnustelevaa ja uskon että tässä sarjassa seuraavissa peleissä alkaa tunteet nousemaan jo aivan eri tasoille niinkuin Play Offseissa kuuluukin.
 
Viimeksi muokattu:

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Välillä Viro-Rafkin oli vähän hätää kärsimässä omalla alueella.
Onko tuo lause mikä vaan pitää kirjoittaa matsien analyyseihin? Muuten oltiin kyllä samaa mieltä pelin kulusta mutta tuo otti silmään ja oikeesti tuntuu siltä että se vaan pitää mainita. Viro-Rafkin otti mun mielestä ison loikan runkosarjamatsista. Oli ilo katsoa poikien peliä.
 

Los Mic Tel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mustavalkoinen
Onko tuo lause mikä vaan pitää kirjoittaa matsien analyyseihin? Muuten oltiin kyllä samaa mieltä pelin kulusta mutta tuo otti silmään ja oikeesti tuntuu siltä että se vaan pitää mainita. Viro-Rafkin otti mun mielestä ison loikan runkosarjamatsista. Oli ilo katsoa poikien peliä.
Jotain kertoo sekin, että tuolla Puolivälieräsarja-ketjussa IFK-fani kehui vuolaasti tätä kaksikkoa ja ihmetteli, miksi eivät pelaa maajoukkueessa.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Onko tuo lause mikä vaan pitää kirjoittaa matsien analyyseihin? Muuten oltiin kyllä samaa mieltä pelin kulusta mutta tuo otti silmään ja oikeesti tuntuu siltä että se vaan pitää mainita. Viro-Rafkin otti mun mielestä ison loikan runkosarjamatsista. Oli ilo katsoa poikien peliä.
Osui vaan muutama kohtuu pitkä pyöritys silmiin, jossa tämä pari oli helisemässä omissa. Toki vastapainona tuli esim. Virolta muutama hyvä nousu hyökkäysalueelle hyökkäystä tukemaan. Ei siinä, alkukaudesta tämä pari oli vielä enemmän hätää kärsimässä omalla puolustusalueella. Toki eivät ole kokoajan pelanneet yhdessä, kun on harrastettu 7-pakin peluutusta. Ehkä molempien veijareiden otteisiin tarvitaan lisää huolellisuutta, vaikka ovatkin kaudenmittaan otteitaan parantaneet.

Toki siellä esim. Pulli kärsi enemmän hätää puolustusalueella. Varmemmaksi Pulli on kuitenkin tullut kauden mittaan, vaikka vieläkin arastelee kokonsa käyttöä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös