TPS kaudella 2024–2025

  • 274 397
  • 1 805
Suosikkijoukkue
TPS, Winnipeg Jets
Ensimmäinen viesti palstalle. Voiton jälkeen kelpaa. Aktiivisesti olen juttuja lueskellut ja kun täällä on viime aikoina paljon spekuloitu sillä että miksi huhuja on niin vähän, niin mietin että voisiko se johtua kaikista yksinkertaisimmasta selityksestä eli että joukkue on jo valmiiksi hyvällä mallilla?

Minun mielestä tällä kaudella on ollut kaksi isoa ongelmaa jotka eivät ole korjautuneet missään kohdassa: maalivahdit, ja puolustuksen kiekollisuus. Johansson ei ole ollut sitä mitä odotettiin eikä meillä ole ollut sitä Lajusta tai edes Viroa mitä ennen. Ja sen myötä Rafkin on meidän johtava kiekollinen puolustaja. Ei riitä. Kiekollisuudessa on hävitty jopa viime kaudelle ja se maksaa paljon kun halutaan kääntää nopeasti ja pelata kiekon kautta. Maalivahdeista on kaikki jo sanottukin, toivottavasti nyt Anttila pelaisi hyvän loppukauden.

Mutta sopimustilannetta kun katsoo niin montako tyhjää ruutua realistisesti on? Turkuun ja tälle palstalle ei sovi optimismi ollenkaan, mutta mitä jos oletetaan että Wernblomin ja Arellin optiot käytetään niin kuin ehdottomasti pitäisi. Ja oletetaan vielä päälle että Marjala teki jatkosopimuksen koska haluaa pelata ensi kaudella Tepsissä, eikä pitäisi rahkeiden riittää vielä millään Buffaloon.

Tältä pohjalta piirtelisin seuraavaa.

Wernblom (optio) - (Fröberg) - (Dudas)
Teissala - Talvitie - Nurmi
Palmu - Marjala - Hemming
Haapanen - X - Pikkarainen
+ Munkki, Koivu, Jokinen

X - Arell (optio)
X - Sevänen
Johansson - Jürgens
Lehtonen

X
Vali

Ketjukombinaatiot yhdentekeviä eli suuntaa-antavia. Voihan se hyvin olla että Marjala menee ykkösen keskelle ja munkki pelaa vaikka kolmosen senana. Noissa sommitelmissa Marjala päätyi kolmoseen vain koska en kehdannut laittaa Teissalan ja Nurmen väliin.

Dudasin ei pitäisi varmaan olla mikään kallis pidettävä. Ainakin halvempi kuin Rafkin? Hänelle siis hakisin jatkoa. Samoin Jimi Suomelle mutta maksimissaan tuohon kakkosparin kiekolliseen ruutuun. Fröberg on kaksipiippuisempi tapaus koska nyt kyllä näyttää hyvältä ja "varmaa" ykkössenaa ei yleensä markkinoilta ole löydytty eli jatkuvuus olisi eduksi.

Jos oletetaan myös että Jasu ja Lauridsen eivät jatka niin noista ukoistahan vapautuu isot rahasummat uusiin pelaajiin. Siihen päälle tulee vielä Korpikosken tunnetusti korkea palkka. Tässä luonnostelmassa minkä ylle piirsin, niin noiden kolmella ykköskorin palkoilla pitäisi lähtökohtaisesti etsiä puolustuksen kiekollinen kuningas, ykkösmaalivahti ja nelossentteri, vaikka siellä Munkit ja Koivut jäisivät nykyisellä sapluunallakin jo reservin puolelle.

Eli summa summarun, ehkä huhuja ei kauheasti ole koska vaihtuvuutta ei tule samalla tavalla kuin tähän kauteen? Ja sehän on vaan hyvä koska tämä joukkue on paljon parempi korjaamalla nuo pari akuuttia kipukohtaa. Lisäksi nykyinen trendi missä joku ukko tulee ECHL:stä, Allsvenskanista tai Itävallasta eli sopimukset tehdään myöhemmin ja ne epätodennäköisemmin vuotavat mediaan.
 

20320 Åbo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse näkisin myös, että jatkuvuuteen pitää panostaa. Ulkkarikketjulle sopparit kaikille. Toma varmasti tietää mitä tehdä Palmun suhteen. Ehdottomasti pitäisin myös hänet, jos on valmis pistämään kaiken likoon tän projektin eteen. Jasun ja Korpikosken liksoilla varmasti saa sen kiekollisen laatupuolustajan mm. Gregoire vois olla sellainen liigassa jo taitonsa näyttänyt.

Hyökkäykseenkin tarvitaan leveyttä. Yksi luotettava sentteri ja yksi tuloksen tekoon kykenevä laituri. Sitten tietysti, jos löytyis jostain se ykkösveska, jonka CV on selkeästi liigatason ykkösmaalivahdin tasoa.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Sitten tietysti, jos löytyis jostain se ykkösveska, jonka CV on selkeästi liigatason ykkösmaalivahdin tasoa.
Tämä on se, minkä itse jättäisin vajaaksi jos jonkun. Koskaan ei voi tietää miten joukkue suorittaa, joten budjetista on hyvä jättää hieman auki, jotta voidaan talven aikana hankkia täsmähaku jollekin tontille. Peli sitten näyttää mille tontille. Tietysti olisi hyvä lähteä kauteen hyvällä kassarillakin, mutta jos joku paikka pitää jättää vajaaksi, jättäisin maalivahtiosaston. Helpoin tontti paikata kesken kauden, jos yleensäkään mikään tontti on helppo paikata. Lisäksi jos Anttila ja Vali molemmat jatkaisi, ei tilanne ole näillä näkymin ihan toivoton. Molemmilla on vielä matkaa ykkösvahdiksi, mutta ovat kuitenkin suorittaneet kohtalaisesti siinä roolissa mihin joutuivat. Ensi vuonna molemmat taas vuoden kokeneempia, joten ihan katastrofi ei olisi heillä lähteä kauteen ja tarpeen tullen tehdä sitten täsmähankinta jos siltä näyttää. Fakta on kuitenkin se, että ei nämä vahdit meitä tällä kaudella ole pettäneet vaan ennemminkin Filipistä ei ole saatu irti sitä mitä olisi tarvinnut.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jasun tontti on oikeasti iso tontti. Jasu ei ole tällä kaudella ollut enää sitä mitä aiemmin. Jos kuitenkin mietitään kuinka suuri miehen merkitys aiemmilla kausilla oli ja meillä on edelleen melko nuori joukkue, niin tämä tulee olemaan iso ruutu täytettäväksi. Mistä löytyy tähän se luottoratsu? Epäilen, ettei tällä kertaa Liigan sisältä.

Talvitie? En tarkoita että Jasun peliaika ja rooli siirtyisi yks yhteen Talvitielle. Tasaisempaa neljän ketjun peliä ja senttereiden peliajan väliin 14-17. Tämä olisi aika ihanteellinen tilanne.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mitja Jokinen on jäänyt aika vähälle tulevan pakiston sommitelmiin täällä.
Nuori oma kasvatti, hyvin liikkuva ja kiekkotaitava puolustaja joka pelannut U20 junnuissa kantavana voimana sekä U18 nuorten maajoukkueessa.
Jokinen on mielestäni kuin tehty Miettisen vaatimaan pelisysteemiin, korvaa mahdollisen Suomen lähdön hyvin.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse myös pyrkisin tekemään jatkot Fröbergille ja Dudasille. Fröbergin ketjulla on toki nyt melkoinen lentokeli menossa ja se voi jossain vaiheessa hyytyä. Harvoin tuntuu ainakaan Tepsissä nykyään mikään ketju pysyvän kasassa edes kokonaista kautta, mutta tuossa olisi jatkuvuuden näkökulmasta hyvä valmis ketju ensi kauteen.

Sittenhän siellä hyökkäyksessä on hyviä palasia myös jo valmiina, kun muun muassa Nurmi, Palmu ja Marjala ovat sopimuksen alla.

Tuosta Marjalasta muuten. Ihme alemmuuskompleksi tuntuu monilla olevan täällä, kun moni tuntui ajattelevan, että totta kai Marjala vaihtaisi mieluummin Kärppiin, ilmeisesti siksi, että Tepsin ajatellaan olevan organisaationa jotenkin niin sekaisin. Kyllä mä näen, että TPS on Marjalan kaltaiselle pelaajalle tällä hetkellä Kärppiä houkuttelevampi organisaatio. Tepsillä on kuitenkin hyvin näyttöjä näiden Marjalan kaltaisten nuorten pelaajien eteenpäin viemisestä viime kausilta, ja se on myös organisaation selkeä painopistealue. Miettinen on täällä Marjalalle tuttu koutsi ja antanut hyvin vastuuta ja mahdollisuuden pelata hyökkäysorientoituneesti. Jos TPS ehkä vähän onkin organisaationa tuuliajolla niin ei Kärpätkään ihan selvillä vesillä seilaa. Pikemminkin siellä suunta on tällä hetkellä vielä pahemmin hukassa. Tepsillä on strategia näiden nuorien eteenpäin viemisestä, mutta Kärpistä en tiedä, mitä siellä olisi edes ajatuksena yrittää? Marjamäen nyt saivat laitettua pihalle, mutta ensi kauden paletti taitaa olla totaalisen levällään. Kuka edes koutsaa siellä? Pelaajat yleensä kai haluaisivat tämän mielellään tietää ennen sopimuksen tekemistä. Voisi kuvitella, että todennäköisesti sinne koitetaan rahalla houkutella ulkopuolelta ainakin kentällinen kovia pelimiehiä, mutta mitä muuta kuin rahaa Kärpillä olisi voinut olla tarjota Marjalalle Tepsiä enemmän?

Yksi pelaaja, josta olisi aika luopua on Jasu, kuten moni on täällä jo todennutkin. Parasta ennen päiväys alkaa olla umpeutunut. Jasuhan tuli alun perin saataville, kun Tapparassa tehtiin sama johtopäätös jo neljä vuotta sitten, kun Otto Rauhala oli ajanut Jasun roolissa Jasusta ohi.

Minun mielestä tällä kaudella on ollut kaksi isoa ongelmaa jotka eivät ole korjautuneet missään kohdassa: maalivahdit, ja puolustuksen kiekollisuus.
Tästä on helppo olla samaa mieltä. Pakisto on se osa-alue, johon tavallaan enemmän kaipaisi tuuletusta, mutta valitettavasti ainoat puolustajat, joiden sopimus päättyy tähän kauteen ovat Arell, Lauridsen, Rafkin ja Suomi. Näistä Arellilla on optio, jonka kaikki varmaan toivoisivat tulevan käytetyksi. Lauridsen on hyvä puolustaja, mutta hänen tilalle voisi yrittää hankkia jotain enemmän Miettisen pelitavan näköistä pelaajaa. Varsinkin, jos on tarkoitus koota halvempi joukkue, niin jostain kalliimmista palasista pitää luopua, jotta rosterin puutteita voidaan vastaavasti paikata, ja kiekollisuutta on hankala lisätä, jos sekä Arell että Lauridsen molemmat jatkaisivat. Rafkin ja Suomi kun ovat sitten ne tämän kauden kaksi kiekollisinta puolustajaa. Rafkin mahtuisi aina mun Tepsiin, mutta tähyilee ilmeisesti ulkomaille, ja se voi olla tässä kohtaa hyvä vaihtoehto kaikille osapuolille. Suomi on hyvin paljon Miettisen kiekon näköinen pelaaja.

Puolustajista, joilla sopimus jatkuu (Johansson, Jürgens, Lehtonen ja Sevänen) ei taas varsinaisesti tulisi ketään ikävä, jos eivät jatkaisi joukkueessa, eikä näistä kukaan vaikuta oikein pelaajalta, joka loistaisi nimenomaan Miettisen joukkueessa. Ehkä joku heistä voisi olla treidattavissa jonnekin, mutta tuskin ainakaan Sevänen, joka jossain lehdessä (TS?) hiljattain kertoi, miten mukavaa on ollut päästä Turkuun pitkällä sopimuksella tyttöystävän kainaloon.

Maalivahtiosastolla katsoisin loppukauden ajan, miten Anttilalle koppi tarttuu ja jos taso säilyy myös vähän isommalla kuormalla tällä kaudella tähän asti nähdyn kaltaisena, pyrkisin sorvaamaan jatkoa ja hakemaan ulkopuolelta yhden uuden maalivahdin. Lindbergin optiota en käyttäisi. Hänellä on nyt jo kuudes kausi peräkkäin, kun erilaisten vammojen tmv syiden takia pelimäärät ovat tasoa Korpikoski/Tukonen, vaikka on vielä nuori kaveri kyseessä. Ehkä Lindberg olisi hyvä maalivahti, jos pysyisi kasassa, vähän niin kuin Tukonenkin olisi ollut pelaajana Nhl-tasoa, mutta kremppojen kanssa taistellessa potentiaaliaan ei pääse lunastamaan.

Uusi maalivahti voisi olla Tepsin strategian mukaisesti joku nuori ja eteenpäin menossa oleva kaveri (koodinimet Källgren ja Luukkonen viime vuosilta viitteellisinä esimerkkeinä) tai sitten joku jo valmis paketti (koodinimet Karejev ja Lehtinen). Näistä jälkimmäisistä joutuu varmaan maksamaan enemmän, eikä taso ole välttämättä kuitenkaan sen parempi. Karejev ja Lehtinen olivat vieläpä poikkeuksellisen hyvin onnistuneita hakuja. Vähän vanhemmissa maalivahdeissa riskit kasvavat nopeasti myös sille, ettei taso ole enää niin korkea kuin vanhoihin näyttöihin perustuva hinta. SM-liigasta viime vuosilta esimerkiksi käy vaikka Frans Tuohimaa. Joku Joni Ortio olisi tässä suhteessa riski hankinta.

Vali ei ole vielä niin vakuuttava ollut, että hänen varaan voisi laskea mitään. Tällä kaudella Vali on joutunut jo ottamaan valmiuksiin nähden vähän liikaakin vastuuta. En toivoisi näkeväni Valia myöskään pääasiassa luukkuvahdin roolissa, joten siksi näkisin joukkueessa mielellään kaksi muutakin maalivahtia, joista Anttila voisi hyvin olla toinen.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Talvitie? En tarkoita että Jasun peliaika ja rooli siirtyisi yks yhteen Talvitielle. Tasaisempaa neljän ketjun peliä ja senttereiden peliajan väliin 14-17. Tämä olisi aika ihanteellinen tilanne.
Neljä tasaista ketjua on aina ollut se Tommin ajatus. Jos kopioin tähän palstatulokkaan @Runoksen Teräs en hahmotelmat, niin onhan tuossakin top 9 oikein riittävä, kokoaa heistä ketjut miten vain. Vielä kun lisätään Intonen keskelle, koska soppari on, niin kovin montaa laituria ei tarvitse tulla sisään, niin melko tasainen ja laadukas nippu on kasassa, JOS vain pelaavat tasollaan. Tämä on se tämän kauden ongelma ollut, ei jengi ole ollut sellainen Toman näköinen kuin silloin tällöin. Tieksola sopisi kohtuu hyvin tuohon tuomaan lisää tarjontaa laituriosastolle. Haapanen on vähän kysymysmerkki, mutta voi hänellä olla annettavaa. Lindsten saa jatkaa puolestani 13. Hyökkääjänä ettei olla täysin junnujen varassa. Jokista sen sijaan on turha laskea edes mukaan, vaikka soppari onkin. Eiköhän se pureta, ei tuo tilanne palvele ketään.

Edit. Joku monikäyttöinen sentterilaituri menisi hyvin tuohon edellisten jatkoksi, jolloin olisi rosterissa varalla ainakin yksi keskelläkin pelaamaan pystyvä. Joku koodinimi Santeri Virtanen, mutta hieman paremmalla terveyshistorialla oleva peluri istuisi hyvin.

Wernblom (optio) - (Fröberg) - (Dudas)
Teissala - Talvitie - Nurmi
Palmu - Marjala - Hemming
Haapanen - X - Pikkarainen
 
Viimeksi muokattu:

Kultalehvä

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Columbus Blue Jackets
Mä en ihan ymmärrä sellaista, että jokaisen puolustajan tulisi olla Miettisen näköinen hyvin liikkuva kiekollinen pakki. Me ihan selkeästi tarvitaan kiekollista liideriä ja sellaisia ukkoja kellä kiekko pysyy lavassa ja pystyy tuottamaan laukaisu-uhkaa, mutta kyllä siellä vastapainona pitäisi olla myös jämäköitä oman pään luutia mallia Lauridsen. Sen takia toivoisin monen muun tapaan, että Oliver jatkaa meillä, kuten myös Arell, ja siihen päälle sitten pari selkeästi kiekollista kaveria, jotka pystyvät tasaisesti pyörittämään yv:tä.

Ehkä puolustus voisi olla mallia:

Kiekollinen - Kiekollinen
Kiekollinen - Varma perus
Varma Perus+ - Varma perus

eli 50/50, jossa on sitten jo kolme kaveria, jotka pystyy tekemään tarvittaessa peliä ja näistä kaksi olisi sitten yv:n erikoisukkoja.
Käännettynä pelureiksi (tyyppiesimerkki):

Kiekollinen: Lee Sweatt
Varma perus: Arell
Varma perus+: Lauridsen

Eli unelmakokoonpanona kolme taituria, kaksi jämäkkää ja yksi tosi jämäkkä.
Ei meillä nyt ihan ole tollasta Leen tasosta kaveria nyt rosterissa, ja se kans näkyy. Mutta aina voi toivoa, että Johansson ottaa stepin ja selviää ilman vastaavaa loukkaantumista kuin alkukaudesta ja esim Jokinen nousee esiin. Siltikin tonne tarttis kesän aikana tarttua haaviin, joku todellinen nimimies.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Wernblom (optio) - (Fröberg) - (Dudas)
Teissala - Talvitie - Nurmi
Palmu - Marjala - Hemming
Haapanen - X - Pikkarainen

Mä en kerta kaikkiaan näe mitään pointtia tällaisessa rosterissa ensikaudelle. Kyseessähän on lähes identtinen rosteri tämän kauden kokoonpanosta. Tälläkaudella ollaan huudettu jatkuvasti miten pelaajat ei kykene pelaamaan Miettisen lätkää, mutta silti halutaan valtaosalle tehdä jatkosopparia. Kummin päin se nyt on?
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Mä en kerta kaikkiaan näe mitään pointtia tällaisessa rosterissa ensikaudelle. Kyseessähän on lähes identtinen rosteri tämän kauden kokoonpanosta. Tälläkaudella ollaan huudettu jatkuvasti miten pelaajat ei kykene pelaamaan Miettisen lätkää, mutta silti halutaan valtaosalle tehdä jatkosopparia. Kummin päin se nyt on?
Oma mielipide on enemmänkin se että meidän puolustus ei ole Tomalle tehty. Tuo hyökkäys on periaatteessa sellainen jossa on isosti potentiaalia ja todellisuudessa, tuolla kokoonpanolla ei olla pelattu tällä kaudella kuin yhden matsin, se oli hyvä peli ja saatiin kolme pistettä.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mä en kerta kaikkiaan näe mitään pointtia tällaisessa rosterissa ensikaudelle. Kyseessähän on lähes identtinen rosteri tämän kauden kokoonpanosta. Tälläkaudella ollaan huudettu jatkuvasti miten pelaajat ei kykene pelaamaan Miettisen lätkää, mutta silti halutaan valtaosalle tehdä jatkosopparia. Kummin päin se nyt on?

Etkö yhtään luota/usko pelaajien kehitykseen?

Jos nyt laitetaan tuosta taas se 1/2 joukkueesta vaihtoon niin ensi kaudella meillä on sama prosessi edessä.

Pakisto ja mv-osasto tässä on mielestäni isompi ongelma. Ei hyökkäys.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Etkö yhtään luota/usko pelaajien kehitykseen?

Jos nyt laitetaan tuosta taas se 1/2 joukkueesta vaihtoon niin ensi kaudella meillä on sama prosessi edessä.

Pakisto ja mv-osasto tässä on mielestäni isompi ongelma. Ei hyökkäys.

Pelaajien kehitykseen? Ketkä voivat ottaa suuria harppauksia eteenpäin kesän aikana? Fröberg, Dudas, Nurmi, Palmu, Haapanen tuskin ottavat yhtäkään steppiä eteenpäin. Marjalalla ja Hemmingillä on tarvittavaan kehitykseen rahkeet. Joko se toteutuu tai ei.

Aikamoista venäläistä rulettia pelataan jos aletaan toivomaan, että pelaajat kehittyisi kesän aikana huikeita steppejä. Kyllä se laatu pitäisi hakea muualta ja jos esimerkiksi Hemming tai Marjala puhkeaisi kukkaan, niin se olisi kirsikka kakun päällä.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Pelaajien kehitykseen? Ketkä voivat ottaa suuria harppauksia eteenpäin kesän aikana? Fröberg, Dudas, Nurmi, Palmu, Haapanen tuskin ottavat yhtäkään steppiä eteenpäin. Marjalalla ja Hemmingillä on tarvittavaan kehitykseen rahkeet. Joko se toteutuu tai ei.

Kyllä steppejä voi ottaa henkilökohtaisen tason lisäksi myös siinä, miten selkärangasta pelitapa tulee. Eli kyllä, Fröberg, Dudas, Nurmi, Palmu, Haapanen voivat kyllä ottaa steppejä eteenpäin.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pelaajien kehitykseen? Ketkä voivat ottaa suuria harppauksia eteenpäin kesän aikana? Fröberg, Dudas, Nurmi, Palmu, Haapanen tuskin ottavat yhtäkään steppiä eteenpäin. Marjalalla ja Hemmingillä on tarvittavaan kehitykseen rahkeet. Joko se toteutuu tai ei.

Kuinka paljon esimerkiksi Fröberg ja oikeastaan koko hänen ketju on kehittynyt syksystä? Toki tuo hyökkäys kaipaisi sellaista kliinistä maalintekijää. Kyllä itsekkin lähtisin vahvistamaan alakertaa, kunnon ykköskassari ja pakistoon enemmän kiekollisuutta, jonka uskon itse helpottavan myös hyökkäyspelaamista.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Kyllä steppejä voi ottaa henkilökohtaisen tason lisäksi myös siinä, miten selkärangasta pelitapa tulee. Eli kyllä, Fröberg, Dudas, Nurmi, Palmu, Haapanen voivat kyllä ottaa steppejä eteenpäin.

On kyllä mielenkiintoinen tämä Miettisen pelitapa, kun kestää yli kauden saada kehitettyä sitä, jotta kaikilla kulkee. Käsittääkseni Grönborg peluuttaa aika samanlaista tyyliä mitä Miettinen, mutta siellä ei yllättäen tarvita vuoden iskostustamista.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Fröberg, Dudas, Nurmi, Palmu, Haapanen tuskin ottavat yhtäkään steppiä eteenpäin.
Miksi esimerkiksi Dudas ei voi ottaa steppejä eteenpäin? Mielestäsi P-A:sta tulevat pelaavat ensimmäisellä kaudella parasta peliään Euroopassa, vai onko 23-vuotias liian vanha kehittymään? Fröberg on kehittynyt koko kauden ajan. Nurmi ja Palmu ovat molemmat todistetusti pelanneet paremmin liigaa kuin tällä kaudella, paluu samalle tasolle mahdotonta?

Ihmettelen tätä kaikki on paskaa ja ranteet auki kiukuttelua täällä. Jos loka- ja marraskuussa oltaisiin yritetty edes pelata välillä, niin tukevasti oltaisiin pleijareissa. 15 kuntopuntarissa ollaan 6. Mikä odotusarvo teillä on, että mistä runkosarjan sijoista TPS:n pitäisi pelata?
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Miksi esimerkiksi Dudas ei voi ottaa steppejä eteenpäin? Mielestäsi P-A:sta tulevat pelaavat ensimmäisellä kaudella parasta peliään Euroopassa, vai onko 23-vuotias liian vanha kehittymään? Fröberg on kehittynyt koko kauden ajan. Nurmi ja Palmu ovat molemmat todistetusti pelanneet paremmin liigaa kuin tällä kaudella, paluu samalle tasolle mahdotonta?

Ihmettelen tätä kaikki on paskaa ja ranteet auki kiukuttelua täällä. Jos loka- ja marraskuussa oltaisiin yritetty edes pelata välillä, niin tukevasti oltaisiin pleijareissa. 15 kuntopuntarissa ollaan 6. Mikä odotusarvo teillä on, että mistä runkosarjan sijoista TPS:n pitäisi pelata?

Jos joukkueen nimi on Turun Palloseura, niin sen pitäisi aina olla vähintään kuuden sakissa. Nyt tulee toinen kausi putkeen, jolloin näin ei ole. Tai siihen vaaditaan vähintään yli-inhimillistä suoritusta loppukauden osalta.

On jokseenkin itsensä kusettamista sanoa, että on ihan fine, että taistellaan pääsystä säälipleijareihin.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mä en ihan ymmärrä sellaista, että jokaisen puolustajan tulisi olla Miettisen näköinen hyvin liikkuva kiekollinen pakki. Me ihan selkeästi tarvitaan kiekollista liideriä ja sellaisia ukkoja kellä kiekko pysyy lavassa ja pystyy tuottamaan laukaisu-uhkaa, mutta kyllä siellä vastapainona pitäisi olla myös jämäköitä oman pään luutia mallia Lauridsen. Sen takia toivoisin monen muun tapaan, että Oliver jatkaa meillä, kuten myös Arell, ja siihen päälle sitten pari selkeästi kiekollista kaveria, jotka pystyvät tasaisesti pyörittämään yv:tä.
Olen periaatteessa samaa mieltä, mutta tässä ongelmana on Tepsin sopimustilanne. Siellä on kiinnitettynä jo Jürgens ja Johansson, jotka ovat molemmat korkean profiilin pelaajia liigatasolla. Tähän vielä Arell ja Lauridsen niin siinä olisi jo neljä pakkia, joilla olisi kaikilla varmaan ykkösparin pakin palkka, mutta kiekollinen osaaminen pakistosta vielä pitkälti puuttuisi. Tällöin myös koko nykyinen pakisto olisi kiinnitettynä lukuun ottamatta tämänhetkisen pakiston kahta kiekollisinta ja eniten Miettisen kiekon tyylistä pelaajaa, Suomea ja Rafkinia. Jos pakiston kiekollisen osaamisen kasvattaminen jätetään kahden kiekollisimman pakin korvaamisen varaan, parannus jää aika ohueksi ja noihin ruutuihin pitää hakea pelaajat tyyliin Petu parhaimpina päivinään, eli pakistosta tulisi myös todella kallis ja se kiekollisuus olisi silti hyvin harvojen pelaajien harteilla. Jostain muusta kohtaa rosteria pitäisi säästää rajusti, ja päästäisiin taas haukkumaan joukkueen kokoajaa, miten onkaan saatu kallis pakisto koottua ilman, että se on yhtään Miettiselle tehty ja jouduttu jättämään rosteri muilta osin vajaaksi, kun koko budjetti meni siihen pakistoon.

Suomi olisi tuossa myös siitä hyvä palanen, että hänessä saa varmaan enemmän kiekollisuutta suhteessa käytettyihin euroihin kuin juuri kenessäkään muussa puolustajassa. Muita ominaisuuksia sitten ehkä vähän vähemmän.

Sitten tietysti heti helpottaisi, jos saisi Jürgensin ja/tai Johanssonin vaikka ulkomaille tai Seväsen tungettua johonkin, mutta liekö näillä pelaajilla ainakaan markkina-arvo noussut. Jürgensin sopimuksen pihtailusta viime kesänä jäi fiilis, että olisiko tavoite ollut ulkomailla ja Tepsiin lopulta tultiin, kun muualle ei päästy. Eli ehkä hänellä voisi olla lähtöhaluja. Tai olisiko Johanssonilla vaikeamman kauden jälkeen halua palata kotimaahan? Mutta liekö tehty kummallekin sen verran arvokkaat sopimukset, ettei kellään ole halua ostaa pelaajia ulos Tepsistä? Tuskin kumpikaan kuitenkaan palkanalennuksen kanssa suostuisi maisemaa vaihtamaan. Seväsessä on sama vika, että hän tietää, että jos ei pura sopimustaan niin ei Tepsillä ole varaa kiinnittää niin montaa puolustajaa, ettei hän mahtuisi ollenkaan pelaamaan. Ja Sevänen on ihan innoissaan siitä, että pääsee pelaamaan Turussa, jossa hänen tyttöystävä asuu ja opiskelee.
 

Piku84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Stars, Frölunda
On kyllä mielenkiintoinen tämä Miettisen pelitapa, kun kestää yli kauden saada kehitettyä sitä, jotta kaikilla kulkee. Käsittääkseni Grönborg peluuttaa aika samanlaista tyyliä mitä Miettinen, mutta siellä ei yllättäen tarvita vuoden iskostustamista.
Siellä on myös pikkasen eri resurssit ja leveyttä pelaajistossa millä pyörittää. Plus on Grönborgin projektissakin ollut haasteensa ja monessa matsissa joulukuusta lähtien ovat ottaneet vauhtia pois ja pudottaneet träppiin.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ketkä voivat ottaa suuria harppauksia eteenpäin kesän aikana?

En puhunut suurista harppauksista. Ihan vain kehittymisestä.

Tuossa sinun lainaamassa hyökkäyskoostumuksessa ihan jokainen pelaaja voi kehittyä. Joku puolustuspelissä, joku fysiikassa, joku jossain muussa. Näin hän on parempi pelaaja ja Tepsillä on edellytykset pelata parempaa jääkiekkoa.

Aikamoista venäläistä rulettia pelataan jos aletaan toivomaan, että pelaajat kehittyisi kesän aikana huikeita steppejä.

Ei edelleenkään huikeita steppejä, ihan vaan steppejä. Ei tämä ole venäläistä rulettia vaan pienen/keskisuuren liigaseuran tapa menestyä. Se on vaan karu totuus joka meidän tulee hyväksyä. Tämä on jopa todettu ihan Tomppa Kallion suusta että se on TPS:n tapa tehdä hommia.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mä en ihan ymmärrä sellaista, että jokaisen puolustajan tulisi olla Miettisen näköinen hyvin liikkuva kiekollinen pakki.
Olen samaa mieltä. On vähän sellaista vinoutunutta kiekkojargonia, että se ja tuo ja tämä oli valmentajansa näköinen joukkue/pakisto/hyökkäys ym.

Fakta tavallaan on sekin, että menestyvässä jääkiekkojoukkueessa on tasaisesti puolustuksessa kiekollisia pakkeja, kiekottomia pakkeja ja pari all around - pakkia, jotka syö kiekkoja halosantti tai forsströmjani - tyyliin.

Jos täällä ihannoidaan nyt jotain savolaisia Kalpan kiekonnyhväys-joukkueita, niin nimenomaan KalPa on torpattu pudotuspeleissä monena vuotena siihen, että fyysinen peli on mallia mikkihiiri, kun puolustus on rakennettu vain kevytjalkaisista meidän pelin - kiekon hierojista. Sen takia sinne tarvitaan myös 1-2 kappaletta sitä ”Fraser/Lauridsen/Halonen/Berg/Heikkinen” - tyyppistä metsuria, jotka pystyy myös vastaamaan fyysiseen peliin. Kovempaa saa pelata pudotuspeleissä, se on selvä.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Siellä on myös pikkasen eri resurssit ja leveyttä pelaajistossa millä pyörittää. Plus on Grönborgin projektissakin ollut haasteensa ja monessa matsissa joulukuusta lähtien ovat ottaneet vauhtia pois ja pudottaneet träppiin.

Bingo! Tässähän se olisi. Valmentajan yksi tärkeimmistä ominaisuuksista eli tilanteeseen adaptoituminen. Tätä ei Miettisen työkalupakista löydy ja pelkästään se on jo suuri ongelma tulevaisuutta ajatellen.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Siellä on myös pikkasen eri resurssit ja leveyttä pelaajistossa millä pyörittää. Plus on Grönborgin projektissakin ollut haasteensa ja monessa matsissa joulukuusta lähtien ovat ottaneet vauhtia pois ja pudottaneet träppiin.

Veikkaan, että siellä on Grönborgin alkukiima mennyt ohitse ja nyt pelaajilla alkaa ottaa päähän jo tämä suhteellisen raskas valmentaja
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös