TPS kaudella 2022–2023

  • 535 023
  • 3 211

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Eilen oli hyvin lähellä Dal Collen avausmaali kun pääsi takatolpalta ohjaamaan poikittaissyötöstä kohti maalia, tapparan maalivahdin loistovenytys esti maalin synnyn.
Aikaisemmissakin peleissä DC on osoittanut muutamaan otteeseen hyvää pelisilmää maalille sijoittumisen ja namupassien suhteen.
Liike on tosiaan kankean oloista mutta ei hän nyt ihan niin paska ole ollut mitä täältä on saanut lukea, kun vielä vähäinen pelituntuma härmäläiseen kahvakiekkoon otetaan huomioon.

Skalickylta olisin sen sijaan odottanut huomattavasti enemmän, 12 otteluun tehot 1+2, -4 pakkasella keskimäärin 15 minuutin peliajalla. Rahakkaalla sopparilla pelaava slovakki on ollut lievästi sanoen flegun oloinen jäällä ollessaan.
 
Viimeksi muokattu:

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Noh, minusta Dal Colle näyttää melko pitkälti samalta kuin suurimmaksiosaksi muutkin ulkkarit Ahokkaan aikana. Lieneekö sattumaa vai onko se pelikirja oikeasti ulkkareille shakkia? Kaikilta yleensä puuttuu sellainen viimeinen rutistus ja ratkaisun halu. Toki tämä kuvaa koko tepsin joukkuetta, mutta maalipyssyiksi hankittujen ulkkareiden kohdalla tämä korostuu. Rech sentään on mukava tuulahdus ja harvemmin häneltä näkee matsia, jossa ei olisi luomassa maalipaikkaa.

Dal Collelle pitää oikeesti myös muistaa antaa aikaa. Uskon, että sopeuduttuaan ton tason ukko kyllä löytää sen kultaisen keskitien Ahokkaan pelikirjan kanssa ja hänestä on vielä paljon iloa jossain muodossa.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Skalickylta olisin sen sijaan odottanut huomattavasti enemmän, 12 otteluun tehot 1+2, -4 pakkasella keskimäärin 15 minuutin peliajalla. Rahakkaalla sopparilla pelaava slovakki on ollut lievästi sanoen flegun oloinen jäällä ollessaan.

Suurimmalla osalla on jäänyt nyt ne alkukauden Skalickyn otteet junnaamaan. Niissä oli huono. Oli kyse sitten siitä olkapäävammasta tai mistä tahansa. Saksan reissun jälkeen mielestäni ollut havaittavissa sitä viimekausien Skalickya. Jopa tuuri ollut häntä vastaan ja olisi ansainnut noista peleistä maalin tai toisen. Kunhan jatkaa nyt tällä linjalla eikä valu siihen alkukauden moodiin, niin pisteitä alkaa kyllä syntyä.
 

Kultalehvä

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Columbus Blue Jackets
Skalicky on selkeästi pelannut viime pelit paremmin. HPK pelissä suorastaan dominoi hetkittäin. Toki tuo sysipaska Sport-peli oli välissä, mutta siitä pelistä on vaikea ilmoittaa ketään onnistujaa paitsi Lehtisen.

Muutenkin joukkueesta alkaa välittyä hyvä fiilis, jengi tuntuu olevan hyvissä väleissä keskenään ja joukkue on paperillakin hyvä. Eilisestä pelistä puuttui pirteäksi muuttunut Tammela ja hyvin pelannut Korpikoski. Myös Johansson on ollut riittävän hyvä, mennäkseen posin puolelle hankintana.

Edelleen jaksan uskoa myös Kosmachukin touhuun, toivottavasti kohta alkaa verkotkin heilumaan.

Dal Collessa mua harmittaa vain se, että ei näytä tekevän töitä tällä hetkellä. Se pitää vaan toki huomioida, että perustuu vain näköhavaintoon, eikä kukaan meistä tunne kaveria eikä tiedä millä asenteella on liikenteessä. Täytyy vain toivoa parasta, että kun tottuu Liigaan, alkaa myös laittamaan itseään täysillä likoon, siis jos ei jo laita.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Jatkaakseni vielä aiheesta Dal Colle. Muistuttaisin, että kuten äsken erätauolla Michael Jolyn haastattelusta kävi ilmi, oli hänelläkin vaikeuksia sopeutua ensialkuun Liigaan ja sen pelitapaan. Vaikka ensimmäiset kolme Liigapeliä toivatkin tilille tehopisteet 3+2=5, oli peli todella isoa hakemista paikoin.

Kaivelin myös tuota meidän Francis Parén ketjua kun herra oli pinnalla ja sieltä iski vastaan mielenkiintoinen viesti herrasta nimeltä Justin Azevedo:

Huudellaan nyt sen verran veiraisiin pöytiin, että kuten moni tuossa ylempänä sanoo, niin kannattaa FP:n kanssa varmaan odotella ihan sinne jopa Lokakuun alkuun asti. Azevedo oli tosiaan aika sukka treeni-peleissä, runkosarjan about ekat 10 matsia oli melkoista hakemista (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) ja oikeastaan homma lähti kunnolla kulkemaan vasta Joulun jälkeen. Syyskausikin meni ihan ok. vauhdilla (29.12.2012 mennessä 31 ottelua ja 7+17, loppukausi 27 ottelua 13+21).

Eli jos Paré vaikuttaa edes tässä vaiheessa etäisesti pelimieheltä, niin mahdollisuudet on vaikka minne.

Nostan nyt Jolyn ja esimerkkinä vielä SaiPan taannoisen puolustajahankinnan Brenden Kichtonin esimerkeiksi siitä, että alku on saattanut olla nuhainen, mutta sen jälkeen onkin lähtenyt.

Michael Joly, HPK, 2021/22:

Ensimmäiset 14. Liigaottelua: 4+4=8, 0
Jonka jälkeen: 44. 17+25=42, +18


Brenden Kichton, SaiPa, 2018/19

Ensimmäiset 10. Liigaottelua: 2+2=4, -3
Jonka jälkeen: 36. 6+13=19, +2
 
Suosikkijoukkue
TPS
Yksi mutumittatikku ulkomaalaisvahvistukselle on se, paljonko jäisi harmittamaan, jos pelaaja siirtyisi muuhun suomalaisjoukkueeseen kauden jälkeen.

Tämän hetken vahvistuksista kertoo se, että ainoastaan Arellin ja ehkä vähän Rechin osalta voisi harmittaa. Jälkimmäisen osalta siinä ja siinä.

Muut? Aivan samaa kolmosketjun massaa kuin viime kauden rodewaldit dösönööt hultsit. Jos tuolta joku tai jotkut putoaisivat pois, ei eroa huomaisi.

Ja vielä Dal Collesta. Katsoin kristallilasiin ja petyin: kovista pelimiehistä näkee kyllä jo tällä otannalla, ovatko kovia.

Pahoin pelkään että kaveri osoittautuu Dalla Valleksi. Ominaisuudet eivät piisaa Liigassa hyväksi tuloksentekijäksi ja luistelu on niin vajaata että löytää itsensä kokoonpanon ulkopuolelta vielä ennen joulua. Muuksi ei muutu kymmenen seuraavan peliäkään jälkeen.

Toivottavasti lasi oli likainen. Saa siis heppu osoittaa ensivaikutelman vääräksi.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Nyt on aika kovaa analyysiä, keväällä tuo vasta nähdään mihin noista ulkkareista on. Näkeehän tuon perssilmälläkin että pelimies on. Siis Kolli.

Aina heitetään lokaa niskaan, että kritisoidaan ilman perusteluita. Itse kaipaisin näihin lausuntoihin hiukan perusteluita. Mitä olet Collessa nähnyt, että pidät häntä selkänä pelimiehenä?
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Itse olen luottavainen, koska jos noinkin puolivaloilla pelaamisella pystyy napsimaan pari tehopistettäkin, niin mikä onkaan taso jos tuosta upgreidaa pykälän tai kaksi? Mielelläni katson tämän kortin rauhassa.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Pyyhtiä on lämpeämässä, joka on elintärkeää jos halutaan tehdä maaleja. Rech on tehnyt ihan hyvin ja Tammela lisäksi oli erinomainen, mutta tippui pois. Muuten sitten odotukset eivät täyty tällä hetkellä.

Skaldo nyt aivan ensimmäisenä iso punainen huutomerkki, mikä mahtaa olla? Itsellä ainakin odotusarvo oli korkealla ja muutama erinomainen peli onkin ollut, mutta jälleen näyttää surulliselta.

Dal Collen suhteen olen odottavainen, joku totesi hyvin täällä tyyliin "jos peli näyttää jouluna vielä tältä niin voi painua takaisin rapakon taakse" ja samaa mieltä olen itsekkin. Kyllä siellä välillä on potkua luistimissa, mutta yleensä vain ylöspäin ja satunnaisesti. Maalivainu löytyy kyllä, mutta viimeistelyt jääneet pahasti piippuun. Peliäly myös löytyy, muutamia hienoja syöttöjä ja jättöjä väläytellyt, jopa liian hienoja kun ketjukaverit ei aina samalla aallonpituudella. High risk-High reward kuvailee paremmin kuin hyvin kaveria, jos lämpeää niin meillä on todellinen vonkale tässä, jos taas ei niin rahaa on varmasti kasapäin kiinni täydessä turhakkeessa.

Korpparia myös kovasti toivon takaisin, tuosta kolmosesta saisi oikean ketjun taas kun Tammela ja Korppari kokoonpanossa niin voidaan teoriassa jälleen tehdä tulosta 3 ketjulla. Toinen hyvä asia on mahdollisuus vaihdella palasia keskenään, kun Korpparin voi lyödä melkein mihin tahansa ketjuun ja hänestä tuskin kentän panos jää kiinni.

Kaikki terveenä niin itse kokeilisin seuraavilla, eivät ole missään järjestyksessä:

Korppari-Johansson-Pyyhtiä
Skalicky-Intonen-Tammela
Rech-Ilomäki-Dal Colle

Johanssonin ketjussa vauhtia ja paikkoja melkein joka vaihtoon suurella varmuudella, Intosen ketjussa laidoilta röyhkeyttä ja jonkun verran riskinottoa ja Intonen painaa ylös ja alas, Ilomäen kenttään Dal Colle kun tuntuu ylivoimilla ainakin löytävän hyvin toisensa ja Rech ehkä joukkueen kovin työntekijä paikkaamaan Dal Collen luistelua. Parhaassa tapauksessa muodostaa Dal Collen kanssa tutkaparin, joka kestää pidempäänkin.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt on aika kovaa analyysiä, keväällä tuo vasta nähdään mihin noista ulkkareista on. Näkeehän tuon perssilmälläkin että pelimies on. Siis Kolli.

Näistä nyt vaan molemmista eri mieltä.

Ei se niin mene, että syksyllä surkea, keväällä kurko. Kova pelimies ei tartte kolmea-neljääkymmentä peliä ”Liigaan totuttelemiseen” tai ”Eurooppaan sopeutumiseen” tai mihin toiveeseen milloinkin.

Dal Collella ei riitä liike, eikä tule riittämään, ei nyt eikä keväällä. Toivon, että edes asenne ja kiinnostus riittää. Tästäkin olen epäileväinen. Ja mieluusti väärässä.
 

Jaffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mun huomioissa Skalicky voittaa kamppailuja ja pelaa nopeasti kiekkoa ketjukavereilleen onnistuneesti lapaan. On monesti myös puolustuspäässä tekemässä duunia ensimmäisten joukossa. Tehoja tietysti odottaa, mutta mielestäni tekee hyvää duunia. Luottoa riittää tähän kaveriin ainakin itselläni.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Aina heitetään lokaa niskaan, että kritisoidaan ilman perusteluita. Itse kaipaisin näihin lausuntoihin hiukan perusteluita. Mitä olet Collessa nähnyt, että pidät häntä selkänä pelimiehenä?

Ilmeisesti tämä sääntö vain koskee siis jos antaa kritiikkiä? Positiivisia onelinereita ei tarvitse perustella ja niitä voi peukuttaakin suosiolla.
 

Forn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils
Näistä nyt vaan molemmista eri mieltä.

Ei se niin mene, että syksyllä surkea, keväällä kurko. Kova pelimies ei tartte kolmea-neljääkymmentä peliä ”Liigaan totuttelemiseen” tai ”Eurooppaan sopeutumiseen” tai mihin toiveeseen milloinkin.

Dal Collella ei riitä liike, eikä tule riittämään, ei nyt eikä keväällä. Toivon, että edes asenne ja kiinnostus riittää. Tästäkin olen epäileväinen. Ja mieluusti väärässä.
Höpö höpö taas. Kaikki pelaajat tarvitsevat aikaa totutella uuteen liigaan ja ympäristöön. Vai väitätkö oikeasti vakavalla naamalla, että esim. Mikko Rantanen ei ole "kova pelimies"? Ensimmäiseen 9 peliin änärissä 0+0.

Ei lätkän pelaajat ole mitään robotteja.
 

Kultalehvä

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Columbus Blue Jackets
Hain tilastoista tukea ajatuksilleni ja uskallankin nyt väittää, tosin melko vähäisellä käsitykselläni data-analyysistä, että Tepsin maalinteko-ongelma on kollektiivista, ei yksilöihin rajoittuvaa, vähäisen laukausmäärän aiheuttama päänvaiva. Tosin tämä nyt oli aika päivänselvä asia ilman tilastoihin paneutumistakin, mutta!

Esimerkiksi Pyyhtiällä on aivan käsittämättömän huono laukausprosentti, ainakin verrattuna viimevuotiseen. Koko ykkösketju säännöllisesti laukoo enemmän kuin päästää laukauksia, eli peli pääsääntöisesti on vastustajan päädyssä. Tilasto ei ota kantaa laukauksien laatuun. Ykkösketjulla tarkoitan Pyyhtiää, Dal Collea ja Johanssonia, joilla kaikilla statsit viittaa siihen, että homma sujuu noin muutoin. Tepsin pistesaalis nojaa vahvasti Lehtiseen ja saman huomion voi tehdä Pelicansista. Siellä on lähes 20 pelaajaa, jotka vastaanottaa laukauksia enemmän kuin laukovat itse. Täysin vastakkainen joukkue on HIFK, jossa taas 20 pelaajaa tuottaa hyökkäyspeliä enemmän kuin päästävät laukauksia omiin. Siellä taas maalivahti on pelannut alkukauden erityisen huonosti.

Jos ja kun TPS onnistuu nostamaan laukausmääriään huomattavasti, uskon useamman pelaajan nostavan maalimääriään runsaasti. Ja nimen omaan maalia kohti, Rech esimerkiksi on ampunut 19 kertaa OHI MAALIN ja vain 16 kertaa maalivahti on kopannut laukauksen.

Noin 20 maaliin pääsee kun ampuu n. 185 kertaa n. 10-11 prosentin tarkkuudella. Viime kaudella hyökkääjistä tuohon pääsi vain Markus Nurmi. Pyyhtiälle riitti vain 150 laukausta 21 maaliin, mutta pidän n. 10 prosentin laukaustehokkuutta lähempänä sellaista keskiarvoa, jota voi realistisesti lähteä tavoittelemaan.

Dal Colle on muuten TPS:n hitain pelaaja huippunopeutta katsottaessa. En usko tuon kertovan koko totuutta vaan sitä, että mies etsii peliään vielä, ei suin päin ota spurtteja mihin sattuu, eikä pelaa vielä ihan täysillä. Muilla tilastoilla mitatessa mies ei ole ollut mitenkään erityisen huono. Taisi viime pelissä voittaa eniten kaksinkamppailujakin meikäläisistä.

Noh, tämä oli tälläistä jorinaa vaan, ei mulla mitään ratkaisuja olekaan ongelmiin. Muutoin olisin varmaan Palloseurassa töissä jo. Toivottavasti jotakuta kiinnostaa.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Höpö höpö taas. Kaikki pelaajat tarvitsevat aikaa totutella uuteen liigaan ja ympäristöön. Vai väitätkö oikeasti vakavalla naamalla, että esim. Mikko Rantanen ei ole "kova pelimies"? Ensimmäiseen 9 peliin änärissä 0+0.

Ei lätkän pelaajat ole mitään robotteja.

Jonkun 18v Mikko Rantasen esimerkki on sitä höpöhöpö osastoa. Dal Colle ei ole mikään 18v kehittyvä junnu, vaan prime-iässä oleva pelimanni.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Eikö täällä oikeasti pysty täysin estämään muita kirjoittajia? Henkilön x kirjoituksen sijaan näkyy "et huomioi tämän käyttäjän viestejä. Näytä sisältö.". Mieluummin en näkisi estetystä käyttäjästä yhtään mitään.
 

Kultalehvä

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Columbus Blue Jackets
Dal Colle ei ole kehittyvä juniori ei, mutta ei se sitä tarkoita, että jokainen kova tekijä sopeutuu liigaan kuin liigaan parissa pelissä. Ei Colle kuitenkaan mikään McDavid ole. Sitä paitsi 26 vuotias saattaa olla prime-ikäinen pelimanni, mutta ihmisenä edelleen melko nuori kuitenkin.

Voisi sitä itselläkin ottaa hetki ihmetellessä, jos olisin muutamia vuosia sitten muuttanut itsekseni Pohjois-Amerikkaan harjoittamaan omaa ammattiani, joka muuten sattuu myös olemaan ameerikoissa vähän erilaista kuin täällä.

Menestyminen kaukalossa on muutakin kuin vain "hyvin pelaamista". Pääkopalla on suuri merkitys miten homma sujuu, sopeutuminen, mahdollinen yksinäisyys ja mitä kaikkea nyt uudessa elämäntilanteessa nyt tuleekaan vastaan.

Silti en kiellä sitä, etteikö Dal Colle olisi ollut minulle pienoinen pettymys, koska odotukseni olivat ylisuuret. Nyt jälkeenpäin osaa hieman hahmottaa tilannetta.
 

Forn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils
Jonkun 18v Mikko Rantasen esimerkki on sitä höpöhöpö osastoa. Dal Colle ei ole mikään 18v kehittyvä junnu, vaan prime-iässä oleva pelimanni.
Silti 18 v kehittyvä junnu takoi lopulta AHL:ssä 52 peliin 60 pistettä. Eikö niillä tehoilla ole vieläkään "kova pelimies"?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: O.K!

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Kannattaa muistaa että tällä meidän ykkösketjulla ei ole montaa peliä/harjoitusta vielä yhdessä. Yksi tuli Ruotsista, kaksi rapakon takaa training campeilta. Annetaan oikeasti aikaa.
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Kannattaa muistaa että tällä meidän ykkösketjulla ei ole montaa peliä/harjoitusta vielä yhdessä. Yksi tuli Ruotsista, kaksi rapakon takaa training campeilta. Annetaan oikeasti aikaa.

Lohduttaisi vähän jos meidän "ykkösketjussa" olisi edes oikea sentteri. Tällähetkellä ei meinaan ole. Mielestäni muutenkaan tuon kentän kemiat ei natsaa.

Aarne pelannut hienon alkukauden ja palkitaan peluuttamalla Ikosen ja Kossun kanssa. Mielestäni ketjut menisivät sulavammin esimerkiksi näin:

Johansson - Intonen - Pyyhtiä
Dal Colle - Ikonen/Munkki - Kossu
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Aarne pelannut hienon alkukauden ja palkitaan peluuttamalla Ikosen ja Kossun kanssa.
Täytyy muistaa että Korpedo on tulossa tuohon hyökkäykseen vielä mukaan ja myös Tammela jos ei mitään pahempaa kremppaa ole.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Intonen ja Pyyhtiä ovat jo viime kaudella pelanneet ajoittain yhdessä ja ajatukset menivät hyvin yhteen samoin kuin Tammelalla ja Intosella.
Niinpä lähtisinkin nyt muutamaa palikkaa siirtämällä hajoittamaan ketjut Tammelan ja Korpikosken tehdessä paluun ja kokeilemaan saisiko tätä kautta hyökkäyspelaamiseen enemmän tasoa sekä tehoja aikaiseksi.
Tepsin hyökkäyspelaamisessa koko viisikon pelaamisesta ei ole juuri tietoakaan sillä hyökkäykset ovat liian usein yhden kahden pelaajan vastahyökkäyksiä ja usein alivoimaisena kun vastustajalla pelin alla jo useampi pelaaja.
Tappara pelissä vaikka se nyt voitettiinkin niin korostui miten vastustaja joukkue joka täynnä ammattilaisia pystyy viisikkona pitämään paineen vastustajan päädyssä pidempiäkin aikoja, kierrättämään pakkien kautta ja näin laittamaan vastustaja "juoksemaan" perässä ja jopa vaihtamaan siinä vauhdissa vaikka vaihtopenkki kauempana eli matka pidempi. Tälläisiä hyökkäyksiä tai edes nopeita vastahyökkäyksiä jossa pakit tukevat hyökkäystä etäisyyksien ollessa kunnossa ei Tepsiltä juurikaan nähdä.
Toinen merkittävä asia on että Tepsillä ei tänäkään vuonna löydy selkeitä maalintekijöitä riittävästi jotka tiukassa paikassa heiluttavat verkkoa ratkoen noita otteluita.
Satuin yhdessä ottelussa istumaan yhden vanhan Liigapelurin kanssa ja mainitsin että Tepsin pelaajat liian usein hakevat vielä syöttöä vaikka itse on jo muutama metri maalista loistavalla vetopaikalla. Kertoi kiinnittäneensä huomion samaan ja et hanakammin tarvitsisi laukoa kun vähänkään on paikkaa sitä tehdä. Jollei mene maaliin niin yleensä siitä syntyy irtokiekko maalin eteen jossa vielä mahdollisuus yrittää maalia. Ja vanha sanontahan on et jos ei lauota niin harvemmin tulee maalejakaan.

Ketjuja voisi kokeilla seuraavassa muodossa:
Tammela-Intonen-Pyyhtiä
Rech-Ilomäki-skalicky
Korpikoski-Johansson-Dal Colle
Väisänen-Jasu-Haapanen

Pakkien kohdalla hajottaisin Rafkin Pulli parivaljakon joka erittäin virhealtis kaksikko omassa päässä.
Onneksi meidän katsojien ja kannattajien ei tarvitse enempää miettiä noita asioita sillä siellä on ammattilaiset sitä varten palkattu jotta tulosta syntyisi.
 
Viimeksi muokattu:

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Minulle paljastettiin unessa, että DC tekee maalin seuraavassa pelissä. Saa ottaa talteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös