TPS kaudella 2022–2023

  • 530 947
  • 3 211

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Vai pitkä sopimus? Kuten ylhäällä sanottiin, Nurmi on 23.v, oma kasvatti ja vieläpä EHT-tason suorittaja... Tässä kohtaa se kuuden vuoden sopimus ulkomaan optioilla olis kelvannut mulle.
Seurassa tehdään tällä hetkellä taas asioita oikein, hyviä jatkoja joista melkein kaikki omien poikien kanssa. Pyyhtiä ja Liukas vielä niin kyllä kelpaa.. toki, ainahan noita omia muualle lipsahtaa ihan kaikilla joten sekin on otettava vastaan jos jompi kumpi noista haluaa lähteä muualle. Yksihän karkasi jo keväällä Helsinkiin mutta aika hiljaista ollut siellä..
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Kyllähän tuo pituus tuossa eniten lämmittää. 23-vuotiaalle omalle kasvatille, joka on vuoden sisään murtautunut myös maajoukkueeseen, saadaan kolmen vuoden sopimus niin se on pelkkää posia.

Jos totta puhutaan, niin todennäköisesti kyseessähän on yhden vuoden sopimus eikä kolmen. Tällä tahdilla jos Nurmi jatkaa, niin nuo ulkomaanoptiot menevät takuulla.

Mutta joo. Hyvä, että saadaan edes nauttia Nurmesta ensi kaudella.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Jos totta puhutaan, niin todennäköisesti kyseessähän on yhden vuoden sopimus eikä kolmen. Tällä tahdilla jos Nurmi jatkaa, niin nuo ulkomaanoptiot menevät takuulla.

Mutta joo. Hyvä, että saadaan edes nauttia Nurmesta ensi kaudella.
Ja tärkeintä tässä kai on se ettei Nurmi oo parin vuoden päästä G-pisteellä Tapparan paita päällä.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Mahtava soppari! Kiitos Nurmi ja Palloseura. Alkaa pikkuhiljaa hahmottua tuo ensi kauden rosteri, nyt kiinnitettynä myös tulosyksikön kavereita Nurmen ja Tammelan muodossa.

Välillä Makke uiskentelee jossain tutkan ulottumattomissa, mutta kun saa sen oikean moodin niin on äärimmäisen upea peluri. Mitä vähemmän näitä hiljaisia jaksoja tulee, sitä todennäköisemmin Nurmi viilettää sopimuksensa optiovuodet kovemmissa sarjoissa.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Upea sopimus! Parhaassa iässä ilman loukkaantumismurheita oleva monipuolinen oma kasvatti sitoutuu seuraan.

Kun Nurmi oli jutustelemassa Hunajacastissä, jäi sellainen kuva ettei Makkea ulkomaat oikein kiinnostaisi. Onko sitten siviilissä enemmän perhekeskeinen mies, mikä on tietenkin ihan elämänarvollisestikin kiitettävä valinta. Ja meille tepsiläisillekin ihan kympin näkökanta.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Aivan hiton hieno uutinen! Ja oikeastaan hieman yllättäväkin positiivisessa mielessä. Nyt meillä on ykkösen toinen laita kiinnitettynä melko varmalla tuloksentekijällä.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Makke on kyllä tätä myöten ihan omia suosikkejani nykyisessä joukkueessa.

Oma kasvatti, joka on tasalaatuinen suorittaja ja Liigan tasolla huippupelaaja. Ei mikään sellainen supertykki, josta tarvitsisi pelätä että häippäsee heti tilaisuuden tullen NHL- tai KHL-jäille, vaan juuri sopivan taitava.

Itselleni nämä pitkäaikaiset ja kovatasoiset seuran miehet ovat kyllä kultaakin arvokkaampia. Nuo Seksi-Raunot, Kakot sun muut Kukot jotka täällä peippailevat kunnes taalajäät vievät ovat ihan OK, mutta Makket ovat niitä jotka tekevät sen pitkäaikaisen duunin ja toivottavasti myös lopulta nostelevat Typhoonissa kannua.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Nurmi on vielä persoonana niin turkulainen, että tekee gutaa kyllä tämä jatko. Tuntuu että Makkella on se kuuluisa TPS-sydän.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nurmen sopimus on valtavan hieno asia. Ei tarvitse ykkösketjua taikoa ihan tyhjästä.

Se kiinnostaisi tosin tietää, onko ajatuksena edelleen lähteä vain kiusaamaan todellisia mestariehdokkaita 500-750 keuroa pienemmällä budjetilla vai hankitaanko X-paikoille oikeasti jotain todellisia pelimiehiä? Kyllähän tämä hyökkäysrunko vaatii ihan käsittämättömän onnistuneet (ulkomaalais)vahvistukset.

Pelaajamarkkinat tuntuvat olevan täysin tyhjät pelinrakentamiseen pystyvien sentterien osalta ja kun Pärssinen lähtee, niin ei sitä aukkoa millään tsemppipelaajalla korvata.

Nurmi-X-X
Tammela-X-X
Slafko-Intonen-X
Haapanen-Jasu-Väisänen
 

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mottipäisillä pelaavat
Suosikkipelaaja ihan alkuajoista asti ja tietty hieno soppari, mutta todella toivon että pelaisi ison veden takana jo ensi kaudella. Tuon tason jätkän pitää päästä mamman makaroniloodasta kauemmas kehittymään. Kun katsoo mitä visiitti pelinopeaan ympäristöön teki Pärälle ja miten Makke itse sai buustia viime vuoden EHTn jälkeen, niin näissä jätkissä on saletisti pari level uppia jäljellä. Täällä voi ottaa fall bäkit aina viimeistään siinä tiistai-Saipassa ja taas alkaa kiemurtelemaan kulmissa ylipitkää vaihtoa perse päin kenttää. Nyt pitää päästä parempien sekaan pelaamaan.

Se onkin sitten tiukka paikka, miten sekä Pärssinen että Nurmi ensi kaudella korvattaisiin.
 

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nykyistä kautta on pelattu 1/3 runkosarjan osalta, mutta katseet urheilujohdossa on varmasti jo seuraavassa kaudessa. Tämän vuoksi itsekin suuntaan katseeni ja ajatukseni hetkeksi seuraavaan kauteen ja mielenkiintoisiin pelaajiin, jotka vapautuvat käyttöön muista seuroista. Muutaman viime kauden osalta pelaajapolitiikka on hakeutunut vahvasti omiin nuoriin ja lukuisiin ulkomaalaisvahvistuksiin. Itse lähtisin asiaa muuttamaan enemmän kotimaiseen suuntaan, se mitä meiltä on nyt puuttunut on juuri breikkaamassa olevat kotimaiset pelaajat muista seuroista.

Sopimukset ensi kauden osalta:

Maalivahdit


Puolustajat

NimiSyntynytKätisyysKansalaisuusSopimus
4 Aleksi Anttalainen1999LeftSuomi2023
40 Sisu-Petteri Lehtonen2003LeftSuomi2023*
42 Jimi Suomi2003LeftSuomi2024*
53 Eemeli Saari2003LeftSuomi2023*
63 Elmeri Eronen1995RightSuomi2023
Hyökkääjät
NimiSyntynytKätisyysKansalaisuusSopimus
13 Juuso Pärssinen2001LeftSuomi2023
26 Lauri Korpikoski LAINALLA1986LeftSuomi2024
58 Kalle Väisänen2003RightSuomi2024*
60 Juraj Slafkovsky2004LeftSlovakia2023*
74 Jonne Tammela1997LeftSuomi2023
*juniorisopimus


Ensi kauden joukkue on siis hyvin vaiheessa, uusia sopimuksia takuuvarmasti on jo ensi kaudesta tehty, mutta meille ne selviää myöhemmin.

Maalivahdeista Eetu Anttilan uskoisin jatkavan 99% varmuudella ja uskoisin, että tälläinen jatkosopimus kohta tulee jo eetteristä ulos. Toisen maalivahdin haluaisin olla enemmän tasonsa näyttänyt kaveri, jolloin voitaisiin ajatella 60-40 suhdetta tai miksei 50-50, jos Anttilan kehitys jatkaa samaa kulkuaan.
Viime vuonna toivoin Niclas Westerholmia ja tällä kaudella samat ajatukset, olisi loistava lisä maalivahdiksi. Muita mielenkiintoisia vaihtoehtoja olisi: Eetu Laurikainen ja Rasmus Reijola

Maalivahteina toivoisin näkeväni kaksikon:

Anttila
Westerholm


Puolustus meillä näyttää kohtuulliselta, siellä on jo 4 takuuvarmasti kokoonpanossa olevaa ja omista nuorista potentiaalisia pelaajia on muutaman vuoden sisällä tulossa liigarinkiin. Joukkue kuitenkin tarvitsee kokemusta takalinjoille, joten suuntaisin katseen kyseisiin pelaajiin: Jarkko Parikka, Samuli Piipponen ja Otso Rantakari

Puolustus voisi näyttää kyseiseltä:

Anttalainen - Suomi
Pulli/Rafkin - Eronen
Parikka - Rantakari
Lehtonen - Saari

EDIT: Ruben Rafkin olisi ehdottomasti jatkosopimuksen arvoinen, jäi ajatuksissani pois listasta..

Hyökkäys onkin sitten vajaa, kun tuosta voi vielä Pärssisen tiputtaa pois, vaikka sopimus löytyykin. Myös Korpikosken tarina Turussa taitaa olla heikolla pohjalla, joten jo määrällisesti tarvitaan miehiä rosteriin. Omista nuorista varmaan muutama saa näytönpaikan, mutta se ei vielä riitä alkuunkaan. Intoselle, Pyyhtiälle, Liukkaalle ja Nurmelle toivon jatkosopimusta, samoin kun Jasulle one more year. Mielenkiintoisia hankintoja olisi: Ilomäki, Aapeli Räsänen, Joose Antonen,


Nurmi - Ilomäki - Pyyhtiä
Tammela - Räsänen - Antonen
Slafkovsky - Intonen - Väisänen
Liukas - Jasu -

Tuon myötä meillä olisi kolme huipputason aloittajaa, toki kysyä voisi, että kuka tekee maalit...? Siinä kehitystä täytyy tulla jo olemassa olevilta pelaajilta. Toki Ilomäki, Räsänen ja Antonenkin maalintekoon pystyy, vaikka ehkä enemmän peliätekeviä pelaajia ovatkin.

Kyseessä ei siis ole yhtään huhua vaan pohdintaa ensi kaudella vapaana olevista pelaajista.

22.11 kirjoittelin toiveina ensi kautta kosken joitain porukasta: Westerholmia, Laurikaista, Reijolaa, Parikkaa, Piipposta, Rantakaria, Ilomäkeä, Räsästä, Antosta.

Näistä Parikka teki jatkosopimuksen Ilvekseen ja olisikin ollut liian hyvää ollakseen totta. Tällä hetkellä yksi parhaista pakeista liigassa.

Kaikki maalivahdit olisivat edelleen erinomaisia vaihtoehtoja. Reijolalla toki ei ole helppoa ollut Sportissa, eikä SaiPakaan helpoin paikka ole pelata tällä hetkellä.

Rantakari on ollut pienoinen pettymys ja hintalappu varmasti kohdillaan, joten ehkä tuosta siirtyisin muihin vaihtoehtoihin. Piipponen Lukosta taasen olisi erinomainen haku puolustukseen tämän kauden näyttöjen osalta.

Ilomäki on tämänkin kauden otteiden perusteella edelleen loistava sentteri, 36 ottelua, 27 pistettä, +9 ja aloitusprosentti luokkaa 58%

Antonen 37 ottelua, 23 pistettä, +3. Ennemmin Antonen sisään, kuin arpa ulkomaalainen.

Aapeli Räsänen, 36 ottelua, 19 pistettä, -8, aloitusprosentti 60,6%, ikää vasta 23 vuotta.

Hyökkäykseen ottaisin kaikki kolme ennen yhtäkään ulkomaalaisarpaa, joku taisi olla sitä mieltä että ennemmin ulkomaalaisia, kun ovat paljon halvempia. Noista Ilomäki on varmasti kallis, mutta Räsänen ja Antonen eivät mielestäni sitä läpimurtoa ole vielä tehneet, joten hinta ei mikään huima voi olla.

Suomesta löytyy ihan loistavia aihioita pienelläkin skouttaamisella. Omia junnuja täytyy ajaa eteenpäin ja löytää ne potentiaaliset timantit muiden joukkueista. Niin tehtiin ennenkin ja niin tulee mun mielestä jatkossakin tehdä.

Tällä hetkellähän rosteri taitaa näyttää tältä:


Maalivahdit
35 Eetu Anttila1999LeftSuomi2024

Puolustajat
NimiSyntynytKätisyysKansalaisuusSopimus
6 Ruben Rafkin2002RightSuomi2024
4 Aleksi Anttalainen1999LeftSuomi2023
40 Sisu-Petteri Lehtonen2003LeftSuomi2023*
42 Jimi Suomi2003LeftSuomi2024*
53 Eemeli Saari2003LeftSuomi2023*
63 Elmeri Eronen1995RightSuomi2023
19 Valtteri Pulli2001LeftSuomi2024**

Hyökkääjät
NimiSyntynytKätisyysKansalaisuusSopimus
13 Juuso Pärssinen2001LeftSuomi2023
26 Lauri Korpikoski LAINALLA1986LeftSuomi2024
58 Kalle Väisänen2003RightSuomi2024*
60 Juraj Slafkovsky2004LeftSlovakia2023*
74 Jonne Tammela1997LeftSuomi2023
41 Aarne Intonen2001LeftSuomi2023
51 Markus Nurmi1998RightSuomi2025**
61 Juhani Jasu1988RightSuomi2024
77 Topias Haapanen1998LeftSuomi2024
*juniorisopimus

Ilmeisesti siis Topias Haapanen ja Valtteri Pulli on tehnyt jatkon, jotka ilmoitetaan lähipäivinä? Näin ainakin TPS:n sivuilla on merkittynä, vaikka monen muun pelaajan jatkosopimusta sinne ei ole saatu...

Ensi kaudella:

Anttila

Anttalainen - Suomi
Rafkin - Eronen
Pulli - Lehtonen
- Saari

Nurmi - Pärssinen - Tammela
Slafkovsky - Intonen - Korpikoski
Väisänen - Jasu - Haapanen


Mielellään näkisin näin:

Anttila
(Westerholm tai Laurikainen)

Anttalainen - Suomi
Rafkin - Eronen
Pulli - (Piipponen)
Lehtonen - Saari

Nurmi - Ilomäki/Pärssinen - Tammela
Slafkovsky - Räsänen - Antonen
Korpikoski - Intonen - Väisänen
XXXX - Jasu - Haapanen


Miksei sinne joku ulkomaalainenkin mahtuisi, mutta se täytyy olla täsmähankinta, eikä mikään hiihtelijä...
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Nyt on ilmeisesti Rajaton ollut internetin osalta pientä pätkimistä, kun Pullin ja Haapasen jatkot julkaistiin jo marraskuussa. Piipponen ja Reijola omaavat myös jatkot nykyisin seuroihinsa, jos en nyt ihan väärin muista.
 

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt on ilmeisesti Rajaton ollut internetin osalta pientä pätkimistä, kun Pullin ja Haapasen jatkot julkaistiin jo marraskuussa. Piipponen ja Reijola omaavat myös jatkot nykyisin seuroihinsa, jos en nyt ihan väärin muista.
OK, käsi pystyssä virheen merkiksi. Koitin vielä googletella noita, kun tuollaiset näin sivuilla, mutten mistään löytänyt tukea noille jatkoille. Kiitos kuitenkin korjauksesta!


EDIT: Hmmm ja nyt löyty kyl heti.. Mitähän viddua sitä taas on tullut katseltua.....
 

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt on ilmeisesti Rajaton ollut internetin osalta pientä pätkimistä, kun Pullin ja Haapasen jatkot julkaistiin jo marraskuussa. Piipponen ja Reijola omaavat myös jatkot nykyisin seuroihinsa, jos en nyt ihan väärin muista.
Piipposen jatkosopimus oli Lukon sivujen mukaan tälle kaudelle.

Piipposen vuoden jatko

Ainakaan muuta jatkosopparia en löytänyt näin äkkiseltään. Ei toki poista mahdollisuutta, että oon taas väärässä asiassa..

Reijolassa taasen oot varmasti oikeassa, teki kahden vuoden jatkon Sportiin.

Reijolan jatko Sportiin


Mutta joo, sepä siitä. Taidan lähteä päivälliselle...
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Se kiinnostaisi tosin tietää, onko ajatuksena edelleen lähteä vain kiusaamaan todellisia mestariehdokkaita 500-750 keuroa pienemmällä budjetilla vai hankitaanko X-paikoille oikeasti jotain todellisia pelimiehiä? Kyllähän tämä hyökkäysrunko vaatii ihan käsittämättömän onnistuneet (ulkomaalais)vahvistukset.

Pelaajamarkkinat tuntuvat olevan täysin tyhjät pelinrakentamiseen pystyvien sentterien osalta ja kun Pärssinen lähtee, niin ei sitä aukkoa millään tsemppipelaajalla korvata.

Nurmi-X-X
Tammela-X-X
Slafko-Intonen-X
Haapanen-Jasu-Väisänen

Pakko lainata itseäni, kun kerran Tepsi vastasi strategiallaaan kaikkiin kysymyksiini. Kauteen lähdetään parin miljoonan budjetilla ja Äksät korvataan omilla junnuilla ja tämän kauden tyyppisillä ulkomaanarvoilla.

Meikäläisen asettamat Äksätkin taitaa olla väärässä paikassa. Kentät taitaa ennemminkin olla muodossa:
Nurmi-Intonen-Tammela
Slafko-X-X
X-X-X
Haapanen-Jasu-Väisänen

Toivottavasti porukkaa kiinnostaa valua Artukaisiin, kun saadaan yleisö peleihin niin saadaan talous kuntoon…
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Piku84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Stars, Frölunda
Otetaan tärppi ylempänä esitetystä Aapeli Räsäsestä. Aapelin ikäinen, rautaisen fysiikan ja urheilijan asenteen omaavan tyypin pitää ehdottomasti olla hankintalistan kärjessä, mikäli senttereitä pyritään haalimaan vastustajan riveistä. Räsänen on jo taitonsa Liigassa osoittanut ja omaa palavan halun voittaa. Syttyisin kovasti tästä, joten ota Tomppa puhelua Aapelin suuntaan.

Lukon Piipponen puolestaan olisi loistava lisä peruspakki osastolle. Anttalaisen ohella nostaisi puolustuksen peruspelaamista luotettavalle tasolle ja miehen viereen voisi istuttaa esimerkiksi Erosen, josta täten voitaisiin yrittää puristaa enemmän tehoja irti. Piipposen osakkeet ovat kuitenkin nousseet viimeiseen vuoteen niin paljon, että epäilen Lukon tarjoavan miehelle seuraavaksi 2v lappua..

Eikös Urama turissut jossain podcastissä, että joku rapakon takana oleva tuttu puolustaja seuraa kiinnostaa.. Ollaanko siis Tarmo Reunasen perässä? Tarmo ehdottomasti sisään, jos se mahdollista on. Mielessäni hahmottelen pakkiosastoa.. Arell on ollut ihan hyvä, mutta jos Ruotsalaisista pitää valita pelkästään toinen, päätyisin itse Ivarssoniin.

Piipponen-Eronen
Reunanen-Ivarsson
Anttalainen-Rafkin
Suomi, Pulli, Lehtonen yms.

Tai
Anttalainen-Eronen
Piipponen-Reunanen
Ivarsson-Rafkin
Suomi, Pulli, Lehtonen yms.

Aina sitä saa kai haaveilla..
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aapeli Räsänen kuulemma matkalla Tapparaan. Mutta kyllä, samaa mieltä että tuon profiilin äijiä sisään mieluusti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös