TPS kaudella 2020–2021

  • 713 806
  • 3 257

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Jos TPS:n "kummisetien" kukkaronnyörit vaan antaisivat periksi, niin Raipe voitaisiin palkata TPS:ään nuorten talenttien vastuuvetäjäksi. Raipe kun ilmeisen hyvin osaa käsitellä ja valmentaa nuoria pelaajia. Eli kerättäisiin kokoon tuollaiset runsas kymmenkunta nuorta talenttia joko omista junioreista taikka muualta tuotettuja ja annettaisiin Raipelle tehtäväksi kehittää tästä ryhmästä mahdollismman monta pelaajaa liigakelpoiseksi taikka vielä kirkkaampiin valoihin. Palattaisiin ikään kuin kultaiselle 1990-luvulle, jolloin lahjakkaat pelaajat suorastaan pyrkivät päästä TPS:ään. Olisko tässä mitään ideaa? Joku voi sanoa, että kalliiksi tulee, mutta kyllähän valmiin pelaajan rekrytoiminenkin aina rahaa vie, joten mielestäni oikein toteutettuna ei tämä projekti "Raipe" yhtään kalliimmaksi tule.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eli pointti on, että pudotuspelit ovat oma maailmansa ja runkosarjan ottelut ovat vain valmistavaa pohjaa sitä varten eli vaikka nyt kulkee, niin ottelusarjat ovat jo toinen juttu samaa joukkuetta vastaan.
Runkosarjakin on vasta puolivälissä ja pudotuspelit alkavat kahden kuukauden kuluttua. Paljon ehtii tapahtua ennen sitä. Ehtii tulla useita huonoja ja hyviä jaksoja.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Aika hauskaa, että lehdistö puhuu vieläkin Raipen muukalaislaumasta. Tuo tuli esiin taas kun TPS pieksi KooKoon nyt kahdesti. Todellisuudessa TPSllä taisi olla yksi ulkkari enemmän kuin Kouvolalla ja muutenkin omia kasvatteja on paljon enemmän kuin oikeastaan millään muulla joukkueella; puhumattakaan näistä pienistä jengeistä. Jännä nähdä muuttuuko tämä jos TPS pääsee vaikka välieriin, tajutaanko silloinkaan katsoa että siellä on aika paljon hyviä nuoria ja muillakin on ulkkareita paljon kuten ammattilaisliigassa pitääkin olla.

Sananen Moskovan Taikurista: tehkää sille jatkosopimus, ja tehkää se heti!

Tuo riippuu varmasti paljon Islandersin toiveista. Ruslan on kuitenkin heidän suht korkea varaus, joten haluavat herran jenkkeihin jollain aikavälillä. P-Amerikan peliä ei kuitenkaan opi muualla kuin AHLssä ja tuon tason pelaajat eivät nouse suoraan NHLään ellei ole kyse ihan sarjan alimmista tankkaajista. Yksi kausi voisi tehdä vielä hyvää Euroopassa että saisi pelata puhtaasti kiekollisena, eikä tarvitsisi miettiä niin paljoa fyysisyyttä ja toisaalta KHL on sen verran kova sarja, että Islanders tuskin miettii muita vaihtoehtoja kuin AHL tai TPS. Pajuniemellä vähän sama tilanne että AHLään pitää lähteä jossain vaiheessa, jos haluaa tavoitella unelmiaan, mutta tapahtuuko lähtö nyt vai vuoden päästä?

Bohmin kohdalla tilanne on kinkkinen. Saisiko hän vielä paljoa peliaikaa kotimaassaan kun on pelannut nyt yhden kauden Suomessa? Kun hän tuli kuitenkin tänne peliajan perässä, niin ei olisi varmaan hirveän herkullista palata takaisin ja joutua taas vähälle ajalle. Toinen kausi olisi vielä hyvää bisnestä kaikkien kannalta ja sitten voisi lähteä testaamaan rajojaan vaikka johonkin Växjöä pienempään jengiin, missä pääsisi helpommin top4-pakiksi..
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Paljon puhutaan kahdesta tulosketjusta ja siitä, miten mahdollinen hankinta niihin mahtuisi. Varmaan yhtä hyvin kuin Korpikoskikin mahtuisi. Sentterilaiturille olisi mielestäni tilausta, jotta voitaisiin saada kolmekin kenttää, jotka pystyvät muodostamaan hyökkäysuhan ja samalla olisi reserviä, jos/kun joku loukkaantuu. Seuran talous, sopimuksen pituus ja mainittu kemioiden toimiminen on tietysti tärkeitä asioita. En muista, että muina vuosina olisi kemioiden pilaamisen mahdollisuutta näin nostettu, kun on pelaajaa tuotu sisään. Itsekin olen tosin siitä joskus Paren/Sextonin yhteydessä kirjoittanut, kun heitä oli moni toivomassa avosylin takavuosina takaisin. En silti epäile hetkeäkään etteikö tepsin rekrypuoli osaisi hommata ns. hyvää tyyppiä. Jos siitä joku pelaaja vetää herneen nenään, niin ihan ymmärrettävä reaktio, mutta sekin on sitten mielestäni vain kasvun paikka.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Alla Liigan sivuilta kaivettu tilasto joukkueiden luistelemista kokonaismatkoista ja pelattujen otteluiden määristä. Lisäsin taulukkoon sarakkeen, johon on laskettu luistelumatka per peli ihan siitä syystä, että tilasto on yhteismitallinen ja eri joukkueet ovat eri pelimääristä huolimatta vertailtavissa.

En ole ihan ostanut tuota yleistä hokemaa TPS:n kuluttavasta pelityylistä, eikä tuokaan tilasto tue tätä. Luistelumatkassa TPS nimittäin on liigan mediaanijengi, eli tasan seitsemän porukkaa on luistellut pidemmän matkan per peli ja seitsemän vähemmän.

Voihan se tietysti olla, että TPS:n pelitaktisten valintojen takia meillä esim. hyökkääjät luistelevat enemmän (ja puolustajat vähemmän) tai meillä pelaajille tulee enemmän kovavauhtisia kiihdytyksiä (joiden vastapainona sitten myös seisoskeltaisiin vastustajia enemmän, koska kokonaismatka ei ole kuitenkaan sen suurempi). Hiukan näissä varmasti onkin eroa, mutta en usko, että ero olisi niin oleellinen, että vaikuttaisi merkittävästi kokonaisrasitukseen.

Minusta TPS:n pelitapa ei siis ole mitenkään erityisen kuluttava. Mitä pidemmälle kausi on mennyt, niin sitä enemmän TPS on alkanut myös rytmittää peliä ja mm. tehdä palautuksia jatkuvan ylöspäin puskemisen sijasta. Lisäksi kauden edetessä TPS on enemmän ja enemmän alkanut hallita kiekkoa, ja Sihvosen sanoin kiekon ollessa vallan väline kiekollinen joukkue pääsee fyysisestikin aina hiukan helpommalla.

Ainoa selvästi keskimääräistä kuluttavampi osa TPS:n peliä on hyökkäysalueen karvauspeli, jossa TPS on huomattavan aktiivinen. Näissä tilanteissa TPS:n hyökkääjille tulee varmasti keskimääräistä enemmän kovavauhtisia spurtteja ja kamppailupelaamista. Kuitenkin TPS:n hallitessa kiekkoa hyvän osan pelistä tämäkin rasitus on jäänyt kohtuulliseksi. Lisäksi kun tuo karvauksen toteutus on enemmän ja enemmän alkanut toimia, niin tuo ei ole yksittäisten pelaajien juoksemista, vaan kollektiivista työtä. Rasitus jakaantuu, ja kiekkoja myös voitetaan usein, jolloin pelitapa muuttuu fyysisesti rasittavaksi lähinnä vastustajalle.

Em. syyt yhdistettynä joukkueen tasaiseen roolitukseen ja peluutukseen, matalaan keski-ikään ja syksyn pitkään ja ilmeisesti tehokkaasti hyödynnettyyn valmistautumisjaksoon johtavat siihen, että vastoin mm. Kiven ja muutaman muun asiantuntijan mielipidettä en ole tästä asiasta juurikaan huolissani.

JoukkueMatkaOttelutMatka per ottelu
Saipa
2578​
36​
71,61​
HIFK
2347​
33​
71,12​
Kookoo
2410​
34​
70,88​
Lukko
2335​
33​
70,76​
Kärpät
2262​
32​
70,69​
Tappara
2224​
32​
69,50​
Ilves
2353​
34​
69,21​
TPS
2280​
33​
69,09​
Sport
2277​
33​
69,00​
Kalpa
2406​
35​
68,74​
Jukurit
2531​
37​
68,41​
Pelicans
2388​
35​
68,23​
HPK
2369​
35​
67,69​
Ässät
2366​
35​
67,60​
JYP
2209​
33​
66,94​
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tiedättekö koska viimeksi ystävänpäivä ja laskiaissunnuntai osui samalle päivälle? 2010!!! Kai tiedätte mitä tää tarkoittaa?
Jep, tiedän.. Leime valmentaa meitä ensi syksynä.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kirpaisee muuten meidän yhtä päävastustajaa eli Tapparaa aika lujaa. Neljäkö niitä siellä oli ja samassa koneessa.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lisää tietty. Uskomatonta scheissea nuo EHT-hömpät korona-aikana.

Miksi se ois lisää vanhan karanteenin päälle? Jos on altistunu, ni eikö se oo siitä 14vuorokautta karenteenia. Eli tästä hetkestä on seuraavat 14vrk pois. Tämä sitten sisältää ton karanteenin, joka ois ollu joka tapauksessa. Ja toki vielä paikalliset terveysviranomaiset voi karanteenin pituutta muuttaa.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Miksi se ois lisää vanhan karanteenin päälle? Jos on altistunu, ni eikö se oo siitä 14vuorokautta karenteenia. Eli tästä hetkestä on seuraavat 14vrk pois. Tämä sitten sisältää ton karanteenin, joka ois ollu joka tapauksessa. Ja toki vielä paikalliset terveysviranomaiset voi karanteenin pituutta muuttaa.

No tarkoitin tietysti että tästä hetkestä 14 vrk.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Viime peleissä, kun Pärssinen ja Kestner ovat ottaneet pari kertaa pahannäköisesti osumaa, niin on kyllä iskenyt ihan järjetön pelko perseeseen samalla sekunnilla. Luojan kiitos, että eivät ole hajonneet, mutta lähellä on kyllä käyty.

Ymmärrän hyvin, että nyt on käsissä niin sitoutunut joukkue, että vaikea tuohon on tuoda ketään ulkopuolelta, mutta melkein kallistuisin jonkun leveyshankinnan puoleen. Etenkin jos saa pidemmällä sopparilla ja/tai on tunnettu hyvänä joukkuepelaajana.

Kyllähän vuoden 2010 ryhmäänkin muutama vahvistus kesken kauden mahtui...
 

turkucityboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
tps
Ibraa ei jostain syystä haluta peluuttaa back to back pelien toisessa osassa. Mistäköhän tämä johtuu?
Jos halutaan pyörittää rotaatiota, niin kenet itse olisit laittanut kiertoon? Heikkoja lenkkejä tuossa ei oikein ole. Vainari saa kyllä paljon parantaa jos haluaa pelata vielä useammin tällä kaudella.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos halutaan pyörittää rotaatiota, niin kenet itse olisit laittanut kiertoon? Heikkoja lenkkejä tuossa ei oikein ole. Vainari saa kyllä paljon parantaa jos haluaa pelata vielä useammin tällä kaudella.

Ihan äkkiseltää ei kyllä keksi, että mitä Vainionpää tohon joukkueeseen on tuonu. Ibrallakin tuntuu olevat omat haasteensa, mutta tuntuu silti, että Ibran ollessa kentällä niin on optimistisempi sen suhteen, että hyviä asioita tapahtuu.

Tänään tieteki Vainionpää pistää sitte hattutempun tms. Tosin eise mua haittaisi. Mielummin kyllä silti laittais Liukkaan kolmosen laidalle ja Vainionpään neloseen.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ihan äkkiseltää ei kyllä keksi, että mitä Vainionpää tohon joukkueeseen on tuonu. Ibrallakin tuntuu olevat omat haasteensa, mutta tuntuu silti, että Ibran ollessa kentällä niin on optimistisempi sen suhteen, että hyviä asioita tapahtuu.
Ibragimov taitaa pelata ainoastaan 5vs5. En ainakaan muista Ibran pelanneen viime aikoina sen enempää ali- kuin ylivoimaakaan. Eilenkin Ibragimovin peliaika taisi olla ainoana TPS-pelaajista alle 10min. Vainionpää taitaa sentään pelata alivoimilla. Näkisin vaihdoksen tuovan lähinnä tuoreita jalkoja sekä rasituksen tasaamista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös