TPS kaudella 2020–2021

  • 714 007
  • 3 257

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Filppula pelasi myös P.Wirtasen kanssa ja homma toimi hyvin, oliko siinä Budish silloin kolmantena lenkkinä. Nyt kun juuri katsoin MTV3 mm-kisa 2014 muisteloita niin kyllä siinä Korpikoski teki kakkoskentässä maaleja, vaikka täällä moni on sitä mieltä että pitäisi pelata tyyliin neloskentässä koska Nhl:ssäkin pelasi nelosen laidassa. Edelleen olen sitä mieltä että liigassa Filppula-M.Koivu-Korpikoski saa tarpeeksi maaleja aikaiseksi vaikka siinä ei lähtökohtaisesti kukaan ole ns. maalintekijä. Mutta spekulaatio on sinänsä on turhaa koska tuskin tämä ketju tulee Tepsissä yhdessä pelaamaan. M.Koivua on vaan huhuiltu takaisin Tepsiin ja Filppula ja Korpikoski pelasivat viime kaudella Turussa niin tuskin tuo skenaario ihan mahdoton on. Kuten todettu Filppulalla on aika ajanut ohi ja niin kauan kun Ilari on kentällä niin on kun pelattaisiin vajaalla neljällä viittä vastaan. Taito ja pelisilmä tosin on edelleen kovalla tasolla.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt vasta tajusin että Julius Reinin nimi puuttuu tuosta treeniryhmästä sekä joukkue osiosta. Sopimus hänellä kuitenkin jatkui jos en aivan väärin muista. -00 syntynyt ja ilmeisesti ihan kelpo kausi Hermeksessä. Onko tässä käynyt klassinen "ei nähty käyttöä"
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Erosta on vähä ikävä. Eronen Larsson pari ois aika kova.

Ai siis Elmeri ”ei tarpeeksi kiekollinen hyökkääväksi eikä tarpeeksi fyysinen puolustavaksi pakiksi” Eronen? Juu, sellainen välimallin jätkä. Ihme, ettei peluutettu sentterinä niinkuin toista lahjatonta omaa pakkikasvattia. #antza

Onneksi EHT-rinkiin pääsee vähän heikommatkin pelurit, jotka ei täällä loista.
 

mtallskog

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vähän on allekirjoittaneella kaksi jakoiset ajatukset Filppulasta. Ylivoiman kapellimestarina ja hyökkäyksen tietokoneena näen kaverissa käyttöä. Onhan ne passit aika huikeita ja joku ketä pistää suoraan syötöstä, kuten @jelnausen kommentoi aiemmassa viestissä. Mutta, aina löytyy mutta. Omaan päähän Filppula ei pahemmin jaksa kiirehtiä ja selkä nousee herkästi. Eli vaatii kaverit, jotka siivoaa oman pään, kun Filppulaa ei nappaa. Siksi kokonaisuuden kannalta en ainakaan viime kauden kaltaisia summia kaveriin sijottaisi.
 

mtallskog

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itselleni yksi kevään hankinnoista Ruben Rafkin oli aika tuntematon tapaus. Nimen olin kyllä kuullut ja tiesin, että Turusta oli lähtöisin. Joten katsoin kaverista hieman scouttaus tietoa. Ihan mielenkiintoinen lisä joukkueeseen.

Lähteenä Ruben Rafkin — 2020 NHL Draft Prospect Profile




Rankings:
The Spitfires drafted Rafkin in the first round of the 2019 CHL Import Draft out of the Tri-City Storm (USHL). A native of Turku, Finland, he came advertised as a promising two-way defenceman who, while average-sized, was a complete pest to play against. He lived up to that.
Rafkin’s offence stood out almost immediately. He’s a smooth skater who finds the open man with ease. There’s no real hesitation or second-thoughts in his game. While it took him a month to get his first OHL goal, the playmaking came with no issues, earning eight assists in his first seven games. He finished with 27 assists and 31 points in 59 games, rarely going more than a couple of games without a point.
Defensively, it’s been a steady improvement. Despite his size, he’s physical along the boards, using his strength to create turnovers and cause chaos. He’s also been willing to step in to help a teammate. It’s a trait you can’t teach and is a valuable tool for the club.
Defenceman Ruben Rafkin had a big rookie season for the Windsor Spitfires. (Dave Jewell/THW)
While his physical play was solid, it took him time to get used to the speed of the OHL. Forwards came on him quicker than in the USHL and adjustment was necessary. Fortunately, as the season progressed, so did his speed and defensive positioning. It’s a work-in-progress, but he will get there.



Rafkin has a good head on his shoulders and a drive to constantly improve his game. He had a solid rookie season in the OHL and will look to continue to improve in 2020-21. It’s all about the development and he’s welcoming the challenge.

While he’s not rated in the first or second rounds, he’s one to keep an eye on. As he develops his overall game, an NHL team is really going to enjoy the final product.

  • Ruben Rafkin — NHL Draft Projection:

Defencemen who can play reliable, physical hockey while producing offensively are always welcomed. While he’s not among the top-rated defencemen for the draft, Rafkin has shown plenty of upside and that he could be a real player down the road. There’s too much overall potential to let him slide very far. You can expect to hear his name called in the third round of the 2020 NHL Draft.

Quotables:
“He has shown poise, puck-moving ability, and an excellent transition game. His smooth skating allows him to play in any situation” – Tony Ferrari/Dobber Prospects
“He has spent the last couple of years playing in North America and is committed to play for Windsor in the OHL next season, therefore, there won’t be many occasions to see him play on European ice in his draft season. Although he’s not the biggest in size, Rafkin is a tough competitor and physically strong defenseman.” – Dennis Schellenberg/Future Considerations (Aug 2019)
Strengths:
  • Offensive awareness
  • Physicality
  • Skating
Under Construction (Improvements to Make):
  • Defensive one-on-ones
  • Positioning
NHL Potential:
Rafkin is the type of player that isn’t elite in any one area but does everything well. Whether you need an offensive boost or someone to grind in the defensive end, you can rely on him. If he continues to develop properly, a top-four “jack-of-all-trades” defenceman is possible.



 

Nati

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Eetu Liukas
Kaksijakoiset fiilikset. Tirronen varmaan edelleen rikki, mutta samalla vedetään Julle ja Anttila kölin alta.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Andrei Karejev on mielestäni hyvä haku ja kirittäjä Tirroselle.

Samalla tosin varmistui se ettei Kälgreniä täällä saatu jatkamaan..

Pohjanoksa Mestikseen..?
 

Nati

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Eetu Liukas
Andrei Karejev on mielestäni hyvä haku ja kirittäjä Tirroselle.

Samalla tosin varmistui se ettei Kälgreniä täällä saatu jatkamaan..

Pohjanoksa Mestikseen..?

Pohjanoksa on liian hyvä Mestikseen. Siirto toiseen Liiga-seuraan olisi oikea ratkaisu sillä luottoa ei anneta.
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viime kausi Metsolan kakkosena ja muutaman vuoden takaa pari eht-höntsää Venäjän paidassa. Tosin ilman pelejä.
Ei näistä venäläisistä ikinä tiedä mitä saa mut ei ny äkkiseltään pahalta vaikuta
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Ihan hyvillä statseilla painanut koheloa ja Salavatin paidassa viimekaudella 18 peliä kertoo kyllä, että taitoa on. Haiskahtaa erittäin hyvältä hankinnalta. Jos Tirronen ei nosta tasoaan ensikaudella niin tässä on hyvin potentiaalinen ykkös kassari.
 

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pohjanoksa on liian hyvä Mestikseen. Siirto toiseen Liiga-seuraan olisi oikea ratkaisu sillä luottoa ei anneta.

Toisaalta ei riitä millään ykköseksi liigassa. Ja meillä voi ainakin olla tilanne, että jos kausi alkaa normiaikaan niin Tirrosen pelikunnosta ei ole vielä tietoakaan. Hyvä, että reagoidaan. Tosin tästä venäläisestä ei ole mitään tietoa. Anttila pelaa joko A:ssa tai sitten lähtee Mestikseen. Junnuista kuitenkin jonkun maaottelunkin pelannut Lukas Silvennoinen siirtyi Jukureihin.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Jees, statseilta kaveri vaikuttaa oikein hyvältä haulta. Kovassa sarjassa ja ok jengissä. Hienoa hienoa. Harmi kyllä taitaa samalla tarkoittaa sitä, että Pohjanoksan pelit oli siinä. Harmi Jullen kannalta, mutta vaikea näyttää, ellei pääse edes kokeilemaan. Tuo Källgrenin loppukauden pelaaminen myös merkityksettömissä peleissä oli kokonaisuudessaan erikoinen episodi. Nää on näitä. Kaikesta huolimatta, tervetuloa Andrei!
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Tervetuloa länteen Andrei! Hanttihommiin meidän landeen! Lauloi Vilperin Perikunta. Tirrosen vamma saattaakin vaatia pidemmän kuntoutuksen ja ei ole mitenkään varmaa, millaiseen kuntoon ylipäätään pääsee.
 

Nati

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Eetu Liukas
Toisaalta ei riitä millään ykköseksi liigassa.

Jos viime kauden trendi jatkuu eli vain ykkös-MV pelaa ei kenelläkään muullakaan tule "riittämään". Vielä voi muistella aitoa kilpailutilannetta Haukeland-Tirronen, Setänen-Tirronen ja Setänen-Georgiev (näissäkin meni viimeinen peluutus väärin ja jouduttiin tyytymään Tirroseen).
 

Ikuri

Jäsen
Tämä venäläiskassari tuoksuu hapankaalin sijaan hyvältä haulta. Erkka tuntee tämän kaverin ja Moisanenkin enemmän kuin vakuuttavasti kartalla KHL-veskareista.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Andrei Karejev on mielestäni hyvä haku ja kirittäjä Tirroselle.

Samalla tosin varmistui se ettei Kälgreniä täällä saatu jatkamaan..

Pohjanoksa Mestikseen..?

Källgren oli vain lainassa Tepsissä. Siinä vaiheessa, kun hän tänne tuli, niin hänellä oli jo sopimus Växjön kanssa ensi kaudesta. Faktaa minulla ei ole, mutta luulisin hänen olevan aika korkealla Växjön prioriteellistalla, kun esim. Fasth ei enää mikään nuori ole ja ainakaan tällä hetkellä siellä ei näyttäisi olevan kuin kaksi maalivahtia eli Fasth ja Källgren. Mielelläni olisin itsekin Källgrenin pitänyt, mutta se oli alusta asti epärealistista. Hän tuli tänne vain hakemaan peliaikaa.

Onko kenelläkään tarkempaa tietoa Tirrosen vaivasta, kun Tepsin uutisesta tulee sellainen mielikuva, ettei Tirronen välttämättä ole vielä hetkeen sataprosenttisessa kunnossa? Syntyy sellainen vaikutelma itseasiassa, että ollaan vielä kaukana pelikunnossa, kun nyt ollaan kuitenkin vasta toukokuun alussa ja kauden alkuun on vielä jokunen tovi aikaa ja tämä sillä oletuksella, että kausi alkaa syyskuussa. Tirrosella on kyllä vaivoja ollut muutenkin sen verran paljon, että hyvä olla varteenotettava kilpailija kakkosena.

Mahdotonta sanoa tästä venäläisestä millainen kaveri on kyseessä, mutta on kyllä päässyt KHL:ssä pelaaman enemmän kuin pari peliä (141 KHL-ottelua), niin tuskin ihan turha kaveri on. Ainahan nämä venäläismaalivahdit ovat pieniä arvoituksia, mutta olisikohan Ari Moisasella jotain tietoa hänestä, kun hän on Venäjällä valmentanut. Mielenkiinnolla odotan millainen maalivahti on kyseessä. Eihän näistä aina etukäteen varmaksi pysty sanomaan. Voi olla hyväkin haku ja haluan ainakin uskoa, että Moisasella olisi jotain tietoa hänestä eli ei ole sokkona vain hankittu jotakin.

Pohjanoksan osalta on vähän ristiriitaiset fiilikset. Ei hänestä ole välttämättä liigassa selkeäksi 1.maalivahdiksi, mutta toisaalta täytyy painottaa sitä, ettei hän ole saanut missään vaiheessa kunnon näytönpaikkaa. Viimekin kaudella sen huomasi, että ensimmäinen peli pitkän tauon jälkeen oli haparoivaa ja epävarmaa työskentelyä, mutta paransi selvästi, kun sai pelata pari peliä. On niitä näyttöjä aika mahdotonta antaa, jos saa pelata yhden pelin kuukaudessa. Eihän siinä pelituntumakaan missään nimessä ole hyvä, jos ei ole kuukauteen päässyt pelaamaan. Vähän on arvoitus, mihin Pohjanoksan kyvyt riittävät liigassa, mutta ei hän ole kykyjään kunnolla päässyt näyttämään, eikä hän ilmiselvästi nauti valmennuksen luottamusta. Pohjanoksa voisi olla hyvä kakkosmaalivahti, mutta sitä en osaa sanoa, että olisiko hänestä ykkösmaalivahdiksi, joka kantaa isoa vastuuta pidemmän aikaa yhtä soittoa.
 

Nati

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Eetu Liukas
Kyllä täaaä


Mä veikkaan, että ei vedetä. Mulla ei ole faktaa, mutta haiskahtaa siltä, että Tirronen on enemmän rikki, mitä tuossa uutisessakin annetaan ymmärtää ja voi olla, että ennuste toipumisesta on hämärän peitossa.

Anttila ei ole valmis Liigaan eli Mestislaina olisi hänelle hyvä. Liigassa sitten Karejev - Pohjanoksa.

En tiedä mitä esimerkiksi Pohjanoksa oletti, mutta jos peluutetaan kuten Källgrenin kanssa on "kölin alta veto" kevyt ilmaisu.
 

mtallskog

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pari kautta sitten Kareyev on näköjään vetänyt ihan hyvällä saldolla surkeassa Nizhnekamskin ja Novokuznetskin joukkueissa. Ufassa enemmänkin kakkosvahdinroolissa. Eli hakenee nostetta uralleen. Luulisi nykyisellä maalivahtivalmennuksella olevan kohtalainen käsitys kaverista.

 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Tirronen ei kai pukemassa ihan heti varusteita päällensä ja Andrei halusi käyttää näyteikkunan hyväkseen. Hyvällä kaudella kotoa isot rahat pois.

Pohjanoksan tilanne hämmästyttää. Ei mitään luottoa. Siellä ei olla tyytyväisiä...

Olisin kyllä ennemmin puolustusta lähtenyt vahvistamaan. Meidän puolustuksen Puolustus osaaminen on tällä hetkellä huonompaa kuin huono.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Siis hetkinen.. Tämä heppuhan on loistavaa tasoa jopa KHL:aan! Tietty tilastot on vain tilastoja, mutta kyllä ne jotain kertoo. Reilusti päälle 90 prossan kausia ylhäällä useampia, vau. Taisi tosiaan olla maju- tason mv- valmentaja joka innoitti Andrein Turkuun.

Ja meillähän riittää kokemuksia venäläisistä molareista. <3 Tää jannu on vasta 25v joten sikälikin peukkua!

Veikkaan myös että Tirronen ei tule olemaan pelikunnossa saati parhaassa vireessä vielä ensi kaudella. Sen takia hankittiin verrattain kova nimi tolppien väliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös