TPS kaudella 2018–2019

  • 471 691
  • 1 740

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Naurettavaa jos näin on. Tuo on mielestäni tahra hyvälle joukkueen rakentelulle ja reagoimiseen kesken kauden. Jos massit nyt muka loppuvat yhtäkkiä kesken, kun yksi kauden tärkeimmistä pelaajista pitäisi loppukaudeksi kiinnittää, on jotain mennyt jo laskelmoinnissa väärin jo alkujaan. Vittu nyt on kyllä väärä paikka säästää. Ei tästä enää puutu kuin se, että tarjottiin kuuluisaa Tuomas Suominen - sopparia. Saatana myykää vaikka se jumbotron ja ottakaa entinen tilalle, niin hillot lienevät siinä.
 

Forre

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pitihän niiden rahojen viime keväänäkin olla lopussa ja hetken päästä tulikin Palve ja Budish sisään, niin ehkä panikointia ei ihan vielä kannata aloittaa.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Pitihän niiden rahojen viime keväänäkin olla lopussa ja hetken päästä tulikin Palve ja Budish sisään, niin ehkä panikointia ei ihan vielä kannata aloittaa.

Palve tuli sisään, koska sopimus Tepsiin oli jo tulelville kausillekin, sitä vain hieman aikaistettiin. Budishin kaltaista laituria taas oltiin etsitty pidempään ja oli suunniteltu täsmähankinta, joka ei mennyt ohi budjetin.
Toki toivotaan, että PW jatkaa Turussa ja budjetin ylittyvät roposet saadaan kasaan.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän Tepsin viime kausien ja aikojen joukkueen rakentelu ole jo näyttänyt ettei mitään kiveen hakattua pelaajabudjettia edes ole. Joku HPK:n palsta nyt on viimeinen jossa näistä asioista tiedetään yhtään mitään.

Tappiota tulee tietoisesti miljoonia per kausi ja nyt sitten on pelaajabudjetti käytetty. Jep jep.

Onhan tolla tietysti helppo perustella vaikka meille kannattajille miksi jotain faniryhmän vaatimaa sopimusta/hankintaa ei tehdä.

Se nyt on kuitenkin satavarma ettei Wirtasen jatko jää pelaajabudjetista kiinni. Muista syistä näin voi tietysti käydä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Seurassa on kulukuuri päällä. Ei toimitusjohtaja esmes ihan sattumalta vaihtunut. Eli sikäli kaikki toppuuttelut rosterin laajennuksen suhteen voivat hyvinkin olla paikallaan.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tulihan sieltä se kortti että Antsan piikkiin laitettaisiin mielellään, ainakin lainatun nimimerkin toimesta.

Tätä minäkin kyllä jäisin ihmettelemään, miksi TPS järjestää jollekin pelaajalle erinomaisen näyteikkunan päästä jonnekin muualle pelaamaan?

Eiköhän Wirtasen kanssa ole kokoonpanon pelipaikan suhteen mietitty sitä sen kärkiajattelun kannalta, kenen kanssa kemiat osuu yhteen ja homma toimii tuloksellisesti parhaiten. "Järjestetty näyteikkuna jotta voi päästä jonnekin muualle pelaamaan" nyt on aivan skeidaa, ei toki yllätä että auriksen näppäimistöltä tällaista salaliittohuttua taas paukutetaan.

Wirtasen kohdalla kannattaa varmistaa asiat niin, ettei hän mihinkään toiseen Suomen Liigassa pelaavaan joukkueeseen tällä kaudella siirry. Jos niin tapahtuisi, se kyllä olisi Niittymäeltä sellainen ammattitaidollinen mahalasku, ettei mitään rajaa. Jos Wirtanen siirtyy ulkomaille, niin siinäkin tilanteessa kummastuttaa, miksi TPS peluutti Wirtasta ykkösen keskellä, ja siirron tapahtuessa meidän ykkönen joudutaan kokoamaan uudelleen ja sen pelitapa täytyy harjoitella uudelleen, kun siinä sen jälkeen pelaa eri mies keskellä. En usko, että mikään suomalainen Liigan kärkijoukkue peluuttaisi tietoisesti sellaista ykkösketjua, jonka joukkueen valmennus tietää hajoavan jo marraskuussa.

Tästä ensimmäisestä, ihme kyllä, ollaan samaa mieltä, mutta pidän todella, todella epätodennäköistä että pelaa Suomessa muualla kuin TPS:ssä.

Puolestaan tämä että kummastuttaa miksi peluutettiin ykkösen keskellä johtuu pomminvarmasti tuosta mitä ylle kirjoitin. Joukkueen etu edellä otteluissa ja harjoituksissa tietenkin mennään ja fokus on yhden ottelun kolmessa pisteessä, sitten seuraavassa jne. Tämä lienee tekoa hyvin todennäköisesti siitä keiden kanssa on treeneissä kemiaa on ollut löydettävissä ja keiden kanssa ei. Artisti- ja pätkäsopimuksissa on nimenomaan aina se vaara, että sitten joudutaan tekemään treeneissä ja peluutuksissa muutoksia kun ne loppuvat, mutta ei nyt mitään profiilipelaajaa (riippumatta sopimuksesta) istuteta minnekään jämärooliin sen vuoksi että kyseessä on lyhyempi sopimus. Ei kukaan ajattele noin.

En itse usko että TPS:n pelaajabudjetti olisi esteenä Wirtasen loppukauden jatkolle. Puhutaan korkeintan jostain ~130k€ rahasta, ja tällaiseen pitää olla reagointivalmius. Varainhankintaa pitää sitten korostetusti pystyä tekemään yhteistyökumppaneiden kautta tai oikeasti anoa lisärahoitusta. Ja asiat pitää asettaa oikeanlaiseen kontekstiin - miten todennäköistä on ilman PW:tä menestyminen keväällä vrt. PW:n kanssa? Sanoisin, että tässä puhutaan pelaajasta jolla nimenomaan on tuo pelin osa-alueet yhteen liimaava vaikutus ja erittäin merkittävä rooli menetyksekkäissä tuloksissa.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Luotto Antsaan on erittäin korkealla, enkä hetkeäkään epäile etteikö mies näkisi PWn tärkeyttä ja yrittäisi kaikin keinoin jatkoa sorvata. Se kyllä vähän huolestuttaa että sopimusuutisia ei vielä ole, mutta ei tässä nyt toivoa ole heitetty kaivoon. Uusi TJ on tässä yhtälössä vielä tuntematon osa, jos siellä nyt ihan tosissaan olisi laitettu hanat kiinni niin sillehän ei Antsakaan mitään voi. Jotenkin vaikea kyllä uskoa että PWn palkka nousisi kenenkään silmissä suuremmaksi asiaksi kuin miehen tuoma arvo rosteriin, myös kevään pelejä silmällä pitäen.

Olen vielä luottavainen että lähiaikoina eetteriin tärähtää uutinen "Petteri Wirtanen jatkaa TPS-paidassa kevääseen 2021 (tai 2020)". Jos ei niin kyllähän vituttaa ja ehkä voi keväällä jättää jossiteltavaa, mutta turha siitä on syytöksiä jaella. Nytkin rosteri on kova (=kallis) suhteessa tulopuoleen.

E: ja liikaa ei nyt painoarvoa muiden ketjujen alla oleville huhuille yhden nimimerkin toimesta kannata antaa. Olihan Heikkinenkin noin vuosi sitten "varma Lukon mies" tälle kaudelle.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Oisin halunnut nähdä p wirtasen alemmassa kentässä ja oikean tason. Nyt pääsyt liigan parhaiden pelaajien vierreen ja ns helpolla tullu pisteitä ja tulosta. Esim väyrysen ja nurmen kanssa.
Esim case ahtola näytti ykkössentteriltä thorrellin ja spinan keskellä. Todellinen taso onkin neloskentässä ja välillä poppareilla esim viime kauden hifk:ssa ja aikaa välissä muutama kuukausi.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oisin halunnut nähdä p wirtasen alemmassa kentässä ja oikean tason.

"Oikean tason" näet kun katsot PWn pelaamista kiekottomana, maskimiehenä, maalin edessä, puolustusalueella jne. Perustekeminen on niin kovalla tasolla että pisteet ovat melkeinpä vain plussaa päälle.

Muutenkin kumma ajatus tämä että kuumissa ketjuissa on joku aina matkustaja jota tähdet vetävät perässä, melko harvinaista. Mieleen tulee lähinnä jotkut Kerälän ja Hauhtosen suonenvedot. PW on ihan paikkansa lunastanut. Se nyt on selvää että tulos heikkenisi huonommassa ketjussa, niin kävisi ihan joka ainoalle pelaajalle...
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
PW on se meidän oma Mikko Koivu joka kairaa pelin tärkeän aloitukset, pelaa sitä voittavaa kiekkoa omalla alueella. Voittaa alueet ja tekee yksinkertaisesti kaiken ns.näkymättömän työn oikein.

Itse en pelin ymmärtämisessä ole kaksisella tasolla, mutta jopa minäkin ymmärrän kuinka tärkeä yksittäinen palanen PW on ollut. Ilman tehojakin todella tärkeä mies. Kahden suunnan pelaaminen on jopa liian hyvää tähän liigaan, jos olisi pystynyt hiemankin parempaan hyökkäysantiin kohelossa niin pelaisi siellä vieläkin. Ihan Jukka Peltolan tasoista suoritusta ja kaikki tietää että tämä mies oli yksi keskeisimmistä Tapparan menestyksen takana.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Voisiko olla niin että seurajohto haluaa ottaa ns. kaiken irti tästä PW:n jatkosta ja se julkistettaisiin lauantaina Lukko- pelin yhteydessä tai sen jälkeen? Itse elän tällaisessa haavemaailmassa.. :^)
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Seurassa on kulukuuri päällä. Ei toimitusjohtaja esmes ihan sattumalta vaihtunut. Eli sikäli kaikki toppuuttelut rosterin laajennuksen suhteen voivat hyvinkin olla paikallaan.

Ei se kulukuuri pelaajahankinnassa ole mitenkään näkynyt tällä kaudella. En edelleenkään osta tätä näkemystä että Wirtasen sopimus jäisi tästä kiinni. Massia varmasti on jos sitä tärkeisiin pelaajahankintoihin tarvitaan.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kova menetys. Toivottavasti yritetään korvata jollain vastaavalla pelaajalla.

Tuskinpa korvataan. Alunperinhän tässä muistaakseni otettiin Pera sisään, kun Korpikoskea ja Suorantaa meni rikki. Filppula siirrettiin laidalle ja Pera otti sentterin tontin. Nyt Filppula siirtyy takaisin keskelle ja laidalle sitten Suoranta tai joku muu laituri, joita onneksi vielä riittää. Harmittava menetys kuitenkin.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Kova menetys. Toivottavasti yritetään korvata jollain vastaavalla pelaajalla.

Näin on. Juuri tuo ykköskenttä saatu hyvään lentoon niin tämmönen uutinen sitten päin pläsiä. Filppula ilmeisesti tungetaan sitten taas sentteriksi.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Vitun vittu. Ei voi tarkoittaa muuta kuin, että Suoranta sitten todellakin palaa. En vaan oikein jaksa uskoa, että Suoranta pysyisi kasassa loppukautta.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Iso menetys, veroetuineen varmasti aika isoista summista kuitenkin kyse vs Tepsiin jääminen. Sopi paljon paremmin joukkueeseen kuin mitä kuvittelin. Nyt ykkösketjun keskelle ei ole oikein hyvää vaihtoehtoa kun Filppulakin toimi tosi hyvin laidalla.

Onkohan tuo TuTossa esiintyvä McLean millaisessa kunnossa? Taitaisi olla enemmän sellainen Arsen hankinta kuin nykylinjan mukainen eteenpäin pyrkivä pelaaja. Jos joku tilalle tulee niin Pohjois-Amerikan puskista, veikkaisin.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Kyllähän se tosiaan taisi sitten jäädä siitä massista kiinni ja budjetissa koitetaan pysyä. Alkoi kyllä vituttaamaan mutta minkäs teet. Toivotaan nyt että se Suoranta pysyisi edes ehjänä.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Iso menetys, veroetuineen varmasti aika isoista summista kuitenkin kyse vs Tepsiin jääminen. Sopi paljon paremmin joukkueeseen kuin mitä kuvittelin. Nyt ykkösketjun keskelle ei ole oikein hyvää vaihtoehtoa kun Filppulakin toimi tosi hyvin laidalla.

Kun Pera tuli joukkuueeseen kritisoitiin, että Filppulaa ei laidalle saisi laittaa, koska ei oikein ole toiminu ennenkään. No, pikku hiljaa alkoi toimimaan. Mutta ei keskelle takaisin paluu tuota kokeneelle Filppulalle ongelmia, koska on hänelle luontaisempi pelipaikka. Alkukaudella hyvin toiminut Kakko - Filppula - Budish vain takaisin yhteen. Kakkoseen sitten Björkstrandin ja Palveen kaveriksi Nurmea, Siikiä jne. ennen kuin Suoranta palaa.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kaupungissa vaeltaa vailla työpaikkaa eräs Kurtis McLean.

Uskoisin, että palkkapyyntö loppukaudeksi olisi Artukaistenkin herroille kohtuullinen.

Voisi vetää kolmosketjua.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Harmittava lopputulos, ei voi muuta sanoa. Uskon ja toivon että uutta pelaajaa ei olla hankkimassa vaan odotetaan sairastuvalta palaavia ukkoja. Jonkun McLeanin tai vastaavan kehäraakin raahaaminen tuohon ruutuun muodon vuoksi kymmenkertaistaisi vitutuksen. Onneksi tällaiset haut eivät olekaan Antsan tyyliä.

Uskon ja toivon että TPS parhaansa yritti, mutta loputtomasti rahaakaan ei toisaalta voida käyttää. Nyt vaan toivotaan ihmettä, että saataisiin kevättä kohti miehistö suht terveeksi, eikä ainakaan tarvitsisi siirtorajalla reagoida toivotaan-toivotaan -hengessä.

Wirtasesta oli kuitenkin suuri apu jo tällä stintillä, joten puheet jostain miehen kuntouttamisesta muille voidaan heittää romukoppaan. Kiitos PWlle ja onnea tuleviin koitoksiin!
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Wirtasesta oli kuitenkin suuri apu jo tällä stintillä, joten puheet jostain miehen kuntouttamisesta muille voidaan heittää romukoppaan. Kiitos PWlle ja onnea tuleviin koitoksiin!

Juuri näin. Tämä meni juuri kuten TPS halusi. Sai loistavan stuntin loukkaantuneiden tilalle. Hienoa reagointia Niittymäeltä ja tosiaan kaikkea hyvää Peralle jatkoon. Olisi toki Tepsissäkin voinut vielä jatkaa, mutta talous edellä suurella todennäköisyydellä tehty tämä päätös.
 
Viimeksi muokattu:

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Onhan Wirtanen nyt sen verran avittanut, että aika pitkä suora tappioputki saadaan ottaa, ennen kuin top6sijoitus on uhattuna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös