TPS kaudella 2017–2018

  • 444 453
  • 1 704

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nyt vaikuttaa siltä että meillä taitaa materiaali riittääkin. Silti minäkin sitä mieltä ettei Virtaa ole kyllä pahemmin varaa istuttaa ja kyllähän Nyssestäkin täytyy alkaa jotain kuoriouta. Silti junnut ja Karvonenkin pelannut odotuksia paremmin.

Joo, tein väärän päätelmän Virran tilanteesta kun menin ansaan ja uskoin muiden huuteluja täällä. Joku pieni kolhuhan sillä Virralla oli joten mistään poppareista ei ollut lainkaan kyse.

Leveydestä on melko aikaista puhua, kun kausi on juuri alkanut ja meillä on vemppaosasto tyhjä. Kattellaan uudelleen joskus marras-joulukuussa. Toivotaan tosiaan että "junnut" ja Nyström sekä kumppanit onnistuvat, koska joka ilta ei pärjätä pelkillä kärkiäijillä pitkässä juoksussa.

Ei mua edelleenkään haittaisi nähdä laituria ja jos Ekeståhl on tyhjä arpa niin pakkikin kelpaa. Hiljaa hyvä tulee.

Hienoa, että uskallettiin pelata kiekon kanssa ja viedä peliä. Tänään oltiin saatu kaivettua esiin se eilen puuttunut "viimeinen silaus". Hyvä!

Ketjuista parhaiten toimi Filppulan ja Virtasen ketjut. Perrinin ja Karvosen ketjut kaipaavat vielä pientä viilausta, vaikka mininiesten ketjukin ihan mallikkaasti pelasikin. Virtaa voisi kokeilla Nyströminkin kanssa, jolloin jokaisessa ketjussa olisi ratkaisuvoimaa.

EJ ja Berger oli puolustajista tänään heikoimmat. Eronen-Reunanen parilla yllättävän vähän ongelmia tänään. Paljon positiivista eiliseen verrattuna, mutta niin se on oltavakin, mikäli neljän joukkoon aiotaan.

Samoilla linjoilla kuten tuolla toisaalla jo mainitsin. Ketjut varmaan elää vielä paljonkin. Virrasta, Palmusta ja Nyströmistä on saatava tehot vielä ulos, niin hyvä tulee. Tai jos ei Nyströmistä niin jonkun Niemisen tms täytyy ottaa isompaa roolia.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voi olla että Niittymäki katsoo Lindstenin tilannetta siltä kantilta, että kannattaako antaa Jasulle sitä 200k palkkaa koska TPS:stä näyttää nousevan joka vuosi muutamia pelureita junnuista jotka pystyvät korvaamaan tähti kenttien pelaajia. Ja jos korppari pelaa ensi kaudella Tepsissä voi olla ettei Jasulle jää siivua budjetista. Ja kyllä haluan ehdottomasti Jasulle sopparia mutta ei siitä voi ikinä olla niin varma.

Siis Lindsten oli jo viime kaudella Liigan parhaita puolustavia hyökkääjiä ja oletuksena on että kehitys jatkuu. Luottoa pitää olla organisaatiossa että tässä on tuleva tähtipelaaja Liigaan (melkein jo nykyinen). Olisi aivan kestämätöntä joukkueen rakentamista jos kerrankin onnistutaan kasvattamaan pelaaja huipulle ja sitten päästetään vaikkapa HIFKiin.

Rahat tiskiin ja jätkälle sopimus. Jos lähtee isommille kalavesille rapakon taakse niin sillehän ei voi sitten mitään.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Siis Lindsten oli jo viime kaudella Liigan parhaita puolustavia hyökkääjiä ja oletuksena on että kehitys jatkuu. Luottoa pitää olla organisaatiossa että tässä on tuleva tähtipelaaja Liigaan (melkein jo nykyinen). Olisi aivan kestämätöntä joukkueen rakentamista jos kerrankin onnistutaan kasvattamaan pelaaja huipulle ja sitten päästetään vaikkapa HIFKiin.

Rahat tiskiin ja jätkälle sopimus. Jos lähtee isommille kalavesille rapakon taakse niin sillehän ei voi sitten mitään.

Nimenomaan. Luotan tässä kohtaa kyllä TPS johtoon ja Niittymäkeen sen verran ettei tuommoista perseilyä pääse tapahtumaan. Ei Lindsten varmasti enää erkka palkalla tulevaisuudessa pelaa mutta laadusta pitää olla valmis maksamaan. Joku raumalainen paskanpuhdistus firma on varmasti ollu jo käsi ojossa että tänne vaan.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos vielä tulisi ylempien ketjujen laituri niin meillä on poppareilla Niemistä, Väyrystä, Taavitsaista, Nurmea, Pajuniemeä, Lahtista tms. Itse haluaisin nähdä näitä pelaajia kaukalossa.

Eiköhän sieltä ansaitseville pelipaikka tule ja kilpailu on hyvästä. Loukkaantumisten myötä jokainen saa näyttöpaikan ja divarista vauhtia jos tulee pitkä komennus vilttiin. Leveyttä tärvitaan vielä jos ihan kärkisijoista halutaan keväällä tapella.

Esim. Pajuniemestä on nyt muutaman harjoituspelin perusteella tehty täällä vähän turhan iso numero. Hienoa että junnuja nousee, mutta pitkä matka on vielä valmiiksi Liigapelaajaksi. Vähän tässä nyt tunnutaan hämääntyvän muutaman pelin otannalla.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Nyt vasta eka hetki kommentoida ekoja matseja.Ytimekäs toteamus on, että on mennyt helvetin hyvin. En uskonut unissakaan, että Kaskinen saisi näin hyvän lähdön. Niin moni muu on aloittanut tyyliin 5 matsin tappioputkella ja sen jälkeen potku-ketju on auki.
Tepsi oli oikeasti hyvä molemmissa. Maalinteko oli jäätävää Lukkoa vastaan, mutta paikat ja ote oli meillä koko ajan. Setäseltäkin hieno matsi, kuten myös lauantaina. Ei otteet mitenkään täydelliset olleet, mutta Tapparaa vastaan kerrankin se YV toimi. Pari aivan mahtavaa kaappia Lindsteniltä.

Jos jotain heikkoa haluaa löytää, niin:
-Tapparan eka maali täysin Ekeståhlin piikkiin. Kaveri pelasi oman miehen todella löysästi, eikä mun mielestä edes yrittänyt oikein luistella kiinnikään. Ekeståhl omassa päässä suurissa vaikeuksissa. Allsvenskanin ja Liigan ero voi olla aika kovakin, mutta kehittyvä kaveri. En tyrmää, kyllä se sieltä vielä tulee.
-Aloitukset kääntyivät lopussa täysin Tapparalle. Miksi? Onneksi niistä ei koko peli kääntynyt kuten keväällä Hifki teki.
-Laukoa pitää enemmän. Niemiseltä loistava näyttö, samoin Karvoselta Lukkoa vastaan (tolppa).

Kuten joku sanoikin, huominen matsi näyttää onko aiemmista kausista jäänyt mitään järkeä päähän. Leijuntaan ei ole varaa yhtään.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan positiivinen startti tosiaan. Se mikä myös lämmittää, että viime kauden vahvuuksista toimiva viisikkopuolustus näyttää sittenkin olevan tallella. Viimeisissä neljässä pelissä päästetty 1,1,1 ja 2 maalia. Näistäkin osa pelaajien henkilökohtaisista virheistä. Maalivahtipeli ja puolustaminen on mahdollistanut voittamisen jokaisessa matsissa.

Ja jos vielä yv alkaa toimia nähdyllä tavalla, niin pelkästään näillä ollaan jo vahvoilla.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pari erää tahmeutta, mutta joku/jokin herätti joukkueen kolmanteen erään. Oletan herättäjän olleen uusi valmennustiimi, joten kiitokset siitä. Ja kiitokset koko joukkueelle, hieno alku kauteen - ilman ennakko-odotuksien mukaista perseilyä. Saa jatkaa samaan malliin.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Saa jatkaa samaan malliin.

Kyllä välillä saa/pitää myös hävitä jotta voitit tuntuvat yhtä hunajaiselta kuin lauantaina ja tänään! =P Otetaan nyt kuitenkin jokunen täysi pistepotti ennen seuraavaa tappiota.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Lindstenillä on kyllä käsi-silmä koordinaatio ja kehonhallinta kunnossa. Ei ole koolla pilattu, mutta silti kontaktitilanteissa kerta toisensa jälkeen jotenkin ihmeellisesti raastaa itsensä etupuolelle ja kiekkoon. Ja lähistöllä olevat irtokiekot tuntuvat hakeutuvan Jasun lapaan.

EJ on ollut tähän asti aika raakile, mutta läpisyöttöjä tuo on kuitenkin jakanut suunnilleen keskiarvolla läpiajo per peli. Jännä kyllä, kun välillä kiekko tuntuu omissa polttelevan ja ne helpot syötöt lähelle menevän metrin ohi. Mutta näkisin, että tässä on kysymys tottumisesta kovempaan paineeseen ja kun itseluottamus vain pysyy kunnossa niin äijä tuohon sopeutuu. Fyysisen pelin ja puolustamisen puutteet ovat sen sijaan vaikeampia pikapaikata. Toivottavasti saa omaa peliään sopeutettua ja oppii suojaamaan mahdollisimman hyvin nuo puutteensa. Näkisin, että äijä kuitenkin tuo pakistoon omaa erityisosaamistaan, ja olisi kiva pitää jengissä.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Näillä otteilla Lindsteniä ei nähdä ensi kaudella Turussa. Ei nähdä montaa muutakaan pelaajaa. Filppulalta aivan uskomattoman hyvää peliä. On päässyt unohtumaan, miten hyvä sentteri voikaan olla. Annan vitusti pyyhkeitä toimistolle näistä aiemmista kausista!! Filppula painanut nyt 0+5 ja paljon enempäänkin paikkoja on ollut.

Pelin avaaminen hyökkäyksiin lähdössä oli todella surkeaa. Sport osasi tukkia keskialueen ja karvasi laidoilta kiekot pois. Se toimi 2.erää. Omassa päässä Tepsin pakisto saattaa olla aika kovilla nopeita joukkueita vastaan, sitä odotellessa.

Nyt voi kuitenkin nauttia! Maalihanat on avattu ja kaverit on kovassa vireessä. Tällä viimeistelyllä kaatuu joka joukkue ketä vastaan tulee.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
@Rote Sau

Totta, edellisen kerran, kun tämän näköistä pelin lukemista on joku sentteri TPS-paidassa osoittanut, on pitänyt kantaa nimeä Koivu ja numero 9. Yksinkertaisesti Filppula on omalla tasollaan lukemaan ja ennakoimaan peliä ja tähän kun lisätään hyvä syöttötaito ja pehmeät kädet, niin jälki on parhaimmillaan todella hurjaa. Tuo korjaa Filarin puutteellisen liikkeenkin. Corey Locke olisi aikanaan voinut olla samanlainen taituri, mutta ei sopeutunut yhtään tuolloiseen Virran pelikirjaan eikä eurooppalaiseen kaukaloon. Onhan tässä kaikenmaailman Lucea ja Koskirantaa ravannut senkin jälkeen, mutta kun puhutaan tämän tason tarjoilusta, niin Ilari on siellä yksin 2010-luvulla Palloseurassa yhdessä sen Koivun kanssa.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Timi Lahtinen loppukauden lainalle Tovereihin: Timi Lahtinen palaa TUTOon! - TUTO Hockey

Sopimus loppuu tähän kauteen ja toistaiseksi Palloseurassa tilillä yhteensä 33 ottelua tehoin 2+2. Viime kausi TUTOssa oli tuottelias, mutta saapa nähdä jatketaanko sopimusta tämän kauden jälkeen enää.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Olisikohan aika kokeilla Virtaa kakkosen keskellä ja siirtää Perrin kolmoseen, nimittäin ei vain toimi nähdyn perusteella kakkosketju puhumattakaan kolmosesta.
Nieminen-Virta-Palmu olisi ihan mielenkiintoinen kokeilu nykyisen toisen ketjun koostumuksen sijaan.
Tirronen pelasi tänään erittäin hyvin.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Äärettömän kova startti farmijyrä-Tirroselle. En tiedä oisko Karolus pelannut kuitenkin paremmin. Sori Pavlikovsky, oli pakko.

Jännä dejavu tämä vieraspelaaminen, jossa ei onnistu mikään. Noh, saa kattoa mikä se todellinen taso on kun vähän vettä virtaa vielä Aurajoessa. Melkoista vuoristorataa on vielä, joten saa nähdä minne tuo asettuu.

Tuo ketjujen jatkuva sotkeminen ei välttämättä ole pelkästään hyvä juttu, mutta eiköhän nekin ala asettumaan kun päästään alkua pidemmälle.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olisikohan aika kokeilla Virtaa kakkosen keskellä

En tiedä siitä, mutta pakkohan tuohon kolmoseen on saatava joku pelaaja, jolta voi edes odottaa onnistumista. Nyt kolmonen on koottu pelkistä arvoista(Väyrynen-Karvonen-Nyström). Varmasti ihan toimivia jannuja, mutta ei kaikkia arpoja voi laittaa samaan kenttään.

Virta Nyströmin tilalle tai Pikkarainen Väyrysen tilalle, niin olisi tekijämiehiä kaikissa kentissä.
 
Viimeksi muokattu:

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Äärettömän kova startti farmijyrä-Tirroselle. En tiedä oisko Karolus pelannut kuitenkin paremmin. Sori Pavlikovsky, oli pakko..

Siinähän pahoittelet, ei mulla mitään sitä vastaan ole, että Tirronen taisteli eilen taidolla ja tuurillakin Lappeenrannassa yllättävän kovassakin paikassa, kun aina ei ollut puolustus tukena. Sitä vuokraus-politikointia taas en ymmärrä edelleenkään, sitä ei yksi nollapeli muuta. Mutta se siitä.

Kovin staattista oli eilen monen viisikon peli, joka myös esti maalipaikoille pääsyn. Sellaista viisikoita repivää luistelua tuonne kaipaisin ja pakko vain sanoa, että Dave Spina oli sellainen, joka siitä parhaimmillaan teki taidetta, kun vastustajan molemmat pakit rimpuilivat hänessä kiinni.

Edelleen pyörittäisin sitä onnenpyörää kunnolla ympäri ketjujen suhteen. Jonne ja Sonni samassa ketjussa näytti eilen hyvin kankealta yhdistelmältä esimerkiksi ja siitäkin huolimatta, että Nieminen toi nopeutta siihen ketjuun. Nyström on ihan kiva koohottaja, mutta sana vahvistus on hänestä kyllä liioittelua tällä hetkellä ja epäilen, että joku Savonlinnaan potkittu Siikikin pystyisi samaan.
 

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
Lindsten - Filppula - Kallio
Palmu - Virta - Nyström
Väyrynen - Perrin - Nieminen
Pikkarainen - Virtanen - Nurmi

Tallinder - Reunanen
Heikkinen - Eronen
Forsström - E-J

Setänen / Tirronen

Edit.

Jos oikein haluis myllätä ni hyökkäys näin:

Lindsten - Filppula - Virta
Palmu - Perrin - Kallio
Pikkarainen - Väyrynen - Nurmi
Taavitsainen - Virtanen - Nieminen
 
Viimeksi muokattu:

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Itse olen tässä miettinyt että seuraava kokoonpano saattaisi olla todella kiinnostava hyökkääjien osalta:

Palmu - Filppula - Nurmi
Lindsten - Virta - Kallio
Pikkarainen - Perrin - Nyström
Taavitsainen - Virtanen - Nieminen

Jännästi meillä on itseasiassa pelintekijöitä jopa vähän liikaa ja voimahyökkääjistä jopa pulaa. Ajatuksena tuossa on ollut saada joka kenttään vähän suoraviivaisuutta sen muodossa että niihin riittäisi yksi halukas kaksinkamppailupelaaja jokaiseen. Esim tuossa hahmotelmassa Pikkarainen voisi hyvin pelata ykkösessä Nurmen tilalla, mutta mielestäni Perrin on ollut vähän jäinen jopa ja tarvitsee kyllä fyysisissä tilanteissa jonkin verran apua. Nurmen paikalle jos tulisi vielä joku NHL:stä tuttu TPS taustainen laituri niin tuo olisi todella kova.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Kyllähän tässä variaatioita on mahdottoman paljon. Saattaa olla että käy kuten 2009-2010 jolloin koostumuksia haettiin koko kausi ja vasta aivan lopussa ne loksahti paikoilleen.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos oikein haluis myllätä ni hyökkäys näin:

Lindsten - Filppula - Virta
Palmu - Perrin - Kallio
Pikkarainen - Väyrynen - Nurmi
Taavitsainen - Virtanen - Nieminen

Diggaan tuosta ajatuksesta ykkösketjun osalta ja Perrin-Kallio tutkaparin osalta vaikka ovatkin melkoisia diiseleitä yhdessä. Sen toimivan kolmosketjun löytäminen on tässäkin haasteena. Jotenkin sellainen hyvän kahden suunnan sentterin puute tuosta loistaa. Perrin saattaisi siihen pystyä halutessaan, mutta Kallio on vielä niin äärimmäisen tehokas että menisi hukkaan kolmosketjussa.

Korpikoski olisi tullessaan huikea vahvistus, mutta siltikin tuo edellä mainittu ongelma säilyisi. Mutta nämä nyt on näitä fantasioita ja kauden aikana nähdään löytyykö tuosta sopivat palaset.

Ja Pavlikovskille: Kunhan piruilin sellattis pukukoppimaisesti. Ei ole tarvetta avata keskustelua enää ja lupaan etten vittuile kovin paljoa jos Tirronen pelaa kovan kauden. Voihan se kostautua ihan paskaksikin vielä.
 

tunsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS&NHL, #11, #9, #96, #55, #24, #8, #44, #20, #86
Diggaan tuosta ajatuksesta ykkösketjun osalta ja Perrin-Kallio tutkaparin osalta vaikka ovatkin melkoisia diiseleitä yhdessä. Sen toimivan kolmosketjun löytäminen on tässäkin haasteena. Jotenkin sellainen hyvän kahden suunnan sentterin puute tuosta loistaa. Perrin saattaisi siihen pystyä halutessaan, mutta Kallio on vielä niin äärimmäisen tehokas että menisi hukkaan kolmosketjussa.
Sama ongelma on omastaki mielestä et ei oikeen kolmoseen ketään löydy. Väyrysen pistin siihen koska mun mielestä parempi ku Karvonen ja pelas hyvin sen yhden erän CHLää ku Virtanen otettiin pois.
Ja tosiaan Kallio&Perrin ei ole vielä ainakaan kolmosen ainesta vaikka tepsissä tasainen peluutus onki. Enkä kyllä ole valmis Virtaakaan laittamaan kolmoseen.

Mikäli Korpikoski tulis ni sit Virta tai Perrin suoraan kolmoseen ja jäljelle jäävä on kakkosen keskellä. Kallio kakkoseen ja Korpedo ykköseen. Taavitsainen tai Niemunen tippuu siinä kohtaa rotaatioon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös