TPS kaudella 2016–2017

  • 360 876
  • 1 143

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Millaista vammaa Erosella kun ei ollut askissa? Oliko mitään tietoa? Entäpä Kumen tilanne? Aika hiljaa on oltu.
 

snumi

Jäsen
Eronen taisi saada kipeästi kiekon nilkkaan tjsp

jos joku miettii miksi "nuoriso" pelaa, niin kertokaa montako kautta ajettelitte että "papat" pelaavat?

Eiköhän "nuoriso" ole ihan runkopelaajia muutaman vuoden päästä?
 
Viimeksi muokattu:

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kumesta ei taida olla kellään kovin selkeää käsitystä. Tämä kallistuu tavoistani poiketen vähän huhupuheen puolelle, mutta olen ymmärtänyt, että hänellä olisi jo lupa pelata mutta on itse epävarma ja/tai varovainen.
Juu. Taitaa olla mallia henkinen tä loukkaantuminen
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tästä illasta havainnot:

-Ykkönen toimii. Perrinin ja Kallion luistin tuntuu liikkuvan hyvin ja Thorell täydentää hyvin. Hyvä ketju.
-Muut ketjut eivät oikein löytäneet kemiaa. Siirtäisin Spinan välittömästi Virran ja Lindstenin kanssa samaan ketjuun, jolloin meillä olisi selkeä kakkosketju. Nopeita, hyökkäysvoimaisia pelaajia, jotka ehtivät mukaan toistensa peliajatukseen ja liikkeeseen. Karvonen ja Ahtola voivat olla ok shutdown-kentän(3.ketju) osat, mutta tuloksentekoyksiköihin ei mielestäni asiaa, koska luistelunopeus ei riitä.
-Nelonen saattaisi olla ihan hyvä, mutta tänään peliaika etenkin Niemisellä jäi olemattomiin, joka heijastui sitten kiekollisena epävarmuutena ja johti mm. Kärppien 1-1-tasoitukseen.
-Tallinder ja Heikkinen aivan kurkoja pakistossa. Loput pakit ihan ok mutta ai että, jos saataisiin sinne vielä yksi tekijämies niin oltaisiin lähellä TODELLA hyvää nippua.
-Veskaritilanne bueno.

Summa summaarubum: Yksi kova sentteri + yksi kova pakki ja nippu on Liigaan lähes timanttinen. Ilman niitä tullaan sijoittumaan todennäköisesti viidenneksi.
 
Suosikkijoukkue
TPS
+ Ilkka Pikkarainen. Jumala, Ylivaltias. Käänsi täysin momentumin kovalla taklauksellaan ja myöhemmin tulleesta jäähystä TPS pääsi 1-0 -johtoon.

Kyllä, Pikusta näki että oli ollut ikävä kunnon peleihin ja sitä oli ilo todistaa. Kovia taklauksia monta, perinteiset maalinedusta hämmennykset ja tappituntumalle hakeutumiset, suu soi aina kun mahdollista... Ja kirsikkana kakun päällä se jäähyn kalastus. Nujakointi ja provosointi oli molempisuuntaista, mutta Piku hillitsi juuri sen verran, että kaveri päätyi yksin penkille.
 

Sakoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hienoa huomata, että Virran hyvä vire harkkapeleistä kantoi myös liiga-avaukseen. Ihan eri jätkä, joka viime kaudella varjoissa hiihteli. Jos meno jatkuu samanlaisena koko kauden, niin voidaan odottaa, että "kaappaus" tuottaisi vihdoin hedelmää.

Keskitalo puolestaan on saanut pelata koko pre-seasonin, ja nyt liiga-avauksen Tallinderin rinnalla, mutta ei tunnu löytävän sitä itsevarmuutta, mitä ykkösparin puolustajalla pitäisi olla. Tekeminen on usein melko epävarmaa, vaikkakin potentiaali silloin tällöin hieman väläyttää olemassaoloaan. Ei kuitenkaan tällä hetkellä ole ykköspakkiparin arvoista suoritusta. Toivottavasti löytää hieman munaa peliin, niin jää hassut mokat pois!
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Keskitalo hakee askeleitaan, Tallenin jatkuvassa ohjauksessa uskon hänestä löytyvän lisää lunastamatonta potentiaalia joka kyllä realisoituu. Toki Erosen palatessa Keskitalo voidaan tiputtaa rosterissa alaspäin. Eilen muuten Berger pelasi hyvän matsin sitä yhtä hassua pitkää kiekkoa lukuunottamatta - hyviä kamppailuita ja päättäväistä meininkiä kiekon kanssa, ja hänellä ei samaan malliin poltellut kuin Mirolla.

Pitäisi varmaan kaivaa vanha kunnon pelitapaketju esiin jos alettaisiin ruotia sitä enemmän, mutta olin itse hämmästynyt siitä miten paljon TPS pyrki rintamahyökkäyksiin. Nopeat käännöt toki ovat edelleen isossa roolissa ja Erik Thorellin maali olikin perua tällaisesta, mutta hyvin tuntui soljuvan yhä useampi alhaalta lähtenyt yhdessä tehty hyökkäys toiseen päähän. Viime kauteen lievä nyanssiero.

Ylivoima oli aika kuraa, meni aika miekkailuksi ja oli hankala saada rauhoitettua sitä. Osittain varmaan vierasjoukkueen aktiivinen alivoima oli tälle syynä. Silti kaksi maalia ylivoimalla ensimmäiseen matsiin antaa varmasti itseluottamusta joukkueelle. Heikkinen on jokaisen euronsa arvoinen hankinta, aivan timanttinen pelaaja.

Tiistaina Lahteen hyvällä itseluottamuksella. Tärkeä avausvoitto.
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Scissorsilta yllä hyviä huomioita. Mulle palloseuran hyökkäyksiinlähdöt olivat positiivinen yllätys, ja suht hyvin organisoituja Kärppiäkin vastaan päästiin usein keskialueen yli rintamahyökkäyksillä. Päästiin myös usein hyökkäyssiniseltä keskeltä hyvällä vauhdilla sisään, eikä menty suoraan kohti kulmia. Eteenpäin on siis tälläkin osa-alueella menty.

Kärpille kävi aika nopeasti selväksi että alivoimapelaamista pitää hiukan säätää, ja viimeisten jäähyjen aikana Heikkistä pelattiin aika voimakkaasti pois. Ei pitäisi olla tepsille mikään ongelma, kun syvältä läheltä maalia löytyvät mm. Perrin ja Kallio. Mutta tämä tulee todennäköisesti olemaan pelin henki jatkossakin, tuskin tuo Heikkisen ruoska on jäänyt muilta joukkueilta huomaamatta. Ylivoimaa organisoidessa pitää siis miettiä, miten tuo ylimääräinen tila lähellä maalia/keskustassa jatkossa hyödynnetään.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olipa järkyttävää pelaamista Keskitalolta Pelsuja vastaan. Lopussa irtipäästetty Berger on huomattavasti vahvempi kaksinkamppailuissa ja jo Kärppiä vastaan yllättävän hyvä. Myös Kärpät-pelissä Keskitalo oli koko ajan potkun perässä. Tässä käy nopeasti niin että pakkiparit elävät, ja Miro löytää itsensä seiskapakin paikalta ja Dudaksen tervehdyttyä katsomosta.

Setänenkin olisi voinut edes yhden paikan ottaa kiinni, Grogi jätti varmemman kuvan itsestään. Edge on nyt Georgievilla.

Muuten tykkää kovasti Virran, Lindstenin, Taavitsaisen, Erosen, ja Karvosen tekemisestä. Tiesin että Lindsten on taitava, mutta kaksinkamppailukovuus on yllättänyt. Uskoisin että tästä kuitenkin ihan hyvä juttu tulee.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@kone82 Pitkälti samaa mieltä noista onnistujista. Lindsten jäi mieleen parista ennakkoluulottomasta haastosta. Eronen vaikutti varmalta, viime kauden luotto näkyi. Karvosella tuskastuttavasti kiekko katosi aina kun piti antaa se ratkaiseva syöttö tai laukoa, mutta oli sentään kiekossa kiinni. Toivottavasti tekee pian maalin ettei ala painaa.

Georgiev piti nollat vaikka taisi siellä puolen tusinaa härdelliä olla maalin edessä. Taitaa olla selviö perjantain aloittajaksi. Setänen olisi tosiaan voinut ainakin sen 3-0-vedon torjua, ehkä myös ekan kudin, vaikka ei hänen piikkiin mene tämä peli kokonaisuudessan.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eronen ja Forsström ainoat pelaajat tänään ketkä jäivät tehotilastossa nollille. Olivat muutenkin ainoa pakkipari joka saa puhtaat paperit. Keskitalo ja Tallinder -4. Pelin lopussa sitten taisi olla jo tuo tuttu Tallinder- Eronen parivaljakko.

Karvosesta vielä sen verran että tosiaan kun ratkaisuja pitäisi alkaa tekemään niin jäätyy kyllä yleensä todella pahasti.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vasta kauden toka peli, mutta eihän tällaiset 6-1 selkäsaunat varsinkin ennakkoon sarjan keskinkertaisuutta vastaan mitään hyvää kerro. Sitten vielä saa lukea, että taustalla taas hämmennetään vahvasti. Voihan tietty olla, että Lähdesmäki oli täysi mulkku, mutta sitten voidaan taas ihmetellä rekrytoinnin tasoa.

Tosiaan kauden toka peli vasta, mutta huolestuttavan paljon taas alkaa männä vuosilta tuttuja sekoiluja nousta esiin jo kauden tässä vaiheessa.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kuinka kauan Ahtola saa tahkota dieselmäisesti kakkosketjun laidalla tai ylipäätään pelaavassa kokoonpanossa?
Taavitsaista voisi kokeilla kakkosketjussa Ahtolan paikalla, tuskin huonommin pelaa.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Taisivat jätkät lähteä takki auki Lahteen!

Tilastot menivät tasan, vaan Tepsin verkko heilui 6 kertaa. Mikä ikinä tässä ryssimisessä olikaan taustalla, niin nyt pitää kerätä ittes perjantaiksi. Tekisin kovia ratkaisuja ja pistäisin Keskitalon katsomoon, samaten Setänen istumaan. Lindsten esimerkiksi rohkeasti ykkösen laitaan, ainakaan Ahtola ei sinne todellakaan kuulu. Sentterien puute alkaa näkymään, mutta sille ei nyt voi mitään jos rahaa ei ole.
En usko hetkeäkään, etteikö kokenut kaarti ruoskisi porukan taas maan pinnalle. Eikä ole tässä vaiheessa tarvetta painaa paniikkinappulaakaan.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Kuinka kauan Ahtola saa tahkota dieselmäisesti kakkosketjun laidalla tai ylipäätään pelaavassa kokoonpanossa?
Taavitsaista voisi kokeilla kakkosketjussa Ahtolan paikalla, tuskin huonommin pelaa.
Jo ennen kauden alkua mietin, että mitkäköhän Ahtolan tehot ovat tällä kaudella. Tuskin montaa pistettä tekee.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jo ennen kauden alkua mietin, että mitkäköhän Ahtolan tehot ovat tällä kaudella. Tuskin montaa pistettä tekee.

Jännä sivujuonne tässä että Jerry treenasi kesällä tuossa paljon huomiota osakseen saaneessa Rautalan ryhmässä. Vielä ei ole näkynyt kauheasti pelissä. Hymiö.
 

Wingman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valmentajien hautuumaa
Jo ennen kauden alkua mietin, että mitkäköhän Ahtolan tehot ovat tällä kaudella. Tuskin montaa pistettä tekee.

Joo kyllä esim. Lindsten on mennyt saman tien ohi Ahtolasta.

Eilinen tappio meni kyllä täysin henkisen puolen piikkiin. En katsonut kuin puolitoista erää, mutta välillä näytti siltä, kuin oltaisiin pelattu jotain harkkapeliä. Löysää ja huolimatonta. Miten voi noin pahasti vetää vihkoon?
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Silloin kun ykkösketjulle tulee näitä "no-show" iltoja niin meitä ajetaan kakkoseen huolella. Tämä on kääntöpuoli siitä että munat on yhdessä korissa.

Ihan pikkaisen huolettaa, jos Perrin tai Kallio ajautuu telakalle. Pakeissa meillä on sentään jotain pelivaraa, mutta keskikaista ei kestä yhtään loukkaantumisia.
Karvonen kahmii kohtuullisesti aloituksia, mutta muuten ei riitä. Virrallakin vielä todella pitkä matka täyttääkseen tosissaan sentterin ruudun.

Kakkosketjulle en näe tuossa muodossa kovin valoisaa tulevaisuutta. Spinan kohdalla on todella suuri floppiriski ja tuollaisessa ketjussa saatetaan tuhota miehen pelihuumorin rippeetkin. Mutta eiköhän ensi pelissä ole jo muutoksia.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Kyllä, Ahtola on ihan sukka.
Kyllä, Meiltä puuttuu senttereitä.
Kyllä, Keskitalo on ihan sukka.(tämä minulle kyllä suuri pettymys, odotin erilaista kiekollista peliä)

Mutta minusta noilla asioilla ei juurikaan tekemistä eilisen tappion kanssa. Joukkue oli joukkueenakin aivan paska. Ketään ei juuri kiinnostanut taistella tahi pelata joukkueelle. Miksi joukkue oli noin surkea, sitä ei tarotkortit kerro. Tuollaisellla pelillä ei oteta keltään pisteitä.

Lähdesmäen lähtö voi liittyä asiaa, tahi sitten olla liittymättä.

Valmennuksen on noustava esiin ja saatava tuollainen paska päättymään kokonaan.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Mutta minusta noilla asioilla ei juurikaan tekemistä eilisen tappion kanssa. Joukkue oli joukkueenakin aivan paska. Ketään ei juuri kiinnostanut taistella tahi pelata joukkueelle. Miksi joukkue oli noin surkea, sitä ei tarotkortit kerro. Tuollaisellla pelillä ei oteta keltään pisteitä.

Amen. Jos noin paskasti pelaavat kovinkin paljon, niin silloin kyllä fakta on se, että Atun, Kallion, Perrinin, Tallinderin, Virtasen, sun muiden johtajuus ei riitä kannttelemaan yhtä liigajengiä. Eli itse en tämän kyntämisen jatkumiseen ihan hirveästi usko, vaikka eilinen olikin kauheata paskaa.

Kysymys enemmänkin kuuluu, että mikä on taustalla siinä, että Pelicans on saanut Tepsin pasmat sekaisin? Twitterissä huudeltiin, että Monni olisi yrittänyt "noutaa" Bloodia pitkin peliä. Telkkarista tämä ei välittynyt, mutta en nyt ihan täysin tätä epäilekään. Ploodin kilpparit ja polvitaklaukset ovat varmaan muillakin muistissa.
Näkisin siis, että viime kaudella Tepsin Pelsuja vastaan kokemat koettelemukset tässä nyt enemmän painoivat kuin esimerkiksi joku yleinen kriisi.

Perjantai kertoo paljon.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä se on henkistä heikkoutta jos yks Ben Blood saa koko joukkueen sekaisin. Tolla Tepsin rosterilla pitäisi yksinkertaisesti Pelicans voittaa noin 8/10, mutta eipä voitettu..
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kyllä, Meiltä puuttuu senttereitä.

Nyt olisi toimistolta kaikkien aikojen kylmäpäisin veto hommata taas kauden ensitahdeissa se "Jeff Halpern" tuomaan leveyttä tuonne, mutta etenkin tässä tapauksessa huomio kiinnittyisi jälleen hyviin asioihin kaiken paskan jälkeen ja kotipeleihin voitaisiin saada taas ylimääräisiä silmäpareja.

Juuri tuollainen kehäraakki tilaukseen edes pätkäpaperilla, jos ei mottipäisiä summia maksa. DEL-liigassa paljon työttömiä ja vähän nimetkin omaavia pelimanneja. Glen Metropolit, Zach Hamill, Dany Heatley(!), Chris Connolly, Jason Williams....

Kunnes sitten mut herätettiin unilta ja rosteriin nostetaan Patrik Moisio jostain Kaarinan kiekkopojista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös