TPS kaudella 2014–2015 – joko nyt?

  • 670 923
  • 1 669

The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
Nakladal - puolustava puolustaja, roolissaan tod. näk. hyvä, mutta eikö vastaavaa löytyisi halvemmallakin. Lähinnä siis hinta/laatu suhdetta mietin.

Myöskin itse tähän otan kiinni. Tämän kauden hankitoja etsiessä tärkeää oli se, että pelaajat on scoutattu mahdollisimman hyvin enne sopimusten tekoja. Näin todellakin vältetään ne "arvat".

Nakladal pelasi viimekaudella Kari Jalosen alaisuudessa ja Jalonen itse vinkkasi Jakubia Turkuun.
Eli Nakladalin ominaisuudet olivat varmasti tarkkaan kerrottu ennen sopimuksen allekirjoittamista.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Noin muutoin ihmettelen, että listauksestasi uupui Markus Seikola. Pitkän tauon jälkeen paluun tekevä, mielialapelaajana tunnettu Seikola herättää tällä hetkellä ainakin täällä enemmän epävarmuutta kuin esim. Nakládal.

Keskityin uusiin nimiin, sen takia Seikola ei ole listalla. Muuten olen samaa mieltä hänestä.

Toki, Lassila, Lasch ja Smolenak ovat kovia vahvistuksia ja niin varmoja nimiä kuin liigaan voi ylipäätään odottaa. Tepsi on ensi kaudella todellakin musta valkoinen. On kova kärki jopa kahteen ketjuun, mutta sen jälkeen taso tippuu rajusti. Mutta jos kannattajana asiaa katsoo, mieluummin näin kun tasapaksuja puurtajia joukkue täynnä ilman yhtään taitoa ja loistoa.
 

-TMA-

Jäsen
yhteenvetona näin ulkopuolisena tulee sellainen olo, että onko jouduttu kunnian palauttamiseksi hinnalla millä hyvänsä tekemään jopa liikaa riski hankintoja? Sen lisäksi tuntuu että nämä ovat kaikki high risk tyyppisiä hankintoja, eli kysymerkkeihin suhteutettuna liian kalliita. Toivottavasti näin ei ole, mutta selvästi riski leijuu joukkueen yllä. Lisäksi kun lähes puolijoukkuetta vaihtuu kärjen osalta, kemioihin voi mennä aikaa.

Urheilussa on aina riskejä, se on juuri se suola, kun pelkällä rahalla ei yleensä saa voittavaa joukkuetta. Totta kai laatu maksaa ja vaihtuvuus ei ole optimaalinen tilanne, mutta toisaalta on hetkiä jolloin suuri vaihtuvuus on toivottua tai jopa se paras vaihtoehto.

Ja kyllä kemioihin menee luonnollisesti aikaa, mutta nopean analyysinkin perusteella yksi potentiaalinen ketju on jo Pelicans-ajoilta mahdollinen miltei samassa kokoonpanossa eli Smolenak-Koskiranta-Lasch ja pakkina Seikola.

Näin esim. ykköseen jäisi vaikkapa Tukonen - Lucenius - Rantanen, joista kaksi pelasivat miltei koko viime kauden kuitenkin samassa joukkueessa. Myöskin Pikkarainen on jo tuttu Pelicans-ajoilta niin valmennukselle kuin usealle pelaajalle.

Suht pienet piirit kuitenkin liigan sisäisesti pelaajien kesken on ihan eri joukkueidenkin välillä ja porukka viihtyy hyvin pelien jälkeen käytävillä yhdessä mm. usein sama pelaaja-agentti yhdistää pelaajia.

Itse suht luottavainen nykykokoonpanon suhteen, sillä kuten tuossa jo aiemmin viitattiinkin ja Suikkanenkin totesi Yle Turun haastattelussa, että miltei jokaisella on joko linkki Tepsiin, Liigaan, Turkuun tai valmennukseen jne.

Tiedän, että mm. Jaloseen on hyvät suhteet ja häntä on hallillakin suht usein näkynyt, joten eiköhän myös Nakládal oli hyvin skoutattu ennen hankintaa.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Uiui!! Huikeeta menoa! Paperilla alkaa olemaan joukkue jopa jo kova! Tulevan kauden pistepörssivoittaja on kenties joku tepsiläinen...?

Tämä pisti silmään, ja mieleen tuli välittömästi viime kausi ja Sexton+Pare. Eikös ollut niin, että molemmat johtivat pörssiä lähtiessään? Kärkisijoilla joka tapauksessa. Melkein jopa toivon, että ihan pistepörssin kärkipäästä ei meidän miehiä löydy tulevalla kaudella, sillä kummasti kiinnostuvat KHL:ssäkin, kun hurjasti pisteitä mättää. (Tietysti moni muukin asia vaikutti siihen, että Pare ja Sexton tepsin jättivät.) Laitetaan kuusi miestä pistepörssin sijoille 10-20 niin miellyttää huomattavasti enemmän.

Nyt toivonkin siis ketjuilta sisäistä kemiaa ja toimivaa peliä. Samaa odotan koko joukkueelta: jokainen hoitaa tonttinsa, ja sitten katsotaan miten käy. Olettaisin myös, että ketjun ollessa hyvä juuri osiensa summan takia, yksittäinen pelaaja ei herätä ulkomailla "liikaa" huomiota.

Hankintoihin liittyen iso peukku täältä, ja varmasti aion Hakametsään mennä katsomaan, kun Tepsi kylään tulee. Nyt täytyy vakavasti harkita muutamaan kotimatsiinkin lähtemistä. Otan silti rauhallisin mielin. Häviäminen on juurtunut syvälle organisaatioon, ja töitä pitää tehdä jotta menestys (edes kohtalainen) Turkuun palaa. Mutta innolla odotan kautta.
 
Suosikkijoukkue
HC TPS, Lauri Tukonen
Eipä noista kahdesta ekasta ketjusta tarvitse paljoa tänne lisäillä. Lasch ehdottomasti Koskirannan kylkeen kuten pelsujen aikanakin, jotta ehkä saadaan Koskirannastakin kaikki irti. Smolenakin pistäisin eri ketjuun jotta saadaan tasoitettua sitä maalintekovoimaa kahden ekan ketjun välillä. Sitten kaksi laituria ihan kemioiden, loukkaantumisten ja vireen mukaan miten parhaaksi nähdään; Tukonen, Rantanen, Sointu, Pikkarainen... (Ja sitten se märkä uni, jossa #11 tulee johtamaan ykköstä ja Luce tohon laituriosastoon mukaan niin ei ainakaan huonolta näytä).

Tuo monen kaavailema kolmonen näyttää myös oikein toimivalta; Sointu, Kume ja Pikkarainen. Sointu ja Talonmies täydentävät toisiaan pelillisillä ja fyysisillä ominaisuuksillaan, jolloin roolituksen laitureiden kesken näyttäisivät olevan kunnossa. Kume näytti jo viime vuonna ekaa kertaa näin kovassa sarjassa rikkonaisella kaudella, että taitoa ja tahtoa löytyy. Välillä Kume oli jopa joukkueen parhaimmistoa peleissä, mikä ei nyt välttämättä paljoa vielä kerro sinällään.

Nelonen taas näyttäisi tällä hetkellä sellaiselta "mitä jää" -ketjulta. Täytyy toivoa Karvisen onnistumista sekä siihen sopivaa sentteriä, kuka ikinä siihen istutetaankaan. Täytyy myöntää, että Pikkaraista en niin tarkkaan tunne, mutta hän voisi olla hyvä palanen tuonne neloseen, mutta viime kauden lopun otteidensa puolesta tuntuu, että hänen hyökkäysavut jäisivät pahasti käyttämättä. Ei toki olisi pahaksi, että nelosestakin läytyy ratkaisuvoimaa myös ylöspäin, mutta muutaman pleijaripelin puolesta sekä Pelicans-kannattajien kommenttien perusteella kaveri oli joukkueen parhaimmistoa. Minulla on sellainen tunne, että moni aliarvioi Pikkaraisen tällä hetkellä varsinkin Suikkasen kommenttien, ilmeisesti parantuneen fyysisen kunnon ja viimeisien pelillisien otteiden perusteella.

Ei kai tässä muuta tähän hätään. Pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä, joita en nyt ehdi tarkastamaan.
 

hokielmeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TS Kiekossa Arse availee vähän Nakladalin ja Laschin hankintoja. Sinänsä ei mitään ihmeellistä tullut esille, mutta ihan mielenkiintoinen klippi. Myös Sakun paluusta puhuttiin, ja ainakaan Arse ei tyrmännyt paluuta tässä vaiheessa.

Tässä siis linkki.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
mieleen tuli välittömästi viime kausi ja Sexton+Pare.
Niin tuli minullekin mieleen. Tepsin joukkue vaikuttaa tässä vaiheessa todella hyvältä, mutta kuinkahan moni parhaista ulkomaalaispelaajista on vielä vuoden vaihteen jälkeen mukana joukkueessa. Onko heidät hankittu ensi sijassa kauppatavaraksi vai tavoitteleeko TPS tulevalla kaudella tosissaan myös urheilullista menestystä.
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niin jutussa sanottiin siis, että Saku tekee itse päätöksen pelaako Tepsissä, NHL:ssä vai lopettaako. Eikä seuran puolelta painosteta enempää, Saku sitten kertoilee itse päätöksistään. Paikka toki on Tepsissä, jos siihen päätyy.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Niin tuli minullekin mieleen. Tepsin joukkue vaikuttaa tässä vaiheessa todella hyvältä, mutta kuinkahan moni parhaista ulkomaalaispelaajista on vielä vuoden vaihteen jälkeen mukana joukkueessa.

Ehdottomasti ensisijaisesti kauppatavaraksi ja heti syksystä alkaen alkavat Lasch kumppaneineen kasvattamaan markkina-arvoaan ja luulen, että divarin dynastia seura Kupittaalta on varmasti kiinnostunut ulkomaan troikasta. Naapurit tarvitsevat Lascheja ja Gysperseja mestiksen tiukkoihin runkosarjan kevättalven vääntöihin ja ennen kaikkea pudotuspeleihin, jonne pääsee kymmenen joukkuetta kymmenestä. Tarpeen tullen kyseeseen tulee varmasti myös vaihtokaupat eli ottakaa te Lasch niin meille tulee vaihdossa Forssellin Tero tai Ville-Vesa Vainiola.
 

Kiprusoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Toronto Maple Leafs
Ekoissa treeneissä oli vedetty ainakin ketjuilla Tukonen-Koskiranta-Lasch ja Smolenak-Lucenius-Pikkarainen. Pakkipareina oli Nakladal-Seikola ja Gysbers-Nummelin. Muista ketjuista tai pareista ei tietoa. Näillähän ei nyt juurikaan ole väliä tässä vaiheessa kautta, mutta pistetään nyt silti tänne. Toivottavasti Rantanen kuitenkin lähtökohtaisesti ajateltaisiin valmennusjohdon mielissä kahden ensimmäisen ketjun pelaajaksi, eikä Talonmies.
 
Suosikkijoukkue
TPS
TS Kiekon jutussa spekuloidaan hieman TPS:n pelaajabudjetilla:

Seurojen pelaajabudjetteja ei vielä ole julkaistu, mutta TPS sijoittunee ensi kauden joukkueellaan Liigan keskikastiin.

– Olemme satsanneet joukkueeseen ja samalla kasvattaneet budjettia järkevästi. Hallitus on ottanut linjaksi urheilullisuuden palauttamisen. Samalla satsaamme myös omiin junnuihin entistä enemmän, kaukalon laidalla joukkueen harjoituksia seurannut TPS:n toimitusjohtaja Niklas Österlund mietti.

(Linkki koko juttuun: http://kiekko.ts.fi/yleinen/ympari-kaydaan-yhteen-tullaan )

Össen lausunnot voivat nyt totutusti tarkoittaa mitä vaan, mutta sanotaan, että jos Vuori on koonnut tuon joukkueen alle 2,5miljoonan (ei sivukuluja), on pakko kyllä tällä kertaa läpsyttää Vuorta positiivisessa hengessä. Pelicansin leirissä mm. pidetään melko varmana, että Lasch ei irtoa juurikaan alle 400k€:n.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Jotenkin mulla on sellainen kutina, että nämä TPS:n pelaajat tarjoavat aika kivoja variaatioita. Ns. heikompia vastaan voitaisiin pelata ihan hyvin:
Smolenak - Lucenius - Tukonen
Rantanen - Koskiranta - Lasch
Sointu - Kummeli - Pikkarainen
Kulmala - Vähätalo - Virtala

Ja sitten kärkipään jengejä vastan ja playoffeissa voitasiin kasata se yksi raastinrautaketju:
Smolenak - Lucenius - Tukonen
Rantanen - Koskiranta - Lasch
Sointu - Kummeli - Kulmala
Karvinen - Virtala - Pikkarainen

Mutta kuten näkyy sentteriosasto on aika ohut. Uskon, että luotto Vähätalon hyviä peliesityksiä kohtaan on aika suuri, kun ketään ei katsottu tarpeelliseksi hankkia.

Positiivista taas meidän parjattu joka paikan höylä Virtala, joka hoitaa tuonkin tontin kentissä 3-4 ihan mukiinmenevästi loukkaantumisten sattuessa.

Toivon että harkkapeleissä annettaan vähän tuloksenkin kustannuksella peliaikaa nuorille, jotta tämän kauden ensipiirrot jäähän eivät tule marraskuisena iltana Kärppiä vastaan.

Tilanne on itseasiassa se, että kolmoskentässä on tällä kaudella nuorille aika hyviä näyttöpaikkoja tarjolla. Siellä varmasti pyörii Soinnun tai Rantasen tasoisia pelimiehiä.

Hyökkäys on sinänsä ihan kivasti roolitettu, että joka kenttään löytyy työmyyrää, mutta myös taitopelaajaa.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Rantanen on kuitenkin tällä hetkellä nuorten maajoukkueen mukana, joten eiköhän Rantanen vielä sen näyttöpaikan kahdessa ekassa kentässä saa, kunhan palaa leiriltä TPS:n harjoitusvahvuuteen ensi viikon jälkeen.

Ilmeisesti Rantanen on jäänyt pois nuorten maajoukkueen matkasta. Onkohan kenelläkään tietoa, että miksi? (Talot Vähä ja Keski ovat matkassa).

Lähtökohtaisesti Rantaselle on annettava mahdollisuus kahdessa ensimmäisessä kentässä. Tuo Liuzkan rosterirustaus on hyvä lähtökohta.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Ilmeisesti Rantanen on jäänyt pois nuorten maajoukkueen matkasta. Onkohan kenelläkään tietoa, että miksi? (Talot Vähä ja Keski ovat matkassa).

Joku täällä huuteli aiemmin tänä kesänä nähneensä Rantasen liikkuvan keppien kanssa. Olisiko vielä vammaa alla eikä täten täydessä kunnossa ole. Vahvistusta kaipaisi.
 

-TMA-

Jäsen
Joku täällä huuteli aiemmin tänä kesänä nähneensä Rantasen liikkuvan keppien kanssa. Olisiko vielä vammaa alla eikä täten täydessä kunnossa ole. Vahvistusta kaipaisi.

Tuon huutelun jälkeen Rantanen juoksi mm. Turun nopein -kilpailussa ja melko varteenotettavan ajan. Uusimpiin huhuihin mulla ei ole tietoa.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Össen lausunnot voivat nyt totutusti tarkoittaa mitä vaan, mutta sanotaan, että jos Vuori on koonnut tuon joukkueen alle 2,5miljoonan (ei sivukuluja), on pakko kyllä tällä kertaa läpsyttää Vuorta positiivisessa hengessä. Pelicansin leirissä mm. pidetään melko varmana, että Lasch ei irtoa juurikaan alle 400k€:n.

En kyllä pidä mitenkään mahdollisena, että alle 2,5M päästäisiin. Tosta napataan pelkät 1-2 ketjun pelaajat ja tullaan jo aika korkeisiin lukemiin, hölynpölyä taas kerran Össen lausunnot, että oltaisiin muka keskikastissa pelaajabudjetin kanssa, koittaa vähentää joukkueeseen kohdistuvia odotuksia tai jtn. Totuushan on että nyt ollaan siellä kärkikahinoissa myös budjetin kanssa, mahtaako jopa Kärpät, HIFK ja Lukko jäädä taakse (?)
 

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joku täällä huuteli aiemmin tänä kesänä nähneensä Rantasen liikkuvan keppien kanssa. Olisiko vielä vammaa alla eikä täten täydessä kunnossa ole. Vahvistusta kaipaisi.

Mikko oli kuitenkin tuon "huutelun" jälkeen Paavo Nurmi Gamesin yhteydessä kisaillussa Turun nopein palloilija kisassa, joten tuskin sinne konttipuolia otettiin mukaan: Paavo Nurmi Games - Turku 25.6.2014 - Live results

Haapakoskikin oli jäänyt pois tuolta U20 Ameriikan turneelta...eikö Mikon pitänyt tuossa valmennustiimissä olla mukana? Tai oli ainakin alustavassa kesäkuussa nimetyssä joukkueessa.
 
Suosikkijoukkue
TPS
En kyllä pidä mitenkään mahdollisena, että alle 2,5M päästäisiin. Tosta napataan pelkät 1-2 ketjun pelaajat ja tullaan jo aika korkeisiin lukemiin, hölynpölyä taas kerran Össen lausunnot, että oltaisiin muka keskikastissa pelaajabudjetin kanssa, koittaa vähentää joukkueeseen kohdistuvia odotuksia tai jtn. Totuushan on että nyt ollaan siellä kärkikahinoissa myös budjetin kanssa, mahtaako jopa Kärpät, HIFK ja Lukko jäädä taakse (?)

Itse asiassa tuo "keskikastissa" ei ole suora lainaus Össeltä, vaan TS:n oma lisäys. Össe puhuu, että budjettia on kasvatettu "järkevästi". Nyt kun vielä ei ole uusin tilinpäätös luettavissa, jää tuokin lausunto vielä melko irralliseksi. (enkä muista mitä viime vuonna etukäteen ilmoitettiin budjetiksi. )

Vuori saa budjettiraamit suoraan hallitukselta ja vastaa edelleen heille. Nyt siis tuo budjetti on käytetty try-out pelaajat huomioiden mukaan. (lähde: tänne aiemmin linkitetty radiohaastattelu). Koivun rahoittaminen budjetin ulkopuolelta on kohtuu helppo juttu jopa Turussa.
 
Viimeksi muokattu:

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joo, takuulla Tepsin budjetti on TOP-4:ssa eikä missään keskikastissa, kun vertaa muiden joukkueiden tämänhetkisiä runkoja. Mutta mikäs siinä, itse olen ainakin helvetin tyytyväinen, että joukkueeseen todellakin panostetaan nyt niitä viime vuosilta jääneiltä myyntirahoja esim. Lockesta, Parésta ja Sextonista.

Hankinnat ovat järjestään tasonsa Euroopassa osoittaneita, eikä heitä Turkuun ilman hurjia rahasummia, se on aivan saletti. Lasch, Gysbers, Smolenak, Nakladal ja Tukonen varsinkin ovat pelaajia joilla ei ennestään ollut minkäänlaista yhteyttä Tepsiin, joten lienevät kaikki järjestään 200-400k tienaavia pelaajia. Näistäkin luulisin Gysbersia lukuunottamatta kaikkien ulkolaisten kuittaavan yli 300k ja Tukonen ehkä 250k, kuten myös Gysbers. Kaikki tämä kuitenkin ihan pelkkää arvailua...

Kallispalkkaisesta Koskirannasta yritetään nyt ulosmitata kaikki mahdollinen ja nyt jos koskaan hänen on onnistuttava, kun ketjukavereiksi hommataan pelaajia joiden kanssa kemiat ovat toimineet ennenkin.

Onhan tuossa joukkueessa huikea määrä taitoa nyt puolustuksesta lähtien.
Hyökkäyksestä kannattaa muistaa myös Lucenius, jonka uskon murtautuvan maajoukkueeseen asti tulevalla kaudella. Tähän vielä kruunuksi se Saku... Uskaltaako enää edes toivoa?

Tällä hetkellä fiilis on, että pettynyt pitää olla jos ei suoraa pleijaripaikkaa irtoa näillä satsauksilla. Alkas jo!
 

Mutanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Uusimpien vahvistusten myötä joukkueessa alkaa olla pontentiaalia. Sentteriosasto näyttää edelleen kapealta, joten jos ei vahvistusta tälle osastolle on nyt Kumeliauskasin tilaisuus ottaa paikka tulosketjusta. Kumen onnistuessa Lucenius pääsee omimmalleen paikalle laitaan, jolloin puolustusvastuu vähenee ja pystyy käyttämään paremmin vahvuuksiaan.

Suikkanen varmaan edelleen haluaa kolme hyökkäävää ketjua, sekä junnukentän. Rantanen ei vielä pysty pitämään tasoa 1.-2. kentään edellyttämänä illasta toiseen, tuuraa tietty poissaolijoita.

Ketjut siis;

Lasch-Koskiranta-Tukonen

Smolenak-Kumeliauskas-Lucenius

Pikkarainen-Virtala-Sointu

Karvinen-Vähätalo-Rantanen



Ja puolustus;


Nakladal-Seigo

Gysbers-Friman

Nummelin-Lehtonen

Pulli

============

Seikola -siirtolistalle
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
sekä junnukentän.
Seikola -siirtolistalle

Mun on ihan pakko kysyä, että mistä tälläiset ajatukset kumpuavat?

Ensinnäkin Suikkanen ei luultavasti tuollaisista junnukentistä ole kiinnostunut edes vähää alusta. Kaitsun tyyliinhän kuuluu se 3 hyökkäävää ketjua ja yksi rikkova/raastava ketju. Olen todella yllättynyt, jos tuollainen junnuketju nähdään tulevalla kaudella. Muutenkin Rantasen ja Vähätalon paikka on jossain ihan muualla kuin nelosketjussa. Kulmalakin sopisi paremmin mestikseen.

Toisena tämä Seikola. Kyseessä on kuitenkin pelaaja jolla on potentiaalia hakata enemmän pisteitä, kuin noilla muilla puolustajilla. Ja kyseessä sattuu olemaan myös Suikkasen luottomiehiä, niin melkoista utopiaa ajatella, että Seiko laitettaisiin siirtolistalle. Ja muutenkin mies saa aika kovaa kritiikkiä, kun ottaa huomioon sen, että se pelasi nuo viime kauden pelinsä rikkinäisellä lonkalla. Siihen vielä viereen VMV, niin ei se ainakaan asiaa helpota.Jokainen voi lyödä puukon lonkkaansa ja kokeilla, että miten helppoa se pelaaminen tälläisessä tilanteessa on.

Toki Seikolan pelityyli nyt ei ehkä niitä kaikkein miellyttävimpiä ole, mutta sitten, kun mies saadaan oikein roolitettuun pakkipariin, niin kyseessä on liigan vaarallisimpiin kuuluva hyökkäysase puolustajien osalta.
 

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kumen onnistuessa Lucenius pääsee omimmalleen paikalle laitaan, jolloin puolustusvastuu vähenee ja pystyy käyttämään paremmin vahvuuksiaan.

Niklashan on sanonut kaikissa antamissaan haastatteluissa jo viime kaudella, että sentterin paikka on hänelle se ominaisin/paras paikkansa. Voi olla pelkkää jargonia kun ei ole viitsinyt omaa työnantajaansa lähteä haastamaan vaikka en itse tuohon uskokaan. Lähtökohtaisesti Luceniusta ei tulla kuitenkaan laiturin paikalla näkemään jos ei #11 tule.

Seikola -siirtolistalle

Tämä on jo niin paksua, että onneksi Jalasvaara perusteli jo syyt miksei noin tule käymään. Moni muu lähtee ennen Markusta eteenpäin.

Ensi kaudellahan on kuulemma 19 pelaajaa kokoonpanossa (CHL 20 pelaajaa) + maalivahdit niin on mahdollisuus Numppa pelkäksi yv-spesialistiksi joka käy sitten tasakentällisen joskus kääntymässä ettei totaalisesti kylmety, mutta voidaan tarvittaessa jättää pienemmälle peliajalle...

Itse uskon, että Miro Keskitalo tulee yllättämään monet ja ottamaan vakiokokoonpano paikan ja olemaan jo loppukaudesta merkittävässä roolissa kun pelataan niistä kirkkaimmista mitaleista.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Edellisten kanssa samaa mieltä siitä että Seikola ei ole ensimmäinen kuka lähtisi kiertoon tosta porukasta.

Pelaajabudjetti ilmeisesti käytetty mutta eihän se tarkoita sitä etteikö uusia pelaajia voisi enää tulevalla kaudella tulla. Joka kausi muutama pelaaja lähtee kesken kauden uusiin ympyröihin ja näin saadaan tilaa uusille vahvistuksille. Jos tosta puolustuksesta joku lähtee niin oma veikkaukseni on että Vittasmäen voi tervehdyttyään olla vaikea murtautua pelaavaan kokoonpanoon jos kaikki ovat pelikuntoisia ja kun vielä taustalta junnupakitkin pistävät nopeasti vilkun päälle ja menevät ohi. Hyökkäyksessä Sointu ei ole Tepsin halvimpia pelaajia ja alunperin hänethän hankittiin tulosketjuihin ja hommasta ei vaan tullut mitään. Nyt tullut lisää kovia laitureita ja eikä tule mahtumaan ainakaan kahteen ekaan ketjuun jollei sitten kesällä ole tapahtunut ihmeitä. Jos jatkaa vielä polkemista paikallaan niin saattaa olla maisemanvaihdos keskenkauden hyvinkin lähellä.

Muutenkin ne edellä mainitut Mutasen pakkiparit eivät kuulostaneet sellasilta joilla homma toimisi. Seikola vaatii vierelleen J. Järvisen tyylisen pakkiparin jossa toinen ottaa puolustavamman rooliin ja Seikola voi näin enemmän keskittyä ylöspäin pelaamiseen. Sama pätee Petun kohdalla. Näkisin että pakkiparit voisivat olla seuraavanlaiset:

Seikola - Nakvadal
Nummelin - Gysbers
Seigo - Lehtonen

Friman, Pulli, Keskitalo
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ihan mielenkiintoista nähdä tosiaan try-out pelaajien, Vidgrenin ja Karvisen, otteet näissä pre-season peleissä. Vidgren on ennenkin liigaa pelannut Lukon riveissä ja divarista on saanut lisää arvokasta kokemusta miesten peleistä, joten hän voisi olla alkuun ehkä vahvempi ehdokas miehistöön. Mitään muistikuvaa ei ole sinänsä Vidgrenin pelityylistä, mutta melko lailla peruspakki ilmeisesti kyseessä, joka haastaa Vittasmäen ja Lehtosen helposti tuosta yhdestä pakkikuusikon tontista.

Karvisen pelejä olen nipun nähnyt ja kyseessä raastava, repivä ja taklaava pelaaja, jolla kuplii tasaisesti aina kaukalossa. Kyllähän tuollaista ajokoiraa periaatteessa tarvitaan joukkueessa kuin joukkueessa, mutta tuoko divarikoohottaja joukkueeseen sinänsä pelillistä arvoa. Mikäli on saanut vauhtia lisää kesän aikana, niin ei sitä tiedä jos hyvällä roolituksella löytäisi paikkansa joukkueesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös