TPS kaudella 2014–2015 – joko nyt?

  • 670 596
  • 1 669

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Sanoisin, että Kummelilla se aloitus prosentti 60-70%. Sen verran voitti niitä aloituksia, että pisti silmään viime kaudella.

Kaikki paitsi 2 TPS:n peliä tuli katsottua ja en voi hyvällä tahdollokaan sanoa, että olisi jäänyt mieleen hyvänä aloittajan. Toivottavasti muistan aivan väärin =)
 

Infernal

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Heitin tuon 70% sen takia, kun pelasi vain 21 ottelua ja näin prossat helposti korkeemmalla.

Jo 55% on alottajalle kova prosentti. 60-70% voidaan sanoa jo olevan maagisen hyvä aloittaja.

Ei se Kummeli minunkaan mielestäni erottunut mitenkään hyvänä aloittajana.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
On aika luonnottoman näköinen tuo pelialue HK areenalla uudistusten myötä, jotka siis ovat: "kaukalo kapenee 2 metriä. Tämän lisäksi uuden IIHF:n sääntöuudistuksen myötä siniviivoja siirrettiin molemmissa päissä lähes 1,5 metriä kohti punaviivaa eli hyökkäysalueet kasvoivat merkittävästi molemmissa päissä". Lainaus HK Areenan Facebookista ja linkki myös sinne, jotta näkee kuvan. https://www.facebook.com/#!/hkareena/photos/a.701327656571439.1073741827.235255446511998/717514598286078/?type=1&fref=nf

On ainakin tilaa pyörittää ylivoimaa ja pakit pääsevät entistä enemmän osallistumaan hyökkäsypeliin. Keskialue on todella pieni.
 

Fremont

Jäsen
Keskialue on todella pieni.

Siltä kyllä näyttää. Toivottavasti tässä ei käy niin että menee pelkäksi kuskailuksi kiekon kanssa, vauhdissa tulee varmasti paitsioita. Tuossa pitää harjoitella vain kiekon käyttämistä keskiviivalla seisovan hyökkääjän kautta joka ohjaa yhdellä kosketuksella päätyyn, muuten tulee katkoja, ja niitä Tepsin hallitsemia aloituksia...
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Seura on tällä hetkellä sellainen "Aku Ankka" joukkue. Hauska ja jotenkin kiinnostava mutta töissä apupoikana margariinitehtaalla. Ei siis mitenkään uskottavaa toimintaa. Pelataan jotain vitun euroopan liigaa ja vielä muka uskottavasti kotimaassakin vielä. Suikkanen on hiljaa mutta össe jakaa kuolematonta riittiään. Vuori yrittää mutta muut seurat napsivat vapaita pleijereitä. Ollaan kuin hifk konsanaan.

Viime kaudella tässä tilanteessa taisi olla enemmän uskottavuutta kuin nyt. Silti kustiin totaalisesti. Mites nyt sitten?
 

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On aika luonnottoman näköinen tuo pelialue HK areenalla uudistusten myötä, jotka siis ovat: "kaukalo kapenee 2 metriä. Tämän lisäksi uuden IIHF:n sääntöuudistuksen myötä siniviivoja siirrettiin molemmissa päissä lähes 1,5 metriä kohti punaviivaa eli hyökkäysalueet kasvoivat merkittävästi molemmissa päissä". Lainaus HK Areenan Facebookista ja linkki myös sinne, jotta näkee kuvan. https://www.facebook.com/#!/hkareen...5255446511998/717514598286078/?type=1&fref=nf

On ainakin tilaa pyörittää ylivoimaa ja pakit pääsevät entistä enemmän osallistumaan hyökkäsypeliin. Keskialue on todella pieni.

Änärissä tuo hyökkäysalueen suurentaminen on muistaakseni tehty jo vuosia sitten. Tarkoittanee lisää maaleja. Meillä on ainakin pakit tuollaiseen hyökkäyspeliin.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Viime kaudella tässä tilanteessa taisi olla enemmän uskottavuutta kuin nyt. Silti kustiin totaalisesti. Mites nyt sitten?

Viime kaudella tilanne taisi olla tämä tässä vaiheessa:

Sointu- Paré - Sexton
Bertrand - Koskiranta - Miettinen
Virtala -Kummilusikka - Kulmala
Tuomainen - Laakso - Famulare


Morrisonn - Seikola
Vittasmäki - Seigo
Palmroth - Pulli
+ Friman, Karhu ym.

Norrena
Hostikka

Kun nyt taas tilanne lienee tälläinen:

Smolenak - Lucenius - Tukonen
Rantanen - Koskiranta - Pikkarainen
Sointu - Vähätalo - Kulmala
Karvinen - Kummilusikka - Virtala

Gysbers - Seikola
Vittasmäki - Seigo
Lehtonen - Nummelin
+ Friman, Vidgren, Karhu ym.

Lassila
Järvinen

Aika tasoissa taitaa rosterit olla. Maalivahtiosastolla sentään nyt tekijämies, mutta kakkosveskari ei vakuuta. Puolustus aika heikko eikä hyökkäyskään hirveätä luottamusta herätä. Viime kauden joukkuetta moni hehkutti etukäteen, mutta onhan tuokin aivan karmean näköinen.

Lopuksi voidaan siis todeta, että sija 12 olisi mukava yllätys. Kunhan eivät sentään Sportille häviä jokaisessa kohtaamisessa, niin voidaan olla tyytyväisiä.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Änärissä tuo hyökkäysalueen suurentaminen on muistaakseni tehty jo vuosia sitten. Tarkoittanee lisää maaleja.

Onhan se NHL-kaukalon keskialuekin aika heittämällä ylitetty. Näkisin hyökkäysalueen kasvattamisessa hyvänä sen, että se lisää pakkien tilaa ja vastuuta hyökkäyksissä. Kun tuota meidän tänhetkistä pakistoa katsoo, niin aika lailla tuonne hyökkäyspäähän se on tehty. Toki omassa päässä hitailla tulee vielä enemmän kiire, jos meinaavat ikinä saada hyökkääjään minkäänlaista kontaktia.

Niin tai näin, NHL-kiekkoa paljon katsovana otan tämän uudistuksen ilolla myös kotoiseen Liigaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Viime kaudella tilanne taisi olla tämä tässä vaiheessa:
Brian Willsien paluu hyökkäykseen oli myös 100% varma.
Rasmus Ristolaisen piti tulla rapakon takaa 95% varmuudella takaisin pakistoon.

Molemmat olivat kuitenkin sopimuksenalaisia pelaajia eikä mitään "esisopimuksia" tms. haihatteluja.
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Molemmat olivat kuitenkin sopimuksenalaisia pelaajia eikä mitään "esisopimuksia" tms. haihatteluja.

Toki, mutta kumpikaan ei kauden avauksessa olisi ollut mukana, joten jätin tarkoituksella pois. Willsie toki sitten tuli myöhemmin syksyllä mukaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Toki, mutta kumpikaan ei kauden avauksessa olisi ollut mukana, joten jätin tarkoituksella pois. Willsie toki sitten tuli myöhemmin syksyllä mukaan.
Tässäkin pitää muistaa, että molempien sopimuksissa oli rahaa kiinni.

Eli jos/kun nuo kauden avausrosterit näyttävät rinnakkain aseteltuina melko tasaisilta, niin siellä pitäisi vielä olla rahaa käytössä hyvinkin yhden - kenties jopa kahdenkin tekijämiehen verran.

Dan Sexton => Radek Smolenak
Francis Paré => Niclas Lucenius
Camilo Miettinen => Lauri Tukonen
Charles Bertrand => Ilkka Pikkarainen
Derek Famulare => Mikko Rantanen
Tapio Laakso => Julius Vähätalo
Miikka Tuomainen => Otto Karvinen
Tuomas Suominen => ???
Brian Willsie => ???

Shaone Morrisonn => Simon Gysbers
Markus Palmroth => Mikko Lehtonen
Jere Pulli => Petteri Nummelin
Rasmus Ristolainen (Milan Jurcina) => ???

Fredrik Norrena => Teemu Lassila
Ville Hostikka => Kristian Järvinen

Oletettavasti kalliita (viime vuotisia kalliimpia) miehiähän tuolla on ollut tulopuolella, mutta ei osa noista poistuneistakaan millään ihan perunoilla pelannut. Kyllä mä siltikin näkisin, että budjetissa pitäisi edelleen olla käyttämätöntä voimavaraa.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
On siellä budjetissa tilaa ja itse olen kuullut ihan varteenotettavaa kuiskailua että idästä (tai no, liigamielessä idästä, maantiedosta en jaksa ottaa nyt selvää onko länsi-, etelä- tai itäsuunnasta tulossa tarkalleen) on naarattu yksi pakki joka toistaiseksi on julkaisematta. Profiililtaan stay-at-home-luokan kaveri. Nimestä ei tietoa. Tuli tuossa viime viikolla vastaan vain tällainen. Menisi varmasti huhuketjuunkin mutta koska budjetista ja hankinnoista nyt oli juttua niin tulkoot tänne. Näkisin siis itse (tämän huhun pitäessä paikkaansa, en muuten) että oikeastaan vain yksi Sakun mentävä aukko jengissä on, muuten alkaa olla kasassa. Ja Sakukin tulee jos tulee, kuten jo aiemmin on usean toimesta veistelty. Pakollinen tarve tuossa jengissä on nimenomaan isännälle.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kyllähän jo olemassa olevalla jengillä sääleihin pääsy on suht varmaa. Olettaen, että kaikki natsaa. Siitä sitten eteenpäin. Luultavasti joukkue vahvistuu vielä kevääseen mennessä hieman. Ennen viime kautta odotukset olivat helkkarin paljon korkealla kun katsoi rosteria paperilla...ja oikeastaan edelliskaudellakin. Nyt on ainakin ihan ok veskari meillä eikä juurikaan muuta varmaa.
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No mielellään tarvittaisiin kyllä kaksi puolustajaa. Siellä on nyt neljä, jotka pystytään ns. hyvillä mielin laittamaan kentälle. Miksi VMV:lle tehtiin jatko, jos kerran leikkaukseen joutui ja talveen saakka telakalla? Varsin surkuhupaisaa touhua.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No mielellään tarvittaisiin kyllä kaksi puolustajaa.

Jaa, mielestäni meillä on kyllä määrää sen verran että jos tuo tuleva pakki on riittävän laadukas, niin en tässä vaiheessa näkisi toista tarpeelliseksi.

Viimeisestä ruudusta on kisailemassa sitten lauma nuoria: Friman, Karhu, Lehtonen, Keskitalo, Vidgren ja Pulli. Eiköhän noista joku kykene sen 10 minuuttia per peli hoitamaan riittävän hyvällä tasolla? Toki pitää olla valmiina reagoimaan loukkaantumisiin hankinnoilla, joten siinä mielessä olet ihan asiassa.

Siltikin laittaisin liikenevät roposet mieluummin hyökkäykseen. Siellä kun on tilaa keskellä ja laidalla.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä uuden pakin tultua joukkueen puolustuksella pitäisi pystyä aloittamaan kausi ja toki jos pidempiaikaisia loukkaantumisia tulee niin uskon että siihen heti reagoidaan seuran taholta.
Joku noista junnuista( toki Vidgren ei Junnu enää) tulee saamaan enemmän vastuuta tulevalla kaudella ja myös mahdollisia loukkaantumisia pystyvät kyllä paikkaamaan. Kaikille heistä ei valitettavasti löydy roolia tepsissä tulevalla kaudella joten osa joutuu hakemaan kokemusta Mestiksestä jotta pystyisivät jatkossa taistelemaan paikastaan Tepsissä, osa muissa Liigaporukoissa. Friman, Lehtonen ja Pulli ovat jo näyttäneet että potentiaalia löytyy pelata Liigassa. Myös Keskitalo erittäin lahjakas tulevaisuuden pakki ja myös Vidgren esittänyt TuTossa hyviä otteita. Vittasmäen heiän pitäisi pystyä ainakin hänen viimekauden esitysten perusteella helposti korvaamaan ellei hän sitten tule telakalta täysin uudesti syntyneenä.
Sen tulevan pakin lisäksi ennemmin rahaa kiinni vielä yhteen hyökkääjään ja kyllähän sitä valuuttaa pitäisi jättää myös myöhemmäksi jotta pystyttäisiin nopeastikin tarvittaessa reagoimaan jos tarvetta lisähankintoihin ilmenee. Toki liikehdintää tulee olemaan molempiin suuntiin. Jos Saku sieltä tulee niin uskoisin että yhteistyökumppanit tulevat pitkälti hänen palkkansa maksamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Myös minun mielestäni puolustajan lisäksi ykkössentteri pitää naarata. Tällöin Lucenius pääsisi laitaan jossa hän pystyy paremmin käyttämään huikeaa pelisilmäänsä ja pehmeitä käsiään. Tästä olisi seurauksena myös se että Sointua ei tarvitsisi sijoittaa lähtökohtaisesti ns. tulosyksikköön vaan hän voi paikan sieltä lunastaa kyetessään siihen. Tepsillä on/olisi kaksi kärkiketjua jo niin kovia että 3-4- ketjuille ei jäisi tuloksentekovastuuta mahdottomasti.

Näistäkin aatoksista huolimatta jostain syystä haluaisin nähdä alemmissa ketjuissa vielä yhden kokeneen ja tunnollisen työmyyrän kuten esim. AUK. Hän pystyisi myös tarvittaessa stunttaamaan ylemmissä ketjuissa jos/kun Tukonen huilaa pelin sieltä täältä.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Massin kanssa samaa mieltä eli ykkössentteri tarvittaisiin jotta Lusse voisi pelata laidassa ja kyllä menestyvässä joukkueessa muutama puolustavampikin peluri tyyliin AUK tarvittaisiin mutta hänen varaansa ei kannata laskea kun ei tiedä jatkuuko ura kauden jälkeen tehdyn leikkauksen jäljiltä.
Viime kauden esitysten perusteella Soinnun paikka ei ole kahdessa ekassa ketjussa vaan Rantanen menee edelle.
Runko ihan ok kauteen lähdettäessä ( kunhan Petu, Tukonen, Seikola ja kumppanit pysyvät pois lasaretista) ja tohon kun saadaan vielä pakki ja ykkössentteri niin ihan hyvältä näyttää. Kauden aikana sitten vielä tarvittaessa muutama hankinta/ siirto ulospäin niin ensi keväänä saattaa pelit jatkua HK Areenalla paljon pidempään kuin mitä menneillä kausilla. Tämä tällä hetkellä taas kerran toiveajattelua mitä se on toki ollut useampina viimevuosina ennen kauden alkua.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Jaa, mielestäni meillä on kyllä määrää sen verran että jos tuo tuleva pakki on riittävän laadukas, niin en tässä vaiheessa näkisi toista tarpeelliseksi.

Viimeisestä ruudusta on kisailemassa sitten lauma nuoria: Friman, Karhu, Lehtonen, Keskitalo, Vidgren ja Pulli. Eiköhän noista joku kykene sen 10 minuuttia per peli hoitamaan riittävän hyvällä tasolla? Toki pitää olla valmiina reagoimaan loukkaantumisiin hankinnoilla, joten siinä mielessä olet ihan asiassa.

Siltikin laittaisin liikenevät roposet mieluummin hyökkäykseen. Siellä kun on tilaa keskellä ja laidalla.

En tiedä ketä sulla niissa ensimmäisessä viidessä ruudussa pelaa, mutta liigapakkeja meillä on siis nyt neljä (4): Nummelin, Seigo, Seikola, Gysbers. Ja näistä Nummelin tulee sen 25-35% varmaan runkosarjasta huilaamaan. Seikolan kuntoutumisesta ei ole kuulunut juuri, mitään joten toivotaan että on oikeasti kunnossa. Lehtonen menisi hienosti kolmosparissa varmaankin jos vierellä olsi hyvä pakki, mutta kun siihen lyödään joku koohottaja, niin tiedä mitä käy.

Toisaalta posin puolelta meillä on paljon näitä nuoria puolustajia kuten Lehtonen, Friman, Keskitalo, Pulli ja Eronen. Joten mahdollisuudet sille että joku ottaa roolia on ihan hyvät.

Vidgrenistä en osaa sanoa mitään, koska en muista ainakaan nähneeni hänen pelaamista ikinä. Karhu on mielestäni vähän menetetty tapaus. Into on kova kuin Pallella konsanaan, mutta kun peliälyä ja järkeä on siunattu yhtä pienellä kauhalla, niin ei siitä oikein mitään tule.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tiedä ketä sulla niissa ensimmäisessä viidessä ruudussa pelaa, mutta liigapakkeja meillä on siis nyt neljä (4): Nummelin, Seigo, Seikola, Gysbers. Ja näistä Nummelin tulee sen 25-35% varmaan runkosarjasta huilaamaan.

Laskin toki mukaan jo tuon huhutasolla varman sopimuksen omaavan oman pään luudan. Nummelinin paikkaaminen on varmasti ajankohtaista ennemmin tai myöhemmin, mutta ilman pitempiaikaista poissaoloa stuntin on oltava joku näistä nuorista. Kyllä minäkin mielelläni näkisin siellä 6 pomminvarmaa kaveria avauksessa, mutta realistisesti ajatellen näin ei tule tapahtumaan. Ei meillä tuollaista määrää pakkeja ole ihan huvin vuoksi.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Laskin toki mukaan jo tuon huhutasolla varman sopimuksen omaavan oman pään luudan. Nummelinin paikkaaminen on varmasti ajankohtaista ennemmin tai myöhemmin, mutta ilman pitempiaikaista poissaoloa stuntin on oltava joku näistä nuorista. Kyllä minäkin mielelläni näkisin siellä 6 pomminvarmaa kaveria avauksessa, mutta realistisesti ajatellen näin ei tule tapahtumaan. Ei meillä tuollaista määrää pakkeja ole ihan huvin vuoksi.

Nostan käden virheen merkiksi.. Niinhän sinä olit kirjoitellut, mutta en osannut vain lukea =)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös